![]() |
#241 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecień 2013 cz.7
Moderna no dobra niech będzie że nie wymusza no nie wymusza moje dziecko jest tak charkterne aż do bólu prawdziwa kobieta niezdecydowana i drze się z byle powodu. Sama nie wie o co po co i dlaczego ale fajnie jest się w pewnym momencie bez powodu rzucić idąc na środku korytarza na podłogę walnąć się przy okazji setny raz w głowę (kask nie pomoże bo twarzą wali) bo jej się pewnie coś tam przypomniało powrzeszczeć po czym wstać uśmiechniętą (czasami pomiędzy tym jest mama tuląca) i pójść dalej. Może moje dziecko ma jakiś skok albo zaburzenia emocjonalne
![]() szczerze to chcę by ten okres się skończył bo ja rozumiem płakać bo czegoś nie dostanie bo ja mówię nie bo nie, dziecko wszystko może wziąść dostknąć dajemy jej nie bronimy może to błąd. Pisząc wymuszanie to chyba bardziej tak pojmuję ogólnikowo zachowanie mojego dziecka tak jakby to wszystko było w pigułce tego słowa ![]() Pytałaś jak reaguję ostatnio już skrjnie naprawdę od tego że jąbiorę na ręcę tulę całuję uspokajam choć zawsze trzyma mnie za rękę do sytuacji gdzie robię akuku , akuku i tak kilka razy i znikam nie raz się zapomni i zaczyna się bawić a czasami muszę przejąć ją. Generalnie histeria zaczyna się od tego że ktoś na nią spojrzy nawet nie trzeba się odezwać tylko spojrzenie i histeria gotowa. Ostatnio koleżanki córka chciała iść z nią na spacer to nie było mowy odwracała się wózku i ryk. U fryzjer ryk jak tylko ktoś się na nią spojrzał albo się do mnie odezwął przyklejona była przez 2 godziny. Wymiękam czasami a może to moja wina bo coś źle robię? Choć nie jest tak źle bo obiad ugotuję, posprzątam, na spacer pójdę, na zakupy pójdę. I moje dziecko do jakiegoś czasu nie zaypia w dzień przy cycku bo w dzień cycka nie ma i jak jest śpiąca to biorę ją na ręce ona kładzie mi głowę na ramieniu to idziemy do niej do pokoju włączam kołysanki siadam na fotelu czasem chwile popłacze (bo mama usiadła a nie stoi) i tak mi zasypia w 3 minuty posiedzę jeszcze tak do 10 odkładam do łóżeczka i śpi ![]() ---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ---------- Lukrecjas gdzie lecicie na wakacje? i za paszport ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#242 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nasz dzien tez jest w pewien sposob zaplanowany, mamy swoje zadania, sprzatamy, gotujemy obiad, idziemy na spacer, zakupy, czytamy ksiazke, mamy internet - a dziecko jest zdane na nas, na nasza kreatywnosc, jak mu ten caly dzien zajac - przy braku zajecia, pozostawione same sie po prostu nudzi. Mnie taka rola, gdzie staram sie zrozumiec dziecko i jego wrzaski rozpatruje w pozytywnym swietle, bardzo ulatwia, bo nie denerwuje sie na niego, chwile frustracji sa rzadkoscia i raczej wywolane czyms innym, mam niesamowite poklady cierpliwosci, bo wiem, ze on inaczej jeszcze nie potrafi - i wiem, ze to zaprocentuje ![]() ![]()
![]() |
#243 |
Zakorzenienie
|
Aniołkowy histeryk
![]() ![]()
http://s1.suwaczek.com/200812234229.png http://s5.suwaczek.com/200303043435.png Anielka ![]() Edytowane przez oliwka__ Czas edycji: 2014-06-02 o 16:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#244 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie jestem gotowa na macierzyństwo. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#245 |
Zakorzenienie
|
hihi
![]() ![]() sliczna dziewczynka wyrosla, i chyba nawet troczke kolorkow na twarzy nabrala? ![]() Do poprzedniego posta postaram sie pozniej odniesc, na razie czasu brak ![]() ---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ---------- na pewno jestes, i jestes cudowna mama, nie zapominaj o tym! ![]() powtarzaj jak mantre! ![]()
#246 |
Zakorzenienie
|
PaniAle nie tylko ksiazeczki mam na mysli, pisalas o zabawie Panem Piratem np. To tez jakby nie bylo samodzielne. Dla mnie przynajmniej, chciaz nie, oszukuje sama siebie moja sie sama bawi- przesypujac ryz, grzebiac w moim portfelu, wywalajac wszystko z szafek....
Moderna zgadzam sie z kazdym slowem,ktore napisalas. Moja mala to aparat do potegi, krzyczy caly czas, glosnym aaaaaaaaa manifestuje to ze cos chce. Ale widze,ze jak pokaze to co chce wytlumacze to sie wycisza. I wbrew pozorom przez prace i natlok obowiazkow mam wiecej cierpliwosci... Monicca. Ogrod botaniczny przy ladnej pogodzie w zoo mini zoo, rynek i golebie....
#247 |
Zakorzenienie
|
Hej w tym tuygodniu nie bedzie mnie za czesto a zaczelam Maraton Zamkniec
![]() No ale jeszcze 13dni i witaj POLSKO ![]() - panie z KrK .... Jakas chetna na spotkanie 18ew 19czerwca ..?? No nic lece bo zaraz przerwa sie skonczy Kocham Cie Emilianku <3. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#248 | ||
Kniaginia
|
Witam
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Piszę: "wymuszanie", bo tak to wygląda z punktu widzenia dorosłego człowieka. Ja jestem oazą spokoju, nigdy nie podniosłam głosu na Różę. Tylko u nas przekierowywanie czasem trwa nieco dłużej, bo jest taki ryk, że w amoku ona w ogóle nie słucha i nie słyszy, co do niej mówię ![]() A Czereśniowa 3D: ja chcę ją mieć!!! ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#249 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
z żaby i dzdzownocy ![]() Cytat:
![]() mialam wiecej, ale zjadło cos... |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#250 |
Zakorzenienie
|
Nie wiedziałam, że lego tak łatwo się rozkłada, wszystkie klocki fruwały dziś po mieszkaniu. co złożyłam pociąg to histeria była i zaraz od nowa rozkładał wszystko a bawił się samym podwoziem. zabawa całym pociągiem trwa krótko, zdecydowanie za krótko, a najlepszy jest latający maszynista
![]() cały dzień padało ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#251 |
Raczkowanie
|
oliwka__ niestety raczej nigdzie
![]() ![]() ![]() "aniołkowy histeryk" wygląda prześlicznie ![]() ![]() Moderna Mnie taka rola, gdzie staram sie zrozumiec dziecko i jego wrzaski rozpatruje w pozytywnym swietle, bardzo ulatwia, bo nie denerwuje sie na niego, chwile frustracji sa rzadkoscia i raczej wywolane czyms innym, mam niesamowite poklady cierpliwosci, bo wiem, ze on inaczej jeszcze nie potrafi - i wiem, ze to zaprocentuje z malego zagubionego czlowieczka wyrosnie pewny siebie, ciekawy zycia chlopiec dobrze powiedziane - filozofko ![]() kasia86bgo ![]() klementyna1 u nas też to podobnie wyglądało. Na szczęście juz zeszło ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#252 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Foty nie zrobiłam, bo dziś dzień był z tych cięższych ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ma inne zalety ![]() ![]() ![]() a z ciekawości zapytam, jak Twój syn ma na imię? Cytat:
![]() Cytat:
jak ona sie ciągle zmienia ![]() weź kobieto się ogarnij ![]() ![]() Chyba mi czegoś nie pocytowało, ale juz nie wiem ![]() Jednak nie wyszłam dziś z J bo za bardzo wiało i padało. U nas chyba tez bunt dwulatka, bo ciągle o coś jest histeria, a najwieksza chyba o jedzenie (Maria, już wiem co miałas na myśli pisząc o jamochłonie ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#253 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() i mam takie przeczucie, że często wiele rzeczy robi mi na złośc, wiem, że tak nie jest, że nie rozumie, ale tak się czuję. w ogóle stałam się jakaś ostatnio drażliwa strasznie. wszystko mnie irytuje i wzburza, najmniejsze błachostki, np ten fotoklub, no niby nic a ja już kipiałam złością i nienawiścią do wszystkich z forum i nie tylko ( na szczęscię to chwilowe) ale mam tak ze wszystkimi sprawami dnia codziennego, nawet jak się uderze o coś to zaraz wyklinam szafkę czy coś... ech. śliczna ![]() Cytat:
jak Ty to robisz? opalona ![]() Edytowane przez Amelie04 Czas edycji: 2014-06-02 o 22:05 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#254 |
Rozeznanie
|
hejka
z braku czasu podczytywałam na telefonie, wczoraj nawet walnęłam elaborat na nim w odpowiedzi na pare postów i mój głupi telefon nie chciał wysłać ![]() a teraz pamietniczek: młoda wystepowałą na pikniku-wyszli super, naprawde ![]() a mały? też mu się włączyła jamochłonowatość, on nie je, on wpierd......na przykład dzisiaj zjadł więcej niż młoda ![]() ostatnio taka chodziłam zła ale jest szansa na poprawe-dostałam @ może się milsza zrobie ![]() aaa i się dizś zezłosciłam bo się okazało ze targi książki dla dzieci połączą z targami dla dorosłych, te co były na normalnych wiedzą ze bedzie survival z maluchami, a tak było fajnie na targach dla dzieci, ostatnio to je prawie w jeden dzien otworzyłysmy a na koniec nas wyrzucali a młoda jeszcze chciała, tak jej się podobało. dla dorosłych jak ją wzięłam to musiałąm patrzyć zeby jej nie zdeptali, nie przesadzam bo leźli tak ze by dziecko stratowali, co tam jakiś bachor! ![]() aaa i wcozraj pół dnia u teśiowej na obiadku wytrzymałam, z ględzącym teściem, medal poproszę ![]()
#255 | |
Rozeznanie
|
Witam
![]() Nadrobiłam, dużo nie pisałyście ![]() Cytat:
![]() ![]() A, i super wyglądacie ![]() ![]() moderna podpisuję się wszystkim rękami pod tym, co powiedziałaś. oliwka Nie wiem, czy pamieŧasz, ale miałam podobny czas z L. jakoś miesiąc temu - wiecznie na rękach lub przy mnie, nie dało rady jej zostawić. Wprawdzie nie płakała gdy ktoś się na nią spojrzał, ale w windzie musiało być pusto, bo jak wszedł jakiś facet to ryk. Minęło. Nie wiem, czy samo, czy nie, ale moja cierpliwość była na wyko ńczeniu i ogromnie starałam się nie myśleć, że L. coś wymusza, bo stąd krótka droga do nerwacji. Najgorzej było z telefonem. Jak go gdzies dorwała to ryk i rzucanie się na podłogę. Tłumaczyłam, że nie mogę jej go dać i oddychałam głęboko. W takich chwilach ciężko myśleć, że dziecko nie wymusza, tylko tak okazuje emocje, bo się myśli - czemu płaczesz, przecież mówię, że... Bardzo bardzo się staram myśleć o wszystkich rzeczach, które L. robi z jej perspektywy. Teraz gdy zobaczy telefon to go bierze i od razu mi oddaje a ja go kładę gdzieś wyżej, żeby jej nie kusiło ![]() Więc głowa do góry, minie. I nie mów, że nie dorosłaś do macierzyństwa, super sobie radzisz ![]() Uśmiałam się z dżdżownicy i chrupków w uszach ![]() Czereśniowa 3 D wymiata. Też chcę taką ![]() Zrobiłam rogaliki. Jestem chyba antyytalenciem kulinarnym, bo mi się ciasto tak kleiło... I bardzo grube było, nie mogłam rozwałkować na cienko, a jak cienko to się darło. W ogóle nie używam margaryny, więc dałam masło, zamiast drożdży świeżych - suche, może dlatego? Ale w smaku bardzo dobre ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#256 |
Zakorzenienie
|
Koniec na dzis pracy
![]() Tak ogolnie wam powiem ze spedzilam 4dni z Milusiem 85% sam na sam .... Wspaniale chwile - i dopiero teraz zauwazylam jaki on sie Kumaty zrobil .... - najlepsze jest jak zaczyna robic kupe upatrzyl sobie jedno miejsce idzie tam stanac rece wzdluz ciala i zaczyna cisnac - ja sie pytam Robisz Pfuuuu i lece po nocik - niestety on jest szybszy ![]() Monika - usmialam sie z schrupka w uchu ![]() To co Gasic swiatlo ...!?? No i gdzie jest - Nestelle - JolanT ...????? :niewiem:....??? Kocham Cie Emilianku <3. |
![]() ![]() |
![]() |
#257 |
Rozeznanie
|
otwieram dzis?swiatło na chwile zapalam. Walczymy z checia na drugiego shota. W zemscie przesikal mi przescieradło.to juz postanowilam ze sikonczymy karmic tylkko musze to zrobic powoli zebym ja nie miała problemu. ja tez padłam z dzdzownic.potem z chrupek w uszah.własnie sie zatanawiam czy dobrze zrobiłam ze myłam stara szczoteczka do zebow podloge jaksie kapał
#258 |
Zakorzenienie
|
No to ja gasz. Trolla integrowalam sie sie z Toba po 4, bo sie zdazyla i nam pobudka, wedrujaco- przytulasowa. Medal powiadasz, a jaki zloty czy srebrny?
Pani wytrzymujesz jeszcze? Nestelle sie doba skurczyla,ale pozdrawia Wszystkie Dolaczam do mam " jamochlonow", caly czas am i am....i teraz pytanie co dajecie po obiedzie dzieciom, do zlobka dostajee zupe plus drugie danie, od momentu wyjscia ze zlobka caly czas " cie am". Co robic ,jak zyc ;-) No to milego
#259 |
Zakorzenienie
|
trolla no to medal dla Ciebie
![]() ![]() despa jamochlon ![]() U mnie pomiedzy kolacja a obiadem jest tzw. podwieczorek czyli np. kawalek omleta, czy nalesnik, jakies ciasteczko owsiane, troszke kaszy jaglanej ze sniadania, owoce, jogurt.. ![]()
#260 |
Zakorzenienie
|
Nie spimy od 4.30. Tzn J. przysnal jeszcze 5.30-6.10 ale caly czas maruder placzek wyjec. Zaraz kasza i sprobuje polozyc go spac i zbierc sie do pracy.. potem mama przyjdzie na kilka godz az tz wroci z pracy.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#261 | ||||
Zadomowienie
|
Dzien dobry
![]() jaki slodki usmieszek ![]() Cytat:
![]() brawo dla Mlodej za wystepy ![]() Cytat:
![]() zupelnie juz chcesz odstawic cyca? bo w dzien juz nie karmisz, prawda? Cytat:
Teraz je sniadanie: wszamal juz kubek kaszy, wydzierajac sie przy tym o kiwi z mojej owsianki, teraz wcina bule z twarozkiem, ogorkiem i pomidorem. Ja juz nie jem nic (nie mozna przy nim jesc bo o wszystko wyciaga rece) ![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#262 |
Zakorzenienie
|
Och "zazdroszcze" jamochlomow
![]() U mnie ost Milus bardzo malo je/ musze sie Mega postarac bycos porzadnego zjadl / przeciez nje moze byc tylko na mm i kaszce :-/ - ale plus taki ze juz ryzu nie wypluwa. U mnie usypianie na drzemke ...!!! taaaaki byl zmeczony a jak plakal oko sobie prawie wytarl - i rozrabia. Hihi. Kocham Cie Emilianku <3. |
![]() ![]() |
![]() |
#263 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak my jemy to J. tez przy stole i chce ale to pare malutkich kesow wiec nie nazwalabym tego jedzeniem, tyle ze ciapie tak teraz bo a to gryz mojej kanapki a to chrupek, cos z obiadu.. Dzis mama mu barszczyk przyniesie, mam nadzieje ze ladnie zje. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#264 |
Zakorzenienie
|
![]() co ja bym dala za to, zeby mi ktos obiad przyniosl ![]() ![]()
#265 | ||
Zakorzenienie
|
Moderna, cudowne książeczki.
biznes robią i odcinają kupony, ale dla mnie bomba. i czekam aż w Polsce się ukaże ![]() trzeba. stanąć obok i popatrzeć z perspektywy. mnie durna książka dała filtr, że nie jestem jedyną mamą (czyt. najgorszą) na świecie z małym Histeriuszem. śliczna. i jak blond'zieje ![]() a kto jest? ale rzadko robi to sam. najczęściej ja chowam, on szuka ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() zajefajne, kreatywne zajęcie. precyzyjne i LOL! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() mieszkam na wsi nad wsiami. tu nie ma takiej opcji. a szkoda ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() a kiedy są targi??? ![]() ![]() si. jeszcze tak ![]() Przyszło zamówienie z Arosa ![]() ![]() Mam problem z T. skrajnie wręcz musi ze mną być. zastanawiam się czy w krk też tak jest? (ciekawa jestem czy Janek lub Marsel też by tak mieli...) choć na placu zabaw garnie do dzieci/ludzi, z ojcem swym zostaje bez najmniejszego problemu. a tu... nie mogę wyjść nawet na sekundę. sikanie to jakiś ekstrim ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#266 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() hahahahah... skusilas sie na pana brumma ![]() popatrz jeszcze na ksiazeczki Krowa Matylda - sa zaj.... ![]() ![]() w PL sa niestety tylko cztery ksiazeczki. http://agajagalubi.blogspot.de/2013/...-na-topie.html ---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ---------- Cytat:
ostatnio u tesciowej bylismy jak M. mial rok, nie bylo zadnego problemu - zostawal sa w pokoju czy z tata, czy z babcia, ale lek sep. u nas dopiero sie teraz pojawia, na razie jest bardzo lajtowy - zdarzaja sie sytuacje, ze M. nawet nie chce do taty na rece - ale to typowe, i nie robie nic na sile - czasami wystarczy minutka u mnie, jak sie uspokoi to juz na luzie idzie do taty ![]() ale miedzy naszymi maluchami jest spora roznica wiekowa, wiec mozliwe, ze wszystko przed nami ![]()
![]() |
#267 |
Zakorzenienie
|
widziałam na żywca. genialne
![]() ![]() chodzi mi o dziecko, które jest tylko z mamą, tatą i swoim domkiem ![]() nie ma żlobka, babci, cioci, siostry... itp. w krk nie zauważyłam żadnych lęków. tylko ciekawi mnie czy nie zauważyłam, bo go nie było, czy był, ale dla mnie to normalne (i dla niego), bo tak czy siak cały czas jesteśmy razem, czy miejsce też sprawia, że dzieć czuje się bezpieczniej (nie ma problemu by z kimś został u nas w mieszkaniu)...
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#268 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
W domu tylko ja TŻ i kot. Tylko L. bardzo garnie do ludzi, dzieci. Jest przeszczęśliwa gdy idziemy do KLubu Malucha np. (ostatnio na ulicy jak spaceruje wszystkim robi papa, a jak ktoś jej odpowie jest cała ![]() ![]() despa a może coś takiego? http://www.mojewypieki.com/przepis/racuchy-drozdzowe Tylko ja jestem leniwa, więc używam drożdży suchych (o wiele mniej niż w przepisie, na całą porcję 2x drożdże suche, czyli 14g) i zamiast mleka można wodę dać, też wyjdzie. Robii się w 2 minuty, bo mieszam składniki, a po godzinie smażę na patelni - na drugi dzień na zimno daję L. do skubania między posiłkami. A, tylko robię z suszoną żurawiną, można też dać rodzynki, daktyle, morele, co tam się chce. (ostatnio robię prawie codziennie i zżeram ... ![]() Pomóżcie - jaka to była książka z krokodylem uwaga na palce czy coś takiego? U nas z jedzeniem jest o wiele lepiej, ale nadal nie sa to posiłki. Zwykle śniadanie polega na tym, że my jemy, a L. stoi obok stołu i jej dajemy na widelcu. Albo sama próbuje widelcem nabić. Krzesełko cały czas jest be. (no wczoraj jadła kiszoną kapustę STOJĄĆ przy krzesełku i zjadając z blatu)Ale porcje naprawdę mini mini, kaszki tez zje 5-6 łyżeczek. Lubi owoce -- jabłko tarte chętnie zje, ostatnio banana jej daję w całości i zjada pół. Ale żadnego karmienia jeszcze nie udało się opuścić ... I warzywami wzgardziła, wcześniej chętnie jadła marchewkę gotowaną, teraz nie chce.
![]() ![]() |
![]() |
#269 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Książeczka "Otwórz bardzo ostrożnie"
![]() ![]() |
![]() |
#270 |
Rozeznanie
|
Aa... dzięki
![]() ---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ---------- A i stwierdzam, że coś się bardzo cicho tu zrobiło, zwykle zanim nadrobiłam to mi się dziecko obudziło i nie było jak napisać, a dzisiaj 1 post musiałam nadrobić :P Szaleństwo
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:25.