Masz pytanie a nie wiesz gdzie je zadać, pisz TUTAJ - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-04-07, 18:03   #241
MorganLeFay
Wtajemniczenie

GG do MorganLeFay
Dot.: Masz pytanie a nie wiesz gdzie je zadac, pisz TUTAJ

Cytat:
Napisane przez katja_24 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, ja w sprawie odżywki białkowej Chciałabym jakąś kupić, ale się waham. Potrzebuje czegos dobrze tolerowanego przez organizm, bo mam wrażliwy układ pokarmowy. Przez jakis czas brałam Flexit i po 2 tygodniach miałam po nim taka zgage, że mało nie zeszłam :/ Dlatego prosze o rade, tanie to to nie jest, a nie chciałabym wyrzucac.
Mogę Ci polecić takie: (opis ze strony producenta oczywiście) "Megabol Egg Pro to wysokobiałkowa odżywka zawierająca najwyższej jakości albuminę jaja kurzego, uzyskaną zaawansowanym technologicznie procesie ultrafiltracji. Ovoalbumina jest białkiem o aminogramie niemal bliźniaczo podobnym do aminogramu białka wzorcowego (wg WHO), a jej przyswajalność sięga 100% (ponad 97%). Produkt został wzbogacony w aktywne steroidy pochodzenia roslinnego wpływające na wybrane procesy fizjologiczne organizmu ludzkiego"

Dla mnie jest najlepsze z tych co brałam do tej pory a miałam SFD (albo kfd, nie pamiętam, było w miarę), Ostrovię (odbija się straszliwie) i Wellmix 90 (to wogóle badziew). Przede wszystkim nie mam po nim wzdęć, odbijania itp sensacji.
No i wiadomo - cóż może być lepszego niż albumina? przyswajalność jest bezkonkurencyjna. Warto spróbować , tym bardziej że jest w małych paczkach po 300g, więc nawet jak Ci nie podpasuje to mała strata.

Edytowane przez MorganLeFay
Czas edycji: 2014-04-07 o 18:05
MorganLeFay jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-07, 18:20   #242
katja_24
Zakorzenienie

Dziekuje Morgan
Mam nadzieje, ze w smaku tez zjadliwa?
katja_24 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-07, 18:26   #243
MorganLeFay
Wtajemniczenie

GG do MorganLeFay

Cytat:
Dziekuje Morgan
Mam nadzieje, ze w smaku tez zjadliwa?
Z tego co wiem to są tylko smaki truskawkowy i mohito. Ja mam truskawke i o dziwo mi smakuje, kolega miał mohito i też był zadowolony
Stary 2014-04-07, 20:03   #244
Wenress
Zakorzenienie

Czy hula hop szkodzi na kręgosłup? Wysunął mi się kiedyś dysk i staram się bardzo uważać na odcinek lędźwiowy, hula mam duże ale lekkie, po 15 minut w każdą stronę byłoby ok czy lepiej odpuścić?

Ćwiczę!
Wenress jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-07, 20:15   #245
katja_24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MorganLeFay Pokaż wiadomość
Z tego co wiem to są tylko smaki truskawkowy i mohito. Ja mam truskawke i o dziwo mi smakuje, kolega miał mohito i też był zadowolony
Na mohito to sie raczej nie skusze
Kupilas hantle? Mi dzisiaj przyszly
Stary 2014-04-07, 20:35   #246
MorganLeFay
Wtajemniczenie

GG do MorganLeFay

Cytat:
Na mohito to sie raczej nie skusze
Kupilas hantle? Mi dzisiaj przyszly
I jak? Jestes zadowolona?? Moglabys wkleic ich "real foto"? Ostatecznie odlozylam zakup hantli... Wachałam się czy kupować kolejny karnet na siłkę czy może się przerzucić na trening w domu. Ale jednak za bardzo kocham siłownię za treningami w domu przemawia cena, bo jednak silownia to ponad stówa miesięcznie
Ale żeby nie było - na pewno kupię hantle na tej stronie bo latem będę się czesciej wspinać i nie będę tak często chodzić na silownie, wiec zakup karnetu mi sie nie bedzie oplacal, wtedy będę w domu kombinowac
Stary 2014-04-07, 20:41   #247
katja_24
Zakorzenienie

Jutro wrzuce fotki. Wygladaja solidnie, ale musze dokladnie obejrzec i przede wszystkim skrecic.
Stary 2014-04-08, 10:43   #248
katja_24
Zakorzenienie

Fotki hatli Nie są krzywe, tak wyszło na zdjęciu.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20140408_101852.jpg (44,5 KB, 23 załadowań)
Stary 2014-04-08, 11:28   #249
MorganLeFay
Wtajemniczenie

GG do MorganLeFay

Katja dzięki wyglądają fajnie Kurde mam ochotę je kupić.... tylko ławka by mi się jeszcze przydała... a to już większy koszt razem

Edytowane przez MorganLeFay
Czas edycji: 2014-04-08 o 11:31
Stary 2014-04-08, 11:38   #250
katja_24
Zakorzenienie

Ja ławkę tez kiedys kupię, ale najwcześniej pod koniec roku. Wcześniej nie da rady.
Stary 2014-04-08, 17:31   #251
Jacqueline27
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nolose Pokaż wiadomość
Moim zdaniem ten brzuch to ćwiczenia siłowe (chyba widać szczególnie w górnej części mięśnie) + genetyka -> wcięcie w talii.
Zainteresuj się porządnym treningiem siłowym Oprócz tego nie przesadzaj z aerobami - na razie robisz tylko je, a nadmiar prowadzi do spalenia mięśni -> brak szans na taki brzuch =(
Czytałaś coś stąd http://www.sfd.pl/%5D%5D%5DKONCEPCJA...B-t666947.html ? Polecam, dużo przydatnych informacji
Dzięki za odpowiedź
Póki co ćwiczę na brzuch tylko z Mel B. Zastanawiałam się nad zakupem ławeczki i ćwiczenia w domu. Na forum kulturystyki znalazłam kilka ciekawych ćwiczeń, jednak do wszystkich potrzebna jest ławeczka.
Co do aerobów, to cóż, jestem uzależniona od zumby Muszę chyba coś z tym zrobić, bo jak widać nie można mieć wszystkiego naraz.
Zaraz biorę się za czytania sfd.
Jacqueline27 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-09, 20:47   #252
pulp fiction
Zadomowienie

ok, to ja mam pytanie - co zrobić z asymetrycznymi pośladkami? tzn jeden pośladek mam "wyżej", drugi "niżej"

ćwiczę
dbam o włosy
zdrowo się odżywiam
pulp fiction jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-10, 09:13   #253
201705121341
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez pulp fiction Pokaż wiadomość
ok, to ja mam pytanie - co zrobić z asymetrycznymi pośladkami? tzn jeden pośladek mam "wyżej", drugi "niżej"
Rób więcej powtórzeń z tej "niższej" strony też czułam że moja prawa strona jest słabsza, ale zwiększyłam ilość powtórzeń, bardziej skupiam się na niej i teraz nie dość że się wzmocniła, to mam wrażenie że przy niektórych ćwiczeniach to ta prawa jest silniejsza
201705121341 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-10, 14:39   #254
Little_Mary
Przyczajenie

Hej, nie wiem, być może już ktoś o to pytał w tym wątku, ale ja już tyle artykułów i sprzecznych opinii przeczytałam w necie, że mam mętlik w głowie.

Jak to właściwie jest z tymi aerobami i ćwiczeniami siłowymi? Jestem osobą bez nadwagi, ale za to ze sporą oponką, nieładną pupą, nogami, ramionami. Chciałabym pozbyć się niepotrzebnego tłuszczu, mieć wreszcie talię, lekko wyrzeźbić mięśnie i je zaznaczyć - zwłaszcza brzuch, pupa, uda.
Co powinnam ćwiczyć, po ile minut i ile razy w tygodniu? Wiem, że oczywiście dieta redukcyjna. Gdzieniegdzie czytam, że powinnam robić tylko aeroby, gdzie indziej że aeroby dużo nie dają i niczego nie rzeźbią i powinnam zamiast nich robić ćwiczenia siłowe, aby mój metabolizm przyśpieszył. A może powinnam robić i jedno i drugie w tygodniu, albo przez jakiś czas aeroby, a po iluś tam miesiącach ćwiczenia siłowe? Gdzieniegdzie czytam, że powinnam ćwiczyć krótko i intensywnie, gdzieniegdzie, że z umiarkowanym wysiłkiem i długo. Jedni piszą, że wystarczy ćwiczyć trzy razy w tygodniu, jedni że codziennie, a jeszcze jedni się burzą, że jak to codziennie jak potrzeba dnia przerwy w tygodniu na regenerację.
Czy np. trening Cardio z Mel B coś daje, skoro to tylko 15 minut, a podobno kalorie zaczynamy spalać po ponad 20 minutach ćwiczeń czy jakoś tak. Albo Skalpel z Ewą Chodakowską - ludzie ćwiczą go i chudną, ale to raczej nie są ćwiczenia aerobowe na spalanie, są bardzo statyczne. Chyba bardziej aerobowy jest killer, ale np. mnie strasznie wykańcza, bo nie mam jeszcze kondycji i nieprzyjemnie mi się go ćwiczy w porównaniu do skalpela. Po internecie krążą jakieś treningi typu: zrób dziś 50 przysiadów, 100 brzuszków takich i siakich, ileś tam skłonów i ileś nożyc - czy takie coś daje jakieś efekty?

Mam nadzieję, że nikogo nie zamęczyłam pytaniami
Little_Mary jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-10, 14:54   #255
pulp fiction
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez whiteglove Pokaż wiadomość
Rób więcej powtórzeń z tej "niższej" strony też czułam że moja prawa strona jest słabsza, ale zwiększyłam ilość powtórzeń, bardziej skupiam się na niej i teraz nie dość że się wzmocniła, to mam wrażenie że przy niektórych ćwiczeniach to ta prawa jest silniejsza
no właśnie u mnie prawa strona też słabsza czyli np robić więcej wykroków, wymachów na prawą nogę, tak?

ćwiczę
dbam o włosy
zdrowo się odżywiam
Stary 2014-04-10, 18:33   #256
201705121341
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez pulp fiction Pokaż wiadomość
no właśnie u mnie prawa strona też słabsza czyli np robić więcej wykroków, wymachów na prawą nogę, tak?
Dokładnie tak I skupiaj się na tych ćwiczeniach, ja kiedyś jak mnie prawa noga bolała przy ćwiczeniach (bo mięśnie słabe) to olewałam i robiłam je mniej starannie i problem się pogłębiał
201705121341 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-10, 19:21   #257
pulp fiction
Zadomowienie

dzięki za odpowiedź

ćwiczę
dbam o włosy
zdrowo się odżywiam
Stary 2014-04-11, 09:31   #258
Atram
xxyy

Edytowane przez Atram
Czas edycji: 2014-04-28 o 07:56
Atram jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-12, 22:27   #259
m_red
Przyczajenie

Witam, mam taki drobny problem odnośnie jedzenia po treningu. Nie jestem osobą otyłą, ćwiczę tylko, by pozbyć się brzuszka i zdobyć kondycję. Zazwyczaj lubię jeść rybę na kolację. Czy mogę ją zjeść po godzinie od treningu wieczorem, a tym samym moje ćwiczenia będą efektywne?
Ryba wydaje mi się nie jest zbyt tłusta ani zbyt ciężka, ale słyszałam, że po treningu jada się tylko lekkie posiłki.
Z góry dziękuje za pomoc ;D
m_red jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-13, 08:24   #260
MorganLeFay
Wtajemniczenie

GG do MorganLeFay

Cytat:
Napisane przez m_red Pokaż wiadomość
Witam, mam taki drobny problem odnośnie jedzenia po treningu. Nie jestem osobą otyłą, ćwiczę tylko, by pozbyć się brzuszka i zdobyć kondycję. Zazwyczaj lubię jeść rybę na kolację. Czy mogę ją zjeść po godzinie od treningu wieczorem, a tym samym moje ćwiczenia będą efektywne?
Ryba wydaje mi się nie jest zbyt tłusta ani zbyt ciężka, ale słyszałam, że po treningu jada się tylko lekkie posiłki.
Ryba jest ok, ale dodaj do niej koniecznie jakies dobre węglowodany np. kasze, ryż brązowy albo pelnoziarnisty chleb. Po treningu trzeba zjeść normalny, pelnowartosciowy posiłek, no chyba że kończysz trening o 23 i zaraz kladziesz się spać
Stary 2014-04-13, 19:55   #261
programista1999
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez m_red Pokaż wiadomość
Oczywiście że możesz
Stary 2014-04-14, 13:25   #262
eat the rude
Raczkowanie

Witam,
tydzień temu zaczęłam ćwiczyć, (nic wielkiego: plank, pompki szwedzkie, przysiady i a6w) i zauważam pewien problem - czuję, że mięśnie lewej strony ciała napinają się nieco słabiej, jakby miały bardzo delikatny niedowład Jest to minimalna różnica, ale mimo wszystko ją czuję i przeszkadza mi to.

Jest tak w przypadku brzucha, pośladków i ud, przy ćwiczeniu ramion nie ma tego problemu (dodam, że jestem leworęczna).

Wiem, że nikt nie jest idealnie symetryczny Ale oglądając się w lustrze widzę, że lewy pośladek nie jest tak kształtny jak prawy i niesamowicie mnie to wkurza, chociaż osoby postronne pewnie nie zauważyłyby takiego głupstwa

I teraz mam pytanie - czy tą lewą stronę zostawić jak jest, czy może wykonywać na nią więcej powtórzeń? Czy to w ogóle coś da?
eat the rude jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-14, 15:03   #263
Liliannaaaa
Raczkowanie

Jak sobie radzicie z dietą podczas Świąt ? Zaraz Wielkanoc, co będziecie jeść a czego będziecie unikać ? Macie może jakiś sprawdzony przepis na jakieś ciasto / ciasteczka / muffiny , które będą dobre a dietetyczne ?
Liliannaaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-14, 18:14   #264
Rzabba
Rzabbocop

GG do Rzabba

Jeśli są jakieś dysproporcje to nie robi się różnej ilości powtórzeń na obie strony bo to może doprowadzić do jeszcze większych dysproporcji niekoniecznie w porządanym kierunku

Należy zacząć ćwiczenia od strony słabszej i zrobić na max np. jeśli słabszą stroną jesteśmy w stanie wykonać 11 powtórzeń danego ćwiczenia to robimy 11 a silniejszą stroną robimy tyle samo, choć jesteśmy w stanie wykonać 18
Stopniowo różnice powinny się zmniejszać

jeśli będziemy robić różne ilości powtórzeń to może się okazać, że po silniejszej stronie rozwijamy siłę, po słabszej wytrzymałość a co za tym idzie różnice w budowie stają się jeszcze większe (patrz sprinter vs maratończyk)
Peliczaple stały smutcholijne
I zbłąkinie rykoświstąkały.
10 PŻ

Edytowane przez Rzabba
Czas edycji: 2014-04-14 o 18:43
Rzabba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-14, 18:35   #265
eat the rude
Raczkowanie

Rzabba dziękuję za odpowiedź
eat the rude jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-14, 18:46   #266
forsvinn
BAN stały

Ja mam pytanie pewnie z serii tych głupich na które można odpowiedzieć tłuszcz spada równomiernie, ale jednak potrzebuję opinii.
Chciałabym zrzucić z brzucha 10 cm. Mam na to straszne parcie i mam dokładnie co do dnia 2,5 miesiąca na to. Jeśli pójdzie 9 to też będę zadowolona, jeśli 5 to też nie będe grymasić, ale czy to możliwe? Wychodzi równiutki 1 cm na tydzień, przy ćwiczeniach 6x w tygodniu to chyba nie jest jakieś wygórowane życzenie?
I tak poza tym... faza sofo. Czyli waga stoi w miejscu. Niechaj sobie stoi, ale czy cm wtedy lecą?
Jeszcze 14 dni będę robić tylko shreda, potem będę mieć całymi dniami wolne 2 miesiące i będę mogła robić normalne godzinne treningi na spokojnie, ale też żeby nie przesadzać. Do tego oczywiście dieta zazwyczaj wychodzi 1900 kcal lub mniej/więcej troszeczkę, dużo płynów, staram się ograniczać smażone, ale nie wychodzi
forsvinn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-14, 20:16   #267
Rzabba
Rzabbocop

GG do Rzabba

1 cm tygodniowo z brzucha jest realne ale do pewnego momentu, potem mogą zacząć się schodki
10 PŻ
Stary 2014-04-14, 20:38   #268
forsvinn
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Rzabba Pokaż wiadomość
1 cm tygodniowo z brzucha jest realne ale do pewnego momentu, potem mogą zacząć się schodki
Ale wydaje mi się, że trzeba wziąć pod uwagę, że nie walczę z jakąś mega malutką fałdką, a mam sporą oponkę do zrzucenia. Więc 6,7 cm liczę na to że będą spadać w takim tempie. Analogicznie do zrzucania kg - inaczej się chudnie startując z 80 a inaczej z 60 na 57.
forsvinn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-14, 22:11   #269
SdC
Zakorzenienie

Nie wiem czy to pytanie jest do końca w temat, ale od pół roku moja waga stoi. Mimo trzymania diety i ćwiczeń. Robiłam ostatnio badania - w tym kortyzol. Mam ok. 36 (jednostek), a norma do 19. Czy to może być spowodowane ćwiczeniami/dietą? 2x w tygodniu robię trening obwodowy z trenerem, 2-3x w tygodniu 30 minut biegania interwałowego, 1x pływanie. Czy podwyższony kortyzol może być spowodowany jakimiś psychicznymi problemami? Albo może powodować psychiczne problemy? Od czego zacząć szukania przyczyny (mam PCOS)? Będę wdzięczna za jakieś wskazówki/rady, bo lekarz dopiero na początku maja.
SdC jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-14, 22:48   #270
Rzabba
Rzabbocop

GG do Rzabba

Cwiczenia i dieta to stres dla organizmu a one podnoszą poziom kortyzolu, jeśli nie odpoczywasz odpowiednio dużo, to organizm może sobie nie radzić do końca.
Przyczyna może też leżeć zupełnie gdzie indziej.
PCOS wskazuje, że jest więcej problemów z hormonami.
Może warto sprawdzić też krzywą cukrową i insulinową oraz tarczycę
10 PŻ
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości