Wybielanie zębów- wątek zbiorczy - Strona 90 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-09-10, 17:26   #2671
Lavanda
Rozeznanie

Dot.: Wybielanie zębów - Opalescence Treswhite / Tres White

Cytat:
Napisane przez Czarniawa228 Pokaż wiadomość
Kurcze mam dylemat czy dalej brnąć z tym ślinieniem i dotrwać do końca czy zrobić nakładki u jakiegoś stoma? Jak myślicie? Czy któraś z Was używała nakładek z allegro??? Jakie efekty???
No i czy 20% mogę nosić dwa razy dziennie po 1,5 godz???
Czy nie za krótko, co prawda na opakowaniu napisane jest min 30 minut czyli po pół godz powinno coś zadziałać
ja wybielałam 20proc pod kontrolą stomatologa nosząc wkładki (ale takie dopasowane przez niego, silikonowe) na całą noc
też się śliniłam jak wściekła ale w nocy to po jakimś czasie samo ustawało, nie budziłam się w mokrym łóżku hihi
wybielałam bardzo długo, bo nie nosiłam co noc (z powodu bólu ząbków), tylko tak co dwa, trzy dni zakładałam te nakładki (zużyłam w sumie chyba 4 strzykawki.. tego się nie nakłada dużo i na pewno wystarcza na więcej niż 4 aplikacje jak ktoś wyżej pisał. nadmiar preparatu wypłynie górą i podrażni/przypali dziąsła)

efekt był boski po paru mies oczywiście już nie był tak widoczny, teraz jak mi się coś ubzdura to sobie zakładam nakładki z preparatem (mam w lodówce jeszcze zapas ) na godzinkę i jest fajny efekt takiego "odświeżenia" zębów
Lavanda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-11, 09:19   #2672
Czarniawa228
Rozeznanie

Hello wszystkim i dziękuję za odpowiedź..
To w takim razie może spróbuję na noc??
Tylko boję się, że to właśnie długie noszenie przyczynia się do bólu zębów bo podczas mojego 1,5 godz noszenia dwa razy dziennie nie czuję bólu ale podrażnienie.hmmm..ciekaw e czy nocne nakładki nie są zalecane przez wzgląd na wygodę
No nic spróbuję jedną noc ale jak się zaślinię to kurka facet mnie z łóżka wygoni .. i tak mówi, że jest super bo w ciągu dnia jest cisza i nie gadam jak najęty babulec Patrzy się na mnie jak na UFO i nazywa buldożkiem francuskim bo między dziąsła żeby się nie ślinić wpycham waciki, oszalałam.
Miłego dzionka
Ciao
Czarniawa228 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-12, 10:24   #2673
Lavanda
Rozeznanie

Cytat:
Tylko boję się, że to właśnie długie noszenie przyczynia się do bólu zębów bo podczas mojego 1,5 godz noszenia dwa razy dziennie nie czuję bólu ale podrażnienie.hmmm..ciekaw e czy nocne nakładki nie są zalecane przez wzgląd na wygodę
z pewnoscią jest to wygodne, bo największy ból (czy drażliwość zębów) się przesypia
jak zakładam na na godzinkę raz na parę miesięcy to nic a nic nie boli, nie ma drażliwości etc

ja wybielałam zęby po aparacie, i ogólnie genetycznie mam dość nieładną kość, dlatego dobrany był ten mocniejszy 20proc preparat i tryb nocny. po każdej nocy w nakładkach zęby o tan jaśniejsze, to było super

Cytat:
i tak mówi, że jest super bo w ciągu dnia jest cisza i nie gadam jak najęty babulec Patrzy się na mnie jak na UFO i nazywa buldożkiem francuskim bo między dziąsła żeby się nie ślinić wpycham waciki, oszalałam.
hihi pamiętam to dokładnie
Stary 2009-09-13, 09:51   #2674
mila1122
Zakorzenienie

Dot.: Wybielanie zębów- wątek zbiorczy

LUDZIE BARDZO PILNA SPRAWA

NAŁOŻYŁAM SOBIE BIAŁĄ PERŁE NA ZĘBY. nIC MNIE NEI BOLAŁO , ALE GDY ZDJĘŁAM , ZOBACZYŁAM NA 1 2 I 3 TAKIE JAKBY KRESKI WZDŁUŻ ZĘBA ! CO TO MOŻE ZNACZYĆ ?! CHYBA WCZESNIEJ TEGO NIE MIAŁAM ! JAK PAZNOKCIEM BIORĘ TO NIC NEI CZUJĘ ŻEBY BYŁO PĘKNIĘTE. CO TO JEST? MOGĘ NADAL UŻYWAĆ BIAŁEJ PERŁY ?! PROSZE POMÓŻCIE ;; JESTEM ZROZPACZONA

czytałam o tym i to ponoć od złych nawyków mogą powstawać np. gryzienei ołówka, długopisu, a przyznając szczerze często ja to robiłam , czy np gryzienie miętusow. Moze to od tego. Bo zaobserwowałam na jedynce dolnej( a dolnej szczęki nie wybielałam ) . Bo jednak to jest z fluorem to powinna leczyć żeby prawda? czy to prawdopodobne ze to od tego? Bo w sumie wcześneij moim zębom się nei przyglądalam .

Edytowane przez mila1122
Czas edycji: 2009-09-13 o 09:58
mila1122 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-13, 10:57   #2675
Madelie
Zadomowienie

Jeśli zęby nie były piaskowane przed użyciem Białej Perły, to mogły się po prostu nierównomiernie wybielić, ale na Twoim miejscu wybrałabym się do dentysty - tak na wszelki wypadek.
Stary 2009-09-13, 13:12   #2676
mila1122
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madelie Pokaż wiadomość
Jeśli zęby nie były piaskowane przed użyciem Białej Perły, to mogły się po prostu nierównomiernie wybielić, ale na Twoim miejscu wybrałabym się do dentysty - tak na wszelki wypadek.
Ale jak nierównomiernie wybielić? Co prawda musiałam dociskać b na 1wszy raz za mało żelu położyłam .
piaskowanie? Co to?
Już się torchę uspokoiłam.
Czy komuś pekło szkliwo od Białej Perły? Cyz to możliwe w ogóle? Trzymałam nawet nie całe 30 minut, wydaje mi się , że ten zel taki mocny nie jest.
Bardzo prawdopobone że po prostu wczensiej tego nie zauważałam...
Byłam u detysty kilka dni temu i nic nie zauważyła niepokojącego.

Dodaje fotki. Nie zwracajcie proszę was uwagi na kolor moich zębów i na to że jedna jedynka jest nierówna -.-" kawałek jedynki mi się odkruszył i neistety tak już zostało, bo nei wiem co z tym począć, to międyz innymi przez gryzienie miętusow przypuszczam. Tylko na górna nakłądałam Białą Perłę, ale jak widać na dolnej tez jest peknięcie.

Edytowane przez mila1122
Czas edycji: 2009-09-15 o 15:58
Stary 2009-09-13, 21:04   #2677
laska93
Przyczajenie

czesc
chcialabym wybielic zeby ale niewiem jakie paski mam wybrac, kto zna jakies skuteczne ktore sam wyprobowal i zobaczyl ze dzialaja?
laska93 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-14, 10:47   #2678
Czarniawa228
Rozeznanie

Witam wielbicielki białego uśmiechu)
Boski poniedziałek..
Możecie mi powiedzieć jak długo utryzmywał się u Was efekt białych zębów???... bo nie wiem czy zrobić tydzień przed ślubem czy dwa? kurcze bo jak mi zżółkną to masakra teksańska
i wtedy tylko korektor mi zostanie
Szalonego poniedziałku życzę

---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ----------

O kurde, wczoraj nosiłam 4 godziny od 17 do 21 i dzisiaj mam taka wrażliwość że hej ho!! ledwo mówię
Stary 2009-09-14, 18:13   #2679
asiek325
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mila1122 Pokaż wiadomość
Ale jak nierównomiernie wybielić? Co prawda musiałam dociskać b na 1wszy raz za mało żelu położyłam .
piaskowanie? Co to?
Już się torchę uspokoiłam.
Czy komuś pekło szkliwo od Białej Perły? Cyz to możliwe w ogóle? Trzymałam nawet nie całe 30 minut, wydaje mi się , że ten zel taki mocny nie jest.
Bardzo prawdopobone że po prostu wczensiej tego nie zauważałam...
Byłam u detysty kilka dni temu i nic nie zauważyła niepokojącego.

Dodaje fotki. Nie zwracajcie proszę was uwagi na kolor moich zębów i na to że jedna jedynka jest nierówna -.-" kawałek jedynki mi się odkruszył i neistety tak już zostało, bo nei wiem co z tym począć, to międyz innymi przez gryzienie miętusow przypuszczam. Tylko na górna nakłądałam Białą Perłę, ale jak widać na dolnej tez jest peknięcie.
Ja bym na twoim miejscu poszła do dentysty, bo to raczej nie wynika z braku piaskowania przed zabiegiem. Mówiłaś wcześniej swojemu dentyście że chcesz wybielać zęby??? Bo jeśli masz ukruszoną jedynkę to nie wiem czy ty w ogóle możesz wybielać zęby bez odpowiedniego zabezpieczenia tego zęba. Ogólnie przy wybielaniu wychodzą różne rzeczy na jaw, mi na przykład pojawiły się żółte plamy których wcześniej nie było widać ale dostałam pastę ie teraz jest juz o wiele lepiej. Idz lepiej do stomatologa to ci wyjaśni co to jest, może zęby trzeba wzmocnić.
asiek325 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-15, 12:48   #2680
joyka
Raczkowanie

A ja mam pytanie. Chciałam powtózyć sobie wybielanie białą perłą, ale mam aktualnie tlenek cynku w zębie na 3mce. Czy to jakaś przeszkoda?
joyka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-15, 13:07   #2681
madziulka1989
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez laska93 Pokaż wiadomość
czesc
chcialabym wybielic zeby ale niewiem jakie paski mam wybrac, kto zna jakies skuteczne ktore sam wyprobowal i zobaczyl ze dzialaja?
ja polecam ci nie paski lecz Białą Perłę naprawdę bardzo ładnie wybiela zęby.wiem z doświadczenia
a Jeśli już koniecznie chcesz paski to dobre są paski Crest - poleciła mi je jedna z wizażaniek , tyle że są one dość mocne wiec jesli masz wrażliwe zęby to musisz uważać no i mogą boleć przez pierwsze dni.
pozdrawiam

"...If you wanna make the world a better place
Take a look at yourself, and then make a change...
"
madziulka1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-09-16, 11:06   #2682
laska93
Przyczajenie

A jezeli w penych miejscach nie mam troche szkliwa to mozna uzywac bialej perly?
laska93 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-16, 11:51   #2683
asiek325
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez laska93 Pokaż wiadomość
A jezeli w penych miejscach nie mam troche szkliwa to mozna uzywac bialej perly?
Raczej nie tak mi się przynajmniej wydaje, ale przecież możesz je polakierować może to cos da, najlepiej spytaj się specjalisty. Wiem że są chyba specjalne preparaty na takie sprawy.
Stary 2009-09-16, 13:00   #2684
Anjami
Przyczajenie

hej, to mój pierwszy wpis i zachwalając coś nie chcialabym dostać bana
Jedną ze skuteczniejszych metod wybielania zebów są paski.
Tylko nie te z polskiej apteki, bo są nic nie warte, kosztują duzo i nie dają efektów. Najlepsze są te sprzedawane w stanach- firmy crest. Bardzo dużo sprzedawców sprzedaje je na inernecie.
Anjami jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-16, 13:42   #2685
madziulka1989
Rozeznanie

Paski Crest są skuteczne ale podobno mocne i bardzo podrażniają zęby. Piszę to co słyszałam , bo sama ich nie wypróbowałam. Osobiście używałam nie pasków lecz Białej Perły, która jest delikatniejszai polecam

"

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-09-17, 09:46   #2686
Czarniawa228
Rozeznanie

Czesc
Mam problem z nakładkami, wydaje mi się, że pod nakładki dostaje się za dużo śliny i to zmniejsza efekt... co o tym sądzicie??
Wspomnę, że nakładki kupiłam na Allegro więc są formowane na gorąco i odstają w niektórych miejscach.
Stary 2009-09-17, 13:43   #2687
Lavanda
Rozeznanie

moze tak być że nie są idealnie przylegające, ale efekty i tak powinny być.

u mnie ząbki przestały być tak ślicznie białe gdzieś po paru miesiacach (nie piję kawy, nie palę, jedynie herbatka z takich "barwiących" rzeczy) - także do ślubu to spokojnie

pamiętaj też, by nie przesadzić z wybielaniem, bo ząbki zrobią się przezierne - takie jakby przezroczyste, co wygląda jakby były całe sine/czarne
trzeba wyłapać moment kiedy są juz naprawdę białe i bielsze nie będą (to widać)
Stary 2009-09-17, 14:45   #2688
Czarniawa228
Rozeznanie

O kurde to ja właśnie tak im się przyglądam a one jakieś szarawe(
i nie wiem czy to zwidy czy przesadziłam..
Ale jak po 3 razach można przesadzić... trzy razy po 2 godziny , raz 3 godziny i raz 8 godzin. Kurka wodna to mam problema
Dzięki za pomoc i odpowiedź..
Stary 2009-09-17, 14:52   #2689
Lavanda
Rozeznanie

cały czas o tym myślisz, wiec też inaczej na to patrzysz

nie nakładaj przez parę dni i poobserwuj
Stary 2009-09-17, 15:31   #2690
mila1122
Zakorzenienie

No więc mineła 5 godzina noszenia na zębach żelu i nic .. -.-"
Nie mam nadrważliwości, wszystko jest ok. Tylko ten ślinotok... I poza tym coraz mniej wierzę w to całe wybielanie...
Normalnie chciałabym serio wybielić sobie zęby a tutaj o . Nie mogę , bo się nie chcą .
Wam po jakim czasie coś zaczęlo się pokazywać?

Do tego chciałabym zapytać czy to może być prawda że przez Białą Perłę jakiejś dziewczynie zaczęły się kruszyć żeby?!;/ Przeczytałam to z wpisu z 2007 roku. Normalanie przeraziło mnie to. Może tak być że ta pasta sprawi że zęby zaczną się kruszyc?;/ Farmaceutka powiedziała że jest to bezpieczne...

A co sadzicie o tej suszonej mięcie , według Was dziala?

Edytowane przez mila1122
Czas edycji: 2009-09-17 o 15:43
Stary 2009-09-17, 15:47   #2691
olalola24
Wtajemniczenie

ja polecam paste pearl drops hollywod smile dostepne w rossmanie cena ok 30zl ale po 2 tyg 4 cienie jasniejsze zeby
olalola24 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-17, 15:47   #2692
thuskawa
Raczkowanie

A ja mam takie pytanie do Was.. czy te paski wybielające, biała perła uchwycą doklejanego zęba? W dzieciństwie wybiłam sobie jedynkę i połowę zęba doklejałam u dentysty i nie chciałabym mieć wszystkich zębów białych oprócz tego jednego!

Jeśli ten temat był już poruszany, to wybaczcie ale nie znalazłam nic takiego.

Sat down here with my head hung down and I just seem to find a bit of peace, bit of love, bit of something left behind.

thuskawa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-17, 15:57   #2693
asiek325
Raczkowanie

Ta doklejana połowa zęba nie wybieli ci się podobnie jak wypełnienia, implanty, koronki itp. Wybielają się tylko twoje naturalne zęby.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-09-17, 16:22   #2694
trojka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olalola24 Pokaż wiadomość
ja polecam paste pearl drops hollywod smile dostepne w rossmanie cena ok 30zl ale po 2 tyg 4 cienie jasniejsze zeby
czy w Rossmanie jest ta sama pasta w pojemności 50ml czy większa bo w aptece jest o połowę tańsza?
http://www.☠☠☠☠☠☠☠/apteka/p13079-Pear...od_smile_50_ml

Nie dotykajcie ich telefonów!
Nie czytajcie komunikatorów, maili.
Nie szukajcie na siłę problemów!
Słodka niewiedza i szacunek to spokój w związku.
trojka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-17, 16:27   #2695
madziulka1989
Rozeznanie

tego kawałka doklejonego zęba raczej ci Biala Perła nie wybieli.

---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ----------

Cytat:
Napisane przez olalola24 Pokaż wiadomość
jak dla mnei pasta beznadziejna ! nic nie rozjaśniła mi zębów... jak dla mnie strata pieniędzy i nie polecam ,, no ale na kazdego działa inaczej ,mi akurat nie pomogła. dopiero jak użyłam Białej Perły zęby naprawdę się wybieliły!

"
Stary 2009-09-17, 17:10   #2696
Lavanda
Rozeznanie

ja używałam przeróżnych past wybielających, zresztą do dziś jak kupuję pastę to najpierw ręka sięga po jakaś z napisem whitening, dopiero potem patrzę co to

i niestety żadna, ale to żadna pasta dostępna w drogerii czy nawet w aptece (czy te paski blendamed) nie rozjaśniały zębów - w końcu stomatolog mi wyjaśnił, czemu tak jest. potem poczytałam na forach i znalazłam podobne opinie do tego, co usłyszałam od tego lekarza..
pasty itp nie wybielają zębów, czyli kości, tylko osad na nich.. równie dobrze można iść do dentysty na oczyszczanie zębów - będzie szybciej i bezpieczniej..

te preparaty z nadtlenkiem karbamidu (czy jakoś tak) wnikają w strukturę zęba (uszkadzając go niestety) i moga rozjaśnić kość..
a te sprzedawane do domowych kuracji nie mogą być tak inwazyjne - stąd też ich ograniczone możliwości
Stary 2009-09-17, 18:02   #2697
Czarniawa228
Rozeznanie

Smile Dot.: Wybielanie zębów - Opalescence Treswhite / Tres White

Przez to wesele mam taką panikę w głowie
Dziękuję LAVANDA za pomoc
Stary 2009-09-17, 18:11   #2698
madziulka1989
Rozeznanie

mi tak samo zadna pasta wybielajaca nie pomogła, tez uzywalam róznych past - wszystkich blend-a-med 3d white, rowniez pearl drops i to "hollywood smile" to jak dla mnie pic na wodę.
Jesli naprawde chcecie wybielic zęby to polecam albo Białą Perłę albo Opalescence

"
Stary 2009-09-18, 13:43   #2699
mila1122
Zakorzenienie

fajnie że ktoś mi odpowiedział ;p
Stary 2009-09-18, 15:27   #2700
asiek325
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mila1122 Pokaż wiadomość
No więc mineła 5 godzina noszenia na zębach żelu i nic .. -.-"
Nie mam nadrważliwości, wszystko jest ok. Tylko ten ślinotok... I poza tym coraz mniej wierzę w to całe wybielanie...
Normalnie chciałabym serio wybielić sobie zęby a tutaj o . Nie mogę , bo się nie chcą .
Wam po jakim czasie coś zaczęlo się pokazywać?

Do tego chciałabym zapytać czy to może być prawda że przez Białą Perłę jakiejś dziewczynie zaczęły się kruszyć żeby?!;/ Przeczytałam to z wpisu z 2007 roku. Normalanie przeraziło mnie to. Może tak być że ta pasta sprawi że zęby zaczną się kruszyc?;/ Farmaceutka powiedziała że jest to bezpieczne...

A co sadzicie o tej suszonej mięcie , według Was dziala?
Biała Perła jest w miarę bezpieczna o ile używa się jej w odpowiedni sposób i nie przesadza z wybielaniem. Po pierwsze zęby muszą być całkowicie zdrowe, wszelkie ubytki dyskwalifikują. Należy najpierw udać się do stomatologa który oceni stan szkliwa i poinformuje czy wybielanie nie zaszkodzi. Wybielanie na własną rekę może doprowadzić do różnych komplikacji, wiec każdy produkt może zaszkodzić. Po drugie nalezy wybielać zęby tylko przez określony czas więc jeśli ktoś ten okres przedłuża to niech liczy się z komplikacjami. Wybielanie przynosi rezultaty ale trzeba na nie poczekać, ja dopiero pod koniec zauważyłam efekt, który jest rózny gdyż zęby każdego z nas reagują inaczej. Na zębach moga pojawić się też białe plamki, ale po około 2 tygodniach kolor się ustabilizuje. W czasie wybielania obowiązuje biała dieta, czyli zakaz jedzenia i picia barwiacych rzeczy typu kawa, herbata, soczki itp. Jesli ktoś nie może sobie tego odmówic to radze pic kawusie przez słomeczke. Picie i jedzenie barwiących rzeczy podczas wybielania mija się z celem, bo zęby są wtedy odwodnione i absorbują wszelkie barwniki, więc niech się nikt nie dziwi że się nie wybielają dość szybko. Po trzecie nie wierzę w domowe sposby wybielania typu soda i inne gdyż nawet jeśli zęby stają się jaśniejsze to szkliwo niszczy się duzo bardziej niż w przypadku profesjonalnego wybielania. Po czwarte wybielania nie trzeba zbyt często powtarzać gdyż też działa szkodliwie, lepiej jest udać się na piaskowanie do gabinetu, gdzie z zębów zostanie usunięty osad i staną się jaśniejsze. Po piąte istnieją różnego rodzaju pasty które przywracaja równowagę po takicg zabiegach jak m.in. piaskowanie czy wybielanie, przykładem może być tooth mousse firmy recaldent, pomocny może być też żel elmex stosowany raz w tygodniu likwiduje nadwrażloiwość i reminaralizuje szkliwo, zastępuje też zabieg lakierowania, który powinien odbywać się raz na pól roku. Po piąte pasty typu blendamed 3 d white i inne to tylko marketingowa sciema, które jedynie sciera szkliwo. Lepiej udać się na kilka senasów wybielania do gabinetu za pomocą żelu, jest to dośc stara metoda i niedroga gdyż jej koszt wacha się już od 50 zł za jedną wizytę, pacjent po każdym seansie widzi rezultaty, które nie są tak spektakularne jak w przypadku lampy, ale po kilku zabiegach są całkiem dobre. Po szóte wybielanie nawet takie profesjonalne może przynieść róznego rodzaju komplikacje, gdyż jak wcześniej wspomniałam zęby reagują w sposób indywidualny. Pozdrawiam
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości