|
|
#241 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Akademia Pedagogiczna Kraków :)
ja też czekam na wyniki matur zeby sie zarejestrowac
![]() matkooo jak ja się boję tych wyników
Edytowane przez nikotynkaaa Czas edycji: 2009-06-24 o 22:33 Powód: ajj |
|
|
|
#242 |
|
Zadomowienie
|
ja tez sie boje starsznie wynikow
![]() przy rejestracji mam podac numer swiadectwa czyli teraz moge sobie wpisac jakis wymyslony w jak odbiore w szkole wyniki to wtedy sobie zienei i wydrukuje juz dobrze? Tak?![]() pytam sie bo chce sie upewnic czy numer siwadectwa to numer tego swiadectwa z wynikami maturalnymi pozdrawiam
|
#243 |
|
Raczkowanie
|
a jak np wiem , że załóżmy dostałam się na pedagogiczną i do 17 muszę dać tam papiery a później dowiaduję się, że dostałam się na inną uczelnie na której mi bardziej zależy to po prostu idę do sekretariatu odebrać te papiery i przenieść na inną uczelnie ?
|
|
|
|
#244 | |
|
Przyczajenie
|
Ale chodzi Ci Vivi12399, że na inną uczelnie dostałabyś się z listy rezerwowych?
hmm.. właściwie też mnie to interesuje.. wie ktoś jak to działa? ![]() ---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:39 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#245 |
|
Raczkowanie
|
w_eronika to też ale z pierwszej listy np jakbym się też dostała to też tak się robi ? bo przecież mogę się dostać na pedagogiczny i ,nie wiem dajmy na to , na ekonomiczny z pierwszej listy a na pedag. jest pierwsze ogłoszenie wyników a dopiero później z ekonomicznego więc chcąc zapewnić sobie jakiekolwiek studia daje papiery na pedag. ale dowiadując się później , że dostałam się na ekon. na którym np bardziej mi zależy to odbieram papiery z pedag. i składam do ekon. ?
tak to działa bo ja już cała głupia z tego jestem Oo |
|
|
|
#246 |
|
Przyczajenie
|
Wydawało mi się, że wszystkie wyniki rekrutacji są w podobnym terminie i czas na wpis też jest na tyle długi, żeby się wszystko łądnie pozazębiało.. czyli: znam wszystkie kierunki na które się dostałam, więc ybieram na który idę i zanoszę oryginały i już.
Eh... ale i tak najbardziej mnie z tego wszystkiego martwią zbliżajace się wyniki matur..:/ brrr!! ---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ---------- Ale troche bez sensu by to było gdyby trzeba było odbierac, przenosić itd.. Wszystko powinno być mniej wiecej w tym samym terminie.. bo dajmy na to, że na ekonomiczny składasz gdzieś w Gdańsku a na pedagogiczną w Krakowie, a mieszkasz we Wrocławiu.. No i teraz jedź z oryginałami do Krakowa, potem jedź po nie spowrotem bo się okazało, że dostałas sie do Gdańska i jedź do Gdańska.. matakra. |
|
|
|
#247 |
|
Zadomowienie
|
tylko np na UP wlista przyjetych z pierwszej rekrutacji jest chyba 10 lipca.. a np na ekonomicznej jest kilka dni pozniej... wiec mi sie wydaje ze w takim rzie mzona przenosic papiery
![]() wszytsko to jest takie skomplikowane pozdrawiam
|
|
#248 |
|
Przyczajenie
|
na mgr to w ogóle jest pokichane. Na UJ wyniki są po 20 lipca a na UP są 20 września<lol>
|
|
|
|
#249 |
|
Raczkowanie
|
no moja kumpela ma we wrocławiu od 7 do 15 a w krakowie od 15 do 21 i teraz nie wie czy jak ogłoszą jej , że dostała się 7 lipca to ma tydzien na przyniesienie papierow czyli do 15 czy dopiero od 15tego liczy się ten tydzien. Bo jezeli od dnia w ktorym zostaje ogłoszone , że sie dostała a dajmy na to ogłosili by jej to 7ego to do 15 musi przynieść papiery a od 15 dopiero może się dowiedzieć co w krakowie .. Oo
p.s a jak to jest z tymi listami rezerwowymi też w takim razie ? |
|
|
|
#250 |
|
Przyczajenie
|
Co byscie dziewczyny wybrały UJ czy UP na pierwszym miejscu ?
|
|
|
|
#251 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny, a wiecie, czy opłaty rekrutacyjne trzeba wysłać ze swojego własnego konta czy można z konta rodzica?
|
|
|
|
#252 |
|
Przyczajenie
|
możesz ze swojego z kolegi, koleżanki z jakiego tylko chcesz
|
|
|
|
#253 |
|
Przyczajenie
|
Dzięki za odpowiedź! Także teraz tylko czekam na wtorek....
|
|
|
|
#254 |
|
Raczkowanie
|
to juz jutrooo
|
|
|
|
#255 |
|
Raczkowanie
|
a jak z administracją? ciężko się dostać? orientuje się ktoś jaki był próg tak mniej więcej?
)
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#256 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#257 |
|
Przyczajenie
|
załamałam się...
dziewczyny pocieszcie mnie ![]() na probnej z polskiego, rozszerzonego mialam 86%.. a teraz... a teraz 60 !!!!!!!! a tak chcialam na filologie polska na UP... powiedzcie mi, jest w ogole sens skladac? (((
|
|
|
|
#258 |
|
Raczkowanie
|
złóż. ja z tego, co zauważyłam nie poszło w tym roku za dobrze z tą maturą. jedna z kol. ma 60%, druga ma 47%. może Ci się uda, szczególnie że jest nawet dużo miejsc..
ja mam 71% i chce złożyć na pedagogike-wychowanie obronne i wiedza o społeczeństwie, chciałam też na administrację, ale chyba sobie dam spokój, bo zawaliłam ang- 49%;/ i nie wiem już na co jeszcze złożyć, bo niestety i tak muszę byle gdzie złożyć, bo ze swojej winy nie będę studiowała to, czego chcę...(lenistwo przedmaturalne;P)PS. te % moje i moich koleżanek- podstawowy pl Edytowane przez NiebanalnyBanal Czas edycji: 2009-06-30 o 08:55 |
|
|
|
#259 |
|
Raczkowanie
|
właśnie, pochwalcie sie swoimi wynikami, bo ja nie mam pojęcia czy mam jakiekolwiek szanse, tak mi beznadziejnie poszło
|
|
|
|
#260 |
|
Zadomowienie
|
ja mam 60 % rozszerxzona geografia, 76 podst. angielski i 73 podst. polski
![]() ]chcialam skladac na socjologie i turystyke an UP ale niew iem czy mam jakiekolwiek szanse<mysli> moze ktos cos mi doradzi?? ![]() myslalam ze geografie napisalam lepiej;] pozdrawiam:0
|
#261 |
|
Przyczajenie
|
hey juz po wynikach matur wiec chciala bym sie dowiedziec jak wam poszedl j.polski
wybieram sie na filologie polska i chciala bym wiedziec czy mam wogole jakies szanse z gory dziekuje za odp i pozdr
|
|
|
|
#262 |
|
Raczkowanie
|
o boze jaka porazka ooooooo boze ... z polskim rozsz. 54% to ja moge nie wiem.. kota do reklamy ŁISKASA czesać ..
|
|
|
|
#263 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
nie mow tak nawet faktycznie jest 240 miejsc popatrzcie dziewczyny na to inaczej (moja polonistka mi tlumaczyla) w tym roku tylko 7 % zdawalo rozszerzony polski, a 93% WSZYSTKICh podstawowy ![]() jak sie te 7% rozlozy na caly kraj.. a miast jest duzo.. krakow, warszawa, wroclaw... to nie wierze ze bedzie tak zle no i matura do najlatwiejszych nie nalezala głowa do gory !! ![]() jest rekrutacja pierwsza i druga no i odwolanie
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#264 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja jestem maturzystką z 2007 roku i w tym złożyłam papiery na filologię polską. Plusem dla Was jest fakt, że maturzyści z lat ubiegłych musieli w tym roku złożyć papiery zanim poznali średnie wyniki z tego roku. Nie wiedzieli, że średnia jest niższa niż np. w moim roczniku i w związku z tym progi spadną, więc część się nie zdecydowała pewnie. Oczywiście złożyłam papiery w ostatniej sekundzie ( trzeba było to zrobić do 26 do godziny 14, ja składałam 26 o 13:20) i bardzo mało osób z poprzednich lat wzięło w tym roku udział w rekrutacji, więc więcej potencjalnych miejsc dla Was ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#265 |
|
Przyczajenie
|
cześć dziewczyny
interesuje mnie filologia polska, spec. edytorstwo, czy możecie mi powiedzieć jakie mam szanse żeby się dostać na ten kierunek jeśli z rozsz. polskiego mam 80% i z ang rozsz też 80%? mam się w ogóle pchać na UJ z takimi wynikami? a jeśli chodzi o UP? bardzo prosze o odp!
|
|
|
|
#266 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#267 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
a jakiś próg procentowy albo coś? ilość osób na miejsce? ![]() słyszałam ze edytorstwo na UJ to dosyc oblegana specjalizacja ostatnio... |
|
|
|
|
#268 |
|
Przyczajenie
|
dziewczyny, które wybierają się na anglistykę chwalić się wynikami!
ciekawa jestem jaki bedzie poziom, próg w tym roku
|
|
#269 |
|
Zadomowienie
|
nie wiem czy mnie ktos pamieta ale sie przypomne :P
otoz... otrzymalam dzisiaj aneks do matury.. 62%, po przeliczeniu (razy 1,5) 93% podstawa, spotkalam dzisiaj kolegow z historii i powiedzieli mi " spoko juz sie dostalas", mmm no nie wiem. heh liczylam na 10% wiecej.. coz.. pocieszam sie tylko faktem, ze srednia z rozszerzonej historii w Polsce to 47% ... musze poczekac do tego 10tego i zobaczyc jak innym poszlo :P |
|
|
|
#270 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Do zeszłego roku było tak, że dostawałaś się na FP ogólną a po pierwszym roku wybierało się specjalizację. Oczywiście najlepsi z danych przedmiotów mieli pierwszeństwo w wyborze. Teraz składa się papiery już na konkretną specjalizację. Więc nie ma progów z zeszłego roku, żeby porównać. Moja przyjaciółka miała 84% z polskiego i się dostała na ogólną, apotem wybrała edytorstwo. Interesuje Cię jakaś inna specjalność? Np. nauczycielstwo, albo komunikacja społeczna? Bo możesz się tam dostać, a potem w trybie zaocznym robić tylko dodatkowe przedmioty z edytorstwa i będziesz miała dwie specjalizację. Dużo osób tak właśnie robi. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Szkoła i edukacja
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:15.

jak ja się boję tych wyników

Tak?
pozdrawiam