Wrześniowe mamusie 2015 - część II - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-12-14, 10:54   #241
Virves
Raczkowanie

Dot.: Wrześniowe mamusie 2015 - część II

Cytat:
Napisane przez melawen Pokaż wiadomość
My się też parę razy karmilismy w wannie i tez się fajnie uspokaja sposób na wieczorne humory. Szum prysznica też

Może dlatego? Może Spróbuj cały czas głaskac go po główce.

Tez chciałam córkę; ) ale syn jest przeslodki i nie zamienilabym go teraz na żadną córkę; )
Chociaż może kiedyś. Planowalam jedynaka,ale gdzieś mam tę myśl o córce.

Tak wypił. Aż się podtopil jak się odblokowalo. Od początku czasem pił, wręcz go to trochę kręci; )

No ja mam taki kontakt z matką i marzy mi się trochę kolejna kopia; )
Ale w sumie mój ojciec był takim dobrym synem dla mojej babci
A w mojej mamie zyskała córkę
U mnie wystarczy jak tz pomasuje piersi

---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ----------

Cytat:
Napisane przez Blondynka17 Pokaż wiadomość
Kurcze z tego co pamietam raz dygnal glowka o wanienke bo sie tak prostowal i odpychal od niej. Troche sie poplakal wtedy. Ale zeby to az taka traume w nim wywołało :-/

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka
może nie pamiętać samego bólu, ale wystarczy że się wtedy wystraszył i to zapamiętał po prostu teraz woda kojarzy mu się z takim uczuciem.
Virves jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-14, 11:00   #242
Mediona
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez party_girl7 Pokaż wiadomość
Ale ze niby wyssal twoje mleko? Mój jakoś nie chce nawet spróbować :/

Ja tez marze o dziewczynce bo zgadzam się ze matka z córką mają inny kontakt, zakupy, rozmowy itd, choć wiadomo ze są wyjątki od reguły, ale zazwyczaj chłopcy nie są tak emocjonalni i po ślubie dużo się zmienia.
A Tż i jego bracia produkuja samych chłopaków wiec tym bardziej marzy mi się córka
Moj maz ma samych braci a oni same corki. Tak mi sie marzyl syn. Zawsze chciałam miec pierwszego syna a pozniej dwie corki. A tu córeczka. Teraz bym jej nie zamieniła. Slodka jest. Ale mam nadzieję że kolejne dziecko bedzie płci męskiej.
19.09.2015 Mała Mi.
http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/21309
Mediona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-14, 11:00   #243
owieczkaa
Zakorzenienie

Apropos kąpieli to mi się przypomniało jak jednego wieczora tż dwa razy nie upilnował i raz mały zanurzył główkę w wodzie i się zakrztusił wodą a zaraz potem jak go tż kładł na stół na którym go przygotowujemy do spania to nie przytrzymał mu głowy i nią walnął w blat. Biedny miał dużo płaczu. Ale zapomniał chyba szybko bo kąpiele są ok.
Stary 2015-12-14, 11:01   #244
Mediona
Zadomowienie

Myslicie ze jak sie karmi piersią to mozna zrobic tatuaz?
19.09.2015 Mała Mi.
Stary 2015-12-14, 11:19   #245
elcia88
Wtajemniczenie

U
Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość
Pełna zgoda, ale tym bardziej przy zerowej kulturze jazdy w PL kupienie bezpieczniejszego fotelika jest bardziej potrzebne niż tam w Norwegii

Argument nr. 1 - no kiedyś ludzie nie używali leków i też się jakoś żyło no nie? Trochę krócej ale się żyło.
Argument 2 - wszystko ok jeśli ktoś jeździ jakimś antykiem i nie stać go na nic innego. Ale jak ktoś ma dobry samochód a ma węża w kieszeni jeśli chodzi o bezpieczeństwo własnego dziecka... bez komentarza.
Argument 3 - na dzieciach się zarabia tak jak na wszystkim. Jak ktoś ma problem żeby to zaakceptować to chyba powinien zamieszkać w pustelni w wysokich Andach.
A co do tego że lepszy jakikolwiek fotelik niż nic to nie do końca prawda bo jak pod wpływem sił działających w czasie wypadku to coś co miało być fotelikiem zacznie się łamać i wyginać to zadziała jak noże masakrujące ciało przypiętego do tego dziecka. MASAKRA i tyle.

Trzymam kciuki żeby się jednak udało. Chociaż nie powiem, ta zwiększona ilość świateł z powodu świąt nie za dobrze na dzieci wpływa w centrum handlowym. Poza tym masz fantazję żeby o 12 w niedzielę w grudniu jechać na zakupy
No widzę że temat fotelikow zawrzal. Najwazniejsze byśmy nigdy nie musiały sprawdzać czy fotelik zapewni bezpiecenstwo przy zderzeniu.
Ogólnie chciałam się dowiedzieć jakie konkretnie macie zamiar kupić bo rynek oferuje tego tak dużo że czlowuek glupieje. Mam zamiar kupić z sredniej półki cenowej i oczywiście zależy mi na bezpueczenstwie. Niby większość ma te atesty i homologację ale nie mam pojęcia co wybrać. Czy taki do 25 kg czy 36.
A co do zakupów z dzieckiem, my byliśmy ostatnio i małemu nie przeszkadzało nic. Zarzucilam mu jednak budke żeby nie świeciło mubtak wszystko z każdej strony

---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ----------

Cytat:
Napisane przez ridja devojka Pokaż wiadomość
Haha, no u mnie to chyba też tak będzie wyglądać, że tylko soboty i niedziele niestety mój mąż ma takie zmiany, że wieczorami go albo nie ma albo śpi przed pracą. Albo wraca po 21 zmęczony, a ja wtedy już raczej też zmęczona. A wieczory są najpewniejsze bo Milena śpi. No chyba, że jak będzie trzeba to spróbujemy się wstrzelić w jej drzemki
Myślałam że tylko my tak mamy a tu zjaeisko wekeendowego barabara powszechne:-P

---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ----------

Cytat:
Napisane przez Mten Pokaż wiadomość
To jak już po fryzjerze, Tymek przespal całą moją wizytę :-P właśnie tatus go ogarnia i jadą po mnie więc udałam się do kawiarni wypić kawę w spokoju :-D
I co? Obok siedzi para z niemowlaczkiem takim 3-4mies i dostał czkawki :-D a ja się rozglądam czy to moje tak czka haha :-D
Aj gdzie mój Tymonek <3
Ja to w niedziele oddaje praktycznie na cały dzień Tomka tatusiowi i biorę go tylko na karmienie. Czasami aż mam wyrzuty sumienia że taka wyrodna jestem:-P ale ja cały tydz głównie z nim siedzę więc czasami muszę od niego się troszkę oderwac

---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ----------

Cytat:
Napisane przez malaja86 Pokaż wiadomość
Karmie w odosobnieniu Lusię więc relacjonuje chrzest. Moje nie płaczące dziecko zrobiło koncert do potęgi. A miało siłę bo spało do 9 i od 10.30 do 11.15 kiedy to zaczynała się msza. Zrobiła sie głodna. Chciałam ją nakarmić z butelki ale ona je max raz w tyg łaskawie 15ml. Dawałam pierś ale i tak co chwilę pisk. A po mszy dziecko się wyciszyło i zasnęło
Wsolczuje. Musiałaś się nameczyc pewnie. Mój koncert ryku przez godz zrobił w domu tak ze goście musieli siedzuec sami:-/

---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ----------

Cytat:
Napisane przez Kissmisiaa Pokaż wiadomość
Mam serdecznie dosyć swoich piersi. A dokładnie prawej.
Wstałam rano z bolącym cyckiem.
Nie był ani przepełniony bo karmiłam z niego w nocy. Spać na nim nie spałam.
A cholera tak mnie boli dzisiaj ze szok. Co chwilę mnie narywa nie jest zaczerwieniony. Gorączki tez nie mam.
Na sutku mam biała kropkę, wiec mam zatkany kanalik mleczny.
Wyczytalam na blogu hafiji co I jak. Masakra...

---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ----------

Zrobiłam co kazała i młody jest przy stawiany do niego częściej tak aby ściągnął mi to mleko.

---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ----------

A nawet nie wiecie jak to boli jak mały ssie ta pierś. Nie życzę temu nikomu...
Wspolczuje

---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ----------

Cytat:
Napisane przez Ewelina9033 Pokaż wiadomość
co ile zmieniacie pampersy? np. jedno sieku czy jak sie wiecej nazbiera? z kupka to wiadomo jak jest.ile dziennie idzie wam ?
My zmieniamy tak średnio co 3-4 godz. Czasami pampers prawie suchy a czsami napompowany do granic możliwości. Więc idzie nam do 8 dziennie.kupke u nas słychać zawsze bo mały raczej cicho tego nie robi. Zawsze wiem ze tworzy właśnie. Zdarza mu się racEj nie cesciej niż raz na dzien dwa

Edytowane przez elcia88
Czas edycji: 2015-12-14 o 11:07
elcia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-14, 11:34   #246
Mediona
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ewelina9033 Pokaż wiadomość
co ile zmieniacie pampersy? np. jedno sieku czy jak sie wiecej nazbiera? z kupka to wiadomo jak jest.ile dziennie idzie wam ?
Jak nie ma kupki to tak co 3-4h. A jak kupka to od razu bo slychac nawet w drugim
pokoju. W nocy nie zmieniam. ( no chyba ze jest dwójka)
19.09.2015 Mała Mi.
Stary 2015-12-14, 11:36   #247
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Ja co godzinę półtorej. Nawet jak są suche. Ale ja używam baby dream wiec mi nie szkoda

---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ----------

Kapie ze mnie pot.
Juz po ćwiczeniach
Było turbo spalanie .
Założyłam dwie bluzy i pas na brzuch. Myślałam że umrę

wymianki
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1112886
aakkzzii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-12-14, 11:38   #248
mirabelka8008
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agu23gda Pokaż wiadomość
Myslalam, ze moze dzis sie uda zbalamucic TZ. Poszlam do kuchni scoagnac mleko. Wracam a on juz prawie spi. Mam wrazenie, ze my juz nigdy nie wrocimy do uprawiania seksu Jak tylko jest okazja to on odpada. Ja nie wiem... tez nie mam jakiejs zwierzecej ochoty ale po prostu...jak ludzie..chcialam sie zblizyc.

---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ----------

A ja nie lubie ani nie jestem z tych co mowie lub sie umawiam EJ WEZ NIE SPIJ BO JAK WROCE TO PLANUJE SEKS. Umarlby ze smoechu.
Agu a może zrób się zboczeńcem na jeden dzień. Mój chłop też nie wykazuje inicjatywy, bo wie ze czekam na wyniki idą już dwa tygodnie czyli bakterie są na bank. Przypuszczam ze gdyby Ania dawała nam popaluc to tez by bał się zacząć z obawy ze awantura byłaby gotowa ze mu tylko jedno w głowie. Też nie lubię zaczynac ale cóż w twoim przypadku dumę bym schowała w kieszeń i działała. Ja jak tylko się wylecze to się na swojego rzucie, albo będę kłócić przez cały dzień, bo wtedy on juz wie, o co chodzi
mirabelka8008 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-14, 12:22   #249
agu23gda
Wtajemniczenie

Bylam w HM po topy. Sa takie przeceny ze szook! Dla dzieci ubranka za grosze. A jakie przeceny na ciazowkach szoook!

Ewka przespala w nocy 12,5 h bez zadnej przerwy... hell yea
agu23gda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-14, 12:29   #250
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Blondynka17 Pokaż wiadomość
Kurcze z tego co pamietam raz dygnal glowka o wanienke bo sie tak prostowal i odpychal od niej. Troche sie poplakal wtedy. Ale zeby to az taka traume w nim wywołało :-/

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

Jakis powod byc musi. Trudno mi sobie wyobrazic, zeby to byl kaprys u takiego malca. Zycze, zeby minelo najszybciej jak sie da

---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ----------

ridja odwracasz krawedz noszac Milenke? Bo mam pytanie...
meneq jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-14, 12:48   #251
czarownica_tea
Zakorzenienie

Agu- też byłam i obkupiłam Alę. To moja Potwora goni Twoją bo spała 12h . Ale to chyba po tym basenie ja tak zmogło

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

czarownica_tea jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-12-14, 13:12   #252
namisek1990
Wtajemniczenie

GG do namisek1990

Ueeee a ja jeszcze kasy z zasiłku i becikowego nie mam...
Stary 2015-12-14, 13:21   #253
owieczkaa
Zakorzenienie

Tak wam dziewczyny zazdroszczę tych nocy ze aż mnie skręca. Co ja do cholery robię źle że moje dziecko śpi max 5h jednym ciągiem a do tego od 5 rano jest walka o każdy kwadrans snu...

Elcia - nie zaleca się kupowania foteli 9-36 bo nie trzymają dobrze ani małego ani dużego dziecka coś na zasadzie że coś do wszystkiego jest do niczego.
Stary 2015-12-14, 13:28   #254
201701300931
Konto usunięte

Cytat:
Bylam w HM po topy. Sa takie przeceny ze szook! Dla dzieci ubranka za grosze. A jakie przeceny na ciazowkach szoook!

Za grosze to za ile?

Moje dziecko zasypia ostatnio o 22:30. Około 6 budzę go na jedzenie i potem śpi jeszcze do 9. Odkąd się rehabilitujemy wszystko działa prawie jak w zegarku :P A od wczoraj z uporem maniaka zasypia w dzień na brzuszku. Chyba dźwięk laktatora tak na niego działa...

Poodkładałam wszystkie za małe ubranka. Zostawiłam tylko 68, których mam jak na lekarstwo... Większych w ogóle. Muszę jakieś zakupy zrobić, a nie mam jak
201701300931 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-14, 13:53   #255
namisek1990
Wtajemniczenie

GG do namisek1990

Moje dziecko je bawi się śpi. Bawi się godzinę a potem 2-3 śpi. W nocy ciąg 5-6 godzin. Jak ma dobry humor. Jak coś mu dolega to w dzień może 3 godziny na raty. Teraz śpi.

Bawił się dziś grzechotka i przywalil sobie w głowę. Już.zaczyna płakać a ja w śmiech. Co dziecko zrobiło? Zonk i po chwili usmiech płaczu brak.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-12-14, 13:56   #256
malena1979
Zadomowienie

Cytat:
Tak wam dziewczyny zazdroszczę tych nocy ze aż mnie skręca. Co ja do cholery robię źle że moje dziecko śpi max 5h jednym ciągiem a do tego od 5 rano jest walka o każdy kwadrans snu...

Elcia - nie zaleca się kupowania foteli 9-36 bo nie trzymają dobrze ani małego ani dużego dziecka coś na zasadzie że coś do wszystkiego jest do niczego.
Nic nie robisz źle, u nas tak samo. Widocznie ten typ tak ma
malena1979 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-14, 14:06   #257
agu23gda
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Danaeee84 Pokaż wiadomość
Za grosze to za ile?

Moje dziecko zasypia ostatnio o 22:30. Około 6 budzę go na jedzenie i potem śpi jeszcze do 9. Odkąd się rehabilitujemy wszystko działa prawie jak w zegarku :P A od wczoraj z uporem maniaka zasypia w dzień na brzuszku. Chyba dźwięk laktatora tak na niego działa...

Poodkładałam wszystkie za małe ubranka. Zostawiłam tylko 68, których mam jak na lekarstwo... Większych w ogóle. Muszę jakieś zakupy zrobić, a nie mam jak
Np 2 pak slodziakowych lrgginsow za 20zl. Widzialam ze ceny od 10 zl sie zaczynaja.

---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ----------

Aa o kupilam sobie 2 pak topow na ramiaczkach za 10 zl i 2 pak tych topow do karmienia za 50zl.

Jak zobaczylam ciazowe bluzki po 10, 20 zl a ja kupowalam je za 70 :/ albo spodnie ciazowe dzinsy po 30zl jakie chcesz a ja za stowe kupowalam. Z przyzwyczajenia chodze zagladac na dzial dla brzuchatek

---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ----------

Aaaaaaa i jeszcze wlazlam do sinsaya. Byly tshirty za 9.99zl. Nie przymoerzalam tylko wzielam 15 rpznych kolorow itd. Wywale wszystkie zlumpiale z szafki. Nie bede chodzic jak opuszczona po domu.
Stary 2015-12-14, 14:26   #258
Virves
Raczkowanie

Cytat:

hehee u nas 5 godzin ciągiem zdarzyło się zaledwie dwa razy od porodu. Taka norma to jak śpi 3 h to ja się bardzo cieszę. Ostatnio coś nie bardzo mu to idzie i pobudka średnio co 1-2 h

Tak sobie myślę, że ja to się nawet przyzwyczaiłam do takiego spania i raczej mi to nie doskwiera. Fakt ok 17-18 dopada mnie takie mega zmęczenie ale wystarczy się czymś rozruszać i mija

Nie obraziłabym się jednak gdyby mały zechciał spać po 5 h wtedy to by było chyba wyspanie do granic możliwości (taki żarcik - jestem z tych co przed ciążą mogło spać 20/24).

---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ----------

o boziu !!!!! ależ Wy kusicie tymi wpisami o wyprzedażach !!!! skręca mnie normalnie od środka bo nie mam kiedy się wybrać. Już od rana siedzę i wymyślam co by tu......., gdzie ja to nie musze jechac i czego załatwiać
Virves jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-14, 14:49   #259
namisek1990
Wtajemniczenie

GG do namisek1990

Virves
Jak jadę na zakupy to zamiast sobie to dziecku kupuje.... No ale obiecałam sobie, że na święta kupię mężowi spodnie porządne bo już te jego mustangi tragiczne...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-12-14, 15:00   #260
owieczkaa
Zakorzenienie

Ja byłam w Matarni agu i jakoś w H&M było totalnie bez szału. W którym byłaś? W alfie?
Ja przed świętami się do sklepów już nie wybieram bo dantejskie sceny się tam odbywają.
Stary 2015-12-14, 15:12   #261
agu23gda
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja byłam w Matarni agu i jakoś w H&M było totalnie bez szału. W którym byłaś? W alfie?
Ja przed świętami się do sklepów już nie wybieram bo dantejskie sceny się tam odbywają.
Noo w Alfie bo mam minute od domu i bylam o 10 wiec byl luzik. Wgl hm w alfie ma wg najwiekszy asortyment. Na Matarni zawsze sa ocglapy bo tam najwiecej ludzi. Ruskie i kartuzy i Wejherowo tam siedzi haha
Stary 2015-12-14, 15:18   #262
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Noo w Alfie bo mam minute od domu i bylam o 10 wiec byl luzik. Wgl hm w alfie ma wg najwiekszy asortyment. Na Matarni zawsze sa ocglapy bo tam najwiecej ludzi. Ruskie i kartuzy i Wejherowo tam siedzi haha
No cóż, prawda ale dla mnie tam najwygodniej podjechać bo do wyboru mam manhattan gb albo alfe właśnie wszystko daleko i płatny parking. Kiszka.
Stary 2015-12-14, 15:22   #263
agu23gda
Wtajemniczenie

W alfie parking za free. Manhatanowi sie w dupie poprzewracalo i platny. No ale fakt masz daleko. Ja mam wszedzie blisko w sumie
Stary 2015-12-14, 16:16   #264
ridja devojka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez namisek1990 Pokaż wiadomość
Bardzo czesto jest tak że to żona mówi do męża żeby zadzwonil do matki itd. Tak jest. Chłop wychodzi z rodziny zakładac własną. Jego tak nie ciągnie do domu. Sa wyjątki ale nie powiecie mi że wasi faceci co 2 dni dzwonia i mają taka potrzebe... Że mówią że chcą rodziców często odwiedzac.
Ja się pierwszy raz spotykam tu z opinią, że faceci wychodzą z domu zakładać rodzinę i kontakt się luzuje. Mój mąż dzwoni do mamy przynajmniej raz w tygodniu a przynajmniej raz w tygodniu jedziemy do teściów. Jego siostry dzwonią częściej ale one mieszkają za granicą, obie są na macierzyńskim więc mają czas codziennie rano zadzwonić. Brat mojej mamy był najbardziej przywiązany do matki (bardziej niż jego dwie siostry). Nie wiem, po prostu nie widzę w życiu przykładów na to, o czym mówicie.

Cytat:
Napisane przez Mediona Pokaż wiadomość
Myslicie ze jak sie karmi piersią to mozna zrobic tatuaz?
Krwi nie można oddawać, więc obawiam się, że karmić też nie, ale o tylko moje przypuszczenie.

Cytat:
Napisane przez aakkzzii Pokaż wiadomość
Kapie ze mnie pot.
Juz po ćwiczeniach
Było turbo spalanie .
Założyłam dwie bluzy i pas na brzuch. Myślałam że umrę
Po co te dwie bluzy?

Cytat:

Kuurde, byłam kilka dni temu i nie było dużo dziecięcych. Na stronce też nie widziałam za wiele. Chyba się jutro przejadę jeszcze raz

Uwaga uwaga pozwoliłam sobie na pierwszy pociążowy fitness postanowiłam niestety robić bardzo krótkie ćwiczenia bo drzemki Mileny w ciągu dnia trwają zwykle pół godziny. Więc moje ćwiczenia będą trwały 20 minut, żebym w razie czego zdążyła wziąć szybki prysznic czy chwilę odetchnąć. Moja kondycja kuleje, wszystko mnie boli, a ćwiczenia takie, że kiedyś bym nawet nie poczuła. Niestety, jak się nie ma co się lubi, to trzeba zaczynać od zera

Szukam jakiegoś białego płaszczyka na chrzest. Sukienka będzie różowa i sram czy wypada czy nie. Jest ładna i założona tylko raz i moim zdaniem będzie super, ale coś na wierzch musi być, no i w sklepach kiszka, w lumpie kiszka, w komisie też. Szukam na allegro i muszę coś ostatecznie zamówić, bo będzie zaraz za późno.
Stary 2015-12-14, 16:17   #265
elcia88
Wtajemniczenie

Cytat:
Kiedy ja juz probowalam... to tak jak pisalam wyzej: oj cicho, oj przestan bo obudzisz mala, oj weez to mnie laskocze, chodz idziemy spac bo malo snu zostalo a ja jestem zmeczony...i chooj z tego. Jak slysze takie teksty to serio trace ochote. Zero checi i czuje sie jakbym go dotykala wbrew jego woli. Nie bede wlasnego meza gwalcic. Mam wrazenie, ze przestalam byc dla niego kobieta tylko teraz zostalam juz Matka Polka i uj. Ostatnio mowie do niego zeby sklonic do myslenia 'po co ja sie truje tymi tabletkami anty jak my i tak nic a nic...' a ten cep NO WLASNIE!!!!

---------- Dopisano o 23:56 ---------- Poprzedni post napisano o 23:54 ----------

Noo ale na dzien dobry przytula. Caluje. Jak idzie do pracy tez. Jak jest w chacie to chodzi i mnie poklepuje. Zaglada mi do lazienki. A jak ma byc cos wiekszego to dupa zbita.
U mnie to ja raczej mówię że mi się nie chce ze maly spi itp:-P i to ja mówię mu ze moje ciało nie jest już seksowne.
Stary 2015-12-14, 16:17   #266
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Cytat:
Ja się pierwszy raz spotykam tu z opinią, że faceci wychodzą z domu zakładać rodzinę i kontakt się luzuje. Mój mąż dzwoni do mamy przynajmniej raz w tygodniu a przynajmniej raz w tygodniu jedziemy do teściów. Jego siostry dzwonią częściej ale one mieszkają za granicą, obie są na macierzyńskim więc mają czas codziennie rano zadzwonić. Brat mojej mamy był najbardziej przywiązany do matki (bardziej niż jego dwie siostry). Nie wiem, po prostu nie widzę w życiu przykładów na to, o czym mówicie.

Krwi nie można oddawać, więc obawiam się, że karmić też nie, ale o tylko moje przypuszczenie.

Po co te dwie bluzy?

Kuurde, byłam kilka dni temu i nie było dużo dziecięcych. Na stronce też nie widziałam za wiele. Chyba się jutro przejadę jeszcze raz

Uwaga uwaga pozwoliłam sobie na pierwszy pociążowy fitness postanowiłam niestety robić bardzo krótkie ćwiczenia bo drzemki Mileny w ciągu dnia trwają zwykle pół godziny. Więc moje ćwiczenia będą trwały 20 minut, żebym w razie czego zdążyła wziąć szybki prysznic czy chwilę odetchnąć. Moja kondycja kuleje, wszystko mnie boli, a ćwiczenia takie, że kiedyś bym nawet nie poczuła. Niestety, jak się nie ma co się lubi, to trzeba zaczynać od zera

Szukam jakiegoś białego płaszczyka na chrzest. Sukienka będzie różowa i sram czy wypada czy nie. Jest ładna i założona tylko raz i moim zdaniem będzie super, ale coś na wierzch musi być, no i w sklepach kiszka, w lumpie kiszka, w komisie też. Szukam na allegro i muszę coś ostatecznie zamówić, bo będzie zaraz za późno.
Żeby się spocic bardziej

wymianki
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1112886
aakkzzii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-14, 16:34   #267
agu23gda
Wtajemniczenie

Zamowilam sobie na allegro stanik silikonowy samonosny. Planuje go zakladac i na to stanik miekki. No musze cos wykombinowac zeby nie chodzic ciagle z cycami do pasa i nie meczyc sie gdy jestesmy poza domem ze swedzacymi sutami
Stary 2015-12-14, 16:56   #268
TusiaeM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez namisek1990 Pokaż wiadomość
Bardzo czesto jest tak że to żona mówi do męża żeby zadzwonil do matki itd. Tak jest. Chłop wychodzi z rodziny zakładac własną. Jego tak nie ciągnie do domu. Sa wyjątki ale nie powiecie mi że wasi faceci co 2 dni dzwonia i mają taka potrzebe... Że mówią że chcą rodziców często odwiedzac.
Mój dzwoni co 2-3 dni, nie jest żadnym mamisynkiem, ale
ma bardzo dobry kontakt ze swoją mama. Z tata to wiadomo po mesku.

Cytat:

My na wierzch miałyśmy biały kombinezon z h&m.

I like my money right where I can see it... hanging in my closet!

My life is happening now, not in a one or two years, but now.
TusiaeM jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-14, 17:02   #269
elcia88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez melawen Pokaż wiadomość

A może pogadaj z nim na spokojnie, może się trochę boi po porodzie i stad unika? Powiedz, że powoli spróbujecie,jak Cie zaboli to przestaniecie. Dla mnie np. Teraz seks jest średnio przyjemny, choć i tak lepiej niż na samym początku,a libido tez słabe:/
U mnie też jakoś nie czerpie przyjemności z seksu. Pieszczoty chyba więcej radości mi dają. Ale ogólnie libido niskie :-(

---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ----------

Cytat:
Jest takie powiedzenie że córkę się wychowuje dla siebie a syna dla świata. I coś w tym jest.
Ja bardzo chce mieć córkę i mam nadzieję że następne dziecko to będzie dziewczynka. Do trzech razy sztuka jak to mówią, najwyżej będę jak ta z rodzinki.pl

Może i skok. Sama już nie wiem...

A przekłuwanie uszu u niemowląt uważam za barbarzyństwo, serio.
Też nie pochwalam przekluwania uszu dzieciaczkom.
Mimo że kocham synka ponad wszystko to marzy mi się też dziewczynka ale jak za drugim razem nie wyjdzie to trzeciego syna chyba bym już nie ryzykowala i pozostała przy dwóch:-P
Stary 2015-12-14, 17:05   #270
namisek1990
Wtajemniczenie

GG do namisek1990

No to ja niestety wokół siebie widzę takich co niebardzo ich matki obchodzą....

Równo rok temu zaszlam w ciążę haha

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości