![]() |
#241 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2014 - cz. III
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#242 |
Zakorzenienie
|
hej
![]() ![]() Ale mam dziś zapierdziel ![]() Od rana runda po sklepach: budowlanych, apteka, rossmann ( kupiłam podkład i kompakt), Alma, i na koniec bazarek Potem szybko do domu: posprzątałam swoją prowizoryczną szafę z ubrań w których aktualnie nie chodzę, poukładałam resztkę która mi została ![]() Miałam zamiar poprasować jeszcze ostatnią partię, ale chyba zrobię to już jutro, bo mi już dzisiejsze "kilometry" weszły w plecy i nogi ![]() Mąż i pomocnicy cały weekend gruntuje/maluje ściany w naszym domu ![]() Mam nadzieję, że po majówce przyjdzie tapeta do pokoju syna, i można będzie ją nakleić, i dobrać do niej farbę ![]() Co do higienicznych rzeczy, to ja mam też te majtasy siateczkowe canpola 5szt, a podkłady mam hartmana 30 sztuk, bella - ale te to są mega cegły Tak jak już pisała tu któraś z Was, nie przewidzimy jak będziemy się oczyszczać, a będzie lato i dla komfortu lepiej chyba mieć więcej ![]() Wczoraj wieczorem spakowałam sobie walizkę do szpitala, i chyba zrobię tal, że jedna będzie dla mnie, a druga z rzeczami dla synka ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Rozpycha się niemiłosiernie, momentami mam wrażenie, że skórę mi rozerwie! W 38 tc mam usg, mam nadzieję, że do tego czasu znów będzie główką w dół ![]() Aha, zapomniałam, że jeszcze wieczorem czeka mnie wycieczka do IKEI - bo u nas cały weekend -15% na meble ogrodowe, więc kupujemy na taras plus dla mnie drewnianą leżankę, o której zawsze marzyłam ![]() NecroKitty może obrzęki, a może skurcze lub twardnienia- często są spowodowane niedoborem płynów! Prowansja88 można proctohemolan, podpytaj w aptece, z tym dziadostwem lepiej nie zwlekać ![]() bluesky89 zdrówka ![]() poziomkka też mam czasami takie kołatanie- przyspieszenie- mocniejsze bicie, mi Ginka mówiła, że mam teraz dużo więcej krwi, i jeżeli występuje raz na jakiś czas to nie ma powodu do niepokuju- dodam, że ja mam niskie ciśnienie, bo przy podwyższonym może trzeba to skonsultować ![]() Parcie też miałam, jak Borys był główką w dół- to główka napiera na dno miednicy, można czuć taki dyskomfort promienujący nawet do pachwin ![]() BoginiBastet Fajne mieliście te zajęcia- u nas typowo na lalkach, choć położne starały się oprócz gadania wprowadzić trochę praktyki ![]() alingles Dużo Ci jeszcze tej szkoły zostało? A co będzie z sesją? |
![]() ![]() |
![]() |
#243 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#244 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja kończę licencjat. Zostały mi prócz tego na ktorym siedze jeszcze 2 zjazdy. (9-10;24-25 maja) I 9 lipca egzamin, którego wcześniej nie moge zdawać. Co do SR: ja musiałabym iść 'prywatnie' = 450 zł, bo nie ma takiej przy szpitalu. Ale mam ciocie - emerytowana polozna, więc nie jest zle. ![]() Włączam się spowrotem w wykład. Dziś do 21. Jutro 8-20, niedziela 8.30-16.30, a w domu bede o 22. W tym 4h pociagiem... Ratunku!!! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#245 | |
Wtajemniczenie
|
Znowu mi ciśnienie podniosły
![]() Tż się śmieje, że będzie mnie stąd odbierał w kaftanie bezpieczeństwa ![]() ![]() Widziałam wyniki badań. CRP spada ładnie, więc antybiotyk dobrze działa ![]() Cytat:
Co konkretnie masz na myśli? W sumie nie zauważyłam żadnych zmian zophiee twardnienia mam i czasem w sumie nie wiem czy to dziecko się wypina czy to skurcz. Na KTG też jakieś malutkie chyba były, z tego co widziałam to na poziomie 40, nie więcej. Lekarz nic na temat skurczy nie mówił. Edytowane przez NecroKitty Czas edycji: 2014-04-25 o 17:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#246 | ||
Zakorzenienie
|
Co do higienicznych spraw:
- siateczkowe majtki mam w sumie chyba 4 pary, rozmiar S/M, takie też miałam po pierwszym porodzie i potrafią się naprawdę dopasować ![]() ![]() - podkłady - 10szt Canpola, 5szt Hartmana i dokupuję jeszcze kolejne 10szt Canpola ![]() Cytat:
![]() W lecie kiedy się może naprawdę mocno krwawić to podkłady wymieniało się naprawdę w zabójczym tempie i nie ma co cwaniakować, że szybko się przeszło na zwykłe podpaski ![]() Ja długie "nocne" bawełniane podpaski miałam przez pierwsze 2-3tyg tylko na spacery ![]() Zresztą teraz (w porównaniu z tym co było 4lata temu) są fajne cienkie, profilowane i z klejem dostępne tak jak Canpol ![]() - a po podkładach poporodowych przerzucę się na długie bawełniane podpaski mojej ulubionej firmy Facelle ![]() Cytat:
![]() A my wróciliśmy z obiadku ![]() ![]() ![]() A jeszcze tak z ciekawości - do 5 maja w Naturze 40% zniżki na kolorówkę ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Kakusia Czas edycji: 2014-04-25 o 18:12 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#247 |
Wtajemniczenie
|
No to wróciłam od mojej lekarz rodzinnej i nie jest fajnie....
Mam zapalenie oskrzeli a co za tym idzie dostałam antybiotyk, oczywiście nieproblematycznie bo uczulona na penicylinę i amoksycylinę ![]() No i dodatkowo antybiotyk - więc nei ma sensu robić posiewu z moczu bo nic nie wyjdzie, a przy GBS powiedzieć lekarzowi że jadłam leki bo wynik może wyjść zafałszowany. ehhhh Edytowane przez karolkya Czas edycji: 2014-04-25 o 18:49 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#248 |
Zakorzenienie
|
alingles No to nie najgorzej z tą szkołą
![]() ![]() My na szczęście zajęcia SR mieliśmy za darmo- miasto je sponsoruje. A jakbym miała płacić 450, to grubo bym się zastanowiła. W dobie internetu, wszystkie info na wyciągnięcie ręki. A jak zdążyłam zauważyć, to co prowadzący to inna opinia ![]() Zdobiłam inspekcję na budowie ![]() A do Ikei jedziemy jutro rano ![]() ![]() Idę zjeść lody z galaretką ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#249 |
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczynki
![]() Prowansja, Poziomka, no to przynajmniej nie jestem sama ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#250 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() łączę się w uczelnianym bólu jutro i po jutrze mam zajęcia od 8-16:30, ale liczę po cichu, że skończymy wcześniej... i z jutrzejszym mam jeszcze 4 zjazdy (do 15 czerwca). _____ Dziewczyny wiem, że może nie powinnam, ale jestem w szoku - podejrzałam wątek lipcowych mamuś i przypadkiem natknęłam się na dzisiejszy wpis, że jedna mamusia już przywitała dzieciaczka (termin na 30 lipca). Z wrażenia aż zaczęłam prasować koszule do szpitala żeby w końcu zacząć pakować torbę... bo jakby przyszło na szybko to zrobić mojemu tżtowi to bałabym się o zawartość ![]() Co do podkładów to ja kupiłam dwie paczki bella i 10 szt. tych z canpola, do tego dwie pary majtek siateczkowych wielorazowych (rozmiar M). Liczę, że się zmieszczę ![]() Edytowane przez TroppoSensibile Czas edycji: 2014-04-25 o 19:33 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#251 | ||||
Rozeznanie
|
Dobry wieczór
![]() ![]() Odnośnie naszego ostatniego tematu o szpitalnym jedzeniu to przed chwilą byłam na onecie i tam na głównej stronie: co jedzą pacjenci w polskich szpitalach? ![]() ![]() Chocolate, Necro trzymajcie się tam w tych szpitalach ![]() Aldrin super, że Ciebie już wypuścili ![]() Ostatnio któraś zaczęła, że w rossmanie są podkłady w promocji i od razu pomyślałam o tych poporodowych ![]() ![]() Prowansja super, że z twarzą poprawa ![]() ![]() Co do hemoroidów to na pewno można jakąś maść czy coś, często nawet w tych dzieciowych gazetach są różne reklamy. Na :pocieszenie" powiem Ci, że w poprzedniej ciąży też miałam jednego, ale po porodzie na szczęście samo przeszło Bluesky i Karolka zdrówka życzę ![]() ---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ---------- Cytat:
![]() ![]() Pranie Kubusia też u mnie leży i czeka, już nie wiem który dzień ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
podkłady - w szpitalu nam dadzą, więc mam 1op. takich na "A...." i 1 op. canpola Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#252 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Macierzyński oczywiście, że na rok ![]() ![]() Cytat:
![]() Spóźnione gratulacje ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() [1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;46153781] Koleżanka urodziła Chłopak, 2650g, 50cm i 9 pkt Cieszę się jak głupia[/QUOTE] Super ![]() ---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ---------- Cytat:
![]() Różowe wózki są ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#253 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#254 |
Zadomowienie
|
![]() A dziś umęczona strasznie jestem. Nie wiem czy to wina pogody czy co ale nie mam siły się podnieść z kanapy. I kręgosłup znowu boli, ból barku nie przeszedł a Maluch upodobał sobie moją górną część brzucha i pcha się jak oszalały.
#255 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#256 | ||||||||||
Zadomowienie
|
Aldrin super, że jesteście już w domu
![]() ![]() bluesky89 zdrówka ![]() Cytat:
Podkłady hartmana 30szt maxi i 30 szt. midi. Z ilością zaszalałam, ale kurcze to czerwiec i boję się, że popłynę z tematem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Aby uniknąć bólu jedz buraczki, kiwi, siemie, wszystko to co będzie zapobiegać zaparciom ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ----------------------------------------------------- A ja wpadłam na chwilkę tak w ramach relaksu pomiędzy ostatnim dopakowaniem tzn. upchaniem w walizki a kąpielą. Czekam aż tż zwolni mi łazienkę. Jutro wyjeżdżamy ![]() Wczoraj na wizycie się podłamałam, tak jak pisałam siakieś g.... się mnie uczepiło, tzn. jakaś infekcja (dzięki dziewczyny za rady ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Na razie się żegnam, dozobaczyska za tydzień. Trzymajcie się mamuśki i proszę grzecznie zaciskać nózki ![]() Edytowane przez majkela12 Czas edycji: 2014-04-25 o 21:47 |
||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#257 |
Rozeznanie
|
Majkela to udanego wyjazdu życzę! Wracaj cała i zdrowa oczywiście w dwupaku jeszcze
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#258 | |||||
Raczkowanie
|
Czesc Mamusie, dwa dni mnie nie bylo a tu znowu mnostwo stron do czytania. No ale nadrobilam!
Gotowanie ubranek- dla mnie gotowanie oznacza 100 stopni, a to raczej zrujnowaloby wiekszosc tkanin ![]() Cytat:
tak jak pisza dziewczyny - tu nie wiadomo komu ufac bo na zywo jeszcze co innego sie okazuje ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Niestety hemoroidy to chyba przypadlosc nr 1 kobiet po ciazy i po porodzie.. Mnie tez sie zrobily, chociaz nie odczuwalam zadnego pieczenia ani swedzenia, po prostu wyskoczylo... Sa masci dostepne bez recepty i mozna je stosowac w ciazy - niestety nie pamietam jakie ale w aptece beda na pewno wiedzialy. Cytat:
![]() Trzymam kciuki za pozostajace w szpitalu i te na wylocie. No to bedzie szal jak sie zaczniemy rozpakowywac! ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#259 |
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() witam się w ten pochmurny, chłodny dzień niewyspana, od 4.30 znowu nie śpię dzieć mi nie dał pospać, gazy mnie męczą i ją chyba też ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#260 |
Raczkowanie
|
Witam sie po mega ch^%^&%ej nocy.. Od 2.30 do 3.30 siedzialam w wc, zachcialo mi sie wczoraj Dönera zamawiac, zamiast obiad gotowac...
A dzisiaj badam sobie glukoze, oczywiscie powinnam zrobic to juz dawno ale jakos mi sie zeszlo.... Jestem juz po pierwszym pobraniu i wypilam soczek , nawet dobry porzeczkowy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#261 | |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry. Zostawiłam otwarte okno na noc i obudziłam się z katarem a za oknem deszcz
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#262 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Zamówienie w Gemini robie już chyba miesiąc i dalej nic nie zamówiłam. Byłam w Rossmanie i chwilę w lumpie ale niestety nie dla mnie takie wyprawy. Brzuch mnie tragicznie rozbolał że myślałam już że skurcze mam czy coś. bardzo złego się dzieje Więc jak najszybciej z siostrą do domu wróciłyśmy i zaleguje teraz. Ale udało mi się kupić podkład. Pełne półki w Rossmanie, niczego nie brakowało więc jak macie jeszcze ochotę to warto.
![]() |
#263 | |||||
Zakorzenienie
|
cześć w pochmurny szary dzień
Cytat:
Cytat:
![]() jeden szpital w remoncie to tylko jeden czynny w okolicy mają nawał ludzi a do tego w święta nie chcieli za dużo pracy to podawali oxy robili cesarki i kobitki rodziły ładnie jak na zawołanie, zresztą po świętach również przyszły babki po terminach to nie trzymali ich za długo tylko od razu kroplówki i jedna po drugiej rodziły ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#264 |
Raczkowanie
|
Dzięki za odpowiedzi
![]() ![]() ![]() Miałam w planach zrobić dzisiaj pranie, ale pogoda brzydka więc tylko posegreguje co na pierwszy rzut i może w przyszłym tyg będzie ładnie to się upierze ![]() Ruszają kolejne warsztaty więc może któraś będzie chciała się wybrać http://planeta-dziecko.pl
#265 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Podjadaj żurawinę i nie dopuść do przeziębienia pęcherza ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#266 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, czy wy już macie poskręcane łóżeczka? Bo mnie korci, ale nie wiem czy nie za szybko
![]() Wysłane z mojego GT-I8190 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#267 |
Zakorzenienie
|
hej hej
![]() Witam się w 36tc ![]() Zaraz idę poukładać wszystko tematycznie ( body bez rękawów, z krótkim, z długim, pajace, koszuli z krótkim rękawkiem, długim,koszule, spodenki lekkie- lniane, i cieplejsze, bluzy, sweterki, czapeczki, buciki i całą resztę pościeli, kocyków itp) Jeszcze raz wszystko policzę i ewentualnie podejmę decyzję o dokupieniu czegoś ![]() No i przede wszystkim dopakuję dziś torbę do szpitala dla mnie i Borysa ![]() Już nie przełożę tego nawet o jeden dzień. W poniedziałek wypełnię plan porodu, a przy okazji wizyty 5.05 zrobię ksero wszystkich wyników- co by nawet dokumenty mieć już ogarnięte ![]() majkela12 Udanego wyjazdu ![]() NecroKitty książka, gazeta, może pogaduchy z jakąś współlokatorką? Na szczęście w poniedziałek wychodzisz ![]() A Ikea jednak jutro AHA- z cyklu promocje: w Ikea -10% na wszystkie zabawki dla dzieci U mnie leje od rana, ale ja dziś jakoś z energią ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#268 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Blue, my mamy rozłożone. Musze je tylko umyć i zmienić podnieść wyżej materac bo jest na samym dole. No ale takie dostaliśmy od kolegi. Weszło nam takie do auta to nie było sensu rozkręcać. Wróciłam ze SR. Było o kąpieli maluszka. Wcześniej przed wyjściem z domu pokłóciłam się jeszcze z małżem. Wczoraj wieczorwm mi mówi że na te zajęcia jedzie ze mną a dziś rano mówi że nie i że on mi przecież mówił wczoraj że nie jedzie ![]() ![]() No a teraz kończy mi się jedno pranie i jeszcze 2 czekają w kolejce. No i biorę się dzisiaj za prasowanie. A mam tego tyle że zejdzie mi troche. Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#269 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Ja sprzątam na raty. Chwile coś porobie, siedzę i tak w kółko. Nie dam rady na raz.
![]() |
#270 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
ma być koło poniedziałku-wtorku Skręcać jeszcze raczej nie będziemy ale sądze ze pod koniec maja już tak ![]() Cytat:
o układaniu ciuszków nawet nie myśle jeszcze,nie wiem gdzie bym miała je powkładać.. puki co brak wolnej szafy. Bedziemy musieli chyba komode zakupić bo przeciież w pudle nie będę trzymac ![]() Pogoda u nas dziś do bani... pada od rana,nic mi sie nie chce... Ale jeden plus ze przy takiej pogodzie krzyz nie boli w ogóle ![]() Mogę normalnie chodzic bez zadnego ucisku..no chyba że dzieć sie przesunął ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:27.