Majówki 2016 sezon VI epizod unboxing - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-05-02, 20:24   #241
Mad_lenka
Rozeznanie

Dot.: Majówki 2016 sezon VI epizod unboxing

Ja właśnie wróciłam z IP, bo ciśnienie mi skoczylo 150/101 i 106 puls.
Zrobili mi ktg i puscili do domu, mam mierzyć 4 razy dziennie i brac dalej lek. I nie denerwować się. Tylko jak to zrobić.
Co ciekawe. Leżałam pod tym ktg a w salo obok przy otwartych drzwiach rodziła kobietka. Ona była przede mną na ktg, potem się przebrała i poszła rodzić. Miała już 8 cm jak przyjechała na IP, drugi poród. Biedna, zestresowana. Ale słuchajcie- urodziła mając 2 skurcze parte! Słyszałam wszystko co i jak i ryczałam ze stresu za nią i ze wzruszenia. Polożna mowiła, że jest farciarą, że powinna 3 dziecko rodzić. Po jakiś paru minutach urodziła łożysko. A ten płacz dzidziusia... Ajjj . Ale mam dzień. Potrzebuje melisy. Dużo melisy.
Mad_lenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-02, 20:25   #242
konsternacja
Zakorzenienie

Mona- serdeczne gratulacje
konsternacja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-02, 20:27   #243
RosesAreRed
Moderatorka z pazurem

Madlenka, to mialas mase emocji. Ja przezywalam jak na ktg kolo mnie wila sie z bolu dziewczyna z 6cm rozwarciem, a ty mialas akcje porodowa na zywo! Cisnienie pewnie 160/100 to norma przy takiej aurze
RosesAreRed jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-02, 20:34   #244
no_doubt
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez RosesAreRed Pokaż wiadomość
Zezarlam mnostwo truskawek. Hiszpanskie wiec takie sobie, ale nawet smaczne Kolejne beda moje balkonowe om nom nom

Mam dzis strasznego spiocha. Grunt ze nerwica mi minela

Daga, jak tam rana po cc? Boli jeszcze? Jak ci sie z nia funkcjonuje?

Ja co prawda szykuje sie do cc, ale ten opis wydal mi sie rzeczowy i nie siejacy paniki...
Ja jeszcze nie wiem na co się zdecydować.... mam wskazania do cc, ale mój gin twierdzi, że dałabym radę sn... właśnie tak rzeczowy, że widziałam siebie w roli głównej i nie wiem dlaczego pomyślałam: ooo niee u ciebie tak łatwo nie będzie, nie myśl sobie... popadam w paranoję...
Cytat:
Napisane przez Monanka83 Pokaż wiadomość
Dziewczyny dziękujemy za kciuki. Nineczka przyszła na świat sn o 17.40 z wagą 3700. Jestem wyczerpana. Tz był od początku do końca ze mną i spisał się na medal! Nie będę wnikała w szczegóły porodu dopóki wszystkie się nie rozpakujecie 😉 boże co za milosc!!!! Jest najcudowniejszą dziewczynką na świecie ciumkajaca cycunia 😊
Gratulacje!!! Buziaki dla Nineczki Teraz czas na zasłużony odpoczynek a co do opisu porodu... to może jednak? bo ja się waham właśnie....

TEN dzień: 09.08.2014
Nasze największe szczęście: 18.05.2016 r.
no_doubt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-02, 20:35   #245
urshoola
Zadomowienie

Matko jak piszecie o tym wiciu sie z bolu to mam ochote uciec,schowac sie gdzies, zakopac. Ja nie chce rodzic ;-(

urshoola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-02, 20:36   #246
Mad_lenka
Rozeznanie

No tak szczerze, to nie wierzyłam, że to się dzieje i to przy mnie. Z jednej strony zamiast się wyluzować- bo sama spanikowana swoim ciśnieniem i tym ktg- czy z dzidzią wszystko ok-bo pierwszy raz miałam robione, a zostałam sama sobie w tym pokoju. A z drugiej- byłam świadkiem porodu, który był błyskawiczny, oczywiście były krzyki i panika u ten babki. Raz tak się udarła głośno i długo, że ja zamarłam. Potem parła drugi raz i urodziła. Ha! Szooook.
Mad_lenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-02, 20:38   #247
fruzjape
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez urshoola Pokaż wiadomość
Matko jak piszecie o tym wiciu sie z bolu to mam ochote uciec,schowac sie gdzies, zakopac. Ja nie chce rodzic ;-(

Nagroda jest wystarczająca, serio. Ja pierwszy poród miałam z cyklu "najgorsze", a i tak nie mogę sie doczekać drugiego (chociaż oczywiscie sie boje).
fruzjape jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-05-02, 20:44   #248
urshoola
Zadomowienie

Ojej no troche mnie pocieszylas ale mimo wszystko juz bym chciala miec to za soba. Boje sie tych wielu godzin w bolu...czuje ze bede miec wywolywany tak jak mi dr powiedzial a taki porod jest meczacy z tego co czytam. Oby sie wszyscy kurde mylili ;-)

Stary 2016-05-02, 20:48   #249
fruzjape
Zadomowienie

Cytat:
Ojej no troche mnie pocieszylas ale mimo wszystko juz bym chciala miec to za soba. Boje sie tych wielu godzin w bolu...czuje ze bede miec wywolywany tak jak mi dr powiedzial a taki porod jest meczacy z tego co czytam. Oby sie wszyscy kurde mylili ;-)

No ja rodziłam 30 godzin traumy nie mam jak widać
Stary 2016-05-02, 21:00   #250
urshoola
Zadomowienie

OMG szacun ogromny dla Ciebie za to.

Stary 2016-05-02, 21:01   #251
no_doubt
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez fruzjape Pokaż wiadomość
Bohaterko!!!!!!!!!!!!

TEN dzień: 09.08.2014
Nasze największe szczęście: 18.05.2016 r.
no_doubt jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-05-02, 21:08   #252
fruzjape
Zadomowienie

Dziewczyny, prawda jest taka, ze jak zaczniecie rodzic to juz musicie skończyć ja miałam świetna opiekę, na ostatnie 4 godziny przed partymi wzięłam zzo. To jest wielki wysiłek, ale na ludzka miarę, naprawdę!
Stary 2016-05-02, 21:11   #253
_itakinie_
Zakorzenienie

Damy radę przecież!
Stary 2016-05-02, 21:11   #254
mialavi
Zakorzenienie

Cytat:
Da sie ?! A nie wypowiedzialas po tym magicznych słow nigdy wiecej dzieci??? moge sie dowiedziec dlaczego to tak dlugo trwało i czy wody wtedy odeszly w domu czy w szpitalu?
mialavi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-02, 21:14   #255
pluszowy_kot
Zakorzenienie

Ja Wam powiem, że jak sobie pomyślę ile mi tu robią, ten wenflon, próby, może cewnik, może kroplówka i jeszcze mam potem rodzić to mi się nie chce, już jestem zmęczona, aż się chyba nie zmartwię jak powiedzą że cięcie
pluszowy_kot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-02, 21:14   #256
urshoola
Zadomowienie

Tez mnie ciekawi czemu tyle godzin i od jakiego momentu to liczone
Ps. Mialyscie bole w pachwinach takie z prądem?jakby cos chcialo tę nogę wyrwac? Tylko podczas stania lub chodzenia. O co to chodzi? Rozchodza sie kosci czy glowka naciska?bo tak.dziwnie ze z.jednej strony to czuje...

Stary 2016-05-02, 21:17   #257
fruzjape
Zadomowienie

Majówki 2016 sezon VI epizod unboxing

Cytat:
Napisane przez mialavi Pokaż wiadomość
Da sie ?! A nie wypowiedzialas po tym magicznych słow nigdy wiecej dzieci??? moge sie dowiedziec dlaczego to tak dlugo trwało i czy wody wtedy odeszly w domu czy w szpitalu?

Mówiłam, ze jesli drugie to tylko cesarka ale szybko mi przeszło

Ten poród sie mega długo rozkręcał, a potem w szpitalu kompletnie zatrzymał (tzn. Miałam mocne i częste skurcze, ale przez 7 godzin rozwarcie nie ruszyło sie ani na centymetr). Wody nie odeszły w ogóle, przebili mi pęcherz w nadziei, ze ruszy to rozwarcie. No i potem 1,5 godziny parcia.

30 godzin liczone od momentu, kiedy skurcze były co 10 minut i względnie mocne. Ale przez ten czas zdarzały sie przerwy w skurczach. Prawdziwego hardcoru ze skurczami co chwila takimi, ze chciałam umrzeć to 6,5 godziny + 1,5 partych.

Edytowane przez fruzjape
Czas edycji: 2016-05-02 o 21:20
Stary 2016-05-02, 21:17   #258
urshoola
Zadomowienie

Kocie a jak cukry przy tym wszystkim?

Fruzja jestes dla mnie bohaterka naprawde podziwiam jak czytam to nie na moje sily...

Edytowane przez urshoola
Czas edycji: 2016-05-02 o 21:19
Stary 2016-05-02, 21:18   #259
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:
Ps. Mialyscie bole w pachwinach takie z prądem?jakby cos chcialo tę nogę wyrwac? Tylko podczas stania lub chodzenia. O co to chodzi? Rozchodza sie kosci czy glowka naciska?bo tak.dziwnie ze z.jednej strony to czuje...
Miałam dzisiaj takie bóle jak do sklepu szłam. Aż jeczalam i musiałam przystanac. Mam nadzieję że to dzidziol się gdzieś tam w dol przesuwa

Ząbki
Synuś
+2
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-05-02, 21:19   #260
mialavi
Zakorzenienie

Cytat:
Mam tak jak chodze i to zazwyczaj z prawej strony. Dzis ledwo chodzilam na tych zakupach a trwaly az 1.5godz ale dzis miala bol w obu pachwinach ...

Aaa to i nie wiem co to moze spojenie sie rozchodzi ???
Stary 2016-05-02, 21:21   #261
urshoola
Zadomowienie

Mialavi nie wiem jak Ty przetrwalas 1.5h ja tylko przejsc z pokoju do pokoju i sie ujęczałam jak nie wiem 😞

Stary 2016-05-02, 21:21   #262
pluszowy_kot
Zakorzenienie

Cytat:
Kocie a jak cukry przy tym wszystkim?
O dziwo nawet nieźle, ok 100 się trzymają, więc wychodzi brak aktywności do której po jedzeniu jestem przyzwyczajona chociaż fakt, że po obiedzie godzinę z mężem krążyliśmy po korytarzu, bo mnie nosiło po prawie 3 godzinach uziemienia
pluszowy_kot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-02, 21:26   #263
mialavi
Zakorzenienie

Cytat:
Mówiłam, ze jesli drugie to tylko cesarka ale szybko mi przeszło

Ten poród sie mega długo rozkręcał, a potem w szpitalu kompletnie zatrzymał (tzn. Miałam mocne i częste skurcze, ale przez 7 godzin rozwarcie nie ruszyło sie ani na centymetr). Wody nie odeszły w ogóle, przebili mi pęcherz w nadziei, ze ruszy to rozwarcie. No i potem 1,5 godziny parcia.

30 godzin liczone od momentu, kiedy skurcze były co 10 minut i względnie mocne. Ale przez ten czas zdarzały sie przerwy w skurczach. Prawdziwego hardcoru ze skurczami co chwila takimi, ze chciałam umrzeć to 6,5 godziny + 1,5 partych.
Jesteś bohaterem mojego domu szacuun, życze Ci zebys teraz juz tego nie doznała i wszystko poszło szybko

---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ----------

Cytat:
Mialavi nie wiem jak Ty przetrwalas 1.5h ja tylko przejsc z pokoju do pokoju i sie ujęczałam jak nie wiem 😞
Jakby mnie bol dziad zlapal wczesniej to bym siedziala w domu. Jak juz wyszlam(a teraz robie to bardzooo rzadko to musialam przezyc. Ale tez jeczalam trzymalam brzuch w nadziei ze jak bedzie wyzej to mniej beda pachwiny bolec, a juz wejsc/wyjsc z samochodu ... Ehh.
No i wiekszosc tego czasu siedzialam na kanapie w CCC

Edytowane przez mialavi
Czas edycji: 2016-05-02 o 21:27
Stary 2016-05-02, 21:27   #264
urshoola
Zadomowienie

Czyli w sumie umieralas 8godzin...extra ze zyjesz i jestes tu z nami. Niech kolejny trwa zatem 8min

Stary 2016-05-02, 21:31   #265
lourose
Wtajemniczenie

Nina witamy na świecie

Mieliśmy gości. Padam. Choć leżę
lourose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-02, 21:47   #266
Iwonia27
Zakorzenienie

Kurtyna wróciłam z zakupów Mona tula Ninkę no info że hej- serdeczne gratki. Pisz Mona śmiało nam tego pociągu i tak nic już nie zatrzyma
Fruzja już nas tu troche szykuje na wszelkie niedogodności także spoko.
Dziewczyny no sorry że doleciała do Was moja burza ale musiałam ją jakoś i gdzieś rozdmuchać

---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ----------

Mia ja tez juz dzis nalatałam sie tyle w domu że wysiadłam ale mimo tego jeszcze wieczorne szybkie zakupy, a jak tylko z nich wrocilismy to sie wzielam za mycie podłóg. W planie mam jeszcze kabinę.

---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ----------

Teraz jak zaległam i odpoczywam i sie chce ruszyc to stwierdzam ze mnie boli spojenie i nie moge wstać.
Taa...
Iwonia27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-02, 21:51   #267
_itakinie_
Zakorzenienie

Ja też leżę. Jak jakiś nieogar. Tylko mi się ssanie włączyło straszne i już nie wiem co jeść, żeby to opanować. Chyba idę do wyra. Na jutro zaplanowałąm sobie ostateczne sprzątanie. Będę bohaterem, a później mogę rodzić.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-05-02, 22:01   #268
fruzjape
Zadomowienie

Cytat:
Czyli w sumie umieralas 8godzin...extra ze zyjesz i jestes tu z nami. Niech kolejny trwa zatem 8min
Umierałam przez 2, bo potem wzięłam zzo no plus parte, ale to inna historia, mega wysiłek, ale z kompletnie innym przekazem.
Głównym problemem było to, że byłam strasznie zmęczona (bo bez snu) i zrezygnowana. Reszta byłaby spoko.
Stary 2016-05-02, 22:16   #269
RosesAreRed
Moderatorka z pazurem

A gdzie jest scoobs???? Miala juz z nami zostac. Nawet nie wiemy czy bedzie Marian czy Marianna. Heloooooł Scoobs mowi sie!!! Prosze sie odmeldowac.

Mam ogromna prosbe do rozpakowanych mamusiek, zeby zerknely jakich danych nam brakuje na pierwszej stronie. Chcialabym to uzupelnic, zeby byla super profeska no i zeby mucha nie siadala
RosesAreRed jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-02, 22:19   #270
mialavi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez RosesAreRed Pokaż wiadomość
A gdzie jest scoobs???? Miala juz z nami zostac. Nawet nie wiemy czy bedzie Marian czy Marianna. Heloooooł Scoobs mowi sie!!! Prosze sie odmeldowac.

Mam ogromna prosbe do rozpakowanych mamusiek, zeby zerknely jakich danych nam brakuje na pierwszej stronie. Chcialabym to uzupelnic, zeby byla super profeska no i zeby mucha nie siadala
Roses piękna ta pierwsza strona :klaski: jestem z Ciebie dumna jak paw
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości