Mamusie czerwcowe 2014 - cz. III - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-25, 15:21   #241
Sola1
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2014 - cz. III

Cytat:
Napisane przez NecroKitty Pokaż wiadomość
Znowu mnie lekarka zestresowała Ta co na początku mojego pobytu słyszała jakieś szumy przy słuchaniu tętna.
Leżę sobie pod KTG, ona przychodzi i patrzy po chwili pyta ile pije płynów dziennie... ja jej na to, że staram się dużo i czy coś jest nie tak. Ona, że nie ale wydaje jej się, że mało piję kazała mi się obracać na wszystkie strony i mówi, że starczy.
Nie mam pojęcia o co jej chodzi a to już drugi raz, niby mówi, że w porządku ale coś jej widać nie pasuje.
No i co ma zapis na KTG do ilości wypijanej wody
Fakt, że mała się wierci i większość zapisu jest o dupę rozbić ale ordynator codzinnie rano sprawdza i nigdy nic nie mówił. Na USG sprawdzał serduszko i też nic złego nie znalazł.
W nerwicy mnie tu wpędzą
Może masz obrzęki i o to chodzi?
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-25, 16:12   #242
zophiee
Zakorzenienie

hej
Ale mam dziś zapierdziel
Od rana runda po sklepach: budowlanych, apteka, rossmann ( kupiłam podkład i kompakt), Alma, i na koniec bazarek

Potem szybko do domu: posprzątałam swoją prowizoryczną szafę z ubrań w których aktualnie nie chodzę, poukładałam resztkę która mi została
Miałam zamiar poprasować jeszcze ostatnią partię, ale chyba zrobię to już jutro, bo mi już dzisiejsze "kilometry" weszły w plecy i nogi
Mąż i pomocnicy cały weekend gruntuje/maluje ściany w naszym domu
Mam nadzieję, że po majówce przyjdzie tapeta do pokoju syna, i można będzie ją nakleić, i dobrać do niej farbę

Co do higienicznych rzeczy, to ja mam też te majtasy siateczkowe canpola 5szt, a podkłady mam hartmana 30 sztuk, bella - ale te to są mega cegły
Tak jak już pisała tu któraś z Was, nie przewidzimy jak będziemy się oczyszczać, a będzie lato i dla komfortu lepiej chyba mieć więcej
Wczoraj wieczorem spakowałam sobie walizkę do szpitala, i chyba zrobię tal, że jedna będzie dla mnie, a druga z rzeczami dla synka bo inaczej tego nie rozplanuję

A Moję dziecię ułożyło się parę dni temu w poprzek
Rozpycha się niemiłosiernie, momentami mam wrażenie, że skórę mi rozerwie! W 38 tc mam usg, mam nadzieję, że do tego czasu znów będzie główką w dół

Aha, zapomniałam, że jeszcze wieczorem czeka mnie wycieczka do IKEI - bo u nas cały weekend -15% na meble ogrodowe, więc kupujemy na taras plus dla mnie drewnianą leżankę, o której zawsze marzyłam
NecroKitty może obrzęki, a może skurcze lub twardnienia- często są spowodowane niedoborem płynów!
Prowansja88 można proctohemolan, podpytaj w aptece, z tym dziadostwem lepiej nie zwlekać
bluesky89 zdrówka
poziomkka też mam czasami takie kołatanie- przyspieszenie- mocniejsze bicie, mi Ginka mówiła, że mam teraz dużo więcej krwi, i jeżeli występuje raz na jakiś czas to nie ma powodu do niepokuju- dodam, że ja mam niskie ciśnienie, bo przy podwyższonym może trzeba to skonsultować:co nfused:
Parcie też miałam, jak Borys był główką w dół- to główka napiera na dno miednicy, można czuć taki dyskomfort promienujący nawet do pachwin
BoginiBastet Fajne mieliście te zajęcia- u nas typowo na lalkach, choć położne starały się oprócz gadania wprowadzić trochę praktyki
alingles Dużo Ci jeszcze tej szkoły zostało? A co będzie z sesją?
zophiee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-25, 16:31   #243
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aldrin Pokaż wiadomość
jak w dwa dni odebrali 26 porodów na 3 łóżkach to i ja jakoś dam radę tam urodzić chociaż warunki no cóż .... może uda mi się rodzić w takim czasie że będę sama
Oczywiście ze dasz radę a statystyki mają niezłe
Cytat:
Teraz się dowiedziałam od dziewczyn, że to położna jest a nie lekarka tylko chodzi taka odwalona i zachowuje się jak pępek świata
Lekarz wie o tym bo przy nim mówiła i stwierdził, że zaraz mam USG, jak coś jest nie tak to będzie wiadomo. Po USG powiedział, że wszystko jest w porządku a słuchał serduszka uważnie. Poza tym ordynator codziennie sprawdza jak wychodzi KTG i mówi, że tu nic złego się nie dzieje.
No to olej babe i tyle
Cytat:
Napisane przez poziomkka Pokaż wiadomość
Hejka
Wiecie może jak rozpoznać kołatanie serca? Od kilku dni mam takie wrażenie, jakby mi nieregularnie biło serce, co jakiś czas mocniejsze uderzenie, ale nie wiem czy to to
Często jak leżałam bezczynnie to serce nagle zaczynało mi z niczego tak mocno walić. Powiedziałam o tym lekarzowi to stwierdził że jak nie za często to mam sie nie martwić ale jeśli się nasili lub zacznie boleć to szybko do kardiologa
Cytat:
Napisane przez zophiee Pokaż wiadomość
hej
Ale mam dziś zapierdziel
Od rana runda po sklepach: budowlanych, apteka, rossmann ( kupiłam podkład i kompakt), Alma, i na koniec bazarek

Potem szybko do domu: posprzątałam swoją prowizoryczną szafę z ubrań w których aktualnie nie chodzę, poukładałam resztkę która mi została
Miałam zamiar poprasować jeszcze ostatnią partię, ale chyba zrobię to już jutro, bo mi już dzisiejsze "kilometry" weszły w plecy i nogi
Mąż i pomocnicy cały weekend gruntuje/maluje ściany w naszym domu
Aha, zapomniałam, że jeszcze wieczorem czeka mnie wycieczka do IKEI - bo u nas cały weekend -15% na meble ogrodowe, więc kupujemy na taras plus dla mnie drewnianą leżankę, o której zawsze marzyłam
odpuść już to prasowanie narobiłaś się dzisiaj a jeszcze zakupy Cie czekają
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-25, 16:45   #244
alingles
Zadomowienie

Cytat:
hej
Ale mam dziś zapierdziel
Dużo Ci jeszcze tej szkoły zostało? A co będzie z sesją?
Faktycznie mialas ruchu. Podziwiam.
Ja kończę licencjat. Zostały mi prócz tego na ktorym siedze jeszcze 2 zjazdy. (9-10;24-25 maja)
I 9 lipca egzamin, którego wcześniej nie moge zdawać.

