![]() |
#241 |
Zadomowienie
|
Dot.: Świateczna Paczka - wspólna pomoc
Ja też chętnie dołączyłabym do paczki w Łodzi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#242 |
hakuna matata
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#243 |
Raczkowanie
|
Skąd jest Pani Czesława?
Ja chętnie dołączę się do pomocy w Trójmieście ![]()
![]() |
![]() |
#244 |
Zakorzenienie
|
Jeśli ktoś zorganizuje pomoc dla pani Czesławy, proszę o kontakt na PW - niestety nie mogę pomóc w kwestii organizacyjnej, ale chciałabym coś dorzucić.
![]() |
#245 |
Komplikatorka
|
Ja też chcę pomóc.
Może wizażowa akcja ?
![]() |
#246 |
hakuna matata
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#247 |
Konto usunięte
|
Kod rodziny: POD- 3254- 566537
![]() Wolontariusz, opiekun rodziny Część 1. PPRZEDSTAWIENIE RODZINY: Pani Maria (77 l.) opiekuje się swoją niepełnosprawną córką Joanną (58 l.). Część 2. HISTORIA RODZINY: Pani Joanna jest osobą niepełnosprawną, która cierpi na niewydolność limfatyczną i pozostaje pod ciągłą opieką swojej mamy. Jest to osoba głównie leżąca, porusza się tylko z pomocą, lecz wyłącznie do toalety bądź drugiego pokoju, w którym śpi. Panie utrzymują się z renty chorobowej oraz zasiłku p. Joanny(850 zł) oraz z emerytury p. Marii ( 1200 zł). Na miesiąc pozostaje 540 zł na osobę po odjęciu kosztów utrzymania mieszkania i lekarstw. Część 3. PIĘKNO RODZINY: Pani Maria jest bardzo silną osobą. Mimo losu, jaki spotkał ją i jej córkę i tego, że ich rodzina odwróciła się od nich, nigdy nie poddaje się i walczy o każdy dzień dla swojej córki. By był lepszy od poprzedniego. Część 4. NAJWAŻNIEJSZE POTRZEBY RODZINY Wśród najważniejszych potrzeb obie panie wskazują łóżko dla p Joanny. To, które teraz posiada, się zarwało. Prócz tego pani Maria wymienia również blender z pojemnikiem oraz żywność trwałą, co jest niezbędne do funkcjonowania rodziny. Uwaga: dla zachowania anonimowości, imiona członków rodziny mogły zostać zmienione Potrzeby rodziny: I Żywność trwała: Podstawowe produkty żywnościowe: Herbata, Kasza, Cukier, Konserwy mięsne, Kawa, Makaron, Olej, Konserwy rybne, Ryż, Mąka, Dżem, Warzywa w puszkach Produkty dla niemowląt: ------------ Specjalne produkty żywieniowe: ------------ Inne: ------------- II Środki czystości i artykuły higieniczne Potrzebne środki czystości: Proszek do prania, Płyn do mycia naczyń, Mydło/żel myjący, Pasta do zębów, Płyny czyszczące, Szampon, Szczoteczka do zębów Artykuły dziecięce: ------------------- Inne: bandaże półelastyczne, Amol, balsam do skóry suchej - najlepiej Neutrogena, Nivea, JohnsonBaby ponieważ nie uczula, chusteczki nawilżane III ODZIEŻ I OBUWIE Odzież Lp Imię Rodzaj (letnie/zimowe/ przejściowe) Kategoria (bluzka, spodnie, kurtka itp.) Rozmiar Sylwetka Uwagi 1 Joanna letnie podkoszulki 3XL otyła 2 Joanna letnie bielizna- reformy/majtki damskie z nogawkami luźne 3XL otyła 3 Maria przejściowe komplety dresowe 44 normalna Obuwie Lp Imię Rodzaj (letnie / zimowe / przejściowe) Kategoria (kozaki, adidasy itp.) Rozmiar Uwagi 1 Maria zimowe kozaki/obuwie zimowe 38 IV Materiały szkolne: Inne: ----------------- V Wyposażenie mieszkania: Kołdra, Koc, Ręczniki, Pościel, Poduszka Inne: pościel w rozmiarze 160/200 VI Brakujące sprzęty gospodarstwa domowego: Najważniejszą dla nas rzeczą jest łóżko dla Joanny, ponieważ to na którym śpi ma połamane belki i są podkładane dykty. Ma ona problem z kręgosłupem, a leży tylko na plecach więc na tym starym bardzo się męczy. Ważne, by łóżko było większych rozmiarów niż 90 cm szerokości, ponieważ córka poprzez swoją chorobę jest osobą otyłą. Ważny jest również blender z pojemnikiem, ponieważ córce lepiej jest przyjmować produkty płynne, a ten co mamy jest pożyczony i jest ręczny więc nie radzi sobie z rozgniataniem większości produktów VII. INNE POTRZEBY: ---------------- VIII Szczególne upominki: |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#248 |
Raczkowanie
|
Drogie Wizażanki, jak znajdzie się ktoś z okolic Krotoszyna gotowy podjąć się pośredniczenia w skompletowaniu paczki dla Pani Czesławy to ja mogę zakupić odkurzacz lub/i mikrofalówkę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#249 | |
Zadomowienie
|
Hej, hej
Znalazłam Panią z okolic Kętrzyna (Warmińsko-Mazurskie), niestety to nie moje okolice. Kod rodziny: WAR- 3190- 554933 https://www.szlachetnapaczka.pl/wybo....html#position Wydaje mi się, że warto tej Pani pomóc, ponieważ pracuje i stara się zapewnić córce byt. Nie przysługują jej zasiłki. Cytat:
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:32.