|
|
#241 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Majówki 2016 sezon VI epizod unboxing
Ja właśnie wróciłam z IP, bo ciśnienie mi skoczylo 150/101 i 106 puls.
Zrobili mi ktg i puscili do domu, mam mierzyć 4 razy dziennie i brac dalej lek. I nie denerwować się. Tylko jak to zrobić. Co ciekawe. Leżałam pod tym ktg a w salo obok przy otwartych drzwiach rodziła kobietka. Ona była przede mną na ktg, potem się przebrała i poszła rodzić. Miała już 8 cm jak przyjechała na IP, drugi poród. Biedna, zestresowana. Ale słuchajcie- urodziła mając 2 skurcze parte! Słyszałam wszystko co i jak i ryczałam ze stresu za nią i ze wzruszenia. Polożna mowiła, że jest farciarą, że powinna 3 dziecko rodzić. Po jakiś paru minutach urodziła łożysko. A ten płacz dzidziusia... Ajjj . Ale mam dzień. Potrzebuje melisy. Dużo melisy. |
|
|
|
#242 |
|
Zakorzenienie
|
Mona- serdeczne gratulacje
|
|
|
|
#243 |
|
Moderatorka z pazurem
|
Madlenka, to mialas mase emocji. Ja przezywalam jak na ktg kolo mnie wila sie z bolu dziewczyna z 6cm rozwarciem, a ty mialas akcje porodowa na zywo! Cisnienie pewnie 160/100 to norma przy takiej aurze
|
|
|
|
#244 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Teraz czas na zasłużony odpoczynek a co do opisu porodu... to może jednak? bo ja się waham właśnie....
|
|
#245 |
|
Zadomowienie
|
Matko jak piszecie o tym wiciu sie z bolu to mam ochote uciec,schowac sie gdzies, zakopac. Ja nie chce rodzic ;-(
|
#246 |
|
Rozeznanie
|
No tak szczerze, to nie wierzyłam, że to się dzieje i to przy mnie. Z jednej strony zamiast się wyluzować- bo sama spanikowana swoim ciśnieniem i tym ktg- czy z dzidzią wszystko ok-bo pierwszy raz miałam robione, a zostałam sama sobie w tym pokoju. A z drugiej- byłam świadkiem porodu, który był błyskawiczny, oczywiście były krzyki i panika u ten babki. Raz tak się udarła głośno i długo, że ja zamarłam. Potem parła drugi raz i urodziła. Ha! Szooook.
|
|
|
|
#247 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#248 |
|
Zadomowienie
|
Ojej no troche mnie pocieszylas ale mimo wszystko juz bym chciala miec to za soba. Boje sie tych wielu godzin w bolu...czuje ze bede miec wywolywany tak jak mi dr powiedzial a taki porod jest meczacy z tego co czytam. Oby sie wszyscy kurde mylili ;-)
|
#249 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No ja rodziłam 30 godzin traumy nie mam jak widać
|
|
|
|
|
#250 |
|
Zadomowienie
|
OMG szacun ogromny dla Ciebie za to.
|
#251 |
|
Wtajemniczenie
|
Bohaterko!!!!!!!!!!!!
|
#252 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, prawda jest taka, ze jak zaczniecie rodzic to juz musicie skończyć
ja miałam świetna opiekę, na ostatnie 4 godziny przed partymi wzięłam zzo. To jest wielki wysiłek, ale na ludzka miarę, naprawdę!
|
|
|
|
#253 |
|
Zakorzenienie
|
Damy radę przecież!
|
#254 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#255 |
|
Zakorzenienie
|
Ja Wam powiem, że jak sobie pomyślę ile mi tu robią, ten wenflon, próby, może cewnik, może kroplówka i jeszcze mam potem rodzić to mi się nie chce, już jestem zmęczona, aż się chyba nie zmartwię jak powiedzą że cięcie
|
|
|
|
#256 |
|
Zadomowienie
|
Tez mnie ciekawi czemu tyle godzin i od jakiego momentu to liczone
![]() Ps. Mialyscie bole w pachwinach takie z prądem?jakby cos chcialo tę nogę wyrwac? Tylko podczas stania lub chodzenia. O co to chodzi? Rozchodza sie kosci czy glowka naciska?bo tak.dziwnie ze z.jednej strony to czuje...
|
#257 | |
|
Zadomowienie
|
Majówki 2016 sezon VI epizod unboxing
Cytat:
Mówiłam, ze jesli drugie to tylko cesarka ale szybko mi przeszło Ten poród sie mega długo rozkręcał, a potem w szpitalu kompletnie zatrzymał (tzn. Miałam mocne i częste skurcze, ale przez 7 godzin rozwarcie nie ruszyło sie ani na centymetr). Wody nie odeszły w ogóle, przebili mi pęcherz w nadziei, ze ruszy to rozwarcie. No i potem 1,5 godziny parcia. 30 godzin liczone od momentu, kiedy skurcze były co 10 minut i względnie mocne. Ale przez ten czas zdarzały sie przerwy w skurczach. Prawdziwego hardcoru ze skurczami co chwila takimi, ze chciałam umrzeć to 6,5 godziny + 1,5 partych. Edytowane przez fruzjape Czas edycji: 2016-05-02 o 21:20 |
|
|
|
|
#258 |
|
Zadomowienie
|
Kocie a jak cukry przy tym wszystkim?
Fruzja jestes dla mnie bohaterka naprawde podziwiam jak czytam to nie na moje sily...
Edytowane przez urshoola Czas edycji: 2016-05-02 o 21:19 |
|
|
|
#259 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#260 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale dzis miala bol w obu pachwinach ...![]() Aaa to i nie wiem co to moze spojenie sie rozchodzi ??? |
|
|
|
|
#261 |
|
Zadomowienie
|
Mialavi nie wiem jak Ty przetrwalas 1.5h ja tylko przejsc z pokoju do pokoju i sie ujęczałam jak nie wiem 😞
|
#262 |
|
Zakorzenienie
|
O dziwo nawet nieźle, ok 100 się trzymają, więc wychodzi brak aktywności do której po jedzeniu jestem przyzwyczajona
chociaż fakt, że po obiedzie godzinę z mężem krążyliśmy po korytarzu, bo mnie nosiło po prawie 3 godzinach uziemienia
|
|
|
|
#263 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szacuun, życze Ci zebys teraz juz tego nie doznała i wszystko poszło szybko ![]() ---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ---------- Cytat:
to musialam przezyc. Ale tez jeczalam trzymalam brzuch w nadziei ze jak bedzie wyzej to mniej beda pachwiny bolec, a juz wejsc/wyjsc z samochodu ... Ehh.No i wiekszosc tego czasu siedzialam na kanapie w CCC
Edytowane przez mialavi Czas edycji: 2016-05-02 o 21:27 |
||
|
|
|
#264 |
|
Zadomowienie
|
Czyli w sumie umieralas 8godzin...extra ze zyjesz i jestes tu z nami. Niech kolejny trwa zatem 8min
|
#265 |
|
Wtajemniczenie
|
![]() Mieliśmy gości. Padam. Choć leżę
|
|
|
|
#266 |
|
Zakorzenienie
|
Kurtyna wróciłam z zakupów Mona tula Ninkę no info że hej- serdeczne gratki. Pisz Mona śmiało nam tego pociągu i tak nic już nie zatrzyma
Fruzja już nas tu troche szykuje na wszelkie niedogodności także spoko. ![]() Dziewczyny no sorry że doleciała do Was moja burza ale musiałam ją jakoś i gdzieś rozdmuchać ![]() ---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ---------- Mia ja tez juz dzis nalatałam sie tyle w domu że wysiadłam ale mimo tego jeszcze wieczorne szybkie zakupy, a jak tylko z nich wrocilismy to sie wzielam za mycie podłóg. W planie mam jeszcze kabinę. ---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ---------- Teraz jak zaległam i odpoczywam i sie chce ruszyc to stwierdzam ze mnie boli spojenie i nie moge wstać. Taa...
|
|
|
|
#267 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też leżę. Jak jakiś nieogar. Tylko mi się ssanie włączyło straszne i już nie wiem co jeść, żeby to opanować. Chyba idę do wyra. Na jutro zaplanowałąm sobie ostateczne sprzątanie. Będę bohaterem, a później mogę rodzić.
|
|
#268 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no plus parte, ale to inna historia, mega wysiłek, ale z kompletnie innym przekazem. Głównym problemem było to, że byłam strasznie zmęczona (bo bez snu) i zrezygnowana. Reszta byłaby spoko. |
|
|
|
|
#269 |
|
Moderatorka z pazurem
|
A gdzie jest scoobs???? Miala juz z nami zostac. Nawet nie wiemy czy bedzie Marian czy Marianna. Heloooooł Scoobs mowi sie!!! Prosze sie odmeldowac.
Mam ogromna prosbe do rozpakowanych mamusiek, zeby zerknely jakich danych nam brakuje na pierwszej stronie. Chcialabym to uzupelnic, zeby byla super profeska no i zeby mucha nie siadala
|
|
|
|
#270 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:36.

Kolejne beda moje balkonowe om nom nom
TEN dzień: 09.08.2014 

traumy nie mam jak widać 

ale dzis miala bol w obu pachwinach ...