Jak zatuszować blizny, znamiona, pieprzyki - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Makijaż - pytania do wizażystki

Notka

Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-05-31, 16:17   #241
kmb1
Zakorzenienie

Dot.: niedługo ślub - załamana

Ale blizn też nie pozbędziesz się kremem w tak krótkim czasie... Tzn.blizn tym bardziej, bo przebarwienia są jakby "płytszym" uszkodzeniem skóry. W sumie ja używam tych dwóch słów zamiennie, ja miałam/mam blizny czerwone, lekko "odstające" od skóry (jak po szczepionce na gruźlicę czasem się robi), takie 0,5mm "wyższe". I one nie były świeże, tylko kilkuletnie+kilkumiesięcz ne. Dzięki kwasom udało mi się je w dużej mierze zmniejszyć/zlikwidować. Teraz jestem tylko trochę "łaciata" na policzkach (mam czerwone, płaskie placki), ale one ponoć już wygoją się same. Fakturą nie różnią się od zwykłej skóry, a poprzednio były zupełnie gładkie, śliskie, takie napięte (no jak blizny).
Blizny masz płaskie czy takie "dziurki"? Bo na płaskie pomoże kwas lub inne mniej inwazyjne zabiegi, głębokie dziurki trzeba raczej laserowym frakcjonowaniem skóry robić. (tyle wiem od mojego dermatologa, naprawdę nie znam się na laserze)

WYMIANA

WISHLISTA

jest : 75kg ---razem z Ewą Chodakowską--- będzie : 55kg
kmb1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-31, 17:14   #242
_Lovely_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez saraa562 Pokaż wiadomość
I jak oceniasz działanie? Pomaga czy nie bardzo?
Na przebarwienia pomaga, szybciej widać efekty, nawet już po 1 zabiegu moja cera wydawała się być trochę jaśniejsza. Co do blizn to nie powiem Ci bo w większości mi zniknęły przed tym peelingiem kw. migdałowym. Leczenie trądziku zakończyłam 1,5 roku temu i po roku od tego dopiero moja buzia sama z siebie (używałam tylko peelingów mechanicznych drobnoziarnistych) poradziła sobie z dziurkami po trądziku więc nie sądzę żebyś dała sobie z bliznami radę do września. Szczególnie, że ja nie miałam jakiś dużych tych blizn.
Jednak sądzę, że powinnaś iść do dermatologa. Im prędzej zaczniesz jakieś leczenie/zabiegi tym prędzej uzyskasz efekty. Może do września nie będzie to nic rewelacyjnego, ale jakiś efekt na pewno da
_Lovely_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-01, 17:07   #243
kolciag
Zakorzenienie

GG do kolciag

W tak krótkim czasie nic nie pomoże moim zdaniem... żebyś też mocnymi kwasami sobie nie pogorszyła sprawy, uważaj

Tutaj najlepiej się sprawdzi dobry makijaż-kamuflaż
A po ślubie weźmiesz się na porządnie za pyszczek.

Edytowane przez kolciag
Czas edycji: 2011-06-01 o 17:09
kolciag jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-03, 17:18   #244
Nike69
Rozeznanie

polecam masci na blizny takie jak CEPAN lub CONTRATUBEX.Ja na blizny wcierałam cepan i pomogło (blizny były świeże)ale co do jego działania są różne opinie...
Nike69 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-04, 06:20   #245
kacjana
Przyczajenie

Czytałam ostatnio o kremach ze śluzu ślimaka właśnie na takie problemy jak Ty masz. Nie wiem w jakim czasie one działają, ale warto coś więcej się dowiedzieć.
Tu masz przykładową stronkę:
http://www.elicina.pl/

Pozdrawiam
kacjana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-06, 12:01   #246
whitejenny
BAN stały

Trądzik, przebarwienia i blizny nie do ukrycia

Moim problemem jest bardzo duży trądzik, przebarwienia, blizny oraz wągry. Mój typ skóry to mieszana, zazwyczaj sucha z tendencją do przetłuszczania na policzkach. Nie opalam się. Mam bardzo jasną cerę, dlatego trudno znaleźć mi odpowiedni odcień i markę podkładu. Próbowałam szukać wśród popularnych firm typu Maybelline, Miss sporty, Astor, Manhattan, L'oreal, Max factor, o ile krycie niektórych np. pan stick jest dobre to odcien o wiele za ciemny.
Na razie używam dermacolu odcien 208 i to odpowiedni kolor, ale sam podkład za słabo kryje jak dla mnie.
Byłabym bardzo wdzięczna gdybyście napisały nazwy, opinie o podkładach które są bardzo jasne i niezwykle mocno kryją
whitejenny jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-06, 12:31   #247
jj4u
Rozeznanie

GG do jj4u
Dot.: Trądzik, przebarwienia i blizny nie do ukrycia

Skoro wg Ciebie dermacol słabo kryje to nie wiem co Ci doradzić. Może Estee Louder? Doyble Wear albo kamuflaże z kryolanu.. Nie wiem jednak, jak dermacol może słabo kryć

Nowe notki:
Flormar
Eveline Colour Instant 627I 623
Wakacyjne paznokcie

jj4u jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-07-06, 12:35   #248
whitejenny
BAN stały

Właśnie mnie też to dziwi ale dermacol nie kryje za dobrze i efekt ogólny mi nie odpowiada. Próbowałam różnych metod nakładania: palcem, pędzelkiem z Douglasa, gąbeczkami ale i tak nic. Nawet oglądałam filmiki na których np. dermacol miesza sie z kremem albo bazą pod podkład.

Kryolan właśnie mnie interesuje, zastanawiam się nad nim. Tylko jest tyle odcieni, że nie potrafię wybrać. A o którym konkretnie Kryolanie mówisz tym w sztyfcie czy w płynie?
Stary 2011-07-06, 12:37   #249
okomody
Przyczajenie

ja mogę polecić vichy dermablend opal bardzo fajny naturalny kolor poproś o próbkę w aptece jak dla mnie niema nic skuteczniejszego
okomody jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-06, 12:42   #250
whitejenny
BAN stały

Cytat:
Napisane przez okomody Pokaż wiadomość
ja mogę polecić vichy dermablend opal bardzo fajny naturalny kolor poproś o próbkę w aptece jak dla mnie niema nic skuteczniejszego
już go testowałam, jest dla mnie za ciemny

-------------

http://www.kryolancitywarszawa.com.p...uct-flyer.html

nie wiem który odcień byłby najlepszy, ale wydaje mi się ze 406 jest podobna do dermacolu 208
Stary 2011-07-06, 12:46   #251
nynka_1987
Zadomowienie

A nie lepiej próbować wyleczyć niż zakrywać? no chyba, że próbowałaś...
A co do podkładu to może:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...ja.html&next=1

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-06, 12:49   #252
whitejenny
BAN stały

Próbowalam leczyc ale przez 8 lat efektow to nic nie daje wiec wole zakrywać
Revlon też testowałam w drogerii, jest dla mnie podobny do Boujours za malo kryje
Stary 2011-07-06, 13:28   #253
wiktoriablondi
Raczkowanie

Ja polecam Maybelline - Superstay silky Jak dla mnie to kryje zdecydowanie lepiej niż revlon . Jedynym minusem jest to ze tworzy straszna maske ale to tez zalezy od odcienie No i bym polecila jakis dobry korektor . Albo przed nalozeniem podkladu jakis krem matujacy np. z nivea
wiktoriablondi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-06, 13:32   #254
Disnejova
Wtajemniczenie

to jest nie możliwe pójdź prywatnie do do dermatologa i na na pewno Ci przepisze leki na receptę i odpowiednio co masz robić z cera ..
ja mam lekkie blizny i co możesz mi polecić nie drogiego są plamki po trądziku :|
„Jeśli próbujesz być kimś innym, poniesiesz porażkę. Świat już ma taką osobę. Teraz potrzebuje ciebie. Ścieżka, którą wytyczasz, może nie mieć sensu dla nikogo na świecie oprócz ciebie. I nie musi. Jest wyłącznie twoja.
Disnejova jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-06, 13:36   #255
kasia640
Raczkowanie

Ja używam Dermacol'u i jestem bardzo zadowolona jego kryciem.
kasia640 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-06, 15:49   #256
Aiszka1
BAN stały

Cytat:
Napisane przez nynka_1987 Pokaż wiadomość
A nie lepiej próbować wyleczyć niż zakrywać? no chyba, że próbowałaś...
A co do podkładu to może:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...ja.html&next=1
Blizn potradzikowych prawie wogole nie mozna usunac.. a wlasnie podklady czesto jescze bardziej je podreslaja wbijaja sie w nie.. ..A KOSMETYKI VICHY TO NIE POLECAM ZAWIERAJA ONE ANTYBIOTYKIi w rezultacie skora pozniej jeszcze gorzej wyglada..
Aiszka1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-06, 15:59   #257
dillingerine
Zadomowienie

Traktowanie skóry trądzikowej Pan Stikiem albo ColorStayem... Ludzie, litości, przecież to może zrobić krzywdę skłonnej do zapychania skórze bez problemów typu trądzik, ale stosowanie tych kosmetyków przy skórze problemowej to zakrawa na masochizm.

Antybiotyki w produktach Vichy? WTF?
dillingerine jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-06, 16:27   #258
tosiajola
Rozeznanie

Sama mam taki sam problem jak Ty, w moim przypadku to przebarwienia, ale udaje mi się jejakoś częsciowo zakryć zwykłym korektorem, przyzwyczaiłam się już do tego.
Niestety nie jestem fanką mocno kryjących podkładów i uważam, że żaden podkład nie jest w stanie zakryć takich zmian, aby to dobrze wyglądało, przynajmniej ja probówałam wielu i nic z tego, mimo że nie mam jakis bardzo duzych problemów. Tu chyba tylko dobry korektor pomoze i umiejętnosci. Trzeba chyba się trochę napracować, żeby to przytuszować.
Słyszałam jeszcze o jakimś podkładzie Vichy http://www.youtube.com/watch?v=cdIgh70KTKk obejrzyj ten filmik, jest tam chyba o tym podkładzie i kilku innych maskujących rzeczach.

Hermann Hesse

Edytowane przez tosiajola
Czas edycji: 2011-07-06 o 16:31
tosiajola jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-06, 16:35   #259
Rossi
Zadomowienie

GG do Rossi

Też mam sporo do ukrycia na twarzy, głównie ślady po wyciskaniu zrób sobie badania hormonalne, mi po tabletkach się polepszyła cera, wszystkie leki, maści i antybiotyki nic nie dawały. I tak - dla mnie najlepszym podkładem jest Colorstay (a przetestowałam juzż co nie miara, ok 40 podkładów z różnych półek cenowych) fakt nie kryje tak jakbyś chciała tzn nie zrobi Ci twarzy nieskazitelnej ale tu nie ma co się łudzić - żaden podkład tego nie dokona musiałabyś mieć istną maskę - skorupę na twarzy. Szczerze polecam Ci ten podkład, jest najtrwalszy, do tego ton jaśniejszy korektor na nefralgiczne miejsca i będzie ok.
Druga sprawa to puder + korektor. Kupiłam colorstay mineral (sypki) nieźle kryje ale z korektorem. Niestety po godzinie się świecę i znika z twarzy. Szukałam czegoś trwalszego, zamówiłam Max Factor Creme Puff (puder-podkład) czekam aż przyjdzie i mam zamiar testować, mam nadzieję, że dłużej wytrzyma. W kolejce czeka puder Manhattan antybakteryjny.
Poczytaj na KWC
Rossi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-06, 16:45   #260
Aiszka1
BAN stały

Revlon colorstay -moim zdaniem daje efekt plaskiej twarzy..wbija sie w pory,niedoskonalosci..:ma d: Dwa dni temu kupolam podklad kompakt mineralny sephora -bardzo uwydacznia jakies skorki,bez niego na twarzy nie widac skorek,jak go naloze bardzo uwydacznia skorki.. pory ..Tez juz wile wyprobowalam podkladow i zaden mi nie pasuje juz tyle lat szukam podkaldu zeby ladnie naturalnie wygladal i nie podkreslal jeszcze bardziej blizn potradzikowych .. i nic jeszcze nie znalazlam takiego
Stary 2011-07-06, 16:48   #261
dillingerine
Zadomowienie

Bo twarz po nałożeniu mocno kryjącego podkładu się modeluje, żeby nie była płaska
dillingerine jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-06, 17:29   #262
Aiszka1
BAN stały

Wlasnie przy takiej cerze z bliznami potradzikowymi -bardzo trudno dobrac dobry podklad,puder,ktory nie podkresli blizn...nie bedzie sie w nie wbijal Przynajmniej Ja jeszcze takiego nie odnalazlam..
Wszystkie podkreslaja jeszcze bardziej to ze skora bez podkladu wyglada lepiej niz z nim..

Edytowane przez Aiszka1
Czas edycji: 2011-07-06 o 17:30
Stary 2011-07-06, 19:13   #263
kolciag
Zakorzenienie

GG do kolciag

Cytat:
Napisane przez dillingerine Pokaż wiadomość
Traktowanie skóry trądzikowej Pan Stikiem albo ColorStayem... Ludzie, litości, przecież to może zrobić krzywdę skłonnej do zapychania skórze bez problemów typu trądzik, ale stosowanie tych kosmetyków przy skórze problemowej to zakrawa na masochizm.

Antybiotyki w produktach Vichy? WTF?
No dokładnie, do tych wszystkich problemów dołożycie sobie kolejne. Zapchacie pyszczki i będzie rewelacja. Tego się nie zakrywa, tylko leczy.

Do dermatologa marsz !!

Do tego jestem pewna, że macie przesuszone cery, dlatego każdy podkład cięższy będzie wam podkreślał skórki. Nawilżacie buźki? Pewnie je tylko wysuszacie jak znam życie. Powtórzę jeszcze raz - do dermatologa i tyle. A jak nie pomaga to do endokrynologa !!

A antybiotyki... to jakaś głupota, nie wierzę w to
Takie kosmetyki byłyby na receptę.

I jak najbardziej da się pozbyć blizn potrądzikowych, miałam i nie mam żadnej... no może jedną na nosie, ale była gigantyczna a jest malutka

Edytowane przez kolciag
Czas edycji: 2011-07-06 o 19:15
kolciag jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-06, 19:16   #264
Angry
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kolciag Pokaż wiadomość
No dokładnie, do tych wszystkich problemów dołożycie sobie kolejne. Zapchacie pyszczki i będzie rewelacja. Tego się nie zakrywa, tylko leczy.

Do dermatologa marsz !!

Do tego jestem pewna, że macie przesuszone cery, dlatego każdy podkład cięższy będzie wam podkreślał skórki. Nawilżacie buźki? Pewnie je tylko wysuszacie jak znam życie. Powtórzę jeszcze raz - do dermatologa i tyle. A jak nie pomaga to do endokrynologa !!

I jak najbardziej da się pozbyć blizn potrądzikowych, miałam i nie mam żadnej... no może jedną na nosie, ale była gigantyczna a jest malutka
A możesz powiedzieć co Ci pomogło na blizny?
Angry jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-06, 19:29   #265
Aiszka1
BAN stały

Z kolei ciezsze podklady dusza moja skore ,waza sie
Wiec nie moze byc ciezki troche kryjacy i taki ktory nie uwydacznia blizn potradzikowych i nie wchodzi wbija sie w pory
Stary 2011-07-06, 19:33   #266
whitejenny
BAN stały

Cytat:
Napisane przez kolciag Pokaż wiadomość

Do dermatologa marsz !!

Wiele lat chodzilam. W jednym z moich wątków szczegolowo opisalam swoje leczenie i jego nieskutecznosc:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=541012
Stary 2011-07-06, 19:57   #267
Aiszka1
BAN stały

Cytat:
Napisane przez whitejenny Pokaż wiadomość
Wiele lat chodzilam. W jednym z moich wątków szczegolowo opisalam swoje leczenie i jego nieskutecznosc:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=541012
Ja rowniez tylu dermatologow najlepszych odwiedzalam i zaden nic nie pomogl tyle lat sie meczylam i mecze dalej z moja skora,ale kto tego nie mial nie zrozumie..
Az w koncu przestaly mi pryszcze wychodzic ,jeden tam na jakis czas ,ale nie tak jak wczesniej mnostwo ropne ...ile ja sie wyplakalm...przesada.A teraz zostaly tlusta cera z bliznami... zaskorniki ,pory ...oczywiscie zluszczam je troszke stosuje pellingi ale blizny sa dalej i tam skora jest jakby troche zaczerwieniona..

Edytowane przez Aiszka1
Czas edycji: 2011-07-06 o 20:00

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-07-06, 20:12   #268
jj4u
Rozeznanie

GG do jj4u

Bo ciężko trafić na dobrego dermatologa, ja poszłam ostatnio, bo mam problem z łupieżem - spędziłam w gabinecie całe 2 minuty, Pani doktor przez 10 sekund oglądała moją głowę... Niby pomogło to co mi przepisała, ale okazało się, że to steryd. Dlatego nie używam. Polecam Ci nie zrażanie się do dermatologów, bo może następnym razem trafisz na kogoś kto Ci naprawdę pomoże.

Nowe notki:
Flormar
Eveline Colour Instant 627I 623
Wakacyjne paznokcie

jj4u jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-06, 20:24   #269
whitejenny
BAN stały

Aiszka1 spróbuj krem wybielający Ziaji nie jest drogi a trochę mi pomógł na przebarwienia. Cena ok 12 zł w aptece.
Stary 2011-07-06, 21:08   #270
2FemmeFatale
Raczkowanie

przetestuj z Flormaru Perfect coverage, zawsze miałam problem z doborem koloru, wszystkie nawet revlon cs 150 buff był za ciemny. Teraz mam właśnie Flormar kolor 105 i muszę przyznać, że lepszego podkładu nie miałam, kryje o niebo ( a nawet 2) lepiej niż revlon, lepiej współgra z moją cerą, kosztuje na stoisku niecałe 40 zł wiadomo, bez pudru się nie obejdzie, bo szybko zaczynam błyszczeć jak gwiazda, mam cerę mieszaną w kierunku tłustej;p
Tak jak radzą dziewczyny, warto sprawdzić hormony, wielu pomagają tabletki od ginekologa Ja polecam peeling migdałowy połączony z mikrodermabrazją, drogi biznes, ale u mnie działało powodzenia i nie poddawaj się:P
2FemmeFatale jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Makijaż - pytania do wizażystki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości