|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2671 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Skarpety w sandałach w kolejkę się pchają - Janusz z Grażyną do dyskusji zapras
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ---------- Cytat:
Choć fakt, w tym wypadku może nie ma co przeżywać, bo można po prostu nie kupić, co jest dużo łatwiejsze niż w innych miejscach. [1=0235a76bf37a0c9e786a33d 682e03cfb1aa33c8b_653ef22 455ebf;76202736]Może szokować, bo jednak pintka za 25 zeta to nie na nasze warunki. Kochałam promocje w "moim" Walgreensie, trzy pudełka w cenie dwóch albo dwa za jeden. Sie robiło zapasy ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk[/QUOTE] Dokładnie o to mi chodzi. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#2672 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Skarpety w sandałach w kolejkę się pchają - Janusz z Grażyną do dyskusji zapras
Cytat:
![]() Tak samo jak kina, te miejscówki muszą zarobić na spożywce. ---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ---------- Cytat:
Fakty są takie - stacje nie plajtują, więc działa. Sama o północy jak potrzebuję, przepłacę za coś dwukrotnie. A oni za to sobie liczą, że otwarte całą dobę. W fast foodach też są kanapki warte 5zł sprzedawane za 20. Bo trzeba opłacić lokal, ogrzewanie, sprzątanie, prąd, pracowników etc. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2673 |
|
Konto usunięte
|
Dzisiaj jakiś obcy koleś napisał do mojej przyjaciółki na fejsie, że jest grubasem i "weź się za siebie". Nie wiem po co, nie wiem w jakim celu.
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2674 | |
|
BAN stały
|
[1=62f33e9ec77d3cf0943e95d a9955941e4a625c6c;7617945 1](...)
Osoby o konkretnym typie urody dokladnie wiedza, jakie fasony wybierac.[/QUOTE] no nie zawsze, a wręcz dość rzadko ludzie mają taką świadomość. nigdy nie widziałaś kobiety w biodrówkach, której ciało wylewało się ponad spodniami za małymi o rozmiar? wystarczyłyby spodnie z normalnym stanem i większy rozmiar i już by się nie wylewało. a przykłady można mnożyć. Cytat:
|
|
|
|
|
#2675 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dzisiaj widziałam bardzo gruba dziewczynę w mega krótkich spodenkach, takich odsłaniających kawałek tylka. Wyglądało to strasznie. Falujący tłuszcz i cellulit. Nie wiem, czemu ludzie to sobie robią, znając nasze społeczeństwo to niejeden jakimś komentarzem w jej stronę rzuci.
|
|
|
|
#2676 |
|
BAN stały
|
grażyny wynajmu
zainteresowało mnie mieszkanie do wynajęcia, zadzwoniłam pod numer i właścicielka z którą rozmawiala oznajmiła, że wynajem jest przez agencję, więc będzie trzeba zapłacić prowizję. myślę sobie ok - liczyłam się z taką opcją. przychodzę na oglądanie mieszkania, otwierają mi 2 kobiety, właścicielka i "agentka nieruchomości". pierwszy alarm - nic nie muszę podpisać, że oglądam mieszkanie ani nic (zawsze tak było w przypadku wynajmu przez agencję). drugi alarm - pytam kobiety o nazwę agencji - zawahała się kilkanaście sekund jakby szukała jakiejkowiek nazwy w głowie. trzeci alarm - "agentka" nie pamięta swojego numeru licencji (ani oczywiście nie ma jak sprawdzić). no i wszystko jasne - Grażynka przyprowadziła Karynkę na łatwy zarobek. pójdzie oglądać ktoś nieznający się i zapłaci 1000zł "agentce". bo samo mieszkanie ładne i tanie. więc ktoś się znajdzie na bank |
|
|
|
#2677 |
|
Zakorzenienie
|
To napisałam, że więcej nie kupię
![]() Ale też nie należy się dziwić ludziom, że komentują takie ceny "z sufitu". Wódka na stacji jest droższa o max 50%, a woda ponad trzykrotnie droższa. Ma to sens? Moim zdaniem nie. |
|
|
|
#2678 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ---------- Ale tę wódkę o drugiej w nocy i w święta kupią. A oni zarobią.
|
|
#2679 |
|
Zakorzenienie
|
Jasne, że tak. Nie o to mi chodzi, tylko o to, że woda ma sześciokrotnie (!) wyższą marżę na stacji niż alkohol. I wyższą niż inne produkty. Moim zdaniem to jest chore. Nie to, że jest marża w ogóle.
Tak się zastanawiam czy to nie przez te upały, ktoś wymyślił, żeby ludzi bardziej wydoić Nie mam porównania ile woda "normalnie" kosztuje na stacji, bo tak jak napisałam, kupiłam pierwszy i ostatni raz.
|
|
|
|
#2680 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A cztery osoby kupią tą wódkę o 4 rano i im się opłaci. Te same osoby kupiłyby tą wódkę bardzo czesto niezależnie od prowizji, podobnie jak w nagłej potrzebie kondomy, tabletki przeciwbólowe, podpaski czy inne pierdoły. Dla mnie to oczywiste, że na stacji będzie drożej, bo mam taką super moc, nazywa się logiczne myślenie.
|
|
#2681 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wody na szczęście nie miałam potrzeby tam kupować, ale może coś jest na rzeczy - lato, upały, ktoś jest w trasie, tankuje i kupuje wodę, bo pić się chce... I zarabiają ![]() ---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ---------- Tak mi dzisiaj się przypomniał taki karynizm, z którym się czasem spotykałam na mniej eleganckich imprezkach: Karyna wściekająca się na swojego chłopaka i grożąca mu w towarzystwie, że dzisiaj nic nie będzie
“Would you tell me, please, which way I ought to go from here?" "That depends a good deal on where you want to get to." "I don't much care where –" "Then it doesn't matter which way you go.” Edytowane przez Shawtty Czas edycji: 2017-08-10 o 19:26 |
|
|
|
|
#2682 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super moc nie obejmuje czytania tego, co piszą inni? Bo kolejny raz mi zwracasz uwagę, pisząc coś, co sama napisałam w pierwszym rzędzie. Napisałam o tym, że moim zdaniem ustalanie cen z taką marżą też podpada pod januszowanie. Jakby była jedna piekarnia w mieści i dali cenę 20 zł za bochenek chleba to też jest ok, czy już nie? Monopolista, ludzie muszą jeść, więc "oczywiste, że będzie drożej". Januszing czy nie? Moim zdaniem tak. ---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2683 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
___wysłane z telefonu, staram się sprawdzać co napisałam, ale czasami słownik "wie lepiej" ___
|
|
|
|
|
#2684 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ---------- Nie, wolny rynek, a nie żaden janiszyzm. Każdy prowadzi interes jak mu pasuje. Skoro działa, to widocznie ludzie kupują. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2685 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Serio? Ale wiesz do czego służy ten wątek? To nie formularz z reklamacjami i zażaleniami. Uwaga mniej więcej taka, jak Grażynki, która prosiła o niekomentowanie w nocy, bo powiadomienia o nowych postach ją budzą ![]() Wybacz, że ośmielam się zawracać ci głowę, o pani...
- Ah elle aime bien ça les stratagemes! - Oui... - En fait, elle est un peu lache. Je crois que c'est pour ça que j'ai du mal a saisir son regard. Edytowane przez Veredise Czas edycji: 2017-08-10 o 19:47 |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2686 |
|
Zakorzenienie
|
Dlaczego niby wysokie marże to januszowanie?
Skoro ktoś to w takiej cenie kupuje, to niby czemu tego nie sprzedawać? Rozumiem, że wg niektórych sklepy powinny sprzedawać produkty po kosztach ![]() Dla mnie januszowaniem jest przypierdzielanie się o każdą złotówkę. Przez ostatnie 4 lata pracowałam w sprzedaży i niestety miałam codziennie kontakt z klientem. Największe problemy były przy zamówieniach za ok.100-150zł: jęczenie o rabat, niemiłe komentarze, targowanie się w chamski sposób, teksty o konkurencji itp. itd. Ogólnie dramat. O dziwo przy większych zamówieniach mało kto aż tak jęczał, rabat dostawał w sumie z automatu, ale na niewielkim poziomie, aczkolwiek rzadko zdarzały się takie dantejskie sceny jak przy drobnych zamówieniach. Raz jedna kobieta zaczęła w mailach wypisywać "bo wy chcecie tylko zarobić, nic więcej was nie interesuje" Jej zamówienie opiewało na kwotę ok. 50zł + wysyłka i chciała dostać rabat i mieć darmową dostawę
|
|
|
|
#2687 | |
|
Konto usunięte
|
[1=62f33e9ec77d3cf0943e95d a9955941e4a625c6c;7620055 1] A gdyby dali zapewnienie godziwego wynagrodzenia dla szwaczek to moznaby z tego zrobic taka kampanie reklamowa, ze... no, moim zdaniem potencjal jest.[/QUOTE] robi się już coś takiego - "sprawiedliwy handel"
Cytat:
Mam świadomość że w różnych fasonach spodni inaczej się wygląda nie trzeba mi tego tłumaczyć. Chodzi mi o sytuację kiedy w sklepie w którym zwykle robię zakupy wybieram podobny fason spodni ale inny kolor i w jednym 38 jest ok a w 2gim mogę w talii pięść włożyć. Ewidentnie 40. Ten sam sklep, ta sama marka, podobny fason. Mi to przeszkadza bo tracę czas i zaufanie do firmy. |
|
|
|
|
#2688 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Każda rzecz jest warta tyle, ile ktoś jest w stanie za nią zapłacić. |
|
|
|
|
#2689 |
|
Wtajemniczenie
|
Pamiętam, jak dawno temu kupowałam wodę w Chatce Puchatka w Bieszczadach i zapłaciłam 7 złotych. Zdziwiłam się, ale przetransportowanie tam wody czy czegokolwiek, to nie takie hop siup.
|
|
|
|
#2690 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2691 | |
|
lise-kotta
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2692 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wyglądało to niestety tak strasznie, ze człowiek nie wie, gdzie oczy podziać, choćby nie chciał, to sie gapi. Ja nie każe tak grubym osobom chodzic w burkach, ale zalozylaby spódniczkę do kolan i wyglądałaby normalnie, a nie w szortach o kroju majtek chodzic. Szczupłe osoby wyglądają w tym mało elegancko, a co dopiero ktoś, kto ma w udzie tyle, ile ja w pasie. |
|
|
|
|
#2693 | |
|
lise-kotta
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2694 |
|
Zakorzenienie
|
Nic, po prostu sie dziwie, jak mozna zalozyc coś, w czym wyglada sie skrajnie niekorzystnie.
|
|
|
|
#2695 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kochaj albo Rzuć! I forgot that all might see So many beautiful things... Zapraszam do wymiany:--> https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=380461 kosmetyki : https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=380683 |
|
|
|
|
#2696 | |
|
Inez
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2697 |
|
Konto usunięte
|
Cóż, ona może myśli, że wygląda korzystnie. Jestem przeciwna negliżowaniu się w mieście, nieważne, czy ktoś ma niedowagę, wagę w normie, czy nadwagę, ale póki ktoś nie łamie prawa, to nic nam do tego. Oceniajmy jednak jednakowo: widoczny tyłek to widoczny tyłek, nieważne, czy modelka, czy dziewczyna XXL.
Edytowane przez 201803290936 Czas edycji: 2017-08-11 o 11:54 |
|
|
|
#2698 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Internet by umarł, jakby ludzie sie nie interesowali wlasnie takimi ☠☠☠☠☠☠☠ami jak grubas w szortach czy Janusz w skarpetkach i sandałach ![]() Cytat:
Chociaz moze dziewczyna pomyslała, ze skoro i tak juz jest bardzo gruba i nieatrakcyjna to ma wszystko gdzieś i chociaz pochodzi w szortach odsłaniających kawał tylka
|
||
|
|
|
#2699 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
może wspólnie uda nam się ustalić do jakiego rozmiaru można nosić krótkie spodenki? Pamiętam taką wizażankę, która pogardzała rozmiarem 38. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Edytowane przez funk_you Czas edycji: 2017-08-11 o 12:04 |
|
|
|
|
#2700 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:56.

Ale miał tak pretensjonalny ton, ze brzmiało to bardzo niekulturalnie.

Nie mam porównania ile woda "normalnie" kosztuje na stacji, bo tak jak napisałam, kupiłam pierwszy i ostatni raz.