![]() |
#241 | |
Przyczajenie
|
Dot.: ukochany mężczyzna a otyłość, zaniedbanie
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#242 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#243 |
Raczkowanie
|
Mi też ten wątek sprawia przykrość, bo o mnie też można myśleć, że jestem tłustą świnią, bo piję kawkę z cukrem w pracy, zjadam co 3 godziny kanapkę [!], a jak w pracy jemy coś słodkiego, to nigdy nie odmawiam. Jestem gruba, odżywiam się średnio i mało się ruszam, a do tego stosuję antykoncepcję hormonalną i mam z hormonami problemy. Nigdy nie zwalałam winy za swoją otyłość na czynniki inne niż obżarstwo i brak ruchu, ale niektórzy zdają się nie rozumieć, że obżarstwo i brak ruchu mają czasem źródło gdzie indziej niż "lubię żreć" i "nie chce mi się ruszyć dupy".
Poza tym uważam, że bardzo kiepsko świadczy o ludziach takie skupianie się na tym, kto jak wygląda i dlaczego. I wpieprzanie się w czyjś talerz, w czyjeś nawyki, choroby i upodobania. Tak jak nigdy nie mówię palaczowi, żeby rzucił palenie, bo ma zszarzałą skórę i żółte palce, a niedługo umrze na raka; chudemu, żeby przytył, bo mu kości widać i pewnie ma anemię - tak nie życzę sobie, żeby ktoś mi mówił, co powinnam, a co nie powinnam jeść, albo co mogę, a co nie mogę, bo nie jego zasmarkany interes, co jem i co to dla mnie oznacza. Umówmy się, że moje ciało i życie należy do mnie. Dopóki ktoś nie poprosi mnie o pomoc czy opinię, to nie wypowiem się i nie spojrzę krzywo na jego nawyki/wygląd/upodobania. Chciałabym, żeby to działało w obie strony, ale z doświadczenia wiem, że nie działa. Pozdrawiam wszystkich "idealnych" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#244 |
po drugiej stronie szafy
|
Nawet jeśli to Twój partner życiowy, który regularnie przez 4 lata pogłębia swój stan?
#245 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
ideały to są we wspomnieniach - wdów i wdowców. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#246 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#247 |
ctrl alt delete
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#248 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Żadnemu znajomemu nigdy nic o wyglądzie w twarz nie powiedziałam- ani o wadze, ani o źle dobranych ciuchach, ani o fryzurze, ani o niczym innym. Ale mam oczy i rozum i oceniam. Wiem czy coś mi się podoba czy nie i mam prawo uważać, że koleżanka, która codziennie je batona popijając go energetykiem i mówiąca że od października niczego nie ćwiczyła, ale ona taka gruba i olaboga musi schudnąć jest gruba na swoje własne życzenie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#249 | |
ctrl alt delete
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#250 |
Raczkowanie
|
Myśleć można sobie co tylko się chce. A mi ma prawo być przykro, że ktoś mnie może uważać za tłustą świnię
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#251 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
oj tam, myślisz ze tych kosych spojrzeń nie widać? ---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ---------- Cytat:
Chłopak Autorki musi się za siebie wziąć bo za chwilę straci dziewczynę, potem pracę a na końcu życie. Autorka zadała pytanie co zrobić, jak do niego dotrzeć... Bo jej na nim zależy. I padały rady jakie padały. Na każdego podziała co innego. Albo nic nie podziała. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#252 |
Raczkowanie
|
Temat chłopaka autorki to się tu już dawno zakończył...
|
![]() ![]() |
![]() |
#253 |
ctrl alt delete
|
A mogę zapytać, co powinnyśmy sobie myśleć, żeby osobom z nadwagą nie było przykro, że ktoś sobie mógł pomyśleć?
![]() Przestać myśleć czy co? I serio - zupelnie nie oceniacie? Np. nie oceniacie, jak ludzie są ubrani, żednych Faszyn from Raszyn nigdy nie przejrzałyście? Nie oceniacie, że z wujem Zdzichem na weselu nie da się zatańczyć, bo na muzykę jest głuchy jak pień? Nie pomyślałyście nigdy, że koleżanka kiepsko się maluje i tylko podkreśla wszelkei możliwe braki urody? To gratulacje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#254 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
obejrzałam kiedyś fotki na Faszyn from Raszyn i byłam strasznie zażenowana, jak autorka mogła wstawiać foty ludzi ubogich czy chorych. Większość fotek taka była. tak na prawdę nie czuje potrzeby negatywnej oceny ludzi, natomiast jak mi się coś podoba - to mówię. ---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ---------- co czujesz jak czytasz takie oceny ludzi otyłych czy z nadwagą? Jak to na Ciebie wpływa? Mobilizuje czy wręcz przeciwnie? Dlaczego lekceważysz swoje zdrowie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#255 | |
ctrl alt delete
|
Cytat:
![]() I to już jest mega off-top, ale ubogi = źle ubrany to jeden z najgłupszych stereotypów, kiedy lumpa mamy praktycznie na każdym rogu. Forsa też nie oznacza, że ktoś ma gust (Grycanki?). |
|
![]() ![]() |
![]() |
#256 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Dokladnie. To ze ktos ma takie zdanie a nie inne wcale nie swiadczy o tym ze za kazda gruba osoba na ulicy krzyczy "tlusta swinia". |
|
![]() ![]() |
![]() |
#257 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo ja nigdy o kimś tak nie pomyslałam. Zdarza mi się mysleć: biedny człowiek, albo jak widzę zachowanie takiej osoby które ewidentnie prowadzi do takiego stanu, czuc złosć zwłaszcza jak dotyczy to kogoś znajomego który jedno gada a i tak drugie robi. Bardzo cenię osoby które walczą ze swoim ciałem i ćwicza mimo że im duzo ciężej niż cudemu, imponoały mi panie które mając rozmian naparwde duży, po prostu wskakiwały w kostium i ćwiczyły na basenie zamiast się użalać nad sobą, z ektoś je oceni jak się rozbiorą. Ale oskarżanie o myslenie o kimś w wulgarny sposób, niczym się nie różni od tego co tu tak jest piętnowane- oceniania na podstawie domysłów. Tak ze tego, w czyms oku się drzazgę widzi, ale w swoim to i belka juz nie kole.:/
![]() |
#258 | |
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=100 Swoją drogą chociażby dlatego ciężko twierdzić, że temat lubego autorki się dawno zakończył ![]()
![]() |
#259 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, Falabella przeprosiła już za określenie ,,tłusta świnia''. Przypuszczam, że jeśli któraś tutaj źle wypowiedziała się o facecie autorki, to nie dlatego, że jej życiową pasją jest rzucanie kosych spojrzeń grubasom wpieprzającym pączki. Chodzi o to, że robi on autorce przykrość, zachowuje się kretyńsko i nie widzi potrzeby zmian. Jeśli naprawdę wiążą się z tym jakieś problemy psychiczne (przy wysokiej samoocenie? No może, nie będę się kłócić), to powinien coś robić w kierunku leczenia. Olewanie choroby jest powodem otyłości, ale nie usprawiedliwieniem - to taka sama głupota jak chlanie litrów coli i zaleganie na kanapie całymi dniami. Na razie żaden lekarz nie potwierdził, żeby temu panu coś dolegało, więc ta dyskusja i branie do siebie padających tu komentarzy jest bez sensu.
#260 |
po drugiej stronie szafy
|
Darkoz, idealne podsumowanie.
#261 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
Edytowane przez ef54e0a2a1d8c328bd9581b7d386552d742cc4ca Czas edycji: 2015-04-03 o 08:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#262 |
Konto usunięte
|
Have fun jesli kreci was zagladanie do dzioba innym
![]() ![]() Falabella dzieki tobie od dzis bede podtykac jeszcze bardziej pod nos wszystkim gapiacym sie, moja cole i paczka z dzika satysfakcja jak ich mierzwi, ze sami zjesc nie moga ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#263 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
On: to taki troche fast food z dawnych lat Ona: a skad! To jest pyszne i zdrowe! On: ale chyba tuczace Ona: a skad! Konsumuje osobiscie od 45 lat i nie muszę sie odchudzac, zadna otylosc mi nie grozi On: no tak, talia osy (klamca) Chyba nie musze dodawac, ze pani wcale szczupla nie byla.
![]() |
#264 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na szczęście jak mam ochotę na coś mniej zdrowego to mogę sobie na to pozwolić, bo wiem, że i tak zaraz kalorie wypalę na treningu. A do fastfoodów, tłustych potraw czy słodyczy mnie nie ciągnie, więc jak ktoś mi pomacha np. paczką żelek, hamburgerem z Maca albo lukrowaną drożdżówką przed nosem to będę się tylko cieszyła, że nie muszę tego jeść ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#265 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Napisz list do tvn, że takich tłustych świń promujących fast foody w telewizjach śniadaniowych sobie nie życzysz! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#266 | |
ctrl alt delete
|
No święte słowa. Gdyby facet autorki miał nadwagę z umiarem, to wątek by pewnie nie powstał
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#267 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#268 |
Konto usunięte
|
Żal mi tych, co odżywiają się tylko i wyłącznie zdrowo i obsesyjnie unikają coli czy słodyczy. Żal mi tych, co jedzą tylko niezdrowo. Umiar jest najważniejszy. Ja w poniedziałek zjem mięso z kaszą, a we wtorek hamburgera. I będę zdrowa i szczęśliwa.
|
![]() ![]() |
![]() |
#269 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Takze.. poki ktos nie chce zmienic swoich nawykow zywieniowych to nikt go do tego nie zmusi.
![]() |
#270 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam niską tolerancję na cukier i słodkości. Jak jem naleśniki to przy drugim z dżemem już robi mi się niedobrze od słodkiego. Żelki, pianki, landrynki, lizaki mi po prostu nie smakują. Drożdżówek, lukrowanych pączków itd też nie zjem więcej niż pół buły, bo potem chce mi się wymiotować od nadmiary słodkiego. Nawet więcej niż szklanki soku nie mogę wypić. To nie są żadne wyrzeczenia, taki mam organizm, tak się przyzwyczaiłam. Tak samo z tłustym mięsem- zjem schaboszczaka, z którego ktoś nie wyciął tłuszczyku i robi mi się niedobrze. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:50.