![]() |
#241 |
Ekspert od Dupy Strony
|
Dot.: Odpieluszkowe zapalenie mózgu cz. II
Nie wiem czy czytacie "Bekę z mamuś..." więc wrzucę tu http://mikemary.pl/2015/01/08/matko-...u-ogarnij-sie/
Jak mi się to podoba.
#242 |
Raczkowanie
|
Moja znajoma chyba też to ma, tylko że jej synek ma już 7 lat. A ona wstawia na fb ciągle jego zdjęcia, każe mu się ustawiać do foci, każe mu robić serduszka z rączek i podpisuje serduszko dla cioci K... serduszko dla cioci P...
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#243 |
ja.
|
współczuję jej przyszłej synowej, o ile pozwoli chłopakowi mieć kiedyś dziewczynę
![]() wystukano na kalkulatorze. |
![]() ![]() |
![]() |
#244 |
Zadomowienie
|
Lecę ostatnio samolotem. Wizzair, więc miejsca nienumerowane. Wszyscy już siedzą gotowi do startu. I nagle wchodzą spóźnialscy - mama, tata i 3 dzieci. Mama przodem i gramoli się powolnie przez cały samolot do końca rozglądając się i głośno komentując, że ona szuka miejsc obok siebie, bo oni są z dziećmi. 5 miejsc obok siebie jak weszli ostatni
![]()
#245 | |
wańka wstańka
|
Cytat:
![]()
![]() |
#246 |
Zadomowienie
|
Nie wnikam w to, może miała jakiś ważny powód. Mnie tylko uderzyło to jak chodziła po samolocie wyłapując pojedyncze puste miejsca, patrzyła na ludzi siedzących obok znacząco i bardzo głośno mówiła, że ona MUSI mieć 5 miejsc obok siebie. Co było nierealne skoro weszli ostatni. I nie poprosiła tylko oznajmiła stanowczo, że musi mieć te miejsca i już.
#247 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#248 |
Ekspert od Dupy Strony
|
Dokładnie.
#249 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Co do reszty - zgadzam się. W czasie jednego z lotów do kraju, miałam właśnie taką rozdzieloną rodzinkę wokół siebie - mama z jednym dzieckiem przede mną, a tata z drugim za mną. Co chwilę było wołanie dziecka (tego co siedziało z ojcem) do matki, bo chce zabawkę, bo coś mu sie przypomniało i koniecznie musi powiedzieć, a najmilsza część lotu była, gdy dziecko zobaczyło, że ktoś z przodu kupił jakąś tam zabawkę z serwisu pokładowego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#250 | ||
wańka wstańka
|
Cytat:
Cytat:
Dziecku się może stać. Dziecko powinno siedzieć w poblizu rodzica (co nie oznacza, że wszyscy w 5 mają siedzieć razem).
![]() |
#251 |
Ekspert od Dupy Strony
|
Małemu owszem, dziecko szkolne już sobie poradzi samo kilka godzin bez matki. Poza tym żadne dziecko samo nie siedziało, chodziło tylko o to, że w 5 nie mogą siedzieć.
#252 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To jest zreszta w interesie tak innych pasazerow jak i obslugi samolotu.
![]() |
#253 |
Zakorzenienie
|
To prawda. Dlatego rodzice powinni eczesniej o to zadbac.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
![]() ![]() |
![]() |
#254 |
Zakorzenienie
|
warunek że nie zadbali, a nie zostali przez obsługę zatrzymani do bardziej szczegółowej kontroli. Miałam szczęście widzieć taką akcje jak Pan celnik musiał koniecznie obejrzeć każda najdrobniejszą rzecz należącą do niemowlaka... cały samolot zdążył przejść przez bramki a mama dopiero zbierała wszystko do torby....
|
![]() ![]() |
![]() |
#255 |
Zakorzenienie
|
Owszem, ale sa tez czasem sytuacje niezalezne od rodzica[COLOR="Silver"]
Nie jestem na tyle młody żeby wiedzieć wszystko J.M. Barrie Afazja, darmowa strona z cwiczeniami! Edytowane przez Luba Czas edycji: 2015-01-13 o 18:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#256 |
Konto usunięte
|
Zdjecie stad Beka z mamuś na forach
To jest czysty przypadek OZM, taki, ze az boli i tylko zal dziecka. |
![]() ![]() |
![]() |
#257 |
Zakorzenienie
|
[1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;4974385 5]Zdjecie stad Beka z mamuś na forach
To jest czysty przypadek OZM, taki, ze az boli i tylko zal dziecka.[/QUOTE] 3 miesiące i stoi ? o.O Ta mamusia chyba specjalnie zaniża wiek dziecka żeby wydawało się rozwinięte A moja teściówka też dobra, każdemu próbuje wmówić że Mąż robił do nocnika od 6 miesiąca bo brzydził się pieluch, taaaaa, oczywiście według niej WOŁAŁ żeby go posadzić Edytowane przez Ilsa Lund Czas edycji: 2015-01-13 o 19:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#258 |
Konto usunięte
|
[1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;4974385 5]Zdjecie stad Beka z mamuś na forach
To jest czysty przypadek OZM, taki, ze az boli i tylko zal dziecka.[/QUOTE] Ręce opadają |
![]() ![]() |
![]() |
#259 |
ja.
|
To jest czysty przypadek OZM, taki, ze az boli i tylko zal dziecka.[/QUOTE] udostepnilam to na profilu,a kolezanka do mnie z pytaniem, co na tym zdjeciu jest nie tak ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#260 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
To nie tak, ze dziecko stoi czy mama zaniza wiek, to taka fotka zapewne wyrwana z kontekstu zupelnie, ale jest to typ ktory mnie najbardziej denerwuje, bo przez takie rzeczy zaczyna sie typowy wyscig szczurow, moj stoi twoj nie, moj siedzi twoj nie, moj to a twoj jeszcze nie i tak w kolko nakrecaja sie niektore mamy/ojcowie/babcie: wpisz dowolne. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#261 |
Zakorzenienie
|
Niestety obawiam sie, ze dziecko moze "stac samo" tak po prostu. Jest to konsekwencja bardzo silnie wzmozonego napiecia miesniowego i to przez to dziecko jest tak sztywne, ze da sie je postawic "na bacznosc". Niestety w przypadku takiego stanu absolutnie nie wolno tego robic, bo mozna tylko zaszkodzic...
|
![]() ![]() |
![]() |
#262 |
Zadomowienie
|
Mama tego dziecka dokladnie tlumaczy co i jak na stronie skad zostalo skopiowane zdjecie :p
#263 |
Zakorzenienie
|
A juz odblokowala? Bo przez caly wieczor jej blog byl zablokowany.
|
![]() ![]() |
![]() |
#264 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#265 |
Wizażowy Kot Igor
|
Z tego powodu sama bym ustąpiła. Wolę się przesiąść niż potem znosić wrzaski, gdy będa się z sobą porozumiewac krzykiem przez całą dlugosć samolotu. Ode mnie czas przelotu do Londynu to godzina dwadzieścia/trzydzieści. Niech już lepiej siedzą razem. Co oczywiście nie znaczy, że dzieci będą pilnować. Ostatnio siedzące za mną dziecko kopało mi w fotel przez dłuższy czas. Grzecznie poprosiłam rodziców, by się nim zajęli, poczytali mu coś, dali kolorowankę lub po prostu z nim porozmawiali. Spojrzeli na mnie jak na kosmitę a potem się oburzyli, że to przecież tylko dziecko i o co ja mam żal. "O to, proszę państwa, że jeśli ma się dzieci to trzeba się nimi zająć". Dopiero stewardessa ich uświadomiła, że za zniszczony przez kopanie dziecka fotel będą musieli zapłacić. Nie wiem, czy to prawda, ale podziałało. Niestety, nie tak, jak powinno. Zamiast zająć się dzieckiem rodzice zaczęli na niego wrzeszczeć, dali klapa, co poskutkowało rykiem. Dałam małemu to, co miałam: kartkę i kolorowe długopisy. Ucichło i zaczęło bazgrać po kartce informując mnie, co tam rysuje, jak się nazywa piesek itp. No tak trudno, drodzy rodzice? Tylko dlaczego ja robiłam za nianię, skoro to Wasze zadanie?
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
![]() ![]() |
![]() |
#266 |
Konto usunięte
|
Ja nie wiem, skąd Wy bierzecie tych ludzi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#267 |
Zadomowienie
|
Zablokowany nadal.
[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;4974741 3]jak tłumaczy? niestety nie znam jej bloga ![]() Że mały sam się rwie do do stawiania, sama była w szoku a tu stał dosłownie chwilkę. Ponadto konsultowała się z lekarzem, lekarz stwierdził, że takie chwilowe "ćwiczenia" nic złego mu nie zrobią. Ponadto jest przeciwniczką chodzików i ładowania dzieciom poduszek pod tyłek żeby siedziały "bo tak słodko wyglądają". Więc jak się nie zna sytuacji lepiej nie robić nie wiadomo jakiego szumu i posądzać ludzi o nie wiadomo co ![]()
![]() |
#268 | |
wańka wstańka
|
Cytat:
Już wstawianie tego rodzaju zdjęć to OZM ![]()
![]() |
#269 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
A stwierdzenie, ze dziecko samo rwie sie do stawiania jest dla mnie jakas wielka niewiadoma? Dziecko samo wstaje? Bo jezeli nie to jest stawiane przez rodzicow, czyli jaka to jest jego wola? Nie, w dalszym ciagu twierdze, ze to jest OZM, sam pomysl aby postawic tak male dziecko na nogi jest dla mnie zenujacy, nie interesuja mnie przeslanki, jak dlugo stal, jak wstal, czy sam chce czy nie. Zaden zdrowy trzymiesieczniak nie bedzie sam stal nawet chwili a osoba ktora twierdzi, ze to nic sie nie stalo i nie ma co robic szumu jest w bledzie. Jest o co robic szum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#270 |
Konto usunięte
|
Też myślę, że dziecko może mieć wzmożone napięcie. Ale w życiu bym go nie stawiała, a takie maleństwo na pewno samo tego nie zrobi. "Jeeee postawimy na chwilę nic się nie stanie, a takie fajne zdjęcie". Za 15 lat będą się bujać po lekarzach z problemami z kręgosłupem, skoro teraz tak go obciążają.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:26.