![]() |
#241 | |
dead & alive
|
Dot.: muj kraj taki pienkny
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#242 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
o pracy lekarza i funkcjonowania źle zarządzanego systemu opieką zdrowotną wiedzą najlepiej ci którzy w tym systemie nie pracują. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#243 | |
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
![]() Tak było i jest. Tak było zanim mama nie zrobila specjalizacji i nie otworzyła prywatnej praktyki. Ale ja te lata jej dyżurów i pracy "na państwowym" pamiętam doskonale. Niby nikt nikomu nie przystawia pistoletu ale gafik rozpisany jest i nikt lekarza o zgodę na dyżury raczej nie pyta. Co do zarobków- ludzie, dajcie spokój. Rząd napuszczał i napuszcza jedną grupę zawodową na drugą, by się żarli o ochłapy, bo ktoś ma miseczkę ryżu więcej. I w ten sposób ludzie nie widza, ze tak naprawdę wszyscy mamy jedno, wielkie g[autocenzura]. Serio dajecie się tak łatwo manipulować i wierzycie w te cudowne zarobki lekarzy na kontraktach i nauczycieli? Serio?
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#244 |
dead & alive
|
Nie muszę w nic wierzyć, bo mam dostęp do wyciągów z kont dwóch lekarzy- mojego ojca i TŻta. Nikt nikogo nie zmusza do dyżurowania na SORze, ojciec ma w kontrakcie aż jeden dyżur w miesiącu na który wpisuje się sam, resztę według własnego uznania, bo chyba praca na kontrakcie polega na wynegocjowaniu przez obie strony zadowalającego kontraktu, a nie przywiązanie pracownika
Wysłane z Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#245 |
Zakorzenienie
|
Nauczyciele zarabiają krocie i do tego urlopu mają więcej niż dni pracujących - takie głosy wśród ludu.
![]() |
#246 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
W urzędach pije się tylko kawę. A policjanci łapią tylko gimbusów z gramem trawy. A praca biurowa to fb i kotełki. ---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#247 | |
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
Ja akurat jestem w trakcie robienia specjalizacji. Zajmuję najniższy szczebelek tej drabinki. Jestem takim Igorem ("Igorze, podaj ten mózg z drugiej półki"). Niby wielu zadań nie muszę wykonywać. Nie mam tego w umowie. A jednak je wykonuję, w tym kilka zadań za szefa. Bo albo je wykonam, albo mam szansę nie zrobić tej specjalizacji/ uzyskać negatywną opinię mojej pracy/ nie dostać rekomendacji od szefa, który też może mi drogę do kariery utrudnić (bez problemu w sumie). Tak więc to, że Twój ojciec i Twój TŻ czegoś nie doświadczyli a Ty w coś nie wierzysz to nie znaczy, że to nie istnieje. Osoby, które wierzą tylko w to, czego sami doświadczyli w niektórych krajach określa się jako narrow-minded. A nie wierzę, że taka jesteś.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#248 |
Zakorzenienie
|
A pasjans to gdzie?
![]() |
#249 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#250 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#251 |
Zakorzenienie
|
[1=dfdce9ad473ee3ba4bd9426 289ac63cb58eb8552;5345857 9]Biedactwa
![]() ![]() Dają i Ty też możesz. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#252 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#253 |
Zakorzenienie
|
[1=dfdce9ad473ee3ba4bd9426 289ac63cb58eb8552;5345860 1]To pisz.[/QUOTE]
Niestety brakuje we mnie zazdrości, zawiści i zwyczajnego chamstwa, ale jak chcesz to możesz zrobić to za mnie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#254 |
Konto usunięte
|
Ja jestem dobra w swoim fachu, zarabiam świetnie i nie narzekam. Ty za to wiecznie. Dam ci też świetną radę: zmień zawód jak ci tak źle
![]() ---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ---------- Jesteś dla siebie zbyt łaskawa. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#255 |
Zakorzenienie
|
[1=dfdce9ad473ee3ba4bd9426 289ac63cb58eb8552;5345861 9]Ja jestem dobra w swoim fachu, zarabiam świetnie i nie narzekam. Ty za to wiecznie. Dam ci też świetną radę: zmień zawód jak ci tak źle
![]() ---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ---------- Jesteś dla siebie zbyt łaskawa.[/QUOTE] Cudowne masz rady, można je sobie.... Ahh czyli inni mają wypruwać sobie żyły i wylewać z siebie empatię, dla zasady, prawda? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#256 | |
Konto usunięte
|
Czekałam na ten moment !
