![]() |
#2671 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamy Grudniowe 2019
![]() Cytat:
Wysłane z mojego F8331 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2672 |
Zakorzenienie
|
![]()
Dziewczyny tak bardzo chcialabym wlaczyc sie w to co piszecie i dodac wam otuchy, ciesze sie z waszych udanych wizyt.
Gosia trzymam kciuki zeby jednak bilirubina nie podskoczyla! I zebyscie jutro wyszli! Arya no niestety to bedzie bolec, nawet bardzo ale podobno z czasem obiecują, ze bedzie lepiej.... ja tez licze gwiazdy jak sie zasysa. Doraznie mozesz ibuprofen i duuuuuzo lanoliny, po kazdym karmieniu duzo, dużo. Ja caly czas wietrzyłam ,chodze po domu w szlafroku rozpietym ![]() Odmeldowuje pierwsza 2 po porodzie, strach byl wiekszy niz tego warte... wiec git! Moje dziecko jest nieodkladalne. Totalnie.... spal co prawda w kokonie ladnie na brzuszku , ale poza tym , albo je albo placze. ![]() Zrobilam mu masaz brzuszka i poszlo sporo pierdow, ale zamiast spac sie kreci caly czas ech Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2673 | |
Zakorzenienie
|
![]()
Z tą trudną dwójką po porodzie to chodzi o to, że krocze też przy tym boli, czy o coś innego?
Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ---------- Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2674 |
Zadomowienie
|
![]()
Nie wbije się teraz w rozmowę przez jakiś czas bo mała pochłania mnie totalnie.
Nie spałam cały czwartek, noc i dzisiaj. Biorąc pod uwagę, że rodziłam to jestem wrakiem człowieka. Ogólnie poporodowo czuję się ok, nawet nie proszę o przeciwbólowe. Jedynie co to nie siadam i uważam na szwy. Ale w domu napewno będzie łatwiej funkcjonować. Tylko, że poleciała mi morfo i dosłownie się przewracam. Wstałam po 6 godzinach od porodu ale kręci mi się w glowie do teraz. Każą mi coś robić a ja ledwo stoję. Podają żelazo to może się polepszy. Mała jest cudna ale ja nie ogarniam opieki.. Chyba jestem tak wyczerpana, że nie docierają do mnie czynności. Weszłyśmy w etap cyc non stop... Sutki mi odpadną.. No i cały czas mi ulewa wodami.. Musiała się bardzo opić bo muszę cały czas na nią patrzeć, żeby się nie zakrztusiła. A to oznacza brak snu. Zasnęłam na 5 minut a raczej padłam to akurat się krztusiła. W dodatku przy oddechu strasznie harczy. Zgłaszam to lekarzom i twierdzą, że to nie wykształcona krtań. Ale mi się to nie podoba. Uważam ogólnie, że to wywoływanie ją bardzo wymęczyło. Plus wody i pępowina w okol szyji. Generalnie uczymy się siebie.. Ale dla mnie to trudniejsze niż myślałam. Nie wiem czy to jakiś baby blues czy co ![]() Za to szpital i oddział poporodowy do kitu. Mam wrażenie, że pracują tu przypadkowi ludzie. Jest haos i gwar. Po 6 na sali co powoduje, że moje dziecko szybko nauczyło się płakać. Co uśnie to ktoś robi szum. Mało tego.. Są osobne osoby od dzieci i od kobiet. I za nic nie zgadniesz kogo wołać a wszystkie się wielce oburzają. No to chyba tyle z relacji na szybko.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2675 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2676 | |||||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Przenieśli nas na oddział tutaj są chusteczki Nivea, do kąpania emolient Nivea. A okłady to nie są na zapalenie piersi lub przy nawałach ? Nie ogarniam tego. Cytat:
Mój tez się sam nie budzi i sama go wybudzam i przystawiam co 3h. Tu poradzili jedynie, że jak przysypia przy karmieniu to żeby posmyrać pod brodą lub stópkę lub zdjąć ubranko to wtedy się wybudzi. Czasem pomaga czasem przestaje i próbuje za 30 minut go znowu dostawić. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ---------- Cytat:
![]() ![]() Będzie dobrze ![]() Cytat:
Mój dziś ma dzień cycek i na rączki ![]() Ja 2 nie robiłam, nie chce mi się i boje się kiedy zachce ![]() Cytat:
Eh dzięki. Tak się spodziewałam ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2677 |
Zakorzenienie
|
![]()
Ja mam w jednym sutku dwie małe kropeczki chore, poza tym super... z Leonem mialam tak poszarpane ze krew się lała...ale to moj błąd bo źle przystawialam, za plytko.
Misiaq witam w gronie nie wyspanych.... Od wtorku spalam moze z 8 godzin łącznie .... co do reszty to ogarniesz, daj sobie czas Wszystkie ogarniemy Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2678 |
Zakorzenienie
|
![]()
Na Maksa nie działa smyranie ani nic. Jak go rozbieramy to się budzi, ale jak go ubiorę z powrotem to dalej spi. Przyszła ta pielęgniarka, to jest anioł nie kobieta. Znowu się nameczyla, ale uruchomiła i mały pojadł z prawej piersi. Pogadalysmy, podniosła mnie na duchu. Powiedziała że jest zawiedziona zachowaniem koleżanek. Miałam tyle pokarmu w tej piersi, że aż tryskalo, musiała spuszczać. Gdyby nie ona to jutro bym pewnie umierała z bólu. Sutki też mnie bolą, ale dla małego się poświęcam i zagryzam zęby. No i mam się nie przejmować że się nie najada bo skoro zasypia po tym na przynajmniej 2h tzn. że jest książkowo. I tą bilirubina w porządku, normą jest to 12mg. Przez 12h wzrosła o 1,3mg to nie jest dużo i jutro powinni nas puścić. Już mi lepiej, potrzebowałam takiego wsparcia 😇
|
![]() ![]() |
![]() |
#2679 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Złota kobieta <3 Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2680 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2681 | |
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
![]() Jejku jakbym chciała już do Was dołączyć ale syn jeszcze woli siedzieć w brzuchu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2682 | ||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Gosia a pomijając długosc jedzenia to jak często Maksiu je? Kazywaly ci położne wybudzać na szamke co min 3h? Bo zbyt długie ordery w jedzeniu mogą powodować spadek cukru. Jeżeli moczy odpowiednia ilość pieluszek, to raczej znaczy, ze masz synka jedzącego ekspresowo ![]() ---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ---------- Cytat:
Pragi kochana a ty go odbijasz po jedzeniu? Może potrzebuje więcej odbić? Miota się jakoś bardzo przy karmieniu, żeby mógł tak dużo tego powietrza nałapać?
![]() |
#2683 | |
Zakorzenienie
|
Mamy Grudniowe 2019
![]()
Ja bym chciała się zdrzemnąć chociaż na godzinę, ale nie da rady bo płacz odrazu na odłożenie lub ciagle jeść. Spać z nim w łóżku się boje
![]() Rada położnej, że dadzą mu MM i może uśnie, ale nie gwarantuje ![]() Doradca laktacyjnym się chwalą a jak się poprosiło, żeby przyszedł to lipa i nikt na oczy nie widział ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ---------- Cytat:
Położna wczoraj mi powiedziała, że w żadnym razie mam nie odbijać dziecka. Ja już nie wiem co się powinno a co nie ![]() Ile to jest odpowiednia liczba pieluszek obsiusianych ? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2684 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Qrde za nic nie pamietam, ile tych pieluszek to ok. To się bardzo zmienia w pierwsze kulk dni. Sranie w banie żywym odbijaniem. Nie odbijasz do momentu, kiedy nie widzisz, ze dziecko ma taka potrzebę. A weź popytaj dla porównania kilka różnych bąbel, czy na pewnie wszystkie tam mają taka sama opinie.”?
![]() |
#2685 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Właśnie przenieśli mnie na inny odział i tu już mówi, że trzeba odbijać ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2686 |
Zakorzenienie
|
![]()
Rodzi ktoś dziś?
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#2687 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() No ale kto mówił, ze macierzyństwo jest łatwe. ![]() ![]() ---------- Dopisano o 01:26 ---------- Poprzedni post napisano o 01:25 ---------- Nie, ale jest 1:30 a j ma spiąć od 23 czuje się wyspana ![]() ![]()
![]() |
#2688 |
Zakorzenienie
|
![]()
Druga doba to jakiś kosmos
![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#2689 |
Zakorzenienie
|
![]()
Arya.mialam/mam to samo! Wirtualnie przytulam i rozumiem
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2690 |
Raczkowanie
|
![]()
Ja się obudziłam do łazienki i zaś na Noe mogę teraz.
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2691 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Siku robi mało, ale kupek jest około 5 na dzień, więc mówi, że jest ok. Mam być cierpliwa i walczyć bo pokarmu jest naprawdę dużo tylko musimy się "dotrzeć". Mały niestety spi ze mną. Jak go odkładam do wozeczka to od razu szeroko otwarte oczy i patrzy, nie marudzi, ale nie zaśnie. Ciekawa jestem jak to w domu pójdzie z tym spaniem. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez gosiulam185 Czas edycji: 2019-12-07 o 01:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2692 |
Zakorzenienie
|
![]()
I ja mam nawal. Sciagnelam po karmieniu z obu piersi po 30ml
![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2693 | ||
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2694 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Dzięki ![]() ![]() Dziewczyny śpijcie póki możecie ![]() Żałuje, że nie hartowałam brodawek bo może by mniej bolały ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2695 | |
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() Wrócicie do domu to trochę inaczej będzie. Ja to się boje ze będę mieć traumę po szpitalu ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2696 |
Zakorzenienie
|
![]()
W planach mam zamówić do domu wizytę doradcy laktacyjnego, niech mi pomoże i pokaże konkrety. Niby dobrze Jaś się dostawia, nie łyka powietrza. Ale czasem nie mogę go dostawić a on szuka cycka i się denerwuje
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#2697 | |
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Jakoś dzisiaj cisza od rana na forum, rodzi któras? ![]() Weszłam tak z ciekawości na styczniowki to dziewczyny komentują jak u nas porody szybko i sprawnie idą ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2698 |
Zakorzenienie
|
![]()
My dzisiaj znowu nie dostaniemy wypisu. Mały za dużo spadł na wadze. Dla mnie to jest bez sensu bo skoro tutaj i tak mi nikt nie pomaga to wolałabym na spokojnie w domu się z nim dotrzeć, ewentualnie dokarmić mm niż tutaj mam się stresować. Zostaniemy kolejne dwie doby bez pomocy, bez karmienia i tylko będę słyszeć "spadek wagi". Przecież sam nagle nie zacznie przybierać na wadze skoro nie przyjmuje pokarmu. Nikt się do pomocy nie garnie, lekarz przychodzi tylko rano, bada i tyle. Chyba liczą, że jutro nagle cudownie zacznie przybierać na wadze od niczego.
![]() ![]() |
![]() |
#2699 | |
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#2700 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:01.