|
|
#241 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Zapuszczanie włosów cz. IV
ja o makadamii opowiem Wam dopiero jutro, bo włosy mi całą noc schną
poza tym jestem ciekawa jak się będą zachowywać na dworze tak na początek, to super się nakładał, ale przy myciu wypadło mi odrobinę więcej włosów niż przy innych olejach, no i na rozczesywanie nie ma żadnego wpływu, i tak miałam splątane Viekki mam wrażenie, że Ty już próbowałaś wszystkie oleje nad którymi się zastanawiam, można wiedzieć skąd zamawiasz i co Ci się fajnie sprawdziło?
|
|
|
|
#242 |
|
Raczkowanie
|
Boże, ja to już nie wiem :/
Tyle czasu z tym olejem siedziałam, a teraz bez sensu, włosy niby miękkie, ale połamane włosy odstają i wyglądają jak przesuszone ! ![]() Co mogło pójść nie tak? Jesczcze się nie doczytałam gdzieś, żeby u kogoś macadamia wywołał taki efekt. Jestem załamana..
Dostać od Matki Natury dar powołania do leczenia - bezcenne. Cudem są istoty zwane zwierzętami. Gdyby nie ich bliskość przy mnie, ludzka marność zniszczyłaby mnie w okamgnieniu. Bliska relacja ze zwierzętami oraz życie w zupełnej zgodzie z przyrodą jest cudowną harmonią |
|
|
|
#243 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#244 | |
|
Zadomowienie
|
[1=1c04c0ef348ca38f90d52b5 9e9c2f570f7211256_63ab873 f96396;44105605]Pytać to zawsze można, byle precyzyjnie bo jeśli o źródła zaopatrzenia w oleje chodzi, to mam ich wiele. Zarzuć listą interesujących olejów, bo inaczej tu książkę o tych olejach napiszę
[/QUOTE]już precyzuję ---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ---------- Cytat:
![]() ale nie sugeruj się cudzymi opiniami za bardzo, Twoje włosy nie mają obowiązku lubić tego co włosy innych |
|
|
|
|
#245 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#246 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Może za długo trzymałam, albo po prostu.. źle spłukałam. Ale bym się zdziwiła, gdyby okazało się, że moje suche i strasznie łamiące się włosy lubią np. kokos.
Dostać od Matki Natury dar powołania do leczenia - bezcenne. Cudem są istoty zwane zwierzętami. Gdyby nie ich bliskość przy mnie, ludzka marność zniszczyłaby mnie w okamgnieniu. Bliska relacja ze zwierzętami oraz życie w zupełnej zgodzie z przyrodą jest cudowną harmonią |
|
|
|
|
#247 |
|
Zadomowienie
|
Kusicielki jedne, co to za kuszenie makadamią?
Jakby mi jeszcze było mało olei. Idzie to gdzieś kupić w większej ilości i rozsądnej cenie?
|
|
#248 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
2. Oleju z orzechów laskowych jeszcze nie testowałam, ale mam go na swojej wishliście. Najtaniej można go kupić w sklepie internetowym Samira (ok. 25zł za 500ml). 3. Olej z pestek moreli uważam za lekki, przyjemny, dla mnie idealny wręcz na lato. Nabyłam go w Almie za ok. 27zł za 250ml. Pozostałych dwóch wymienionych przez Ciebie olejów nie próbowałam. ---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ---------- Wszystko jest możliwe. Sama tak miałam - połamane, popalone farbami włosy żarły litrami kokosową Vatikę. Raz się po niej puszyły, raz nie, obecnie nie puszą się po niej w ogóle (spadła mi porowatość) i nadal Vatikę lubią. Następnym razem naolejuj te włosy i nie cuduj z maską przed zmyciem. Wyryp włosie, pacnij maskę, potrzymaj chwilę i zmyj. |
||
|
|
|
#249 |
|
Zadomowienie
|
[1=1c04c0ef348ca38f90d52b5 9e9c2f570f7211256_63ab873 f96396;44105989]1. Olej z orzechów włoskich - obecnie mój hit i ulubiony olej. Kupuję go w Tesco za ok 26zł za 500ml, czasem udaje mi się go dorwać w Almie na promocji za 18zł. Jest to olej rafinowany marki gaccia d'oro.
2. Oleju z orzechów laskowych jeszcze nie testowałam, ale mam go na swojej wishliście. Najtaniej można go kupić w sklepie internetowym Samira (ok. 25zł za 500ml). 3. Olej z pestek moreli uważam za lekki, przyjemny, dla mnie idealny wręcz na lato. Nabyłam go w Almie za ok. 27zł za 250ml. Pozostałych dwóch wymienionych przez Ciebie olejów nie próbowałam.[/QUOTE] dziękuję ślicznie
|
|
|
|
#250 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Spróbuj tego oleju jeszcze w innym zestawie z innym czasem trzymania. I jeszcze się taki olej nie urodził, który by nikogo nie spuszył
|
|
#251 |
|
Raczkowanie
|
Następnym razem naolejuj te włosy i nie cuduj z maską przed zmyciem. Wyryp włosie, pacnij maskę, potrzymaj chwilę i zmyj.[/QUOTE]
Nie kumam: najpierw: nie cuduj z maską przed zmyciem, po tem "wyryp", cokolwiek to znaczy , a potem "pacnij maskę", to nakładac, czy nie?
|
|
|
#252 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#253 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, a potem "pacnij maskę", to nakładac, czy nie? [/QUOTE]olej, potem umyj szamponem rypaczem, nałóż maskę i zakończ zabiegi
|
|
|
|
|
#254 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Już tłumaczę. Napisałaś, że naolejowałaś włosy, pacnęłaś na nie maskę, potem umyłaś włosy szamponem i znów nawaliłaś na nie maskę, a następnie ją zmyłaś. A ja Ci napisałam byś naolejowała włosy, nie kładła maski przed zmyciem oleju tak jak robiłaś to dziś, wyrypała włosy (umyła włosy tzw. zdzierakiem, czyli szamponem mocno oczyszczającym, ale w gruncie rzeczy jeśli masz pewność, że łagodniejszy szampon jest w stanie domyć Ci z włosów olej, to możesz umyć włosy innym szamponem niz rypacz), dopiero po umyciu ich szamponem nałożyła na krótko maskę i zmyła. Prościej się nie da.Żeby nie robić OT - chyba się polubię z siemieniem lnianym, a jeśli za 3 miesiące zobaczę jakieś efekty to już w ogóle będę szczęśliwa
Edytowane przez 1c04c0ef348ca38f90d52b59e9c2f570f7211256_63ab873f96396 Czas edycji: 2013-12-10 o 22:29 |
|
|
|
|
#255 |
|
Zakorzenienie
|
[1=1c04c0ef348ca38f90d52b5 9e9c2f570f7211256_63ab873 f96396;44106141]Kas, odkryłam Twoje powołanie - jest nim stworzenie oleju uniwersalnego, który nikogo nie spuszy!
Wysoko stawiasz mi poprzeczkę
|
#256 |
|
Raczkowanie
|
Rypacze? W sensie, że z SLS? A po co po olejowaniu stosować szampony z SLS? Zmyjemy tym wszystko, co dobrego zostawił olej
A sorry, nie zauważyłam, że odpisałaś. Co się denerwujesz? Research to ja od miesiąca robię, nie muszę wiedzieć, co to znaczy "wyryp"
Dostać od Matki Natury dar powołania do leczenia - bezcenne. Cudem są istoty zwane zwierzętami. Gdyby nie ich bliskość przy mnie, ludzka marność zniszczyłaby mnie w okamgnieniu. Bliska relacja ze zwierzętami oraz życie w zupełnej zgodzie z przyrodą jest cudowną harmonią Edytowane przez I Love Beeing Ginger Czas edycji: 2013-12-10 o 22:35 |
|
|
|
#257 | |
|
Konto usunięte
|
Raczej bardzo w Ciebie wierzę
---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ---------- Cytat:
Gdyby rypacz "zmywał wszystko dobre co zostawia olej", to nie miałabym takich włosów jakie mam, a w porównaniu z tym od czego zaczynałam, to mogę wręcz powiedzieć, że "dostałam nowe włosy" (mimo, że po każdym olejowaniu rypię włosy 2 razy pod rząd). Także pogrubione jest bujdą - wystarczy spytać innych niskoporowatych Dziewczyn
Edytowane przez 1c04c0ef348ca38f90d52b59e9c2f570f7211256_63ab873f96396 Czas edycji: 2013-12-10 o 22:38 |
|
|
|
|
#258 |
|
Zadomowienie
|
Uwielbiam te Twoje powiedzonka.
|
|
#259 |
|
Konto usunięte
|
Nie "co się denerwujesz", tylko sugestiami zarzucam.
|
|
|
|
#260 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uroki ultraniskiej porowatości, niczym innym włosów nie domyję - a i tak tego typu sytuacje mi się zdarzają. Szampon trzeba dopasować do potrzeb włosów i skóry głowy, nie wszyscy mogą i chcą korzystać z delikatesów ![]() [1=1c04c0ef348ca38f90d52b5 9e9c2f570f7211256_63ab873 f96396;44106310]Raczej bardzo w Ciebie wierzę Gdyby rypacz zmywał wszystko dobre co zostawia olej, to nie miałabym takich włosów jakie mam, a w porównaniu z tym od czego zaczynałam, to mogę wręcz powiedzieć, że "dostałam nowe włosy". Także pogrubione jest bujdą.[/QUOTE] Za bardzo, biorąc pod uwagę moje naukowo - przyszłościowe wątpliwości ![]() I true
|
|
#261 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Rozważasz doktorat? W każdym bądź razie nie zdziwię się jak kiedyś całkiem przypadkiem wyjdzie Ci taki olej w trakcie cudowania nad jakąś "wodą w proszku" czy coś
|
|
|
|
|
#262 |
|
Zakorzenienie
|
Polecam się na przyszłość
![]() Hm, po tym obcięciu prawie półtora miesiąca temu 15 cm kłaków jakoś szybko rosną - nie piję drożdży, bo chwilowo czekam na diagnozę pewnego schorzenia i nie mogę, nie suplementuję się... Nie potrafię liczbowo określić przyrostu (nie mierzę włosów od dawna), ale różnicę widać. I prawie nie wypadają ![]() Dziwne. Wyczuwam problem, milordzie ![]() ---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ---------- [1=1c04c0ef348ca38f90d52b5 9e9c2f570f7211256_63ab873 f96396;44106427] Rozważasz doktorat? W każdym bądź razie nie zdziwię się jak kiedyś całkiem przypadkiem wyjdzie Ci taki olej w trakcie cudowania nad jakąś "wodą w proszku" czy coś [/QUOTE]Od dawna, ale zastanawiam się nad źródłami finansowania w trakcie, dalsza samodzielność to dla mnie priorytet jednak ![]() Największe osiągnięcia ludzkości wyszły "przypadkiem", więc kto wie
|
#263 |
|
Zakorzenienie
|
[1=1c04c0ef348ca38f90d52b5 9e9c2f570f7211256_63ab873 f96396;44106310]
Gdyby rypacz "zmywał wszystko dobre co zostawia olej", to nie miałabym takich włosów jakie mam, a w porównaniu z tym od czego zaczynałam, to mogę wręcz powiedzieć, że "dostałam nowe włosy" (mimo, że po każdym olejowaniu rypię włosy 2 razy pod rząd). Także pogrubione jest bujdą - wystarczy spytać innych niskoporowatych Dziewczyn [/QUOTE]
|
#264 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#265 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#266 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Z czarnuszki- działanie w porządku, ale
|
|
#267 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co nie zmienia faktu, że przyrost zawsze na propsie. ![]()
|
|
|
#268 |
|
Zakorzenienie
|
W zasadzie u mnie jest na propsie od 3 minut.
Wprawdzie "My Słowianie" to totalnie nie moja estetyka muzyczna, ale takinwarkocz z chustą kiedyś będę mieć na swoim prywatnym czerepie. Fajny pomysł
|
#269 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#270 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() KLIK!
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:44.

poza tym jestem ciekawa jak się będą zachowywać na dworze

Jakby mi jeszcze było mało olei.