|
|
#2671 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Bydgoskie Panny Młode
No droga Inutilko, ostatni tydzień "wolności" się zaczyna
![]() Zleci jak z bicza trzasł. A swoją drogą... Jak ja Wam zazdroszczę.. Ten dreszczyk emocji, że w końcu nadszedł ten długowyczekiwany dzień, tyle wzruszeń... Super.. |
|
|
|
|
#2672 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Mój mnie widział już w tak różnych odcieniach, że chyba go już nic nie zadziwi.![]() Dziś mój TŻ rozmawiał z mamą przez telefon i poinformowała nas, że zamierza na ferie nas odwiedzić razem z młodszą siostrą TŻ. Już widzę jej rozmowy z moimi rodzicami, zapowiada się "wesoła" zima. Ale rozmawialiśmy z nią trochę o ślubie i o spędzeniu świąt w tym roku i o dziwo wszystko jakoś tak w miarę spokojnie jak na nią przyjmowała do wiadomości.
|
||
|
|
|
|
#2673 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, byłam dziś na ścięciu grzywki, i trzeciej już próbnej. I jestem strasznie zadowolona. Wklejam zdjęcia, ale fryzura zwykła, bo będę miała tylko z jednej strony włosy za ucho i wpięte trzy białe róże
miałam tylko na próbę wpiętą jedną, i podoba mi się bardzo cieszę się że ścięłam tą grzywkę, bo czuję się i chyba wyglądam lepiej. No i zrobiłam sobie makijaż... sama, ja na codzień się raczej nie maluję i nie wiedziałam czy mi wyjdzie. No i wyszło nawet całkiem fajnie, może nawet bardziej mi się podoba niż próbny u makijażystki... Ale pokażę jej zdjęcia w sobotę i powiem że chcę podobnie ![]() ![]() no a na poprawiny już będę wiedziała co i jak zrobić
|
|
|
|
|
#2674 |
|
Zadomowienie
|
Inutil
Bardzo mi się podoba. Makijaż super!! Ja maluję się tzn. -teraz jak jestem w ciązy to poszłam na łatwiznę i zrobiłam sobie hennę brwi i rzęs - no więc malowałam się na co dzień i nigdy nie pomalowałam się tak ładnie jak Ty tu na fotkach.Myślę, że fajnie będzie wyglądały te kwiatki wpięte za ucho... Juz nie mogę doczekac się Twoich zdjęc ze ślubu |
|
|
|
|
#2675 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hihihi, już sama nie mogę się doczekać a co do makijażu to j wiele razy próbowałam ale mi średnio wychodziło. Najgorzej z twarzą, bo oczy to jakoś idzie. A jakiś miesiąc temu kupiłam sobie dermakol... no i właśnie po raz pierwszy go użyłam, jestem w szoku, że można tak zakryć wszystko co chce się zakryć. Pokażę makijażystce fotki i zobaczymy co wykombinuje ale czarny z fioletem wyglada całkiem fajnie.
|
|
|
|
|
|
#2676 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2678 |
|
Zadomowienie
|
inutil
ślicznie. Włoski bardzo fajnie obcięte, a makijaż I klasa
|
|
#2679 |
|
Zakorzenienie
|
Inutil, jakaś Ty śliczna
Będziesz piękną panną młodą ![]() Och, też Ci zazdroszczę tych emocji i ostatnich przygotowań... Ostatnio bez przerwy magluję nasz film z wesela... Za każdym razem dostrzegam w nim coś innego ![]() Wiecie co, teraz dopiero uświadomiłam sobie, że taki film czy zdjęcia będą miały największą wartość, gdy któregoś z naszych gości, czy bliskich zabraknie... . W tej chwili wzrusza i bawi, a co dopiero potem... . Fakt - kosztuje nie mało, ale za kilkanaście lat nie będziemy pamiętać o wydanym tysiącu czy dwóch, a pamiątka pozostanie. |
|
|
|
|
#2680 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tak na marginesie kochane dziewczyny, bardzo dawno się nie odzywałam. Niestety nie codziennie mogę odwiedzać internet (brak czasu) ale jak tylko mam możliwość to podczytuję Was, nieraz mam po kilka stron do nadrobienia Poza tym czas mi się już pomału skraca do 26.12. także dużo jest do załatwienia i w ogóle ciągle coś trzeba zrobić, zreszta wiecie jak to jest. Ale zawsze mysle o Was mimoze nic nie pisze. Trzymajcie się wszystkie cieplutko i duża buzka dla Was.
http://www.suwaczki.com/tickers/felk07dwvalb8r4p.png http://www.abcslubu.pl/suwaczki/2001_11_21_113_4.png Edytowane przez anito Czas edycji: 2009-11-16 o 22:02 |
|
|
|
|
|
#2681 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny
Dermacol kupiłam na błoniu na rynku, mam numer 213. Chociaż kupowałam w ciemno, bo nie można wypróbować, ale jedyne miejsce gdzie go znalazłam i Pani miała małe próbki w woreczkach, ale niestety one wiele nie dają. Był wcześniej dla mnie za ciemny, ale byłam dwa razy na solarium i zmieszałam z podkładem i chyba kolor może być. A kryje naprawdę nieźle, bo po moich problemach mam straszne blizny, których normalny podkład nie kryje, a ten idealnie. Mimo, że wzięłam go bardzo malutko. Warto mieć co cudo w kosmetyczce, w razie czego na większe wyjścia ![]() Kurde, nie wiem czy to dobrze, czy źle ale stresu zero... wcale nie myślę że to MÓJ ślub. Dobrze, że mam co robić, bo od jutra zaczynam się pakować, bo w czwartek się przeprowadzam |
|
|
|
|
#2682 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
#2683 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dopiero niedawno jak rodzice znajomym pokazywali to stwierdziłam, że się już chyba oswoiłam z tym. Jakoś tak dziwnie początkowo, wszystkie błędy widziałam: a tu mogłam stanąć tak, a tu minkę mam nie taką. Teraz mam to w d... i cieszę się, że mamy ten film Cytat:
Ja tam też już czekam na Twoją relację i jakieś fotki i zazdroszczę (pozytywnie), że to jeszcze przed Tobą
|
|
|
#2684 |
|
Zakorzenienie
|
A wicie co... ja już nie mogę się doczekać tego co będzie po ślubie. TŻ ma wolny tydzień i będziemy robili mały remont domu, przemalowywanie i takie tam. Zakupy i urządzanie. I mieszkania razem nie mogę się doczekać, bo strasznie jest jak się mieszkało już razem i znowu trzeba było wrócić o rodziców.
A co do zdjęć, to ja chcę mieć dużo. Mam nadzieję że fotograf (znajomy) się spisze i będą naprawdę piękną pamiątką. A fotografów będzie dwóch, bo brat przyjaciółki, o którym już pisałam i jego dziewczyna. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Oboje mają super oko, bo widziałam ich zdjęcia, ale nigdy na weselach nie robili. A filmu nie chcemy, na szczęście nikt nie chciał, ani my z TŻ, ani rodzice... Więc problemy nie było ;-) |
|
|
|
|
#2685 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2686 |
|
Zakorzenienie
|
Ja ostatnio oglądałam film koleżanki...nie podobał mi się w ogóle, jakby nagrywał go jakiś naćpany koleś
Ale kamerzyste mieć będziemy Dziś idziemy do mojego kościoła o pozwolenie na ślub w innej parafii. Ile dać w koperte
|
|
|
#2687 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
zreszta maja remont wiec sie przydaw kosciele gdzie bralismy slub placilismy 400pln (ksiadz tyle powiedzial) co i tak w kontekscie historii, ktore slyszalam wydaje sie niska kwota, dodatkowo koperta dla koscielnego i organisty za to zeby nie gral bo mielismy organiste z mikolaja z bydgoszczy - zakrecona historia...
|
|
|
#2688 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ps. Jak Ty jesteś gruba, to mi kaktus wyrośnie na ręce.... Judith i co zadowoleni byliście z organisty? Inutil zamiast mieszac dermacol z podkładem - żyby wyszedł jaśniejszy odcień, możesz też zmieszac z kremem nawilżającym, który używasz na co dzień. Wyba wydaje mi się to bezpieczniejsze... |
|
|
|
|
|
#2689 |
|
Zakorzenienie
|
Agape - rzeczywiście z tym kremem nawilżającym może wyjść
dziś wypróbuję. A jak Ty się czujesz?? I jak maleństwo?Aha, wiecie gdzie można kupić takie przyssawki na samochód? Bo nam będzie stroił znajomy, który będzie nas wiózł i mamy pomysł tylko potrzeba przyssawek :| Edytowane przez inutil Czas edycji: 2009-11-17 o 10:58 |
|
|
|
|
#2690 | |
|
Zadomowienie
|
Psychicznie czuje się dobrze - dziękuję, ale fizycznie coraz gorzej... Nie to, żeby narzekała i Was straszyła przed ciążą, ale od soboty tak strasznie puchnią mi nogi i ręce - dziwne, bo bardziej lewa noga i lewa ręka. Jak za długo gdzieś stoję, to ból krzyża murowany do końca dnia... A tak poza tym ok. Brzuchol wielki, ale mi nie przeszkadza, no chyba, żeby buty ubrac i zawiązac
Olcia chyba tez czuje się dobrze, byłam tydzień temu na wizycie, to było wszystko ok. Teraz idę 25-go i mam nadzieję, że znów tak będzie... Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2691 |
|
Zakorzenienie
|
Dobrze, że wszystko ok ;-) niestety tak to jest z tymi spuchniętymi nogami, kręgosłupem... no, ale w takiej sytuacji to wszystko można wytrzymać.
Ale jeśli są w marketach to poszperam, nam potrzeba niewiele 3-4, więc jak się przepłaci trochę to trudno. Na allegro są, ale nie pomyślałam o tym wcześniej, więc dupa. W jakich działach ich szukać, papierniczych?? |
|
|
|
|
#2692 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mi potrzebna była większa ilośc, więc dlatego zrezygnowałam...Już nie pamiętam, ale chyba w działach kuchennych, łazienkowych lub podobnych... Inutilko Kochana patrze tak za okno i życzę Wam, aby pogoda w sobotę w pełni dopisała....Byle nie było deszczu i zimnego wiartu Przypomnij, ślubujecie w kościele w Sicienku? |
|
|
|
|
|
#2693 |
|
Rozeznanie
|
generalnie tak, gosciom sie podobalo, nam tez, wszystko tak jak ustalilismy tylko tz mi powiedzial potem po slubie ze zamiast organisty przyjechal jakis inny pan z jego zona, kobieta podobno byla niezle zestresowana i przepraszala i zapewniala ze ten pan dyplomowany itd. - ja sie nie zorientowalam ze ktos inny byl, a pani hania ma taaaki glos
i zaplacilismy 550pln
|
|
#2694 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
W sumie to nie wiem ile powinnam była dać, ale patrząc że to zwykłe wypisanie papierka, to łaski chyba nie robią---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ---------- Dzięki Inutil za podpowiedź gdzie mogę dostać ten dermacol, może uda mi się wybrać tam w tym tyg. ale po pracy to małe szanse, może w sobote....... a podpowiedz mi to jest gdzieś w tych butkach przy drodze, czy trzeba wejść dalej gdzies w rynek na stoisku? Myślałam, że może dostane go w aptekach bo tak wyczytałam na necie ale skoro ty tam go dostalas to nei ma sensu szukania go gdzies indziej
http://www.suwaczki.com/tickers/felk07dwvalb8r4p.png http://www.abcslubu.pl/suwaczki/2001_11_21_113_4.png Edytowane przez anito Czas edycji: 2009-11-17 o 20:49 |
|
|
|
|
|
#2695 |
|
Rozeznanie
|
http://blog.kacperolejnik.com/ az sie musze pochwalic, zgadnijcie kto jest na drugim zdjeciu
![]() apropos pogody dla inutil to cos mi sie obilo o uszy ze ma byc 10-13 stopni chyba wiec jak na listopad to rewelacjaw ramach rozrywki szeroko rozumianej http://anro.pl/slubne/galeria.php?nr=38 ja wiem ze o gustach sie nie dyskutuje ale OMG co to ma byc
|
|
#2696 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
...---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ---------- Cytat:
|
|
|
#2697 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Co do drugiego linku to widziałam go w wątku o najbrzydszych sukniach ślubnych i powalił mnie kompletnie. ![]() Agape, trzymaj się dzielnie, dla Oleńki warto znieść te opuchlizny. |
|
|
|
|
|
#2698 | |||
|
Zakorzenienie
|
A mnie zaczyna mały stres brać, ale taki, że o czymś zapomnieliśmy zupełnie... no i się trochę boję, bo TŻ leży w łóżku z gorączką i gardło ma tak zawalone, że prawie mówić nie może... Już chyba wszyscy u mnie byli chorzy, tylko ja się trzymam. Odpukać, czuję się ok.
Dziś musimy jechać do makro po resztę wina, dokupić pucharki do lodów (bo na stołach będą świeczki pływające właśnie w pucharkach ), do księdza no i jeszcze parę rzeczy do załatwienia.W ogóle chyba wam nie pisałam, ale mieliśmy straszny problem z grawerem na kieliszkach, ale Przemek znalazł gdzieś w fordonie, w jakimś garazu kogoś kto to zrobi, chociaż już od dawna tego nie robią, bo podobno bardzo trudne... najbliżej inny w inowrocławiu, a do odbioru mamy w czwartek, więc równo tydzień to trwa. Dobrze, że trochę wcześniej się za to zabraliśmy. Mam nadzieję, że wyjdą w miarę fajnie te kieliszki. A do wygrawerowania dliśmy tylko: Dziękujemy. Asia i Przemek i datę. Cytat:
Cytat:
A ślub w Sicienku ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#2699 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak, o ile nie okaże się to jakąś grubszą sprawą (tfu, tfu odpukac w niemalowane)... |
|
|
|
|
|
#2700 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
najważniejsze, że dbasz o siebie i jesteś pod opieką. Jestem dobrej myśli. To takie "nasze" wizazowe maleństwo będzie ile ciotek tu już ma
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:23.

no i całe wypiliśmy
,a TZ przeszedl kolo mnie na lotnisku i w ogole nie zwrocil uwagi na mnie,po prostu mnie nie poznal!dopiero jak go zawolalam to mnie rozpoznal i doznal szoku,jak zapytalam go czy bardzo strasznie wygladam,powiedzial- kochanie,alez skad,slicznie,jak zawsze,a ta farba to dlugo bedzie sie trzymala ?

Bardzo mi się podoba. Makijaż super!! Ja maluję się tzn. -teraz jak jestem w ciązy to poszłam na łatwiznę i zrobiłam sobie hennę brwi i rzęs - no więc malowałam się na co dzień i nigdy nie pomalowałam się tak ładnie jak Ty tu na fotkach.

ślicznie. Włoski bardzo fajnie obcięte, a makijaż I klasa 

Dopiero niedawno jak rodzice znajomym pokazywali to stwierdziłam, że się już chyba oswoiłam z tym. Jakoś tak dziwnie początkowo, wszystkie błędy widziałam: a tu mogłam stanąć tak, a tu minkę mam nie taką. Teraz mam to w d... i cieszę się, że mamy ten film
najważniejsze, że dbasz o siebie i jesteś pod opieką. Jestem dobrej myśli. To takie "nasze" wizazowe maleństwo będzie