|
|
#241 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. IV
pampersy dada newborn za 8,99 chusteczki 4pak za 17,99 mi też pachną nogi ale puchnac nie puchna ![]() Cytat:
mnie te kostki bolą chyba od butów wcześniej nic nie bolało ![]() ---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ---------- aha coś slyszalyscie o wózku 1. carmello Silva 2. dymex Titan 3. marcello |
|
|
|
|
#242 |
|
Zakorzenienie
|
Kinga, tak, polecam: http://liskowelove.blogspot.com/2015...-z-kremem.html
|
|
|
|
#243 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki Dotka nawet nie najgorzej to wygląda. Musze spróbować.
Baby, a ta znajoma to już przyjechała z rzeczami dla maluszka. , bo mi się zapomniało kiedy to miało być. |
|
|
|
#244 |
|
Zakorzenienie
|
Bierzemy wózek do domu
do domu przyjadę będę jeździć po mieszkaniu hahaha I ciuszki też prześliczne <3 ah jestem zachwycona Wódkę też kupiliśmy mama wzięła to na siebie Haha
|
|
|
|
#245 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no i maluch ma furke. Fajnie Wam sie udalo i wodeczka kupiona
|
|
#246 |
|
Zakorzenienie
|
We wtorek :-D wtorek po poludniu. Zapraszam ich w podziekowaniu (chociaż w sumie nie wiem dlaczego jej bede dziekowac bo zs bagaz zaplacili rodzice,moja mama ja zawozi na lotnisko a ja odbieram tutaj:-P) na kolacje a pozniej zrobie foty :-D
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
|
|
#247 |
|
Zakorzenienie
|
Magda ciesze się, że wam się zakupy udały, jak czytam to sama się cieszę że go macie.
Jak już do jedziecie to zrób nam zdjęcia wszystkiego i pokaż koniecznie.---------- Dopisano o 18:30 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ---------- Baby to czekamy do wtorku |
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#248 |
|
Zakorzenienie
|
Magda, pełen przekrój zakupów: wózek, ciuszki i wódka
![]() Gratki ![]() Baby, umowiłaś się do psychologa? |
|
|
|
#249 |
|
Zakorzenienie
|
Magda, super, ze wszystko sie udalo
Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#250 |
|
Zadomowienie
|
![]() Magda super że się wszystko udało Gratulacje wózka!W tym tygodniu zaczynamy remont
|
#251 |
|
Rozeznanie
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#252 |
|
Wtajemniczenie
|
Hahah koktajlowa zaje.biste trzeba sobie zapisac
|
#253 | |
|
Zakorzenienie
|
magda to się udały zakupy
![]() magdusia się Tż postarał, tak trzymać! ![]() Cytat:
Ja maty edukacyjnej nie kupuję przed porodem. Raczej już po. A to taka rzecz, że pewnie i tak od kogoś dostaniemy. |
|
|
|
|
#254 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Czekam na fotki
|
||
|
|
|
#255 |
|
Zakorzenienie
|
Zaliczyłam pierwszy nordic walking
Teraz byle utrzymać regularność 2-3 razy w tygodniu + raz w tygodniu basen i będzie miodzio ![]() A zimą pewnie siłownia, chodzi któraś z Was? |
|
|
|
#256 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() U nas to ma być szybka piłka, oby! Najgorsze będą prądy i ogrzewanie, no i kurz na calutkim mieszkaniu Obyśmy tylko do porodu to ogarnęli i sprzątnęli
|
|
#257 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Fajnie, że wybrałaś się na nordic walking, długa traska? Ja też chodze tak ze 3, 4 razy w tygodniu. W zimie też zamierzam (w zeszłym roku całą zimę uprawiałyśmy z mamą jogging, bardzo fajnie było, tylko ubrać się odpowiednio ) a kurde na basen się boję przez te moje bakterie w moczu ![]() magda gratuluję udanych zakupów! wózek na pewno jest mega! i taki duzy zakup już Wam odpadł Mój TŻ tez złapal zajawkę na wózek dopiero jak pooglądaliśmy na żywo i teraz stwierdził, że czas najwyższy zacząć poszukiwania
|
|
#258 |
|
Zakorzenienie
|
Mojakaren, nie wiem jaka długa, bo nie wzięliśmy telefonu (=endomondo), a byliśmy u nas w lesie, a tu idziesz, idziesz, idziesz taka dłuuga prosta
![]() Musiałam też w miarę szybko wracać, bo mnie pogoniło do łazienki, TŻ się śmiał, bo wróciliśmy, a ja czytam mu korzyści z NW i m.in. 'przyspieszenie metabolizmu, poprawa trawienia' - no u mnie to przyspieszyło wybitnie ![]() Ale dzisiaj jest ósmy dzień tego rota, czy co to to mnie dopadło, więc już bliżej końca. Dobrze, bo kurde, jutro mam tą echokardiografię i miło by było oddalić się od kibelka bez obaw ![]() I jak to powidła nie podeszły nikomu?! Wyślij do mnie, my kochamy powidła śliwkowe ![]() Ja zrobiłam czeko-śliwkę, a drugie to powidła z wanilią, cynamonem i goździkami - w sam raz do jesienno-zimowych jaglanek i owsianek
|
|
|
|
#259 |
|
Zakorzenienie
|
mojakaren do mnie też możesz kilka słoiczków podesłać
my uwielbiamy!
|
|
|
|
#260 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#261 |
|
Zakorzenienie
|
Czarnula, a Ty robiłaś w tym roku powidła, czy się oszczędzasz?
![]() I jak tam Wam idzie wybór imienia, będzie Pola czy Klara?
|
|
|
|
#262 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może uda mi sie kilka słoiczków, jakoś na siedząco. O ile mi się nie skończyły już śliwki, ale chyba mam właśnie ostatni dzwonek? Przegapiłam w między czasie kilka innych owoców z wiadomych przyczyn, ale śliwkowe tak uwielbiam! A odnośnie imienia, to ciągle się wahamy. Ale do brzucha cały czas mówimy Pola, więc tak chyba samo się wybrało
|
|
|
|
|
#263 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ostatnio tez jak wracałam z kijków to szybciutko nogami przebierałam hehehe i dla mnie to zbawienie bo ciąża upływa mi pod znakiem wieeelkich wzdęć teraz zaczełam pić herbatkę koperkową to ciut lepiej ![]() o widzicie chętnie bym Was obdzieliła moimi przetworami ![]() U nas jedyne co zeszło w mgnieniu oka to dżemy truskawkowe a na drugim miejscu wiśniowe
|
|
#264 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dzisiaj na siedząco przebierałam i wypestkowywałam 5kg śliwek
Także da się ![]() Ja w sumie też w tym roku szału nie zrobiłam, bo kilka słoiczków dżemu truskawkowego (został tylko jeden), 2 słoiczki dżemu porzeczkowego + 3 słoiczki soku z czarnej porzeczki na zimowe przeziębienia. Najwięcej no to teraz tych śliwek, bo wyszło mi 5 dużych słoików (po ponad 600ml) + jeden mały, który dam mamie. Na pewno chcę sobie jeszcze jabłka przesmażyć, ale zapomniałam w sobotę kupić, a sama jak pojadę, to nie chcę dźwigać, bo to też z 5kg by się przydało kupić co najmniej. U nas też rozważaliśmy tego Witka i Mikołaja, ale TŻ zaczął sam do brzucha mówić Witek i też 'się samo wybrało' ![]() ---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ---------- Mojakaren,ja właśnie nie przepadam za dżemem truskawkowym Wiśniowych nie robiłam, nie mam drylownicy, nie mam wiśni, a sklepowe drogie strasznie, więc olałam. Miałam robić sok malinowy jeszcze, ale u mnie na wsi w sklepie trafiłam na sok malinowy, gdzie w składzie są tylko maliny i cukier (czyli to, co w domu), więc stwierdziłam że za 11zł, to mi się nie opłaca bawić, zwłaszcza że mam jeszcze ten porzeczkowy. Przecierów pomidorowych nie robię, bo musiałabym zrobić z 40 słoików żeby to faktycznie w zimie używać Lubimy sos pomidorowy, zupę pomidorową itp i dużo tego schodzi. W zeszłym roku zrobiłam 6 wielkich słoików, ale nawet niepotrzebnie je pasteryzowałam, bo zeszły niemalże na bieżąco |
|
|
|
#265 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja tej czeko-sliwki w zyciu nie jadlam ale wydaje mi sie ze bardzo bym ja polubila...
moze bym zrobila chociaz na sprobowanie poki co ale swoich sliwek nie mamy jeszcze bo drzewka dopiero zaczynaja owocowac takze tylko do pojedzenia a kupic i robic nie bardzo mi sie oplaca. Wisniowych dzemow zrobilam chyba ze 30 sloiczkow a zostaly 4 jezynowych kilka ale jakos specjalnie nie ida..
Serduszko malutkie Edytowane przez Magdusiaaa Czas edycji: 2015-09-20 o 21:28 |
|
|
|
#266 |
|
Zakorzenienie
|
Dotka większym problemem jest dla mnie stanie przy kuchence
Ty masz thermo mixa, więc łatwiej Pestkować mogę na siedząco. Chociaż czasem to jestem w stanie tylko leżeć, a na leżąco, no to już by był trochę wyczyn ![]() Czyli imię postanowione? Przeciery też chciałam robić, pewnie też by szybko zeszły. Jeśli jeszcze sensowne pomidorki dorwiemy i będę mogła, to pewnie coś zrobię. |
|
|
|
#267 |
|
Zakorzenienie
|
Kura dziewczyny
Jechaliśmy do Rzeszowa prawie nie wyhamowałam, ale ok zdążyłam. Jadę w Rzeszowie korek mega przed światłami, zielone, jadę a tu mi gość wjeżdża z boku na mój pas. Po hamulcach (a mój samochód jedzie), on przyspieszył, wyhamowałam. Poklęłam, strąbiłam, dzidziuś skopał. Wróciliśmy do rodziców, było ok. Wracamy do domu i co? Zatrzymałam się zresztą, nawet gdyby to jednak była moja wina. A gość (na bank to był facet - nie wiem skąd, intuicja) pojechał, nawet nie hamował, nic więc samo z siebie mówi, że to była jego wina skoro uciekł. Jeju ja mam dość tego samochodu i tych głupich kierowców Nie mam siły już na nic. Za dużo nerwów |
|
|
|
#268 |
|
Zakorzenienie
|
Magdawspółczuję
, a tak dobrze się dzień zapowiadał, a tu masz na zakończenie takie coś. Dobrze, że wcześniejszymi razami udało się uniknąć stłuczki, bo miały by gorsze skutki.
|
|
|
|
#269 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wiem, że niby nic się nie stało, ale po całym dniu nerwów na ulicy to mnie to po prostu rozbroiło
Gdybym mogła sobie pozwolić to już nie wsiadłabym za kierownicę.. |
|
|
|
#270 |
|
Zakorzenienie
|
Magda, Ty to masz przeboje drogowe..... Nie ma co :-/ wazne, ze Wam nic sie nie stalo.
Wyslane z Lumia920. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:26.

ale puchnac nie puchna 

do domu przyjadę będę jeździć po mieszkaniu hahaha
mama wzięła to na siebie Haha

a tu od poniedziałku jeszcze bardziej się zacznie.

Obyśmy tylko do porodu to ogarnęli i sprzątnęli 

a na drugim miejscu wiśniowe
, a tak dobrze się dzień zapowiadał, a tu masz na zakończenie takie coś. Dobrze, że wcześniejszymi razami udało się uniknąć stłuczki, bo miały by gorsze skutki.