![]() |
#241 | |
Zadomowienie
|
Dot.: brak chęci do jakichkolwiek zobowiązań przed 40stką...
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#242 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie no, trzymaj się tego skarbu, on se kupi bardziej wypaśną furę zeby wozic doopę na drugą strone ulicy do parcy i na siłkę ![]() ![]() Masz rację, trzymaj sie go pazurami, Ty go lovciasz takiego, a nie daj boze inna by na tego zbuka trafiła. szkoda kobiet. ja bym wyśmiała goscia w twarz i wyrzuciął za domu,a ewentualnie jakby ta miła perspektya była zakomunikowana u niego w domciu, to tak bym pierdzielnęła drzwiami na odchodne, ze by mu z framugą wyleciały a szanowna mamunia by zawału od wstrzasu doznała. A Ty nieee, taaaaki opiekuuuńczy , zajmie się tobą i dzidzią. joooo, słiiit, łabędzie, serduszka i jednorożce ![]()
![]() |
![]() |
#243 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Znajdź sobie jeszcze ze 2 etaty bo na utrzymanie "Waszego domu" Ci braknie. ![]()
![]() |
![]() |
#244 |
Zadomowienie
|
Ale to poł etatu ma byc tylko do momentu jak zamieszkamy razem zebym miała odłozone na auto. Szczerze to akurat w tym problemu nie widze.
---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ---------- jedynie wiem ze raczej nie znajde, ale sam pomysł nie jest zły.. ciezko wymagac od faceta auta na prezent tylko dlatego ze go stać :/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#245 |
Zakorzenienie
|
Absurd jest tu, ze tobie się wydaje że on Cie kocha i by o Ciebie zadbał.
jakby o Cibie dbał, to by kupił uzywane małe autko za 10 tysi na siebie (żebyś się nie czułą coś tam, nie wiem co w tej sytucji bo i tak zachowujesz się jak natretna nałoznica. Bo jedziesz do panka na weekend , całe w koronkach pod spodem jak lubi, obskoczyć niechętnego nie? I Ci to nie robi zwarcia w mózgu tylko autko przyjac od niby kochajacego partnera Ci robi?) i Tobie dał zebyś miała czym dojezdzać zanim sie nie ogarniesz jakoś. Dopisek: jakby Cie kochał i się o Cibie troszczył, nie musiaąłbyś "wymagać". By zrobił histerię że masz użytkować i tyl, bo to dla _WASZEGO_ dobra jest, dbac o Cibie, zwłaszcza ze okazem zdrowia to Ty nie ejsteś.
Cava Z salamandrą w dłoni szedłem przez powierzchnię komety. Liz Williams Edytowane przez cava Czas edycji: 2015-09-25 o 13:04 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#246 |
Zakorzenienie
|
Moglby ci pozyczyc swoje.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#247 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A wiem. Szukaj pracy w bardzo dużym mieście. Więcej zarobisz a w pociągach się wyśpisz.
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#248 |
Konto usunięte
|
a nie wydaje ci się, że on jest dla ciebie za dobry i że na niego nie zasługujesz?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#249 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#250 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#251 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
jessuuuu on nigdy tak nie zasugerował!! obgadalismy ze na wiosne najpozniej razem zamieszkamy i do tego czasu moge miec np dodatkowe pol etatu zeby odlozyc na auto. I jesli do tego czasu nie znajde jednej, porzadnej pracy za min 3000 (zeby sie oplacało tyle miotac pociagami) to wtedy mam rzucic to w cholere i szukac na miejscu czegos.. praca nie jest wymaganiem wspolnego zamieszkania, jak do tego czasu nie znajde naprawde dobrej to mowil ze wtedy olać to i szukac na miejscu i przynajmniej dojazdy odpadna, a dojazdy beda ok wyłacznie jesli beda sie opłacały.... nigdy nie padły slowa ze praca jest warunkiem zamieszkania! |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#252 |
.
|
mam wrażenie, ze sobie racjonalizujesz to "nie przyjęłabym od niego auta, a to, że go stać, nie znaczy, że ma mi kupić". tak sobie łatwiej poradzić z informacją, że i tak by ci nie kupił, c'nie? ostatnio kupiłam sobie auto kilkuletnie, w super stanie. gdyby facet kupił ci coś podobnego to w miesiącu wystarczyłoby mu na opłaty, żarcie, odżywki na siłownię i parę innych rzeczy, a twój komfort by znacząco wzrósł. zresztą, można kupić coś małego, taniego i ekonomicznego w utrzymaniu. sama znam dziewczyny, które związały się z bogatymi facetami i dostały auta prosto z salonu. facetom tak zależało na komforcie dziewczyn, że nie żałowali na nie kasy. a twój na ciebie żałuje i przecież nie zamieszkacie razem z twoimi zarobkami! nawet jak będziesz robić na 1,5 etatu to nie będzie cię stać na jego standardy. dodaj do tego utrzymanie auta to już w ogóle kaplica. zdajesz sobie sprawę, ile kosztuje utrzymanie samochodu?
![]() |
#253 |
Przepompownia Ścieków
|
Czyli ogólnie już nie ma żadnego problemu, tak? Przyszłaś tutaj, żeby się wyżalić, a jak dziewczyny zaczęły Ci wykładać, co Twój facet robi nie tak, nagle okazuje się, że wszystko między Wami jest git. Zaczęłaś teraz kłaść nacisk na inne, pierdołowate aspekty, a przecież Twój wątek ma bardzo smutny tytuł. Po co założyłaś ten wątek, możesz powiedzieć?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#254 | |
.
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#255 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#256 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ---------- w kazdym razie tego 2500 nie powiedział jako warunek a jak sam powiedział jako uswiadomienie i zeby mnie zmotywowac do szukania lepszej pracy bo uwaza ze robie cos zle skoro jeszcze jej nie mam a szukam pol roku :/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#257 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Motywator, to on jest, nie ma co ;/ Nie dosc, ze Cie dobil swoimi standardami i oczekiwaniami, to jeszcze Cie obwinia, za to, ze nie mozesz innej roboty znalezc. Kurde, zapowiada Ci sie cuuuudowne wspolne zycie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#258 |
.
|
niby macie składać się po połowie, więc jak chcesz do tego opłacić utrzymanie auta?
![]() |
#259 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie wyczymie XDDSSDSSSDDS |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#260 | |
.
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#261 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mielismy tez taka rozmowe ze on usiadł i na kartce wyliczał mi koszty zycia (koszt czynszu, raty kredytu bo twierdzi ze czesciowo bedzie brał, kosztow zycia jak jedzenie itp, ubezp itp) i to wszystko dodał i wyszła mu kwota ok 5tys zł (z rata kredytu) i podzielił to na poł i powiedział ze nawet mnie nie stac teraz na wspolne zycie :/ - przeraziło mnie to ze on chce sie dzielic kosztami na poł, bo nawet jak w optymistycznej wersji zmienie prace na 2x lepiej płatna za 3.000 to mi po odliczeniu opłat zostanie 500 zł (z ktorych jeszcze bede musiala odjac na dojazdy, swoj telefon itp..) a jemu np 15.000 w pesymistycznej wersji - i on o tym wie bo tez to powiedział i dlatego powiedział ze chce dla mnie lepszej pracy ale ja nie umiem znaleźć, ciagle wysyłam cv, chodze na rozmowy i jak juz mi proponuja to za tyle samo ile mam...." Co w wolnym tłumaczeniu z Polskiego na nasz znaczy: - sory bejbi, nie stać Cie na pomieszkanie ze mną dopóki nie zaorasz się jak bura kobyła. Już wyparałaś że masz sie dołozyć do zycia , nie? Wiesz co, jakby Cie kochał i o Cibie dbał, to by Ci samochodzik udostepnił (nie musi Ci kupować, moze kupic na siebie jaiis mały za 10 tysi , ze w razie rozstania nie ma problemu, jest jego, sprzedaje o ozyskuje kasę) żeby zrekompensować Ci koszty i trudy dojezdzania do niego co tydzień. Ale nie, wie że jestś slabegoz dowia ale ma plan, ze masz zapierdzielać na półtora etatu, zeby kupić samochód którym bedzisz mogął szybciej do niego dojezdzać. Git, ksiaże, normalnie macharadża ![]() Wex chociaż się ogarnij ni jedź do niego, już z siebie nie rób mopa ostatniego, i tak nei chce mu się nawet z Tobą bzyknąć, a Ty lecisz w tych koronkach i się naprzykrzasz. :/
![]() |
![]() |
#262 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#263 |
Konto usunięte
|
Ale właściwie - w czym w końcu tkwi problem? Wszystko wyjaśniłaś - jesteś w udanym związku ze wspaniałym facetem, zamieszkacie razem na wiosnę i będziecie żyć długo i szczęśliwie. Tytuł trochę nie pasuje do treści, ale jak poprosisz modkę, to go zmieni.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#264 |
.
|
chyba ten element pominął przy uświadamianiu :P
![]() |
#265 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale na wynajęcie mieszkania szkoda mu kasy, do ciebie nie pojedzie bo nie masz warunków, na hotel nie będzie wydawał, a u niego w trzypokojowym mieszaniu, gdzie mieszka sam będziecie się kisić. Fu*k logic. Cytat:
Jakoś z opisów facet autorki na specjalnie super zapracowanego mi nie wygląda. Ale nawet zakładając, że rzeczywiście tyle zarabia to stawia to jego zachowanie wobec autorki w jeszcze gorszym świetle. Bez kitu, co kolejna perełka autorki to bardziej pozbawiona sensu. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#266 |
Zakorzenienie
|
No ale facio ma olbrzymie wydatki, olbrzymie!
Karnet na siłkę i odżywki. ![]()
![]() |
#267 |
Zakorzenienie
|
Napisałam w tamtym wątku (podawany na początku tego) i tu napiszę: moja historia jest podobna. Zasadniczą różnicą jest to, że ja się do tz trochę na siłę wprowadziłam i że kiedyś mi na założeniu rodziny nie zależało, teraz zdecydowanie chcę mieć dzieci i raczej mieszkać w mieście rodzinnym. Jak można się domyślić tz inaczej widzi przyszłość. Jedyne co mogę doradzić to szczerą rozmowę i jeśli okaże się, że jednak chcecie od życia czegoś innego, to należy się rozstać, póki jesteście ze sobą stosunkowo krótko i nie macie wobec siebie zobowiązań typu wspólne mieszkanie.
Jestem w związku 7lat i w zasadzie od ok. 2 wiem, że właśnie tylko z powodu dzieci powinniśmy się rozstać, ale trudno podjąć tę decyzję bo "tu milion powodów". Nie ma co się łudzić, że faceci zdanie na temat rodziny ot tak zmienią pod naszym wpływem. Zresztą nawet jeśli uda się go/ich przekonać, to di mnie to nie przemawia, wolałabym by to była jego suwerenna decyzja a nie wywołana moimi oczekiwaniami. A nie oszukujmy się faceci koło 40 raczej wiedzą czego chcą od życia, szczególnie jeśli ich życie zawodowe jest ułożone. Taka sytuacja jak teraz jest po prostu wygodna. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#268 | |
Naczelna Nastolatka
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#269 |
Zadomowienie
|
W sumie wpadłam na ciekawy pomysł. Jak sie teraz w weekend spotkamy, powiem mu tylko (bez zadnych powaznych rozmow, niech sie skupi na 7.11) ze ten listopad juz niedługo i ze chyba w pazdzierniku zaczne sobie powolutku, z ciekawosci przegladac oferty pracy w jego miescie i poblizszych, zeby poznać rynek, a nóż się trafi jakas praca za np. 2000zł (w sumie nie jest to wcale takie wykluczone) to wtedy bym zarobiła 500zł wiecej niz tu i dodatkowo odpadł by mi nie mały koszt dojazdów pociagami i mogłabym wtedy ja wynajac mieszkanie a on sie wprowadzić (nie linczujcie, wiem ze to byłoby wykorzystywanie mnie wtedy ale chodzi o reakcje a nie ze to zrobie) i wtedy bedzie mogł sobie oszczedzać na kupno domu dla nas na wiosne.
Generalnie taki troche blef (bo to tez nie dobre rozwiazanie z uwagi ze ja bym płaciła za wynajem_) - ale jestem po prostu ciekawa jak zareaguje.. Myslicie ze warto sprawdzić? ---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ---------- ja nie mowie ze chce robic z siebie idiotke i go jeszcze utrzymywac ale chodzi mi o sama reakcje na taki blef - ze w pazdzierniku szukam pracy u niego i jak sie trafi cos za 2-2,5 to wynajme tam mieszkanie dla nas do czasu jak on na wiosne nie kupi domu... i wtedy tez dojazdy meczace i kosztowne w koncu odpadna. Jestem cieawa jak by zareagował.. warto tak zablefować? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#270 |
Konto usunięte
|
Przecież ci powie ze szkoda komuś pieniądze w kieszeń za wynajem ładować, ale jak chcesz sobie pogrywac to proszę bardzo.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:19.