Mamusie lutowe 2015 - cz. 2 - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-03, 13:01   #241
emdzik
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lutowe 2015 - cz. 2

Widzę, że na pierwszej stronie już cztery osoby mają płci wpisane na razie 2:2 ciekawe jak będzie na koniec

"I ślubuję Ci..." <3 10.05.2014

27.01.2015 <3
emdzik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-03, 13:01   #242
ally5
Zakorzenienie

1141655 fajnie, że tata już bedzie w domu

hope na drogi moczowe dobrze działała u mnie woda z dużą ilością soku cytrynowego - niedobre co prawda to (ja piłam przez słomkę), ale np. przy zapaleniu pęcherza działało super. Ten prenatal Uro Care o którym dziewczyny wspominały to po prostu zwykła żurawina, żadnych cudów tam nie ma, w dodatku ciężko go dostać

maladT na zgage lekarz mi polecił picie wody wysokozmineralizowanej i oczywiście zero tłustych, słodkich i kwaśnych rzeczy (i tak jem, tylko w malutkich ilościach), małe posiłki i jak bardzo będzie męczyć to rennie

Duszona Marchewka mnie się smaki skończyły po pierwszym trymestrze czasem mnie na coś słodkiego nachodzi, ale po słodyczach boli mnie żołądek, albo mdli niestety, więc ograniczam

Lubcia bieda nacierpisz się z tymi zębami. Jesteś z bliźniąt?

ewek wizyta jak z horroru, bardzo dobrze mu powiedziałaś na koniec hehe

wspominałyście, że czujecie jakby bąbelki w brzuchu - ja takich nie czuję, ale na dole brzucha raz z jednej, raz z drugiej strony czuję czasem jak mnie coś tak dziwnie łaskocze, albo gniecie lekko od środka. W ostatnich dniach jakby częściej. Położenie tych dziwnych odczuć zgadza się z miejscem, gdzie lekarz robił USG, czyli tam gdzie siedzą dzieci, więc podejrzewam,że mogą to być ruchy pewności oczywiście nie mam, bo nie mam porównania. Na oststniej wizycie lekarz mówił, że za ok. 2 tygodnie już mogę czuć ruchy

W bliźniaczej ciązy wszytsko jakoś tak szybciej się odbywa. Brzuch też ruszył z kopyta i rośnie w oczach
ally5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-03, 13:28   #243
ewccik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez maladT Pokaż wiadomość
juz mam 5,5kg do przodu... a tu jeszcze tyle czasu
to tak jak ja, jestem załamana, w pierwszej ciąży przytyłam 27 kg i teraz mam takie samo tempo ;-(

dzisiaj byłam chwile w pracy i szefostwo kazało mi się określić czy będę wracać czy przedłużać L4, a skąd ja mam niby wiedzieć co ginka wymyśli???
Ale myślę że skoro z powodu złych wyników krwi, mojego wieku i wcześniejszego # dała mi L4 to już tak pewnie zostanie do końca.
ewccik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-03, 13:34   #244
buu007
Zakorzenienie

MaamaaZuzi no moze jest tak jak piszesz
ehh licze ze sie jakos dogadamy

hope my wlasnie jesteśmy całkowitymi przeciwieństwami

Panna Migotka spokojnie,jak sie dobrze czujesz i lekarz nie widzi przeciwwskazan to chyba jeszcze nie musisz isc na l4,a co do porzadkow w domu-powoli tez sobie mozna zrobic wszystko,ja po wysprzataniu polowy lazienki padlam i wstac nie dalam rady tak ze wiesz

emdzik to zapytaj lekarza ale jak sam nie mowi gdzie jest lozysko umiejscowione to jeszcze nci zlego oznaczac nie musi
na mojej kartce nie widzialam nic o lozysku tez,moze jak nie zapomne to zapytam nastepnym razem

ewek000 co za cham w szoku jestem,jak tak mozna powiedziec pacjentowi-nie wazne ze nie swojemu ale dobrze ze mu odpowiedzialas cięta riposta,co on sobie myslal w ogole

ally5 a duzo juz przytylas?

II kreseczki- 3.06.14

i juz z nami

WYMIANA

buu007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-03, 13:43   #245
1141655
Zakorzenienie

wooooooow, chwila u mamy i mam zaleglosci jak nigdy

Bede pisac ,odpisywac co pamietam:P

Ja na usg w 12 tc mialam napisane,ze lozysko ksztaltuje sie w dnie, wiec doczytalam tu hope chyba napisala , ze to dobrze, no i bomba :P

tez czuje sie troche zasiedziala,a mam kolezanki i w ciazy tez sa dwie razem ze mna, ale mi sie czasem pupy ruszyc po prostu nie chce :P w piatek sie z nimi widze, obym sie dobrze czula

za to wczoraj mialam maraton i dzis mi nogi z tylka wyskakuja

dzis zaliczylam lumpka rano z mama, ale nic dzieciowego nie bylo,za to sobie kupilam tuniczke T.Hilfigera (mowilam,ze kocham te firme) bede miala do legginsow, ktore dopiero zamowie ehehehe

nie wiem co mialam pisac cholipka, jednak jak jestem w domu i odswiezam regularnie strone to jestem na biezaco

przytulam wszystkie smutne, złe i nerwowe

Moja mama z bratem wlasnie pojechali po tate
Moich wynikow nadal nie ma : wpisane jest : Awidnosc i IGG - wynik niedostepny

---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ----------

wlasnie ewek mialam pisac , co za lekarz ^$#$%&^%$#$^* !!!

http://perfekcyjniewdomu.blogspot.com/
Mój drugi, prywatny, trochę o porządkach
1141655 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-03, 13:50   #246
emdzik
Zakorzenienie

Aga ato już 5 dni nie minęło ? bo chyba do 5 dni miały być wyniki ?

27.01.2015 <3
Stary 2014-09-03, 14:00   #247
1141655
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emdzik Pokaż wiadomość
Aga ato już 5 dni nie minęło ? bo chyba do 5 dni miały być wyniki ?
dzis jest 4,5 dnia liczac z calym czwartkiem gdy mi pobrala
\
zadzwonilam zapytac, co oznacza u nich : niedpstepny - bo wlasnie sie to pokazalo- a wczesniej tego nie bylo - juz myslalam,ze cos sie stalo z probka i wyniku nie bedzie;p ale powiedziala,ze jeszcze mam czekac

Edytowane przez 1141655
Czas edycji: 2014-09-03 o 14:04
Stary 2014-09-03, 15:29   #248
antoinettee
Zadomowienie

Cześć mamuśki i przyszłe mamuśki Podczytuję Was od wczoraj więc ujawnię się i napiszę coś skromnego o sobie
Nazywam się Ewelina i jestem mamą 14 miesięcznej Julci. Dzień przed skończeniem przez Julkę roku dowiedziałam się, że jestem w ciąży. Było to dla mnie wielkie zaskoczenie ponieważ nie planowaliśmy dziecka i zabezpieczaliśmy się. Aktualnie jestem w 15 tygodniu i 5 dniu ciąży czyli 16 Zaczynam pomalutku czuć, że żyje. Do tej pory czułam się fatalnie. Wymiotowałam tylko 3 razy ale mdłości męczyły mnie od rana do nocy i w nocy też. Do tego było mi ciągle słabo. Z Julką siedziałam tylko na podwórku bo na spacery bałam się z nią chodzić. Dodam jeszcze, że z macierzyńskiego i wykorzystaniu kilku dni urlopu wypoczynkowego lekarz posłał mnie od razu na L4 z powodu właśnie tego mojego złego samopoczucia. Raz zemdlałam do samego końca, złapał mnie jakiś facet No ale uroki ciąży
Także witam się z Wami i życzę bezproblemowych ciąż
Stary 2014-09-03, 15:33   #249
emdzik
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez antoinettee Pokaż wiadomość
Cześć mamuśki i przyszłe mamuśki Podczytuję Was od wczoraj więc ujawnię się i napiszę coś skromnego o sobie
Nazywam się Ewelina i jestem mamą 14 miesięcznej Julci. Dzień przed skończeniem przez Julkę roku dowiedziałam się, że jestem w ciąży. Było to dla mnie wielkie zaskoczenie ponieważ nie planowaliśmy dziecka i zabezpieczaliśmy się. Aktualnie jestem w 15 tygodniu i 5 dniu ciąży czyli 16 Zaczynam pomalutku czuć, że żyje. Do tej pory czułam się fatalnie. Wymiotowałam tylko 3 razy ale mdłości męczyły mnie od rana do nocy i w nocy też. Do tego było mi ciągle słabo. Z Julką siedziałam tylko na podwórku bo na spacery bałam się z nią chodzić. Dodam jeszcze, że z macierzyńskiego i wykorzystaniu kilku dni urlopu wypoczynkowego lekarz posłał mnie od razu na L4 z powodu właśnie tego mojego złego samopoczucia. Raz zemdlałam do samego końca, złapał mnie jakiś facet No ale uroki ciąży
Także witam się z Wami i życzę bezproblemowych ciąż
Hejo. Miło widzieć kolejną osóbkę na forum Dobrze, że czujesz się coraz lepiej W II trymestrze trzeba cieszyć się dobrym samopoczuciem
Kiedy wizyta u ginekologa? i czy podejrzewa już jakąś płeć ?

Aga Daj znać jak tylko będą wyniki

27.01.2015 <3
Stary 2014-09-03, 15:44   #250
maladT
Zakorzenienie

Witaj Ewelino

co do lekarza zastępującego-makabra... dobrze ze Twoj gin wie jak Cie potraktował

ja byłam u mojej endokrynolog no i po ciazy mam sie zgłosic z hormonami a potem zabieg wyciecia guza w urodziny mojej babci w marcu mam wizyte i dowiem sie kiedy bedzie wyrok( operacja)

Oliwka 07.02.2015
maladT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-03, 15:45   #251
antoinettee
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez emdzik Pokaż wiadomość
Hejo. Miło widzieć kolejną osóbkę na forum Dobrze, że czujesz się coraz lepiej W II trymestrze trzeba cieszyć się dobrym samopoczuciem
Kiedy wizyta u ginekologa? i czy podejrzewa już jakąś płeć ?

Aga Daj znać jak tylko będą wyniki
Wizytę mam w swoje urodziny - 11 września. Może wtedy poda mi płeć. Puki co mówił, że nic nie widzi.
Stary 2014-09-03, 15:47   #252
maladT
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewccik Pokaż wiadomość
to tak jak ja, jestem załamana, w pierwszej ciąży przytyłam 27 kg i teraz mam takie samo tempo ;-(

dzisiaj byłam chwile w pracy i szefostwo kazało mi się określić czy będę wracać czy przedłużać L4, a skąd ja mam niby wiedzieć co ginka wymyśli???
Ale myślę że skoro z powodu złych wyników krwi, mojego wieku i wcześniejszego # dała mi L4 to już tak pewnie zostanie do końca.
pocieszyłas mnie ze nie tylko ja tyle tyje. Z Wiki przytyłam 23kg w rok po schudłam tak by wazyc mniej niz przed ciaza czyli do 60kg. ale teraz jak zaczynałam z waga 86kg to dopiero bede miec duzo do zrzucenia by wygladac po ciazy jak człowiek a nie jak hipopotam.

---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ----------

Cytat:
Wizytę mam w swoje urodziny - 11 września. Może wtedy poda mi płeć. Puki co mówił, że nic nie widzi.
mam dzis jakis dziki humor i na to że lekarz nic nie widzi mi sie na jezyk cisnie odpowiedz by lekarz okulary ubrał

Oliwka 07.02.2015
Stary 2014-09-03, 16:09   #253
ewek000
Zadomowienie

antoinettee- witamy w naszym fantastycznym gronie
Aga dzwoń i pytaj o wyniki i szybciutko tu nam pisz co i jak ,fajnie że z tatą już wszytsko ok
Ja po wizycie u swojego, ale byłam tylko na chwilkę sprawdził mi tylko czy wszystko ok, czy nie ciekną wody i dzidzia rośnie, serduszko pika, wody ok następną wizyte mam na 16.09, zapisał mnie od razu na usg połówkowe które mam 17.09 w swoje urodziny i zadzwoniłam jeszcze do Wawy i zapisałam się na echo serca płodu które będę miała 27.09. A i jeszcze tylko tydzień( jak dobrze wszystko poszło ) czekania na wyniki amniopunkcji
ewek000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-03, 17:07   #254
Kasiulka22
Zakorzenienie

Antoinette witaj a powiedz jak sie czułas w pierwszej ciazy, lepiej?

Babencje o jak sie cieszę mam wyniki glukozy! Na cZczo była 77 przy normie 70-99

A po 2 h i obciążeniu 75g - 102 przy normie do 140 o jak pieknie. Z corcia miałam poprzekraczane 140.

Poza tym mam anemię, ale to u mnie standard.

I nigdy nie miałam tak wysokich leukocytow. Zawsze mam raczej niskie. Teraz tez są w normie, bo norma jest od 4 tys -10 tys a ja mam 7,2... Jestem w szoku...

Kasiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-03, 17:55   #255
maciejka1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasiulka22 Pokaż wiadomość

Babencje o jak sie cieszę mam wyniki glukozy! Na cZczo była 77 przy normie 70-99

A po 2 h i obciążeniu 75g - 102 przy normie do 140 o jak pieknie. Z corcia miałam poprzekraczane 140.

I nigdy nie miałam tak wysokich leukocytow. Zawsze mam raczej niskie. Teraz tez są w normie, bo norma jest od 4 tys -10 tys a ja mam 7,2... Jestem w szoku...
ja mam przekroczoną glukozę po 2 h jest 150 . W moczu mam bakterie i ketony. Jutro wizyta także zobaczymy co mi powie...

Ja miałam dziś wizytę u endo, ale dalej mam brać leki i kolejna wizyta za miesiąc... z tego co mówiła to już ostatnia?

Poza tym mam kiepski dzień

6.2.15

maciejka1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-03, 18:23   #256
201704210903
Konto usunięte

ewek co za gość, szkoda słów...

---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ----------

Cytat:
Witaj

---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ----------

Cytat:

ja byłam u mojej endokrynolog no i po ciazy mam sie zgłosic z hormonami a potem zabieg wyciecia guza w urodziny mojej babci w marcu mam wizyte i dowiem sie kiedy bedzie wyrok( operacja)

---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ----------

Cytat:
Napisane przez maciejka1987 Pokaż wiadomość
ja mam przekroczoną glukozę po 2 h jest 150 . W moczu mam bakterie i ketony. Jutro wizyta także zobaczymy co mi powie...

Ja miałam dziś wizytę u endo, ale dalej mam brać leki i kolejna wizyta za miesiąc... z tego co mówiła to już ostatnia?

zwiększyła dawkę?
201704210903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-03, 18:36   #257
antoinettee
Zadomowienie

Cytat:

W pierwszej ciąży czułam się o wiele lepiej. Do końca 4 miesiąca chodziłam normalnie do pracy. Wymiotowalam ale jak zwymiotowalam to było już Ok. Ta ciąża jest zupełnie inna ale mam nadzieję, że będzie juz tylko lepiej. Bynajmniej do 3 trymestru
Stary 2014-09-03, 18:44   #258
Kasiulka22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maciejka1987 Pokaż wiadomość

Ja miałam w pierwszej ciąży przy 50 g 140 po dwóch godzinach, a przy 75 g miałam 142 i kazała mi gin trzymać dietę, ale hmm... średnio ją trzymałam

Trzymam kciuki Maciejka za wizytę. Ja TSH będę robić za jakieś dwa tygodnie... na wizytę do gin.

Antoinette ja się gorzej czułam w pierwszej ciąży.

Kasiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-03, 18:57   #259
przeklete_pragnienia
Zakorzenienie

GG do przeklete_pragnienia

Dzisiaj teściowa mnie odwiedziła ze szwagierką, ale tylko chwilę, Tż poleciał już na noc do pracy i znowu sama..

Emdzik tak jestem spod Gdańska

Co do tycia, ja już pisałam wcześniej, ze 2 tygodnie temu miałam już 5 kg na plusie ;/ aż się boje co będzie dalej

Ewek baaardzo dobrze odpowiedziałaś temu ginekologowi z koziej d...

Ewelina witaj
Stary 2014-09-03, 19:46   #260
MaamaaZuzi
Wtajemniczenie

Maciejka pewnie gorszy dzień przez brak M i te wszystkie wyniki. Ciekawe jakie moje będą. Dobrze że wizyta już jutro, gin pewnie da globulki i będzie kazał dietę stosować. Dobrze że zrobiłaś badania.
Ja muszę zadzwonić i się umówić.

Ewa dobrze że masz swojego gin fajnego. Ile to człowiek się nadenerwuje przez takich baranów. Płci nie podglądał?
Myślałam o wToich wynikach. Będzie na pewno dobrze, fajnie że to już za tydzień będziecie mogli odetchnąć

Pragnienie biedulko

Antoinette witaj

Zjadłam właśnie kolacje, dziś wyjątkowo późno bo koleżanka posiedziała. Synka przyjechała odebrać bo był u nas dziś pod opieką i jeszcze posiedziałyśmy przy kawce.
Ja z Zuzką przytyłam bardzo dużo, startowałam z b. wysoką wagą i teraz gin już na pierwszym ważeniu kazał mi uważać. Nie chciała bym teraz ważyć przy porodzie więcej niż z Zuzką.
Stary 2014-09-03, 22:37   #261
IncognitoNick
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lui_89 Pokaż wiadomość
Incognito jeśli chcesz napisz do mnie wiadomość prywatną z adresem emailowym i tym co chcesz wiedzieć: czy ogólne zalecenia czy jakiś przykładowy jadłospis i wszystkimi pytaniami, ja jak będę miała chwilę to odpiszę. I oczywiście napisz wagę, wzrost i wiek. W prawdzie ja zajmuję się typowo odchudzaniem, a wiadomo kobiet w ciąży się nie odchudza, ale ogólne pojęcie o cukrzycy ciążowej mam. Zresztą sama się ostatnio interesowałam tym mocno, bo mój tata jest cukrzykiem i sobie wmówiłam, że ja na pewno też będę miała w ciąży cukrzycę ale ja wiecznie sobie chorób wyszukuje.

Więc jak coś to zapraszam do kontaktu. Nie obiecuję konkretnego dnia, bo mam urwanie głowy w pracy, wszyscy przytyli po wakacjach i nagle od września się odchudzają a byłaś u dietetyka na nfz czy prywatnie?
Bo jak prywatnie to bez komentarza to zostawiam, nie wiem jak można od ludzi wyciągać kasę i czytać im rzeczy z neta powszechnie wiadome. Bo jak moja znajoma była na nfz to usłyszała, że może jeść wszystko, bo w końcu jest w ciąży na czele z owocami i słodyczami. Nie wspominając, że ta "wizyta" trwała 5 minut i było na niej 30 ciężarnych razem
Lui, dziękuję bardzo za propozycję. Zaraz do Ciebie napiszę. Absolutnie nie spiesz się z odpisywaniem - dopiero jak będziesz miała czas.

A na wizycie byłam prywatnie: 10 minut, 140 zł.
IncognitoNick jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-03, 23:02   #262
MaamaaZuzi
Wtajemniczenie

Dziewczyny czy myślicie że taki rogal http://allegro.pl/poduszka-dla-kobie...492831054.html w tej cenie to nie będzie szajs? Ja nie daje rady już ze spaniem i nie będę się mędzyła do końca. Tylo się zastanawiam czy to wystarczy? Jak myślicie?
Stary 2014-09-03, 23:07   #263
IncognitoNick
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez h0pe Pokaż wiadomość
A moze nie bedzoesz kura domowa tylko taka real house wife, al a longoria heheh ogrodnik, te sprawy :-P dżołk :-D
No i sprawiłaś, że się wreszcie dzisiaj roześmiałam

Mi gin mówił, że jakby co mogę wit. C łyknąć, żeby trochę pH obniżyć, ale to się pewnie lepiej jeszcze swojego spytaj o dawkę, bo nie pamiętam. Może mój M. zapisał (jeśli tak to dopiszę, gdy się dopytam), bo ja byłam zbyt przejęta po usg

ewek000 - własnie doczytałam o Twojej wizycie. Kurcze, co za facet! Ja niestety nie umiem nikomu przygadać i w ogóle przeżywam dość lekarzy i tego typu uwagi, więc jakby na mnie padło to bym mu się pewnie rozpłakała w gabinecie ;-)

Edytowane przez IncognitoNick
Czas edycji: 2014-09-03 o 23:22
IncognitoNick jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-03, 23:32   #264
Asia1105
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MaamaaZuzi Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy myślicie że taki rogal http://allegro.pl/poduszka-dla-kobie...492831054.html w tej cenie to nie będzie szajs? Ja nie daje rady już ze spaniem i nie będę się mędzyła do końca. Tylo się zastanawiam czy to wystarczy? Jak myślicie?
Ja mam poduszkę typu "I" tą z Lidla i mi z nią jest niewygodnie, jak dla mnie jest jakaś zbyt gruba i wysoka. Dzisiaj na Allegro też szukałam poduszki i planuję kupić tej samej firmy co Ty, tylko, że typ "C" lub "U". I tu mam właśnie dylemat...
Asia1105 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-04, 07:23   #265
maciejka1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mlebidakin Pokaż wiadomość

zwiększyła dawkę?
Nie, ciągle biorę 50. Pytałam o zmianę, ale mówiła, że na chwilę obecną jeszcze zostaniemy przy tej. Powiedziała, że nie jest źle, bo często niektórym ciężarnym tak skaczą te wartości, a u mnie te zmiany są nieznaczne.

Zastanawia mnie tylko czemu mówiła, że za miesiąc ostatni raz? Jak już się ureguluje wartości to tylko tabsy będę brać i koniec??

Cytat:
Ja miałam w pierwszej ciąży przy 50 g 140 po dwóch godzinach, a przy 75 g miałam 142 i kazała mi gin trzymać dietę, ale hmm... średnio ją trzymałam

Trzymam kciuki Maciejka za wizytę. Ja TSH będę robić za jakieś dwa tygodnie... na wizytę do gin.

Antoinette ja się gorzej czułam w pierwszej ciąży.
ja chyba w swojej diecie zmienię to, że ograniczę słodycze.. bo czasami jem ich za dużo. Zresztą zobaczymy co mi powie, ale wydaje mi się, że norma nie jest aż tak mocno przekroczona ...gorzej, że ja dopiero w 17 tc jestem.

MaamaaZuzi właśnie myślę, że to wszystko przez sytuację z tż. Potem mnie jeszcze wkurzył, bo miał wrócić ok 13.. a ja miałam wczoraj tą wizytę i mu piszę czy przyjedzie bo niedługo na szpital jadę ... to oczywiście zapomniał, że mam wizytę i myślał, że go straszę, że coś się dzieje...

także wyszło tak, że z tego wszystkiego ok 19 to ja już spałam

MaamaaZuzi i Asia1105 ja oprócz biedronkowej mam jeszcze taką w kształcie hmm bardziej J niż C. Ale powiem Wam, że jak dla mnie biedronkowa jest lepsza... tamta jest za chuda ( a ona z tych super drogich jest ). Co prawda biedronkowa wydawało mi się, że jest za gruba , ale ona się wyrabia i teraz mi jest wygodnie. Także jak dla mnie najlepszym wyjściem jest uszycie sobie własnej... i jak będę w kolejnej ciąży to chyba tak zrobię.

6.2.15

maciejka1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-04, 07:50   #266
1141655
Zakorzenienie

Witam się już z własnego wyrka Cudownie spało się z podusią, cała noc bez bóli Polecam chyba jednak kształt C - ale nie mam porównania do innych
cudowna sprawa

Widziałam też, że o PH rozmawiałyście ja miałąm równe 8. czyli zasadowe, ale czytałam, ze w ciązy mocz staje się zasadowy. Jak bede robila badania (a teraz mi nie kazal) to zjem troche kiszonego, niech mi zleci do srodka normy ale nie mowil nic,ze zle- to norma jest

Ja chyba sie wyziebilam latajac wczoraj wieczorem w rozpietej kurteczce..:/ i pokasluje :/
Tata w domu juz w formie Dzis zalatwia pulmonologa Chyba jednak sie wezmie za swoje zdrowie

Czekam az maz wstanie, bo byl w delegacji i dzis moze pozniej jechac do pracy, bo ma mi przyniesc buleczki i pomidorki

antoinettee witaj

Edytowane przez 1141655
Czas edycji: 2014-09-04 o 08:02
Stary 2014-09-04, 08:53   #267
maladT
Zakorzenienie

a ja znowu jakas przymulona jestem i nie mam jakos ochoty nic w domu robic...

---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ----------

zaczęłam dzis 19 tydzień i do porodu zostało mi 154 dni

Oliwka 07.02.2015
Stary 2014-09-04, 09:01   #268
1141655
Zakorzenienie

Ja muszę się dziś wziąć za sprzątanie, bo trochę odpuściłam, teraz 2 dni nas nie było....
u mnie 15t 5d Także idę za wami powolutku

W ogóle śniło mi się dziś nad ranem, że urodziłam w wannie, bo nie zdążyłam z niej wyjść Fajny sen

Stary 2014-09-04, 09:10   #269
Panna Migotka 86
Zadomowienie

Cytat:

gratuluję wyników!

antoinettee witaj

Cytat:
zaczęłam dzis 19 tydzień i do porodu zostało mi 154 dni
no to idziemy łeb w łeb, ja też dziś zaczynam 19 tydzień
przeraża mnie to, że jeszcze chwila i będzie już z górki!
Panna Migotka 86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-04, 09:19   #270
meire
Zakorzenienie

Hej dziewczynki..

Witam sie w 19t0d..
Przepraszam, ze nie odniose sie do Was i nie zacytuje, ale od kilku dni czuje sie tak fatalnie, ze juz marze o koncu tej ciazy... wczoraj mialam cisnienie 80/56... Wiec ledwo zylam i maz juz chcial mnie na ip zawozic.. Ale strzelilam sobie kawe i jakos poszlo w gore... W ogole sie mecze z za niskim cisnieniem i slabo sie czuje.. takze wybaczcie, ale czytam Was na biezaco..

Jutro mam wizyte, mam nadzieje, ze poda mi juz plec na 100% i wezme sie w koncu za szykowanie wyprawki.. dam Wam znac, co mi powie..

Sciskam Was mocno, Kochane..

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Zuzka - ur. 19.11.2009

Julcia - 08.11.2013

II - 22.05.2014

Natalka - 28.01.2015

16.01.2015

meire jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości