|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2671 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dla miłośników BIEGANIA :)
Cześć dziewczyny
![]() ![]() ![]() Będę musiała Was troszke nadrobić i może skorzystam z kilku rad ![]() Poza bieganiem chodzę na zumbe ![]() ![]() Z pewnością mogę powiedzieć, że bieganie działa bardzo uspokajająco ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2672 |
Zadomowienie
|
Dzisiaj standardowo 4,5 km, ale w deszczu
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2673 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2674 |
Przyczajenie
|
myslicie ze te buty easy tone nadawałyby się do biegania? bo nie wiem za bardzo do jakiego typu cwiczen moga byc, czy moze ogolnie do wszystkiego nawet normalnego chodzenia? tu jest stronka i można je wygrać
http://apps . facebook . com/sizeer_easytone/?ref_id=1677855291 tylko bez spacji |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2675 |
Raczkowanie
|
A ja wczoraj 6 km przebiegłam
![]()
![]() |
#2676 |
Zakorzenienie
|
ja dzisiaj 25 minut biegania. Nie było lekko, lata świetności mam już za sobą. Ale planuję wrócić do regularnego joggingu, bo wyczynowo biegać już nie będę
![]() Mam zamiar biegać co drugi dzień. Na razie nie na kilometry ale na czas. A w dniu przerwy będę ćwiczyła siłowo. ![]()
![]() |
#2677 |
Wtajemniczenie
|
A co znaczy za stara????
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2678 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A mam 25 lat ![]()
![]() |
![]() |
#2679 |
Zakorzenienie
|
jestem "nowa"jesli chodzi o bieganie, tzn. zaczełam biegac na biezni 2 m-ce temu, biegam 4 razy w tygodniu po 30 minut . zaczynam pare minut marszu a potem szybki trucht, jako że Wy jestescie bardziej doswiadczone chcialam zapytać czy od biegania rosną miesnie łydek? bo ja mam takie wrazenie że tak się stało a tego nie chce!!!bo ze swoch nóg jestem zadowolona. Bardzo prosze o odpowiedź.
![]() |
#2680 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Myślę, że na sport nigdy nie istnieje dobry, albo zły moment, ja za czasów studiów pływałam uprawiałam fitness ale nigdy nie biegałam, chyba musiałam dorosnąć do takiej dyscypliny ![]() Ps. nie obraziłam się ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2681 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2682 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#2684 |
Konto usunięte
|
Pierwszy raz w tym roku zaliczyłam jogging w parku
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2685 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#2686 |
Zadomowienie
|
to niski wiek dla biegaczy długodystansowych. Ci, którzy wygrywają są zazwyczaj starsi (mówię o białych biegaczach, bo z Kenijczykami i Etiopczykami wszystko jest inaczej).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2687 |
Zadomowienie
|
Wczoraj byłam na bieganiu i standardowo zaliczyłam 35 minut, ale tak mi się dobrze biegało, że spokojnie mogłabym powtórzyć tą trasę
![]() ![]()
![]() |
#2688 |
Raczkowanie
|
Witam wszystkie biegaczki.
Nie jestem już najmłodsza- mam 38 lat. Przy wzroście 152 cm ważę 59 kg, i dlatego zaczynam, a właściwie już zaczęłam biegać od zera- mam za sobą 2 marszobiegi Cyberkardio i postanawiam niezłomnie czynić to co drugi, a co najmniej co trzeci dzień. Dodatkowo motywuje mnie Endomondo. ![]() W ubiegłym roku się poddałam po kilku treningach, bo ból kolan był nie do zniesienia, ale teraz już wiem, że winna była najgorsza z możliwych nawierzchnia- kostka brukowa. Od jutra chcę przenieść się na bieżnię przy pobliskiej szkole- mam nadzieję że wieczorami, gdy biegam, nie siedzą tam żule ani dresiarze. ![]() Myślę, że będę Was tu częściej odwiedzać. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2689 |
Zadomowienie
|
Witamy Cię ivoncja
![]() życzymy sił i wytrwałości. Mi też nawierzchnia dała kiedyś w kość i na prawie rok przerwałam bieganie. Także musimy uważać ![]() ![]()
![]() |
#2690 |
Zadomowienie
|
U mnie akurat w miejscu gdzie biegam okolica jest spokojna. Choć są to zazwyczaj godziny ok. 16 - 17, więc i tak nie bardzo późno. Ścieżka się ciągnie wzdłuż torów, to czasami tylko jakaś młodzież przesiaduje
![]() Dziś bieganie już zaliczone. 35 minut standardowo. Tempo chyba powoli co raz lepsze, więc może niedługo zwiększę dystans. Powodzenia dla wszystkich biegających ![]() ![]()
![]() |
#2691 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny ja od poniedziałku zaczynam swoją przygodę z bieganiem. Może jest ktoś z okolic Parku Bródnowskiego w Warszawie i ma ochotę razem biegać?
![]()
![]() |
#2692 |
Raczkowanie
|
Tak więc w ubiegłym tygodniu zaliczyłam bieżnię 3 razy- żuli brak.
![]() Nawierzchnia bieżni jest utwardzona i z tego, co się naczytałam na forach o bieganiu- też nie jest to dla stawów najlepsze. Przyszło mi więc do głowy, czy może lepiej byłoby biegać brzegiem boiska, po murawie? A bieżnia... idealna jest przecież na rolki, które od roku leżą pod łóżkiem, bo jeździć nie było gdzie!! ![]() Mam jeszcze jeden dylemat- tak jak pisałam, biegam z audio-treningiem Cyberkardio- na razie część 1. dla początkujących, czyli 3 minuty marszu, 1 minuta biegu. Po kilku treningach zauważyłam, że mój oddech szybciej wraca do równowagi między minutami biegu, ale dłużej niż minutę chyba jeszcze nie dałabym rady biec, bo płuca wypluję. Kiedy powinnam zacząć część 2.? Może dopiero, gdy 1. stanie się dla mnie za łatwa, ale łomatko, kiedy to nastąpi?? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2693 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2694 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Drugą część powinnaś zacząć wcześniej niż obecny plan będziesz robić z łatwością. Ale sama musisz wyczuć kiedy, spróbuj sobie po prostu i będziesz wiedziała. Skąd my mamy wiedzieć kiedy masz sobie zmienić plan?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2695 |
Wtajemniczenie
|
witam
![]() tez jestem milosniczka biegania ![]() zazwyczaj biegam po jakies 4 km i proboje robic to regularnie co 2 dni ![]() apropo zuli i innych zaczepiaczy, kiedys biegnac w zimie tak kolo 8 moze wieczorem zaczal biec za mna jakis typek i mnie po tylko klepnal ze 2 razy , wtedy wlaczylam takiego spida ze szok:0 od tej pory wole biegac z kims ![]()
![]() |
#2696 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Aha, o tartanie czytałam TUTAJ i jeszcze gdzieś, ale już nie pamiętam, gdzie. :P Właśnie wróciłam z marszobiegu i dziś tak jakby oddech wracał do normy jeszcze szybciej ![]() ![]() Edytowane przez ivoncja Czas edycji: 2011-05-10 o 21:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2697 |
Wtajemniczenie
|
No to chyba jest tartan, przynajmniej na to mi wygląda na zdjeciu :P
Nigdy nie słyszałam, żeby był on szkodliwy, a jeśli tak to niby dlaczego są na nim rozgrywane wszelkie zawody? Sama biegałam kiedyś po tartanie i to w kolcach (co wg. wskazanego wątku z forum jest samym złem) i nigdy nie miałam problemów z nogami, zakwasów, ani niczego takiego. Myślę, że spokojnie możesz po nim biegać, tym bardziej, że chyba nie robisz długich wybiegów tam, prawda? A jeśli masz być spokojniejsza to możesz i biegać po murawie. Ja dzisiaj zrobiłam 11 km, tampo 5'28''. Jestem z siebie dumna, poprawiłam czas sprzed miesiąca o 4 minuty ![]()
![]() |
![]() |
#2698 |
Zadomowienie
|
ocztwiście, że to tartan i powtórzę, że to bzdura, że jest zły. Nie ma lepszej nawierzchni niż tartan.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2699 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#2700 |
Zadomowienie
|
ja wam powiem, ze szkodliwie to jest takie wymyślanie wymówek, dlaczego ktoś nie wstaje z kanapy: a to kolana można popsuć, a to zwichnąć nadgarstek, a to tartan zły, a ciężary gryzą. A prawda jest taka, że najgroźniejsze jest nicnierobienie i bezruch. Kolana wtedy są całe, za to cała reszta chora.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:17.