Co do SR: ja musiałabym iść 'prywatnie' = 450 zł, bo nie ma takiej przy szpitalu. Ale mam ciocie - emerytowana polozna, więc nie jest zle.
Włączam się spowrotem w wykład. Dziś do 21. Jutro 8-20, niedziela 8.30-16.30, a w domu bede o 22. W tym 4h pociagiem... Ratunku!!!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

25.10.2014

Tomcio Lipiec 2014

Fasola czekamy
alingles jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-25, 17:46   #245
NecroKitty
Wtajemniczenie

Znowu mi ciśnienie podniosły siedzę sobie, oglądam serial a tu wpada położna, że KTG. Ja wielkie oczy bo mam raz dziennie, rano. No ale nic, podłącza i leci, a ja już czarne wizje, że może faktycznie to pierwsze źle wyszło. Z chwile wpada druga, że to nie mi tylko na drugiej sali bo tam było coś nie tam a u mnie okej i raz dziennie.
Tż się śmieje, że będzie mnie stąd odbierał w kaftanie bezpieczeństwa

Widziałam wyniki badań. CRP spada ładnie, więc antybiotyk dobrze działa

Cytat:
Wiecie może jak rozpoznać kołatanie serca? Od kilku dni mam takie wrażenie, jakby mi nieregularnie biło serce, co jakiś czas mocniejsze uderzenie, ale nie wiem czy to to
Ja miałam przejścia z tym sercem ale lekarz wytłumaczył mi, że w ciąży serce przyśpiesza bo pracuje za dwa organizmy i mogą się pojawić duszności, nerwobóle, kołatania ale nie są one groźne.

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
Może masz obrzęki i o to chodzi?
Co konkretnie masz na myśli? W sumie nie zauważyłam żadnych zmian

zophiee twardnienia mam i czasem w sumie nie wiem czy to dziecko się wypina czy to skurcz. Na KTG też jakieś malutkie chyba były, z tego co widziałam to na poziomie 40, nie więcej. Lekarz nic na temat skurczy nie mówił.

Edytowane przez NecroKitty
Czas edycji: 2014-04-25 o 17:50
NecroKitty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-25, 18:11   #246
Kakusia
Zakorzenienie

Co do higienicznych spraw:
- siateczkowe majtki mam w sumie chyba 4 pary, rozmiar S/M, takie też miałam po pierwszym porodzie i potrafią się naprawdę dopasować większe to by z tyłka zlatywały a tego nie cierpię
- podkłady - 10szt Canpola, 5szt Hartmana i dokupuję jeszcze kolejne 10szt Canpola dlaczego?
Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
Co do podładów to ja kupiłam 4 opakowania Canpola. One mają 5 mm. Ale ze mnie bardzo dużo leciało i teraz spoedziewam się tego samego. Na wkładki to chyba przerzucałam się po ok. 3 tygodniach albo i później, bo u mnie to naprawdę długo trwało. Tak to jak się wygoiło szycie to podpaski.
dokładnie dlatego
W lecie kiedy się może naprawdę mocno krwawić to podkłady wymieniało się naprawdę w zabójczym tempie i nie ma co cwaniakować, że szybko się przeszło na zwykłe podpaski
Ja długie "nocne" bawełniane podpaski miałam przez pierwsze 2-3tyg tylko na spacery ale w domu jednak te ogromniaste przydawały się.
Zresztą teraz (w porównaniu z tym co było 4lata temu) są fajne cienkie, profilowane i z klejem dostępne tak jak Canpol to już wygoda i komfort!
- a po podkładach poporodowych przerzucę się na długie bawełniane podpaski mojej ulubionej firmy Facelle

Cytat:
Napisane przez sylvuniaa84 Pokaż wiadomość

A my wróciliśmy z obiadku dziś byliśmy w trójeczkę (przepraszam- w czwóreczkę ) zjeść obiad na mieście. Teraz pękam

A jeszcze tak z ciekawości - do 5 maja w Naturze 40% zniżki na kolorówkę czyli Essence, Pierre Rene, Kobo Professional, Sensique, My Secret - jest w czym wybierać jadąc jutro po wózek muszę sobie wstąpić i się obkupić

Nasza Córunia

Moje drugie serce, inny rytm Mego życia - Dominiczka

Edytowane przez Kakusia
Czas edycji: 2014-04-25 o 18:12
Kakusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-25, 18:45   #247
karolkya
Wtajemniczenie

No to wróciłam od mojej lekarz rodzinnej i nie jest fajnie....
Mam zapalenie oskrzeli a co za tym idzie dostałam antybiotyk, oczywiście nieproblematycznie bo uczulona na penicylinę i amoksycylinę Mam nie zmieniać temperatury otoczenia i na kontrolę we wtorek... Oby zadziałało i to cholerstwo poszło sobie od nas, bo boję się o Malutką...

No i dodatkowo antybiotyk - więc nei ma sensu robić posiewu z moczu bo nic nie wyjdzie, a przy GBS powiedzieć lekarzowi że jadłam leki bo wynik może wyjść zafałszowany. ehhhh

Edytowane przez karolkya
Czas edycji: 2014-04-25 o 18:49
karolkya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-25, 19:13   #248
zophiee
Zakorzenienie

alingles No to nie najgorzej z tą szkołą dasz radę, szkoda co prawda, że egzaminu nie da się w innym terminie zdawać, no trudno, może się uda
My na szczęście zajęcia SR mieliśmy za darmo- miasto je sponsoruje. A jakbym miała płacić 450, to grubo bym się zastanowiła. W dobie internetu, wszystkie info na wyciągnięcie ręki. A jak zdążyłam zauważyć, to co prowadzący to inna opinia

Zdobiłam inspekcję na budowie
A do Ikei jedziemy jutro rano będę wypoczęta, i pewnie lepiej to zniosę

Idę zjeść lody z galaretką
Stary 2014-04-25, 19:25   #249
bluesky89
Zakorzenienie

Dzięki dziewczynki

Prowansja, Poziomka, no to przynajmniej nie jestem sama Zestresowałam się tym bólem strasznie, ale na razie przeszło...
Stary 2014-04-25, 19:32   #250
TroppoSensibile
Raczkowanie

Cytat:
Hejka
Wyprałam dzisiaj pierwszą turę ciuszków i nie mogę się napatrzeć na suszarkę
u mnie to się objawiało w ten sposób, że ciężko mi było oddychać, taki dyskomfort w okolicy serca i od razu miałam ochotę odkaszlnąć. Mnie to samo minęło (a raczej rzadko się takie coś już zdarza), ale biorę magnez na to też podobno pomaga

Cytat:
Napisane przez Kakusia Pokaż wiadomość
A jeszcze tak z ciekawości - do 5 maja w Naturze 40% zniżki na kolorówkę czyli Essence, Pierre Rene, Kobo Professional, Sensique, My Secret - jest w czym wybierać jadąc jutro po wózek muszę sobie wstąpić i się obkupić
ło matko ciągle jakieś ciekawe promocje, a ja nie mam siły latać już tal po sklepach no, ale może jakoś się uda, bo lubię rzeczy z sensique i kobo

Cytat:
Napisane przez karolkya Pokaż wiadomość
Mam zapalenie oskrzeli a co za tym idzie dostałam antybiotyk, oczywiście nieproblematycznie bo uczulona na penicylinę i amoksycylinę Mam nie zmieniać temperatury otoczenia i na kontrolę we wtorek... Oby zadziałało i to cholerstwo poszło sobie od nas, bo boję się o Malutką...

No i dodatkowo antybiotyk - więc nei ma sensu robić posiewu z moczu bo nic nie wyjdzie, a przy GBS powiedzieć lekarzowi że jadłam leki bo wynik może wyjść zafałszowany. ehhhh
trzymaj się cieplutko oby to wstrętne choróbsko wreszcie odpuściło... dobrze, że w porę zareagowałaś i pojechałaś do lekarki..

Cytat:
Napisane przez alingles Pokaż wiadomość
Faktycznie mialas ruchu. Podziwiam.
Ja kończę licencjat. Zostały mi prócz tego na ktorym siedze jeszcze 2 zjazdy. (9-10;24-25 maja)
I 9 lipca egzamin, którego wcześniej nie moge zdawać.

Włączam się spowrotem w wykład. Dziś do 21. Jutro 8-20, niedziela 8.30-16.30, a w domu bede o 22. W tym 4h pociagiem... Ratunku!!!
no to też się musisz nasiedzieć i najeździć strasznie daleko dojeżdżasz :/ i dłuuuugo macie te zajęcia
łączę się w uczelnianym bólu jutro i po jutrze mam zajęcia od 8-16:30, ale liczę po cichu, że skończymy wcześniej... i z jutrzejszym mam jeszcze 4 zjazdy (do 15 czerwca).

_____
Dziewczyny wiem, że może nie powinnam, ale jestem w szoku - podejrzałam wątek lipcowych mamuś i przypadkiem natknęłam się na dzisiejszy wpis, że jedna mamusia już przywitała dzieciaczka (termin na 30 lipca). Z wrażenia aż zaczęłam prasować koszule do szpitala żeby w końcu zacząć pakować torbę... bo jakby przyszło na szybko to zrobić mojemu tżtowi to bałabym się o zawartość niby większość mam w jednym miejscu, ale różnie bywa

Co do podkładów to ja kupiłam dwie paczki bella i 10 szt. tych z canpola, do tego dwie pary majtek siateczkowych wielorazowych (rozmiar M). Liczę, że się zmieszczę przekonam się w poniedziałek

Edytowane przez TroppoSensibile
Czas edycji: 2014-04-25 o 19:33
TroppoSensibile jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-25, 20:34   #251
kamilla123
Rozeznanie

Dobry wieczór Tż ma dzisiaj wyjście, Kubuś śpi więc się relaksuję przed kompem. Chociaż o relax o tej porze to u mnie trudno, bo właśnie wieczorem strasznie boli mnie wątroba (nawet nie wiem czy to wątroba, ale piecze mnie tak pod żebrami głównie z prawej strony)

Odnośnie naszego ostatniego tematu o szpitalnym jedzeniu to przed chwilą byłam na onecie i tam na głównej stronie: co jedzą pacjenci w polskich szpitalach? Chyba nas podczytują

Chocolate, Necro trzymajcie się tam w tych szpitalach

Aldrin super, że Ciebie już wypuścili 26 porodów w 2 dni :szok:

Ostatnio któraś zaczęła, że w rossmanie są podkłady w promocji i od razu pomyślałam o tych poporodowych dopiero potem doczytałam i się skapnęłam, że chodzi o podkłady na twarz

Prowansja super, że z twarzą poprawa Wózek śliczny
Co do hemoroidów to na pewno można jakąś maść czy coś, często nawet w tych dzieciowych gazetach są różne reklamy. Na :pocieszenie" powiem Ci, że w poprzedniej ciąży też miałam jednego, ale po porodzie na szczęście samo przeszło

Bluesky i Karolka zdrówka życzę

---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ----------

Cytat:
przypuszczam, że stąd, że jeśli kobieta rodzi drugie dziecko i dźwiga choćby tak jak ja - przez 4 lata dziecko - to potem taki noworodek to jest jak piórko co to jest 3-4kg noworodka do 12-15kg 3-4latka
O tak Jak trzymam jakiegoś niemowlaka na rękach to jakbym nic nie trzymała Mój już 19kg, ale tyko na siedząco go biorę na kolana

Pranie Kubusia też u mnie leży i czeka, już nie wiem który dzień

Cytat:
Mam nadzieję, że jak córa w poniedziałek wróci do przedszkola to ja się troszkę uwolnię, wyjdę na miasto, pochodzę po sklepach.
Też mam to samo Ja się zastanawiam jak ja ogarnę dwójkę dzieci latem jak teraz jedno potrafi mnie przez tydzień "zmęczyć"... A u nas przedszkole całe lato zamknięte

Cytat:
Napisane przez kinia8906 Pokaż wiadomość

- jakie majteczki (siateczkowe, flizelinowe) i jaki rozmiar dobrać, ile sztuk
- jakie i ile podkładów poporodowych (nie wiem po jakim czasie można się przerzucić na zwykłe wkładki)
majteczki jak większość siateczkowe - chyba L albo nawet XL (2szt)
podkłady - w szpitalu nam dadzą, więc mam 1op. takich na "A...." i 1 op. canpola

Cytat:
kamilla123 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-04-25, 21:06   #252
majkela12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kamilla123 Pokaż wiadomość
Ja na razie tak z doskoku, bo Kubuś jeszcze chory, do końca tygodnia siedzimy w domu i mam tym samym ograniczony dostęp do komputera No ale od wczoraj nie ma już gorączki więc idzie ku lepszemu Dzisiaj mówię do niego: proszę poskładaj kredki, a on: tak jest wasza wysokość Nie wiem skąd mu się to wzięło

Melduję się po wizycie wczorajszej. Usg nie było więc napiszę ogólnie, że wszystko OK, szyjka zamknięta i długa na 3 km Mój gin też nie mówi ile ma mm. Dostałam zgodę na wyjazd nad morze Teraz idę za 3 tyg, mam zrobić mocz i morfo. Mówił mi o terminie porodu - że w położnictwie używa się terminu "okres okołoporodowy", który trwa od końca 37tc do 43 tc i to jest czas w którym można/trzeba rodzić. Tak więc wg niego ciąża donoszona to skończony 37 tydzień Na przełomie maja/czerwca zrobi mi usg, które oceni:
- położenie dziecka i wagę
- stan dziecka - czy jest gotowe do porodu
- no i czy temu dzidziusiowi jest dobrze w brzuchu (łożysko, wody, przepływy)

A Wy jaki macierzyński planujecie? Rok czy pół? I czy to trzeba od razu zdecydować?
za wizytę. Jak tam Kubek się czuje?? A tekst genialny, pewnie z jakiejś bajki
Macierzyński oczywiście, że na rok też będę tak kombinowała, aby wrócić do pracy dopiero we wrześniu

Cytat:
Napisane przez choc0late Pokaż wiadomość
a my niestety meldujemy sie ze szpitala dostslam wczoraj skurczy wiec ruszylam do swojego gina i od razu skierowanie na oddzial na podtrzymanie.. z mojej 3cm szyjki zrobilo sie niecaly 1 podtrzymuja mnie i dostsje zastrzyki na rozwoj pluc maluchow pozdrawiamy
Trzymaj mocno nóżki, dobrze będzie i życzę szybkiego powrotu do domu

Cytat:
Witam się w 32 tc i tym samym w 8 miesiącu !!
Spóźnione gratulacje

Cytat:
Dzień dobry, witamy się w rozpoczętym 8 miesiącu i 32 tygodniu
Lekarz chyba wyczuł święto, bo stwierdził, że jeśli wyniki wyjdą lepsze to wychodzę i kończę antybiotyk w domu.
Również gratki i super, że wracacie do domku

[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;46153781]
Koleżanka urodziła Chłopak, 2650g, 50cm i 9 pkt Cieszę się jak głupia[/QUOTE]
Super

---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ----------

Cytat:
wow gratuluję jak szybciutko!!!! : widzisz mówiłam Ci że X-landery chodzą za wyżej a za ile ostatecznie sprzedaliście?

tak graco poszliśmy raz jeszcze do sklepu obmacać go wszerz i w zdłuż i tylko upewniliśmy się, że właśnie taki chcemy tylko mała zmiana w kolorze - TŻtowi na żywo spodobał się różowy i taki zamówiliśmy! choć to bardziej winogronowy jest
Wystawiliśmy za 900zł, ale że przyjechali po niego z daleka to opuściliśmy 50zł. Normalnie nadal jestem w szoku, 5 letni wózek, ale fakt w stanie był igiełki
Różowe wózki są

Cytat:
Napisane przez beat@ Pokaż wiadomość
U nas tez już kolejny tydzień Już 33 zaczęłyśmy

Cytat:
Witam Was w 32 tc i zarazem 8 miesiącu

Cytat:
Napisane przez Bogini Bastet Pokaż wiadomość
a co robicie z zabawkami? też mam torbę, ale bez prania nie ma opcji żebym dała je dziecku
To co dało się to prałam, mam problem z tymi na baterie. Synkowi zapierałam ręcznie, ale teraz te zabawki za długo leżały na strychu, no i jest problem:brzydal : jak uratować szczeniaczka uczniaczka fp

Cytat:
Napisane przez Prowansja88 Pokaż wiadomość
Witam się w 34TC!
Ponieważ ostatnio u nas dużo zmartwień i coraz gorsze kondycje to na początek dobre wiadomości:
Po1. Poprawia mi się twarz! Nerw wraca do formy i już prawie nie widać porażenia : po2. zamówiliśmy w końcu wózek!
Potrójne gratki a wózek moje marzenie ale niestety finanse nie pozwoliły, szukałam nawet używki, ale za 4letnią chcieli 2tys. a tak z ciekawości ile dałaś za komplet???
Stary 2014-04-25, 21:10   #253
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:

Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-25, 21:24   #254
__Sylwia__88
Zadomowienie

Wczoraj pisałam że dobrze że nie doszłam do Rossmana i nie kupiłam żadnego podkładu a dziś zrobiłam przegląd tego co mam i okazuje się że z 4 podkładów które znalazłam praktycznie każdy na 2 albo 3 użycia i koniec. Więc jutro może wyciągnę siostrę i pojedziemy do roska. A w poniedziałek planuje przed wizytą u diabetologa lumpa odwiedzić bo po 1 zł wszystko jest wtedy.

A dziś umęczona strasznie jestem. Nie wiem czy to wina pogody czy co ale nie mam siły się podnieść z kanapy. I kręgosłup znowu boli, ból barku nie przeszedł a Maluch upodobał sobie moją górną część brzucha i pcha się jak oszalały.

26.10.2013

Jesteś z nami
http://www.suwaczki.com/tickers/16udyx8dc2t2u5uz.png

Wybieram NOWOŚCI z mikroperełkami!
__Sylwia__88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-25, 21:36   #255
kamilla123
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez majkela12 Pokaż wiadomość
za wizytę. Jak tam Kubek się czuje??
jak uratować szczeniaczka uczniaczka fp
Kubuś już ok, pół dnia byliśmy dzisiaj na dworze i widzę, że siły mu wróciły
A szczeniaczka też mam i też myślę jak go wyczyścić:confu sed:
Jak tam wizyta?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-04-25, 21:45   #256
majkela12
Zadomowienie

Aldrin super, że jesteście już w domu
bluesky89 zdrówka

Cytat:
Dziewczyny mam ważne pytanie bo głowie sie i głowie ale nie umiem sie określić co do zakupów dla siebie... tzn. chodzi mi o te higieniczne sprawy:

- jakie majteczki (siateczkowe, flizelinowe) i jaki rozmiar dobrać, ile sztuk
- jakie i ile podkładów poporodowych (nie wiem po jakim czasie można się przerzucić na zwykłe wkładki)
Majtki canpola 2x5szt jednorazowe rozm.L (zawsze noszę M)
Podkłady hartmana 30szt maxi i 30 szt. midi. Z ilością zaszalałam, ale kurcze to czerwiec i boję się, że popłynę z tematem

Cytat:

Cytat:
Poradzcie mi co mam zrobic otoz, jakby było mi mało to dopadły mnie hemoroidy, dosłownie z dnia na dzien zaczelam odczuwac dyskonfort. Najpierw swedzenie w tamtej okolicy a dzis wyczułam, ze "wyskoczył" skubany- jestem zalamana Dzieki Bogu jeszcze nie boli mnie przy zalatwianiu, po prostu czuje, ze cos tam wyszło i przeszkadza, swedzi i piecze i nie wiem co robic, wizyte mam dopiero we wtorek..
Czy jest cos, co mozna stosowac w ciazy? Jakas maść, czopki nie wiem w ogole co na to jest
Współczuję, ale już wolałabym Twoje hemoroidy niż żylaki, które zrobiły mi się na szanownej
Aby uniknąć bólu jedz buraczki, kiwi, siemie, wszystko to co będzie zapobiegać zaparciom Na pocieszenie, po porodzie samo przechodzi podobno

Cytat:
Widziałam, że dziewczyny już odpisały. Ja dodam tylko to, że na "niegroźne" jednorazowe kołatania pomaga magnez, głęboki wdech i wydech, chłodne powietrze. Ewentualnie sprawdź tarczycę.

Cytat:
Napisane przez Pradip Pokaż wiadomość
Często jak leżałam bezczynnie to serce nagle zaczynało mi z niczego tak mocno walić. Powiedziałam o tym lekarzowi to stwierdził że jak nie za często to mam sie nie martwić ale jeśli się nasili lub zacznie boleć to szybko do kardiologa
też tak miałam.

Cytat:
szacun

Cytat:
Oby antybiotyk szybciutko zadziałał

Cytat:
A do Ikei jedziemy jutro rano będę wypoczęta, i pewnie lepiej to zniosę

Idę zjeść lody z galaretką
I ikea i lody z galaretką

Cytat:
Napisane przez TroppoSensibile Pokaż wiadomość
Dziewczyny wiem, że może nie powinnam, ale jestem w szoku - podejrzałam wątek lipcowych mamuś i przypadkiem natknęłam się na dzisiejszy wpis, że jedna mamusia już przywitała dzieciaczka (termin na 30 lipca). Z wrażenia aż zaczęłam prasować koszule do szpitala żeby w końcu zacząć pakować torbę... bo jakby przyszło na szybko to zrobić mojemu tżtowi to bałabym się o zawartość niby większość mam w jednym miejscu, ale różnie bywa
Ci się nie dziwę

Cytat:
Dobry wieczór Tż ma dzisiaj wyjście, Kubuś śpi więc się relaksuję przed kompem. Chociaż o relax o tej porze to u mnie trudno, bo właśnie wieczorem strasznie boli mnie wątroba (nawet nie wiem czy to wątroba, ale piecze mnie tak pod żebrami głównie z prawej strony
Witaj wieczorem, widzę że wpadłaś na ten sam pomysł współczuję bólu pewnie młoda tak naciska
-----------------------------------------------------
A ja wpadłam na chwilkę tak w ramach relaksu pomiędzy ostatnim dopakowaniem tzn. upchaniem w walizki a kąpielą. Czekam aż tż zwolni mi łazienkę. Jutro wyjeżdżamy
Wczoraj na wizycie się podłamałam, tak jak pisałam siakieś g.... się mnie uczepiło, tzn. jakaś infekcja (dzięki dziewczyny za rady), dzisiaj powtarzałam badanie i wyszło to samo. Już dzwoniłam do gina na razie żurawit+urinal a po powrocie powtórzyć badania. Ja +12kg i pojawiły mi się żylaki na szanownej od tego, że podobno macica, dziecko uciska na żyły i podobno leków na to nie ma któraś się z tym męczy??? jak nie urok to przemarsz wojsk. Na pocieszenie ginek dał nam pooglądać młodą

Na razie się żegnam, dozobaczyska za tydzień. Trzymajcie się mamuśki i proszę grzecznie zaciskać nózki

Edytowane przez majkela12
Czas edycji: 2014-04-25 o 21:47
majkela12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-25, 21:54   #257
kamilla123
Rozeznanie

Majkela to udanego wyjazdu życzę! Wracaj cała i zdrowa oczywiście w dwupaku jeszcze I oby infekcja szybko minęła
Stary 2014-04-25, 22:12   #258
Monica80
Raczkowanie

Czesc Mamusie, dwa dni mnie nie bylo a tu znowu mnostwo stron do czytania. No ale nadrobilam!

Gotowanie ubranek
- dla mnie gotowanie oznacza 100 stopni, a to raczej zrujnowaloby wiekszosc tkanin takze ja piore normalnie w takiej temp jak na metkach, a wygotowac mozna posciel, pieluchy, reczniki..

Cytat:
Napisane przez choc0late Pokaż wiadomość
a to jest wlasnie zabawne u mojego gina ktory ma certyfikaty usg itp maja po 2kg i 2kg 50 ale ku mojemu zdziwieniu na super szpitalnym sprzecie wyszlo im ze jeden ma 1400 drugi 1500 hm komu wierzyc
mi przed porodem mowili 3500-3800, a mlody mial 4300 , ale to bylo 8 dni pozniej, i po terminie. W tym czasie dzieci bardzo duzo przybieraja wiec mogl po prostu tak urosnac...
tak jak pisza dziewczyny - tu nie wiadomo komu ufac bo na zywo jeszcze co innego sie okazuje

Cytat:

Poczytałam w mojej aplikacji w telefonie co w tym tygodniu będzie się dziać. Myślałam że skonam czytając zdanie "Cała zapewne puchniesz, zwłaszcza twoje nogi przypominają wieczorem balerony zwieńczone parówkami..."

Nie mam tej aplikacji a powinnam! Bo to idealnie obrazuje moje stopy. Jak ja puchne to jest masakra... Moje stopy nie mieszcza sie w zadne buty i wygladaja doslownie jak dwa balerony, dlonie to samo...

Cytat:
NIC MI SIĘ NIE CHCE
Jedynie cieszę się na myśl o wózku, że jutro odbierzemy. A tak to mogłabym przesiedzieć cały dzień w bez ruchu i przeczekać do wieczora. Do wszystkiego się zmuszam.
Mam nadzieję, że jak córa w poniedziałek wróci do przedszkola to ja się troszkę uwolnię, wyjdę na miasto, pochodzę po sklepach.
Mam to samo, doslownie moglabym caly dzien przelezec.. A moj maly mial ferie do piatku , ale trzeba bylo sie nim zajmowac caly dzien. Masakra najgorzej mi idzie prasowanie, 3 ubrania i wylaczam zelazko ....

Cytat:
Poradzcie mi co mam zrobic otoz, jakby było mi mało to dopadły mnie hemoroidy, dosłownie z dnia na dzien zaczelam odczuwac dyskonfort. Najpierw swedzenie w tamtej okolicy a dzis wyczułam, ze "wyskoczył" skubany- jestem zalamana ;( Dzieki Bogu jeszcze nie boli mnie przy zalatwianiu, po prostu czuje, ze cos tam wyszło i przeszkadza, swedzi i piecze i nie wiem co robic, wizyte mam dopiero we wtorek..
Czy jest cos, co mozna stosowac w ciazy? Jakas maść, czopki nie wiem w ogole co na to jest
bez tego cale zycie mam problemy z zalatwianiem, wystarczy, ze gdzies wyjade albo nie jestem u siebie, to jakies psychiczne blokady to teraz to...
Poza tym od paru nocy nie moge spac, za zadne skarby nie moge znalezc odpowiedniej pozycji, zle mi, niewygodnie, wszystko mnie uwiera, krece sie jak szalona i co 2h wstaje siku... bo jak sie obruce i poczuje, ze cos jest w pecherzu to koniec...

Niestety hemoroidy to chyba przypadlosc nr 1 kobiet po ciazy i po porodzie.. Mnie tez sie zrobily, chociaz nie odczuwalam zadnego pieczenia ani swedzenia, po prostu wyskoczylo... Sa masci dostepne bez recepty i mozna je stosowac w ciazy - niestety nie pamietam jakie ale w aptece beda na pewno wiedzialy.

Cytat:

Mnie tez sie to zdarza ale jesli nie jest nagminne to nie ma sie co przejmowac. Przed ciaza jak przeginalam z redbulem to tak mialam

Trzymam kciuki za pozostajace w szpitalu i te na wylocie. No to bedzie szal jak sie zaczniemy rozpakowywac!

DailyMoni- o życiu, o domu, o dzieciach, o mnie

Leoś
Natasha
Monica80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-26, 07:16   #259
Ramona_85
Zakorzenienie

dzień dobry
witam się w ten pochmurny, chłodny dzień niewyspana, od 4.30 znowu nie śpię dzieć mi nie dał pospać, gazy mnie męczą i ją chyba też
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-04-26, 08:24   #260
Monica80
Raczkowanie

Witam sie po mega ch^%^&%ej nocy.. Od 2.30 do 3.30 siedzialam w wc, zachcialo mi sie wczoraj Dönera zamawiac, zamiast obiad gotowac...
A dzisiaj badam sobie glukoze, oczywiscie powinnam zrobic to juz dawno ale jakos mi sie zeszlo.... Jestem juz po pierwszym pobraniu i wypilam soczek , nawet dobry porzeczkowy

DailyMoni- o życiu, o domu, o dzieciach, o mnie

Leoś
Natasha
Monica80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-26, 08:41   #261
NecroKitty
Wtajemniczenie

Dzień dobry. Zostawiłam otwarte okno na noc i obudziłam się z katarem a za oknem deszcz Dzisiaj to już kompletnie nie wiem co ze sobą zrobić, weekendy w szpitalu to największy koszmar.

Cytat:
Ja się w szpitalu nasłuchałam opowieści i też zamawiam do końca wyprawkę i pakuje torbę bo diabli wiedzą kiedy się trafi
Stary 2014-04-26, 09:14   #262
__Sylwia__88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Monica80 Pokaż wiadomość
Witam sie po mega ch^%^&%ej nocy.. Od 2.30 do 3.30 siedzialam w wc, zachcialo mi sie wczoraj Dönera zamawiac, zamiast obiad gotowac...
A dzisiaj badam sobie glukoze, oczywiscie powinnam zrobic to juz dawno ale jakos mi sie zeszlo.... Jestem juz po pierwszym pobraniu i wypilam soczek , nawet dobry porzeczkowy
Odpoczywaj teraz albo odeśpij noc choć przy synku pewnie trudno.

Cytat:
Ja się w szpitalu nasłuchałam opowieści i też zamawiam do końca wyprawkę i pakuje torbę bo diabli wiedzą kiedy się trafi
Też miałam taki plan jak się napatrzyłam co w szpitalu się dzieje i do tej pory prawie nic nie ruszyłam Na lipcowym dziewczyny już niektóre spakowane.
Zamówienie w Gemini robie już chyba miesiąc i dalej nic nie zamówiłam.

Byłam w Rossmanie i chwilę w lumpie ale niestety nie dla mnie takie wyprawy. Brzuch mnie tragicznie rozbolał że myślałam już że skurcze mam czy coś. bardzo złego się dzieje Więc jak najszybciej z siostrą do domu wróciłyśmy i zaleguje teraz. Ale udało mi się kupić podkład. Pełne półki w Rossmanie, niczego nie brakowało więc jak macie jeszcze ochotę to warto.

26.10.2013

Jesteś z nami

Stary 2014-04-26, 09:30   #263
Aldrin
Zakorzenienie

cześć w pochmurny szary dzień

Cytat:

zdrówka dużo życzę

Cytat:
_____

Co do podkładów to ja kupiłam dwie paczki bella i 10 szt. tych z canpola, do tego dwie pary majtek siateczkowych wielorazowych (rozmiar M). Liczę, że się zmieszczę przekonam się w poniedziałek
ja miałam większość rzeczy w jednym miejscu i byłam pewna że jak przyjdzie do pakowania torby to szybko się uwinę a jak mnie złapało to zupełnie się załamałam i nie wiedziałam co mam zabrać, wzięłam najpotrzebniejsze rzeczy, dobrze że szpital w miarę blisko bo mąż na drugi dzień dowiózł resztę rzeczy, teraz jak się wszystko wypierze to od razu pakuje do torby

Cytat:

Aldrin super, że Ciebie już wypuścili 26 porodów w 2 dni :szok:
jeden szpital w remoncie to tylko jeden czynny w okolicy mają nawał ludzi a do tego w święta nie chcieli za dużo pracy to podawali oxy robili cesarki i kobitki rodziły ładnie jak na zawołanie, zresztą po świętach również przyszły babki po terminach to nie trzymali ich za długo tylko od razu kroplówki i jedna po drugiej rodziły

Cytat:
-----------------------------------------------------
A ja wpadłam na chwilkę tak w ramach relaksu pomiędzy ostatnim dopakowaniem tzn. upchaniem w walizki a kąpielą. Czekam aż tż zwolni mi łazienkę. Jutro wyjeżdżamy
Wczoraj na wizycie się podłamałam, tak jak pisałam siakieś g.... się mnie uczepiło, tzn. jakaś infekcja (dzięki dziewczyny za rady), dzisiaj powtarzałam badanie i wyszło to samo. Już dzwoniłam do gina na razie żurawit+urinal a po powrocie powtórzyć badania. Ja +12kg i pojawiły mi się żylaki na szanownej od tego, że podobno macica, dziecko uciska na żyły i podobno leków na to nie ma któraś się z tym męczy??? jak nie urok to przemarsz wojsk. Na pocieszenie ginek dał nam pooglądać młodą

Na razie się żegnam, dozobaczyska za tydzień. Trzymajcie się mamuśki i proszę grzecznie zaciskać nózki
udanego wypoczynku

Cytat:
Napisane przez Monica80 Pokaż wiadomość

mi przed porodem mowili 3500-3800, a mlody mial 4300 , ale to bylo 8 dni pozniej, i po terminie. W tym czasie dzieci bardzo duzo przybieraja wiec mogl po prostu tak urosnac...
tak jak pisza dziewczyny - tu nie wiadomo komu ufac bo na zywo jeszcze co innego sie okazuje

dziecko ostatnie chwile rośnie najbardziej no i jednak trzeba przyznać, że usg to raczej orientacyjna waga i też mają jakąś granicę błędu

Cytat:
Dzień dobry. Zostawiłam otwarte okno na noc i obudziłam się z katarem a za oknem deszcz Dzisiaj to już kompletnie nie wiem co ze sobą zrobić, weekendy w szpitalu to największy koszmar.

jesteś sama na sali? nie masz z kim porozmawiać? ja sudoku rozwiązywałam i ksiażki czytałam bo fakt w szpitalu można zwariować... Trzymaj się jakoś
Stary 2014-04-26, 10:00   #264
kinia8906
Raczkowanie

Dzięki za odpowiedzi Juz teraz wiem co i jak więc jeszcze dzisiaj porobie zakupy dla siebie Wczoraj TŻ zabrał się za malowanie łóżeczka i dzisiaj tylko poprawi gdzie jakieś prześwity są i będzie gotowe czekało
Miałam w planach zrobić dzisiaj pranie, ale pogoda brzydka więc tylko posegreguje co na pierwszy rzut i może w przyszłym tyg będzie ładnie to się upierze
Ruszają kolejne warsztaty więc może któraś będzie chciała się wybrać http://planeta-dziecko.pl

22.09.2012r. - nasz wielki dzień
http://www.suwaczek.pl/cache/4c5a0d8ede.png
kinia8906 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-26, 10:42   #265
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
JUŻ
Cytat:

swojej szanownej nie widziałam juz od ładnych kilku tygodni więc nawet bym nie wiedziała jeśli jakiś żylak by mi się zrobił
Podjadaj żurawinę i nie dopuść do przeziębienia pęcherza udanego wypoczynku
Cytat:
Pomyśl że to już ostatni weekend i do domku
Cytat:
Ruszają kolejne warsztaty więc może któraś będzie chciała się wybrać http://planeta-dziecko.pl
dobrze że W Wawie nie ma bo by mnie korciło żeby iść
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-26, 12:26   #266
bluesky89
Zakorzenienie

Dziewczyny, czy wy już macie poskręcane łóżeczka? Bo mnie korci, ale nie wiem czy nie za szybko

Wysłane z mojego GT-I8190 przy użyciu Tapatalka
Stary 2014-04-26, 12:49   #267
zophiee
Zakorzenienie

hej hej
Witam się w 36tc i z tej okazji dokończyłam prasowanie, z którym wczoraj nie miałam sił walczyć
Zaraz idę poukładać wszystko tematycznie ( body bez rękawów, z krótkim, z długim, pajace, koszuli z krótkim rękawkiem, długim,koszule, spodenki lekkie- lniane, i cieplejsze, bluzy, sweterki, czapeczki, buciki i całą resztę pościeli, kocyków itp)
Jeszcze raz wszystko policzę i ewentualnie podejmę decyzję o dokupieniu czegoś
No i przede wszystkim dopakuję dziś torbę do szpitala dla mnie i Borysa
Już nie przełożę tego nawet o jeden dzień. W poniedziałek wypełnię plan porodu, a przy okazji wizyty 5.05 zrobię ksero wszystkich wyników- co by nawet dokumenty mieć już ogarnięte
majkela12 Udanego wyjazdu
NecroKitty książka, gazeta, może pogaduchy z jakąś współlokatorką? Na szczęście w poniedziałek wychodzisz

A Ikea jednak jutro

AHA- z cyklu promocje: w Ikea -10% na wszystkie zabawki dla dzieci

U mnie leje od rana, ale ja dziś jakoś z energią

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-04-26, 12:49   #268
beat@
Zakorzenienie

GG do beat@ Send a message via Skype™ to beat@

Cytat:
Napisane przez bluesky89 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy wy już macie poskręcane łóżeczka? Bo mnie korci, ale nie wiem czy nie za szybko

Hej dziewczynki

Blue, my mamy rozłożone. Musze je tylko umyć i zmienić podnieść wyżej materac bo jest na samym dole. No ale takie dostaliśmy od kolegi. Weszło nam takie do auta to nie było sensu rozkręcać.

Wróciłam ze SR. Było o kąpieli maluszka.
Wcześniej przed wyjściem z domu pokłóciłam się jeszcze z małżem. Wczoraj wieczorwm mi mówi że na te zajęcia jedzie ze mną a dziś rano mówi że nie i że on mi przecież mówił wczoraj że nie jedzie wkurzyłam się i mu nagadałam. Jeszcze się mnie pyta ile to będzie trwało bo jemu później samochód będzie potrzebny. No to ja dokumenty wyciągnęłam z torebki i sru rzuciłam na stolik. Ubrałam się i powiedziałam że ja jade i ide sobie na autobus. Na co on noo weź poczekaj na mnie,przebiore się i jedziemy ale ja twardo baletki na nogi sobie poszłam na przystanek. Ale patrze zaraz a on podjeżdża. Czekał chyba z 10 minut aż łaskawie wsiądę. No ręce opadają. Wysiedział 2 godziny na zajęciach i stwierdził że warto było jechać bo ciekawe rzeczy położna mówiła.

No a teraz kończy mi się jedno pranie i jeszcze 2 czekają w kolejce. No i biorę się dzisiaj za prasowanie. A mam tego tyle że zejdzie mi troche.

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka

Patrycja 28.06.2014

beat@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-26, 13:03   #269
__Sylwia__88
Zadomowienie

Cytat:
Nasze jeszcze w kartonie nie rozpakowane. W sypialni musimy małe przemeblowanie zrobić.

Cytat:
Hej dziewczynki

Wróciłam ze SR. Było o kąpieli maluszka.
Wcześniej przed wyjściem z domu pokłóciłam się jeszcze z małżem. Wczoraj wieczorwm mi mówi że na te zajęcia jedzie ze mną a dziś rano mówi że nie i że on mi przecież mówił wczoraj że nie jedzie wkurzyłam się i mu nagadałam. Jeszcze się mnie pyta ile to będzie trwało bo jemu później samochód będzie potrzebny. No to ja dokumenty wyciągnęłam z torebki i sru rzuciłam na stolik. Ubrałam się i powiedziałam że ja jade i ide sobie na autobus. Na co on noo weź poczekaj na mnie,przebiore się i jedziemy ale ja twardo baletki na nogi sobie poszłam na przystanek. Ale patrze zaraz a on podjeżdża. Czekał chyba z 10 minut aż łaskawie wsiądę. No ręce opadają. Wysiedział 2 godziny na zajęciach i stwierdził że warto było jechać bo ciekawe rzeczy położna mówiła.
dla tż-a. Ja bym pewnie podobnie jak ty zrobiła, nie czekała na łaskę. A niech wie że sama sobie też dasz radę.

Ja sprzątam na raty. Chwile coś porobie, siedzę i tak w kółko. Nie dam rady na raz.

26.10.2013

Jesteś z nami

Stary 2014-04-26, 13:51   #270
sylvuniaa84
Zadomowienie

Cytat:

ja nie dawno zamówiłam i czekam aż dojedzie do nas..
ma być koło poniedziałku-wtorku
Skręcać jeszcze raczej nie będziemy ale sądze ze pod koniec maja już tak

Cytat:
hej hej
Witam się w 36tc i z tej okazji dokończyłam prasowanie, z którym wczoraj nie miałam sił walczyć
Zaraz idę poukładać wszystko tematycznie ( body bez rękawów, z krótkim, z długim, pajace, koszuli z krótkim rękawkiem, długim,koszule, spodenki lekkie- lniane, i cieplejsze, bluzy, sweterki, czapeczki, buciki i całą resztę pościeli, kocyków itp)
Jeszcze raz wszystko policzę i ewentualnie podejmę decyzję o dokupieniu czegoś
No i przede wszystkim dopakuję dziś torbę do szpitala dla mnie i Borysa
Już nie przełożę tego nawet o jeden dzień. W poniedziałek wypełnię plan porodu, a przy okazji wizyty 5.05 zrobię ksero wszystkich wyników- co by nawet dokumenty mieć już ogarnięte
majkela12 Udanego wyjazdu
NecroKitty książka, gazeta, może pogaduchy z jakąś współlokatorką? Na szczęście w poniedziałek wychodzisz

A Ikea jednak jutro

AHA- z cyklu promocje: w Ikea -10% na wszystkie zabawki dla dzieci

U mnie leje od rana, ale ja dziś jakoś z energią

o układaniu ciuszków nawet nie myśle jeszcze,nie wiem gdzie bym miała je powkładać.. puki co brak wolnej szafy.
Bedziemy musieli chyba komode zakupić bo przeciież w pudle nie będę trzymac

Pogoda u nas dziś do bani...
pada od rana,nic mi sie nie chce...
Ale jeden plus ze przy takiej pogodzie krzyz nie boli w ogóle
Mogę normalnie chodzic bez zadnego ucisku..no chyba że dzieć sie przesunął
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości