|
|
#241 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Strefy wolne od dzieci?
Cytat:
I więcej szkody narobi taka matka którą za rozwrzeszczane i niegrzeczne dziecko wyprosili, niż dobra gość któremu to dziecko później nie przeszkadzało.
|
|
|
#242 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przeciez takie poparcie w swiecie zdominowanym ,jak twierdza niektorzy, przez wredne mamuśki i ich bachory, bedzie reklamą knajpy i beda się tam ustawiac kolejki osob zmęczonych dziecmi.
Nie jestem na tyle młody żeby wiedzieć wszystko J.M. Barrie Afazja, darmowa strona z cwiczeniami! Edytowane przez Luba Czas edycji: 2013-12-09 o 19:16 |
|
|
|
|
|
#243 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#244 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zniechęci tych z dziećmi a zachęci tych bezdzietnych Wcześniej napisałaś: Cytat:
Myślisz, że wchodzą na wizaż i poczytają?
|
|
|
#245 |
|
Konto usunięte
|
Ja tak jak Luba mieszkam poza Polską i faktycznie dzieciaki są bardziej wychowane w miejscach publicznych, rzadko mi przeszkadzają. Dzisiaj na przykład w autobusie dziewczynka skakała za moją głową, wystarczyło jedno spojrzenie w stronę matki i uspokoiła małą śląc mi przepraszającą minę. I to nie wyjątek.
|
|
|
|
|
#246 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Przedsiębiorca powinien wyjść na przeciw potrzebą klientów. Dobry przedsiębiorca zaspokaja potrzeby klientów nawet jeśli oni nie zdają sobie jeszcze sprawy z tego ze mają taką potrzebę. |
|
|
|
|
|
#247 |
|
Szalony Kapelusznik
|
Umarłam...dorośli to chyba czasem zapominają, że sami byli dziećmi...
|
|
|
|
|
#248 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#249 |
|
Konto usunięte
|
czytalam kiedys o jakis amerykanskich liniach lotniczych, ktore postanowily,ze nie beda sprzedawac miejscowek dla dzieci ipodobno podnioslo im to znaczaco zyski bo ludzie lubia latac bez krzykow i kopania w ich siedzenia przez pasazerow z tylu
![]() generalnie bylabym za takimi knajpami-bez przesady,ze to dyskryminacja przeciez nie trzeba wszedzie zabierac dzieci.... nie twierdze tez ,ze wszystkie dzieci sa rozkrzyczane i placzliwe ale wystarczy spotkac takiego raz w tyg np podczas godzinnego powrotu z pracy zeby miec dosc ![]() i to dochodzimy do sedna problemu, ktorym sa....rodzice ![]() ignorowanie dziecka przez pol godziny nei sprawi ,ze przestanie plakac wrecz to wzmoze zeby byc szybciej zauwazonym - za to o tyle o ile moge sie wypoweidziec to dzieci, ktore rodzice traktuja z szacunkiem i uwaga i sie nimi po prostu ZAJMUJĄ z reguly nie czuja potrzeby wycia przez cala droga autobusem, bo sa czym innym zajete![]() i to jest taka ironia,ze z jednej strony te waleczne matki to by kogos zatlukly bo nie chca dzieciaka w restauracji a z drugiej to sie nim zajac tez nie maja ochoty
|
|
|
|
|
#250 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A tak w ogóle, to tak, z pewnością wiecie co kto będzie mówił ![]() Cytat:
|
|
|
#251 | |
|
Ha ha ha ha ha
|
Cytat:
|
|
|
|
#252 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Tak wiem co większość ludzi powie, bo znam ludzi i ich naturę Co do drugiego to właśnie jest sztuka sprzedaży, ale wykładu z marketingu nie będe ci tu robić ![]()
|
|
|
|
|
|
#253 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#254 | |
|
Zakorzenienie
|
Ahhhaaa
Argument po prostu rewelacyjny Cytat:
Sztuka sprzedaży mówisz? To gdzie te knajpy ze "strefą"? Zapotrzebowanie już jest, a restauratorzy zaspali jakby ![]() A przecież powinni nawet wyprzedzić to zapotrzebowanie
|
|
|
#255 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Jak już wspominałam wykładu robić ci nie będe. Jakbyś umiała czytać ze zrozumieniem to być zauważyła że napisałam powinien. Robić coś a powinien to 2 różne sprawy, rozumiesz?
|
|
|
|
|
|
#256 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dobranoc
|
|
|
#257 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#258 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#259 |
|
Zakorzenienie
|
tak im podnioslo zysk ze juz nie istnieja, nie ma takich lini w USA
|
|
|
|
|
#260 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
|
#261 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#262 |
|
Zadomowienie
|
Jestem jak najbardziej za, aczkolwiek myślę że znak 'do lokalu zapraszamy klientów powyżej 15 r.ż.' powinien załatwić sprawę, bo 'matce z dzieckiem wstęp wzbroniony' brzmi beznadziejnie...
Za to nie wiem, jak możecie proponować, żeby 'niegrzeczne' dzieci były wypraszane. Dzieci płaczą, wrzeszczą bo boli, bo cośtam, bo zmęczone. No i co, manager restauracji ma podejść i wyprosić rodzinę wcześniej, bo dziecko ma kolkę/ząbkuje/cokolwiek (np. ja z rodziną najczęściej do restauracji chodziłam na feriach - moi rodzice nie mieli gdzie siostry zostawić, zazwyczaj byłyśmy zmęczone po spacerze/sankach/innej rozrywce, nie zawsze w szampańskich nastrojach). Nie wyobrażam sobie wyprosić - i co, tak w trakcie posiłku? Kto za to zapłaci? Dorosły, źle zachowujący się klient wie na co się naraża, dzieciak - nie zawsze jest się w stanie ogarnąć. W związku z tym powracam - tak dla bezdzieciatych lokali, nie każdy ma ochotę przyglądać się jak dzieciaczki zaczynają obcować z kulturą jedzenia w towarzystwie .
|
|
|
|
|
#263 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:58 ---------- Poprzedni post napisano o 23:56 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#264 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#265 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#266 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ty jak widzisz ze dziecko jest w resteuracji to tez zawsze mozesz isc do innej |
|
|
|
|
|
#267 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pozostanie to kopanie w siedzenie lub potrącanie gdy maluch siedzi obok i dziwne nie jest, że nie usiedzi jak ta trusia kilkunastu godzin. Rozumiem, że to może być uciążliwe bo dorosły także bywa tym lotem zmęczony.
|
|
|
|
|
|
#268 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dokladnie i jak ja uwielbiam jak ten dorosly wstaje i za kazdym razem jak wstaje lapie moje siedzenie, przy czym zaczepia mnie za wlosy lub budzi bo wlasnie zasnelam lub np nastepny dorosly co jest taki dorosly ze jego tluszczyk przelewa sie na moja storne, juz wole dziecko obok a juz oczywiscie nie moge zapomniec o tym panu obok jak spi to chrapie tak ze go slychac na caly samolotjak latam to zakladam ze luksusy to tylko w pierwszej klasie
Edytowane przez OYE Czas edycji: 2013-12-10 o 00:08 |
|
|
|
|
|
#269 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#270 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
?). Miejsce przyjazne dzieciom łatwo rozpoznać - jest plac zabaw, krzesła dla dzieci. Więc za logiczne uważam, żeby powstały lokale od tego umownego 15 czy 18 r.ż.
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:18.

I więcej szkody narobi taka matka którą za rozwrzeszczane i niegrzeczne dziecko wyprosili, niż dobra gość któremu to dziecko później nie przeszkadzało.

Haters Gonna Hate