Kolczyk w języku-z medycznego punktu widzenia - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Chirurgia plastyczna

Notka

Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-12-05, 20:40   #241
isia131
Przyczajenie

Dot.: Kolczyk w języku-z medycznego punktu widzenia

hhhhhhheeeeeeeejjjjjjjjjj j!!!!!!!!!!!!!!
błagam pomocy ....przebiłam jezyk trzy tygodnie temu wszystko bylo oki do jakiegos czasu ...pare dni temu zrobiło mi sie cos dziwnego podspodem języka , wokół dziórki mam takie biale coś ...bylam u osoby która mi robiła kolczyk, powiedział ze to "żarnica" przynajmniej tak usłyszałam i że mam płukać dentoseptem no i płucze od paru dni ale to nie znika....błagam pomóżcie mi bo ja nie mam pojęcia co z tym zrobic a nie chce wyjmować kolczyka na stałe
isia131 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-07, 18:22   #242
Klaudia0312
Przyczajenie

Mam ludziska pytanko. O co chodzi z tymi bezbarwnymi zatyczkami??? Słyszałam, że je się wkłada kiedy się chce, żeby nie było widac, że ma się przekłuty język. To prawda??? Takie coś nie uczula albo coś w tym stylu???
Klaudia0312 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-08, 21:18   #243
Beejbs
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Klaudia0312 Pokaż wiadomość
Mam ludziska pytanko. O co chodzi z tymi bezbarwnymi zatyczkami??? Słyszałam, że je się wkłada kiedy się chce, żeby nie było widac, że ma się przekłuty język. To prawda??? Takie coś nie uczula albo coś w tym stylu???
Yhy, są... Ale nie można ich zakładac tak na świeżo, jak tylko jezyk przekłujesz... I faktycznie nic nie widać, bo sama nosiła taką zatyczkę ale... nie da się jesc z tymi zatyczkami bo te... (jakby to nazwyac) Ta jakbt zaślepka... Co się zakłada na ta zatyczkę, się zsuwa. Mi się zsunęła i jakims cudem ją połknęłam xDDDDD
Beejbs jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-09, 15:37   #244
suszarka
Buc

Cytat:
Napisane przez isia131 Pokaż wiadomość
hhhhhhheeeeeeeejjjjjjjjjj j!!!!!!!!!!!!!!
błagam pomocy ....przebiłam jezyk trzy tygodnie temu wszystko bylo oki do jakiegos czasu ...pare dni temu zrobiło mi sie cos dziwnego podspodem języka , wokół dziórki mam takie biale coś ...bylam u osoby która mi robiła kolczyk, powiedział ze to "żarnica" przynajmniej tak usłyszałam i że mam płukać dentoseptem no i płucze od paru dni ale to nie znika....błagam pomóżcie mi bo ja nie mam pojęcia co z tym zrobic a nie chce wyjmować kolczyka na stałe

nie żarnica a ziarnina dziecko.
Stary 2008-12-13, 16:36   #245
babygirl21
Przyczajenie

Słuchajcie, po przekłuciu języka można przez pierwsze dni normalnie mówić? Czy raczej przeszkadza w tym ból i zmusza do seplenienia?
babygirl21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-13, 23:33   #246
snide
Zadomowienie

GG do snide

z "normalnym mówieniem" raczej nie ma problemów
Stary 2008-12-15, 08:18   #247
szopiak
Raczkowanie

Hej dziewczyny
Od kilku dni powrócił do mnie pomysł sprzed lat, aby sobie właśnie taki kolczyk zafundować
Przyznam się, ze trochę mam wielkiego cykora heheh przed bólem, przed możliwymi konsekwencjami.
Decyzja generalnie podjęta, ale muszę się z tym jeszcze oswoić i pomyśleć jak to zorganizować z pracą.
Chciałam zapytać czy zna ktoś dobre, godne polecenia miejsce w Poznaniu gdzie mogę sobie przekłuć język?
Jeśli nie, to podpowiedzcie o co mam pytać, żeby wiedzieć, że mam do czynienia z profesjonalistami.

A tak wogóle, to może zapodacie tu foty swoich języczków??
Namawiam

Buziaki
szopiak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-17, 22:11   #248
sylvia365
Raczkowanie

GG do sylvia365

Naprawde nie wiem czemu narzekacie na kosmetyczke, ze zle przekluwa jezyk....mam kolczyk prawie 3lata bez 3 miesiecy i robila mi to kosmetyczka akurat zaplacilam tyle ile wy w salonach i wszystko bylo naprawde wporzadku, nie mam kolczyka na samym poczatku i nie mialam zadnych komplikacji zwiaznych z przekluciem i co lepsze ranka szybko mi sie zagoila i juz na 2 dzien zjadlam sniadanko;]....tak samo co do zebow ... trzeba odpowiednio dobrac kolczyk zeby "nie uciekal" bo mozna podczas jedzenia ugryzc...i nic dziwnego ze wtedy sie zeby krosza....wiadomo ze o higiene jamy ustnej trzeba dbac i nie bede wspominala o plukaniu bo to juz bylo wspomniane....pozdrawiam: )
sylvia365 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-18, 06:57   #249
szopiak
Raczkowanie

A jak wygląda higiena języka już po wygojeniu?
Ja rozumiem, że jak się goi, to trzeba chuchać i dmuchać, a co potem?
Czy jakoś specjalnie się z dziurką obchodzicie?
Tylko płukanie? Czym?

A co do kosmetyczek... ja bym się obawiała.
Profesjonalista to profesjonalista.
Chyba każdy ma prawo kierować się swoim rozumem przy wyborze osoby, która kolczyk założy.
Cieszę się Sylvia365, że Twój kolczyk Ci służy

Edytowane przez szopiak
Czas edycji: 2008-12-18 o 07:09
szopiak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-18, 23:33   #250
sylvia365
Raczkowanie

GG do sylvia365

naprawde nie wiem dlaczego tak jestescie uprzedzeni do kosmetyczek?? wiadomo ze musi przejsc odpowiednie kursy itd i nie 1 osobie robi :P
sylvia365 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-24, 13:36   #251
suszarka
Buc

Cytat:
Napisane przez sylvia365 Pokaż wiadomość
naprawde nie wiem dlaczego tak jestescie uprzedzeni do kosmetyczek?? wiadomo ze musi przejsc odpowiednie kursy itd i nie 1 osobie robi :P

To nie są uprzedzenia a kosmetyczki nie są odpowiednimi osobami ani UPRAWNIONYMI do przekuwania ciała.Jak jesteś chora idziesz do mięsnego,żeby Pani za lady postawiła Ci diagnozę?

Zęby się nie kruszą od źle dobranego kolczyka a niszczy się szkliwo od stali chirurgicznej z której kolczyk jest wykonany.O ile pani kosmetyczka Ci takowy założyła a nie z innego materiału. Nie niszczysz szkliwa tylko od bioplastu.

Więcej szacunku do swojego ciała dziewczyny!
Stary 2008-12-30, 17:46   #252
xtouchmysoulx
Przyczajenie

mam pytanie do miss venflon. kolczyk zrobiłam 11 grudnia, opuchlizna zeszła po tygodniu. teraz jednak zauwazylam, ze wokol kolczyka powstala 'blona' z ktorej wydziela się ropa. nie wiem co to jest i co powinnam zrobić. + dodatkowo zamieszczam zdjęcie. : klik.
xtouchmysoulx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-05, 12:54   #253
ghamra85
Raczkowanie

xtouchmysoulx i co zeszła ci ta "błona"? Ja mam wokół sztangi taki czerwony pierścień, leci czasem z tego( chyba, albo z kanału) biała wydzielina. Ale martwię się tym pierścieniem wokół sztangi...Czy SALVIASEPT można stosowac zamiast dentoseptu? Pani w aptece nie miała i powiedziała, że to jest bardzo podobne...
ghamra85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-08, 18:16   #254
xtouchmysoulx
Przyczajenie

.

Edytowane przez xtouchmysoulx
Czas edycji: 2009-01-08 o 18:18
Stary 2009-01-08, 18:17   #255
xtouchmysoulx
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez ghamra85 Pokaż wiadomość
xtouchmysoulx i co zeszła ci ta "błona"? Ja mam wokół sztangi taki czerwony pierścień, leci czasem z tego( chyba, albo z kanału) biała wydzielina. Ale martwię się tym pierścieniem wokół sztangi...Czy SALVIASEPT można stosowac zamiast dentoseptu? Pani w aptece nie miała i powiedziała, że to jest bardzo podobne...

eee, nie zeszła. dziś poszłam do lekarza, okazało się, że to ropień. w poniedziałek będa mi to nakłuwać i powinno być okej. x )

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-01-11, 13:46   #256
SaLakk
Przyczajenie

mam pytanie ! wiem ze wczesniej była o tym coś mowa ale nie dowiedziałam się wszytkiego..
chcialam sobie zrobić kolczyka w języku i w dwóch salonach nie chciano mi zrobić ponieważ mam za krótki język i za długie wędzidełko.. czy jeżeli pojde do laryngologa to on mi je podetnie bezpłatnie ?? albo czy potrzebuje jakiegos skierowania ?? po jakim czasie od zabiegu mogę sobie zrobic kolczyka .. ?
SaLakk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-15, 18:02   #257
Agatolek512
Przyczajenie

HejJestem nowym użytkownikiem tego portalu.....
Akurat zainteresował mnie ten temat...
Ponieważ che sobie zrobic kolczyka w języku.....i dwa kolejne w uchu.....co prwada mam dopiero skończone 13 lat..ale kolczyki w tych miejscach naprawde mi się podobają.....zabieg planuje w ostnim tygodniu roku szkolnego......jest jeszcze dużo czasu..ale ja chce sie już przygotawać psychicznie jak i fizycznie....więc mam nadzieje że mi pomozecie....moje koleżanki muwiom że moge miec zakarzenie....może mi spuchnonc język i ruzne bomble wyskoczom....że może mi leciec krew z języka....i że nie bende mogła jeść nabiałów......i że to bendzie bolec i że bende musiała nisko otwirac usta bo moge miec problemy z mową..a co do uch a nie mam..rzadnych wontpliwosci..

Edytowane przez Agatolek512
Czas edycji: 2009-01-15 o 18:10
Agatolek512 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-15, 20:27   #258
ciastusio
Raczkowanie

Agatolek512 możesz mieć problemy ze zrobieniem kolczyka. w dobrym salonie nie zrobią osobie poniżej 18 roku, chyba że będziesz miała zgodę rodziców
ciastusio jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-17, 16:52   #259
kukus2
Przyczajenie

a ja mam pytanko. kolczyk mam juz od srody(3dzien) i wlasnie zauwazylam ze sztange nie mam ze stali chirurgicznej czy tytanowa...tylko jakas plastikow?tak to wyglda.. Przebijalam nie w salonie tylko u takiego goscia ktory dobrych pare lat sie tym zajmuje...teraz sie zastanawialam czy ta sztanga ktora mam w jezyku to dobra jest?On mowil z czego..ale nie pamietam.wiem jedynie ze kulki mam tytanowe. W sumie moja wina bo zamiast sluchac co mi mowi ja przegladalam sie w lusterku patrzac na swoja blyskotke a teraz mam problem..
i jeszcze kolejne moje pytanie...czytam ze wiele osob plucze sobie szalwia czy dentoseptem a on mi powiedzial zebym kupila sobie tamtum werde i tym plus po jedzeniu soda z woda a tak po za tym kostki z szalwia...
kukus2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-01-18, 08:41   #260
suszarka
Buc

Cytat:
Napisane przez kukus2 Pokaż wiadomość
a ja mam pytanko. kolczyk mam juz od srody(3dzien) i wlasnie zauwazylam ze sztange nie mam ze stali chirurgicznej czy tytanowa...tylko jakas plastikow?tak to wyglda.. Przebijalam nie w salonie tylko u takiego goscia ktory dobrych pare lat sie tym zajmuje...teraz sie zastanawialam czy ta sztanga ktora mam w jezyku to dobra jest?On mowil z czego..ale nie pamietam.wiem jedynie ze kulki mam tytanowe. W sumie moja wina bo zamiast sluchac co mi mowi ja przegladalam sie w lusterku patrzac na swoja blyskotke a teraz mam problem..
i jeszcze kolejne moje pytanie...czytam ze wiele osob plucze sobie szalwia czy dentoseptem a on mi powiedzial zebym kupila sobie tamtum werde i tym plus po jedzeniu soda z woda a tak po za tym kostki z szalwia...

sztangę masz z bioblastu i jest to jak najbardziej ok.

kostki z szalwia albo rumiankiem, płukać możesz i szałwią i rumiankiem i woda z wodą utlenioną i solą fiziologiczną i wszystkim innym co ma właściwosci odkażające.
Stary 2009-01-18, 16:37   #261
kukus2
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez suszarka Pokaż wiadomość
sztangę masz z bioblastu i jest to jak najbardziej ok.

kostki z szalwia albo rumiankiem, płukać możesz i szałwią i rumiankiem i woda z wodą utlenioną i solą fiziologiczną i wszystkim innym co ma właściwosci odkażające.
Dzięki za odp
a po jakim czasie znika opuchlizna?bo językiem moge bez problemu ruszac na kazda str ale mam taka wielka łopatę..wszytko dzieje sie bez problemu.tylko boli mnie troche po jedzeniu,ale to chyba normalne.
Stary 2009-01-18, 18:08   #262
Maagdusia2401
Raczkowanie

GG do Maagdusia2401
Question Dot.: Kolczyk w języku-z medycznego punktu widzenia

mam 17 lat, rocznikowo 18 chce sobie zrobić również kolczyk w języku tylko zastanawia mnie czy to boli mocno? kuzynka robiła mi w nosie kolczyk pistoletem i zemdlałam dlatego boję się trochę, że spanikuje u kosmetyczki. Aczkolwiek, gdy robiła mi przyjaciółka w pępku to mnie nie bolało nic.. Doradźcie!
Jeszcze cuś.. Czy normalnie alkohol można pić np 5 dni po przekłuciu ?
Maagdusia2401 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-18, 18:18   #263
snide
Zadomowienie

GG do snide

ból to kwestia indywidualna. przekłucie jezyka uchodzi za jedno z najmniej bolesnych przekłuć.
nie kłuj się u kosmetyczki-nie warto oszczędzać na zdrowiu
pić i jarać można po wygojeniu czyli nie wcześniej niż kilkanaście dni po przekłuciu.
Stary 2009-01-18, 21:38   #264
Maagdusia2401
Raczkowanie

GG do Maagdusia2401

skoro nie u kosmetyczki to gdzie mam przekłuć ? ja myślałam,że kosmetyczka mi da jakieś znieczulenie..
Stary 2009-01-18, 21:54   #265
snide
Zadomowienie

GG do snide

w studiu.
kosmetyczka moze nie wykonac zabiegu w sterylnych warunkach i później będzie bida.
Stary 2009-01-19, 14:40   #266
Maagdusia2401
Raczkowanie

GG do Maagdusia2401
Wink Dot.: Kolczyk w języku-z medycznego punktu widzenia

oka dziękuje ; ) już wszystko wiem
to za tydzień w piątek ruszam ) będzie ała
Stary 2009-01-22, 18:54   #267
kukus2
Przyczajenie

a ja z kolei mam pytanie..niepokoi mnie to,że mam cały czas opuchnięty jęzor..Kolczyk mialam w zeszła srode..dzis mamy piatek a ja nadal mam opuchniety ,ze az zeby mi sie po boku odciskaja..Jezeli chodzi jednak o sprawnosc to jest dobrze bo,moge sobie oblizac zeby z przodu i raczej kazde z tylu.Troche jeszcze boli ale nie jest to taki wielki bol jak na poczatku tuż po przkłuciu.ILe jeszcze moge miec ta opuchlizne?aaa i zauważyłam właśnie,że spod tej dolnej kulki leci mi nimfa.jezeli chodzi jeszcze o ta dolna kulke to jak ssam kostki z szałwi i jak wezme pod jezyk to strasznie boli..
Stary 2009-01-24, 14:39   #268
miss venflon
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kukus2 Pokaż wiadomość
a ja z kolei mam pytanie..niepokoi mnie to,że mam cały czas opuchnięty jęzor..Kolczyk mialam w zeszła srode..dzis mamy piatek a ja nadal mam opuchniety ,ze az zeby mi sie po boku odciskaja..Jezeli chodzi jednak o sprawnosc to jest dobrze bo,moge sobie oblizac zeby z przodu i raczej kazde z tylu.Troche jeszcze boli ale nie jest to taki wielki bol jak na poczatku tuż po przkłuciu.ILe jeszcze moge miec ta opuchlizne?aaa i zauważyłam właśnie,że spod tej dolnej kulki leci mi nimfa.jezeli chodzi jeszcze o ta dolna kulke to jak ssam kostki z szałwi i jak wezme pod jezyk to strasznie boli..
z jakiego materiału masz kolczyk?
Stary 2009-01-24, 22:23   #269
moniczka9101
Przyczajenie

Od wczoraj jestem szczęśliwą posiadaczką kolca w języku A dziś już wcinałam pizze:P jeden kawałek jadłam przez 40min, było ciężko ale dałam rade Dentosept, kostki lodu i zimna woda są od wczoraj moimi przyjaciółmi A tak w ogóle to boli tylko trochę, lekko przy mówieniu i trochę bardziej przy jedzeniu. Dziwi mnie trochę to że prawie w ogóle mi nie spuchł i stąd moje pytanie czy jeżeli do tej pory nie spuchł bardzo to czy jest jeszcze szansa że np. jutro obudzę się z wielki jęzorem nie mieszczącym się w buzi? Czy już raczej nie spuchnie mi więcej?
moniczka9101 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-25, 09:12   #270
suszarka
Buc

Cytat:
Napisane przez miss venflon Pokaż wiadomość
z jakiego materiału masz kolczyk?

ma z biopastu. chyba.

kukus2 - możliwe, że masz za krótką sztangę, na początku powinnaś mieć dłuższą, na tyle, że kawałeczek jej może wystawać ponad język. W momencie kiedy jest za krótka może uciskać na język i przez to opuchlizna. Zresztą całkowita schodzi po 2 tyg od kłucia, więc może na zapas się martwisz. Daj znać czy już zeszło.

Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości