|
|
#241 | |
|
czyli Endżi
|
Dot.: Świece zapachowe
Cytat:
?
|
|
#242 |
|
Zadomowienie
|
Ja zamówiłam na ebay:
pineapple cilantro lighthouse point biscotti vanilla lime treehouse memories mountain logde christmas rose christmas at the beach home for the holidays north pole white christmas clean cotton whoopie pie coconut bay mountain pine patchouli rainforest sage & citrus ocean water green grass napa valey sun mountain lake storm watch bahama breeze oceanside autumn wreath splash of rain grapevine & oak early sunrise mignight oasis pumpkin pie caramel pecan pie harvest mistletoe & fig eucalyptus witches brew balsam & cedar christmas wreath fireside Jak widać większość zapachów "zielona", trochę słodkości. 20 z nich już kupiłam, 20 pozostałych aukcji kończą się w sobotę
|
|
|
|
#243 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#244 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#245 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#246 |
|
Zakorzenienie
|
A roztapiasz woski bezpośrednio w misie kominka? Ja używam osobnych miseczek Załadowałam zdjęcia na puush, powinny się otwierać. http://puu.sh/18T9i http://puu.sh/18TcZ http://puu.sh/18TdH http://puu.sh/18TiS |
|
|
|
#247 |
|
Zakorzenienie
|
Wedle życzenia, akurat dziś podzieliłam się na blogu opinią odnośnie nature's paintbrush. Dla zainteresowanych: http://wszystkocomniezachwyca.blogsp...l#comment-form
Jestem nim zachwycona. I to będzie mój muszmieć. Aż jestem ciekawa reszty moich zapasów. A mam jeszcze: - malina z czymś z aromabotanical - róża z aromaotanical (bardzo ją lubię) z YC: - baby powder - christmas eve - garden sweet pea - mindsummer's night - warm spice - Cranberry Chutney - Blissful Autumn Ja używam olejku eukaliptusowego, gdy mam katar. Przynosi ulgę z pewnością, jednak nie jest to długotrwałe. Smaruję sobie nadgarstek lub wkrapiam kilka kropel na chusteczkę i przytykam do nosa. Pomaga zasnąć z pewnością. Mieszałam go też z wodą i podgrzewałam w kominku. Przynosiło to ulgę, ale siła rażenia nie była duża. Kominek musiał stać blisko i musiałam często dokrapiać, bo się dość szybko ulatniał. Mam olejek z zsk. Odrobinę pomagało, ale szału nie było (spostrzeżenia moje i mojego Tż). |
|
|
|
#248 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja topię bezpośrednio w kominku. Fajne te twoje miseczki. Gdzie je kupiłaś? |
|
|
|
|
#249 |
|
Zakorzenienie
|
W Auchan na dziale kuchennym, komplet 6 miseczek za 4zł
![]() http://puu.sh/194wA http://puu.sh/194xA Lele dzięki za info Edytowane przez vril Czas edycji: 2012-09-27 o 12:43 |
|
|
|
#250 |
|
czyli Endżi
|
Hm, ciekawe czy w moim Piotrze i Pawle mają YC. Jest tylko jeden sposób by to sprawdzić
Vril, przepiękna organizacja! Super to wygląda. Dobrze widzę, że na raz wrzucasz ćwierć tarty? Na ile to mniej więcej starczy?
|
#251 | |
|
Killing me softly
|
Cytat:
Zapach ciepły i słodki, przytulny, podoba mi się teraz, a zimą chyba spodoba się jeszcze bardziej
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#252 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki dziewczyny, tak jakoś wygodniej i pomyslałam, że się podzielę pomysłem
![]() Tak, używam ćwiartki na raz ale "moc" jest różna. Np. Home sweet home zapalony w salonie otwartym na klatkę schodową czuć nawet dwie kondygnacje wyżej, natomiast Lilac blossom taka sama ćwiartka i czuć go tylko w niedużym, zamkniętym pokoju ![]() Do dużych przestrzeni sprawdzają się u mnie HSH i Loves me, loves me not - ćwiartki wystarczą by spenetrować połowę domu ![]() Z trwałością też jest różnie, np. ćwiartka Chamomile tea pachnie u mnie na 3-4 tealighty, HSH to samo Edytowane przez vril Czas edycji: 2012-09-27 o 14:50 |
|
|
|
#253 |
|
Zakorzenienie
|
Doroti super zakupy
![]() Vril super organizacja
|
|
|
|
#254 |
|
Zakorzenienie
|
Vril pomysł genialny. P.S. Też mam taką szafeczkę
|
|
|
|
#255 |
|
Zakorzenienie
|
Szufladki są debestne
Długo się opierałam przed zakupem ale jak pół Wizażu stwierdziło, że to ideał na kosmetyki, to się złamałam i faktycznie - ideał ![]() Oglądacie świeczkowe filmiki na YouTube? Ja bardzo lubię, dużo osób na amerykańskim YT prowadzi kanały o świecach i woskach, tam jest mania na YC, Better Homes&gardens, Candle by Victoria i całą masę innych, robią cykliczne filmiki o tygodniowych "zużyciach", można sie dowiedzieć wiele o zapachach i o tym jak dane produkty się sprawują w praktyce, czy świece się równomiernie wypalają, czy woski sa słabe\mocne, dobrze odtwarzają zapach, jakie kominki są polecane, itp. Z YT właśnie zaczerpnęłam pomysły na przechowywanie i osobne miseczki do wosków Oglądam zwłaszcza: temptingtreats1 WaxLuvsWicks Jdazzler15 Scentmyway TheNoseKnows76 |
|
|
|
#256 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie oglądam, bo mam mobilny internet, niestety. Chociaż też szczerze mówiąc jak robiłam kiedyś kilka podejść do yt to mnie filmiki nudziły. Wolę czytać. Nie ciekawią mnie wiadomości skąd ktoś coś ma i cała historia drogi po zakup czegoś.
Nature's paintbrush jeszcze się nie wypalił, a ja już czyszczę kominek z zamiarem wsadzenia innego wosku. Jakiegoś przytulnego, który zachwyci gości ![]() Nie wiedziałam, że szafeczka jest sławna. Myślałam, że to moje odkrycie
|
|
|
|
#257 |
|
Zadomowienie
|
Vril - piękna organizacja. Lubię takie porządek
Z youtuba lubię bardzo Thenoseknows76. Lubię również video tego chłopaka. http://www.youtube.com/watch?v=Jvt_KHnvd2k szkoda, że już ich nie nagrywa. Ja dziś byłam w Rossmannie i zrobiłam małe zakupy zapachowe. Z nowości kupiłam dwie świeczki Airwick. Figa właśnie się u mnie pali, bardzo ładny i subtelny zapach, kolory zmieniają się delikatnie, ciekawe jakie efekt będzie wieczorem. Świeczka spala się do samych brzegów, ale na początku musiałam pomóc sobie sreberkiem, bo zaczął robić się tunel. Przed zapaleniem skróciłam knot, ponieważ był za długi. Drugi zapach to Złote ogrody jesieni - bardzo mi się podoba, w sam raz na jesień, zapach męski i bardziej wyrazistszy niż Figa. Do łazienki kupiłam Brise discreet oraz dwa wkłady typowo świąteczne. Wieczorem wkleję zdjęcia mojej małej kolekcji YC
|
|
|
|
#258 |
|
Zakorzenienie
|
Uwielbiam te zmieniające kolor świeczki (jeszcze mam z ubiegłego roku niedopaloną). Uwielbiam stawiać ją na stole, gdy ktoś nas odwiedza i pytać się czy wiedzą jak to działa
![]() Złote ogrody jesieni brzmią bardzo ciekawie. Będę musiała obwąchać. Ja w kibelku mam teraz kibelkową Voluspę. Stała u mnie odlewka, a że ona tylko tam pasuje to w końcu się tam znalazła. W atomek wsadziłam pałeczki od brisa i pachnie jak ta lala
|
|
|
|
#259 | |
|
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Cytat:
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#260 |
|
Zakorzenienie
|
ona ma baterię na samym dole
|
|
|
|
#261 |
|
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Jakie to proste
W życiu bym na to nie wpadła
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
|
|
|
#262 |
|
Zakorzenienie
|
Ładnie sie prezentuje ta nowa, czarna edycja
Jeżyny lubię, muszę sprawdzić tą figę ale to dopiero jak mi katar przejdzie O, miałam Voluspę ale spray, Santiago Huckelberry i po pierwszym zachwycie jednak ją posłałam dalej, tak mi teraz o niej przypomniałaś i aż mi się świeca zamarzyła
|
|
|
|
#263 |
|
Zakorzenienie
|
Santiago baaardzo mi się podobało, podobnie jak Tobacoo. Za to vervaine olive leaf to zapach klozetu. Mało brakowało, abym postawiła w kibelku odlewkę starej wersji Black Cashmere, a nie vervaine. Dobrze, ze się szybko zorientowałam :/
Odpaliłam jakieś 15 minut temu YC Blissful Autumn. Ależ to mocne! Najpierw w ogóle nic nie czułam, a później eksplozja- cały dom tak mi pachnie, że aż musiałam zgasić kominek! |
|
|
|
#264 |
|
Zakorzenienie
|
A ile BA roztopiłaś?
|
|
|
|
#265 |
|
Zakorzenienie
|
Cały
Mam duży kominek i mam wrażenie, że gdybym dawała tylko część to byłoby zbyt mało.
|
|
|
|
#266 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Chciałam się jeszcze pochwalić moim ostatnim zakupem. W TkMaxx kupiłam świeczkę wooden wick (nieznanej mi firmy), która ma zamiast knota kawałek drewienka. Przy paleniu wydaje odgłosy jak strzelające drewno w kominku U mnie dziś w kominku Kitchen Spice |
||
|
|
|
#267 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
myślałam, że moje 4 sztuki to nadmiar Masz do wyboru do koloru/zapachu, super ![]() Cytat:
. Dzielenie na 1/4 też jest świetnym pomysłem (dla mnie cała tara Beach Walk okazała się mocno zbyt intensywna). Podkradam wszystkie pomysły, są bezcenne i śliczne pudełko na tarty Cytat:
|
|||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#268 |
|
Zakorzenienie
|
O, słyszałam o tych drewnianych knotach na YT, właśnie takie strzelające
To są miski do zakąsek (swoją drogą, nie wiem co by się na nich zmieściło poza trzema oliwkami na krzyż), znalazłam je wśród naczyń na dziale kuchennym w Auchan, na pewno bedą też w innych sklepach z AGD Można też użyć foliowych lub metalowych foremek na babeczki/muffinki albo pustego tealighta. Wczoraj dokupiłam drugi komplet. |
|
|
|
#269 |
|
Zakorzenienie
|
Witam serdecznie, poczytuję Was, też mam Yankee Candle manię ( swoje woski zamówiłam część na zapachdomu, część na allegro ) dziś pachnie u mnie 1/4 wosku Black Cherry
![]() Ja nie mogę żyć bez zapachów w pokoju - mam intensywnie pachnące zwierzaki, a nie mieszkam sama Początkowo używałam kadzidełek, żeby pachniało, ale ich zapach na dłuższą metę drażnił mnie. Potem odkryłam olejki ( kupiłam zestaw olejków + kominek w Lidlu), a teraz zakochałam się w woskach. Podobnie jak vril swoje woski trzymam w puszcze, ale ze względu na brak woreczków strunowych, resztki pakuję szczelnie w folię aluminiową
|
|
|
|
#270 |
|
Zadomowienie
|
Też słyszałam o tych świeczkach "strzelających" Soulie daj znać jak się sprawuje
![]() Sugarfreee - i jak Black cherry? Miałam ten zapach w koszyku, ale jednak się na niego nie zdecydowałam ![]() Przedstawiam moją kolekcję YC
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:26.

?

Zapach ciepły i słodki, przytulny, podoba mi się teraz, a zimą chyba spodoba się jeszcze bardziej

Długo się opierałam przed zakupem ale jak pół Wizażu stwierdziło, że to ideał na kosmetyki, to się złamałam i faktycznie - ideał
myślałam, że moje 4 sztuki to nadmiar