![]() |
#2671 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy październikowe 2018 cz. II
Dziewczyny kiedys byl temat fotelikow i trafilam na taki ktos o nim slyszal? Jako jedyny ma opcje rozlozenia w aucie i poza nim wiec dla noworodka to idealna pozycja . Ma wszystkie testy bezpieczenstwa na 5 tu jest opis o taki fotelik mi chodzi
http://www.kiddy.de/pl/nosidelka/evoluna-i-size.html
#2672 |
Jedi
|
Co do kół, to mi wystarczy żeby były pompowane lub gumowane i wychodzę z założenia, że dadzą radę w trudniejszym terenie. W Gdyni jedna babka miała baliosa m i zasuwala nim po plaży bez problemu, a cybexy to nie sa terenowe wózki
![]() Esti ta wanienka shnuggle jest super już od urodzenia, chciałam ja kupić razem z koszem mojzesza z tej firmy. Zniechęciłam się tylko tym, że czytalam że przez taka pozycje ciężko dziecku umyć głowę. Niektóre nawet pisaly że to niemożliwe, ale to pewnie przesada ![]() Ja już mam stresa przed tymi polowkowymi ![]() Edytowane przez So_close Czas edycji: 2018-05-21 o 12:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#2673 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() http://matkadentystka.pl/2016/11/wanienka-shnuggle/
![]() |
#2674 |
Zakorzenienie
|
Ja akurat jestem pierwsza do odkładania ale i ostatnia do wydawania
![]()
#2675 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Mnie zaciekawila stokke flexi bath niby turystyczna ale dla mnie to ze skladana to duzy plus do raczej niezbyt duzego mieszkania a poza tym spoko ze mozna zabierac ze soba po zlozeniu jest plaska wiec super praktyczne i pomyslowe ![]()
![]() |
#2676 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2677 | ||
Zakorzenienie
|
Ja dzis wyczekuje kuriera z butami meza poki co go nie bylo .
Z dpd u mnie zawsze gosciu wpada rano a to dhl wiec nie wiem kiedy bedzie ![]() Chce dzis zaczac cwiczyc i juz wole zaczac jak bede miec pewne ze mi kurier nagle nie przeszkodzi w moich wypocinach ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ---------- Hehe pan kurier ma wyczucie akurat jak siadlam na tronie to przyjechal ![]() No ale spoko z glowy czyli moge potem zaczac cwiczyc bez problemu ![]() ---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ---------- Cytat:
![]() Mam artykul kobieta testuje niby w Bieszczadach wiec trudne tereny opis super a potem czytam komentarze pod spodem czesc popiera jej opinie a czesc ze jakby czytali o innym wozku ze bardzo twardy wiec kazdy kamien to podskoki itd i komu tu teraz wierzyc masakra ![]() No ale tez mnie on zaciekawil wizualnie tez spoko ta dodatkowa oslona odpinana fajna rzecz, fajny gleboki kosz pod spodem duzo plusow tylko kto mowi prawde ? Ja mieszkam kolo lasu wiec serio musze miec taki ktory sie tam odnajdzie i bedzie sie spoko jezdzic ech porazka ![]()
![]() |
#2678 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba nie ma idealnego wózka. Trzeba by było mieć jeden miejski na chodniki i galerie handlowe. Drugi na wypady do lasy i nierówności i jeszcze jeden malutki na podróże (parasolkę). Ja tez czytałam o tych kołach i amortyzacja itd i stwierdziłam ze dość. Mieszkam w mieści, w większości poruszam się jednak po chodnikach - wiec kupuje wózek mały, lekki, smukły i miejski. Rozważcie to po jakich terenach będziecie się GŁÓWNIE poruszać ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
![]() |
#2679 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Teraz czytam inny test tam gdzie testowala tez ten maxi cosi i ona pisze ze jednak jest to bardziej miejski daje rade w innych warunkach ale nie jest to wozek do trudniejszych terenow ech czyli raczej u mnie odpada nadal tylko maxi cosi spelnia ten warunek ![]()
![]() |
#2680 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny mam pytanie z calkiem innej beczki.
Zamówiłam z Niemiec drogi lek dla taty na adres mojej siostry. Siostra byka na wczasach. W Internecie pisze że DHL próbował dostarczyć i siostra nie dostała nawet aviso! Co jest grane ? U nas dhl współpracuje z pocztą i każda przesyłkę której nie dostaniesz możesz odebrać na poczcie. Nie mam innej informacji ze paczka gdzies leży. Nie ma też aviso. Gdzie ta paczka moze byc ? Co to w ogole jest ze niby próbowali dostarczyć i nie ma żadnej info oprócz tego co w necie pisze? DHL mi po raz kolejny nawala. Niestety nie mialam możliwości wybrać innej kuriera Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Słuchanie jest ważniejsze niż mówienie. Gdyby to nie było prawdą, Bóg nie dał by nam dwoje uszu i tylko jednych ust. Robert Kiyosaki - "Bogaty ojciec biedny ojciec" Zapuszczam wloski, gubie zbedne kilogramy- dbam o siebie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2681 |
Raczkowanie
|
Mila zadzwon na infolinię dhl. Może będzie dalo sie przesyłkę odebrac w jakimś punkcie odbioru. Duzo jest takich. Mnie kiedys nie było i zostawili wlasnie nie daleko domu w punkcie odbioru i bez problemu odebrałam. Tam jest jakiś wyznaczony czas na odbiór.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2682 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czasem z automatu odsylaja na jakis punkt odbioru gdy kogos nie ma , czasem probuja dostarczyc na nastepny dzien ale powinni i tak poinformowac co sie dzieje z przesylka dziwne ze brak info ![]() A jak na ich stronie wpiszesz nr przesylki zeby sledzic to moze pokaze ci sie info gdzie sie teraz znajduje sprawdzalas moze w ten sposob ?
![]() |
#2683 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Pokazuje że magazyn jest koło Poznania. W miejscowości Gadki. Ale gdzie co i jak dokładnie nie ma oczywiście . Nie chce zeby sie przesyłka cofnela. DHL zawalił mi w ciągu 3 tyg az 4 przesyłki. Ale żeby nie zostawić nawet aviso ? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Słuchanie jest ważniejsze niż mówienie. Gdyby to nie było prawdą, Bóg nie dał by nam dwoje uszu i tylko jednych ust. Robert Kiyosaki - "Bogaty ojciec biedny ojciec" Zapuszczam wloski, gubie zbedne kilogramy- dbam o siebie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2684 |
Raczkowanie
|
No to może maja ogolnie jakis problem dzis bo powiem Ci ze tez czekam na przesyłkę z dhl i na innej jakiejś stronie widnieje moja przesyłka ale to taka strona wlasnie gdzie można inne tez przesyłki sprawdzac a na stronie dhl wyskakuje błąd, że taka nie istnieje. A jest na pewno bo w piatek zostala wyslana. To moze jakas większą awarię maja.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2685 |
Zadomowienie
|
Apola ja chyba kupie to wiaderko. Testowane na 2 dzieci kolezanki. No i kontrowersyjny kosz mojzesza-macie taka duza sypialnie i sie nie zmiesci lozeczko?
Ja sie od wczoraj zle czuje. Boli mnie zoladek. Pije miete, mam lekka temperature j leze w lozku. I czekam na kuriera od 13... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2686 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2687 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chyba ze siostra Mili nie odbierala i nie bylo z nia zadnego kontaktu to wtedy nie wiem jak to robia ? U mnie czasem zostawiaja u sasiadow bo mam zaufanych
![]() |
#2688 |
Rozeznanie
|
Dodzwonila sie tam właśnie.. prawdopodobieństwo kierowca nie mógł znaleźć adresu i dlatego nie zostawił ani u sąsiadów ani awizo. Ale podobno jutro ma być 3 próba dostarczenia.... oby się udało!
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#2689 |
Zadomowienie
|
Mi tak kiedyś z UPS dostarczali bez awizo ślubne zaproszenia, które w końcu odesłali do nadawcy. Musiałam zamawiać drugi raz, przez to za późno dostarczyliśmy je gościom i mieli za mało czasu na potwierdzenie terminu, długa historia... na szczęście babeczka, ktora nam wysyłała zgodziła się na pokrycie połowy kosztów tych odsyłek i wysyłek, gdyż nie była to ani nasza ani jej wina, a UPS się nie kwapiło, więc chociaz tyle. Nigdy więcej UPS. Ale widzę, że DHL też chyba nie za fajny...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2690 |
Raczkowanie
|
Ja osobiście nigdy nie zawiodłam się na dpd. Większość przesylek wysylam dpd jak i dużo do mnie tym kurierem przychodzi i nigdy nie było problemu z przesyłką
![]() ![]() |
![]() |
#2691 |
Jedi
|
Ja kiedyś zamówiłam paczkę z TEGO SAMEGO miasta, wysłali dhlem. Dwa razy dostałam informację, że paczka wróciła na magazyn, chociaż ktoś był w domu a do mnie nikt nie dzwonił. Masakra..
Teraz jak muszę wybrać dhl to wybieram punkt odbioru i idę sama do punktu, bo tam muszą dostarczyć. |
![]() ![]() |
![]() |
#2692 |
Raczkowanie
|
Z tym DHLem to jest ciężko, też mam niemiłe doświadczenia, jak tylko mogę to zamawiam innym kurierem... Zdarza się, że zamawiam, kuriera nie ma i dostaję tylko smsa, że "dziś została podjęta nieudana próba doręczenia paczki". No jak, skoro cały czas jestem w domu... Pewnie po prostu nie mieli nikogo prócz mnie w okolicy i przerzucili na następny dzień. Koleżanka mieszka w nowym bloku zbudowanym wśród starych i też miała taką sytuację - sms, że była nieudana próba, a ona była w domu i nawet widziała kuriera przez okno, czekała na niego, a on odjechał. Jak zadzwoniła, to się przyznał, że nie mógł znaleźć jej adresu... No szkoda tylko, że nie zadzwonił, przecież oni mają nasze numery!
Raz odbierałam paczkę na magazynie K-EX, również nie polecam, raz nieudana próba doręczenia, potem 3 dni czekania na kolejną (bo był jakiś mail czy sms, że będą próbować), zero kontaktu z kurierem a jak po 3 dniach zadzwoniłam na infolinię, to już tylko opcja odbioru na magazynie była, i to, uwaga, miałam na jej odbiór jeszcze tylko 2 dni robocze, bo inaczej by odsyłali. Jechałam na łeb na szyję, odebrałam, otwieram, a tam towar stłuczony (zamawiałam szklany wazon). Więc trzeba z tymi kurierami uważać, niby ma być wygodnie i szybko, a mam wrażenie, że jest gorzej niż poprzez Pocztę Polską! Za to pocztę ostatnio w sumie polecam, jak mam możliwość, to wybieram polecony priorytetowy, dochodzi na następny dzień i nie ma takich cyrków, a w razie czego są 2 tyg na odbiór w placówce ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2693 |
Zadomowienie
|
Ja z kolei nie polecam kuriera in post... porażka.... dwa razy miałam sytuacja, że paczka szła prawie dwa tygodnie...nie wspomnę już o przepełnionych paczkomatach i paczkach ustawionych przed nimi..
Wysłane z mojego SM-J510FN przy użyciu Tapatalka
#2694 | ||
Jedi
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
No dokładnie. Ja mieszkam w mieście, więc na co dzień spacerki po chodnikach będą grane. Tylko, że my prowadzimy dosyć aktywny tryb życia i na pewno będziemy w czasie wolnym wyjeżdżać do lasu czy pod miasto. No ale nie będę kupować 2 wózków, bez przesady ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2695 |
Zakorzenienie
|
No to ja poki co na paczkomaty nie moge narzekac zawsze wszystko ok jak moj jest przepelniony to sms gdzie przekierowac i odbieram z innego zaden problem ogolem lepszy sposob niz wyczekiwanie w domu jak dla mnie
![]() Duzo przychodzi mi rzeczy z dpd bardzo fajny pan taki starszy obluguje ten rejon .Juz wie ze jak nikogo nie ma to zostawia u kogos i wrzuca mi karteczke do skrzynki pod jakim nr zostawil paczke bardzo mi sie to podoba ![]() Dzis byla paczka z dhl i wszystko ok nawet nie wiedzialam ze po 7 rano przyszedl meil ze miedzy 10 a 15 30 przyjedzie kurier . Osobiscie wole smsy bo meila nie zawsze czytam ale no info bylo wiec nie moge marudzic ![]()
#2696 |
Raczkowanie
|
Widzę, że chyba tylko ja nie mam niemiłych doświadczeń z kurierami. Tylko że ja dużo zamawiam i do każdego z nich mam już numer telefonu. Kiedy wychodzę na zakupy, to zawsze dzwonię zapytać o której godzinie przyjedzie. Zazwyczaj idzie się dogadać. Najbardziej lubię Fedex i DPD, ale to chyba zależy od danego kuriera.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2697 |
Zakorzenienie
|
Ja ze wszystkich kurierów byłam najbardziej zadowolona z pocztexu ! Zawsze dzwonią i się umawiają, nie jest dla nich problemem przyjście na drugi dzień czy tez podrzucenie paczki gdzie indziej.
Z dpd zawsze miałam przeboje, koleś który jeździł u mnie na osiedlu to po prostu był len śmierdzący. Wróciłam dziewczyny z zakupów 3h chodzenia, przymierzyłam tonę ubrań TONĘ. I kupiłam tylko jeden tiszert i to za namowa TZ taki z coca coli ze stradivariusa w większym rozmiarze, według mnie za luźny ale TZ uważa ze będę miała przynajmniej zwiewna bluzkę jak brzuch zacznie rosnąć a nie będę mu marudzić ze coś mi wystaje albo się nie mieszczę ![]() I taka luźna basic’owa sukienkę z H&M tez będzie rosła razem z brzuchem. Ale nie kupiłam bikini ogólnie jestem niezadowolona. IMG_2781.JPGIMG_2780.jpg Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
![]() |
#2698 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dlatego maxi cosi mnie zainteresowalo bo w opisie jak ktos testowal to pisal ,ze ona jest troche polaczeniem miejskiego a zarazem terenowego wiec licze ze sie sprawdzi jesli oczywiscie go kupie ![]() do pierwszej mysli i zazwyczaj to dobry wybor ![]()
![]() |
#2699 |
Zadomowienie
|
Ja dzisiaj dostalam paczke z hm i c&a. Z hm przyszla ta czarna sukienka-super. Szorty- za male!! I stroj mikolajki dla juniorki
![]() ![]() |
![]() |
#2700 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja już kończę zakupy sukienkowe bo mam już dwie długie i trzy krótkie. Myśle ze wystarczy. Za to mam tylko jedne szorty- takie dresowe czarne w które się pewnie do końca zmieszczę. Dwie pary jeansów (cienkie i cieplejsze) i legginsy. Mam nadzieje ze to w miarę wystarczy. Mam tez kilka takich luźniejszych tank topów i zwykłych bawełnianych bokserek. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:17.