![]() |
#241 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy styczniowe 2017 na półmetku - czyli część II!
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#242 |
Zakorzenienie
|
1472054551303.jpg
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#243 |
Zakorzenienie
|
Zdjecia pewnie otworza sie tylko na kompie ale tam sa wskazowki do wyprawki.
![]() ![]() |
![]() |
#244 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#245 | ||
Zakorzenienie
|
Wydaje mi się, że naszą córkę, to on będzie stroił, a nie ja. Muszę go jeszcze tylko nauczyć pleść warkocze i będę miała wszystko z głowy. Juz mu to powiedziałam, że skoro córeczka tatusia, to on wszystko będzie robił.
![]() Każdy tata zajmujący się swoim brzdącem jest cudownym widokiem! ![]() Cytat:
Wiem, że on tak działa, bo moje 2 koleżanki u niego były i on rzeczywiście sam dzwoni z propozycją wizyty. Dziwne, nie? Cytat:
![]()
![]() |
#246 |
Wtajemniczenie
|
ja jutro stworzę swoja liste ok??
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#247 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny jesteście super z tymi listami wyprawkowymi!
![]() Wysłane z mojego LG-D290 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#248 |
Zadomowienie
|
Chwalę się dzisiejszymi zdobyczami
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#249 |
Rozeznanie
|
KPZ dobrze, że się foch TŻ-ta skończył
![]() Ja poza ciuszkami nic jeszcze nie kupuję. Mebelki, wózek, artykuły do pielęgnacji - wszystko będziemy ogarniać dopiero październik-listopad. Mam nadzieję, że się uda w miarę sprawnie. A wtedy jeszcze szkoła rodzenia będzie na głowie! Te wszystkie listy wyprawkowe wydają mi się zaniżać liczbę potrzebnych ciuszków. 5-6 body/pajaców? Podobno trzy na dzień to minimum, czyli mając 6 trzeba robić pranie codziennie? Ja planuję kupić ze 3x tyle, żeby móc robić pranie raz w tygodniu, ale czy to się tak da? pequenina_, ja będę na tych warsztatach Mama wie ![]() Gratuluję i zazdroszczę wizyt - ja swoją musiałam przełożyć o tydzień i dopiero na początku września idę. Ale bym już chciała poznać płeć! |
![]() ![]() |
![]() |
#250 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny panikujące, chyba nas dopada syndrom wicia gniazda
![]() Ja mam zamiar kupić główną wyprawkę w rozmiarze 56 i 62, ale kilka bodziaków 50 też - na wszelki wypadek. No i 68 co mi wpadnie w oko żeby coś już czekało ![]() ![]() Pequenina to zazdroszczę! U mnie w lumpkach ceny wcale nie takie atrakcyjne. A w Wawie jeszcze nie znam żadnych, muszę się uśmiechnąć chyba do dziewczyn z wawy żeby coś podpowiedziały ![]() Wysłane z mojego SM-T110 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#251 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#252 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czekam na piekna sztuczna szczeke Cytat:
Cytat:
|||
![]() ![]() |
![]() |
#253 |
Konto usunięte
|
Moja kolej na żalenie się...
Mamy bardzo skomplikowaną sytuację mieszkaniowo-rodzinną - w skrócie mieszkamy w mieszkaniu należącym do mojej nieletniej siostry, jest tycie i zawalone nienaszymi gratami, a tak mieszkać z dzieckiem i dwoma kotami się nie da. Musimy pozbyć się części mebli (stare meblościanki np.) i wygospodarować piwnicę, którą zajął mój dziadek, mieszkający piętro niżej. Czeka nas więc trudna i stresująca rozmowa z moją rodziną. Chcieliśmy przeprowadzić ją dzisiaj, ale jednak rodziców dziś nie ma w domu. Ostatecznie i tak się całą sytuacją zestresowałam, że w sklepie zasłabłam i zaczął mnie boleć brzuch, więc musiał mnie odebrać teść i zawieźć do domu. Potem siedziałam trochę w kuchni, wstałam i okazało się, że tak zdrętwiała mi noga, że się przewróciłam na kafelki jak długa... Okręciłam się tak, by nie upaść na brzuch, ale mam obite biodro i chyba skręciłam kostkę ![]() ![]() Edytowane przez 9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651 Czas edycji: 2016-08-24 o 18:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#254 |
Zadomowienie
|
Orlica biedactwo
![]() Rozumiem Twój stres, ja ostatnio u rodziców autentycznie sądziłam że skończę w szpitalu tak mi serce waliło. Nie wiem jak ty, ale ja jeszcze wpadam w błędne koło -zaczynam się stresować - myślę że nie mogę się denerwować bo zaszkodzę dziecku- stresuję się podwójnie... Może sceduj to na tż? Powiedz mu że ty za bardzo to przeżywsz i czy on by nie mógł powiedzieć ![]() ![]() Wysłane z mojego SM-T110 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#255 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;64533886]Sprawdziłam dziś i wszystkie pajace tego modelu miały ten błąd ![]() To chyba robił wszystkie ten sam analfabeta ![]() [1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;64534566]Moja kolej na żalenie się... Mamy bardzo skomplikowaną sytuację mieszkaniowo-rodzinną - w skrócie mieszkamy w mieszkaniu należącym do mojej nieletniej siostry, jest tycie i zawalone nienaszymi gratami, a tak mieszkać z dzieckiem i dwoma kotami się nie da. Musimy pozbyć się części mebli (stare meblościanki np.) i wygospodarować piwnicę, którą zajął mój dziadek, mieszkający piętro niżej. Czeka nas więc trudna i stresująca rozmowa z moją rodziną. Chcieliśmy przeprowadzić ją dzisiaj, ale jednak rodziców dziś nie ma w domu. Ostatecznie i tak się całą sytuacją zestresowałam, że w sklepie zasłabłam i zaczął mnie boleć brzuch, więc musiał mnie odebrać teść i zawieźć do domu. Potem siedziałam trochę w kuchni, wstałam i okazało się, że tak zdrętwiała mi noga, że się przewróciłam na kafelki jak długa... Okręciłam się tak, by nie upaść na brzuch, ale mam obite biodro i chyba skręciłam kostkę ![]() ![]() Pamiętaj, że musisz się oszczędzać, a taki stres nie jest teraz wskazany! Leż i odpoczywaj, niech Tż się Toba opiekuje. Rozmowa może przebiegnie gładko i nie będzie aż tak źle?
![]() |
#256 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
![]() |
#257 |
Zakorzenienie
|
Donka, myślałam, że już tylko ja zostałam.
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#258 |
Zadomowienie
|
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;64534566]Moja kolej na żalenie się...
Mamy bardzo skomplikowaną sytuację mieszkaniowo-rodzinną - w skrócie mieszkamy w mieszkaniu należącym do mojej nieletniej siostry, jest tycie i zawalone nienaszymi gratami, a tak mieszkać z dzieckiem i dwoma kotami się nie da. Musimy pozbyć się części mebli (stare meblościanki np.) i wygospodarować piwnicę, którą zajął mój dziadek, mieszkający piętro niżej. Czeka nas więc trudna i stresująca rozmowa z moją rodziną. Chcieliśmy przeprowadzić ją dzisiaj, ale jednak rodziców dziś nie ma w domu. Ostatecznie i tak się całą sytuacją zestresowałam, że w sklepie zasłabłam i zaczął mnie boleć brzuch, więc musiał mnie odebrać teść i zawieźć do domu. Potem siedziałam trochę w kuchni, wstałam i okazało się, że tak zdrętwiała mi noga, że się przewróciłam na kafelki jak długa... Okręciłam się tak, by nie upaść na brzuch, ale mam obite biodro i chyba skręciłam kostkę ![]() ![]() Biedactwo ![]() ![]() Dzięki za te rady co do ciśnienia. To był jakiś chwilowy epizod. Może się dziecko czymś zestresowalo i matka odczula ![]() Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
#259 |
Wtajemniczenie
|
Jak myslicie- laktator reczny, czy automatyczny lepszy?
Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ---------- [1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;64534566]Moja kolej na żalenie się... Mamy bardzo skomplikowaną sytuację mieszkaniowo-rodzinną - w skrócie mieszkamy w mieszkaniu należącym do mojej nieletniej siostry, jest tycie i zawalone nienaszymi gratami, a tak mieszkać z dzieckiem i dwoma kotami się nie da. Musimy pozbyć się części mebli (stare meblościanki np.) i wygospodarować piwnicę, którą zajął mój dziadek, mieszkający piętro niżej. Czeka nas więc trudna i stresująca rozmowa z moją rodziną. Chcieliśmy przeprowadzić ją dzisiaj, ale jednak rodziców dziś nie ma w domu. Ostatecznie i tak się całą sytuacją zestresowałam, że w sklepie zasłabłam i zaczął mnie boleć brzuch, więc musiał mnie odebrać teść i zawieźć do domu. Potem siedziałam trochę w kuchni, wstałam i okazało się, że tak zdrętwiała mi noga, że się przewróciłam na kafelki jak długa... Okręciłam się tak, by nie upaść na brzuch, ale mam obite biodro i chyba skręciłam kostkę ![]() ![]() Biedna Ty. Nie stresuj sie, sama widzisz, ze stres zle wplywa na Ciebie, a jak na Ciebie to i tez na maluszka. Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
#260 |
Zadomowienie
|
Wiele razy czytałam ze automatyczny jest wybawieniem, ale od znajomych słyszałam tylko o ręcznych i sobie chwaliły.
Maz mi przywiózł od taty materac masujący z wibracjami. Polezalam z 10 minut - co za ulga! Aż się doczytałam ze oczywiście w ciąży nie mozna... ![]() Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
#262 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Mąż już powiedział, że jutro spróbuje sam to załatwić męską rozmowę z moim ojcem, przynajmniej kwestię piwnicy, bo to teraz priorytet. Dzięki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#263 |
Zakorzenienie
|
Co do laktatora: wybierzcie sobie model jaki chcecie i zaangazujcie Tzta ze jesli bedzie potrzebny to ma w te pedy isc do apteki i kupic. Serio laktator nie musi byc potrzebny, owszem sa przypadki ze bez nich ani rusz ale nie zakladajcie takich czarnych scenariuszy.
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#264 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Mam nadzieję, że jakoś pójdzie, rodzice muszą pójść na ustępstwa i pomóc z dziadkiem w obecnej sytuacji, ale raczej nie będzie to miła lekka rozmowa... ---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#265 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na laktatorach sie nie znam. Myslalam, ze jest konieczny ![]() Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
![]() |
#266 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ---------- Cytat:
![]() Ja mam ręczny i myślę, że wystarczy, moja mama przy 4 ciążach nigdy nie musiała używać. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#267 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do kp to dziecko jest wylacznie na cycku 6 mcy ktore mijaja tak szybko ze nawet okiem sie nie mrugnie, potem juz dochodza posilki stale i cyc mamy staje sie stopniowo coraz mniej potrzebny. Wtedy zawsze jeden posilek mozna zastapic kaszka czy warzywem i ma sie czas na wyjscia. To kp nie przywiazuje matki na amen w domu. A nawet mamy nie kp nie wychodza na dluzej niz 2 h bez dziecka bo po prostu tesknia juz po 5 minutach. Te 6 mcy to naprawde magiczny czas o ja sie nie moge doczekac tego ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez iwona335 Czas edycji: 2016-08-24 o 19:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#268 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
![]() |
#269 |
Zakorzenienie
|
Orlica, witaj w klubie.
![]() Donka, o matko,kolejny temat o którym nic nie wiem. ![]() Iwona zaraz będziesz miała małego szkraba,dla którego Ty będziesz najważniejsza. ![]() Mój drugi lekarz od usg właśnie dzwonił i widzimy się 15.09 na połówkowe. Ma 3d i 4d i na pewno coś wypatrzy. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#270 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:30.