![]() |
#2671 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wirtualna przyjaźń 5
Ja już z językiem na brodzie
![]() Nalatałam się od rana. Starsze dzieci zajechały w drodze do Gołdapi. Święta spędzą z rodzicami synowej..... fajnie, piękne miejsce i mili ludzie. Zaplanowali sobie święta na sportowo ![]() -------------- Kolejny upalny dzień, nadal bez opadów. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2672 |
4 pory roku i ja piąta
|
Witajcie
![]() Jakaś deszczowa chmura przeleciała nad nami. MM usłyszał deszcz, ja ledwo wróciłam z podwórza i nic nie zaobserwowałam. Złapał suszarki z praniem do domu... i po deszczu ![]() Od rana próbuję coś robić w ogrodzie ale słabo mi idzie. Niedługo znikam na dyżur do pracy. Dobrego dnia Wam życzę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2673 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Wy już zalatane, a ja od rana całe nic zrobiłam. Byłam na kawie przedwiątecznej u znajomej z samego rana ![]() Nie mam sił. Strasznie mam dzisiaj spuchnięte palce i ręce. Jest gorąco i to na mnie źle wpływa. Właśnie pisałam na Zzagrodzie, ze brakuje mi prawdziwej wiosny. Przejścia z zimna do upalnego lata. Teraz końcvzy się zima i od razu lato. Mój organizm nie umie się dostosować. Co innego dzieci ![]() Dziewczynki, co macie dzisiaj na obiad? Ada pewnie śledzie? I ziemniaki z twarogiem? Czyli gzik? Dobrze pamiętam, ze to w Wielki Piątek Wasze menu? A Ty Cyferko? Ja kupiłam mirunę na dzisiaj. Ale kurde, jak cena w górę poszła ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2674 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2675 |
Zakorzenienie
|
Ania ja zabiegana jestem w pracy, pod kątem świąt nic dzisiaj nie zrobiłam
![]() Posiłki na werandzie są super ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2676 |
Zakorzenienie
|
Cyferko, jako takich jajek nie będę malowała. Ale moje dzieci już od jakiegoś zcasu kolorują i malują jajka gipsowe, styropianowe, plastikowe...
A ja dzisiaj robię pierwszy raz w życiu gzika na obiad ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2677 |
Zakorzenienie
|
Niby wiem co to gzik, ale jeszcze raz wygoogluję
![]() A, już wiem, no niestety ja nie mogę, tam sery białe i śmietana. Ale przepis fajny i dobry pomysł na danie bezmięsne. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2678 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Chyba dzisiejsze prace zakończone. No, prawie zakończone. W każdym razie mogę usiąść i trochę odpocząć.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2679 |
Zakorzenienie
|
Adusia piękny stroik.
Odpoczywaj... Słyszałam, że burze do Was nadciągają? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2680 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Aniu,
dobrze o śledziu, zimniakach i gziku pamiętasz. Jednak w tym roku nie będzie tej tradycji. Dzieci oraz ludzi starych i chorych post nie obowiązuje. Pozdrawiam znad miseczki z cieniutkim krupniczkiem. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2681 |
Zakorzenienie
|
Adusia oczywiście
![]() Osoby powyżej 60. roku życia są zwolnione z obowiązku postu ścisłego, ale mogą go dobrowolnie podjąć. Dzieci i młodzież poniżej 18. roku życia nie są zobowiązane do postu ścisłego, ale zachęca się je do wstrzemięźliwości od pokarmów mięsnych...może by tak telefony zabrać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2682 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Cyferuś,
tak... mają być burze... i już na niebie ciemne chmury nadciągają... dostaliśmy przed chwilką alert RCB... możliwe nawet trąby powietrzne... dobrze, że z tym cmentarzem zdążyliśmy... ===== Aniu, oj, współczuję Ci bardzo... dobrze wiem co to znaczy, bo moje dłonie też mocno obrzęknięte i bolące... chore stawy nie lubią takiej pogody... musimy jakoś to przetrwać... ![]() ---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ---------- Cyfereczko, tak to właśnie jest. A ja mam na karku 60 + 10. ![]() ![]() O chorobach moich nawet nie wspominając. ![]() ---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ---------- Od wschodu nadciąga czarno/granatowa chmura. Może to ta, o której Emmi wspaminała. Tylko idąc w moim kierunku burzowej mocy nabrała. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2683 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2684 |
Zakorzenienie
|
Adusia, no to ja przejęłam tradycje na gzik ze sledziami 😁 zrobiłam ziemniaki w mundurkach z masłem i gzikiem plus śledzie. Oj... Kazdy pojadl po kokardkę. Każdy zjadł z wielkim smakiem. Już slysze że mam częściej robić. Pysznie było 😋
U nas alerty też przyszly. Popadało trochę. Ciemno się zrobiło. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2685 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Tulipanki... czyli próba generalna przed Śniadaniem Wielkanocnym...
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2686 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Aniu,
bardzo się cieszę. My też lubimy, ale już nie możemy takiego jedzonka. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2687 |
Zakorzenienie
|
Adusia, ależ piękne te tulipany ❤👏
---------- Dopisano o 18:05 ---------- Poprzedni post napisano o 18:03 ---------- Ja upiekłam zajączka wielkanocnego i baranka wielkanocnego do koszyczka. Teraz się pieką jeszcze babeczki do koszyczka. Muszę zrobić sos tatarski. Widzicie? Nic nie planowałam. Od lat nie lubię planować. Robię jak mi się zachce i co mi się zachce. Nie lubię na siłę. Jak by mi się nie chciało. To święta odleciały by z Żurkiem, kiełbasa wiejską i boczkiem i jajkami. I też by było😉 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2688 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Aniu
oczywiście... i też by było... taka prawda... każdy powinien w/g własnych sił oraz możliwości... Podczas ubiegłorocznej Wielkanocy leżałam z tym ciężkim zapaleniem płuc. Nie robiłam zupełnie nic i też jakoś było. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2689 |
Zakorzenienie
|
Adusia, po prostu ja juz chyba jestem w takim wieku, że nie ma czegoś takiego u mnie, że nie wypada
![]() No tak, ale choroba to inna sytuacja i tu nie było mowy o żadnej robocie świątecznej ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2690 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Aniu,
dobrze mówisz, bardzo dobrze. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2691 |
Zakorzenienie
|
A ja jako, że mam sklerozę, to jak co roku zapytam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2692 |
Zakorzenienie
|
Ania uwielbiam Cię
![]() Wszystko na spontanie i dobrze! Do koszyczka wkładam jajka :roleyes: Kiełbaskę, sól, babeczkę piaskową i chleb,.... Mój młodszy syn wkładał jeszcze samochodzik resorak, jak był mały.. ![]() Włóż co ci głowa podpowiada ![]() ---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ---------- Adusia, cudowne tulipanami wam wyszły, może też zrobię? Piękne ![]() Ja to jestem jakimś?nie wiem? Dzisiejszej nocy śniło mi się, że ktoś zmarł, niby mi bliski, ale mam problem uczestniczyć w pogrzebie.. Nie mogę tam się dostać, przez problem zdrowotny mojej mamy..zmarłego widziałam w trumnie, ale nie wiedziałam kto to jest? Niby znajomy, ale kto? --- Rano dostaję esemesa od mojej bliskiej kuzynki, bardzo bliskiej, że jej mąż w nocy zmarł 😓 ---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ---------- Przepraszam, że o tym piszę, tak mnie naszło, cały dzień o tym myślę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2693 |
Zakorzenienie
|
Cyferko, resorak rozwalił system koszyczkowy
![]() ---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ---------- Cyferko, przykre. I do tego ten sen o śmierci. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2694 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2695 |
Zakorzenienie
|
Cyferko, na szczęście u nas tylko mocno popadało, ale nie była to ulewa, tylko mocny deszcz, który w całości przyjęła spragniona deszczu ziemia. Pogrzmiało i pobłyskało się przez chwilę. Ale 40km od nas to ludzie przechodzilu horror. Zalane domy na same święta, brak prądu.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2696 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:50 ---------- Poprzedni post napisano o 07:48 ---------- Ania tragedia. Też bardzo współczuję, dobrze, że nawałnica nie dotarła do was. Żywioł. ---------- Dopisano o 07:56 ---------- Poprzedni post napisano o 07:50 ---------- Miałam dzisiaj mieć wolny dzień ![]() Nic z tego ![]() W tygodniu nie miałam tylu ludzi, jak dzisiaj. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2697 |
Zakorzenienie
|
Tak Cyferko. Cieszę się, że nas ominęło. Ja mieszkam w takim miejscu, ze mnie to może w razie co zalać woda która leci z lasu, ale ona ma swoje 2 drogi i u mnie się nie zatrzyma, tylko w razie co przeleci przez moje podwórko. Jedna droga co w razie ulewy leci do rzeki jest 100 m od mojego domu, druga droga 10 metrów. Ale tak jak piszę, mieszkanie na górce ma swoje plusy. Bo u nas też już była powódź. Sąsiedzi mocno ucierpieli, zalało im domy, wszystko mieli do wyrzucenia, a u nas tylko woda przeleciała przez podwórko i zostało trochę wody w piwnicy. Dlatego też jak szukaliśmy jeszcze domu żeby kupić nowy, większy to było nam trudno coś poszukać. Bo nowe miejsca nie spełniały ogromu naszych kryteriów.
---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ---------- Cyferko, to tylko się cieszyć ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2698 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Witajcie !!
Pora kawowa lub herbaciana. Co kto lubi. ![]() ![]() ![]() U nas nioc spokojna. Wieczorem odrobinę deszczyk drobny pokropił. Minimalny taki. ===== Cyferuś, osoby wrażliwe tak właśnie czasem mają. Odbierają fakty w jakiś dziwny nadnaturalny sposób. Mnie kilka razy w życiu podobnie się zdarzyło. ===== Aniu, myślałam o Was gdy dotarły wieści o nawałnicach. Całe szczęście, że mieliście tylko deszcz! Koszyczek. U mnie bardzo tradycyjny. Jajka, chlebek, biała kiełbaska, sól i pieprz. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2699 |
4 pory roku i ja piąta
|
Drogie koleżanki życzę Wam dużo zdrowia i spokoju z okazji nadchodzących Świąt Wielkanocnych
![]() ![]() Tak symbolicznie i króciutko, bo TS wylądowała na pogotowiu. Dziś jest już z nami, ale wszystko leży. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2700 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Aniu,
ogromne szczęście, że mieszkacie w takim bezpiecznym miejscu! Ale nie tylko woda jest groźnym żywiołem, bo grad również. Dobrze, że to potężne gradobicie ominęło Twoją miejscowość. Ludziom, którym zrobił te wielkie szkody, bardzo współczuję. ===== Cyferuś, w TV mówią, że burzowy front na Podlasie poszedł. Nic się u Ciebie nie dzieje? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 3 (0 użytkowników i 3 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:24.