![]() |
#241 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. VI
Cytat:
Koronkowe modele w tych okolicach kojarzę z Ewy Michalak, ale u niej musiałabyś się pomierzyć wg jej zaleceń. No to już wiesz, że nosisz za luźny obwód. Zwróć uwagę podczas mierzenia na różne kroje i weź z sobą elastyczną bluzkę, cała prawda o biustonoszu wychodzi pod ubraniem dopiero. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#242 |
Zadomowienie
|
Witam Wszystkie forumowiczki i melduję się wątku
![]() Wydaje mi się, że noszę dobrze dobrane biustonosze, ale w kwestii rozmiaru, a nie fasonu. Marzę o biustonoszu usztywnianym, z niskim mostkiem, niskim zabudowaniem pod pachami, cienkimi ramiączkami i z wąskim obwodem (póki co obwód zajmuje mi pół pleców ;/) Chodzi też o ilość zapięć: czy jest dwu- czy trzyrzędowe - te trzyrzędowe to dla mnie masakra... Moje wymiary 79/108 Dużo czytałam o Ewie Michalak, nawet przymierzam się do kupna. Wiecie może jaki fason odpowiadałby moim wymaganiom? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#243 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#244 |
Zakorzenienie
|
Witam
Zwracam się z prośbą o pomoc, mam troche problem z rozmiarem. Chce sie teraz zaopatrzyć w coś z Kingi, ewentualnie może Nipplex, Dama Kier. Potrzebuje 2 biustonosze, biały i czarny. Rozmiarowo 67 po biustem/79 w biuście. Wg wszystkich tabelek wychodzi mi 65B/60D No i nijak sie w 65B nie mieszcze, spłaszcza mnie i bułkuje strasznie wiec sie uparłam na 65 C. Mam z Esotiq i z M&S. I miska jest wg mnie ok, z M&S na styk właściwie, bo jak porządnie wygarne to bułkuje lekko, drugi ciężko powiedziec bo kształt nie mój ale też raczej miska na styk. Mam jeszcze Ave, która co prawda się rozciągnęła za bardzo wiec idzie do kosza, też miska wydaje mi się ok, tylko momentami mam wrażenie że za mocno pod pache idzie. Niby jak się schylam to nic się nie oddziela, nie opada, ewentualnie czasem właśnie w tym miejscu pod pachą. No i teraz już sama nie wiem czy zostać przy tym 65C, bo nie wiem jak to w przypadku tych firm będzie. Czy może próbować 60D, ale znowu sie boje czy będzie ok a nie mam za bardzo teraz finansów zeby ryzykować, zerkałam na balkonetce i 60DD na pewno bedzie za duze a podobno miska jak w 65c ![]() Mam kilka modeli 65c upatrzonych i tak sie czaje i czaje ![]() ![]() Zastanawiam sie wlasciwie tylko dlatego ze w biuscie troche schudłam i nie wiem czy nie powinnam wlasnie zamowic mniejszego rozmiaru, ale skoro te co mam nadal sa ok ? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#245 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#246 |
Przyczajenie
|
Witam dziewczęta!
nie będę zanudzać wymiarami, bo kalkulator umiem opanować, mam za to jedno pytanie. Mam okropne wałki pod pachami a biust mam mały. Wiem już, że to pewnie wynik za małych miseczek, ale mam pytanie czy zawsze tak jest? Od zawsze byłam przekonana, że po prostu zbiera mi się tam tłuszcz, bo nie jestem super szczupła. Tylko, że rzeczywiście jest taki wyraźny podział między moim małym cyckiem i tym wałkiem. próbowałam znaleźć jakieś zdjęcia, ale same duże biusty, a mój jest mały http://balkonetka.pl/static/uploads/..._uncovered.png http://ri.pinger.pl/pgr54/43bf1e8200...673before2.jpg czy można to zniwelować zawsze dobrze dobranym biustonoszem? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#247 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#248 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zamówie w takim razie póki co 65C, mam nadzieje że nie okażą się akurat te modele za luźne. Akurat mam 2 bardotki i jedna leży ok, ale druga to kompletna tragedia bo robi mi masakryczne krecie noski i jednoczesnie bułkuje ![]() Jak bede miała okazje to przymierze 60D gdzieś. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#249 |
Raczkowanie
|
Witam
Jestem młoda ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#250 |
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny
![]() pod biustem mam obwód 85cm, a w biuście 108 cm ![]() ![]() wg kalkulatora Ewy Michalak wyszedł mi rozmiar 85DD. Myślicie, że dobrze mi wyliczyło? ![]()
![]() |
#251 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#252 |
Raczkowanie
|
[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;4536199 7]75 D? coś koło tego radzę próbować.[/QUOTE]
Dziękuję, spróbuję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#253 |
Wtajemniczenie
|
Jeśli pod biustem zmierzyłaś się tak jak sugeruje kalkulator Ewy to tak, u niej nie trzeba specjalnie zaniżać obwodów.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#254 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#255 |
Zakorzenienie
|
Moje Kingi okazały się niewypałem
![]() Mam wrażenie że profil zbyt zamknięty - robiły mi sie dzioby, no i za wąskie fiszbiny. Może powinnam celować w coś szerokofiszbinowego? Czy po prostu możliwe że rozmiar nie ten? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#256 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#257 |
Rozeznanie
|
Dziewczęta nie wiem gdzie sie z tym zwrócić więc postanowiłam że napiszę tutaj, nosze staniki 70G lub F zależy od marki i modelu , mam bardzo dobrze dobrane biustonosze mimo iż tak wysoki nr stanika to mój biust nie jest ogromny , owszem jest spory ale nie ogromny , jędrny strasznie tez nie jest, jak to z dużymi biustami bywa (chyba ze silikon) meriyum sprawy,,,,w czerwcu lecę na wczasy i potrzebuję dobrego bikini , majtki najlepiej wiązane po bokach a stanik na fiszbinach lub usztywniany jestem w stanie wydać do 400zł tylko nie mam pojęcia jakiej firmy szukać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#258 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kostiumy miał też Comexim, do 200 zł powinnaś spokojnie kupić górę i dół, w dodatku nie musisz kupować kompletu, możesz samą górę a dół zakupić gdzie indziej. Rozmiar masz średni, więc nie powinnaś mieć większego problemu z zakupem. Poszukaj też KrisLine, Panache, Freya, Ava teraz wprowadziła kostiumy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#259 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#260 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powiem że teraz sie troche boje internetowo zamawiac bo to jednak tu 20 zł tam 20 zł i troche sie zbierze. A nie wiem kompletnie w jakie modele celować. Na pewno takie ze szwem poziomym są ryzykowne jak widać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#261 |
Zadomowienie
|
Zawsze możesz też kupić samą górę dopasowaną, a dół np. w kolorze czarnym, żeby pasował do wszystkiego, w zwykłym sklepie.
Kinga to nie jest zbyt dobra firma. Polecam Ci forum lobby biuściastych, napisz tam, na pewno Ci pomogą. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#262 |
Raczkowanie
|
Czy ktoś ma z Was bieliznę z Victoria's Secret? Czy te staniki są dobre? Warto wydać (umówmy się dużo pieniędzy) na projekty VS?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#263 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#264 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Edytowane przez Martva Czas edycji: 2014-03-04 o 19:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#265 |
Raczkowanie
|
hej
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#266 |
Zakorzenienie
|
zamawiał ktoś kiedyś biustonosz z tej strony: http://www.wyprzedazebielizny.pl/ ? czy obwody miseczki są zawsze takie same? boję się zamawiać w ciemno, a tutaj nie ma podanej żadnej tabeli z rozmiarami
![]() |
#267 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#268 |
Zakorzenienie
|
[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;4546475 6]nie są takie same. Najlepiej tabel szukać na stronie producenta, ale i tak nie zagwarantuje to wyboru dobrego rozmiaru.[/QUOTE]
ok, dziękuję ![]()
![]() |
#269 |
Przyczajenie
|
A ja mam dobre skojarzenia z Li Parie. Jest drogo, ale mi dobrze dopasowali bieliznę. Sama bym tam nie kupila, ale dostałam w prezencie i skorzystałam z brafittingu,. xxx
Polecam wpadać tam jak są promocje - jak byłam przerabiać swój biustonosz były inne po 80 czy 90 zł ![]() ![]() Edytowane przez aniolek-tasmanski Czas edycji: 2014-03-07 o 09:24 Powód: reklama |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#270 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:42.