Mamy styczniowe 2017 na półmetku - czyli część II! - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-08-24, 17:02   #241
dontbesoshine
Zadomowienie

Dot.: Mamy styczniowe 2017 na półmetku - czyli część II!

Cytat:
Napisane przez pequenina_ Pokaż wiadomość
A ja chodzę, jak mam chwilę i jestem obok. Byłam już całe 3 razy Ale tylko raz w tym. W sumie na razie potrzebuję ciepłych, a tych nie widzę. Ale na olx sobie 3 sweterki zaklepałam, jutro odbiorę

Bardzo ładne!

Tak, też tak mamy, nie martw się Chociaż u mnie było gorzej na początku, teraz trochę się unormowało. Ale np. jadę autem gdzieś gdzie chciałam iść pieszo i orientuję się że to bez sensu jak już dojadę. Standard.

Czekamy na czwartek i trzymamy kciuki

Zazdroooooszczę! I gratki rzecz jasna

Bardzo ładna, ale wcale nie kosmitka! Mój Franek to wygląda jak kosmita, w 2D, widok czaszki od góry, takiej trójkątnej, masakra Twoja to ładna mała dzidzia

Haha, to jest jakbym o sobie czytała. Nie zdarzyło mi się, ale auto mamy od kilku miesięcy, jeszcze przede mną

Zobacz czy nie jesteś w stanie go jakoś fajnie przerobić, może wyjdzie lepiej niż jest Ja dopiero zauważyłam, że na jednym z ubranek mam born in 2016 - a Franek będzie raczej 2017 bo koniec stycznia. Wydziergam mu siódemeczkę i przyszyję na tą szóstkę, myślę, że będzie fajnie

Facet kupił ciuszka :O różowego :O Dobry jest!

Mam to samo! TŻ odkąd się znamy ma wybrane imię dla córki, ale w sumie chciał chłopca, i ma A ja ciągle mam tą córkę jego przed oczami, no nic, trzeba sobie potem dorobić

W sumie tak, widok tata + synek też jest w porządku

Wiem, że jeśli pijesz za mało to masz niskie. Nie wiem, czy to dobry pomysł - pić za mało, ale skoro pytasz... Chyba lepiej jednak iść do lekarza.

Jakie piękne skarpetko-buty <3

Ja z mama wie dostałam ładnego maila, a z mamo to ja też pustego. zie_l_ona widzimy się tam?

Kontakt z jego strony? Ja bym się bała, że się nie skontaktuje i będzie za późnoJa mam połówkowe w 22. tygodniu też, u mnie też tylko wtedy robią, nie w 18. jak czasami bywa.

Jak dobrze, że wszystko już dobrze. Tak mi było przykro jak czytałam co piszesz, nie wiedziałam nawet co odpisać. Takie wygadanie się dużo daje. A jak jeszcze jest odzew i wsparcie chociaż słowne, to już w ogóle mega. Dorzucam się - super jesteście dziewczyny

Mam odwrotnie! "Ojej, to dopiero połowa ciąży, a ja już prawie wszystkie ciuszki mam! Jak ja się obędę bez kupowania ciuszków, jak dopiero co odkryłam lumpki?" Do tego dochodzi fakt, że teraz jestem mega zajęta, praca, remont, a jednak ciuszki wykombinowałam. Co ja wykombinuję jak się remont skończy, pójdę na zwolenienie i jedyne o czym będę myśleć to dziecko? :O

No to fajnie, jeśli wydaje się, że jest OK, to nie ma co się głowić, co oni sobie myślą, czy jak to tam będzie. Oficjalnie jest ok, to się tego trzymaj - co tam
Też czekam, aż będzie widać przez brzuch. Na razie to brzuch mnie pobolewa, czasem, rzadko cośtam stuknie. Mam wrażenie, że do tego jeszcze kupa czasu :P
Ja mam kilka rzeczy tylko, ale moje podejscie to "o niee, jeszcze polowa ciazy" a podobno szybko zleci, mi sie narazie dluzy

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Stary 2016-08-24, 17:02   #242
iwona335
Zakorzenienie

1472054551303.jpg

iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-24, 17:03   #243
iwona335
Zakorzenienie

Zdjecia pewnie otworza sie tylko na kompie ale tam sa wskazowki do wyprawki.

Stary 2016-08-24, 17:04   #244
dontbesoshine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
Mi nie ale mojej kieszeni bardzo
Od wczoraj bolal mnie zab i mam zalozone lekarstwo plus wymieniona jedna przebarwiona plomba.

Tez mam lekarstwo w zebie, wlasnie dzis mi sie ukruszlo troche i mnie boli musze sie koniecznie zapisac do dentysty, a nie chce juz zaniedbac zebow, bo dopiero od tego roku bardzo zaczelam dbac o zeby. Poza tym musze jeszcze osemke zrobic i czeka mnie aparat staly mimo, ze zeby mam proste to zgryz do du..y
Stary 2016-08-24, 17:08   #245
NiEBiE
Zakorzenienie

Cytat:
Facet kupił ciuszka :O różowego :O Dobry jest!
Wydaje mi się, że naszą córkę, to on będzie stroił, a nie ja. Muszę go jeszcze tylko nauczyć pleść warkocze i będę miała wszystko z głowy. Juz mu to powiedziałam, że skoro córeczka tatusia, to on wszystko będzie robił.

Cytat:
W sumie tak, widok tata + synek też jest w porządku
Każdy tata zajmujący się swoim brzdącem jest cudownym widokiem!

Cytat:
Kontakt z jego strony? Ja bym się bała, że się nie skontaktuje i będzie za późno :P Ja mam połówkowe w 22. tygodniu też, u mnie też tylko wtedy robią, nie w 18. jak czasami bywa.
Jak się nie odezwie do 21, to sama będę się przypominać.
Wiem, że on tak działa, bo moje 2 koleżanki u niego były i on rzeczywiście sam dzwoni z propozycją wizyty. Dziwne, nie?

Cytat:
Mi nie ale mojej kieszeni bardzo
Od wczoraj bolal mnie zab i mam zalozone lekarstwo plus wymieniona jedna przebarwiona plomba.

No to współczuję, mam nadzieję, że kolejne wizyty nie będą juz takie dokuczliwe.

NiEBiE jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-24, 17:12   #246
obca7
Wtajemniczenie

ja jutro stworzę swoja liste ok?? bo dziś za bardzo nie mam czasu napiszę co kupuję, co mam, co mi się przydało a co nie
obca7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-24, 17:16   #247
Konkardia
Wtajemniczenie

Dziewczyny jesteście super z tymi listami wyprawkowymi!

Wysłane z mojego LG-D290 przy użyciu Tapatalka
2018: 29; 2019: 9; 2020: 20; 2021: 6
Konkardia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-08-24, 17:19   #248
Lidka99
Zadomowienie

Chwalę się dzisiejszymi zdobyczami 1472055572449.jpg

Lidka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-24, 17:23   #249
zie_l_ona
Rozeznanie

KPZ dobrze, że się foch TŻ-ta skończył Faceci czasem tak mają, jak ich przerasta/zaskoczy sytuacja, to się zamykają w sobie.

Ja poza ciuszkami nic jeszcze nie kupuję. Mebelki, wózek, artykuły do pielęgnacji - wszystko będziemy ogarniać dopiero październik-listopad. Mam nadzieję, że się uda w miarę sprawnie. A wtedy jeszcze szkoła rodzenia będzie na głowie! Te wszystkie listy wyprawkowe wydają mi się zaniżać liczbę potrzebnych ciuszków. 5-6 body/pajaców? Podobno trzy na dzień to minimum, czyli mając 6 trzeba robić pranie codziennie? Ja planuję kupić ze 3x tyle, żeby móc robić pranie raz w tygodniu, ale czy to się tak da?

pequenina_, ja będę na tych warsztatach Mama wie te drugie niestety muszę odpuścić.

Gratuluję i zazdroszczę wizyt - ja swoją musiałam przełożyć o tydzień i dopiero na początku września idę. Ale bym już chciała poznać płeć!
zie_l_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-24, 17:40   #250
muffi24
Zadomowienie

Dziewczyny panikujące, chyba nas dopada syndrom wicia gniazda Wiecie w sumie już przed Świętami musimy mieć dopięte wszystko!

Ja mam zamiar kupić główną wyprawkę w rozmiarze 56 i 62, ale kilka bodziaków 50 też - na wszelki wypadek. No i 68 co mi wpadnie w oko żeby coś już czekało Będę stawiać głównie na pajacyki, bo to najwygodniejsze. Kocyk mi się marzy z colorstories, ale to 200 z głowy... Jeden dostanę od firmy, jeden komplet ubranek, gryzaczek, maskotki, rożek i kilka innych drobiazgów - także cośtam zaoszczędzę na tym

Pequenina to zazdroszczę! U mnie w lumpkach ceny wcale nie takie atrakcyjne. A w Wawie jeszcze nie znam żadnych, muszę się uśmiechnąć chyba do dziewczyn z wawy żeby coś podpowiedziały

Wysłane z mojego SM-T110 przy użyciu Tapatalka
muffi24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-24, 17:48   #251
9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez NiEBiE Pokaż wiadomość
To jakiś pojedynczy błąd chyba, bo dzisiaj widziałam body z tym motywem i napis był poprawny.

Powodzenia! Koniecznie znajdź takie, gdzie można dodać cytrynę, bo bez tego ten glut musi być nie do wypicia.

A ja dostaje tylko 1-3 zdjęcia i nic więcej, żadnych opisów. ;(
Ale nie będę się nakręcać niepotrzebnie, że lekarz jest do dupy, bo mi go polecano i ma dobre opinie, jestem zadowolona z jego podejścia.
Myślę, że usg u tego innego lekarza mnie uspokoi.
Sprawdziłam dziś i wszystkie pajace tego modelu miały ten błąd Ale wymieniłam na inny.
9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-08-24, 17:58   #252
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dontbesoshine Pokaż wiadomość
Tez mam lekarstwo w zebie, wlasnie dzis mi sie ukruszlo troche i mnie boli musze sie koniecznie zapisac do dentysty, a nie chce juz zaniedbac zebow, bo dopiero od tego roku bardzo zaczelam dbac o zeby. Poza tym musze jeszcze osemke zrobic i czeka mnie aparat staly mimo, ze zeby mam proste to zgryz do du..y
Zakladaj aparat bo to wazne, moj zgryz nie nadaje sie na aparat bo ortodonta nie daje mi gwarancji ze po zdjeciu zeby nie wroca do poprzedniego ulozenia
Czekam na piekna sztuczna szczeke

Cytat:
Napisane przez zie_l_ona Pokaż wiadomość
KPZ dobrze, że się foch TŻ-ta skończył Faceci czasem tak mają, jak ich przerasta/zaskoczy sytuacja, to się zamykają w sobie.

Ja poza ciuszkami nic jeszcze nie kupuję. Mebelki, wózek, artykuły do pielęgnacji - wszystko będziemy ogarniać dopiero październik-listopad. Mam nadzieję, że się uda w miarę sprawnie. A wtedy jeszcze szkoła rodzenia będzie na głowie! Te wszystkie listy wyprawkowe wydają mi się zaniżać liczbę potrzebnych ciuszków. 5-6 body/pajaców? Podobno trzy na dzień to minimum, czyli mając 6 trzeba robić pranie codziennie? Ja planuję kupić ze 3x tyle, żeby móc robić pranie raz w tygodniu, ale czy to się tak da?

pequenina_, ja będę na tych warsztatach Mama wie te drugie niestety muszę odpuścić.

Gratuluję i zazdroszczę wizyt - ja swoją musiałam przełożyć o tydzień i dopiero na początku września idę. Ale bym już chciała poznać płeć!
To pranie raz w tygodniu to raczej niemozlowe. Pralka chodzi co dzien dwa. Tych szmatek, pieluszek, kocykow, przescieradel sie zbiera. Ja po porodzie bardzo dbalam o to aby czesto prac bo mialam wrazenie ze i moje krocze i malenstwo szybko sie zainfekuja- taki schiz mialam

Cytat:
Napisane przez muffi24 Pokaż wiadomość
Dziewczyny panikujące, chyba nas dopada syndrom wicia gniazda Wiecie w sumie już przed Świętami musimy mieć dopięte wszystko!

Ja mam zamiar kupić główną wyprawkę w rozmiarze 56 i 62, ale kilka bodziaków 50 też - na wszelki wypadek. No i 68 co mi wpadnie w oko żeby coś już czekało Będę stawiać głównie na pajacyki, bo to najwygodniejsze. Kocyk mi się marzy z colorstories, ale to 200 z głowy... Jeden dostanę od firmy, jeden komplet ubranek, gryzaczek, maskotki, rożek i kilka innych drobiazgów - także cośtam zaoszczędzę na tym

Pequenina to zazdroszczę! U mnie w lumpkach ceny wcale nie takie atrakcyjne. A w Wawie jeszcze nie znam żadnych, muszę się uśmiechnąć chyba do dziewczyn z wawy żeby coś podpowiedziały

A ja pajacow nie lubie za duzo zapinania. Najwygodniej mi bylo z body+ polspiochy lub spiochy ktore cale sciagalam a nie rozpinalam w kroku bo znowu za duzo napek do zapiecia

Stary 2016-08-24, 18:07   #253
Konto usunięte

Moja kolej na żalenie się...
Mamy bardzo skomplikowaną sytuację mieszkaniowo-rodzinną - w skrócie mieszkamy w mieszkaniu należącym do mojej nieletniej siostry, jest tycie i zawalone nienaszymi gratami, a tak mieszkać z dzieckiem i dwoma kotami się nie da. Musimy pozbyć się części mebli (stare meblościanki np.) i wygospodarować piwnicę, którą zajął mój dziadek, mieszkający piętro niżej. Czeka nas więc trudna i stresująca rozmowa z moją rodziną. Chcieliśmy przeprowadzić ją dzisiaj, ale jednak rodziców dziś nie ma w domu. Ostatecznie i tak się całą sytuacją zestresowałam, że w sklepie zasłabłam i zaczął mnie boleć brzuch, więc musiał mnie odebrać teść i zawieźć do domu. Potem siedziałam trochę w kuchni, wstałam i okazało się, że tak zdrętwiała mi noga, że się przewróciłam na kafelki jak długa... Okręciłam się tak, by nie upaść na brzuch, ale mam obite biodro i chyba skręciłam kostkę Teraz mąż wrócił i obłożył mi ją lodem, zobaczymy czy opuchlizna zejdzie, kiedyś już miałam ją mocno skręconą, dwa tygodnie o kulach

Edytowane przez 9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651
Czas edycji: 2016-08-24 o 18:08
9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-24, 18:20   #254
muffi24
Zadomowienie

Orlica biedactwo Zasłabłaś tak całkiem do omdlenia czy zachowałaś świadomość? Nie martw się tym epizodem za bardzo, to może być ze stresu faktcznie. Pisałam Wam że ja pod koniec lipca tak zasłabłam, raczej z przemęczenia, badania krwi wszystkie super, gin powiedział żeby się oszczędzać.

Rozumiem Twój stres, ja ostatnio u rodziców autentycznie sądziłam że skończę w szpitalu tak mi serce waliło. Nie wiem jak ty, ale ja jeszcze wpadam w błędne koło -zaczynam się stresować - myślę że nie mogę się denerwować bo zaszkodzę dziecku- stresuję się podwójnie...

Może sceduj to na tż? Powiedz mu że ty za bardzo to przeżywsz i czy on by nie mógł powiedzieć A z tą kostką faktycznie ciężka spraw (

muffi24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-24, 18:28   #255
NiEBiE
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lidka99 Pokaż wiadomość
Chwalę się dzisiejszymi zdobyczami Załącznik 6607786

Kolejne cudka do kolekcji

Cytat:

A pochwal się, od jakiej Ty firmy dostaniesz tyle darów?

[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;64533886]Sprawdziłam dziś i wszystkie pajace tego modelu miały ten błąd Ale wymieniłam na inny.[/QUOTE]
To chyba robił wszystkie ten sam analfabeta bo bodziaki są bez błędu.
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;64534566]Moja kolej na żalenie się...
Mamy bardzo skomplikowaną sytuację mieszkaniowo-rodzinną - w skrócie mieszkamy w mieszkaniu należącym do mojej nieletniej siostry, jest tycie i zawalone nienaszymi gratami, a tak mieszkać z dzieckiem i dwoma kotami się nie da. Musimy pozbyć się części mebli (stare meblościanki np.) i wygospodarować piwnicę, którą zajął mój dziadek, mieszkający piętro niżej. Czeka nas więc trudna i stresująca rozmowa z moją rodziną. Chcieliśmy przeprowadzić ją dzisiaj, ale jednak rodziców dziś nie ma w domu. Ostatecznie i tak się całą sytuacją zestresowałam, że w sklepie zasłabłam i zaczął mnie boleć brzuch, więc musiał mnie odebrać teść i zawieźć do domu. Potem siedziałam trochę w kuchni, wstałam i okazało się, że tak zdrętwiała mi noga, że się przewróciłam na kafelki jak długa... Okręciłam się tak, by nie upaść na brzuch, ale mam obite biodro i chyba skręciłam kostkę Teraz mąż wrócił i obłożył mi ją lodem, zobaczymy czy opuchlizna zejdzie, kiedyś już miałam ją mocno skręconą, dwa tygodnie o kulach [/QUOTE]
Pamiętaj, że musisz się oszczędzać, a taki stres nie jest teraz wskazany! Leż i odpoczywaj, niech Tż się Toba opiekuje. Rozmowa może przebiegnie gładko i nie będzie aż tak źle?

Stary 2016-08-24, 18:42   #256
donka_bez_ogonka
Wtajemniczenie

Cytat:
A u mnie ruchów ciągle nie czuć. Dziś chyba spróbuję święcenia latarką

Jeśli chodzi o usg u tego innego lekarza, to mam czekać na kontakt z jego strony między 20 a 22 tygodniem. Trochę dziwnie, ale on robi też prenatalne na NFZ i tak umawia prywatnie na ostatnią chwilę.

Nie martw sie- tez nic nie czuje
Cytat:
Napisane przez furjatka Pokaż wiadomość
Ile bodziakow? Ile pajacow? Ile śpiochów? W jakich rozmiarach? Dołączam się z panika

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
Ile wszystkiego i w jakich ilosciach!? Czy TO mi potrzebne? Co mi potrzebne?

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
Stary 2016-08-24, 18:44   #257
NiEBiE
Zakorzenienie

Donka, myślałam, że już tylko ja zostałam.

Stary 2016-08-24, 18:45   #258
furjatka
Zadomowienie

[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;64534566]Moja kolej na żalenie się...
Mamy bardzo skomplikowaną sytuację mieszkaniowo-rodzinną - w skrócie mieszkamy w mieszkaniu należącym do mojej nieletniej siostry, jest tycie i zawalone nienaszymi gratami, a tak mieszkać z dzieckiem i dwoma kotami się nie da. Musimy pozbyć się części mebli (stare meblościanki np.) i wygospodarować piwnicę, którą zajął mój dziadek, mieszkający piętro niżej. Czeka nas więc trudna i stresująca rozmowa z moją rodziną. Chcieliśmy przeprowadzić ją dzisiaj, ale jednak rodziców dziś nie ma w domu. Ostatecznie i tak się całą sytuacją zestresowałam, że w sklepie zasłabłam i zaczął mnie boleć brzuch, więc musiał mnie odebrać teść i zawieźć do domu. Potem siedziałam trochę w kuchni, wstałam i okazało się, że tak zdrętwiała mi noga, że się przewróciłam na kafelki jak długa... Okręciłam się tak, by nie upaść na brzuch, ale mam obite biodro i chyba skręciłam kostkę Teraz mąż wrócił i obłożył mi ją lodem, zobaczymy czy opuchlizna zejdzie, kiedyś już miałam ją mocno skręconą, dwa tygodnie o kulach [/QUOTE]
Biedactwo faktycznie niech TZ prowadzi rozmowę a Ty tylko dopowiadaj

Dzięki za te rady co do ciśnienia. To był jakiś chwilowy epizod. Może się dziecko czymś zestresowalo i matka odczula

Stary 2016-08-24, 18:55   #259
donka_bez_ogonka
Wtajemniczenie

Jak myslicie- laktator reczny, czy automatyczny lepszy?

---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ----------

Biedna Ty. Nie stresuj sie, sama widzisz, ze stres zle wplywa na Ciebie, a jak na Ciebie to i tez na maluszka.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-08-24, 18:55   #260
furjatka
Zadomowienie

Wiele razy czytałam ze automatyczny jest wybawieniem, ale od znajomych słyszałam tylko o ręcznych i sobie chwaliły.

Maz mi przywiózł od taty materac masujący z wibracjami. Polezalam z 10 minut - co za ulga! Aż się doczytałam ze oczywiście w ciąży nie mozna... ale czemu to już nikt nie napisze...

Stary 2016-08-24, 18:56   #261
Konkardia
Wtajemniczenie

Orlica Odpoczywaj teraz! I nie stresuj się kobieto! Będzie dobrze!

Lidka99 Śliczne!

Może to się też przyda w kwestii wyprawki?
KLIK
2018: 29; 2019: 9; 2020: 20; 2021: 6
Konkardia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-24, 19:04   #262
Konto usunięte

Cytat:
Orlica biedactwo Zasłabłaś tak całkiem do omdlenia czy zachowałaś świadomość? Nie martw się tym epizodem za bardzo, to może być ze stresu faktcznie. Pisałam Wam że ja pod koniec lipca tak zasłabłam, raczej z przemęczenia, badania krwi wszystkie super, gin powiedział żeby się oszczędzać.

Rozumiem Twój stres, ja ostatnio u rodziców autentycznie sądziłam że skończę w szpitalu tak mi serce waliło. Nie wiem jak ty, ale ja jeszcze wpadam w błędne koło -zaczynam się stresować - myślę że nie mogę się denerwować bo zaszkodzę dziecku- stresuję się podwójnie...

Może sceduj to na tż? Powiedz mu że ty za bardzo to przeżywsz i czy on by nie mógł powiedzieć A z tą kostką faktycznie ciężka spraw (

Miałam biało przed oczami i zatoczyłam się na półkę, ale przytomności nie straciłam...
Mąż już powiedział, że jutro spróbuje sam to załatwić męską rozmowę z moim ojcem, przynajmniej kwestię piwnicy, bo to teraz priorytet. Dzięki
Stary 2016-08-24, 19:05   #263
iwona335
Zakorzenienie

Co do laktatora: wybierzcie sobie model jaki chcecie i zaangazujcie Tzta ze jesli bedzie potrzebny to ma w te pedy isc do apteki i kupic. Serio laktator nie musi byc potrzebny, owszem sa przypadki ze bez nich ani rusz ale nie zakladajcie takich czarnych scenariuszy.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-08-24, 19:07   #264
Konto usunięte

Cytat:
Kolejne cudka do kolekcji

A pochwal się, od jakiej Ty firmy dostaniesz tyle darów?

To chyba robił wszystkie ten sam analfabeta bo bodziaki są bez błędu.

Pamiętaj, że musisz się oszczędzać, a taki stres nie jest teraz wskazany! Leż i odpoczywaj, niech Tż się Toba opiekuje. Rozmowa może przebiegnie gładko i nie będzie aż tak źle?
Bodziaki były ok, ale mi na pajacyku właśnie zależało
Mam nadzieję, że jakoś pójdzie, rodzice muszą pójść na ustępstwa i pomóc z dziadkiem w obecnej sytuacji, ale raczej nie będzie to miła lekka rozmowa...

---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ----------

Cytat:
Donka, myślałam, że już tylko ja zostałam.

Ja też nic nie czuję
Stary 2016-08-24, 19:07   #265
donka_bez_ogonka
Wtajemniczenie

Cytat:
Co do laktatora: wybierzcie sobie model jaki chcecie i zaangazujcie Tzta ze jesli bedzie potrzebny to ma w te pedy isc do apteki i kupic. Serio laktator nie musi byc potrzebny, owszem sa przypadki ze bez nich ani rusz ale nie zakladajcie takich czarnych scenariuszy.

Tak pytam o laktator, bo mam okazje odkupic od kolezanki, bo ma i reczne i automatyczne.
Na laktatorach sie nie znam. Myslalam, ze jest konieczny

Stary 2016-08-24, 19:09   #266
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez furjatka Pokaż wiadomość
Biedactwo faktycznie niech TZ prowadzi rozmowę a Ty tylko dopowiadaj

Dzięki za te rady co do ciśnienia. To był jakiś chwilowy epizod. Może się dziecko czymś zestresowalo i matka odczula

Dzięki Dam znać jutro czy cokolwiek się udało dogadać.

---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ----------

Cytat:
Napisane przez donka_bez_ogonka Pokaż wiadomość
Jak myslicie- laktator reczny, czy automatyczny lepszy?

---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ----------

Biedna Ty. Nie stresuj sie, sama widzisz, ze stres zle wplywa na Ciebie, a jak na Ciebie to i tez na maluszka.

Dzięki
Ja mam ręczny i myślę, że wystarczy, moja mama przy 4 ciążach nigdy nie musiała używać.
Stary 2016-08-24, 19:15   #267
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez donka_bez_ogonka Pokaż wiadomość
Tak pytam o laktator, bo mam okazje odkupic od kolezanki, bo ma i reczne i automatyczne.
Na laktatorach sie nie znam. Myslalam, ze jest konieczny

Nie jest konieczny. Moze ulatwic zycie ale moze tez zaburzyc laktacje. Najlepszym laktatorem jest dziecko

Co do kp to dziecko jest wylacznie na cycku 6 mcy ktore mijaja tak szybko ze nawet okiem sie nie mrugnie, potem juz dochodza posilki stale i cyc mamy staje sie stopniowo coraz mniej potrzebny. Wtedy zawsze jeden posilek mozna zastapic kaszka czy warzywem i ma sie czas na wyjscia.
To kp nie przywiazuje matki na amen w domu. A nawet mamy nie kp nie wychodza na dluzej niz 2 h bez dziecka bo po prostu tesknia juz po 5 minutach.

Te 6 mcy to naprawde magiczny czas o ja sie nie moge doczekac tego moja 3 latka teraz by mnie sprzedala byleby mogla byc z tatusiem.i babcia a mi serce krwawi

Edytowane przez iwona335
Czas edycji: 2016-08-24 o 19:16
Stary 2016-08-24, 19:17   #268
donka_bez_ogonka
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie jest konieczny. Moze ulatwic zycie ale moze tez zaburzyc laktacje. Najlepszym laktatorem jest dziecko

Co do kp to dziecko jest wylacznie na cycku 6 mcy ktore mijaja tak szybko ze nawet okiem sie nie mrugnie, potem juz dochodza posilki stale i cyc mamy staje sie stopniowo coraz mniej potrzebny. Wtedy zawsze jeden posilek mozna zastapic kaszka czy warzywem i ma sie czas na wyjscia.
To kp nie przywiazuje matki na amen w domu. A nawet mamy nie kp nie wychodza na dluzej niz 2 h bez dziecka bo po prostu tesknia juz po 5 minutach.

Te 6 mcy to naprawde magiczny czas o ja sie nie moge doczekac tego moja 3 latka teraz by mnie sprzedala byleby mogla byc z tatusiem.i babcia a mi serce krwawi

Dziekuje bardzo za odpowiedz. Moze faktycznie odpuszcze na razie laktator i zobaczymy jak to bedzie jak dziecko bedzie juz na swiecie.

Stary 2016-08-24, 19:21   #269
NiEBiE
Zakorzenienie

Orlica, witaj w klubie. może i na nas niedługo przyjdzie czas.

Donka, o matko,kolejny temat o którym nic nie wiem.

Iwona zaraz będziesz miała małego szkraba,dla którego Ty będziesz najważniejsza.

Mój drugi lekarz od usg właśnie dzwonił i widzimy się 15.09 na połówkowe. Ma 3d i 4d i na pewno coś wypatrzy.

Stary 2016-08-24, 19:28   #270
donka_bez_ogonka
Wtajemniczenie

Cytat:
Orlica, witaj w klubie. może i na nas niedługo przyjdzie czas.

Donka, o matko,kolejny temat o którym nic nie wiem.

Iwona zaraz będziesz miała małego szkraba,dla którego Ty będziesz najważniejsza.

Mój drugi lekarz od usg właśnie dzwonił i widzimy się 15.09 na połówkowe. Ma 3d i 4d i na pewno coś wypatrzy.

Nie mow nic. Masakra. Przeraza mnie ilosc rzeczy o ktorej nie mam pojecia... a o ciąży i dziecku i opiece nad dzieckiem i rzeczach roznych takich dla maluszka nie wiem prawie nic...

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości