![]() |
#241 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część III :)
Cytat:
![]()
![]() |
#242 |
Zadomowienie
|
Witajcie dziewczyny
![]() Byłam poza zasięgiem przez dwa dni i teraz lecę Was nadrabiać ![]()
#243 |
Raczkowanie
|
dziewczyny jakieś rady na zatoki??
#244 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jedno jest pewne...będziesz miała albo chłopca albo dziewczynke ![]() Ważne,aby zdrowe! O! No właśnie ja mam rzadko ochote na czekolade,ale dziś to ....no sporo tego wciągnełam ![]() Cytat:
![]() Pomyśl...przyjdzie Dzień Kobiet to będziemy jak...Królowe! ![]() Yyyy ,ale ja liczę na to,że skoro w 1 nie miałam to teraz też mnie oszczędzi- i tej nadziei się trzymam...(oby nie złudnej!) Cytat:
Cytat:
![]() oo to chyba sie skuszę na ten Elancyl, konczy mi się ta moja Mustella i chce potestować coś innego.A fajnie sie wchłania? nie ma takiego poczucia,że dalej jest na skórze i się lepi? Zdrówka dla Syncia...ech te choróbska okropne Cytat:
Super,że wizyta udana i Dzidziuś zdrowy ![]() Masz zespół jelita drażliwego? tak pytam,bo sama (chyba ) sie z tym borykam(tzn.wszystkie inne możliwosci zostały zanegowane,wiec pozostaje to jako racjonalne wytłumaczenie) Wiecie co, dzisiaj przychodzę po Małego do przedszkola,a Pani mi mówi,że był na próbę na zajęciach starszej grupy(3-4 latki) i świetnie sobie poradzil. Chcą Go tam przenieść. W Jego grupie są dzieci w wieku 2-3 i wg Pan lepiej sie odnajduje w tej starszej(chodzi o rodzaje zajęć), bierze przykład ze Starszych dzieci ![]() ---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ---------- zrób sobie inhalacje z rumianku. Wrzuć do gara z wrzątkiem ze 3 torebki rumianku i narzuc recznik na glowe, powdychaj. Powinno pomóc .Mi to zalecił lekarz ostatnio jak byłam chora
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#245 | |
Zakorzenienie
|
W ciąży chyba niewiele zdziałasz...
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() No to zuch z Twojego synka ![]()
![]() |
#246 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cały weekend byłam na uczelni, więc dzisiaj cały dzień nadrabiałam Was ![]() Tak w ogóle to cześć ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#247 |
Rozeznanie
|
witam sie poniedzialkowo
![]() znowu zapachniało jedzonkiem na forum ;-) Apropo rozstępów to jednak poddatność na nie ma chyba największy wpływ. Ja całą poprzednią ciążę smarowałam BioOILem i i tak mi w9 miesiacu caly brzuch na raz pooralo... ROXANA super ze juz po badaniu, teraz tylko czekanie....oby na super pozytywne wieści ![]() ![]() ja uciekam dalej pracować ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#248 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny wklejam ciekawostke nq temat cytomegalii w ciąży
Głównym źródłem zakażenia kobiet w ciąży jest kontakt z małymi dziećmi, najczęściej własnymi. Ok. 20% małych dzieci wydala wirusa w ślinie i moczu nawet wtedy, gdy nie zdradzają objawów chorobowych. Do zakażenia dochodzi, gdy ciężarna kobieta przeniesie te płyny do oczu, nosa lub ust. Zakażenie nie przenosi się łatwo. Normalny – nawet bliski – kontakt z małymi dziećmi nie jest wykluczony, pod warunkiem, że unika się kontaktu śliny lub moczu dziecka z własnym nosem, oczami lub ustami. Poniżej przedstawiono proste sposoby unikania zakażenia CMV u kobiet w ciąży19: mycie rąk mydłem i wodą przez 15–20 sekund, zwłaszcza po zmianie pieluszek, karmieniu małych dzieci, wycieraniu nosa, sprzątaniu zabawek dziecka unikanie wspólnego użytkowania z dzieckiem jedzenia, płynów i sztućców unikanie wkładania smoczka dziecięcego do swoich ust unikanie kontaktu ze śliną dziecka przy całowaniu mycie zabawek, blatów mebli i innych powierzchni, które miały kontakt z moczem lub śliną dziecka. Nie dostałam skierowania na cytomegalie, bo nie jest to badanie zalecane i dodatkowo nie mw na nie lekarstwa... ja jednak zrobie prywatnie, co prawda nie mam stycznosci z dziećmi ale lepiej byc spokojnym |
![]() ![]() |
![]() |
#249 |
Zakorzenienie
|
beaciorg a jakie są objawy tego zakazenia? bo ja nie robiłam takich badań, dziecka swojego nie mam, ale mam kontakt z synem siostry...
#250 |
Zakorzenienie
|
Witam sie z wieczora ja dziś juz dzwoniłam do położnej będę mieć tą samą co z marcelem miałam .. synek w ogóle dziś w przedszkolu pisał cyfry i litery i o dziwo mu nawet szlo
Wow
#251 |
Zakorzenienie
|
Jestem na chwilke.
Mravka, tak chodzimy na basen, ma indywidualna naukę pływania, idzie jej średnio. Ale podoba sie jej wiec jest ok. Są tez grupowe zajęcia ale mamy potrzebę żeby do kwietnia nauczyła sie pływać bo potem musze ja zapisać na rehabilitacje basenowa i musi umieć. Na basen chodzimy od jej chyba ósmego miesiąca życia. Teraz z maluszkiem będę chciala wczesniej isc na basen. Jak najszybciej. Żeby od razu plywal. asienka 182. , a wymiotujesz jeszcze ze ci waga spada? Może jesz za Malo? Super ze z dzidzia wszystko ok. Papusia, rada moze nie na zatoki (choc tu jakieś inhalacje Np z rumianku lub soli fizjologicznej)... Ale bylam ostatnio w Rossmanie i jest dzial dla mam i ciężarnych. I maja różnego rodzaju tabletki dla ciężarnych. Na bol głowy, gardla, na kaszel itp...
#252 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() a co do jelit to sama nie wiem bo miałam różne badania robione i nic mi nie wykrylo wiec nie umiem Ci powiedziec ale czasem na różne rzeczy ciężko reaguje ![]() ---------- Dopisano o 18:27 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#253 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super, ze z maleństwem wszystko w porzadku ![]() ![]() Edytowane przez kasperka Czas edycji: 2015-02-23 o 17:34 Powód: Blad |
|
![]() ![]() |
![]() |
#254 |
Zakorzenienie
|
Pytanie nie do mnie, ale u mnie w badaniach wyszło, że przechodziłam cytomegalię. Podobno objawy są takie jak przy przeziębieniu (katar, bóle mięśni, dreszcze). Dlatego nawet nie zauważyłam, że to miałam.
|
![]() ![]() |
![]() |
#255 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja chyba 30 telefonow wykonalam ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#256 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czyli wychodzi to w podstawowych badaniach z krwi jak coś?
![]() |
#257 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#258 |
Zakorzenienie
|
Nie, musisz specjalnie zrobic na cytomegalie
![]() Edytowane przez kasperka Czas edycji: 2015-02-23 o 17:36 Powód: Blad |
![]() ![]() |
![]() |
#259 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#260 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#261 |
Zakorzenienie
|
No ciężko zwłaszcza dobrą. . Ona mówiła ze ma urlop w sierpniu i ma nadzieję że wcześniej nie urodzę bo jej się genau 23 kończy.. a jakby co to weźmie Vertretung za.nia któraś inna póki ona nie wróci
#262 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#263 |
Zakorzenienie
|
Kasperka już odpowiedziała
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#264 |
Zakorzenienie
|
U nas to samo! Duzo na urlopie w tym czasie, albo same na macierzynskim itd. Znalazlam na szczescie bardzo fajna i jestem zadowolona 😉
|
![]() ![]() |
![]() |
#265 |
Zakorzenienie
|
no to dobrze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#266 |
Zakorzenienie
|
a sorry, mam taki wynik
![]() ![]() ![]() ![]()
#267 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tu w Niemczech mozesz spotkania z polozna miec na zmiane z wizytami u lekarza prowadzacego ciaze...Ja zdecydowalam sie na prowadzenie ciazy tylko u lekarza, a polozna bedzie przyjezdzala do nas od razu po porodzie ![]() ---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:48 ---------- Marcelek urodzil sie przed terminem??? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#268 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() wiem, że nie wolno, ale jakiś taki mam dzień dzisiaj, że wszystkim się przejmuje ![]()
![]() |
#269 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
No to w sumie pozytywne wieści że syn tak dobrze sobie radzi i chcą go przenieść ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#270 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czasami za dużo rozmyślam i niepotrzebnie zaprzątam sobie głowę ![]() ---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:03 ---------- Cytat:
![]() Suuuper ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:05.