|
|
#2671 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 8 Porodówka!
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2672 |
|
MerDer 4ever
|
Młody zdrowy na szczęście
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2673 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oj, ja bym chyba nie wytrzymała. W ogole dobrze,ze u mnie były te godziny odwiedzić 13-18. Z jednej strony nie mogłam sie doczekać meza i prysznica,z drugiej jednak było wiecej spokoju. No i zakaz wstępu z dziećmi ponizej 12 lat. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2674 |
|
królikoholiczka
|
Nie jestem w stanie wszystkich pocytować. Gratulacje dla wszystkich które urodziły i
dla tych co potrzebują!!! Ja nie śpię kolejna noc i dzień. Mała ciągle by leżała przy cycku. Powoli wysiadam. Nie mam nawet kiedy zjeść a mama mi ciągle podklada. Nie wiem jak to będzie od poniedziałku jak już będę na swoim i będę sama bo tż w pracy.
|
|
#2675 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Sama się obawiam odwiedzin w szpitalu, muszę powiedzieć mężowi jakie mam oczekiwania bo on będzie odpowiedzialny za to chyba że ktoś wpadnie na genialny pomysł zrobienia mi niespodzianki, ostatnio moja rodzina ma fajne pomysły na spędzanie ze mną czasu jak ja tu zdycham już z tym.brzuchem ![]() Idę sprzątać dalej, już nie wiem jak wywołać małego ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ---------- poprostu i calineczka meldować się czy nie urodziłyście przede mną!! ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2676 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To ja mam kiedy zjeść, co nieco śpię, a i tak wysiadam. Dzisiaj ze zmęczenia wszystko mi z rak leci, az sie czasami o Klaudię boje ze mi wypadnie. Wzięłam magnez - wrócę do dawek przed porodem, moze pomoże. Mężowi tez zmęczenie wychodzi - mial zrobic mm, a wyciągnął odżywkę dla psa. Dobrze, ze sie zorientował. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2677 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2678 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2679 |
|
Zakorzenienie
|
Taedio, o jejku
szkoda że musisz zostać i znosić te odwiedziny wszystkich ciotek klotek tych dziołch:/Minini, jestem na patologii ciąży więc mają mnie w d*** raczej:p chociaż są bardzo mili wszyscy nie powiem. Biorę młodego na rozchodzenie. Chodzę po korytarzu. Boli coraz mocniej więc mam nadzieję że następne ktg już pokaże skurcze i mnie na porodówkę zabiorą.dostalam antybiotyk i czekam. tŻa odesłałam żeby coś zjadl i się może nawet przespał dopok się tu nic nie rozkręci Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2680 |
|
Wtajemniczenie
|
Wybaczcie że dopiero teraz ale Emilka jest bardzo absorbująca
![]() Poród to był jeden wielki koszmar zajechaliśmy coś koło 1 już na porodówkę . Pod ktg skurcze od razu się pisały 130-160 a rozwarcie 1,5-2 cm. Poszłam pod prysznic polewać brzuch ciepła woda , pod prysznicem siedziałam do 4 rano i uwaga rozwarcie 4 cm . Normalnie szał ciał po 6 pękł pęcherz i wtedy zaczęła się jazdą było 7 cm . Położna podłączyła mnie pod ktg i poszła - nie na długo . Drugi skurcz pod ktg i czuję parcie . Tż szybko polecial po położna i jak wpadli na salę to już główkę tz widział. Szybkie opuszczanie łóżka i mała wyszła na jednym skurczu . Nic nie było jeszcze przygotowane ,mała leżała u mnie na brzuchu a te latały i szykowały. Mała jest piękna ale to cycoholik Jutro wychodzimy po 13 ![]() Dzisiaj po południu kąpiel i ważenie trzymajcie kciuki żeby mała dużo nie spadła ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2681 | ||||
|
Zadomowienie
|
Ej no, co to za nocny spam!
Pestycyda co to mi za kawał robisz?! Aggs, zrób z tym porządek! ![]() Kciuki Kochana, niech akcja szybko postępuje! Pestycyda, Sill dziękuję, zapiszę sobie Mataję i będę zaglądać Od tematu laktacji muszę chyba zrobić przerwę bo już mi mózg paruje…Vadi biedny Tymek, że go tak wymęczyli A Tż lepiej?Jon Snow co do szpitala – jadę jak mąż wróci, popołudniu, albo nawet pod wieczór. Ale mam taki plan, że to tylko ktg, ew. inne badania, a potem na lody Nigdzie nie zostaję!Cytat:
![]() Cytat:
Kciuki za wyjście jutro! Super, że z małym wszystko ok i się ładnie karmicie. Cytat:
Ale to szybko załatwiłaś! Kiedy pojechałaś do szpitala? Cytat:
![]() Muszę mieć więcej czasu na meldunki Najpierw się wysypiam, a potem Was nadrabiam ![]() Dziewczyny z GBS+ jak szybko dostałyście antybiotyk? Musiałyście się upominać?
|
||||
|
|
|
#2682 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
niechże się rozkręca!
|
|
#2683 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to ja poprosze o nakaz dla reszty lipcowek na rodzenie w poniedzialek Cytat:
a z synem jak nie wytrzymam to na korytarzu przed oddzialem sie spotkam i juz Cytat:
Cytat:
też ide sprzątać ochlodzilo sie wiec wkoncu da sie cos zrobićCytat:
sprawdzaj lepiej co dostajesz na talerzu zebys psiej karmy nie dostala pewnego dnia ![]() ---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ---------- Cytat:
a Ty spaceruj, bujaj biodrami i podskakuj powodzenia!Cytat:
odpoczywaj i karmcie sie
|
|
|
#2684 |
|
Wtajemniczenie
|
U nas 2 całe dni i 3 wyjście . A że wczoraj urodziłam rano o 7:14 to już wczorajszy dzień jest liczony jako cały
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2685 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Trzymam kciuki za wagę !Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ---------- Calineczka no! Wybaczam opóźnienie Trzymam kciuki za ktg dzisiejsze Minini ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ---------- Poprostu przywołuję Cię Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2686 |
|
Zadomowienie
|
Pestycyda, Carolles, fajne wieści z rana
Dawaj znać Pestycyda jak tam Wykurzaj synka! ![]() Ja mam dziś lajcik mąż wziął Marcelinke do mojej mamy, sam pojechał do pracy. Z tym moim małym aniołkiem czuje się jakbym była sama w domu umyłam włosy (Wow) i zaraz chyba jeszcze paznokcie ogarnę ![]() Faith nienajgorszy poród miałaś, gratki! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2687 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Przynajmniej w moim szpitalu była taka polityka, że mi młodą zabrali na 24h na obserwacje żeby mieć ją na oku bo paciorkowiec atakuje pioronująco poza tym urodziła się z owinięta pępowiną Edytowane przez akada Czas edycji: 2017-07-21 o 13:07 |
|
|
|
|
#2688 | |
|
królikoholiczka
|
Cytat:
|
|
|
#2689 |
|
Zadomowienie
|
Gratulacje dla nowych mamuś
|
|
|
|
#2690 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Poprostu pewnie rodzi, zwiększa napięcie żeby na koniec dnia nam dołożyć ![]() Myślę gorączkowo czego jeszcze nie zrobiłam, że Młody nie chce wyjść ale nic nie przychodzi mi na myśl
|
|
#2691 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
a jak nie to w poniedzialek hurtowo pieczemy gofry zrobilam sobie małą przerwe od.sprzatania. dokonczylam chrupki, ogolnie zjadam resztki z opakowań, tu jedno ciastko, tam wafelek... jak porządki to porządki! poukladalam juz sporo rzeczy w kuchni. calkiem sprawnie mi to idzie. ale wszystko musze myć... wszystko zakurzone... a gdzie tam jeszcze te kartony ktore wynieslismy do garażu? pranie sie pierze. synek dorwal jakas ksoazeczke z labiryntami i siedzi od godziny prawie rozwiazuje jestem w szoku ze taki spokojny. kocham go
|
|
|
#2692 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Aaaaaa już tylko moja dziewczynka została na liście do rozpakowania!!!!!
Hej, ja już w domu Czekałam do 12 na usg Najpierw w kolejce były dziewczyny ze skierowaniami: 90% na patologię... Ech, tak to jest, najpierw zaciskanie nóg żeby donosić, a potem stres że tp się zbliża, a tu nic... Lekarz mnie nawet nie zbadał, ale w sumie wołałam żeby już nikt mi nie grzebał - i tak myślę że szyja i rozwarcie nie ma większego znaczenia w tym momencie. Pytał o skurcze, ruchy itd. jakbym powiedziała że coś jest nie tak to pewnie by badał. Lekarz i położna bardzo mili. Wody i łożysko ok, więc do poniedziałku nie ma sensu nic przyspieszać. Jak nic się samo nie rozkręci, to w poniedziałek mam się stawić i już mnie położą wtedy, bo takie mają procedury. Korzystając że Lila została z moją mamą, pojechaliśmy sobie jeszcze z mężem po szpitalu na pychościowe lody Cytat:
Dlatego teraz zdecydowałam się na molocha....Cytat:
Cytat:
Gratulacje ogromne!!! Witamy Nelę!!! Zdrówka dla Was!Cytat:
Niech się szybko i w miarę bezboleśnie rozkręca!Cytat:
Może jutro się uda... Cytat:
Szokuje mnie widok listy
|
||||||
|
|
|
#2693 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Az sie uśmiechnęłam na koniec jak z tych 4cm II faza porodu sie zrobiła ![]() Poprostu - obyś za długo na tej patologii nie była! Sio rodzic! My wlasnie jesteśmy po zabiegu. Klaudia spi a ja czekam az TZ przyjedzie (pojechał po akt urodzenia). Muszę ją przewinąć a poki co po CC nie dam rady wziąć Klaudii razem z fotelikiem. Córka była cały czas spokojna do momentu samego podcięcia. Ja trzymałam jej raczki, asystentka lekarza główkę. W sumie trwało to chwile. Szybko pózniej sie uspokoiła i zasnęła. 30min po zabiegu lekarz jeszcze sprawdzał czy wszystko ok. Powiedział, ze jak bedzie miała pol roku to dobrze zglosic sie na kontrole sprawdzic czy nie bedzie problemów z mową. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2694 |
|
Wtajemniczenie
|
Jezuuu dzis moj maly nieodkladalny masakra nic nie mige zrobic 5 minut polezy i ryk ,chyba na spacer musze go wziac moze sie ogarnie chlopak a od 4.00 pobudka co godzine ...wyciagnelam chuste jak wroce chyba zaczne wiazac moze ogarne cos w chacie.Wazylam sie dzis po sniadaniu i mam 10kg mniej jeszcze jakies 6-7 i bedzie idealnie troche mniej niz przed porodem☺tylko jak to zrobic😋
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ---------- Carolles gratulacje nie wiem czy nie zdublowalam ale dzis nie kontaktuje😊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2695 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ---------- Agg_s jesteś mistrzynią szybkiego uzupełniania listy
|
||
|
|
|
#2696 |
|
MerDer 4ever
|
Dzieki dziewczyny za wsparcie
Faith gratulacje! Pod koniec ekspres! Sill to dobre wiesci, czekamy na poniedziałek! ![]() Młody przed chwila bardzo płakał, nie umiałam go uspokoić Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2697 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Poprostu mogłaby się odezwać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Szybko chcą Cię położyć chyba? Myślałam, że dopiero tydzień po tp zostawiają. Cytat:
My wczoraj ogarnęliśmy pokoik mniej więcej. Nie wiem czy na to młody czeka Chciałam jakieś grafiki nad łóżeczko, ale zamieniliśmy je miejscami z komodą i teraz nie wiem czy pasują. Mąż chce te gwiazdki, które pokazywała Vadi. W gwiazdki jest lampa, lampka, przewijak, poduszka, jedno prześcieradło i inne gadżety. Nie będzie za dużo tych gwiazdek? ![]() Wiem, że mało kolorów, ale ja tak lubię, zabawki pewno będą we wszystkich kolorach tęczy
Edytowane przez calineczka3 Czas edycji: 2017-07-23 o 22:16 |
|||||
|
|
|
#2698 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2699 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Fajnie że porządki sprawnie idą ![]() Cytat:
Siil to jak nie urodzimy obie do poniedziałku to będziesz pierwsza! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2700 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak to zrobić? Karmić jeden ze sposobów ![]() U mnie na razie baaardzo powoli leci. W sumie na plusie miałam 19 kg, po dwóch dniach i zważeniu się w domu było -5, dziś rano ważyłam 63 kg czyli jest -7, jeszcze jakieś 13 przede mną Cytat:
Wy nie gadajcie tylko róbcie te gofry. Carolles wczoraj miała zrobić na patelni. Uśmiałbym się gdyby faktycznie zrobiła a tu dziś nowina o porodzie ![]() Carolles, zrobiłaś gofry? ![]() Minini super ze synek grzeczny i brawo za porządki ![]() Ja siedzę z kawą, delektuje się ciszą aaa i była dziś położna nic nowego się nie dowiedziałam, pogadała w sumie o pierdołach i się zmyła, pewnie już więcej nie przyjedzie A na przyszła środę umówiłam nas do pediatry, ciekawe jak moj okruszek przybiera Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:06.

dla tych co potrzebują!!!
mam za wysokie leukocyty
chyba że ktoś wpadnie na genialny pomysł zrobienia mi niespodzianki, ostatnio moja rodzina ma fajne pomysły na spędzanie ze mną czasu jak ja tu zdycham już z tym.brzuchem 

bo już myślałam że falstart:p czekamy na skurcze;D

po 6 pękł pęcherz i wtedy zaczęła się jazdą było 7 cm . Położna podłączyła mnie pod ktg i poszła - nie na długo . Drugi skurcz pod ktg i czuję parcie . Tż szybko polecial po położna i jak wpadli na salę to już główkę tz widział. Szybkie opuszczanie łóżka i mała wyszła na jednym skurczu . Nic nie było jeszcze przygotowane ,mała leżała u mnie na brzuchu a te latały i szykowały. Mała jest piękna ale to cycoholik
A myślałam że będzie jak u Nonie 
Wykurzaj synka!
mąż wziął Marcelinke do mojej mamy, sam pojechał do pracy. Z tym moim małym aniołkiem czuje się jakbym była sama w domu
umyłam włosy (Wow) i zaraz chyba jeszcze paznokcie ogarnę 

Najpierw w kolejce były dziewczyny ze skierowaniami: 90% na patologię... Ech, tak to jest, najpierw zaciskanie nóg żeby donosić, a potem stres że tp się zbliża, a tu nic...
Dlatego teraz zdecydowałam się na molocha....
Szokuje mnie widok listy 

a tu dziś nowina o porodzie