Mamusie styczniowe 2016, cz. IV - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-09-20, 10:46   #211
kinga1701
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. IV

Kogiel co to za region ja chce tam pracować co do ilości godzin przez lekarzy to tak nie powinni tyle pracować bo oni jednak za kogoś odpowiadają i czasem o mały błąd nie trudno, a może się skończyć tragicznie. Lekarz to tylko człowiek i jak każdy ze zmęczenia może popełnić błąd. Za takie dyżury jak niektórzy mają to powinni ich karać.

---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ----------

dzień dobry bo się nie przywitałam
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-20, 10:51   #212
Dotka90
Zakorzenienie

Dla mnie też 2400 za pracę lekarza to nie jest wcale szał
W stosunku do dyżurów, odpowiedzialności itd. to nie jest duża kasa.

A to, że ktoś wyciąga 15 tysi z 3 etatów - spoko, tylko właśnie za jaką cenę? Ja nie chciałabym żeby mój mąż tak pracował.

A mój gin tak pracuje, że pracuje normalnie w szpitalu i poradni przyszpitalnej + w swoim gabinecie (do godzin nocnych, nawet z wizytami o 23...). Fajnie, bo ma dużo pacjentek, na pewno kasę z tego też ma niezłą, ale w ogóle w domu nie bywa.

Ostatnio podczas wizyty zadzwoniła do niego żona, żeby ustalić plany na listopad - jak on pracuje w długi weekend. Pogadał z nią szybko i mówi do nas: przepraszam Was, ale musiałem odebrać. I tak się dziwię, że ta kobieta jeszcze ze mną jest.
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-20, 10:56   #213
mojakaren
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Ja też dostałam śniadanie do łóżka - grahamki wydrążone, w środku szynka + ser + jajka + szczypiorek i to zapieczone w piekarniku. Pychota, spróbujcie!

Mojakaren, ja widzę na stronie jednego labu, że krzywa cukrowa (3 punktowa, bo taka ma być?) kosztuje 24zł.
Ja będę 30.09 robić badania, bo i tak idę wtedy do poradni patologii, to podjadę rano do diagnostyki. Mam jeszcze zrobić mocz, morfologię, CRP, toxo i coś tam jeszcze.

Ostatnie dwa dni znowu się drapię Jezu, mam nadzieję, że to jednak nie ta wątroba...
Dotka oby ta wątroba już dała Ci spokój!
Śniadanie pycha, widziałam ostatnio taka inspirację na kwestii smaku i też zamierzam w któryś dzień wypróbować
Ja też mam zapisane oprócz tej krzywej, mocz i morfologię

Cytat:
Napisane przez Casaa Pokaż wiadomość
Nie wiem czy rodzinny wystawi. Moj rodzinny jakis czas temu powiedzial, ze nie da mi skierowania na morfo, mocz bo skoro chodze do gina prywatnie to wszystkie badania tez prywatnie.... To jest moj wybor lekarza. Poklocilam sie z nim i troche nawrzucalam ;-) nie wiedzial, ze ze mna zadzierac sie nie powinno :P
ja ostatnio poszłam do rodzinnego po skierowanie na mocz to też coś tam mruczał, ale w końcu przepisał mi razem z całym pakietem innych badań - morfologia, glukozą i nawet EKG teraz tez się wybiorę. U mnie generalnie nie byłoby większego problemu muszę tylko przedstawić taka zwykłą kartkę od mojego gina, na której wypisane sa te badania i jego pieczątka z podpisem

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-20, 10:56   #214
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Dotka, ale to jest jego swiadoma decyzja, to nie jest tak, ze ktos mu kaze pracowac do 23, bo co chce miec wiecej kasy, kolejne wakacje w Australii. Mentalnosc ludzka jest taka, ze jak mam duzo, to chce jeszcze wiecej.

"MOTOR" masz pod maską np. samochodu
"MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości.
malwi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-20, 11:03   #215
Dotka90
Zakorzenienie

Malwi, akurat obstawiam,że nim kierują trochę inne przesłanki, niż kasa
Raczej chodzi po prostu o pacjentki, o to że lubi swoją pracę, nie chce zostawiać pacjentek bez opieki.

Pisałam tutaj kiedyś: sam zaproponował, że gdybyśmy nie mieli kasy, to mu powiedzieć i nie bedziemy płacić za wizyty, bylebyśmy przychodzili. Który gin Ci tak powie?

+ to, że wizyty są niedrogie (120zł) + to, że za wizytę płacę jak za wizytę z USG 2D, a robi nam ZAWSZE 4D + drukuje zdjęcie 3D i sam mówi, żeby zdjęcie schować, żeby dziewczyny w rejestracji nie widziały.
Stary 2015-09-20, 11:09   #216
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Tez mialam kiedys lekarza z powolania, ale artukul do ktorego sie odwoluje, mowi o tym, ze dziewczyna narzeka na to, ze za malo zarabia, a przeciez ma tak odpowiedzialna prace i skonczyla tak ciezkie studia.

"MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości.
Stary 2015-09-20, 11:11   #217
kinga1701
Zakorzenienie

Ok może lubi swoją pracę, a żony i dzieci nie lubi co z nimi nie jest? Wszystko ma swoje granice i tak jak malwi mówi to jego wybór no chyba , że to żona i dzieci nie chcą go w domu i wysyłają do pracy ale to mało prawdopodobne.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-09-20, 11:12   #218
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Ja wiem, ze zdarzaja sie w roznych zawodach ludzie, ktorzy chca pracowac w konkretnym zawodzie, bo kasa jest fajna i maja w powazaniu innych ludzi.
Tez pisalam ostatnio o moim ginie, ktory sugerowal wizyty prywatne.

Stary 2015-09-20, 11:30   #219
Casaa
Zakorzenienie

Zmienie temat ;-) od jutra w biedrze sa chusteczki dada z bawelna 3+2 paczki za 14,99. To chyba ok cena tylko nie pamietam, ktore sroka polecala...

Wyslane z Lumia920.
Casaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-20, 11:35   #220
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

A ja mysle ze to chodzi tylko i wylacznie o kase. Wiadomo ze kazdy normalny czlowiek wolalby spedzac czas z rodzina, dziecmi oby tylko kasa na konto wplywala. A jak sie zyje na bardzo wysokim poziomie niestety trudno jest zejsc nizej i zrezygnowac z dobrobytu wszystkich zachcianek i wczasow w cieplych krajach...

Serduszko malutkie

Magdusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-20, 11:40   #221
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

Prawda jest taka, że jak ktoś chce, to może być pracoholikiem niezależnie od branży i nie bywać w domu. Sęk w tym, że czasem te 3 etaty/dyżury są równocześnie (sor, kardiologia i wewnętrzny), co skutkuje wzrostem płacy w dobę do miesięcznej pensji automatyka, a równocześnie spadkiem jakości pracy na rzecz pacjenta. Do tego przychodnia na NFZ i prywatna praktyka. Ciężko to nazwać rozsądkiem. Bo że powinien być dobrze opłacany w podstawie to akurat nie mam wątpliwości.

Zrobiłam dziś sobie śniadanie, które chodziło za mną tydzień- makaron z łososiem, oliwkami, fetą, kukurydzą, papryką, bazylią i sosem vinegret. Brakowało mi tylko startej skórki cytrynowej (mąż pewnie jeszcze dorzuciłby pomidory, ale one mają zakaz bycia w mojej obecności ) ach:

I wczoraj pojechałam do galerii pomacać ciuszki dziecięce. Nie, nic nie kupiłam

30.12.2012
26.04.2014
medeline jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-20, 11:48   #222
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Magdusia wszystko sie zgadza, miedzy innymi do tego zmierzam, chociaz mysle, ze kazdy konczac studia nie wymaga od swojej przyszlej pracy, zeby zarabiac po 10 tys miesiecznie, w przypadku lekarzyc coz takie trudne studia, trzeba tyle zarabiac na starcie. Takie zarobki mozna sobie wyrobic tylko doswiadczeniem w pracy, jesli ktos ma takie mozliwosci w pracy. Mysle, ze nauczycielowi (temat mi troszke blizszy, z racji towarzystwa w jakim sie obracam) byloby bardzo ciezko osiagnac taka stawke, nawet gdyby pracowal w 3 szkolach jednoczesnie i udzielal korepetycji.
A tak jeszcze dodajac, na studiach mieszkalam ze studentkami medycyny, coz dwoily sie i troily, zeby zaliczyc kolokwia, wejsciowki, egzaminy, po kazdym egzaminie szly z flaszka do wykladowcy dla mnie cos niedopuszczalnego, u mnie dawalo sie "prezenty" tylko na obronie, tam przy kazdej okazji. Aaa i urodziny wykladowcy, to rowniez okazja!!!! To tak tylko o zachlannosci lekarzy.

Edytowane przez malwi89
Czas edycji: 2015-09-20 o 11:50
Stary 2015-09-20, 11:55   #223
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Dzień dobry kupiliśmy jednak te waciki i patyczki i to tz stwierdził że bierzemy dwie paczki Haha wzielam dodatkowo trzy pak zwykłych wacikow. Myślę że starczy nam spokojnie, bo ja waciki jedna paczkę na pół roku - rok. Więc powinno być spoko

Zaraz obiadek u mamusi
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-20, 12:06   #224
kogielmogiel
Rozeznanie

Kinga pisze o Krakowie bo ten rynek znam i obracam sie w srodowsku technicznym bo takich mam znajomych. U nas 2400 na reke to tak po studiach na start sie dostaje, ale zaznaczam ze pisze o technicznych posadach, nie wiem jak płacą w innych dziedzinach.
Stary 2015-09-20, 12:15   #225
Casaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kogielmogiel Pokaż wiadomość
Kinga pisze o Krakowie bo ten rynek znam i obracam sie w srodowsku technicznym bo takich mam znajomych. U nas 2400 na reke to tak po studiach na start sie dostaje, ale zaznaczam ze pisze o technicznych posadach, nie wiem jak płacą w innych dziedzinach.

W lodzi po technicznych ok 2000, a wrocek juz ponad 3000. Zaraz po studiach oczywiscie

Magda, a wozek o ktorej? :P
Stary 2015-09-20, 12:17   #226
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Jedziemy dopiero na 16-17 więc pewnie wyjedziemy koło 15.30 i myślałam że weźmiemy go od razu do siebie, ale Tż mówi że to bez sensu i że zostawimy u moich rodziców
Stary 2015-09-20, 12:18   #227
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tygrysek83 Pokaż wiadomość
Mnie cos dopadlo. Gardło mnie mega boli. Nie wiem czy nie skocze jutro do lekarza.
zdrówka
Cytat:
Napisane przez hariett Pokaż wiadomość

Dziewczyny, wpadłam na genialny pomysł Postanowiłam skorzystać z wolnego tż i w poniedziałek jedziemy z rana do mojego lekarza zapytać się, co z badaniem na glukozę. Jak przepisze to jestem wygrana, bo nie muszę płacić, jak nie to zacznę rozglądać się za innym lekarzem, no bo żeby o glukozie nie poinformować to nieładnie Tym bardziej że obawiam się niezbyt dobrych wyników.
dobry pomysł, powodzenia

Cytat:
Napisane przez Magdusiaaa Pokaż wiadomość
Ale dzisiaj rzeski poranek. U nas jest tylko 9 st wyobrazcie sobie ze moj TZ zrobil dzisiaj dla nas sniadanie. Malo tego sam zaproponowal i do lozka przyniosl. Do tej pory nie moge wyjsc z szoku:-D
nooo wyrabia sie chłopak
Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
Dziewczyny ile płaciłyście za glukozę? I czy rodzinny moze wystawić skierowanie?
ja płaciłam 18 zł

Cytat:
Ja też dostałam śniadanie do łóżka - grahamki wydrążone, w środku szynka + ser + jajka + szczypiorek i to zapieczone w piekarniku. Pychota, spróbujcie!

Cytat:
Ja też biorę leki na tarczycę, ale to nie problem, po prostu TŻ mnie obudził jak wsadzał bułki do piekarnika, zażyłam tabletkę i jeszcze podrzemałam
dokładnie
ja zażywam euthyrox zawsze jeszcze przez sen, więc jak wstaje to już jestem gotowa do jedzenia
mnie TŻ czasami przynosi śniadano, ale rzadko
Cytat:
Napisane przez kogielmogiel Pokaż wiadomość

oczywiście mowa o konkretnych zawodach i osobach z konkretnymi kwalifikacjami
Czasami żałuję ze nie zostałam inżynierem, no ale młodym się było i głupim

A co do lekarzy to uważam ze powinni dobrze zarabiać, w końcu skoczyli mega ciężkie studia oraz maja trudny zawód, ale powinny być ograniczenia co do ilości etatów, bo każdy człowiek ma swoje granice wytrzymałości, trzeba odpoczywać też...

Zbieram sie na obiad do rodziców

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-20, 12:28   #228
mojakaren
Zakorzenienie

medeline Twoje jedzonko brzmi smakowicie, ale to chyba raczej takie obiadowe żarełko

u mnie w piekarniku już żeberka w sosie miodowo - sojowym z czosnkiem, chilli, imbirem, pieprzem seczuańskim i octem ryżowym do tego kasza gryczana i ogórki kiszone

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
Stary 2015-09-20, 12:37   #229
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Wlasnie mialam zapytac o ten wozek ciekawi mnie on jakby mial byc dla mojego dziecka upieraj sie i bierz do siebie. Postawisz kolo lozeczka i bedziesz cieszyla sie widokiem

Serduszko malutkie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-09-20, 12:38   #230
Casaa
Zakorzenienie

Cytat:
medeline Twoje jedzonko brzmi smakowicie, ale to chyba raczej takie obiadowe żarełko

u mnie w piekarniku już żeberka w sosie miodowo - sojowym z czosnkiem, chilli, imbirem, pieprzem seczuańskim i octem ryżowym do tego kasza gryczana i ogórki kiszone

Mega wypas

ciekawe co moja tesciowa wymysli na obiad, mam nadzieje, ze nie drob bo zjem tylko ziemniaki :P
Stary 2015-09-20, 12:39   #231
Dotka90
Zakorzenienie

Mojakaren ale wyzerka u Ciebie! Ale jakbym to zjadla to bym sie chyba przekrecila aktualnie dalej u mnie kisiel, krupnik, pulpeciki i gotowana marchewka..

Ja dzisiaj szaleje w kuchni,pierwsza partia czeko śliwki zrobiona jeszcze tylko 4kg do przerobienia
Zrobilam tez sniadanko tztowi,a sobie do sloiczka zebym zjadla po badaniach i mam budyn z kaszy jaglanej przekladany bananami, borowkami, czeko sliwka i dzemem porzeczkowym domowym a na wierzchu wiorki kokosowe

Tz na drugie sniadanie do pracy ma pudding chia z orzechami,pestkami dyni, borowkami i czeko sliwka.
Stary 2015-09-20, 12:44   #232
uaoo
Zakorzenienie

Witam się w nowym wątku i po krótkim urlopie Dopiero co przyjechaliśmy, a to moje jedyne łebskie pamiątki :

Idę was nadrobić
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0614.JPG (169,8 KB, 18 załadowań)

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017
uaoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-20, 12:54   #233
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Napisane przez Magdusiaaa Pokaż wiadomość
Wlasnie mialam zapytac o ten wozek ciekawi mnie on jakby mial byc dla mojego dziecka upieraj sie i bierz do siebie. Postawisz kolo lozeczka i bedziesz cieszyla sie widokiem
Koło łóżeczka nie ma miejsca.. W ogóle w mieszkaniu nie ma miejsca zeby postawić ten wózek, a do piwnicy dawać nie chcemy ze względu na szczury, myszy i inne pasożyty Także to jest wszystko przez brak miejsca w mieszkaniu, nie że Tz chce mi zrobić na złość ale tak czy siak zdjęcia zrobię

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-09-20, 13:01   #234
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez malwi89 Pokaż wiadomość
Jestes pewna, ze Ci go w nocy nie podmienili? Fajnie, ze w koncu zaczal o Ciebie dbac
No wlasnie tak sie zastanawiam. Niby podobny do mojego a brata podobno nie ma

Cytat:
wspaniale! jaki poranek taki cały dzień
Ooo tak mam nadzieje ze do konca dnia wytrzyma. Poki co gotuje ryz na obiad
Cytat:
Napisane przez medeline Pokaż wiadomość
MAGDUSIA, gratulacje to bardzo miłe!
Oj bardzo. Niby nic specjalnego a cieszylam sie jak glupia chociaz biorac pod uwage wczesniejsze rzeczy wiele go to kosztowalo...

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
nooo wyrabia sie chłopak
No w koncu tyle na to czekalam oby trwalo i trwalo... :-D

---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ----------

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
Koło łóżeczka nie ma miejsca.. W ogóle w mieszkaniu nie ma miejsca zeby postawić ten wózek, a do piwnicy dawać nie chcemy ze względu na szczury, myszy i inne pasożyty Także to jest wszystko przez brak miejsca w mieszkaniu, nie że Tz chce mi zrobić na złość ale tak czy siak zdjęcia zrobię
A no chyba ze tak. To ma racje. W piwnicy kiepsko tym bardziej ze jesien idzie jescze wilgoc itd.

Ale Wy dziewczyny ratytasy dzisiaj macie

Serduszko malutkie

Edytowane przez Magdusiaaa
Czas edycji: 2015-09-20 o 13:08
Stary 2015-09-20, 13:10   #235
Casaa
Zakorzenienie

Uaoo welcome back

Wyslane z Lumia920.
Stary 2015-09-20, 14:13   #236
mojakaren
Zakorzenienie

Cytat:
Mojakaren ale wyzerka u Ciebie! Ale jakbym to zjadla to bym sie chyba przekrecila aktualnie dalej u mnie kisiel, krupnik, pulpeciki i gotowana marchewka..

Ja dzisiaj szaleje w kuchni,pierwsza partia czeko śliwki zrobiona jeszcze tylko 4kg do przerobienia
Zrobilam tez sniadanko tztowi,a sobie do sloiczka zebym zjadla po badaniach i mam budyn z kaszy jaglanej przekladany bananami, borowkami, czeko sliwka i dzemem porzeczkowym domowym a na wierzchu wiorki kokosowe

Tz na drugie sniadanie do pracy ma pudding chia z orzechami,pestkami dyni, borowkami i czeko sliwka.
Dotka no no a u Ciebie jak smakowicie! nie wiem komu bardziej zazdroszczę jedzenia na jutro - Tobie czy TŻ

Żeberka fakt, nie są najlzejszą potrawą na świecie i u Ciebie na pewno by się nie sprawdziły, ale naprawdę to jest jedna z najlepszych potraw jaką kiedykolwiek jadłam, a TZ twierdzi, że jadłby je codziennie

Cytat:
Napisane przez uaoo Pokaż wiadomość
Witam się w nowym wątku i po krótkim urlopie Dopiero co przyjechaliśmy, a to moje jedyne łebskie pamiątki :

Idę was nadrobić
pisz jak się udał urlop!

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
Stary 2015-09-20, 14:25   #237
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

No wlasnie bo nic nie pisalas. Jak tam z TZ-tem? Nie burczal za bardzo?

Serduszko malutkie

Edytowane przez Magdusiaaa
Czas edycji: 2015-09-20 o 14:27
Stary 2015-09-20, 14:56   #238
Dotka90
Zakorzenienie

Mojakaren, a ja nigdy nie robiłam żeberek, wiesz?

Jak już się wykuruję całkiem, to chyba muszę nadrobić, uderzam wtedy po przepis!

Jak byliśmy na urlopie, to właśnie żeberka były w jeden dzień na obiad, ale nie jadłam, bo już wtedy źle się czułam i jadłam naleśniki A TŻ mówił, że żeberka były pyszne

Ua00, mam nadzieję, że byłaś grzeczna na wyjeździe

U mnie bulgocze właśnie trzecia partia powideł
Stary 2015-09-20, 15:14   #239
baby montana
Zakorzenienie

Nie cierpie miesa ale zeberka uwielbiam :-D na pozegnalna kolacje poszlismy z mezem do restauracji i suuuuper zeberka zjadlam :-D

http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3

mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce
baby montana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-20, 15:39   #240
kinga1701
Zakorzenienie

Dotka kurcze jakie Ty pyszności na śniadanie robisz. Sama robisz ten budyń z kaszy ?
Uaoo jak po urlopie?
Magda i jak ten wózek ?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości