Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 cz,IV - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-07, 14:30   #241
AgaPlast
Zadomowienie

Dot.: Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 cz,IV

My mamy jeszcze taka:
http://allegro.pl/rewelacyjna-mata-f...559434870.html

migaja swiatelka i gra jak mała potraci zabawki. Narazie jej sie podoba. Nie wiem jak bedzie starsza

A oficerki umyte ui smigam dzisiaj w nich do weta
AgaPlast jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 14:32   #242
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath
Dot.: Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 cz,IV

magdalenne: oby z twarzy wysypka zaczęła schodzić. Lipa że trzeba będzie czekać, ale co zrobić. Idźcie. Kochana Ty karmisz mieszanie czy mi się coś pomieszało? i smoka dajesz?

Brandy: ale słodziak)))

Fiazo: nie ma co, świetny prezent:P my dostaliśmy od mojej babci ubranka dla Małego... na jakieś 6-7 lat:PPPPPP beka potem była nawet dziadek się z niej śmiał. Ale ciuszki super.

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 14:38   #243
stokrotka24
Zakorzenienie

dzień dobry
przyszłam się tylko przywitać bo od rana nie było u mnie prądu i tak ma być do 16,11 więc będę mało z wami. zaraz poczytam jeszcze w starym wątku co pisałyście i muszę uciakać bo obiad trzeba zrobić.
Buziaki dla dzieciaczków i mam

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 14:40   #244
AgaPlast
Zadomowienie

straw moja tak miała 2 tyg. temu przez tydzien sie darła brzuszek bolał spoac nie chciała od 4 rano gotowa do zabawy bo jak nie to ryk. I powiem ci ze jak spała popołudniu to ja pierdzieliłam wszystko. spac nie spałam bo ona na dworzu to sie cykałam ale lezałam na kanapie z niania elektr. piłam herbatke i ogladałam gupie seriale. Jak tz był w weekend to wtedy spałam. Syf w chacie brak obiadu ciuszki sie pokonczyły ale swiat sie nie zawalił a ja to przetrwałam

Daj se spokój z bycia przykładna pania domu i wbijaj sie na kanape

eve slicznosci

---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ----------

sammi pozdrawiam bo ty moja para porodowa
AgaPlast jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 14:43   #245
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
dzień dobry
przyszłam się tylko przywitać bo od rana nie było u mnie prądu i tak ma być do 16,11 więc będę mało z wami. zaraz poczytam jeszcze w starym wątku co pisałyście i muszę uciakać bo obiad trzeba zrobić.
Buziaki dla dzieciaczków i mam
Dla Ciebie też
Tyle czasu bez prądu, nie dałabym rady.

Co do ubranek - ubieramy się w 74/80 Niektóre większe 68 jeszcze wchodzą.
Praktycznie wszystkie ubranka jakie zakupiłam miał na sobie, bo dużo ich nie było
Dziękuje za uświadomienie z wit. D. Zawsze miał podawaną po wieczornej pielęgnacji i Tż miał o niej pamiętać. Teraz kolejny obowiązek spadł na mnie
Coś jeszcze chciałam napisać i zapomniałam

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 14:43   #246
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Stokrotka; do 16tego?? o rany ale tak na cały dzień wyłączają czy tylko z rana?

Galeria pazurkowa:
Stary 2013-11-07, 14:43   #247
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ghia Pokaż wiadomość
Ja też miałam nockę do bani, ale przez TŻta
Poszedł na pępkowe do kolegi. Miał wrócić w miarę normalnie. Budzę się na karmienie o 2.30 tego nie ma. Dzwonię nie odbiera. Nic poszłam spać. Jak jestem sama śpię niespokojnie. Dotrwałam do 5 jego nadal nie ma tel nie odbiera w końcu dodzwoniłam się za 20stym razem a on sobie...usnął u kumpla Jeszcze nabombiony wrócił
dla Tżta

Cytat:
Napisane przez czerwony_balonik Pokaż wiadomość
Pytalam o to pediatre,bo tez sie zastanawialam nad podaniem zwyklych kasz i ona powiedziala,ze lepiej te dla dzieci bo bezpieczniej. Przynajmniej wiadomo,gdzie to rosło,jest wszystko sprawdzone,a w tych zwyklych nie.
dziękuję za odpowiedź

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
A u nas takie widoczki.
Oczywiście zaczyna padać
pięknie tam macie

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
DZIEWCZYNKI, czy jestem wyrodną matką? Chodziłam z Antkiem godzinę w solidną mżawkę. On opatulony, buda postawiona, wózek nakryty deklem, ale bez folii bo nie mam. Nie wiało na niego, nie padało, jedynie mi przemiękła kurtka (kasa poszła w błoto).

Mam INFO od SAMMI:
minęły kolki, ale pojawiły się jakieś problemy gastryczne, robią badania, krew, usg, posiewy. Dziś Sammi łapie mocz Kubusia. Wczoraj byli na prywatnej wizycie u gastrolog ordynator oddziału gastrologicznego Centrum Zdrowia Matki Polki, bo nie chcą kłaść Kubusia do szpitala bez potrzeby zeby czegoś nie złapał dodatkowego. Z wywiadu wyszła rzecz oczywista, ze u Kuby nadmiar wydzielania kwasów zoladkowych, zolci a to wzmaga pasaż w jelitach i prowadzi do przewleklej biegunki (taka ze az pupa odparzona, sika kupą, nie kupkuje). TŻ, Jego brat i teść mają wrzody, więc linia męska obciążona. Idą tym śladem, jeśli badanie moczu i niepotrzebne bakterie w kupie wyjdą ujemne to dostaną lek na zwolnienie perystaltyki jelit. Jak to nie pomoże to oddział, prawdopodobienstwo alergii. Kubuś oslabiony ale bez cech odwodnienia. Z przeziębienia wychodzi bardzo powoli ale z tym jest co raz lepiej.
Sammi całuje Cynamonki, Dziewczynki i wszystkie Maluszki. Na razie nie będzie spamować (przynajmniej nie obiecuje) dopoki nie wyjdą na prostą (Kuba nerwowy i placzliwy).
"Niebawem powrocimy z synem w wielkim stylu "

aaa i Sammi pisze, że prawie nie śpią.
czarowniczko nie jesteś wyrodną matką, daj spokój.. ja jestem wyrodna, bo mi się na spacer Małego nie chciało dziś zabrać

sammi trzymajcie się i oby szybko postawili diagnozę i działali jak trzeba.. biedny Kubuś

Cytat:
Napisane przez AgaPlast Pokaż wiadomość
Mam pytanie odnosnie kaloszy w zeszłym roku kupiłam gfajne rozpadły sie brak paragonu i buty wywaliłam
Posiadam w domu oficerki do jazdy konnej gumowe sa wygodne niezniszczone i swoje przeszły a sie nie rozpadły myslicie ze to bedzie wiocha jak je umyje i wyskocze w nich na miasto?
pokaż ich zdjęcie

Cytat:
Napisane przez tysia222 Pokaż wiadomość
Jesteśmy po szczepieniu, Mikołaj zapłakał tylko w momencie wkłucia a potem było już ok. Ogólnie jak zwykle jak jest ulekarza to jest mega grzeczny tylko w domu łobuzuje
Pytałam lekarke o to, że Mikołaj wkłada do buzi tylko prawą rączkę- to powiedziała- "wkłada bo ją widocznie lubi bardziej niż lewą" Ogólnie stwiedziła, że wymyślam problemy gdzie ich nie ma Miałam popytać ją jeszcze o inne rzeczy ale po tym komentarzu to sobie darowałam. I tochę mnie zbeształa, że daję mm na noc "ale po co pani daje jak ma pani mleko?"eeeee....
Mikołaj teraz śpi na balkonie Poza tym jeżeli chodzi o nockę to było ok. Mikołaj jak zwykle zasnął o 20. Obudził się na karmienie o 2.40 i potem o 5.15. A o 6.15 zaczęliśmy dzień. Kolejną noc (chyba trzecią) spał cicho Oby to już tak zostało, choć szczerze wątpie `
Zmykam ogarniać dom póki M śpi. Zerknę później.
dla Mikołaja

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 14:45   #248
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
straw moja tak miała 2 tyg. temu przez tydzien sie darła brzuszek bolał spoac nie chciała od 4 rano gotowa do zabawy bo jak nie to ryk. I powiem ci ze jak spała popołudniu to ja pierdzieliłam wszystko. spac nie spałam bo ona na dworzu to sie cykałam ale lezałam na kanapie z niania elektr. piłam herbatke i ogladałam gupie seriale. Jak tz był w weekend to wtedy spałam. Syf w chacie brak obiadu ciuszki sie pokonczyły ale swiat sie nie zawalił a ja to przetrwałam

Daj se spokój z bycia przykładna pania domu i wbijaj sie na kanape

eve slicznosci

---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ----------

sammi pozdrawiam bo ty moja para porodowa
Mam tak od porodu a można rzec że nawet od połowy ciąży.
Zlew pełen garów, chociaż nie gotuje obiadów ubrania się plątają tu i tam, itd. Jedynie miejscówkę Franka ogarniam codziennie.

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 14:54   #249
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
Stokrotka; do 16tego?? o rany ale tak na cały dzień wyłączają czy tylko z rana?
jak wstałam o 8 to już nie było i ok 14,30 włączyli. Wymieniają nam całe piony energetyczne i dlatego tak długo to trwa. Najgorzej z lodówką bo mam mięso w zamrażarce. Najlepsze, że wywiesili ogłoszenie w tym dniu w którym już prąd odłączali czyli wczoraj, ale wczoraj tylko 2 h nie było. po 15 juz nic nie robią więc prąd bedzie

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek

Edytowane przez stokrotka24
Czas edycji: 2013-11-07 o 14:55
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 14:55   #250
taribari
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez BrandyOrange Pokaż wiadomość
przedstawiam Wam Robercika
kolejny przystojniak
Cytat:
Napisane przez strawberry162 Pokaż wiadomość
Jestem wykończona psychicznie i fizycznie. Ktoś mi zabrał moje dziecko. Boszz wszystko jest na nie cały czas marudzi w nocy budzi się po 10 razy i o 4 robi pobudke. Nie potrafi sama zasnąć chyba że w wózku na spacerze a tak to cały czas na rękach a jak ją dokładam to sie po 5 minutach budzi. Dziś robie odwyk od usypiania na rękach. Myślałam że jak zjadła wczoraj wieczorem te 240(!) mm + kleiku to pośpi dłużej ale gdzie tam. Usypianie było od 19.30 do 22 a o 24.30 już pobudka
Jestem wykończona nawet nie mam siły Was nadrabiać bo boli mnie głowa z tego zmęczenia. Jedyne co mnie cieszy to to że codziennie śpi od 13 do 16 na balkonie. Ale jak już się obudzi to do momentu aż nie zaśnie jest płacz i marudzenie. Nie mam pojęcia już co robić. We wtorem powinnam jechać na warunek ale nie mam ani czasu ani siły się uczyć. Co z tego że mam codziennie te 3 godziny wolne jak ona śpi jak trzeba zrobić obiad, posprzątać wyprasować pranie które zalega już drugi tydzień i przynajmniej usiąść na chwile na doopie i odpocząć.
Dlatego wybaczcie że tak tylko o sobie ale powoli mam dosyć wszystkiego. Domi łączę się z Tobą w bólu, cierpieniu i braku snu.
to pewnie mr skoku

I Love The Life I Live
I Live The Life I Love

taribari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 15:03   #251
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
jak wstałam o 8 to już nie było i ok 14,30 włączyli. Wymieniają nam całe piony energetyczne i dlatego tak długo to trwa. Najgorzej z lodówką bo mam mięso w zamrażarce. Najlepsze, że wywiesili ogłoszenie w tym dniu w którym już prąd odłączali czyli wczoraj, ale wczoraj tylko 2 h nie było. po 15 juz nic nie robią więc prąd bedzie
to nieźle. a masz komu podrzucić rzeczy z zamrażarki?

u mnie niedługo będzie przerażenie i krzyk - CYYYYCAAA! dziecko śpi 3h a jadło 4h temu.

Galeria pazurkowa:
Stary 2013-11-07, 15:14   #252
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:
witaj przystojniaku

Cytat:
My mamy jeszcze taka:
http://allegro.pl/rewelacyjna-mata-f...559434870.html

migaja swiatelka i gra jak mała potraci zabawki. Narazie jej sie podoba. Nie wiem jak bedzie starsza

A oficerki umyte ui smigam dzisiaj w nich do weta
ta ktora mam tez ma takie cos, mozna ustawic ze gra sama, albo ze gra jak sie traci misia
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 15:17   #253
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
cześć maluszku.

Przyszła do mnie dziś pocztą kaszka Holle. Już niedługo zaczniemy testowanie nowego smaku.
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 15:17   #254
mela1234
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
Ja jeżdżę sama z Młodym tylko że Adaś strasznie lubi samochód i zawsze jest spokojny, nawet jak go wsadzam w fotelik i marudzi to jak tylko odpalę auto to jest cisza i zazwyczaj kima.
Tez jezdze odkad Alicja skonczyla 3 tyg srednio 1-2 razy w tyg.

Cytat:
Pytalam o to pediatre,bo tez sie zastanawialam nad podaniem zwyklych kasz i ona powiedziala,ze lepiej te dla dzieci bo bezpieczniej. Przynajmniej wiadomo,gdzie to rosło,jest wszystko sprawdzone,a w tych zwyklych nie.
Wydaje mi sie ze przesadzacie. Zywnosc ma pewne normy, jakby byly zle to by nie dopuszczali do spozycia. A to co mowi pediatra to ja dziele przez 5 bo do nich Nestle tez wysyla swoich ludzi.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 15:22   #255
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 15:29   #256
lemurki_malutkie
Zadomowienie

Wszyscy mi mówią,że Jasiek przytył od operacji.Widzicie różnicę?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdj_cie031.jpg (21,5 KB, 59 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0674.jpg (32,1 KB, 45 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0676.jpg (33,1 KB, 39 załadowań)
lemurki_malutkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 15:36   #257
madi82
Zakorzenienie

Pozwólcie,że się przywitam....WITECZKA :P w nowym wątku

Czarowniczko, A Ty niby czemu wyrodna?? Że zmokłaś:P?:P
Żartuję....Przecież, jak dziecko ubrane zagondolowane na maxa to mu ciepło, a to, że inni krzywo patrzą to pewnie myślą...że się chciało tej babinie wychodzić na spacer w taki deszcz:P

Ja dziś tez spacerowałam było całkiem przyjemnie ok 14 st. nie padało tylko troszkę wiało.

Teraz przygotowałam ryżyk z jabłuszkami i za 30 min wstawiam, taż żeby było gotowe jak mężu wróci

Aaaa...mam nadz. Czarowniczko,ze pozdrowiłaś od nas Sammi.
Biedne jej maleństwo. /Oby szybko z tego wyszedł. Kubusiu bądż twardy nie daj się choróbskom!

Karolan moja siostra ma matę Tiny Love taka..http://www.smyk.com/tiny-love-gimnas...y-dla-dzieci-p i jest bardzo fajna.
Ja mam z Fisher Price https://www.google.pl/search?q=fishe...ml%3B800%3B600 i mały średnio jest zainteresowany....

---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ----------

Cytat:
Napisane przez lemurki_malutkie Pokaż wiadomość
oj aż mi się serce kraje jak wdze to 1 zdjęcie, dobrze, ze to już za Wami.
Pięknie przybrał!!!
A jaki Jaśko śliczny!!!!

Oby Adaś Cynamonkowy też tak szybko doszedł do siebie!!!!

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 15:37   #258
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Biedactwo takie było pooplatane tymi rureczkami/kabelkami. Teraz słodko pokazuje język. I rośnie, rośnie.
Stary 2013-11-07, 15:42   #259
madi82
Zakorzenienie

Taribari dzięki za linka do łąńcuszka gryzaczka,ale inny typ szukam...
Ale dzięki za pamięć
PS. SSylwester z 1 wymięka

Skąd Ty tak na zawołanie masz te śmieszne obrazki

---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ----------

aaa...ale ze mnie goscinna babka...

Witam Brandy i Magdę...widziałam Was, często wisiałyście u nas na paseczku:P

Ciekawe ile jest jeszcze takich mamuś co by chciały dołączyć a się boją/wstydzą itp...

Zapraszamy, nie gryziemy Przyda się świeża krew...
Wymagamy tylko kilku słów na powitanie...

Coś o sobie o dziecko, co jadasz, skad jesteś i czy nie uciekniesz po 1 dniu

---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ----------

aa ktos się domagał powitania...

yyy chyba ONA...zatem hello Ona co tam u Was?

28.07.2013r.
Stary 2013-11-07, 15:42   #260
madi82
Zakorzenienie

taaa....jak ja jestem to nikogo nie ma....

Dobrze, ze Anulka i Lemurki chociaż są

28.07.2013r.
Stary 2013-11-07, 15:42   #261
malinka0525
Zadomowienie

Cytat:
Witam się i ja mam nadzieje, że mogę się przyłączyć? głupio mi tak jakoś, bo czytam wam oo ho ho, albo i dłużej... Ale to mój pierwszy raz, kiedy się udzielam na jakimkolwiek form! Jestem mamą Robercika ur. 13.07 sn dodam jeszcze że właśnie piję karmi
Witaj

Cytat:
Dziewczyny,ale mnie wzielo na wspominki Czytam sobie wlasnie czesc watku,w ktorej urodzilam i te dni tuz przed i po porodzie,wspomnien czar

Zapomniałambym- Gabrysia się dziś pierwszy raz przeturlała z plecków na brzuszek i na odwrót Jak już jej się to udało,zaczęła się nonstop tak turlać I jakiż był bulwers kiedy musialam jej przerwac zabawe na kapiel Ale fajowo się turla,najpierw probuje sie w kuleczke zwinac,potem glowka mocno zapiera,a potem nozkami sie odpycha i zabawa na calego

A jeszcze w temacie wit D,znalazlam cos takiego:

"Niemowlęta muszą otrzymywać witaminę D od pierwszego dnia życia.

Fałsz. Moment rozpoczęcia podawania witaminy D zależy od tego, czy matka przyjmowała tę witaminę w ostatnim trymestrze ciąży oraz od sposobu żywienia dziecka. Niemowlę karmione piersią, którego matka nie otrzymywała witaminy D w III trymestrze ciąży, wymaga rozpoczęcia podawania witaminy D od pierwszych dni życia. Według najnowszych zaleceń pediatrów jest to 400 jednostek na dobę (zwykle 1 kropla). Jeżeli matka przyjmowała witaminę D w III trymestrze ciąży, powinno to nastąpić w 3. tygodniu życia dziecka. Natomiast niemowlęta karmione mlekiem modyfikowanym nie wymagają dodatkowego podawania witaminy D, o ile ilość spożytego mleka pokrywa w całości dzienne zapotrzebowanie (mieszanki mleczne początkowe zawierają 40–60 jednostek witaminy D w 100 ml, mieszanki następne: 56–76). Przy karmieniu mieszanym lekarz ustala dawkę indywidualnie, obliczając zawartość witaminy D w podawanym mleku modyfikowanym."

http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-...tce_36053.html

Więc muszę dopytac nasza pediatre bo Gabi przeciez zjada okolo litra mleka na dobe. Mm na kotrym jestesmy (nestle pro nan 1) zawiera w 100ml 0,93 wit D.. nie wiem jak to sie ma do tego artykulu,niewiem czy to znaczy ze te nasze mm bardzo malo wit d zawiera? Ja już zglupialam w tym temacie niech mnie kots oswieci...

Brandy witaj napisz cos więcej o sobie, o was
Ja też już zgłupiałam co do tej witaminy D

Cytat:
Napisane przez magda_02 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny, to i może ja sie przyłacze? Czytam Was od daawna, wczoraj tez przegladalam czesc watku z lipca kiedy bylam tuz przed porodem, wspominalam sobie z sentymentem ten czas i zaluje ze juz wtedy nie pisalam z Wami. Ale jakos nie bylo odwagi
No to zaczne: 31.07 urodzilam synka Tomusia, porod przez cc. Karmie go piersia. Jest bardzo grzeczniutki i spokojny,chociaz jak czegos chce to potrafi sie bardzo glosno tego domagac. Dal mi w kosc podczas nocek w 1 i 2 miesiacu.Ale od jakiegos czasu pozwala sie wyspac mamusi- potrafi przespac cala noc, od 20-21 do 6-7 rano, bez pobudki! Pewnie nie jedna z Was to zdenerwuje:p wybaczcie Ale mnie to troche martwi i czasem go budze w nocy,no bo cala noc bez jedzenia? I mozecie sobie wyobrazic jak moje piersi wygladaja rano po takiej przerwie. Kusi wizja przespanej calutkiej nocy ale wole nastawic budzik na 2.30 i nakarmic Tomcia, chociaz nie wiem czy dobrze robie..
Ma to tez swoje minusy-w dzien nie spi praktycznie wogole,kilka min po karmieniu u mnie na rekach, no i kilkanascie minut na spacerze. No ale jestem w nim zakochana po uszy, to najwieksze szczescie jakie nas z mezem w zyciu spotkalo, moje spelnione marzenie-Tomuś))

Witaj

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a czy te kaszki bobovity to maja gluten? Moze taka moge ekspozycjowac (jest takie slowo w ogole )
Bedziecie dawac bobovite? Bo ja czasem chyba bo Nestle napewno NIE bo dla mnie to syf

Sent from my iPhone using Tapatalk
Bobovita jest bez glutenu. My jemy bobovite

Cytat:
Napisane przez Agrafka86 Pokaż wiadomość
Jezu!
Siostra Tż ma swinke morską i nie wiem kiedy ostatnio jej wymieniala w klatce. Ale tak je*** że masakra:banghead:

Wiem doskonale jak to jest bo sama mam świnkę morską, ale zawsze jak tylko zaczyna coś czuć to myję bo też bym nie wytrzymała.

Cytat:
Słodziaczek

Eve Aleks jest śliczny i za pierwszą marcheweczkę
Perse duża już ta Twoja "kreseczka"

U nas noc paskudna Jak sie obudziła to nie chciała za nic w świecie zasnąć a ja tak marzyłam żeby się wyspać, a wyszło jak zwykle ostatnio. I pomyśleć, że jak była mniejsza to tak ładnie przesypiała całe noce.
Co do ubranek to tylko kilka sztuk body z krótkim rękawem nie wykorzystałam (Milena to zmarzluch), a tak to wszystkie. U nas rozmiar 68 w tej chwili jest dobry, a nawet trochę jeszcze luźny, ale czasami też 74 jest całkiem ok.
Mi włosy na szczęście powoli stopują z wypadaniem bo też już myślałam że wyłysieję.

Wyjątkowo marudny dzień dziś mamy

Milenka
malinka0525 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 15:46   #262
madi82
Zakorzenienie

Rocky kurtka na wacie, no brakuje tu Ciebie noo....
Ucz się i wracaj do nas!

Kciuki za egzamin czy zaliczenie, co tam masz...i zdróweczka dla Laurencji!

---------- Dopisano o 16:46 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ----------

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość

nowa umiejętność-piszczenie obawiam się że nie podoba mi się ta umiejętnosc
a moj od wczoraj zaczyna się śmiać w głos..ale nieźle muszę z siebie robić wariata by mi się udało go rozśmieszyć

28.07.2013r.
Stary 2013-11-07, 15:46   #263
malinka0525
Zadomowienie

Cytat:
Jaki cudaczek mały fajniuśki Pewnie, że przytył Policzki takie pulchne mu sie zrobiły

Milenka
Stary 2013-11-07, 15:51   #264
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość
u mnie to samo - mam iść myćwłosy i się boję... ostatnio po myciu miałam kulkę - foto poniżej

my w domu, na 99% - szwagierka w ciąży, więc może posiedzimy trochę razem

o jeju strasznie Ci wypadają....
mi też leca na potęgę ale nie aż tyle...chyba ze ciułałaś od rana do wieczora..?

Cytat:
Wlasnie sie nad nia poważnie zastanawiam bo Hania musi jak najwięcej leżeć na brzuchu.
To mówisz kupowac?

Tari- u was chyba podobne zalecenia?

Ale u nas wieje. .musze lazic bo futro.
Dobrze ze super gumiaki sobie sprawilam

Wysłane z mojego GT-I9300
jakie pochwal się
ja musze nabyć bo teraz jako wyrodna matka (Czarowniczko to do Ciebie) zamierzam przemierzac kilometry z wózkiem nawet w pluche..no cóż...

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43606837]Rok temu ukazałem się mamie pierwszy raz: w kibelku, na papierku, jaka blada kreseczka.... [/QUOTE]

ta blada kreseczka jest teraz taka słodka!!!

---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ----------

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Ćwiczona przez mojego syna intensywnie od jakiegoś czasu i doprowadzająca mnie momentami do szału.

My na pewno będziemy w domu. Ugotujemy sobie coś dobrego (czyt. podgrzejemy coś co zostało ze świątecznych przysmaków) i posiedzimy w trójkę.
ANULKA JAKIE CELE!!!!

28.07.2013r.
Stary 2013-11-07, 15:52   #265
malinka0525
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
a moj od wczoraj zaczyna się śmiać w głos..ale nieźle muszę z siebie robić wariata by mi się udało go rozśmieszyć
za małego śmieszka Też zawsze muszę z siebie głupola robić i trzepać włosami, a do tego jeszcze pokazywać żyrandol bo tylko to jest w stanie ją rozśmieszyć, ale już coraz częściej się śmieje.

Milenka
Stary 2013-11-07, 15:52   #266
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katarzynkajg Pokaż wiadomość
U
A i zapomniałam napisać Szymek waży 6570 niestety nie wiem ile ma wzrostu bo u nas nie mierzą, obwód głowy 42 a klatki 41, wpisać te dane na pierwszą stronę ? Szymek w niedziele skończy 4 miesiące a na pierwszej stronie są wymiary okolicy 3 miesiąca

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a czy te kaszki bobovity to maja gluten? Moze taka moge ekspozycjowac (jest takie slowo w ogole )
Bedziecie dawac bobovite? Bo ja czasem chyba bo Nestle napewno NIE bo dla mnie to syf

Sent from my iPhone using Tapatalk
Niektóre są z glutenem niektóre bez.

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
B
dzwoniłam przed chwilą do poradni hemo o wyniki Adasia i wszystko super hemo pięknie rośnie i jak wykończe to opakowanie Actiferolu to mam już żelaza nie podawać
.

Cytat:
Napisane przez arrabbiata Pokaż wiadomość
Dziewczyny, co robicie na sylwestra? Sylwester z dwójką czy gdzieś idziecie?
Spędzimy wspólnie w m4

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43606837]Rok temu ukazałem się mamie pierwszy raz: w kibelku, na papierku, jaka blada kreseczka.... [/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość
u mnie to samo - mam iść myćwłosy i się boję... ostatnio po myciu miałam kulkę - foto poniżej
Mam niestety to samo

Cytat:
A u nas takie widoczki.
Oczywiście zaczyna padać

Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2
Ale ładnie
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 15:53   #267
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
Mam pytanie odnosnie kaloszy w zeszłym roku kupiłam gfajne rozpadły sie brak paragonu i buty wywaliłam
Posiadam w domu oficerki do jazdy konnej gumowe sa wygodne niezniszczone i swoje przeszły a sie nie rozpadły myslicie ze to bedzie wiocha jak je umyje i wyskocze w nich na miasto?
teraz w takich chodza...wiec spoko ubieraj

28.07.2013r.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-11-07, 15:56   #268
Anulka_p
Zakorzenienie

Właśnie Tari- małolato skąd bierzesz te fajne obrazki na zawołanie? O butach i są buty, o sylwestrze i jest Sylwester.

---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ----------

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
ANULKA JAKIE CELE!!!!
Może mnie zmobilizują bardziej. Muszę się ogarnąć, bo aż mi źle ze sobą.

---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ----------

Wiecie co zrobiłam?! Kupuję świąteczne prezenty już od początku października, bo mam dużo osób do obdarowania. Dziś kupiłam bluzę/sweter dla męża i nie wytrzymałam i mu ją dałam. Nie mogłam wytrzymać kiedy ją założy. Muszę kupić teraz nowy prezent.
Stary 2013-11-07, 15:58   #269
karolajn1987
Wtajemniczenie

Madi- takie http://m.allegro.pl/przedmiot,kalosz...681490934.html

Foty obejrze w domu na komputerze, bo teraz jestem uziemniona u mamy. Hanka i pies mi spia na kolanach

Wysłane z mojego GT-I9300
Stary 2013-11-07, 16:00   #270
tysia222
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez strawberry162 Pokaż wiadomość
Jestem wykończona psychicznie i fizycznie. Ktoś mi zabrał moje dziecko. Boszz wszystko jest na nie cały czas marudzi w nocy budzi się po 10 razy i o 4 robi pobudke. Nie potrafi sama zasnąć chyba że w wózku na spacerze a tak to cały czas na rękach a jak ją dokładam to sie po 5 minutach budzi. Dziś robie odwyk od usypiania na rękach. Myślałam że jak zjadła wczoraj wieczorem te 240(!) mm + kleiku to pośpi dłużej ale gdzie tam. Usypianie było od 19.30 do 22 a o 24.30 już pobudka
Jestem wykończona nawet nie mam siły Was nadrabiać bo boli mnie głowa z tego zmęczenia. Jedyne co mnie cieszy to to że codziennie śpi od 13 do 16 na balkonie. Ale jak już się obudzi to do momentu aż nie zaśnie jest płacz i marudzenie. Nie mam pojęcia już co robić. We wtorem powinnam jechać na warunek ale nie mam ani czasu ani siły się uczyć. Co z tego że mam codziennie te 3 godziny wolne jak ona śpi jak trzeba zrobić obiad, posprzątać wyprasować pranie które zalega już drugi tydzień i przynajmniej usiąść na chwile na doopie i odpocząć.
Dlatego wybaczcie że tak tylko o sobie ale powoli mam dosyć wszystkiego. Domi łączę się z Tobą w bólu, cierpieniu i braku snu.
u nas takie usypianie i budzenie się to Skoku

---------- Dopisano o 17:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:00 ----------

Cytat:
Witamy
tysia222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości