|
|
#241 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część III :)
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a pamiętasz ulice?chętnie podaj mi numer. zobaczę, przedzwonię. jednak poki co wszystkie oferty powyżej 50zl za osobe i trochę się zmartwiłam, w gorach płacimy 30/35zl w sezonie i w centrum Zakopca, liczyłam na osobodobe ok 40zl tutaj, a o ile w ogole jest miejsce to chcą 55zl, 60zl. Cytat:
my tez po wizycie - wszystko okej, tętno 150u/min, szyjka dluga, zamknieta. moja gin chciała przelaczyc po raz pierwszy na 3d, a tu mala Hanka zaprotestowala i nic nie pokazala. od czego zależy czy obraz na 3d jest wyraźny? od wielkości Dzidzi? kolejna wizyta 7.08. i dostałam zlecenie na morfologie, mocz i glukozę 75g ale mam zrobić miedzy 22.07, a 19.08, czyli miedzy 24 a 28 tygodniem. i tez slyszalam ze mogę wziąć cytrynke ze sobą, żeby się nie krzywic i będę miała 3 razy pobierana krew, od razu, po godzinie i po dwóch...już TZ namowilam,ze ma ze mna isc
|
|
|
#242 |
|
Rozeznanie
|
Zanet-ja tez bym ja brala..w takich typowo balowych juz sie nie chodzi na weselicho...a w tej bd Ci i wygodnie i tak nowoczesnie
![]() Manieczkasuperanckie zdj..a wiec to imiennik mojego synusia..slodki.. edzkapodciagasz nasz rod synusiow..gratulacje ![]() martha super,ze u cb tez ok ![]() ja tez po wizycie..z Franusiem wszystko ok..serduszko slyszalam,widzialam jak sie wygina ale zmartwilam sie bo jak wrocilam do domu to taki brazowawy sluz..nie wiem czy to po tym badaniu na samolocie czy jak..i znow se wkrecam..mam nadzieje,ze to tak tylko jednorazowo.. nio i dostalam skierowanie na glukoze 75g..w przyszlym tygodniu..mocz,morfo..i dalej mam ciagnac luteine,nospe i magnez..dziewczyny sliczne ubranka upolowalyscie ![]()
Edytowane przez esti87 Czas edycji: 2014-07-07 o 21:24 |
|
|
|
#243 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
22tyg i nie wiadomo...Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#244 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do kwatery to to jest ul. Żwirowa, zaraz przy skrzyżowaniu z ul. Żeromskiego. Numer domu chyba 3. Oni niestety chyba stronki nie mają, bo to takie kwatery, że ktoś komuś poleca ![]() tel. (58) 674-21-53 Tylko my byliśmy tam 3-4 lata temu ostatni raz, było ok ![]() Tu jest widok na dom na google street view https://www.google.pl/maps/@54.79082...MJOTN2d57g!2e0 Nie wiem czy Ci się wyświetli ![]() ---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ---------- Cytat:
też mi się tak czasami wypycha i "koślawi" mi brzuch dziwnie to wygląda i też w tym momencie dyskomfort czuję, ale to chwilowo i się przesuwa
|
||
|
|
|
#245 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#246 |
|
Wtajemniczenie
|
duuży juz wow jaka długa szyjka Zanet - moim zdaniem sukienka baardzo ładna, bardzo do Ciebie pasuje (boska figura!) ![]() magdalena - ładne te Twoje ciuszki anuszka - to co piszesz jest nieco niepokojące... jak to dużo piłaś a Ja dzis 2 h siedziałam nad moimi zbiorami dziecięcymi i liczyłam, układałam, segregowałam rodzajami, rozmiarami.... duużo tego Ale już wiem, że mam prawie całą wyprawkę 0-3, muszę dokupić tylko jeszcze ze 2 kaftaniki, 2 półśpiochy i takie pierdoły jak kilka par skarpet, 2 cienkie czapeczki i 2 grube. Na większe rozmiary też już sporo mam. Podliczyłam również ile wydałam do tej pory na wyprawkę, posprawdzałam ceny i podliczyłam ile jeszcze wydam. Wyszło mi łącznie 1,5 tys. zł także jestem mile zaskoczona, że jeszcze mniej niż zakładałam ![]() Bardzo się cieszę, że dzięki kupnie używanych rzeczy i pewnej pomocy od rodziny uda nam się tak dużo zaoszczędzić. Będziemy mogli kupić aparat z kamerą żeby filmowac maluszka