Żeby powiedzieć: na wzajem ![]() Cytat:
Tak, empatię trzeba 'wylewać' z siebie w tym zawodzie nie dla zasady, ale z szacunku do chorego człowieka. Zostawiam pod rozwagę. Na razie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#257 |
Zakorzenienie
|
[1=dfdce9ad473ee3ba4bd9426 289ac63cb58eb8552;5345869 5]Czekałam na ten moment !
Żeby powiedzieć: na wzajem ![]() Ty tego nie zrozumiesz. Jesteś skażona polską, 'lekarską' mentalnością. Tak, empatię trzeba 'wylewać' z siebie w tym zawodzie nie dla zasady, ale z szacunku do chorego człowieka. Zostawiam pod rozwagę. Na razie.[/QUOTE] Znów, rady możesz sobie, wsadzić tam gdzie masz swoją empatię. Oceniasz mnie nie widząc, nie wiedząc kim jestem i jak pracuję, dlatego że ośmielam się na forum nie zgadzać z twoim zdaniem. Pomyśl co to o tobie świadczy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#258 |
Rozeznanie
|
Co do urzędników to niestety sami są sobie winni. W moim up faktycznie Panie nic nie robią, tylko po necie buszują, Byłam świadkiem jak Pani urzędnik, u której byłam siedziała sobie w godzinach pracy na allegro i oglądała ciuchy. Urzędnicy w up dużo czasu na plotkowaniu też spędzają.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#259 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Prawda jest taka ze na zachodzie tez jest kupa absurdów ale ten większość cebulaków zna jedynie z opowieści cumpla kuzuna sąsiadki lub propagandowych obrazków. Ja byłem ofiarą tego że oranż przysłał technika do założenia routera dopiero po miesiącu oczekiwania a zanim złożyłem zamówienie trzeba było dzwonić 5 razy za każdym razem weryfikując sie na czym innym: numer pesel, data urodzenia, numer rachunku. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#260 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#261 |
Zakorzenienie
|
muj kraj taki pienkny
DACN piszesz ze mamy jedne z najniższych składek w Europie. Szkoda tylko ze po opłaceniu wszystkiego zostaje nam tez najmniej w kieszeni:/ ja moge płacić i 50% składek, opłat, podatków wszystkich, ale powinno mi zostać tyle bym mogła godnie przeżyć.
![]() |
#262 |
Zakorzenienie
|
Nie tylko tobie, mi też, ba zdrowotną płacę dwa razy i nic z tej podwójnej opłaty nie mam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#263 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Owszem, żadne to pocieszenie, że inni mają gorzej, ale warto sobie uświadomić, że "zagranica" to nie tylko kraj mlekiem i miodem płynący. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#264 |
Konto usunięte
|
Serio? Ale mówisz o zatrudnionych na etat? Jakoś ciężko mi w to uwierzyć, bo składkę dla przedsiębiorców to mamy chyba najwyższą w Europie. Ja co miesiąc muszę płacić na ubezpieczenie zdrowotne i społeczne ok. 1100zł podczas gdy ta sama składka w UK, Czechach czy na Litwie wynosi w granicach 400 - 450 zł Dlatego wielu przedsiębiorców "przenosi" działalność za granicę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#265 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#266 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#267 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#268 |
Konto usunięte
|
Teraz policz ile zapłacisz w Czechach za NFZ.
Edytowane przez 201708250923 Czas edycji: 2017-08-24 o 21:43 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#269 |
Zakorzenienie
|
A doliczyłaś też w Czechach tych co płacą Krus lub nie płacą wcale ale mają takie samo ubezpieczenia?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#270 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Więc sorry, ale 270 zł przy pensji minimalnej na poziomie 1750 za usługę, z której praktycznie nie da się skorzystać, to bardzo dużo.
- Ah elle aime bien ça les stratagemes! - Oui... - En fait, elle est un peu lache. Je crois que c'est pour ça que j'ai du mal a saisir son regard. Edytowane przez Veredise Czas edycji: 2015-11-14 o 19:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:16.