|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#241 |
Konto usunięte
|
Dot.: Co wam się podoba na weselach a co nie ? Stereotypy, tradycje, nowe trendy.
Tez czekam na rozkwit weslenego boho mamy do tego piekne warunki
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#242 |
Konto usunięte
|
Dot.: Co wam się podoba na weselach a co nie ? Stereotypy, tradycje, nowe trendy.
A może to chodzi o to, że ludzie myślą, że na ślubach i weselach obowiązuje jakiś scenariusz, którego ściśle trzeba się trzymać. Serio, ale czasem mam takie wrażenie.
Bardzo chciałabym iść na wesele, gdzie nie ma grupek, rodziny są zgrane, nie ma udawania, szeptania na ucho, kółek wzajemnej adoracji, że wszyscy się bawią, nie ma nadęcia, ale nie ma i jakiegoś wyuzdania, pozerstwa. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#243 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#244 |
Konto usunięte
|
Często też się słyszy zarzuty do PM, że siedzą, smutni, nie bawią się z gośćmi, jakby czekali, aż się to wszystko skończy.
Wydaje mi się, że to kwestia tego, że może Młodzi chcieli inaczej zrobić, ale rodzina wywarła presję, bo co ludzie powiedzą, a jak tu ciotki nie zaprosić. I później przychodzi na wesele ta ciotka widziana gdzieś tam raz, czy dwa i nie wiadomo o czym rozmawiać, udawać, że "ojej jak miło się widzieć, mam nadzieję, że znów się spotkamy", choć tak naprawdę jest wszystko jedno czy tak będzie czy nie. Co do tematu jeszcze to nie podoba mi się jak sala ze stolikami jest oddzielona od miejsca do tańczenia. Tak, że siedząc nie widzi się tego, co się dzieje na parkiecie, bo jest to dajmy na to za ścianą. Moim zdaniem jest lepiej jak sale są połączone. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#245 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() taka też mi się podoba ![]()
![]() |
![]() |
#246 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#247 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ogladjac te wszystkie programy z metamorfozami widac że kompleksy "pt ja nie moge nog pokazywac" to zazwyczja bezsenowne przewrazliwienai bo wieksozsc kobiet widzi siebie bardzije krytycznie niz inni je widża śliczna kojarzy mi sie z jakś wróżką czy czyms takim Oczywiscie w pozytywnybym sensie ![]() i tak i nie ![]() A przede wszystkim u nas rządzi inna wizja- ma być księzniczkowo, bogato,dużo a nie skromnie i prosto ![]() Edytowane przez Dione Czas edycji: 2013-12-13 o 20:28 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#248 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oglądając suknie z bratową byłam świadkiem sytuacji ,jak inna dziewczyna wybierała swoją suknię z mamą. Przymierzała prześliczną,prostą suknię,ni to grecka ni to boho,wyglądała zjawiskowo,ale mama ją natychmiast skrytykowała,że w takim worku to na pole może iść,suknia ma być bogata i na kole,bo co ludzie powiedzą,kazała młdoej ubrać kieckę bezę (nie powiem,że brzydką,ale do tamtej jej wieeeeleee brakowało ),wcisneła jej rękawiczki,bolerko i welon-mgiełkę z 3 warstw i promieniała z zadowolenia,ze córka jak księżniczka wygląda. A wyglądała jak ostatnie nieszczęście.
![]() |
![]() |
#249 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#250 |
Zakorzenienie
|
nie podobają mi się;
- 'Cudownych rodziców mam' - konkursy weselne - krótka lub kolorowa suknia ślubna - smutni młodzi - zapraszanie na wesele ludzi z którymi się nie ma kontaktu ''bo wypada nie zaprosić" - rękawiczki do ślubu - zapraszanie gości dla kasy - suknia z gorsetem - limuzyna do ślubu -zabieranie talerzyka zanim zjesz - diadem na głowie - zmuszanie do brania udziału z konkursach podobają mi się: - kolor przewodni wesela - koronkowa suknia ślubna - kolorowe buty do ślubu - druhenki - ślub w plenerze - filmik na podziękowanie rodzicom - tort podany ok. pół godziny po obiedzie - barman - wiejski stół - lampiony - zimne ognie przy podziękowaniu - welon Edytowane przez pati0090 Czas edycji: 2013-12-14 o 17:09 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#251 |
Zakorzenienie
|
a mnie się właśnie podobają krótkie sukie slubne
![]() ![]()
![]() |
#252 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#253 |
Zakorzenienie
|
wiem ale ja piszę pod swoim kontem czego ja nie chce mieć
![]() ogólnie jest dużo pięknych krótkich |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#254 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
beze to znaczy ? słysze to czasem to nazwe ale tak ogólnie jakby chodizło o wszelakie brzydkie suknie Teraz w wielu parafiach są alby czyli takie bardzo proste dlugie tuniki , decyzją ksiezy bo rodzice nieraz oburzeni no bo "jak to ich dziecko w tak zwyczajanym stroju i jeszcze wszystkie tak samo" ??? Cytat:
jak dla mnie śliczne sukienki ale nie suknie ślubne. Jako suknie ślubne wydglądaja dla mnie jakby były długie ale je ktoś obciął Jeszcze nie widziałam panny w kótkiej sukni żeby mi sie to podobało. Edytowane przez Dione Czas edycji: 2013-12-14 o 18:53 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#255 |
Zakorzenienie
|
Dla mnie najbardziej żenujące jest to, że Para Młoda przez bity rok przygotowań do ślubu zarzeka się iż: nie będzie oczepin, zespół nie będzie grał disco polo, będzie zaskakujące menu, a już na milion procent nie będzie balonów, okropnych bukietów na stołach, sztucznego pierwszego tańca i ciotek widzianych ostatnio 20 lat temu...po czym okazuje się że wszystko to jest i owa PM świetnie się przy tym bawi.
OK każdy sobie robi imprezę jak chce, na ile ma możliwości- ale po co takie bzdury opowiadać wokoło. Człowiek się nastawi, że może w końcu potańczy i pobawi się w fajnej atmosferze- a tu jak zwykle lipa. Nawet ostatnio byłam na "weselu" które zapowiadało się obiecująco- sami młodzi ludzie, w domu pana młodego- impreza w ogrodzie, grill - no idealnie. Cóż z tego jak do picia tylko wóda była, a hity disco polowe takie że ze świecą szukać- dramat. Ja odnoszę wrażenie, że jednak większość lubi ten kicz. ![]()
![]() |
#256 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ja bym sie zirytowała, po co tak bajerować ![]() ja sie zastanawiam nad dwiema opcjami albo większoszość osób lubi albo po prostu tak jest najprościej - DJ ma gotowy repertuar dicopolowy , dekoracje to samo - produkcja wesel niemal tasmowa wszystkie idetniko żeby było inaczej trzeba kombinowac Edytowane przez Dione Czas edycji: 2013-12-14 o 19:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#257 |
Wtajemniczenie
|
Nie wiem, czy nie było, ale jak dla mnie taka zabawa to już lekka przeginka i żenada.
http://www.youtube.com/watch?feature...&v=WtiMpHTMDd4 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#258 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Swoją drogą- ja mam dość nowoczesnych rodziców i raczej żyjących dla siebie, nie dla sąsiadów- ale jednak jak usłyszeli, że jadę do urzędu po prostu samochodem brata- żadnym tam wypasem i bez dekoracji to mama niemal z krzesła nie spadła. "Bo jak to tak- przecież nie będzie widać że to para młoda jedzie!!"
![]() |
![]() |
#259 | |
Zakorzenienie
|
Ja się cieszę, że teraz już w większości parafii nie można już sobie wybierać strojów, bo w "moich czasach" rewia mody się robiła z tej uroczystości.
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#260 |
Rozeznanie
|
Dla mnie najgorsza na weselach jest przesada z jedzeniem. Rozumiem, że głupio by było wyliczyć np. 1 gość=3 kromki chleba na całą noc, czy coś w ten klimat. Ale z drugiej strony moja ciocia pracuje w domu weselnym i serce się kraja jak opowiada, że klienci zamawiają sobie po 5 dań gorących, po czym 70% z tego ląduje w śmietniku. Już pomijam kwestię "afrykańskich dzieci", ale te pieniądze wyrzucone w błoto (dosłownie) mogłyby się przydać młodemu małżeństwu...
A co do wesela marzeń, takie słowiańskie/staropolskie jest fajne. Szkoda tylko, że kandydata na męża brak... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#261 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#262 |
Zakorzenienie
|
Przeczytałam cały wątek
![]() Do tego wszystkiego dodałabym silikonowe ramiączka u PM, których "w ogóle nie widać". Znajoma brała ślub jesienią i miała suknie na jedno ramię, a przez drugie przechodziło silikonowe ramiączko od stanika - fuuuu, na każdym widać jego blask :/
![]() |
#263 | |
Zakorzenienie
|
Niewiem czy było to już pisane,za chwile wątek nadrobie.Mam na myśli zabawę oczepinową.Polegała ona na tym,że kobiety nakładały panom rajstopy na głowe i ciągnąc ściagały,konkurs polegał na najśmiejszniejszego kosmite.
![]() ![]() Byłam na weselu,gdzie państwo młodzi umiejscowili rodzine najbliższą pana młodego na samym konću,do braci przyszedł na samym końcu się z nimi napić.Żenua ![]() Nie wspomne o chłodnym rosole i jak wcześniej pisałam panu kamerzyście który to ów zupy prawie wlazł. ![]() ---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#264 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#265 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() http://www.youtube.com/watch?v=7NiAh9jA9_0 ![]() http://www.youtube.com/watch?v=F55BNjzLef8 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#266 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#267 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ---------- A co powiecie na to http://www.youtube.com/watch?v=gwosgABpKV0 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#268 |
Zakorzenienie
|
to co wysyłacie jest ponad moje siły
![]() ostatni film - na wieczór kawalerski, a nie wesele, tam sa dzieci, starsze osoby... omg.
![]() |
#269 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#270 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:05.