![]() |
#241 |
Zakorzenienie
|
Dot.: niedługo ślub - załamana
Ale blizn też nie pozbędziesz się kremem w tak krótkim czasie... Tzn.blizn tym bardziej, bo przebarwienia są jakby "płytszym" uszkodzeniem skóry. W sumie ja używam tych dwóch słów zamiennie, ja miałam/mam blizny czerwone, lekko "odstające" od skóry (jak po szczepionce na gruźlicę czasem się robi), takie 0,5mm "wyższe". I one nie były świeże, tylko kilkuletnie+kilkumiesięcz ne. Dzięki kwasom udało mi się je w dużej mierze zmniejszyć/zlikwidować. Teraz jestem tylko trochę "łaciata" na policzkach (mam czerwone, płaskie placki), ale one ponoć już wygoją się same. Fakturą nie różnią się od zwykłej skóry, a poprzednio były zupełnie gładkie, śliskie, takie napięte (no jak blizny).
Blizny masz płaskie czy takie "dziurki"? Bo na płaskie pomoże kwas lub inne mniej inwazyjne zabiegi, głębokie dziurki trzeba raczej laserowym frakcjonowaniem skóry robić. (tyle wiem od mojego dermatologa, naprawdę nie znam się na laserze) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#242 |
Raczkowanie
|
Na przebarwienia pomaga, szybciej widać efekty, nawet już po 1 zabiegu moja cera wydawała się być trochę jaśniejsza. Co do blizn to nie powiem Ci bo w większości mi zniknęły przed tym peelingiem kw. migdałowym. Leczenie trądziku zakończyłam 1,5 roku temu i po roku od tego dopiero moja buzia sama z siebie (używałam tylko peelingów mechanicznych drobnoziarnistych) poradziła sobie z dziurkami po trądziku więc nie sądzę żebyś dała sobie z bliznami radę do września. Szczególnie, że ja nie miałam jakiś dużych tych blizn.
Jednak sądzę, że powinnaś iść do dermatologa. Im prędzej zaczniesz jakieś leczenie/zabiegi tym prędzej uzyskasz efekty. Może do września nie będzie to nic rewelacyjnego, ale jakiś efekt na pewno da ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#243 |
Zakorzenienie
|
W tak krótkim czasie nic nie pomoże moim zdaniem... żebyś też mocnymi kwasami sobie nie pogorszyła sprawy, uważaj
![]() Tutaj najlepiej się sprawdzi dobry makijaż-kamuflaż ![]() A po ślubie weźmiesz się na porządnie za pyszczek.
Edytowane przez kolciag Czas edycji: 2011-06-01 o 17:09 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#244 |
Rozeznanie
|
polecam masci na blizny takie jak CEPAN lub CONTRATUBEX.Ja na blizny wcierałam cepan i pomogło (blizny były świeże)ale co do jego działania są różne opinie...
![]() |
#245 |
Przyczajenie
|
Czytałam ostatnio o kremach ze śluzu ślimaka właśnie na takie problemy jak Ty masz. Nie wiem w jakim czasie one działają, ale warto coś więcej się dowiedzieć.
Tu masz przykładową stronkę: http://www.elicina.pl/ Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#246 |
BAN stały
|
Trądzik, przebarwienia i blizny nie do ukrycia
Moim problemem jest bardzo duży trądzik, przebarwienia, blizny oraz wągry. Mój typ skóry to mieszana, zazwyczaj sucha z tendencją do przetłuszczania na policzkach. Nie opalam się. Mam bardzo jasną cerę, dlatego trudno znaleźć mi odpowiedni odcień i markę podkładu. Próbowałam szukać wśród popularnych firm typu Maybelline, Miss sporty, Astor, Manhattan, L'oreal, Max factor, o ile krycie niektórych np. pan stick jest dobre to odcien o wiele za ciemny.
Na razie używam dermacolu odcien 208 i to odpowiedni kolor, ale sam podkład za słabo kryje jak dla mnie. Byłabym bardzo wdzięczna gdybyście napisały nazwy, opinie o podkładach które są bardzo jasne i niezwykle mocno kryją |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#247 |
Rozeznanie
|
Dot.: Trądzik, przebarwienia i blizny nie do ukrycia
Skoro wg Ciebie dermacol słabo kryje to nie wiem co Ci doradzić. Może Estee Louder? Doyble Wear albo kamuflaże z kryolanu.. Nie wiem jednak, jak dermacol może słabo kryć
![]()
![]() |
![]() |
#248 |
BAN stały
|
Właśnie mnie też to dziwi ale dermacol nie kryje za dobrze i efekt ogólny mi nie odpowiada. Próbowałam różnych metod nakładania: palcem, pędzelkiem z Douglasa, gąbeczkami ale i tak nic. Nawet oglądałam filmiki na których np. dermacol miesza sie z kremem albo bazą pod podkład.
Kryolan właśnie mnie interesuje, zastanawiam się nad nim. Tylko jest tyle odcieni, że nie potrafię wybrać. A o którym konkretnie Kryolanie mówisz tym w sztyfcie czy w płynie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#249 |
Przyczajenie
|
ja mogę polecić vichy dermablend opal bardzo fajny naturalny kolor poproś o próbkę w aptece jak dla mnie niema nic skuteczniejszego
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#250 | |
BAN stały
|
Cytat:
------------- http://www.kryolancitywarszawa.com.p...uct-flyer.html nie wiem który odcień byłby najlepszy, ale wydaje mi się ze 406 jest podobna do dermacolu 208 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#251 |
Zadomowienie
|
A nie lepiej próbować wyleczyć niż zakrywać?
![]() A co do podkładu to może: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...ja.html&next=1
![]() |
#252 |
BAN stały
|
Próbowalam leczyc ale przez 8 lat efektow to nic nie daje wiec wole zakrywać
Revlon też testowałam w drogerii, jest dla mnie podobny do Boujours za malo kryje |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#253 |
Raczkowanie
|
Ja polecam Maybelline - Superstay silky Jak dla mnie to kryje zdecydowanie lepiej niż revlon . Jedynym minusem jest to ze tworzy straszna maske ale to tez zalezy od odcienie No i bym polecila jakis dobry korektor . Albo przed nalozeniem podkladu jakis krem matujacy np. z nivea
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#254 |
Wtajemniczenie
|
to jest nie możliwe pójdź prywatnie do do dermatologa i na na pewno Ci przepisze leki na receptę i odpowiednio co masz robić z cera ..
ja mam lekkie blizny i co możesz mi polecić nie drogiego są plamki po trądziku :|
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy. „Jeśli próbujesz być kimś innym, poniesiesz porażkę. Świat już ma taką osobę. Teraz potrzebuje ciebie. Ścieżka, którą wytyczasz, może nie mieć sensu dla nikogo na świecie oprócz ciebie. I nie musi. Jest wyłącznie twoja. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#255 |
Raczkowanie
|
Ja używam Dermacol'u i jestem bardzo zadowolona jego kryciem.
![]() |
#256 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#257 |
Zadomowienie
|
Traktowanie skóry trądzikowej Pan Stikiem albo ColorStayem...
![]() Antybiotyki w produktach Vichy? WTF?
![]() |
#258 |
Rozeznanie
|
Sama mam taki sam problem jak Ty, w moim przypadku to przebarwienia, ale udaje mi się jejakoś częsciowo zakryć zwykłym korektorem, przyzwyczaiłam się już do tego.
Niestety nie jestem fanką mocno kryjących podkładów i uważam, że żaden podkład nie jest w stanie zakryć takich zmian, aby to dobrze wyglądało, przynajmniej ja probówałam wielu i nic z tego, mimo że nie mam jakis bardzo duzych problemów. Tu chyba tylko dobry korektor pomoze i umiejętnosci. Trzeba chyba się trochę napracować, żeby to przytuszować. Słyszałam jeszcze o jakimś podkładzie Vichy http://www.youtube.com/watch?v=cdIgh70KTKk obejrzyj ten filmik, jest tam chyba o tym podkładzie i kilku innych maskujących rzeczach.
A z kolei najnieszczęśliwsze życie ma swoje słoneczne godziny i swoje ubożuchne kwiatki szczęśliwości, rozsiane wśród piasku i kamieni. Hermann Hesse Edytowane przez tosiajola Czas edycji: 2011-07-06 o 16:31 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#259 |
Zadomowienie
|
Też mam sporo do ukrycia na twarzy, głównie ślady po wyciskaniu
![]() Druga sprawa to puder + korektor. Kupiłam colorstay mineral (sypki) nieźle kryje ale z korektorem. Niestety po godzinie się świecę i znika z twarzy. Szukałam czegoś trwalszego, zamówiłam Max Factor Creme Puff (puder-podkład) czekam aż przyjdzie i mam zamiar testować, mam nadzieję, że dłużej wytrzyma. W kolejce czeka puder Manhattan antybakteryjny. Poczytaj na KWC |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#260 |
BAN stały
|
Revlon colorstay -moim zdaniem daje efekt plaskiej twarzy..wbija sie w pory,niedoskonalosci..:ma d: Dwa dni temu kupolam podklad kompakt mineralny sephora -bardzo uwydacznia jakies skorki,bez niego na twarzy nie widac skorek,jak go naloze bardzo uwydacznia skorki..
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#261 |
Zadomowienie
|
Bo twarz po nałożeniu mocno kryjącego podkładu się modeluje, żeby nie była płaska
![]()
![]() |
#262 |
BAN stały
|
Wlasnie przy takiej cerze z bliznami potradzikowymi -bardzo trudno dobrac dobry podklad,puder,ktory nie podkresli blizn...nie bedzie sie w nie wbijal
![]() Wszystkie podkreslaja jeszcze bardziej to ![]() ![]() Edytowane przez Aiszka1 Czas edycji: 2011-07-06 o 17:30 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#263 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do dermatologa marsz !! ![]() Do tego jestem pewna, że macie przesuszone cery, dlatego każdy podkład cięższy będzie wam podkreślał skórki. Nawilżacie buźki? Pewnie je tylko wysuszacie jak znam życie. Powtórzę jeszcze raz - do dermatologa i tyle. A jak nie pomaga to do endokrynologa !! A antybiotyki... to jakaś głupota, nie wierzę w to ![]() Takie kosmetyki byłyby na receptę. I jak najbardziej da się pozbyć blizn potrądzikowych, miałam i nie mam żadnej... no może jedną na nosie, ale była gigantyczna a jest malutka ![]()
Edytowane przez kolciag Czas edycji: 2011-07-06 o 19:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#264 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#265 |
BAN stały
|
Z kolei ciezsze podklady dusza moja skore ,waza sie
![]() Wiec nie moze byc ciezki troche kryjacy i taki ktory nie uwydacznia blizn potradzikowych i nie wchodzi wbija sie w pory ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#266 | |
BAN stały
|
Cytat:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=541012 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#267 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Az w koncu przestaly mi pryszcze wychodzic ,jeden tam na jakis czas ,ale nie tak jak wczesniej mnostwo ropne ...ile ja sie wyplakalm...przesada.A teraz zostaly tlusta cera z bliznami... ![]() Edytowane przez Aiszka1 Czas edycji: 2011-07-06 o 20:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#268 |
Rozeznanie
|
Bo ciężko trafić na dobrego dermatologa, ja poszłam ostatnio, bo mam problem z łupieżem - spędziłam w gabinecie całe 2 minuty, Pani doktor przez 10 sekund oglądała moją głowę... Niby pomogło to co mi przepisała, ale okazało się, że to steryd. Dlatego nie używam. Polecam Ci nie zrażanie się do dermatologów, bo może następnym razem trafisz na kogoś kto Ci naprawdę pomoże.
![]() |
![]() |
#269 |
BAN stały
|
Aiszka1 spróbuj krem wybielający Ziaji nie jest drogi a trochę mi pomógł na przebarwienia. Cena ok 12 zł w aptece.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#270 |
Raczkowanie
|
przetestuj z Flormaru Perfect coverage, zawsze miałam problem z doborem koloru, wszystkie nawet revlon cs 150 buff był za ciemny. Teraz mam właśnie Flormar kolor 105 i muszę przyznać, że lepszego podkładu nie miałam, kryje o niebo ( a nawet 2) lepiej niż revlon, lepiej współgra z moją cerą, kosztuje na stoisku niecałe 40 zł
![]() Tak jak radzą dziewczyny, warto sprawdzić hormony, wielu pomagają tabletki od ginekologa ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:41.