![]() |
#241 |
Raczkowanie
|
Dot.: Ciężarówki po przejściach :)
Eleo a widzisz, nie próbowałam...przechodzi mi owszem, jak w ogóle coś zjem, ale potem chodzę ciągle taka ciężka i najedzona, bo ileż można jeść...że ja o sucharku nie pomyślałam...
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#242 |
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny
![]() ![]() Nowa współczuję ![]() Mnie pomagały migdały w ciągu dnia,ale ja tak naprawdę rzadko miałam dolegliwości.. Kiedy kolejne oglądanie maluszka? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#243 |
Zadomowienie
|
Bombka, niedługo poczujesz bulkanie hehe zobaczysz
![]() Nowastarsza, dla mnie było to bardzo dziwne, że przestaje mulic po jedzeniu czegos drobnego, przekaski hehe. Zastosowalam ten chwyt tylko kilka razy, bo nie miałam mdłości, ale od koleżanek wiem ze jedzenie najlepsze na mdłości ;d |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#244 |
Raczkowanie
|
Dzięki dziewczyny...u mnie w sumie do tej pory nie było tak źle...wczoraj miałam jakiś taki pierwszy dzień z mdłościami...wcześniej też zauważyłam, że jak coś zjem, to przechodziło i był potem spokój przez dłuższy czas...ale wczoraj niestety za chwilę znów muliło...no ale nic, wszystko da się przetrwać
![]() Bombka wizytę mam za półtorej tygodnia...już nie mogę się doczekać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#245 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W razie gorszych mdłości i wyniotów są takie tabletki Mammarin Mamma. Jakoś tak i dziewczyny z watku mojego mamusiowego się nimi ratowały jak było naprawde źle ![]() Albo herbatka ze świeżym imbirem, ale trzeba uważać bo jest bardzo ostry więc z umiarem. Jest najlepszy na mdłości. Kurde ciekawe kiedy ja sie rozpakuję ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#246 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny muszę Was o coś zapytać...co jakiś czas (zwłaszcza rano) pobolewa mnie...hm...no właśnie...jakby kość łonowa ale z boku, tylko po jednej stronie. Najlepiej bym to opisała tak, jakby się długo jeździło na rowerze, to czasem odczuwa się podobny ból od siodełka...tak, jakbym nabiła sobie siniaka..jest to wyraźnie kość (wymacałam się już na wszystkie sposoby). W ciągu dnia przestaje mnie boleć (tak, jakbym to rozchodziła), najgorzej po nocy. Nie mam żadnych innych objawów (żadnych bóli brzucha, plamień czy krwawień) tylko to. Wiem, że to jeszcze duuuużo za wcześnie na rozchodzenie się spojenia, więc co to może być...?
![]() Powiem Wam w sekrecie, że jestem też na wątku mam majowych...ale nie czuję tamtejszego klimatu...jakoś nie umiem z nimi tam tak pisać swobodnie...większość z nich to mamy "zaplanowane", niektóre dopiero miesiąc po ślubie i już im się udało...myślę sobie...dziewczyno...Ty się stresujesz bólem brzucha...Ty nie wiesz ile czasami trzeba przejść, żeby doczekać się ciąży i dzidziusia...ale z drugiej strony, to nie ich wina (a raczej szczęście), że im się tak prędko i łatwo udało i nie znają takich problemow jak my...dlatego też pozwoliłam sobie napisać na "naszym" wątku, bo tu jakoś lepiej i bezpieczniej ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#247 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiesz co ja jak zaczęlam pisać na moich mamuśkach to też to było dla mnie troche śmieszne jak któraś np pisała, ze dłuuugo się starała a jak pytałam ile a ta że 4 miesiące to chyba się domyślacie co ja sobie wtedy myślałam ![]() ![]() CHoć myślę, że my takie weteranki, że inaczej jakoś odczuwamy tę ciążę. Ja na przykład mam problem z przyswojeniem tego, że to się dzieje naprawdę i mogę mieć niunię nawet jutro na rękach. Po prostu mój mózg nie jest w stanie tego pojąć że tam w srodku jest dziecko. Myślałam najpierw jak zobaczę na USG uwierzę...nie. Dobra to jak się zacznie ruszać to uwierze...nie. Teraz mam nadzieję, ze jak mi wciną w ramiona to uwierzę ![]() Oż się otworzyłam ![]()
![]() |
![]() |
#248 |
Raczkowanie
|
Dziękuję mala za uspokojenie
![]() ![]() Co do przyswojenie sobie ciąży, to Ty i tak już przynajmniej widzisz swój brzuszek i widziałaś zdjęcie dzidziusia...mnie to dopiero trudno pojąć, że mam tam ok. 2 cm fasolkę...no bo jak to?? ![]() ![]() ![]() Powiem Wam jeszcze, że czasem chce mi się śmiać w duchu, jak moja mama lub siostra "pouczają" mnie i dają dobre rady (nikt nie wie, że leczyliśmy się i że zaszłam w ciążę dzięki in vitro - nie wiemy jeszcze, czy w ogóle powiemy)...i tak sobie myślę...dziewczyny kochane...Wy byście wiedziały, przez co my przeszliśmy...ile badań, wizyt, porad, płaczu, lęku, bólu...a one mi prawią "morały"... ![]() ![]() A tak sobie pozwoliłam na rozpisanie. Dziękuję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#249 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#250 |
Zadomowienie
|
Nowastarsza, ja też powiedziałam rodzicom i siostrze dopiero ok 9-10 tc, wcześniej nikt nie wiedział. Ja to wylewna nie jestem, wręcz przeciwnie, także powiedzenie im sporo emocji mnie kosztowało
![]() Co do tego dziwnego bólu to nigdy o czymś takim nie słyszałam :/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#251 |
Raczkowanie
|
My nie powiedzieliśmy nic rodzicom nie dlatego, że boimy się ich reakcji...przeciwnie, znamy ich poglądy i wiemy, że też popierają tę metodę...tylko jakoś tak boję się, że to mimo wszystko pociągnie za sobą lawinę pytań. Nawet jak poprosimy, by nie dopytywali to wiecie...przy jakieś okazji albo mimochodem będą chcieli się może czegoś dowiedzieć, a ja o tych sprawach nie chcę rozmawiać. Też nie jestem wylewna (długo się zbierałam, żeby się w ogóle na tym forum zalogować, bo nie miałam odwagi). Dla mnie ten zabieg był i koniec. Teraz jest ciąża i to jest najważniejsze...Ale jeszcze nie wiemy czy im powiemy czy nie...być może ostatecznie jeszcze się zdecydujemy. Póki co o ciąży w ogóle nikt nie wie oprócz rodziców i rodzeństwa...
![]() Mam jeszcze takie jedno pytanie...czy Was wszystkie bolą piersi w czasie ciąży? Bo mnie trochę początkowo bolały (ale nie jakoś turbo mocno), a teraz w zasadzie w ogóle...nie są nabrzmiałe, sterczące, nie bolą mnie sutki ani nic (to opisy moich koleżanek z "majówek")...więc trochę się martwię, czy to dobrze, że mnie nic nie boli?? Wydaje mi się, że trochę "urosły", owszem, ale nie bolą...Boże można oszaleć...za tydzień mam wizytę ale do tego czasu to chyba zwariuję...Nakręcam się niepotrzebnie czytając ten majowy wątek...one co 3 dni latają robić bety, porównują wyniki, liczą tygodnie...istne szaleństwo...może i ja powinnam...;( Edytowane przez NowaStarsza Czas edycji: 2015-09-23 o 17:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#252 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Piękny brzusio chudzinko ![]() U mnie już duży brzuszek się pokazał ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja na wątku lutowym też udzielałam się przez jakiś czas, teraz czasami tylko podczytuję, ale dziewczyny tyle stron dziennie zapisują, że nie wyrabiam.. Cytat:
Cytat:
![]() |
![]() |
#253 |
Raczkowanie
|
Dziękuję Mordshit za uspokojenie...jakieś mnie dziś paniki dopadły...eh...jakoś się boję, chociaż przecież nic się złego nie dzieje...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#254 |
Zakorzenienie
|
NowaStarsza
Ja tez jestem malo wylewna i pewnie nie powiedzialabym nikomu ale rodzice i tesciowa byli w tym wszystkim od poczatku i przed nimi nie chcialam miec tejemnic. Teraz najwazniejsza jest ciaza twoj spokoj a jaka metoda doszlo do poczecia to wasza sprawa ![]() Chociaz nie wiem czy slyszalyscie ze od listopada dziecko ma miec wpisane w akt ur to ze jest np z ivf .. Dla mnie to niedorzeczne,bede chciala powiedziec komus to powiem nie bede miala ochoty to nie... Cholera to nasza sprawa. http://www.tvp.info/21662696/urzad-s...-w-listopadzie Co do bóli kochana to mnie tez ciagle cos strzyka ![]() Piersi od poczatku jakos tak niespecjalnie bolaly,chociaz czasem czulam sutki.Teraz sa juz bardziej nabrzmiale i pelniejsze ale nie bola,wiec spokojnie.. Powiedz wszystko lekarzowi i napewno wszystko wytlumaczy i rozwieje wszelkie watpliwosci ![]() Mordsith No to byle do poniedzialku ![]() Ja jutro na 18 i licze na to ze cos zobaczymy,ale nie nastawiam sie az tak ![]() Widze ze nie tylko ja nie udzielam sie na watkach mamusiowych..Zagladam na marcowe mamusie,ale dziewczyny tyle pisza ze nie nadazam ![]() Moze jak juz bede siedziala na zwolnieniu to mnie wciagnie,ale chyba najlepiej mi na starych staraczkowych watkach i tutaj ![]() Edytowane przez bombka666 Czas edycji: 2015-09-23 o 20:09 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#255 |
Raczkowanie
|
DziękujęBombko
![]() Z tymi wpisami w akty urodzenia informacji o ivf chodzi tylko o przypadki dawstwa (czyli darowane komórki jajowej lub nasienie). Nas to nie dotyczy. Tam chodzi po prostu o ustalenie wcześniej ojcostwa (uznania dziecka przed transferem czy jakoś tak). Nie mamy się czym martwić, chociaż jak to w pierwszej wersji usłyszałam, to też mnie zmroziło...No tego byłoby już za wiele...Swoją drogą jak prezydent to podpisywał, to nikt o tym nie wspominał, że takie są tam zapisy...Ja dopiero teraz sięgnęłam po tą ustawę jak usłyszałam o tych rewelacjach... |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#256 |
Zakorzenienie
|
O widzisz,ja nie doczytałam nigdzie ze chodzi o dawstwo i myśłałam ze wszystkich to będzie dotyczyć..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#257 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
CO do piersi to ja jestem na wtku moim mamusiowym od pierwszych tygodni i każda dziewczyna od początku przechodzi ianczej. Nie ma co się porównywać, bo oszalejesz. Niektóre dziewczyny od początku objawy zerowe i tak długo było. Teraz to już z nas walenie to dolegliwości będę siłą rzeczy ![]() Ja dziś na KTG byłam i jakieś tam skurcze się pisały, ale dalej nic nie wiem bo wizyta i grzebanko w szyjce jutro. W ogóle mała osttanie dni się mało ruszała i matkę straszyła, ale jest ok. Tylko położna powiedziała, że leniuszek z Gabrysi. Ta wzięła sobie chyba do serca te słowa i mało mi brzucha nie rozerwie tak szaleje cały wieczór ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#258 |
Zadomowienie
|
Nowastarsza moje powody niemowienia były identyczne, nie chciałam pytan, bo te pytania by mnie dobijaly. A przecież podchodząc do procedury nie wiesz czy to ta, która się uda. Musisz gromadzic energię na zapas. A ze mnie takie rozmowy energię wysyłają. Cóż, u niektórych działa to przeciwnie, ładują akumulatory.
Mordsith, pokażesz brzusia? ![]() ---------- Dopisano o 05:47 ---------- Poprzedni post napisano o 05:40 ---------- Mnie w ciąży z objawów nic się nie przydarzyło, ani mdłości, ani bolące piersi, ani zawroty glowy itp. Pojedyncze przypadki, nie ma o czym gadac. I kochana, nic tylko się z tego cieszyć ![]() Mam wrażenie ze po naszych przejściach my w środku cieszymy się z ciąży 3 razy mocniej niz inne kobiety, ale równocześnie jest w nas tez taka tarcza obronna niedowierzania, taka poniekąd znieczulica. I tak już chyba będzie do końca ciąży każdej z nas. Musze się pochwalić niespodzianka, która ni stąd ni zowąd zrobiła mi we wtorek siostra z chłopakiem. Otoz bez żadnej specjalnej okazji kupili i przywieźli nam łóżeczko stuva z ikei z lateksowym materacem, posciela, ochraniaczem na szczebelki, spiworkiem i kilkoma innymi drobiazgami. Prezent za tysiaka jak nic, a na pieniądzach nie spia. Spadlam z krzesła i do teraz nie mogę wstac, tak mnie pozytywnie zaskoczyli. Tak się cieszą dzidziusiem ![]() ![]() ---------- Dopisano o 05:51 ---------- Poprzedni post napisano o 05:47 ---------- Bombka, co do tych aktów urodzenia, Anna Krawczak z bociana mówiła w tv ze dotyczy to tylko par, które adoptowaly komorki badz zarodki od dawców. ---------- Dopisano o 05:53 ---------- Poprzedni post napisano o 05:51 ---------- Mała, trojkatny brzuch haha, to musi być superwidok :d |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#259 |
Raczkowanie
|
Macie rację dziewczyny...trochę świruję
![]() ![]() P.S. widziałam kiedyś u koleżanki w jej 9 miesiącu ciąży jak jej się ten brzuch ruszał..myślałam, że padnę, niewiarygodne to jest...i piekne zarazem...Trzymaj się mala ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#260 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#261 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Na Twoje specjalne życzenie pokazuję mój brzuchol dziś (20tc) Czekam na Twoją fotkę brzuszka, bo chyba nie chwaliłaś się tutaj?? ![]()
![]() |
![]() |
#262 |
Raczkowanie
|
O ludzie kochani....jaki piękny widok
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#263 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#264 |
Raczkowanie
|
Mordsith a skąd Ty kochana wiesz, że ja jestem chudzinka? Powiem Ci, że po tej stymulacji, lekach i w ogóle, to brzuch mam całkiem całkiem (chociaż wiem, że to nieciążowy, tylko wzdęty i wydęty). Zaczęłam też jeść jak należy (a nie ciągle na dietach i niedojedzeniu) i widać tego efekty niestety
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#265 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja miałam sporą nadwagę już przed ciążą, ale powiem Ci tak szczerze, że teraz żaden dodatkowy kg się nie liczy.. Ważne że marzenie o ciąży się spełniło, a nadwagą i jej zrzucaniem będę się martwić po porodzie ![]()
![]() |
![]() |
#266 |
Raczkowanie
|
Oczywiście
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#267 |
Zakorzenienie
|
Mala nie umiem sobie nawet wyobrazić jak brzuch może falowac,ale musi to świetnie wyglądać jak brzuch przybiera różne kształty
![]() Eleo ale super niespodzianka,kochane osoby masz przy sobie,a to super sprawa.. Gdyby to mnie spotkało to chyba bym wylala morze łez ze wzruszenia.. Ale mam dwóch braci wiec nie musze się martwić bo na takie pomysły oni nie wpadną ![]() Nowa kochana do środy niedaleko wiec spokojnie wytrzymasz, ale ja ci powiem ze denerwuje się przed każdą kolejną wizyta wiec wszystko przed toba ![]() Mordsith jaki piękny brzuszek♡♡ wow,pomyśleć że za 5 tyg ja taki będę miala ♡♡ Super wyglądacie ![]() ![]() Eleo właśnie pokaż nam swój brzuszek ![]() Po wizycie super,małe fikalo jak szalone ale niestety odwrócilo się dupeczką do mamusi i nie pokazało co ma między nóżkami wiec czekamy nadal...Tak sobie mysle ze bedzie ciekawie jak zacznie kopac,pewno bede czula to w kazdej czesci mojefo ciala ![]() P dr chciała tez zobaczyć buzię żeby pokazać mi ze żadnych cech zespołu downa nie widać ale i to się nie udało. .. Ciagle pokazywalo zadek. Troszkę mnie uspokoiła bo mówi ze skoro przezierność jest w normie kość nosowa obecna to będzie dobrze a krew i ryzyko to tylko prawdopodobieństwo.. Tego się trzymam,chociaż Tż namawia na nieinwazyjne i niewiem czy jednak nie zrobimy... Edytowane przez bombka666 Czas edycji: 2015-09-24 o 20:45 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#268 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jaki cudny prezent Wam zrobili ![]() Smiejszesz suię z trójkącika? TO patrz ![]() ![]() TRÓJKĄCIK.jpg Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ja bym nie robiła tych badań. Na następnej wizycie maluszek pokaże buzię i zobaczysz, ze wsyztsko będzie ok, a kase wydacie. No a jakby się okazało (tak przykłądowo bo na pewno jest ok) że coś nie tak to co zrobicie? Pewnie nic wiec może lepiej poczekać na następne USG i zobaczyć buziaczka? ![]()
![]() |
![]() |
#269 |
Zakorzenienie
|
acha napisąłam już na wątku staraniowym ale tez tu wkleję:
Byłam dzisiaj na wizycie i się na rychły poród jednak nie zapowiada. Lekarz powiedział, że może być za 2 dni a może za 2 tygodnie Wizyty już jednak nie będę miała. Kazał na KTG tylko przyjść 1 października, czyli dzień na który ja wróżę poród i badanko po KTG będzie. Niunia waży już 3200 g. O maskara, ale jest plus/minus 400 gram. Mam jednak nadzieję, ze to nie jest 3600 ![]()
![]() |
#270 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A dziecię wstydliwe, więc czekamy dalej razem z Wami aż zdecyduje się Wam pokazać ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:12.