![]() |
#241 |
Żandarm na emeryturze
|
Dot.: Przenoszenie kosmetyków ze starego KWC na nowe
Może lepiej "w butelce"?
#242 |
Zakorzenienie
|
Niby tak robiłam ale teraz pojawia się taka masa rzeczy z pipetami, wszystkie sera wodniste, olejowe, na pewno coraz to nowsze będą wprowadzane na rynek to się przyda.
Zresztą wchodzę znowu w perfumy. Powiedzcie co z tymi cenami? Pytałam już ale nikt nie odpowiedział. Różnice zależnie od drogerii są oszałamiające np. CK "One" 200 ml. w Sephorze 300 zł, np. w iperfumy 110 ![]() ![]()
Pędzlomaniactwo, kosmetykomaniactwo, włosomaniactwo, zaczęło się od 2012 r. Oby nowe mnie nie dopadło, bo czasu na życie nie wystarczy... ![]() Konkursomaniactwo '15 ************************* ******************** "Upadłaś? Wstań, popraw koronę i zasuwaj dalej! " ![]() Edytowane przez scrabble1 Czas edycji: 2015-11-05 o 17:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#243 | |
Żandarm na emeryturze
|
Cytat:
Chodzi mi o to, że jeśli dodamy tam "w butelce", to będzie można oznaczać i butelki "zwykłe" i butelki z pipetą i jakimkolwiek innym aplikatorem, który zrobi się w przyszłości modny ![]() Ale noże być też "z pipetą" - nie upieram się przy samej butelce.
![]() |
#244 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Te "słoiczki" w serach są mniej potrzebne niż buteleczka czy jakaś podobna forma. Chyba nie miałam żadnego w tym opakowaniu.
Pędzlomaniactwo, kosmetykomaniactwo, włosomaniactwo, zaczęło się od 2012 r. Oby nowe mnie nie dopadło, bo czasu na życie nie wystarczy... ![]() Konkursomaniactwo '15 ************************* ******************** "Upadłaś? Wstań, popraw koronę i zasuwaj dalej! " ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#245 |
Żandarm na emeryturze
|
Mnie chodzi generalnie o to, że opakowanie z pompką jest airless a ampułka jest jednorazowa i to ważne rozróżnienie, a butelka zwykła i butelka z pipetą i nawet słoik już się od siebie praktycznie nie różnią - odkręcasz, wpuszczasz powietrze, bakterie, macasz paluchami...te rzeczy.
I dlatego zastanawiam się, czy pipeta w opakowaniach jest tak ważna - może lepiej po prostu "butelka"?
Terenówki na front ![]() Wsparcie polskich medyków pola walki na ukraińskim froncie: Grupa Damiana Dudy - W międzyczasie i Grupa Rudej - Awangarda Edytowane przez Noor Czas edycji: 2015-11-05 o 18:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#246 |
Zakorzenienie
|
Jak tak słucham waszej dyskusji to zaczynam się zastanawiać nad jedną rzeczą - czy te kosmetyki w nowym KWC będą jeszcze potem poprawiane?
Bo ktoś robi na przykład sera i koncentraty i wpada na pomysł "hej tu by się przydała jakaś opcja (opakowanie, działanie cokolwiek)". Ta opcja zostaje dodana ale ja na przykład wcześniej robiłam serię tych kosmetyków i nie wpadłam na ten pomysł, zaznaczałam coś innego albo wcale nie zaznaczałam. I co wtedy?
#247 |
Żandarm na emeryturze
|
No mam nadzieję, że będą edytowalne. Nie wyobrażam sobie inaczej, bo ja mam kupę takich.
A co ty myślisz Kuki o pipetach / butelkach?
#248 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale generalnie przychylam się do tego, że słoik w serach i ampułkach jest formą mało używaną i lepsza byłaby pipeta ![]() ![]() Ogarniam Noor Twój tok rozumowania ale moim zdaniem nie chodzi tylko o rozróżnienie "opakowanie airless do którego nie wpuszczamy powietrza" a "opakowanie, do którego wpuszczamy powietrze".
![]() |
#249 |
Żandarm na emeryturze
|
Konkretnie: butelka, czy pipeta?
![]() A może po prostu oznaczać "z aplikatorem" i tyle?
Terenówki na front ![]() Wsparcie polskich medyków pola walki na ukraińskim froncie: Grupa Damiana Dudy - W międzyczasie i Grupa Rudej - Awangarda Edytowane przez Noor Czas edycji: 2015-11-05 o 18:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#250 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale aplikatora nie ma - właśnie sprawdziłam. To by się przydało. Jestem za jakąś formą aplikatora (chyba lepszy niż sama pipeta bo bardziej wszechstronny)
![]() |
#251 | |
Żandarm na emeryturze
|
Cytat:
Opakowanie - w ampułce - w słoiczku - w tubce - z pompką I faktycznie brakuje czegoś, co można oznaczyć przy tej masie para-aptecznych buteleczek. No to "z aplikatorem", "z pipetą", czy "w butelce"? A może ktoś jeszcze się wypowie? ![]()
![]() |
#252 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Brakuje mi słowa, coś w stylu ... dystrybutor (haha, teraz wymyśliłam ![]() ![]() Zostaw butelkę i przy zgłoszeniach będzie trzeba zwracać uwagę żeby były dobre fotki i po kłopocie. 2 sprawa, co robić z wodami kolońskimi? Ani to EDT, EDP itd.. Pozostaje wrzucić do "wody o goleniu" ale aż mi wstyd. Produkt może być bardzo drogi a tam żadnych opisów, nic o nutach zapachowych itd a producenci się nad tym rozpływają. ---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ---------- Cytat:
Ja bym się cieszyła z dozownika albo czegoś w tym rodzaju. Tylko ten dozownik kojarzy się z czymś większym, np. mydłem w płynie ![]() ---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ---------- Cytat:
I jeszcze "pompka/ pipeta" ![]() Czyli końcowo by wyszło: -w ampułce (to te jednorazowe) -w butelce -w tubce - pipeta/pompka
Pędzlomaniactwo, kosmetykomaniactwo, włosomaniactwo, zaczęło się od 2012 r. Oby nowe mnie nie dopadło, bo czasu na życie nie wystarczy... ![]() Konkursomaniactwo '15 ************************* ******************** "Upadłaś? Wstań, popraw koronę i zasuwaj dalej! " ![]() Edytowane przez scrabble1 Czas edycji: 2015-11-05 o 18:51 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#253 | |
Żandarm na emeryturze
|
Cytat:
Mam pytanie: czy ktoś znalazł logiczne miejsce dla tych wszystkich 100% olejów? Nad resztą myślę (bo ten aplikator mi się nie do końca podoba, pompkę bym zostawiła samą w spokoju, ale coś mi się wydaje że tak, czy inaczej butelka jest tam i tak absolutnie konieczna)
Terenówki na front ![]() Wsparcie polskich medyków pola walki na ukraińskim froncie: Grupa Damiana Dudy - W międzyczasie i Grupa Rudej - Awangarda Edytowane przez Noor Czas edycji: 2015-11-05 o 19:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#254 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam ten sam problem ![]()
![]() |
#255 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oleje nadal bym dała do : -pielęgnacja ciała- olejki do ciała i masażu- tu są wszystkie funkcje: regeneracja, na rozstępy, natłuszczające, wygładzające itp. (tylko w konsystencji nie ma oleju, jest masło ale to tam takie pitu pitu). Dlaczego tak? Dlatego, że jeżeli są z przeznaczeniem do twarzy np. mieszanki 100% kilku olejków już jako przeciwzmarszczoke itp. to są w (modnych ostatnio ![]() Inna opcja, jeżeli są typowo do włosów jak te wszystkie Vatiki, to też są odpowiednio opisane.
Pędzlomaniactwo, kosmetykomaniactwo, włosomaniactwo, zaczęło się od 2012 r. Oby nowe mnie nie dopadło, bo czasu na życie nie wystarczy... ![]() Konkursomaniactwo '15 ************************* ******************** "Upadłaś? Wstań, popraw koronę i zasuwaj dalej! " ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#256 |
Zakorzenienie
|
W takim razie ja mogę dobrać jakiś przydział. Byle to nie były perfumy, mam ich dość. Podkładów też bym nie chciała, bo nie chcę się grzebać w Sephorze.
Chętnie wezmę pędzle, szampony (maski, wszystko co do włosów), kremy i sera fajnie mi się robiło, jakieś kosmetyki do ciała/ opalania... Mam problem z wprowadzaniem zmian na produktach, które nie miały zdjęcia, ani ono, an żadne zmiany się nie ładują. Wyskakuje error.
Pędzlomaniactwo, kosmetykomaniactwo, włosomaniactwo, zaczęło się od 2012 r. Oby nowe mnie nie dopadło, bo czasu na życie nie wystarczy... ![]() Konkursomaniactwo '15 ************************* ******************** "Upadłaś? Wstań, popraw koronę i zasuwaj dalej! " ![]() Edytowane przez scrabble1 Czas edycji: 2015-11-05 o 22:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#257 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
na przykład przy tej masce https://wizaz.pl/kosmetyki_v2/produkt/edytuj/39576 wyskakuje Warning: mkdir(): Permission denied in /var/www/www.wizaz.pl/public/kosmetyki_v2/src/Edipresse/Bundle/KwcBundle/Entity/ProductPhoto.php on line 208 Oops! An Error Occurred The server returned a "500 Internal Server Error". Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#258 | ||
Administrator
|
Cytat:
Poprawione u Ciebie ![]() Problem może wystąpić u innych osób przy edycji, przy produktach które nie mają zdjęć - a chcecie je dodać - prośba o podanie linków do takich produktów w których pojawi się błąd. ![]() ---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ---------- Cytat:
Wszystkie dodane ![]() Edytowane przez aniolek-tasmanski Czas edycji: 2015-11-06 o 09:04 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#259 |
Wtajemniczenie
|
ok, u mnie już wszystko działa
![]() EDIT: działało tylko na 1 kosmetyk, już tu mam problem https://wizaz.pl/kosmetyki_v2/produkt/edytuj/39610 także tutaj https://wizaz.pl/kosmetyki_v2/produkt/edytuj/40674 kiedy kilkam "zapisz zmiany" wyskakuje mi z powrotem panel edycji tej odżywki, mimo, że tu zdjęcie już było i nie muszę dodawać Edytowane przez emma-e4 Czas edycji: 2015-11-06 o 10:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#260 | |
Administrator
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#261 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#262 |
Administrator
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#263 |
Żandarm na emeryturze
|
Dzięki, Aniołku (i Olu)
![]() Będę się musiała pozbyć ze 300 rzeczy z mojego przydziału, więc gdyby ktoś miał wolne moce przerobowe, to...
Terenówki na front ![]() Wsparcie polskich medyków pola walki na ukraińskim froncie: Grupa Damiana Dudy - W międzyczasie i Grupa Rudej - Awangarda Edytowane przez Noor Czas edycji: 2015-11-06 o 11:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#264 |
Zakorzenienie
|
Udało mi się je zrobić.
Aniołku, do dziecinnych- kąpiel itp. trzeba dodać większe pojemności, bo kończy się na 250 ml a są płyny, balsamy np. 500 ml. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#265 |
Administrator
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#266 |
Żandarm na emeryturze
|
Nie znam moich kategorii, nie zaglądałam co mi tam zostało jeszcze z 1800 rekordów i właściwie wszystko mi jedno czego się pozbędę.
Zostawcie mi tylko filtry - mam do nich stosunek jak nadopiekuńcza matka ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ---------- Ta się jeszcze zastanawiam, czy w Perfumach do Rodzaj nie należałoby dodać "w kremie / sztyfcie"?
#267 |
Zakorzenienie
|
Brakuje mi marki Colgate-Palmolive.
Teraz mam pasty do zębów dla dzieci, jest tylko jakaś bajkowa nazwa czyli w marce nie mam nadal co wpisać. Zadecydujcie czy np. samo Colgate? https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,9948,tweety.html Brakuje też firmy "Beiersdofr" https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...wa-wersja.html ale wchodzi Bambino. Tak zostawić? Dzieciowe a tyle z nimi zachodu ![]() Tu to samo, prędzej była marka "Global Cosmed", teraz wchodzi tylko Bobini. Mam rozumieć, że pozbywamy się producentów i lecimy markami? $$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$ $$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$ $$$$$ I najważniejsze: kategoria Dziecko: -kąpiel i mycie -nawilżanie -chusteczki -pozostałe -kremy i oliwki O co tu chodzi? Mam krem/balsam nawilżający. Mogę go sobie wrzucić do "nawilżanie" i do "kremy i oliwki". Czy ta kategoria "nawilżanie" nie miała być czymś innym? Czy są jakieś specjalne kosmetyki, które mają tam wchodzić? ************************* ************************* ****** Mężczyzna- pielęgnacja twarzy- potrzeba wrzucić więcej typów skóry. Jest sucha, wrażliwa, podrażniona i normalna. Tłusta czy mieszana by się przydała, bo bywają produkty typowo matujące. ![]() ************************* ************************* ****** Gdzie te biedne stworzenia zwane "Mężczyznami" mają miejsce na kosmetyki do mycia twarzy? ![]() Rodzaj: - kosmetyki do okolic oczu - kremy - maseczki - peelingi - żele Czy to aby tu upchnąć? ![]() Dla mnie pielęgnacja-żele to jakieś kosmetyki, kremy czy sera, cokolwiek pielęgnacyjnego w postaci żelowej... ale jak coś to upchnę.
Pędzlomaniactwo, kosmetykomaniactwo, włosomaniactwo, zaczęło się od 2012 r. Oby nowe mnie nie dopadło, bo czasu na życie nie wystarczy... ![]() Konkursomaniactwo '15 ************************* ******************** "Upadłaś? Wstań, popraw koronę i zasuwaj dalej! " ![]() Edytowane przez scrabble1 Czas edycji: 2015-11-06 o 18:24 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#268 | ||
Administrator
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#269 |
Wtajemniczenie
|
ja dalej z tym samym...
![]() https://wizaz.pl/kosmetyki_v2/produkt/edytuj/39925 kosmetyk bez zdjęcia, nie da się zapisać zmian, wyskakuje błąd |
![]() ![]() |
![]() |
#270 | |
Administrator
|
Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez aniolek-tasmanski Czas edycji: 2015-11-06 o 15:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:50.