|
|
#241 |
|
Rotmistrz
|
Dot.: szukam przyjaciół,czuję się samotna :(
No to takie najprostrze jakie znam. Strudel z jablkami.
ok.pol kg.maki jajko kubek kwasnej smietany pol kostki margaryny 5-6 duzych jablek bulka tarta cynamon cukier Make, jajko, smietane wyrabiamy na ciasto, powinno przypominac takie na domowy makaron. Jabka obrac, zetrzec na tarce o grubych oczkach. Ciasto podzielic na dwie czesci, rozwalkowac na cieniutkie placki, najlepiej na jakims plotnie, zeby potem mozna bylo zawinac. Rozkladamy na nie starte jablka, posypujemy cukrem, cynamonem, a potem bulka rarta I polewamy roztopiona margaryna. Zawijamy w rolady, przekladamy na blache. Warto zostawic troche margaryny aby posmarowac ciasto z wierzchu, jeszcze przed pieczeniem. Pieczemy w 180 stopniach, az sie zarumieni, tj.ok godz. |
|
|
|
#242 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja chce zrobić w końcu "grzybki" ale na nie trzeba poświęcic mnóstwo czasu może kiedyś zrobie
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20150425580617.html Edytowane przez kandao Czas edycji: 2014-05-20 o 16:09 |
|
|
|
|
#243 |
|
Rotmistrz
|
Ja lubie ciasta z proszku, najbardziej kremowki wadowickie
![]() Choc fakt orginalne kremowki sa lepsze(te z Wadowic), a tak to nie czuje jakiejs sztucznosci, czy czegos, bo I tak przewaznie tylko suche produkty sa wymieszane w tych torebkach, a reszte, jak jajka, maslo trzeba samemu dodac. |
|
|
|
#244 |
|
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny! Ja właśnie przyjechałam do pracy i pierwsze co wyklikałam wizaz
jak tam mija Wam tak piękny dzień? Ja dziś troszkę wygrzewałam się na słoneczku i z bólem przyjechałam do pracy. 2gie zmiany są okropne ;D do 22, a tu taka pogoda
|
|
|
|
#245 | |
|
Rotmistrz
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ---------- Tak, drugie zmiany sa okropne, caly dzien w zasadzie do pupy. |
|
|
|
|
#246 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Czyli widzę że u każdej z Nas piekna pogoda
|
|
#247 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Moj chlopak to Polak ;D
|
|
#248 |
|
Rotmistrz
|
Jak kiedys wracalam busem do Pl to jechala tez taka starsza pani z Holandii, ktora ma meza Holendra I mieszkala tam juz ze 30 lat. Strasznie narzekala na tubylcow, jaki to wredny narod I ze niecierpi tego kraju
.Moj brat tez tak uwaza. A jak jest u Ciebie? |
|
|
|
#249 |
|
Raczkowanie
|
Drugie zmiany są do kitu,jedyne że można sie wyspać. I to koniec plusów
|
|
|
|
#250 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
byle do 30. Myślałyście o wakacjach?
|
|
#251 |
|
Rotmistrz
|
KANDAO a co to sa te "grzybki"?
|
|
|
|
#252 |
|
Zadomowienie
|
Grzybki. jak masz formę do babeczek tych małych , to na odwrocie pieczesz ciasto tak żeby wyszedł kapelusz, który nadziewasz kremem. Ze szklanki wycinasz spód grzybka a w środku kieliszkiem dziurke ( jak oponki), i przyciskasz nałożony krem, żeby nie wypadł, A w dziurkę wkładasz nóżkę z ciasta .
smarujesz polewą. Postaram się znaleść jakieś foto to ci wyślę
|
#253 | |
|
Rotmistrz
|
Cytat:
O wakacjach nie myslimy narazie. |
|
|
|
|
#254 |
|
Raczkowanie
|
Ja niedawno się od TZ dowiedziałam , że prawdopodobnie nie pojedziemy nigdzie ( on w swojej branży ma początek sezonu ) . W sumie nie nastawiałam się bardzo,oprócz oszczędzania a jednak trochę przykro. Ale może jeszcze będzie inaczej, nie wiadomo.
A dzisiaj dostałam zaproszenie na urodziny od koleżanki z którą widzę się średnio raz na rok. Bardzo miło mi się zrobiło,miłe zaskoczenie
Edytowane przez stina1983 Czas edycji: 2014-05-20 o 17:23 |
|
|
|
#255 | |
|
Rotmistrz
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#256 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
http://www.zlpotok.pl/images/news/sz.../news-roz2.png w szkole robiliśmy takie rzeczy z piernika
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20150425580617.html Edytowane przez kandao Czas edycji: 2014-05-20 o 17:22 |
|
|
|
|
#257 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#258 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pracy jest ogrom, niestety Ale miny jak ktoś pyta "gdzie kupiłaś" a ja odpowiadam sama zrobiłam, są uroczę
|
|
#259 |
|
Rotmistrz
|
A jaka jest wasza podroz marzen? Co chcialybyscie zobaczyc, zwiedzic?
|
|
|
|
#260 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
może się ułoży... ja bym chciała bardzo znaleźć jakąś pracę, ale z drugiej strony jak znajdę to chyba ten związek się zakończy, bo pogodzenie pracy, szkoły i spotkań z chłopakiem który mieszka ponad 500km ode mnie wydaje mi się malo realne
|
|
|
|
|
#261 | |
|
Zadomowienie
|
Ja chciałam jechać do Hiszpanii, TŻ już był. Bardzo fascynują mnie chiny i Japonia, chciałabym kiedyś zwiedzić tamten kraniec świata.
---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ---------- Cytat:
|
|
#262 |
|
Zakorzenienie
|
My z TZ lecimy odwiedzic Polske w sierpniu. Pierwszy raz w moje okolice. Zwykle lecielismy tylko do Wroclawia. Rodzinne miasto TZ-ta.
Teraz ze wzgledu na sytuacje jaka wyszla z ziemia i moim rodzinnym domem musze tam pojechac. Bilety kupione na karte kredytowa, wiec az tak kolorowo nie jest. ![]() Szczerze nie mam jakiegos miejsca do ktorego bym chciala poleciec. Na pewno gdzies gdzie jest cieplo i bym sie nie nudzila
|
|
|
|
#263 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#264 |
|
Raczkowanie
|
jesteśmy razem 2 lata, znamy się tak bliżej 3. on jest moim pierwszym chłopakiem, a ja jego pierwszą dziewczyną, w zasadzie razem dopiero uczymy się być w związku (co mnie wychodzi znacznie gorzej niż jemu). mamy taki plan, żebym się przeprowadziła do niego, bo tam są zdecydowanie większe perspektywy na jakąś pracę niż u mnie, ale najpierw muszę skończyć szkołę policealną, został mi jeszcze rok... a wtedy też nie wiadomo jak to będzie, bo żeby pracować w zawodzie muszę najpierw zrobić 2 lata stażu na który jest bardzo ciężko się dostać, więc jakbym jakimś cudem znalazła ten staż w Kielcach to tu zostanę na te kolejne dwa lata....
|
|
|
|
#265 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja rodzinna miejscowosc jest na Mazurach dlatego wczesniej nie mialam szansy tam pojechac mimo, ze bylismy pare razy we Wroclawiu. Tak wyszlo. Teraz mamy okazje bo jego rodzice jada na domki na Mazury. Na dwie osoby zaplacilismy tam i spowrotem okolo 450 funtów ;/ |
|
|
|
|
#266 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kurcze to jeszcze kawałek czasu. Szkoda. Czemu uważasz że tobie gorzej to wychodzi? ---------- Dopisano o 17:48 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ---------- Cytat:
Jednak babcia, która została, stała się straszna... To sporo za bilety. Ale niestety tam tylko podróż samolotem. Twoje prace są rewelacyjne....
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20150425580617.html Edytowane przez kandao Czas edycji: 2014-05-20 o 17:50 |
||
|
|
|
#267 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Ja jestem teraz na etapie nienawiści do swoich rodziców... Juz nie mogę na nich patrzeć :/ Co do ubrań- zawsze miałam ubrania po starszej siostrze i kuzynach- chłopcach tak więc teraz mam manię na punkcie posiadania swoich ubrań i nie pozyczania ich nikomu a także uwielbiam ubrania typowo kobiece Już nigdy nie chcę wyglądać jak chłopak :P Widzę, że każda z dzieczyn ma dużo problemów. Ciekawe jak to jest z ludźmi dookoła, w sumie tak wiele ich znamy a tak niewiele o nich wiemy... Ja nie mówię prawie nikomu o moich sprawach rodzinnych bo po prostu nie ma o czym gadać i czym się chwalić. Nie jestem zbyt wylewna i to jest pewnie powód braku ludzi dookoła :/ A teraz lecę skorzystać z ostatnich słonwcznych chwil dzisiejszego dnia ![]() Moje ukochane rolki, one mnie nigdy nie opuszczą
|
||
|
|
|
#268 | |
|
Rotmistrz
|
Cytat:
Wiesz, po takim czasie to moze I z ojcem nie bedzie tak najgorzej znowu sie spotkac.Badz dobrej mysli. Albo, nie. Nastaw sie na najgorsze, a potem miej mila niespodzianke. |
|
|
|
|
#269 |
|
Zakorzenienie
|
kandao
Tesknie troche za babcia, nie widzialam jej juz 5 lat. Czasami tylko rozmawiam przez telefon. Dzieki. Staram sie rozwijac moje pasje ^^ gwiazdka100000 Ja nienawidzilam ze musialam zyc w biedzie i przechodzic pieklo w szkole. teraz jednak nie zmienilabym chyba nic w mojej przeszlosci... tak mialo byc, bo wyroslam na porzadna osobe ![]() 86lola Mazury ladne potwierdzam, zalezy tylko od okolicy. Moja byla calkiem ok. Ojcem jestem i tak juz rozczarowana, zrujnowal caaaly dom. Nic juz nie ma , ani gospodarki ani domu ;/ Edytowane przez Talantea Czas edycji: 2014-05-20 o 17:57 |
|
|
|
#270 | |
|
Rotmistrz
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:30.

jak tam mija Wam tak piękny dzień? Ja dziś troszkę wygrzewałam się na słoneczku i z bólem przyjechałam do pracy. 2gie zmiany są okropne ;D do 22, a tu taka pogoda