Edytowane przez Kiara_kier Czas edycji: 2014-07-07 o 21:48 |
|
|
|
#247 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Takie sny w drugim trymestrze to ponoc norma ![]() Jak po wizycie? Cytat:
A jakos musz sprawdzac czy ktos faktycznie powinien byc na zwolnieniu czy sciemnia ![]() [QUOTE][Ciąża to straszny okres mam dość. Do tego nie czuje małego i w ogóle mam filmy ;( niech on już będzie z nami ;( Niedosc ze człowiek czuje się i wygląda do dupy to ciągle musi się martwić o dziecko ;(/QUOTE] Zgadzam sie w 100% Kiara super, ze udalo Ci sie zlowic takie okazje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zanet sukienka super i wydaje mi sie, ze na wesele ok manieczka super, ze wszystko ok edzka gratuluje synka ![]() marthaciesze sie z dobrych wiesci ![]() estiswietnie, ze z Malyszkiem wszystko ok ![]() Dziewczyny czy spotkalyscie sie ze spiworkami do spania dla maluchow, ktore sa 100% bawelna, bez dodatku poliesteru, chodzi mi o taki, ktory ma naturalne wypelnienie (pawelna, bambus).Przeszukalam caly internet i nic
|
|||||
|
|
|
#248 | |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Rosalie01;47202477]Mam polozna przydzielona, ale jak cos sie dzieje to i tak musze dzwonic na oddzial do szpitala.
Moj uparciuch tez sie w koncu ruszyl, nadal dosc slabo w porownaniu do tego, co bylo, ale daje o sobie znac ![]() Takie sny w drugim trymestrze to ponoc norma ![]() Jak po wizycie? Wcale nie macie tak zle A jakos musz sprawdzac czy ktos faktycznie powinien byc na zwolnieniu czy sciemnia ![]() Cytat:
tylko ze one nie sa mega grube jakies, tylko normalne, ala cienka kolderka.
|
|
|
#249 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ---------- ---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ---------- ja uciekam...strasznie ciepło jest... rozłożę się na łóżku i zostanę w bezruchu ![]() miłej i przyjemnej nocki życzę Edytowane przez Zanet84 Czas edycji: 2014-07-07 o 22:09 |
|
|
|
|
#250 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja tez mam stopy jak balony moja kuzynka jak bardzo puchla to lekarka kazala jej pic tylko wode i jesc ryż gotowany na wodzie , ze niby wchlania wode , zadnych przyprawionych potraw Cytat:
mi tez gin tak samo powiedzial o glukozie ze wlasnie w tym przedziale tc sie robi Cytat:
![]() Kiara ten kombinezonik boski
|
|
#251 |
|
Zakorzenienie
|
W większości sklepów można oddać rzeczy więc lepiej kupić i jak się znajdzie coś lepszego to zwrócić niż liczyć, że przecenione ciuchy nie znikną bo można się rozczarować.
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#252 |
|
Zakorzenienie
|
a ja znow spac nie będę mogla, już to czuje i zgaga znow się pojawila
|
|
#253 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja sie zegnam, musze stopy wymoczyc w zimnej wodzie
|
|
#254 |
|
Zadomowienie
|
Mam w domu mysze!!!! Myślałam ze zawału dostane jak dziś ja zobaczyłam! Siedzialam sobie na kanapie, patrzę a wzdłuż lodówki idzie sobie MYSZ! Jak ja nienawidzę gryzoni. Ja nie wiem jak ja w nocy zasne. TŻ postawił lapke. Mam nadzieje ze nadzieje się na to. Wszystko mnie Szwedzi na sama myśl o niej
|
#255 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja nie znosze gryzoni, ale czego jak czego - robakow nie przezyje to takie bleee, obrzydliwe !
|
|
|
#256 |
|
Wtajemniczenie
|
Jak ja sie ciesze, ze mieszkam na 3 pietrze, takie rzeczy mi niestraszne
![]() Umieram, tak mnie kostki nawalaja :/ Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#257 |
|
Zadomowienie
|
manieczka gratuluję!!!!Słodziak niesamowity!!!
esti i martha również gartuluję udanych wizyt!!!cieszę się że wszystko jest ok i oby tak dalej...![]() zanet sukienka super i Ty w niej świetnie wyglądasz brałabym ją ![]() fiorella u mnie mysze to raczej standard ale w zimie bo mieszkamy raczej na uboczu miasta a za naszym domem pola i działki więc zawsze się coś przypałęta....ale rozumiem bo też ich nienawidzę...blee A my dalej walczymy z meblami oj....:/ ale chyba zaraz zostawię małża bo padam.... ![]() Do jutra dziołchy
moje najbardziej lubiane miejsce na ziemi jest między twoim lewym a prawym ramieniem ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/relg2n0a5t8o6jka.png Edytowane przez justynaw1982 Czas edycji: 2014-07-08 o 00:23 |
|
|
|
#258 |
|
Rozeznanie
|
do jutra!
u mnie burza od kilku godzin a statyw został w aucie;(((nici dzisiaj ze zdjęć ale burze zapowiadają jeszcze na kilka dni:P może sie jeszcze zalapię ![]() dobranocki dziewczynki ))
|
#259 | |
|
Zadomowienie
|
albo kratka wentylacyjna, no nie wiem. W kamienicach im zapewne łatwiej bo nie są tak szczelne jak nowe mieszkania. Nie zmienia to faktu ze nadal wszystko mnie swedzi. Popakowalam wszystkie kasze, maki, chleby itd w reklamówki i na klamkach wisza- tam chyba nie wlezie. Martha tez nienawidzę robactwa fujjjj. Nie wiem czy zaradzil...mam nadzieje ze jest jedna i ja tam złapie Zanet sukienka na wesele super. Jest lato wiec wzór tej, która pokazała jak najbardziej pasuje. ---------- Dopisano o 00:50 ---------- Poprzedni post napisano o 00:38 ---------- Cytat:
zasnąć przez to nie moge
|
|
#260 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mi przez 30 lat mieszkania w domu nigdy nie wlazła...także spokojnie, ale niestety co do zawieszonego jedzenia na klamkach...to nie byłabym taka pewna...te cholery sa naprawdę cwane... ale spokojnie ona się ciebie bardziej boi niż ty jej...
|
|
#261 |
|
Zakorzenienie
|
Czyzby bezsennosc? Ja sie kiedys zalamie :-/
Ciekawe do ktorej posiedze, a wstane przed osma pewnie grrrr, jakie macie sposoby? Poza tym strasznie mi niewygodnie, ulozyc sie nie moge.....
|
|
#262 |
|
Zadomowienie
|
Justyna dzieki za pocieszenie... Moze jednak uda mi sie zasnac
![]() Marta, poczytaj moze jakas ksiazke nudna lub nudny film sobie wlacz...
|
#263 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja mialam za to zapewnione nerwy, duzo nerwow 2h temu i leze, watpie ze usne juz, tym bardziej ze za 1,5h trzeba wstac...
Brzuch mnie cholernie rozbolal, wiec wzielam co moglam i probuje spokojnie lezec, a sie nie da ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#264 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem, z czego to wynika. A kazdy mi mowi, zeby teraz sie na zas wyspala, bo jak pojawi sie Mala, to juz nie bedzie takiej mozliwosci wiem to i jakos nie ulatwia mi to niczego :-/ dzieki fiorella :-* a Ty jakos usnelas? Dalas rade?pAlea co sie stalo? Z przemeczenia? Bralas magnez i nospe?
|
|
|
#265 | |
|
Wtajemniczenie
|
Aleaa co się stało??
i co to za staż? fiorella mnie myszy nie stresują tak jak szczury na przykład... przy myszy chyba mogłabym zasnąć, ale szczura trzeba by zlikwidować natychmiast, strasznie mnie obrzydzają..... i robactwo wszelkie.... w zeszłym roku okazało się, że mamy mole pokarmowe..... dobrze, że akurat remont robiliśmy...... założyłam rękawice i wszystko wywalałam na śmieci..... najgorsze jak znalazłam "gniazdo" w płatkach........ do tej pory mnie wszystko swędzi jak pomyślę..... i ciężko walczyć z takim czymś....... ---------- Dopisano o 07:08 ---------- Poprzedni post napisano o 07:06 ---------- Cytat:
ja się obudziłam 6:30 bo TŻ do pracy już wyjeżdżał i normlanie taka zaspana....... a przecież do pracy to wstawałam 5:30-6:00 i było dobrze.... hehe a niedługo wszystkie nocki zarwane.......
Jaś 17.07.2011 Zuzia 28.11.2014 Edytowane przez ela_86 Czas edycji: 2014-07-08 o 07:09 |
|
|
|
|
#266 |
|
Wtajemniczenie
|
Moja ukochana mamusia zafundowala mi znowu przeplakana noc, zreszta tak jak w noc przed slubem.
Aspargin i nospe wzielam i bolec tak bardzo nie boli. Mamy ze szkoly platny staz w gabinecie weterynaryjnym ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#267 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
w gabinecie weterynaryjnym, to super a ile będzie trwał?spr wypłatę L4 i mi ostatnio też równo tydzień po skończonym wypłacili, to może to reguła
Jaś 17.07.2011 Zuzia 28.11.2014 Edytowane przez ela_86 Czas edycji: 2014-07-08 o 07:36 |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#268 |
|
Wtajemniczenie
|
Co z tego, ze wie, jak i tak ma to w czterech literach.
Jeszcze 3 tygodnie przede mna ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#269 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny!
Wchodzę na drugą część naszego wątku a tam jak byk, że zamknięty! Tylko przez weekend mnie nie było, bo przygotowania do urodzin dziecia ruszyły pełną parą, a tu takie zmiany! za chwilę zacznę nadrabiać, tymczasem przesyłam fotkę tortu naszej wczorajszej gwiazdy. Maria trzyletnia jest przeszczęśliwa! Dostała mnóóóóóóstwo prezentów, miała w sumie 18 gości plus ona, kilkanaście telefonów z życzeniami. Otwarła o 9 rano oczy i woła: mamooooo, są już goście?? Tak jak planowałam, było różowo ;-) sernik na zimno i kruche z porzeczkami (kwaśneeee, ale wchodziło równo ), mufiny, które zrobiła moja mama no i tort, który w załączniku ;-) z konkretów były sałatki z dziecięcym makaronem z brzoskwiniami, kurczak z ananasem i żurawiną, kurczak w galarecie żurawinowej, grecka z różową cebulą, pomidory z mozzarellą, pasztet z żurawiną, chłodnik z botwinki no i rzutem na taśmę zrobiłam jeszcze dla dzieci racuszki z malinami i wiśniami. Szczerze to to ostatnie mnie najwięcej kosztowało, bo smażenie przy 32 stopniach to nie jest to, co tygryski lubią najbardziej ;-)Przed gośćmi jednak było badanie. Na wejściu TŻ mnie zaczął uciszać, jak chciałam o coś zapytać, no to ja zaciskam zęby a łzy mi same płyną. Zapowiedziałam mu, że ostatni raz ze mną idzie, jak ma mnie strofować. Ja rozumiem, że on pewnie chciał dobrze, bo doktor coś tam w papierach przeglądał, ale kurde, nooo, chyba rozumiecie, o co mi chodzi? Potem się na szczęście uspokoiłam i było już super. Pan doktor bardzo dowcipny był . Pytam go o wymiary dziecka, a ten mi: 90-60-90 no i też bardzo szybko obczaił, że pracuję z niepełnosprawnymi, bo jak mu zaczęłam mówić o moich schizach to właśnie o to zapytał, na te okoliczność dostałam zdjęć osiemnaście! niestety nie mam zdjęcia w 3 D, bo to dodatkowy koszt. Zobaczymy, może przy innej okazji. Tak więc połówkowe wyszło idealnie. W prawdzie inny lekarz, bo to drugie prenatalne było i zupełnie w innym miejscu, ale równie fajnie jak u mojego. aha, potwierdził dziewczynkę, na wypisie z badania stoi jak byk: płeć: dobrze rozwinięte narządy rozrodcze żeńskie uściski moje drogie Panie! Edytowane przez Frau Gizela Czas edycji: 2014-07-08 o 08:28 |
|
|
|
#270 |
|
Wtajemniczenie
|
Frau Gizela super, że wszystko się udało
![]() a tort i gratulacje dziewczynki u mnie też, ale jakoś nie dowierzam jeszcze
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:52.

samopoczucie było dzisiaj nawet ok, teraz padam ze zmęczenia, bo po południu wybrałam się na zakupy....szukam sukienki na wesele, a w zasadzie na 2 wesela. 

nio i dostalam skierowanie na glukoze 75g..w przyszlym tygodniu..mocz,morfo..i dalej mam ciagnac luteine,nospe i magnez..
22tyg i nie wiadomo...

17.08.2013 r.
albo kratka wentylacyjna, no nie wiem. W kamienicach im zapewne łatwiej bo nie są tak szczelne jak nowe mieszkania. Nie zmienia to faktu ze nadal wszystko mnie swedzi.