Mamusie czerwcowe 2016 cz. 8 (i chyba ostatnia!) - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-07-01, 11:30   #241
ania230
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 8 (i chyba ostatnia!)

[QUOTE=Madzia9999;62475211]
Cytat:
Napisane przez K_a_s_i_a_86 Pokaż wiadomość

Aż półtorej godziny co ona tyle czasu wymyśliła?

Fajne, że jesteś zadowolona!

Ania to długi spacer zrobiłaś
Maja spała w wozku, spokojna była?

U Nas z chrzestnymi nie ma najmniejszego problemu tz ma jedną siostrę, ja brata. Więc będzie jego siostra i mój brat

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Tak jestem zadowolona
Maja cały czas spala. Przy końcówce sie tylko przebudzila ale dotrwala az do domu

Tak dawno nigdzie nie bylam 3 tygodnie ze nogi mnie bola i sapalam jak stara :/
Jak tylko rana się zagoi to codziennie taki spacer obowiązkowy.

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
ania230 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-01, 11:32   #242
Paulinagm
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Madzia9999 Pokaż wiadomość
U Nas z chrzestnymi nie ma najmniejszego problemu tz ma jedną siostrę, ja brata. Więc będzie jego siostra i mój brat
układ idealny ja mam siostrę i brata, TŻ jest jedynakiem. U nas bedzie mój brat bo najstarszy i kuzynka TŻta (ta, która nam wszystko pozycza ) mój TŻ jest chrzestnym jej synka, ona będzie u nas. a moja siostra czeka na nasze drugie dziecko i na pewno będzie chrzestną a teraz jest najlepszą ciocią
Paulinagm jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-01, 11:37   #243
anuszka1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Miqesi Pokaż wiadomość
Położna porażka. Siedziała u nas...1,5h Tylko mi Izunię wkurzyła, bo nie dała jej pospać.
Czy można odwołać resztę wizyt? Bo mają być jeszcze 3....
Ja przy Zuzi odwołałam, więc pewnie u Ciebie też można. Trafiłam na położną, która prawiła mi kazanie czego nie mogę jeść podczas kp, bo dziecko CHYBA ma alergię! Zuzia miała wtedy kilka krostek (trądzik niemowlęcy). Wyszło na to, że najlepsze pożywienie dla matek karmiących to białe bułki z dżemem, ryż, marchewka i kurczak. Żadnej surowizny! Nawet jabłka były na cenzurowanym Dobrze, że miałam już swoje zdanie na temat kp i jej rady miałam w dużym poważaniu.

Tym razem od razu zastrzegłam, że nie życzę sobie wizyty położnej przy Olku

https://www.instagram.com/mama_rodzenstwa/
anuszka1984 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-01, 11:46   #244
Miqesi
Wtajemniczenie

Cytat:
Aż półtorej godziny co ona tyle czasu wymyśliła?
Obserwowała, jak się zajmuję małą.
Potem ją zbadała, mała w ryk, bo tak nią majtała na prawo i lewo ( Iza była zmęczona, bo chwilę przed jej przyjściem zasnęła, a ona ją wybudziła), a Iza nie przyzwyczajona do kołysania i majtania, więc się jej nie podobało. Jeszcze chciała obejrzeć moje krocze , ale powiedziałam, że byłam u lekarza, i że nie ma potrzeby, bo wszystko jest ok. Wypełniała w międzyczasie papierzyska. Nie mogła uwierzyć, że mała nie ulewa, wręcz jakby doszukiwała się jakiś złych zachowań..
I patrzyła, jak karmię piersią.
Zapisz

2015: 20. 2016: 11. 2017: 6. 2018: 4.

2019: 2

Miqesi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-01, 11:48   #245
soffinka
Zadomowienie

Cytat:
Potem ją zbadała, mała w ryk, bo tak nią majtała na prawo i lewo ( Iza była zmęczona, bo chwilę przed jej przyjściem zasnęła, a ona ją wybudziła), a Iza nie przyzwyczajona do kołysania i majtania, więc się jej nie podobało. Jeszcze chciała obejrzeć moje krocze , ale powiedziałam, że byłam u lekarza, i że nie ma potrzeby, bo wszystko jest ok. Wypełniała w międzyczasie papierzyska. Nie mogła uwierzyć, że mała nie ulewa, wręcz jakby doszukiwała się jakiś złych zachowań..
Zapisz

O matko Hahah ja bym ja pogoniła moja u mnie 20 minut przychodzi z waga zawsze i jest spoko
soffinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-01, 11:54   #246
Miqesi
Wtajemniczenie

a, i jeszcze psiknęła małej Octeniseptem do pępka, pomimo, że jej powiedziałam, iż ja używam spirytusu do przemywania. Już jest ładnie zasuszony i niedługo odpadnie. Masakra z tą położną. Niepotrzebna mi jest.

---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ----------

Cytat:
Napisane przez anuszka1984 Pokaż wiadomość
Ja przy Zuzi odwołałam, więc pewnie u Ciebie też można. Trafiłam na położną, która prawiła mi kazanie czego nie mogę jeść podczas kp, bo dziecko CHYBA ma alergię! Zuzia miała wtedy kilka krostek (trądzik niemowlęcy). Wyszło na to, że najlepsze pożywienie dla matek karmiących to białe bułki z dżemem, ryż, marchewka i kurczak. Żadnej surowizny! Nawet jabłka były na cenzurowanym Dobrze, że miałam już swoje zdanie na temat kp i jej rady miałam w dużym poważaniu.

O, to jakieś nadzieje są. Bo ja jej nie chcę już oglądać w swoim domu.
Też mi powiedziała, że mała będzie alergiczką, bo synek miał ( pił Nutramigen). Ale u Izuni nic na to nie wskazuje, bo ma czystą skórę, nie ulewa i ładnie przybiera....
No i o diecie też. Że mam nie jeść smażonego, sera żółtego, a z mięsa tylko kurczak. WTF??
Zapisz

---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ----------

Cytat:
Napisane przez soffinka Pokaż wiadomość
O matko Hahah ja bym ja pogoniła moja u mnie 20 minut przychodzi z waga zawsze i jest spoko
no mi nie było do śmiechu, i Izuni też. Tylko nas wkooooorwiła.
Zapisz
Zapisz

Edytowane przez Miqesi
Czas edycji: 2016-07-01 o 11:56
Stary 2016-07-01, 12:07   #247
Honcia
Zakorzenienie

U nas tez juz po wizycie poloznej
Marcelinka waży 3355 i powiedziala, ze przybiera prawidlowo.
Bylysmy na malyn wietrzeniu w ogrodzie ale okropnie duszno więc juz z powrotem w domu

Honcia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-01, 12:13   #248
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paulinagm Pokaż wiadomość
ojej, to rzeczywiście trochę problem! a może któraś z nich jest starsza? druga może być chrzestną kolejnego dziecka a ktoś z Was ma braci?
u nas chrzestni w zasadzie wybrani tylko mamy bardziej problem czy robić chrzest w Warszawie czy w naszym rodzinnym mieście...
w Warszawie jest fajny kościół, fajny ksiądz, ale mamy małe mieszkanie, lokale są droższe, większość gości musiałaby dojechać z rodzinnego miasta
a w rodzinnym mieście moglibyśmy zrobić u rodziców w domu, ale nie wiemy w którym kościele, goście mieliby blisko, za to my będziemy musieli 300 km dojechać z maluszkiem, łóżeczkiem turystycznym i sama nie wiem z czym jeszcze. Więc kazda opcja ma plusy i minusy i zanim się zdecydujemy to sie jesień zrobi
Paulinka dasz radę z wyjazdem z Krzysiem do rodziców a jak masz wątpliwości to Ci doradze musiałam zapakować dziecko ze sobą jak miała 3tygodnie do rodziców. Więc wózek, przewijak, wanienka itd, itp materacyk oddany od znajomych wzięłam i łóżeczko turystyczne kupiliśmy. Auto w kombii jakoś się zamieściliśmy. Dodatkowo moja walizka plus rzeczy dla psa który też jest na wywczasie u moich rodziców.
Cytat:
układ idealny ja mam siostrę i brata, TŻ jest jedynakiem. U nas bedzie mój brat bo najstarszy i kuzynka TŻta (ta, która nam wszystko pozycza ) mój TŻ jest chrzestnym jej synka, ona będzie u nas. a moja siostra czeka na nasze drugie dziecko i na pewno będzie chrzestną a teraz jest najlepszą ciocią
Ja mam jeszcze 2 siostry, i też jedna z nich nadaje się idealnie na chrzestna. Ale tz ma jedną siostrę,on jest chrzestnym jej synka więc na zasadzie wymiany
Cytat:

To na podobną położna trafiliśmyTeż takie teorię miała.

Sophia Loren
Madzia9999 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-01, 12:16   #249
agusiia69
Zakorzenienie

Cytat:
ojej, to rzeczywiście trochę problem! a może któraś z nich jest starsza? druga może być chrzestną kolejnego dziecka a ktoś z Was ma braci?
u nas chrzestni w zasadzie wybrani tylko mamy bardziej problem czy robić chrzest w Warszawie czy w naszym rodzinnym mieście...
w Warszawie jest fajny kościół, fajny ksiądz, ale mamy małe mieszkanie, lokale są droższe, większość gości musiałaby dojechać z rodzinnego miasta
a w rodzinnym mieście moglibyśmy zrobić u rodziców w domu, ale nie wiemy w którym kościele, goście mieliby blisko, za to my będziemy musieli 300 km dojechać z maluszkiem, łóżeczkiem turystycznym i sama nie wiem z czym jeszcze. Więc kazda opcja ma plusy i minusy i zanim się zdecydujemy to sie jesień zrobi
Mąż ma brata i siostrę a ja tylko siostrę. Jego brat miałby być chrzestnym, dlatego chcę, aby chrzestna była moja siostra. Według mnie to niesprawiedliwe, aby jego rodzeństwo było chrzestnymi.
Stary 2016-07-01, 12:30   #250
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agusiia69 Pokaż wiadomość
Mąż ma brata i siostrę a ja tylko siostrę. Jego brat miałby być chrzestnym, dlatego chcę, aby chrzestna była moja siostra. Według mnie to niesprawiedliwe, aby jego rodzeństwo było chrzestnymi.
Też bym miała przemyślenia, że jest to niesprawiedliwe

Czekam tylko na wypis

Sophia Loren
Stary 2016-07-01, 12:30   #251
CarycaKatharina
Zadomowienie

Tez mam zagwozdkę z chrzestnym. Mam brata ale nie chce, zeby byl chrzestnym. To taki nieogarnięty facet ze glowa mala, boje się tylko ze się obraza na mnie rodzice

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-07-01, 12:30   #252
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Zapisz
Moja położna za pierwszym razem też z dobrą godzinę siedziała. Ale bardzo fajna mi się trafiła i mogłam jej zadać milion pytań bez krępacji I patrzyła jak karmię i oglądała moje krocze, ale dla mnie to nic złego, wręcz przeciwnie

australia87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-01, 12:30   #253
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justynan01 Pokaż wiadomość
Witam, jestem na bierzaco ale dam tylko znac co u Nas.
Po cesarce spalam w sumie zawrotne 7 h :/ czyli jak obudzilam sie we wtorek o 6 rano do tej pory to jest masakra. Mone dziecko glodne strasznie a ja pare kropelek mleka mam wiec jest tragedia. Kupki ida, nawet trzy mokte pieluchy byly wiec polozne pocieszaja ze jest dobrze, bo gdyby nic nie bylo w cyckach to by kupki nie szly. Maly ladnie ciagnie, tylko czekac az bedzie wiecej mleka. Czyli czas spedzam na karmieniu, przekladania z cycka do cycka, proby odlozenia do lozeczka, i podnoszenia po 10 min bo glodny. Tutaj strasznie walcza o kp wiec kaza caly czas przystawiac a mnie juz tak suty bola, bo nie maja kiedy odpoczac. Jak do tej pory bylam sama w pokoju dwuosobowym to wczoraj dostalam sasiadke z brzuchem, ya pogasila siatla, wiec i ja przyciemnilam, maly tylko by ciagnol ka juz padalam, balam sie ze usne z nim na rekach i mi wypadnie. Poszlam do pokoju karmien bo tam jasniejsze swiatlo, polozna, mloda dziewczyna widziac mnie ze chodze jak zombie pytala sie co i jak, zaproponowala ze moze poda mm, maly pospi w pokoju u nich, a ja w koncu zdrzemne sie. Ja w placz, chodz wiedzialam ze to najlepsze wyjsce. Zgodzilam sie, ona poszla po jego lozeczko, a ja do swohegi. Wyryczalam sie jak glupia ze go tam zistawilam, ale po przespaniu 4 h od razu mi lepiej. Nawet przy sorawdzaniu sutow, kropelje taka spora widzialan siary. A jak mi go rano przywiozla jak jeszcze spal, normaknie nie jak moje dzuecko, aniolek, zdazylam z poranna toaleta, i znowu cycolenie. Tetaz spi na klacie, wiec mam chwile zeby sniadanie zjesc. Nie odkladam go, bo sie rozbudzi. Dzis bedzie spal na klacie ojca jak sie odnajdzue po pepkowym
Ciezko jest, ale jak wyryczalam sie i cheile pospalan od razu inaczej sie czuje. Szwy jeszcze bola, ale fizycznie spoko.
Początki zawsze są ciężkie z czasem będzie coraz lepiej. Dobrze ze mogłaś sobie odpocząć trochę. Od razu człowiek ma inne podejście
Ale jeśli zależy Ci na kp to nie ma lepszej metody na pobudzenie laktacji niż przestawianie dziecka na żądanie
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-01, 12:34   #254
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez australia87 Pokaż wiadomość
Moja położna za pierwszym razem też z dobrą godzinę siedziała. Ale bardzo fajna mi się trafiła i mogłam jej zadać milion pytań bez krępacji I patrzyła jak karmię i oglądała moje krocze, ale dla mnie to nic złego, wręcz przeciwnie

Jeśli jest fajną kobitka to nie miałabym nic przeciwko temu że tyle czasu u mnie siedzi
Ja na taką mocno średnią trafiłam:/ dobrze, że na szkołę rodzenia chodziłam i tam super kobitki położne były. Zr względu na limit km w dojazdach nie mogłam wziąć jednej z nich jako położnej patronazowej.

Sophia Loren
Stary 2016-07-01, 12:37   #255
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Honcia Pokaż wiadomość
U nas tez juz po wizycie poloznej
Marcelinka waży 3355 i powiedziala, ze przybiera prawidlowo.
Bylysmy na malyn wietrzeniu w ogrodzie ale okropnie duszno więc juz z powrotem w domu
Brawo!

Edytowane przez madzius90
Czas edycji: 2016-07-01 o 12:39
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-01, 12:38   #256
Honcia
Zakorzenienie

Ha!!
Wcisnęłam cyce w biustonosz z ciąży czyli jadal jest H tylko teraz pelniejsze
Mogę zamawiać więcej

Honcia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-01, 12:38   #257
haneczkab92
Ania

Cytat:
Hej
Dzieci nie dały mi dziś pospać! Od 3.30 do 6 Olek był baaaardzo aktywny (w szpitalu przesypiał całe nocki z jedną pobudką na karmienie). A jak zasnął wreszcie to parę minut po 6 obudziła się Zuzia. Także tyle z mojego spania
Olek pospał ponad 4,5 godz., więc przynajmniej mogłam trochę ogarnąć mieszkanie.

Miałam tak po urodzeniu Zuzi. Jak patrzyłam na ciężarne to łezka kręciła mi się w oku i bardzo tęskniłam za tym stanem. Teraz mam zupełnie na odwrót Jak pomyślę o ciąży to mnie ciarki przechodzą

współczuję.
No i nie dziwie sie ze jak pomyslisz o ciazy to masz stracha-kazdy na Twoim miejscu by mial

Cytat:
Okolice Lubartowa także bliżej Lublina niż Ty
W Lbn rodzilas?

Haneczkab fizycznie boli, dół brzucha jednak trochę pocięty w środku też boli, od wczoraj wieczorem nie prosiłam o przeciwbólowe także daję radę
Po cc było lżej widok maleństwa leżącego obok ulatwial powrót do formy. Liczę, że jak będę już z Hania będzie podobnie jak po cc.

Honcia będę się starała przywrócić pokarm bo szkoda mi troszkę Hania jeszcze malutka jest.

Rozumiem i powiem Ci, ze podziwiam za tak dobre podejscie. Jest zle, boli, ale psychicznie nastawilas sie dobrze, malo kto tak potrafi. Jednak dziecko dodaje energii i sil
Probuj, jeśli Będziesz bardzo chciała to dasz rade przywrócić

Cytat:
No to musicie zrobić losowanie, albo wybrać kogoś trzeciego.

My mamy problem z chrzestną; teoretycznie na chrzestną kwalifikuje się kilka dziewczyn, ale mi coś nie pasi I mam zagwostkę, kogo wziąć.
Mąż nie ma problemu, zaakceptuje mój wybór.

Położna porażka. Siedziała u nas...1,5h Tylko mi Izunię wkurzyła, bo nie dała jej pospać.
Czy można odwołać resztę wizyt? Bo mają być jeszcze 3....
Zapisz
Zapisz
Wspolczuje położnej (doczytalam) i tak sobie mysle, ze dobrze, ze u mnie mojej nie bylo, bo taka sama kobieta...

Cytat:
Napisane przez ania230 Pokaż wiadomość
Wrocilysmy z 2 godzinnego spacerku. Znalazłysmy drogę do parku i na plac. Myślałam ze kupie sandalki ale nic nie było :/ za to kupilam 4 różowe surfinie i bede je sądzić jak wrócimy od pediatry.[COLOR="Silver"]

My nawet tematu nie poruszylismy. Caly czas jesteśmy w konflikcie.

super, ze wyszlas z domu zawsze to świeże powietrze, a nie tylko mury mieszkania

Cytat:
U mnie w rodzinie jest zazwyczaj tak, ze jeden rodzic chrzestny jest od jednej rodziny drugi od drugiej.
Dlatego u Ciebie to sensowne. Czemu dwie osoby maja byc od meza?
U mnie chrzestna bedzie siostra a chrzestnym jeden z braci meza.

19.05.2016r.- narodziny Hani

"Jak na deszczu łza
cały ten świat nie znaczy nic a nic...
Chwila, która trwa
może być najlepszą z Twoich chwil..."

-35...28,4kg do celu

haneczkab92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-01, 12:59   #258
agusiia69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez haneczkab92 Pokaż wiadomość
współczuję.
No i nie dziwie sie ze jak pomyslisz o ciazy to masz stracha-kazdy na Twoim miejscu by mial

Rozumiem i powiem Ci, ze podziwiam za tak dobre podejscie. Jest zle, boli, ale psychicznie nastawilas sie dobrze, malo kto tak potrafi. Jednak dziecko dodaje energii i sil
Probuj, jeśli Będziesz bardzo chciała to dasz rade przywrócić

Wspolczuje położnej (doczytalam) i tak sobie mysle, ze dobrze, ze u mnie mojej nie bylo, bo taka sama kobieta...

super, ze wyszlas z domu zawsze to świeże powietrze, a nie tylko mury mieszkania

U mnie w rodzinie jest zazwyczaj tak, ze jeden rodzic chrzestny jest od jednej rodziny drugi od drugiej.
Dlatego u Ciebie to sensowne. Czemu dwie osoby maja byc od meza?
U mnie chrzestna bedzie siostra a chrzestnym jeden z braci meza.

Też tak uważam i nie odpuszczę :P
Stary 2016-07-01, 13:05   #259
ania230
Zakorzenienie

Zbieramy sie do pediatry.

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-07-01, 13:06   #260
Miqesi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez australia87 Pokaż wiadomość

Jakby ta była ok to może bym jej pokazała, ale tak to po co??

Agusia, to by było bez sensu i niesprawiedliwe, żeby oboje chrzestni byli tylko ze strony męża, zawsze bierze się z jednej i drugiej strony. Tym bardziej, że on ma brata, to logiczne się wydaje, że Twoja siostra będzie chrzestną.
Zapisz

Stary 2016-07-01, 13:07   #261
K_a_s_i_a_86
Rozeznanie

Madzia super ze juz wychodzisz

Haneczka ja to Cię podziwiam że tyle czasu spędzacie na dworze z Małą u mnie patelnia nawet w cieniu do wieczora nie ma szans żeby wyjść.

My chrzciny chcemy robić w ostatni weekend sierpnia albo pierwszy września zależy jak z lokalem będzie, sporo gości będziemy mieli. No i chciałabym w sobotę bo kilka osób przyjezdnych będzie i zawsze dłużej się posiedzi
K_a_s_i_a_86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-01, 13:19   #262
haneczkab92
Ania

Cytat:
Napisane przez K_a_s_i_a_86 Pokaż wiadomość
Madzia super ze juz wychodzisz

Haneczka ja to Cię podziwiam że tyle czasu spędzacie na dworze z Małą u mnie patelnia nawet w cieniu do wieczora nie ma szans żeby wyjść.

My chrzciny chcemy robić w ostatni weekend sierpnia albo pierwszy września zależy jak z lokalem będzie, sporo gości będziemy mieli. No i chciałabym w sobotę bo kilka osób przyjezdnych będzie i zawsze dłużej się posiedzi
Mam duzy ogród, pod drzewkami czesto jest fajny przewiew(mam wierzbe, ktora fajnie zrobiła naturalny namiot, tam sie siedzi najlepiej ale bezpośrednio przed domem tez mam cien wiec i tu duzo czasu spędzamy i jest cieplo, owszem, ale w domu jest gorzej. Tak więc wychodzimy, a mala zdecydowanie lubi spac na dworze
Poza tym teraz jeden dzien byl naprawdę taki, ze w ogóle nie bylo czym oddychac, tak poza tym jest fajnie.
Dzis np wyszla babcia z mala okolo 11pospala godzine, i zglodniala. Nakarmilam i dalej dwor(w miedzy czasie popadalo) . I od okolo 13.00 siedzimy w cieniu, wieje przyjemny wiaterek...

"Jak na deszczu łza
Chwila, która trwa

-35...28,4kg do celu

Stary 2016-07-01, 13:23   #263
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Honcia Pokaż wiadomość
Ha!!
Wcisnęłam cyce w biustonosz z ciąży czyli jadal jest H tylko teraz pelniejsze
Mogę zamawiać więcej
Ooo dorodny rozmiar.
Super, że Marcelinka ładnie przybiera.

Kasia my też byśmy woleli chrzciny w sobotę bo u Nas wszyscy będą z większych odległości.

Sophia Loren
Stary 2016-07-01, 13:28   #264
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Jakby ta była ok to może bym jej pokazała, ale tak to po co??

Agusia, to by było bez sensu i niesprawiedliwe, żeby oboje chrzestni byli tylko ze strony męża, zawsze bierze się z jednej i drugiej strony. Tym bardziej, że on ma brata, to logiczne się wydaje, że Twoja siostra będzie chrzestną.
Zapisz
A, no to spoko, bo myślałam, że jest coś złego w oglądaniu krocza przez położną
Cytat:
Napisane przez haneczkab92 Pokaż wiadomość
Mam duzy ogród, pod drzewkami czesto jest fajny przewiew(mam wierzbe, ktora fajnie zrobiła naturalny namiot, tam sie siedzi najlepiej ale bezpośrednio przed domem tez mam cien wiec i tu duzo czasu spędzamy i jest cieplo, owszem, ale w domu jest gorzej. Tak więc wychodzimy, a mala zdecydowanie lubi spac na dworze
Poza tym teraz jeden dzien byl naprawdę taki, ze w ogóle nie bylo czym oddychac, tak poza tym jest fajnie.
Dzis np wyszla babcia z mala okolo 11pospala godzine, i zglodniala. Nakarmilam i dalej dwor(w miedzy czasie popadalo) . I od okolo 13.00 siedzimy w cieniu, wieje przyjemny wiaterek...
Ale Wam fajnie! Dotlenicie się, że ho ho

Stary 2016-07-01, 13:33   #265
Kociak85
Zadomowienie

Cytat:
My nie wiem kiedy zrobimy chrzciny. Mamy z mężem konfliktu interesu kto zostanie chrzestna. Ja chcę, aby to była moja siostra a mąż chce, aby to była jego siostra. I nie rozmawiamy o tym
Doczytałam jaka tam u was sytuacja. Dziwne że mąż się upiera przy swojej siostrze. Tym bardziej że to wasze pierwsze dziecko.
My chrzcinychyba we wrześniu bo chcemy zrobić na działce u moich rodziców bo tam więcej miejsca i na świeżym powietrzu. Tylko nie wiem czy to wszystko zorganizujemy do tego czasu bo to nie nasz kościół itd.

Miqesi na pewno możesz odwołać spotkania z położna. Przecież nikt ci nie nakaże tych spotkań. Ja miałam z Igą super położna. Też siedziała godzinę czasu ale pomocna babka z niej była. A teraz na razie brak wizyt przez ten szpital. Chyba też nie będę potrzebowała aż 4.
Stary 2016-07-01, 14:07   #266
ania230
Zakorzenienie

Maja waży 3640
Na charczenie pediatra kazal odciągac katar i psilac sola morska.
Przybrała w tydzień 270

---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ----------

Tz dostal paczkę z pracy dla Mai a w niej:
Pieluchy 2 i 3
Zestaw 6 bodziaków 3-6 mcy
10 paczek chusteczek nawilżających
Zel do kapieli
Szampon do włosów
Oliwke po kąpieli
Wkladki laktacyjne

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-07-01, 14:43   #267
haneczkab92
Ania

Cytat:
Napisane przez ania230 Pokaż wiadomość
Maja waży 3640
Na charczenie pediatra kazal odciągac katar i psilac sola morska.
Przybrała w tydzień 270

---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ----------

Tz dostal paczkę z pracy dla Mai a w niej:
Pieluchy 2 i 3
Zestaw 6 bodziaków 3-6 mcy
10 paczek chusteczek nawilżających
Zel do kapieli
Szampon do włosów
Oliwke po kąpieli
Wkladki laktacyjne
Widzisz Aniu Maja ladnie przybiera to nie ma sie co martwić
Fajnie z ta paczka)

"Jak na deszczu łza
Chwila, która trwa

-35...28,4kg do celu

Stary 2016-07-01, 14:48   #268
australia87
Zakorzenienie

Marysia waży 4,5 kg, 400 g w tydzień przypakowała

Mam dziś dzień lenia i czekamy właśnie na pizzę, bo nie chciało mi się nic pichcić
Stary 2016-07-01, 14:49   #269
masuriangirl
Raczkowanie

Ania super, że Maja przybiera! My trafiliśmy dziś do szpitala, bo Olek przybrał przez tydzień tylko 60gramów i co gorsza nie wrócił jeszcze do wagi urodzeniowej, a jutro konczy 3tygodnie.
Dziewczyny czy zawsze karmicie z 2 piersi? Przy każdym karmieniu? Ja z jednej, Olek zazwyczaj nie chce więcej, a nawet ulewa po tej jednej. Ale wychodzi na to, że za mało dostawał pokarmu, jestem podlamana... Ale karmiłam go dotąd co 2godz w dzień i co 3-4 w nocy. Oczywiście karmię go na żądanie.

Edytowane przez masuriangirl
Czas edycji: 2016-07-01 o 14:51
masuriangirl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-01, 14:49   #270
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kanwa Pokaż wiadomość
Madziu dzisiaj może coś więcej się dowiem na wizycie u ginki.Trzymajcie kciuki żeby się okazało że mam 9cm rozwarcia hehe hehe. A tak serio to pewnie skieruje mnie gdzieś we wtorek do szpitala.

Ja trzymam mocno niech się dzieje, juz czas
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości