Akademia Pedagogiczna Kraków :) - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Szkoła i edukacja

Notka

Szkoła i edukacja Szkoła i edukacja, to forum dla osób, które chcą się uczyć. Tu dowiesz się wszystkiego o szkołach, uczelniach, kursach. Na forum NIE odrabiamy prac domowych!

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-06-24, 22:33   #241
nikotynkaaa
Raczkowanie

GG do nikotynkaaa
Dot.: Akademia Pedagogiczna Kraków :)

ja też czekam na wyniki matur zeby sie zarejestrowac

matkooo jak ja się boję tych wyników

Edytowane przez nikotynkaaa
Czas edycji: 2009-06-24 o 22:33 Powód: ajj
nikotynkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-24, 23:41   #242
q_kaska_q
Zadomowienie

ja tez sie boje starsznie wynikow
przy rejestracji mam podac numer swiadectwa czyli teraz moge sobie wpisac jakis wymyslony w jak odbiore w szkole wyniki to wtedy sobie zienei i wydrukuje juz dobrze? Tak?
pytam sie bo chce sie upewnic czy numer siwadectwa to numer tego swiadectwa z wynikami maturalnymi pozdrawiam

koty
q_kaska_q jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-26, 16:28   #243
Vivi12399
Raczkowanie

a jak np wiem , że załóżmy dostałam się na pedagogiczną i do 17 muszę dać tam papiery a później dowiaduję się, że dostałam się na inną uczelnie na której mi bardziej zależy to po prostu idę do sekretariatu odebrać te papiery i przenieść na inną uczelnie ?
Vivi12399 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-26, 17:40   #244
W_eronika
Przyczajenie

Ale chodzi Ci Vivi12399, że na inną uczelnie dostałabyś się z listy rezerwowych?
hmm.. właściwie też mnie to interesuje.. wie ktoś jak to działa?

---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:39 ----------

Cytat:
Napisane przez q_kaska_q Pokaż wiadomość
pytam sie bo chce sie upewnic czy numer siwadectwa to numer tego swiadectwa z wynikami maturalnymi
na 100%
W_eronika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-26, 19:25   #245
Vivi12399
Raczkowanie

w_eronika to też ale z pierwszej listy np jakbym się też dostała to też tak się robi ? bo przecież mogę się dostać na pedagogiczny i ,nie wiem dajmy na to , na ekonomiczny z pierwszej listy a na pedag. jest pierwsze ogłoszenie wyników a dopiero później z ekonomicznego więc chcąc zapewnić sobie jakiekolwiek studia daje papiery na pedag. ale dowiadując się później , że dostałam się na ekon. na którym np bardziej mi zależy to odbieram papiery z pedag. i składam do ekon. ?

tak to działa bo ja już cała głupia z tego jestem Oo
Stary 2009-06-26, 21:52   #246
W_eronika
Przyczajenie

Wydawało mi się, że wszystkie wyniki rekrutacji są w podobnym terminie i czas na wpis też jest na tyle długi, żeby się wszystko łądnie pozazębiało.. czyli: znam wszystkie kierunki na które się dostałam, więc ybieram na który idę i zanoszę oryginały i już.
Eh...
ale i tak najbardziej mnie z tego wszystkiego martwią zbliżajace się wyniki matur..:/ brrr!!

---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ----------

Ale troche bez sensu by to było gdyby trzeba było odbierac, przenosić itd.. Wszystko powinno być mniej wiecej w tym samym terminie.. bo dajmy na to, że na ekonomiczny składasz gdzieś w Gdańsku a na pedagogiczną w Krakowie, a mieszkasz we Wrocławiu.. No i teraz jedź z oryginałami do Krakowa, potem jedź po nie spowrotem bo się okazało, że dostałas sie do Gdańska i jedź do Gdańska..

matakra.
W_eronika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-27, 02:18   #247
q_kaska_q
Zadomowienie

tylko np na UP wlista przyjetych z pierwszej rekrutacji jest chyba 10 lipca.. a np na ekonomicznej jest kilka dni pozniej... wiec mi sie wydaje ze w takim rzie mzona przenosic papiery
wszytsko to jest takie skomplikowane pozdrawiam

koty
Stary 2009-06-27, 10:12   #248
Amy1987
Przyczajenie

na mgr to w ogóle jest pokichane. Na UJ wyniki są po 20 lipca a na UP są 20 września<lol>
Amy1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-27, 11:03   #249
Vivi12399
Raczkowanie

no moja kumpela ma we wrocławiu od 7 do 15 a w krakowie od 15 do 21 i teraz nie wie czy jak ogłoszą jej , że dostała się 7 lipca to ma tydzien na przyniesienie papierow czyli do 15 czy dopiero od 15tego liczy się ten tydzien. Bo jezeli od dnia w ktorym zostaje ogłoszone , że sie dostała a dajmy na to ogłosili by jej to 7ego to do 15 musi przynieść papiery a od 15 dopiero może się dowiedzieć co w krakowie .. Oo

p.s a jak to jest z tymi listami rezerwowymi też w takim razie ?
Stary 2009-06-27, 21:24   #250
Amy1987
Przyczajenie

Co byscie dziewczyny wybrały UJ czy UP na pierwszym miejscu ?
Stary 2009-06-28, 10:19   #251
pulpfiction
Przyczajenie

Dziewczyny, a wiecie, czy opłaty rekrutacyjne trzeba wysłać ze swojego własnego konta czy można z konta rodzica?
pulpfiction jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-28, 10:56   #252
Amy1987
Przyczajenie

możesz ze swojego z kolegi, koleżanki z jakiego tylko chcesz
Stary 2009-06-28, 12:09   #253
pulpfiction
Przyczajenie

Dzięki za odpowiedź! Także teraz tylko czekam na wtorek....
pulpfiction jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-29, 11:14   #254
nikotynkaaa
Raczkowanie

GG do nikotynkaaa

to juz jutrooo
Stary 2009-06-29, 16:39   #255
NiebanalnyBanal
Raczkowanie

a jak z administracją? ciężko się dostać? orientuje się ktoś jaki był próg tak mniej więcej? )
NiebanalnyBanal jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-06-29, 21:53   #256
Vivi12399
Raczkowanie

http://szkola.wp.pl/kat,108836,title...l?ticaid=184bc
Stary 2009-06-30, 08:37   #257
leszczyna9987
Przyczajenie

załamałam się...
dziewczyny pocieszcie mnie
na probnej z polskiego, rozszerzonego mialam 86%.. a teraz...
a teraz 60 !!!!!!!!
a tak chcialam na filologie polska na UP...
powiedzcie mi, jest w ogole sens skladac? (((
leszczyna9987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-30, 08:53   #258
NiebanalnyBanal
Raczkowanie

złóż. ja z tego, co zauważyłam nie poszło w tym roku za dobrze z tą maturą. jedna z kol. ma 60%, druga ma 47%. może Ci się uda, szczególnie że jest nawet dużo miejsc.. ja mam 71% i chce złożyć na pedagogike-wychowanie obronne i wiedza o społeczeństwie, chciałam też na administrację, ale chyba sobie dam spokój, bo zawaliłam ang- 49%;/ i nie wiem już na co jeszcze złożyć, bo niestety i tak muszę byle gdzie złożyć, bo ze swojej winy nie będę studiowała to, czego chcę...(lenistwo przedmaturalne;P)
PS. te % moje i moich koleżanek- podstawowy pl

Edytowane przez NiebanalnyBanal
Czas edycji: 2009-06-30 o 08:55
NiebanalnyBanal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-30, 09:40   #259
nikotynkaaa
Raczkowanie

GG do nikotynkaaa

właśnie, pochwalcie sie swoimi wynikami, bo ja nie mam pojęcia czy mam jakiekolwiek szanse, tak mi beznadziejnie poszło
Stary 2009-06-30, 11:20   #260
q_kaska_q
Zadomowienie

ja mam 60 % rozszerxzona geografia, 76 podst. angielski i 73 podst. polski
]chcialam skladac na socjologie i turystyke an UP ale niew iem czy mam jakiekolwiek szanse<mysli> moze ktos cos mi doradzi??
myslalam ze geografie napisalam lepiej;]
pozdrawiam:0

koty
Stary 2009-06-30, 11:33   #261
Masia322
Przyczajenie

GG do Masia322

hey juz po wynikach matur wiec chciala bym sie dowiedziec jak wam poszedl j.polskiwybieram sie na filologie polska i chciala bym wiedziec czy mam wogole jakies szanse
z gory dziekuje za odp i pozdr
Masia322 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-30, 13:01   #262
Vivi12399
Raczkowanie

o boze jaka porazka ooooooo boze ... z polskim rozsz. 54% to ja moge nie wiem.. kota do reklamy ŁISKASA czesać ..
Stary 2009-06-30, 13:34   #263
leszczyna9987
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Vivi12399 Pokaż wiadomość
o boze jaka porazka ooooooo boze ... z polskim rozsz. 54% to ja moge nie wiem.. kota do reklamy ŁISKASA czesać ..

nie mow tak nawet faktycznie jest 240 miejsc popatrzcie dziewczyny na to inaczej (moja polonistka mi tlumaczyla) w tym roku tylko 7 % zdawalo rozszerzony polski, a 93% WSZYSTKICh podstawowy
jak sie te 7% rozlozy na caly kraj.. a miast jest duzo.. krakow, warszawa, wroclaw...
to nie wierze ze bedzie tak zle no i matura do najlatwiejszych nie nalezala głowa do gory !!
jest rekrutacja pierwsza i druga no i odwolanie
leszczyna9987 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-06-30, 13:50   #264
ulf
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez leszczyna9987 Pokaż wiadomość
załamałam się...
dziewczyny pocieszcie mnie
na probnej z polskiego, rozszerzonego mialam 86%.. a teraz...
a teraz 60 !!!!!!!!
a tak chcialam na filologie polska na UP...
powiedzcie mi, jest w ogole sens skladac? (((
Moim skromnym zdaniem szkoda było by nie złożyć. Polski z tego, co wiem, w tym roku nie poszedł jakoś rewelacyjnie, a na filologii polskiej jest 240 miejsc. To sporo.
Ja jestem maturzystką z 2007 roku i w tym złożyłam papiery na filologię polską. Plusem dla Was jest fakt, że maturzyści z lat ubiegłych musieli w tym roku złożyć papiery zanim poznali średnie wyniki z tego roku. Nie wiedzieli, że średnia jest niższa niż np. w moim roczniku i w związku z tym progi spadną, więc część się nie zdecydowała pewnie.
Oczywiście złożyłam papiery w ostatniej sekundzie ( trzeba było to zrobić do 26 do godziny 14, ja składałam 26 o 13:20) i bardzo mało osób z poprzednich lat wzięło w tym roku udział w rekrutacji, więc więcej potencjalnych miejsc dla Was

Cytat:
Napisane przez q_kaska_q Pokaż wiadomość
ja mam 60 % rozszerxzona geografia, 76 podst. angielski i 73 podst. polski
]chcialam skladac na socjologie i turystyke an UP ale niew iem czy mam jakiekolwiek szanse<mysli> moze ktos cos mi doradzi??
myslalam ze geografie napisalam lepiej;]
pozdrawiam:0
Akurat jestem na trzecim roku socjologii na UP i też wetknęłam nos w rekrutację, bo dr Boruta, który się tym zajmuje jest cudowny i wszystkiego można się go wypytać. Mało jest podań maturzystów z lat ubiegłych. w 2007 trzeba było mieć około 80% z polskiego(brany był poziom podstawowy, a rozszerzony przeliczany według giertychowkskiego przelicznika, dzięki któremu 86 z roz polskiego przeliczone zostało mi na 88 z podstawy <śmiech na sali>). W roku 2008 próg chyba trochę spadł i możliwe, że w tym roku spadnie ponownie, także próbuj
ulf jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-30, 14:45   #265
80kasia80
Przyczajenie

cześć dziewczyny interesuje mnie filologia polska, spec. edytorstwo, czy możecie mi powiedzieć jakie mam szanse żeby się dostać na ten kierunek jeśli z rozsz. polskiego mam 80% i z ang rozsz też 80%? mam się w ogóle pchać na UJ z takimi wynikami? a jeśli chodzi o UP? bardzo prosze o odp!
80kasia80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-30, 14:50   #266
ulf
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez 80kasia80 Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny interesuje mnie filologia polska, spec. edytorstwo, czy możecie mi powiedzieć jakie mam szanse żeby się dostać na ten kierunek jeśli z rozsz. polskiego mam 80% i z ang rozsz też 80%? mam się w ogóle pchać na UJ z takimi wynikami? a jeśli chodzi o UP? bardzo prosze o odp!
Na UP spokojnie myślę, na UJ...zależy. Ale szansa jest, więc chyba warto poświęcić te 60(?) zł jeśli Ci zależy akurat na tej uczleni.
Stary 2009-06-30, 15:04   #267
80kasia80
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez ulf Pokaż wiadomość
Na UP spokojnie myślę, na UJ...zależy. Ale szansa jest, więc chyba warto poświęcić te 60(?) zł jeśli Ci zależy akurat na tej uczleni.
no właśnie nie wiem czy jest sens składać (i płacić) na UJ ;P
a jakiś próg procentowy albo coś? ilość osób na miejsce?
słyszałam ze edytorstwo na UJ to dosyc oblegana specjalizacja ostatnio...
80kasia80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-30, 15:11   #268
Walking Disaster
Przyczajenie

GG do Walking Disaster

dziewczyny, które wybierają się na anglistykę chwalić się wynikami! ciekawa jestem jaki bedzie poziom, próg w tym roku
Stary 2009-06-30, 15:14   #269
Ankalime
Zadomowienie

nie wiem czy mnie ktos pamieta ale sie przypomne :P

otoz... otrzymalam dzisiaj aneks do matury.. 62%, po przeliczeniu (razy 1,5) 93% podstawa, spotkalam dzisiaj kolegow z historii i powiedzieli mi " spoko juz sie dostalas", mmm no nie wiem. heh liczylam na 10% wiecej.. coz.. pocieszam sie tylko faktem, ze srednia z rozszerzonej historii w Polsce to 47% ...
musze poczekac do tego 10tego i zobaczyc jak innym poszlo :P
Ankalime jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-30, 15:14   #270
ulf
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez 80kasia80 Pokaż wiadomość
no właśnie nie wiem czy jest sens składać (i płacić) na UJ ;P
a jakiś próg procentowy albo coś? ilość osób na miejsce?
słyszałam ze edytorstwo na UJ to dosyc oblegana specjalizacja ostatnio...
Moja przyjaciółka jest na UP na edytorstwie (3 rok) i sobie bardzo chwali. Jeśli chodzi o progi, to Ci nie pomogę i raczej trudno będzie w ogóle je przewidzieć w tym roku ze względu na zmiany w rekrutacji.
Do zeszłego roku było tak, że dostawałaś się na FP ogólną a po pierwszym roku wybierało się specjalizację. Oczywiście najlepsi z danych przedmiotów mieli pierwszeństwo w wyborze.
Teraz składa się papiery już na konkretną specjalizację. Więc nie ma progów z zeszłego roku, żeby porównać. Moja przyjaciółka miała 84% z polskiego i się dostała na ogólną, apotem wybrała edytorstwo.
Interesuje Cię jakaś inna specjalność? Np. nauczycielstwo, albo komunikacja społeczna? Bo możesz się tam dostać, a potem w trybie zaocznym robić tylko dodatkowe przedmioty z edytorstwa i będziesz miała dwie specjalizację. Dużo osób tak właśnie robi.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Szkoła i edukacja

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości