|
|
#241 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVI)
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;45811724]Nawijko, no to co czytam też Picoult napisała
Doskonale rozumiem ![]() Ja nic Picoult wczesniej nie czytalam, ale wydaje sie fajnie pisac. Dzis bede konczyc "Dom siostr" Ch. Link, ciagnie mi sie to strasznie :/ misia, jakie ladne zdjecia!!! A Hania to cala Ty ![]() U nas dzis troszke bardziej nietypowa niedziela niz zwykle ![]() Stwierdzilam, ze szkoda mi takiego pieknego dnia na siedzenie przy stole u t.i ogladanie powtorek starych seriali ![]() TZ w pracy, a ja zabralam Kube na dluuugie zakupy i spacer (wczesniej dzwonilam do tesciowej czy idzie z nami, ale oczywiscie odmowila...). Chcialam kupic sobie ekoskorke (moja juz taka styrana, ze hej), ale jak zwykle moj zmysl decyzyjny mnie zawiodl i g*wno mam kupilam calkiem inna niz planowalam, ale jest calkiem fajna ![]() A ze bylam blisko t.to wpadlam na obiad. Za kare, ze tak pozno przyszlam (kolo 14 ) musialam jesc sama, bo t.pewnie po 11 jedli, balam sie zapytac ![]() Po 2h jakos dretwo sie zrobilo to zarzadzilam ewakuacje i znow polecielismy z Kuba na zakupy, tym razem do galerii ![]() Syneczek byl grzeczniutki i pozwolil co nieco obejrzec. Swoja droga - wyprzedaze sie zaczynaja? Troszke bylo przecenionych wieszakow... Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2014-03-30 o 20:43 |
|
|
|
#242 |
|
Zakorzenienie
|
Witam!
Michael Hania cudowna! Nawijko jak mogłaś dopiero o 14 przyjść na obiad? ![]() Dziewczyny czy mogę Małej dać kiełki do chrupania? Nie kupiłam kiełkownicy,a kiełki wyhodowałam w słoiku,pyszne są! Mam taka mieszankę,te są delikatne w smaku,no i rzodkiewki,bardzo ostre.Czy te delikatne mogę dać Małej,jak myślicie? Idę spać,to był cudowny,ale ciężki dzień ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#243 |
|
Zadomowienie
|
hej witam sie po weekendzie
wczoraj bylismy na urodzinach u brata, było tyle pyszności a dzisiaj sama z małym cały dzień, biegał dzisiaj jak szalony, spał tylko 30 min w ciągu dnia co skutkowało mega marudem a teraz jem sobie pizze ![]() Lece poczytać co tam naskrobałyście przez weekend.
|
#244 | ||
|
Konto usunięte
|
urocze
Cytat:
Cytat:
dalabym [QUOTE=iffonka7;45818685]hej witam sie po weekendzie wczoraj bylismy na urodzinach u brata, było tyle pyszności a dzisiaj sama z małym cały dzień, biegał dzisiaj jak szalony, spał tylko 30 min w ciągu dnia co skutkowało mega marudem a teraz jem sobie pizze ![]() Lece poczytać co tam naskrobałyście przez weekend.[/QUOTE] niewiele ![]() My dzisiaj ponad 4h na działce u teściów i... Dorotka chodziła za rękę!
|
||
|
|
|
#245 |
|
Zakorzenienie
|
fewciu, ja mysle, ze spokojnie mozesz.
Ano, przez moje niechlujstwo ominal mnie rosol ![]() A tesc podobno od 12 latal od okna do okna i patrzyl czy czasem nie ide
|
|
|
|
#246 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Iffonka, zachcianki dzidziusia zaspokojone? ![]() Kurka, Pola przed 20 zasnęła, tego nie wzięłam pod uwagę Zobaczymy, czy jak zawsze wstanie jutro razem z tatą ![]() Ale z drugiej strony się nie dziwię, bo cały dzień na polu, i to prawie cały czas na nogach. No i, przede wszystkim chyba, ząbki dalej idą Nawet krew z dziąsełek leci, pierwszy raz Wiecie, tak mi jej szkoda, a jednocześnie dumna jestem, bo jest taka dzielna. Marudna jest, owszem, ale tak jak przecież dzieci mają czasami z innych powodów, albo nawet i bez powodów Naprawdę, gdybym sama tydzień temu nie sprawdziła, że się zaczęło, to chyba bym wpadła na ząbkowanie, jakby już ząbki było całe widać... Kochana moja |
||
|
|
|
#247 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Chociaż Nadia nie przepada za kiełkami .
|
|
|
#248 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;45818738]
My dzisiaj ponad 4h na działce u teściów i... Dorotka chodziła za rękę![/QUOTE]![]() idzie jak burza ostatnio ![]() Cytat:
![]() Oby zabki sie bezbolesnie przebily! |
|
|
|
|
#249 |
|
Zakorzenienie
|
witajcie poweekendowo
![]() czytałam Was dzisiaj jak w samochodzie jak wracaliśmy a teraz niewiele pamiętam :/ jedynie, co mi utkwiło w pamięci to: chomąto Illusion i jakaś baba, która nie wiem, że Igi to chłopczyk nawijko my mamy nuby pstryczek i jestem zadowolona, Kuba dość szybko załapał o co chodzi i nawet pije, na pewno nie są to ilości ogromne ale dla nas każda ilość jest ważna ![]() hje zgadzam się z Debrah, to Ty jesteś matką i to Ty masz chronić własne dziecko przed takimi osobami jak chociażby Twoja mama. laurko dziękuje za przepis Debrah super, że wyjście do zoo udane a byliście w mini zoo?my po weekendzie u t. Nie było źle, mimo kilku tekstów, akcji i rad ale to w sumie tylko jeden dzień więc jakoś zniosłam ![]() co do rad,mam pytanie ![]() czy macie poduszeczkę do piasku ?
|
|
|
|
#250 |
|
Zakorzenienie
|
helloł, trochę pozno ale witam w nowej części również i ja
|
#251 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poduszeczkę do piasku? że co? ![]() Dzieci wam śpią? Moja jeszcze niet. |
|
|
|
|
#252 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak Debrah, moj spi, od 20 |
|
|
|
|
#253 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nooo poduszeczka wiesz, żeby dziecko nie siedziało na piachu nawet jak piasek jest suchy, to nie wolno dziecku siadać na nim, mojej t. dzieci NIGDY (w tym mój mąż) nie siedziały na piasku, zawsze miały pod pupą poduszeczkę ![]() pytam, bo nie wiem, czy dobrze zrobiłam parskając śmiechem ![]() ---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ---------- Cytat:
no i jeszcze, mam kupić kojec dla Kuby i odstawić od piersi ![]() to tyle z ciekawszych rad |
||
|
|
|
#254 |
|
Zakorzenienie
|
śliczna panieneczka!
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;45818738] My dzisiaj ponad 4h na działce u teściów i... Dorotka chodziła za rękę![/QUOTE]![]() ![]() klask i:
|
|
|
|
#255 |
|
Konto usunięte
|
Co to jest poduszeczka do piasku?
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#256 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;45819888]Co to jest poduszeczka do piasku?[/QUOTE]
szaja Ty nie wiesz, matko dwójki dzieci ![]() poduszeczka cieniutka, kładzie się ją na piasku i na niej dziecko siada, bo Boże broń, żeby siadło na piachu, nawet suchym, nawet nad morzem, bo to straszne choroby mogą się potem przytrafić
|
|
|
|
#257 |
|
Zakorzenienie
|
Kuba aktualnie kotluje sie na kanapie w rytmie puszczaych przez siebie baczkow
|
|
|
|
#258 | |||||
|
Zakorzenienie
|
O losie, nie ogarniam tej zmiany czasu, jak wstaje rano to nigdy nie wiem, która tak naprawde jest godzina
![]() Dziec obudził sie dzis o 9, poszedł spac o 20,30 Cytat:
czyli uffff, mozesz odsapnąc? Cytat:
Cytat:
a jak sie czyta imie twojego tzta? Cytat:
cudownosci ![]() Cytat:
dodatkowo, przed kazdym uzyciem spryskuje piasek antybakteryjnym mydłem, no bo przeciez tyyyyyyyyyle zarazków HJE, oby rozmowa dała pozytywny efekt gartuluje miło spędzonego łikendu Ja musze dziecia w trampole zaopatrzyc, bo na razie smiga w jesiennych pólbutach ale dzis juz miał stópke spoconą..... W pepco faje widziałam, ale na necie tylko, jak pojechałam do sklepu to juz nie było rozmiaru
|
|||||
|
|
|
#259 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#260 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, jak to jest z tymi butkami? Widze, ze niektore z Was kupuja juz dzieciom normalne trampy.
Czyli jak dziecko juz stabilnie chodzi to mozna takto?
|
|
|
|
#261 |
|
Zakorzenienie
|
hej
dopiero dotarłam na pierwszą stronę nowego wątku, bo w starym utknęłam ![]() nadrobię jeszcze dzisiaj wszystko, taki mam plan ![]() i spotkałam dzisiaj przypadkowo Hope z Dadolkiem tzn. Ona spotkała mnie, bo dostałam zaćmienia i nie poznałam
|
#262 |
|
Zakorzenienie
|
Apropos siadania na piasku, bo mi sie przypomnialo wlasnie- Nancy, Twoja t. zeszłaby na zawał gdyby zobaczyła syna mojej sąsiadki w tamtym roku. Dziec był mniej wiecej w wieku naszych obecnie, tyle, ze lato było- siedział, tak tak tak- siedział na piasku. Z gołym tyłkiem. Na piasku, po ktorym spacerują kury w celach wiadomych. koty i psy tez tam widziałam. Pomijam kwestie sposobu na wychowanie dziecka, bo kazda matka ma swój
Ale Wiecie co? Inne dziecko moment złapałoby jakiegos dziada, nie wiem przyplotałoby sie zapalenie pecherza, bakteria, pieron wie co, a jemu nic. W kałuzy tez sie kiedys taplał..... mnie normalnie oczy z orbit wyszły.... A teraz to: siedze wlasnie na fejsiku, w propozycjach do znajomych wyskakuje mi babka z mojej wioski, no to zdjecia pacze i mnie wbiło w fotel. Na tym https://www.facebook.com/photo.php?f...type=3&theater chłopczyk ma 1,5 mies |
|
|
|
#263 |
|
Zakorzenienie
|
Hej kochane!!
Dziekuje, ze pamietalyscie o polmaratonie!!! Chociaz trudno zebyscie nie pamietaly skoro trabilam o nim od 3 miesiecy Dobieglam!!! 1.47.57 pewnie wam to nic nie mowi, ale rekord zyciowy o ponad 3minuty w kategorii wiekowej bylam 9 na 50 babeczek wiec sie jaraaaaaaam! impreza przecudowna pogoda dopisala w 100% teraz chodzic nie moge stopy zdarte do krwi ale jest super, warto! Podbiegi masakryczne na 18km sciana placzu doslownie! Pierwszy raz na oczy widzialam taka gore i jeszcze musialam pod nia wbiec Poczytalam ale nie mam sily na nic dlatego gratulacje dla DORKI za chodzenie za raczke! Wczoraj nie wchodzilam na forum wiec bylismy z malzem i Pietraszkiem u BOKEH a jak z Hania zaczeli szalec!!! Po prostu nie moglam sie na nich napatrzec Hania wypchnela Piotrusia z tunelu Bokeh, mam nadzieje, ze zadowolona jestes z naszego malego modela? ![]() Buziaki lasencje ide sie walnac do wyra bo umieram Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#264 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Imie dokladnie tak, jak sie pisze. Tylko w nazwisku jest kruczek na koncu: "ji" czyta sie jak "dźi". Za komplement dziekuje, chociaz jest baaardzo na wyrost - nawet mejkapa nie zdazylam nalozyc. ---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ---------- Wlasnie byla krotka sesja uu a ja nie umiem ponownie zasnac. Ale robimy znaczace postepy: pierwsza pobudka dopiero ok 5 nad ranem!
|
|
|
|
|
#265 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() klask i: jesteś debeściak ---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ---------- a jak już jesteśmy w temacie ubieranie ![]() dzisiaj byliśmy z t. na cmentarzu ciepło było bardzo, 17 st. , ja Kubę ubrałam w bodziaka i bluzę polarkową, spodenki i cienką czapeczkę a t. ubrała się w: bluzkę, ciepły sweter i płaszcz zimowy pod szyję obowiązkowo apaszkę
|
||
|
|
|
#266 |
|
Zakorzenienie
|
Lady, gratulacje
![]() ![]() klask i: za super wynik i spotkanie z Bokeh |
|
|
|
#267 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Witam się wieczorkiem
![]() Cytat:
Na pewno niedługo wyjdziecie i się nacieszycie piękną pogodą, trzymam kciuki żeby jak najszybciej się to stało Dużo siły i zdrówka Cytat:
![]() Cytat:
![]() Pięknie, a Mała jak pozuje ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Choć u mnie na osiedlu jedna niania daje jednej dziewczynce kocyk na którym ona klęczy/siedzi bawiąc się przy piaskownicy
|
|||||||
|
|
|
#268 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() t. o kocyku też mi mówiła ale wtedy ja jeszcze głośniej parsknęłam
|
|
|
|
|
#269 |
|
Wtajemniczenie
|
dziękujemy za komplementy
nawijko teść o 14 to już kolacje jadł? ![]() szajka brawa dla Dorki ![]() fewciu ja bym dała nancy ale, że taka poduszeczka z domu, czy ktoś to produkuje naprawdę? ![]() Lady brawo!! i zazdroszczę spotkania
|
#270 |
|
Zakorzenienie
|
Trampki za kostke czy krótkie?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:51.

kupilam calkiem inna niz planowalam, ale jest calkiem fajna
) musialam jesc sama, bo t.pewnie po 11 jedli, balam sie zapytac 

Mam taka mieszankę,te są delikatne w smaku,no i rzodkiewki,bardzo ostre.

Zobaczymy, czy jak zawsze wstanie jutro razem z tatą
Nawet krew z dziąsełek leci, pierwszy raz
6 5 4 3 2 1

klask i: