Mamy majowe 2017 cz.V - Strona 90 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-03-20, 14:37   #2671
marg0lcia
Zadomowienie

Dot.: Mamy majowe 2017 cz.V

Cytat:
Napisane przez fartuch Pokaż wiadomość
Ja mialam po porodzie takie nie za krótkie nie za dlugie. Balam sie ze synka podrapie i zaraz spilowalam prawie na zero. Mysle ze to dobry pomysl, poki nie nabierzemy wprawy przy dziecku itp. A paznokcie i tak odrosna.
Podobnie myślę, dlatego zrezygnowałam z żelu i długich paznokci. Może, gdyby to było moje drugie dziecko, to czułabym się pewniej, ale teraz to sr*** ze strachu

Kiedy poznajesz kogoś, kto ci się podoba i spotykasz się z nim, powinnaś czuć się lepiej, a nie gorzej.
marg0lcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-20, 14:43   #2672
talusiax33
Zadomowienie

Dzień dobry brzuszatki 🌸
Nadrabiam Was w ten pochmurny poniedziałek pogoda i samopoczucie okropne..
Śniło mi się, że moja ciotka co ma 50 lat jest w ciąży, że ma synka w brzuszku i że rodzi w wielki piątek 😂

Kingaluna - widzę, że łóżeczko gotowe pięknie wszystko razem wygląda. Rożek boski
O te same smoczki mam 😀

Bunnybe - super prezenty ☺ takie przyjaciółki to SKARB!
Też chcę zamówić taka zawieszke do smoczka z imieniem, cudne są

Decorail - mebelki pierwsza klasa no i te kolorki 😍
Możemy sobie przybić piątkę bo też mam nawyk obgryzania paznokci a nawet choćbym tego nie robił to są mega kruche i słabe Narazie ściągnęłam paznokcie ale po porodzie na pewno od razu zrobię.

Esor - słoneczko mam nadzieję, że sytuacja się opanuje i bedzie wszystko dobrze ☺ niech Agatka jeszcze troszkę w brzuszku wytrzyma a już niedługo będziesz mogła ją tulić i całować

Milutek - super sprawa mieć takie filmiki, świetna pamiątka ♡ i w każdej chwili można wrócić do tego co było kiedyś.. ja jestem mega sentymentalna. Uwielbiam takie pamiątki, zdjęcia..
Super, że udało Wam się lezaczek kupić

Mohnka - kurcze.. strasznie lecą w kulki! Jaki problem zrobić badanie? Przecież dużo tam lekarzy.. Biedna na pewno się nastawiłaś a oni co sobie myślą?! Mam nadzieję, że jednak wypuszcza Cie do domu w tym tygodniu, trzymam mocno kciuki tuule!

Kiwaczka, Melka - w ogóle z Lovi mają prze cudne wzory cumelków ❤ sama mam od nich dwa.

Fartuch - o właśnie takie same smoczki mam tylko różowe 😀

Ojej współczuję dziewczyny.. Ja na szczęście z mężem mamy jedno konto i nie ma że płacimy za coś osobno. Wszystkie wydatki są wspólne i razem rozporządzamy pieniędzmi a nawet śmiem powiedzieć, że to ja głównie wydaje pieniądze (oczywiście staram się nie na głupoty). Na początku robimy wszystkie opłaty a później wiemy ile możemy wydać i wydajemy wspólnie. Nigdy na nic sobie nie żałujemy, na co mamy ochotę to kupujemy, przede wszystkim nie wypominamy sobie nic Nie ma podziału na "Twoje" "Moje" tylko wszystko wspólne. Długo przed ślubem mieliśmy już konto razem
I tak jak u MamaSmerfuni - urodziny mamy razem w maju (mąż 7 a ja 12) także prezent robimy sobie wspólny taki już lepszy wypasiony, coś co wspólnie przyda nam się w życiu 😀

Margolcia - u mnie rozmiarami ale też rodzajami tzn te mniejsze rozmiary na początek są w jednej szafce a tam posegregowane kupki typu body długi rekaw, getry, śpiochy itp, te większe rozmiary mam w szafie na górze i jak już Hania wyrośnie z jednych to mniejsze schowam a większe wyciagne do szafki która mam pod "ręką".
Spokojnie możesz trzymać rozmiar 56 bo np body są zapinane w kroczu więc bez różnicy czy będą długie nogi czy nie gorzej jak tułów byłby dłuuugi.

Jak Was czytam, że już macie torby spakowane to stwierdzam, że ja jestem jeszcze w czarnej D... 😀 termin na koniec maja więc jeszcze chyba mam czas? Najgorsze że zwlekam z zamówieniem z Gemini.. bo ciągle jakiś wydatek wypadnie.
Dziś przyszły mi 3 koszule do szpitala, chociaż tyle zamówiłam u tego sprzedawcy na allegro Dolce_Sonno. Z czystym sumieniem mogę polecić! Super materiał, nie za gruby ale też nie prześwituje, dobrze leżą. Jak za tą cenę to naprawdę się opłaca ☺ cieszę się że nawet na koszulach mogłam troszkę oszczędzić. Jeśli ktoś chce mogę wrzucić zdjęcia.

HAHA CHYBA MÓJ NAJDŁUŻSZY POST 😂 oszalałam..

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
talusiax33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-20, 14:47   #2673
CamomileS
Zadomowienie

Tatusia jeszcze pytasz? Dawaj foty!

CamomileS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-20, 14:56   #2674
angellinka
Raczkowanie

Talusia a czy rozmiar tych koszul nie jest zawyżony/założony?

Wysłane z mojego SM-G357FZ przy użyciu Tapatalka

angellinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-20, 14:57   #2675
decorail
Zakorzenienie

Zrobiłam sobie krótką drzemkę, ale co chwilę mnie coś budziło

Talusia - myślałam, że tylko ja dorosła baba ma taki okropny, dziecięcy nawyk poprosimy foty!

Fartuch - moje by nie odrosły... regularnie je skubałam i ogryzałam nawet jeśli okaże się, że mogę coś na tych paznokciach mieć to zrobię je krótkie
decorail jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-20, 15:03   #2676
Kiwaczka
Wtajemniczenie

Talusiax, daj link do smoczkow imiennych 😍 też chce taki 😁

Kiwaczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-20, 15:06   #2677
talusiax33
Zadomowienie

CamomileS - za chwilkę zrobię sesje a lustrze 😂 i wrzucę.

Angellinka - właśnie jeśli chodzi o rozmiar to te z rozpinaniem po bokach najlepiej brać swój rozmiar sprzed ciąży (nosiłam S i wzięłam S) a te rozpinane po środku są troszkę mniejsze rozmiarowo i wzięłam M, też dobra

Decorail - powiem Ci ze ja jak się stresuje to wtedy wkładam paluchy do buzi ale tylko w domu to robię jak nikt nie widzi 😀 nawet jak głupi serial oglądam.. Ciężko się oduczyć mimo, że się staram. Teraz widzę że w ciąży mam lepsze kondycję paznokci i obiecałam sobie ze do porodu zapuszcze ciekawe co z tego wyjdzie!

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-03-20, 15:09   #2678
decorail
Zakorzenienie

Talusiax - ja w nerwach to i żele obgryzę bo non stop wtedy coś podskubuję i w końcu coś odpadnie... mi teraz też dość szybko rosną, ale czy są mocniejsze to raczej nie sądzę...
Stary 2017-03-20, 15:34   #2679
talusiax33
Zadomowienie

Decorail - tak samo miałam z żelami, po bokach gdzieś tam skubałam i w końcu brzydko to wyglądało 🙊 może przy malenstwie nie będziemy mieć czasu na takie głupoty, oby 😀

Tutaj macie zdjęcia koszul, jakość jest jaka jest bo ciemno dziś jak w d... takie poglądowe no i te moje skarpetki Ja jestem z nich bardzo zadowolona! Może nie są seksi ale do karmienia myślę że idealne i wygodne 😉

1490023957078.jpg

Stary 2017-03-20, 15:38   #2680
marg0lcia
Zadomowienie

Ojeeej piękne te koszule chyba też tam zamowie

---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ----------

A powiedz, ile masz wzrostu? Bo ja mam 170 i przed ciążą nosiłam M, w sumie cały czas chodzę w tym samych ciuchach

Kiedy poznajesz kogoś, kto ci się podoba i spotykasz się z nim, powinnaś czuć się lepiej, a nie gorzej.
marg0lcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-20, 15:41   #2681
happiness__
Rozeznanie

Cześć dziewczyny

Wpadłam po weekendzie i zaczęłam nadrabiać, ale co nadrobię to stron przybywa więc narazie odpuszczam.
Ż najważniejszych rzeczy co wyczytałam to Esor, Mohnka trzymam za Was kciuki Mohnka porozmawialabym na Twoim miejscu z lekarzem, że od dłuższego czasu słyszałaś ciągle coś innego i jesteś bardzo zawiedziona. Niech Ci wyjaśni skąd taka decyzja, bo to wygląda na jakieś widzimisię

Była rozmowa ostatnio o imprezach, nie zdążyłam się wypowiedzieć, ale mogę się teraz podzielić doświadczeniami z weekendu. Zaprosiliśmy gości i naprawdę się na nich cieszyłam, ale to szykowanie i chodzenie mnie przerosło... dziś czuję się tak okropnie, że cały dzień leżę. Szykowalismy razem z tż, ale to i tak jednak już ponad moje siły... Mamy jeszcze na tę niedzielę zaproszonych gości i wyciągnę lekcję z tego weekendu, no i to będzie już koniec z takimi imprezami narazie.
Cytat:
Napisane przez talusiax33 Pokaż wiadomość
Decorail - tak samo miałam z żelami, po bokach gdzieś tam skubałam i w końcu brzydko to wyglądało 🙊 może przy malenstwie nie będziemy mieć czasu na takie głupoty, oby 😀

Tutaj macie zdjęcia koszul, jakość jest jaka jest bo ciemno dziś jak w d... takie poglądowe no i te moje skarpetki Ja jestem z nich bardzo zadowolona! Może nie są seksi ale do karmienia myślę że idealne i wygodne 😉

Załącznik 6980081

Ale super! Ślicznie wyglądasz skąd ta środkowa, mogę prosić link?

happiness__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-20, 15:45   #2682
talusiax33
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marg0lcia Pokaż wiadomość

Polecam, za taką cenę naprawdę super ☺

---------- Dopisano o 17:45 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ----------

Cytat:
Napisane przez marg0lcia Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ----------

A powiedz, ile masz wzrostu? Bo ja mam 170 i przed ciążą nosiłam M, w sumie cały czas chodzę w tym samych ciuchach

Mam 167 i długość fajna bo teraz z brzuszkiem jest ok a jak już brzuszek zniknie to będzie do kolana, do szpitala wolę taka długość bo lepszy komfort że nic mi nie wyjdzie 😀

Stary 2017-03-20, 15:52   #2683
Melka88
Zakorzenienie

Talusia, ja mam te ostatnia i szlafrok 😁

Forever I’m yours, forever I do.

4.06.2015 A&B
14.05.2017 Bruno
Melka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-20, 16:02   #2684
999fd1c55571ad5d2d0bdb01d195d36e03efc653
Konto usunięte

Cytat:
Decorail - tak samo miałam z żelami, po bokach gdzieś tam skubałam i w końcu brzydko to wyglądało może przy malenstwie nie będziemy mieć czasu na takie głupoty, oby

Tutaj macie zdjęcia koszul, jakość jest jaka jest bo ciemno dziś jak w d... takie poglądowe no i te moje skarpetki Ja jestem z nich bardzo zadowolona! Może nie są seksi ale do karmienia myślę że idealne i wygodne

Załącznik 6980081

Piękne koszule

2 godziny prasowania - wszystkie bodziaki i najmniejsze i spodnie/getry z głowy wstawiłam resztę ciuszków do prania... Zostały jeszcze jakies 2 pralki (sukienki, sweterki, kurtka, kocyki, ręczniki, prześcieradła itp)
Posprzątałam dom, wykapalam sie a teraz leżę :p

---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ----------

Młoda chyba sie przeciąga bo jednoczenie wypycha sie strasznie pod zebrami i napiera na krocze...

999fd1c55571ad5d2d0bdb01d195d36e03efc653 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-20, 16:03   #2685
angellinka
Raczkowanie

Talusia wielkie dzięki. Bardzo fajne te koszule.

Wysłane z mojego SM-G357FZ przy użyciu Tapatalka

angellinka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-03-20, 16:06   #2686
decorail
Zakorzenienie

Talusia - super wyglądają te koszule! zamawiam jedną i już będę mieć 3
Stary 2017-03-20, 16:09   #2687
talusiax33
Zadomowienie

Happiness - dziękuję
Tutaj masz link http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=5784174075 i od niego te 3 koszule zamówiłam.

Stary 2017-03-20, 16:10   #2688
gornek
Zakorzenienie

Esor, Mohnka trzymam kciuki zeby jednak sie udało wyjsc
Rano chodziłam zła i poszłam sie położyć do drugiego pokoju, jak wyszłam to byłam w szoku bo mój Tz pierwszy raz w życiu umył lodówkę xd chyba sie uderzył w głowę.
Co wydatkow, mamy wspólne konto gdzie w całości wpływa moja wypłata, a Tz przelew tam tylko tyle ile idzie na rachunki i kredyty. Resztę ja opłacam, czyli jedzenie, chemia, wyprawka, parking strzeżony i wszelkiego rodzaju prezenty. Do żadnego sie nie dołożył. Ale każde z nas tez ma prywatne konto i zawsze cos tam trzymamy.
Właśnie szukamy nowej lodówki, bo stwierdziliśmy ze na raty jesteśmy w stanie zabrać. Bo tak to nie mamy 3 tys na nowa, a nasza lodówka ma wieki i pełno prądu zjada :/

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
gornek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-20, 16:10   #2689
bunnybe
Zadomowienie

Talusia bardzo ladne koszule, a miejsca na brzuszek masz dosyc? Bo wiesz przez te ostatnie 2 miesiace on sie jeszcze powiekszy wazne zeby bylo Ci wygodnie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-03-20, 16:15   #2690
talusiax33
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bunnybe Pokaż wiadomość
Talusia bardzo ladne koszule, a miejsca na brzuszek masz dosyc? Bo wiesz przez te ostatnie 2 miesiace on sie jeszcze powiekszy wazne zeby bylo Ci wygodnie
Pewnie, że jeszcze jest miejsce na brzuszek są bawełniane i fajnie się dopasowują, wygodne. Tak czy inaczej granatową mam do porodu a po porodzie już brzuszka takiego nie będzie dlatego warto brać rozmiar taki jaki się miało przed ciąża ☺ przed porodem nie będę ich używać, wypiore i niech czekają na "TEN DZIEŃ" 😀

Edytowane przez talusiax33
Czas edycji: 2017-03-20 o 16:16
Stary 2017-03-20, 16:24   #2691
decorail
Zakorzenienie

No nie wierzę - mój Tz wyjechał od mechanika autem, przejechał parę km i znów to samo... Jutro mają jeszcze mu coś od ręki wyregulować... Nasz fotelik to chyba ku*** na jakiejś taczce zamontujemy i tak dziecko będziemy wozić
Stary 2017-03-20, 16:27   #2692
Melka88
Zakorzenienie

Decorail, a moze mechanika trzeba zmienic ?

Forever I’m yours, forever I do.

4.06.2015 A&B
14.05.2017 Bruno
Melka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-20, 16:30   #2693
decorail
Zakorzenienie

Melka - a to na bank... jeszcze tylko jutro Tz pojedzie na tą regulację - myślę, że pieniędzy już za to nie wezmą, ale jak znów będzie to samo to do kogoś innego jedziemy... kto jak kto, ale my mamy jakiegoś wyjątkowego pecha do samochodów
Stary 2017-03-20, 17:03   #2694
milutek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kingaluna Pokaż wiadomość
A ja ugotowałam za kwaśny kapuśniak. Nie wiem co gorsze

Cytat:
Napisane przez bunnybe Pokaż wiadomość
Kinga nie ma czegos takiego jak za kwasny kapusniak a tak serio to dodaj wody i/lub cukru
Bunny nie wiem jak to robisz ale już nie pierwszy raz piszesz dokładnie to samo co ja chce napisać, właśnie miałam napisać że nie ma czegoś takiego jak za kwaśny kapuśniak i żeby ewentualnie dodać wody lub cukru. Nie raz jak czytam Twoje posty to jakbym czytała własne myśli

Cytat:

Milutek - super sprawa mieć takie filmiki, świetna pamiątka ♡ i w każdej chwili można wrócić do tego co było kiedyś.. ja jestem mega sentymentalna. Uwielbiam takie pamiątki, zdjęcia..
Super, że udało Wam się lezaczek kupić

Jak Was czytam, że już macie torby spakowane to stwierdzam, że ja jestem jeszcze w czarnej D... 😀 termin na koniec maja więc jeszcze chyba mam czas? Najgorsze że zwlekam z zamówieniem z Gemini.. bo ciągle jakiś wydatek wypadnie.
Dziś przyszły mi 3 koszule do szpitala, chociaż tyle zamówiłam u tego sprzedawcy na allegro Dolce_Sonno. Z czystym sumieniem mogę polecić! Super materiał, nie za gruby ale też nie prześwituje, dobrze leżą. Jak za tą cenę to naprawdę się opłaca ☺ cieszę się że nawet na koszulach mogłam troszkę oszczędzić. Jeśli ktoś chce mogę wrzucić zdjęcia.

HAHA CHYBA MÓJ NAJDŁUŻSZY POST 😂 oszalałam..

nie martw się kochana, ja też w czarnej D... może jutro zacznę prać?
a koszule super, pięknie wyglądasz, super figurka
Stary 2017-03-20, 17:08   #2695
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez decorail Pokaż wiadomość
No nie wierzę - mój Tz wyjechał od mechanika autem, przejechał parę km i znów to samo... Jutro mają jeszcze mu coś od ręki wyregulować... Nasz fotelik to chyba ku*** na jakiejś taczce zamontujemy i tak dziecko będziemy wozić
A co to za samochód, że taki wadliwy?
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-20, 17:08   #2696
happiness__
Rozeznanie

Cytat:
Happiness - dziękuję
Tutaj masz link http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=5784174075 i od niego te 3 koszule zamówiłam.

Dziękuję to zapięcie jest na guziki czy na zatrzaski?
Cytat:
Napisane przez decorail Pokaż wiadomość
Ale macie przeboje z tym autem...
Nie mysleliscie o sprzedaży tego i wymianie na jakiś inny? Może bardziej by Wam się opłaciło niż ciągłe naprawy.

Wiem, że jesteś zła, ale to zdanie z taczką mnie rozbawiło, wyobraziłam to sobie

happiness__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-20, 17:08   #2697
talusiax33
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez milutek Pokaż wiadomość
Bunny nie wiem jak to robisz ale już nie pierwszy raz piszesz dokładnie to samo co ja chce napisać, właśnie miałam napisać że nie ma czegoś takiego jak za kwaśny kapuśniak i żeby ewentualnie dodać wody lub cukru. Nie raz jak czytam Twoje posty to jakbym czytała własne myśli

nie martw się kochana, ja też w czarnej D... może jutro zacznę prać?
a koszule super, pięknie wyglądasz, super figurka
A na kiedy masz termin? 😀 damy radę, więcej motywacji i w kilka dni wszystko będzie gotowe!
Dziękuję ślicznie dobrze, że koszule długie to zakrywają potężne uda

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-03-20, 17:12   #2698
marta6704
Zakorzenienie

Mam tą ostatnią koszule tyle, że wzięłam nie ten rozmiar co trzeba i trochę jak w worku. No trudno oversize nigdy z mody nie wyjdzie.

marta6704 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-20, 17:14   #2699
ania9o
Zakorzenienie

Decorail, głowa do góry. Nasz jakieś 3 tygodnie był na warsztacie, wyjechał i po 0,5km wrócił na warsztat... TŻ uważa że nadal cos jest nie tak... Próbował sam sprawdzić na kanale ale nic nie znalazł i chyba na diagnostykę pojedziemy a reklamacje i tak będziemy składać u mechanika bo wymienił sprzęgło na nowe a łożysko wydaje dziwne dźwięki i musi to poprawić oczywiście w ramach tamtej naprawy bo jest podejrzenie że źle zamontował część. Też już mam dość. Także nie jesteście sami w swej niedoli

Bosze... Jaki mam od wczoraj humor to masakra. Mam ochotę płakać, zapaść się pod ziemię, jakieś dziwne rzeczy mi się dzieją w głowie i strasznie się wkurzam bo z żadnego banku się nie odzywają... Jutro zadzwonię do doradcy bo już mnie to wkurza, że nic nie idzie do przodu i boje się że urodze przed podpisanie aktu notarialnego.

Wysłane za pomocą mTalk
ania9o jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-20, 17:16   #2700
milutek
Wtajemniczenie

Cytat:
A na kiedy masz termin? 😀 damy radę, więcej motywacji i w kilka dni wszystko będzie gotowe!
Dziękuję ślicznie dobrze, że koszule długie to zakrywają potężne uda

termin mam na 4 maja, także jeszcze jakieś 6 tyg do porodu. pewnie że damy radę, dziś zrobiłam postęp i wyciągnęłam pudełka z ubrankami spod stery gratów, więc jest szansa że od jutra się za nie zabiorę A jeśli Ty masz na koniec maja, to spokojnie na pewno zdążysz ze wszystkim

jakoś nie widzę tych potężnych ud, ale rozumiem że można mieć kompleksy pod tym względem, bo sama właśnie je mam, ale ja mam naprawdę okropne uda, z cellulitem, blade, grube. Nawet jak przez rok regularnie ćwiczyłam i masowałam to szału nie było, może delikatna poprawa. Zewsząd centymetry leciały a z ud

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości