Co wam się podoba na weselach a co nie ? Stereotypy, tradycje, nowe trendy. - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-12-11, 22:40   #241
201604181004
Konto usunięte

Dot.: Co wam się podoba na weselach a co nie ? Stereotypy, tradycje, nowe trendy.

Tez czekam na rozkwit weslenego boho mamy do tego piekne warunki
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-11, 22:46   #242
201610281624
Konto usunięte

Dot.: Co wam się podoba na weselach a co nie ? Stereotypy, tradycje, nowe trendy.

A może to chodzi o to, że ludzie myślą, że na ślubach i weselach obowiązuje jakiś scenariusz, którego ściśle trzeba się trzymać. Serio, ale czasem mam takie wrażenie.
Bardzo chciałabym iść na wesele, gdzie nie ma grupek, rodziny są zgrane, nie ma udawania, szeptania na ucho, kółek wzajemnej adoracji, że wszyscy się bawią, nie ma nadęcia, ale nie ma i jakiegoś wyuzdania, pozerstwa.
201610281624 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-11, 22:51   #243
stokrotka_to_ja
Zakorzenienie

GG do stokrotka_to_ja

Cytat:
Napisane przez Dione Pokaż wiadomość
Mi sie bardzo podoba taki pomysl, dziwie sie że w Polsce nie napotkalam nigdy podobnych wesel. Kiedys był wątek na wizazu dziewczyna chciała sukienke w stylu boho i nic nie mogła takiego jak chciała w polskich salonach znaleźc

Dziwne właśnie że wesela w stylu boho-słowiańskim są popularne na świecie ..a u nas nie
o,dla takiego wesela mogłabym brać ślub jeszcze raz

Dziecko grzeczne/niegrzeczne to stan umysłu matki a nie dziecka.

POMOC dla dzieci z Tanzanii https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=675684
stokrotka_to_ja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-11, 22:52   #244
201610281624
Konto usunięte

Często też się słyszy zarzuty do PM, że siedzą, smutni, nie bawią się z gośćmi, jakby czekali, aż się to wszystko skończy.
Wydaje mi się, że to kwestia tego, że może Młodzi chcieli inaczej zrobić, ale rodzina wywarła presję, bo co ludzie powiedzą, a jak tu ciotki nie zaprosić.
I później przychodzi na wesele ta ciotka widziana gdzieś tam raz, czy dwa i nie wiadomo o czym rozmawiać, udawać, że "ojej jak miło się widzieć, mam nadzieję, że znów się spotkamy", choć tak naprawdę jest wszystko jedno czy tak będzie czy nie.
Co do tematu jeszcze to nie podoba mi się jak sala ze stolikami jest oddzielona od miejsca do tańczenia. Tak, że siedząc nie widzi się tego, co się dzieje na parkiecie, bo jest to dajmy na to za ścianą. Moim zdaniem jest lepiej jak sale są połączone.
201610281624 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-12, 00:00   #245
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:

Dziwne właśnie że wesela w stylu boho-słowiańskim są popularne na świecie ..a u nas nie
ło ale cudo, te włosy + wianek

taka też mi się podoba

Stary 2013-12-12, 15:45   #246
BioIvO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dudipopka Pokaż wiadomość
to już po mnie bo miałam takowe na 1 palec na sobie w dniu ślubu
jak żyć
Zawsze możesz powiedzieć, ze miałaś ręce w gipsie. Ludzie z czasem wybaczą

Nikt nie śledzi tak bacznie postępowania innych jak ten, komu nic do tego. (V.Hugo)

Kobieta nigdy nie wie czego chce, ale nie spocznie, dopóki nie osiągnie celu.
BioIvO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-13, 20:27   #247
Dione
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ainhoa Pokaż wiadomość
A może to chodzi o to, że ludzie myślą, że na ślubach i weselach obowiązuje jakiś scenariusz, którego ściśle trzeba się trzymać. Serio, ale czasem mam takie wrażenie.
Cytat:
Często też się słyszy zarzuty do PM, że siedzą, smutni, nie bawią się z gośćmi, jakby czekali, aż się to wszystko skończy.
Wydaje mi się, że to kwestia tego, że może Młodzi chcieli inaczej zrobić, ale rodzina wywarła presję,
No własnie pytłam o to w pierwszym poście bo wydaje mi się że u nas jest duży nacisk rodizny pewien schemat jak nalezy urzadzć wesele ,jak młodzi chcą coś nawet troche inaczej to są krytykowani

Cytat:
Napisane przez ridja devojka Pokaż wiadomość
Każdy się czuje dobrze w innym kroju, długości itp. Jedna ma wcięcie w talii, inna nie, jedna chce zakryć grube ramiona.
ale druhen nie jest 100 tlyko 2-5 naprawde da sie dopasowac jeden krój
ogladjac te wszystkie programy z metamorfozami widac że kompleksy "pt ja nie moge nog pokazywac" to zazwyczja bezsenowne przewrazliwienai bo wieksozsc kobiet widzi siebie bardzije krytycznie niz inni je widża
Cytat:
Napisane przez WhiteCherry Pokaż wiadomość
taka też mi się podoba
śliczna kojarzy mi sie z jakś wróżką czy czyms takim Oczywiscie w pozytywnybym sensie

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
Tez czekam na rozkwit weslenego boho mamy do tego piekne warunki
i tak i nie Z jedne strony nasze klimaty ale gorzej z miejscem – bo co styl slowiński a sala plastikowo-grecka ? jakaś ponura karczma ?

A przede wszystkim u nas rządzi inna wizja- ma być księzniczkowo, bogato,dużo a nie skromnie i prosto

Edytowane przez Dione
Czas edycji: 2013-12-13 o 20:28
Dione jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-12-13, 21:25   #248
stokrotka_to_ja
Zakorzenienie

GG do stokrotka_to_ja

Cytat:

A przede wszystkim u nas rządzi inna wizja- ma być księzniczkowo, bogato,dużo a nie skromnie i prosto
o,to to własnie

Oglądając suknie z bratową byłam świadkiem sytuacji ,jak inna dziewczyna wybierała swoją suknię z mamą. Przymierzała prześliczną,prostą suknię,ni to grecka ni to boho,wyglądała zjawiskowo,ale mama ją natychmiast skrytykowała,że w takim worku to na pole może iść,suknia ma być bogata i na kole,bo co ludzie powiedzą,kazała młdoej ubrać kieckę bezę (nie powiem,że brzydką,ale do tamtej jej wieeeeleee brakowało ),wcisneła jej rękawiczki,bolerko i welon-mgiełkę z 3 warstw i promieniała z zadowolenia,ze córka jak księżniczka wygląda. A wyglądała jak ostatnie nieszczęście.

Stary 2013-12-14, 16:20   #249
Kalini
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stokrotka_to_ja Pokaż wiadomość
o,to to własnie

Oglądając suknie z bratową byłam świadkiem sytuacji ,jak inna dziewczyna wybierała swoją suknię z mamą. Przymierzała prześliczną,prostą suknię,ni to grecka ni to boho,wyglądała zjawiskowo,ale mama ją natychmiast skrytykowała,że w takim worku to na pole może iść,suknia ma być bogata i na kole,bo co ludzie powiedzą,kazała młdoej ubrać kieckę bezę (nie powiem,że brzydką,ale do tamtej jej wieeeeleee brakowało ),wcisneła jej rękawiczki,bolerko i welon-mgiełkę z 3 warstw i promieniała z zadowolenia,ze córka jak księżniczka wygląda. A wyglądała jak ostatnie nieszczęście.
Ja miałam podobną sytuację jak przygotowywałam się do... komunii. Już wtedy nie lubiłam się stroić itd. więc wybrałam coś co w sumie można nazwać stylem boho, prosta, zwiewna bez ozdób, ale oczywiście rodzicom się nie spodobała, i wylądowałam w takiej "klasycznej komunijnej" na szczęście bez jakiś ogromnych kwiatów i tym podobnych. Tylko, że ja wtedy miałam jakieś 9 lat, a ta dziewczyna pewnie po 20... Nie wyobrażam sobie, aby moja mama decydowała w takim wieku o tym co mam nosić.
Kalini jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-14, 16:55   #250
pati0090
Zakorzenienie

nie podobają mi się;
- 'Cudownych rodziców mam'
- konkursy weselne
- krótka lub kolorowa suknia ślubna
- smutni młodzi
- zapraszanie na wesele ludzi z którymi się nie ma kontaktu ''bo wypada nie zaprosić"
- rękawiczki do ślubu
- zapraszanie gości dla kasy
- suknia z gorsetem
- limuzyna do ślubu
-zabieranie talerzyka zanim zjesz
- diadem na głowie
- zmuszanie do brania udziału z konkursach

podobają mi się:
- kolor przewodni wesela
- koronkowa suknia ślubna
- kolorowe buty do ślubu
- druhenki
- ślub w plenerze
- filmik na podziękowanie rodzicom
- tort podany ok. pół godziny po obiedzie
- barman
- wiejski stół
- lampiony
- zimne ognie przy podziękowaniu
- welon

Edytowane przez pati0090
Czas edycji: 2013-12-14 o 17:09
pati0090 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-14, 17:01   #251
stokrotka_to_ja
Zakorzenienie

GG do stokrotka_to_ja

a mnie się właśnie podobają krótkie sukie slubne i kolorowe buty

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-14, 17:01   #252
Kalini
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pati0090 Pokaż wiadomość
nie podobają mi się;
- 'Cudownych rodziców mam'
- konkursy weselne
- krótka lub kolorowa suknia ślubna
- smutni młodzi
- zapraszanie na wesele ludzi z którymi się nie ma kontaktu ''bo wypada nie zaprosić"
- rękawiczki do ślubu
Krótkie suknie ślubne bywają śliczne : D

Stary 2013-12-14, 17:03   #253
pati0090
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kalini Pokaż wiadomość

wiem ale ja piszę pod swoim kontem czego ja nie chce mieć
ogólnie jest dużo pięknych krótkich

pati0090 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-14, 18:45   #254
Dione
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stokrotka_to_ja Pokaż wiadomość
o,to to własnie
dokładnie "co ludzie powiedza" Nie to w czym dobrze się wygląda tylko to co robi wrażenie .
beze to znaczy ? słysze to czasem to nazwe ale tak ogólnie jakby chodizło o wszelakie brzydkie suknie
Cytat:
Ja miałam podobną sytuację jak przygotowywałam się do... komunii.
Teraz w wielu parafiach są alby czyli takie bardzo proste dlugie tuniki , decyzją ksiezy bo rodzice nieraz oburzeni no bo "jak to ich dziecko w tak zwyczajanym stroju i jeszcze wszystkie tak samo" ???
Cytat:
Nie wyobrażam sobie, aby moja mama decydowała w takim wieku o tym co mam nosić.
mama czy nie taki sposób myślenia pokutuje ;" prostej sukni nie można wybrac bo to wstyd "
Cytat:
jak dla mnie śliczne sukienki ale nie suknie ślubne. Jako suknie ślubne wydglądaja dla mnie jakby były długie ale je ktoś obciął Jeszcze nie widziałam panny w kótkiej sukni żeby mi sie to podobało.

Edytowane przez Dione
Czas edycji: 2013-12-14 o 18:53
Stary 2013-12-14, 18:46   #255
hania811
Zakorzenienie

Dla mnie najbardziej żenujące jest to, że Para Młoda przez bity rok przygotowań do ślubu zarzeka się iż: nie będzie oczepin, zespół nie będzie grał disco polo, będzie zaskakujące menu, a już na milion procent nie będzie balonów, okropnych bukietów na stołach, sztucznego pierwszego tańca i ciotek widzianych ostatnio 20 lat temu...po czym okazuje się że wszystko to jest i owa PM świetnie się przy tym bawi.

OK każdy sobie robi imprezę jak chce, na ile ma możliwości- ale po co takie bzdury opowiadać wokoło.

Człowiek się nastawi, że może w końcu potańczy i pobawi się w fajnej atmosferze- a tu jak zwykle lipa.

Nawet ostatnio byłam na "weselu" które zapowiadało się obiecująco- sami młodzi ludzie, w domu pana młodego- impreza w ogrodzie, grill - no idealnie. Cóż z tego jak do picia tylko wóda była, a hity disco polowe takie że ze świecą szukać- dramat.

Ja odnoszę wrażenie, że jednak większość lubi ten kicz.
hania811 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-14, 18:51   #256
Dione
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hania811 Pokaż wiadomość
Człowiek się nastawi, że może w końcu potańczy i pobawi się w fajnej atmosferze- a tu jak zwykle lipa.
pewnie ro była ściema od początku bo wiedzieli że takich rzeczy nie lubisz to mówili ze oczywiście bedzie inaczje

no ja bym sie zirytowała, po co tak bajerować

Cytat:
Napisane przez hania811 Pokaż wiadomość
Ja odnoszę wrażenie, że jednak większość lubi ten kicz.
ja sie zastanawiam nad dwiema opcjami albo większoszość osób lubi albo po prostu tak jest najprościej - DJ ma gotowy repertuar dicopolowy , dekoracje to samo - produkcja wesel niemal tasmowa wszystkie idetniko żeby było inaczej trzeba kombinowac

Edytowane przez Dione
Czas edycji: 2013-12-14 o 19:03
Stary 2013-12-14, 18:52   #257
ricca166
Wtajemniczenie

Nie wiem, czy nie było, ale jak dla mnie taka zabawa to już lekka przeginka i żenada.

http://www.youtube.com/watch?feature...&v=WtiMpHTMDd4
ricca166 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-14, 18:55   #258
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
dokąłdnie "co ludzie powiedza" Nie to w czym dobrze się wygląda tylko to co robi wrażenie .
no dokładnie tak jest..i to chyba nie tylko rodzice mają takie myślenie. Para Młoda też chce wypaśc lepiej niż znajomi- lepsza sesja, droższa suknia, najmodniejszy Pałac w okolicy- i samochód najbardziej jak się da rzucający się w oczy.

Swoją drogą- ja mam dość nowoczesnych rodziców i raczej żyjących dla siebie, nie dla sąsiadów- ale jednak jak usłyszeli, że jadę do urzędu po prostu samochodem brata- żadnym tam wypasem i bez dekoracji to mama niemal z krzesła nie spadła. "Bo jak to tak- przecież nie będzie widać że to para młoda jedzie!!"
hania811 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-14, 19:03   #259
Kalini
Zakorzenienie

Ja się cieszę, że teraz już w większości parafii nie można już sobie wybierać strojów, bo w "moich czasach" rewia mody się robiła z tej uroczystości.

Cytat:
mama czy nie taki sposób myślenia pokutuje ;" prostej sukni nie można wybrac bo to wstyd "
Ale teraz jest tak, że bogate suknie wyglądają tanio i chyba większość osób ma tego świadomość. Tak samo z sukienkami weselnymi, im więcej cekinów, kwiatów i statyny- tym tandetniej wygląda. Mam wrażenie, że większość osób ma tę świadomość i wie, że beza zaczyna być już oznaką tandety.
Stary 2013-12-14, 19:21   #260
muzeumolbrzymuf
Rozeznanie

Dla mnie najgorsza na weselach jest przesada z jedzeniem. Rozumiem, że głupio by było wyliczyć np. 1 gość=3 kromki chleba na całą noc, czy coś w ten klimat. Ale z drugiej strony moja ciocia pracuje w domu weselnym i serce się kraja jak opowiada, że klienci zamawiają sobie po 5 dań gorących, po czym 70% z tego ląduje w śmietniku. Już pomijam kwestię "afrykańskich dzieci", ale te pieniądze wyrzucone w błoto (dosłownie) mogłyby się przydać młodemu małżeństwu...

A co do wesela marzeń, takie słowiańskie/staropolskie jest fajne. Szkoda tylko, że kandydata na męża brak...
muzeumolbrzymuf jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-14, 19:25   #261
Kalini
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez muzeumolbrzymuf Pokaż wiadomość
Dla mnie najgorsza na weselach jest przesada z jedzeniem. Rozumiem, że głupio by było wyliczyć np. 1 gość=3 kromki chleba na całą noc, czy coś w ten klimat. Ale z drugiej strony moja ciocia pracuje w domu weselnym i serce się kraja jak opowiada, że klienci zamawiają sobie po 5 dań gorących, po czym 70% z tego ląduje w śmietniku. Już pomijam kwestię "afrykańskich dzieci", ale te pieniądze wyrzucone w błoto (dosłownie) mogłyby się przydać młodemu małżeństwu...

A co do wesela marzeń, takie słowiańskie/staropolskie jest fajne. Szkoda tylko, że kandydata na męża brak...
To już lepsze jest zabieranie jedzenia przez rodzinie i rozdawanie go gościom. Marnowanie jedzenia jest straszne ;/
Stary 2013-12-14, 19:37   #262
doriiska
Zakorzenienie

Przeczytałam cały wątek

Do tego wszystkiego dodałabym silikonowe ramiączka u PM, których "w ogóle nie widać".
Znajoma brała ślub jesienią i miała suknie na jedno ramię, a przez drugie przechodziło silikonowe ramiączko od stanika - fuuuu, na każdym widać jego blask :/
Stary 2013-12-14, 19:54   #263
Karinio
Zakorzenienie

Niewiem czy było to już pisane,za chwile wątek nadrobie.Mam na myśli zabawę oczepinową.Polegała ona na tym,że kobiety nakładały panom rajstopy na głowe i ciągnąc ściagały,konkurs polegał na najśmiejszniejszego kosmite. Denne

Byłam na weselu,gdzie państwo młodzi umiejscowili rodzine najbliższą pana młodego na samym konću,do braci przyszedł na samym końcu się z nimi napić.Żenua

Nie wspomne o chłodnym rosole i jak wcześniej pisałam panu kamerzyście który to ów zupy prawie wlazł.

---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ----------

Cytat:
Bardzo chciałabym iść na wesele, gdzie nie ma grupek, rodziny są zgrane, nie ma udawania, szeptania na ucho, kółek wzajemnej adoracji, że wszyscy się bawią, nie ma nadęcia, ale nie ma i jakiegoś wyuzdania, pozerstwa.
No,ja byłam na takim weselu.Było odczuwalne,że są grupy:dwóch rodzin Panny i Młodego dwie rodziny i znajomych.Masakra.
Karinio jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-14, 19:55   #264
doriiska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karinio Pokaż wiadomość
Niewiem czy było to już pisane,za chwile wątek nadrobie.Mam na myśli zabawę oczepinową.Polegała ona na tym,że kobiety nakładały panom rajstopy na głowe i ciągnąc ściagały,konkurs polegał na najśmiejszniejszego kosmite. Denne
OMG, coraz to lepsze te zabawy
Stary 2013-12-14, 20:06   #265
Karinio
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ricca166 Pokaż wiadomość
Nie wiem, czy nie było, ale jak dla mnie taka zabawa to już lekka przeginka i żenada.

Omg

Cytat:
To już lepsze jest zabieranie jedzenia przez rodzinie i rozdawanie go gościom. Marnowanie jedzenia jest straszne ;/
U mnie/nas np po poprawinach jak co nieco zostało to goscie mogli sobie wziąc co chcieli.

Cytat:
Napisane przez doriiska Pokaż wiadomość
OMG, coraz to lepsze te zabawy
http://www.youtube.com/watch?v=7NiAh9jA9_0
http://www.youtube.com/watch?v=F55BNjzLef8
Karinio jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-14, 20:08   #266
Kalini
Zakorzenienie

Cytat:

Aż niedobrze mi się zrobiło ;/
Stary 2013-12-14, 20:29   #267
201607111040
Konto usunięte

Cytat:

Boże widzisz, a nie ☠☠☠☠☠☠☠niesz

---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ----------

A co powiecie na to

http://www.youtube.com/watch?v=gwosgABpKV0
201607111040 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-14, 20:31   #268
doriiska
Zakorzenienie

to co wysyłacie jest ponad moje siły

ostatni film - na wieczór kawalerski, a nie wesele, tam sa dzieci, starsze osoby... omg.
Stary 2013-12-14, 20:32   #269
201607111040
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez doriiska Pokaż wiadomość
to co wysyłacie jest ponad moje siły

ostatni film - na wieczór kawalerski, a nie wesele, tam sa dzieci, starsze osoby... omg.
Striptiz ci sie nie spodobał?:cool :
201607111040 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-14, 20:37   #270
ricca166
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez LusiaPlotkara Pokaż wiadomość
Nie wierzę Tam były dzieci....
ricca166 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości