moja obsesja na punkcie świąt Bożego Narodzenia już się obudziła!!!!a u was? - Strona 90 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-21, 21:05   #2671
feather
Wtajemniczenie

Dot.: moja obsesja na punkcie świąt Bożego Narodzenia już się obudziła!!!!a u was?

Cytat:
Napisane przez Agniesia666 Pokaż wiadomość
można kupić w Internecie, wystarczy przejrzeć allegro jak widzę te nazwy, to chyba sobie coś kliknę cuda są normalnie, z jakimiś kuleczkami z krystalizowanego cukru piernikowe do tego mnostwo 'grzańców', 'rumowych'... I do tego te nazwy, np Białe Święta (jabłko, owoc bzu czarnego, hibiskus, rodzynki, cynamon, skórkę dzikiej róży i pomarańczy) czy Cicha Noc (czarna herbata, pomarańcza, kawałki migdałów, goździki, kardamon, płatki róży, aromat)
Nie lubię kupować w necie rzeczy, które kosztują tyle samo co wysyłka... Szczególnie jeżeli już niedługo będę mogła je kupić w zwykłym sklepie Jakoś tak w październiku się pojawiają.

Cytat:
Napisane przez Parvati Pokaż wiadomość
Spadam przez Was oglądać dział BN na Allegro
Uważaj, przeglądanie go uzależnia

Cytat:
Napisane przez Aranel Pokaż wiadomość
A co powiecie na temat kolorów na choince??? czy ten temat jest już tutaj przerobiony i przewałkowany...:confused : wielokolorowe czy jednobarne choinki?? kto jest czego zwolennikiem??? u mnie początek to była sama czerwień, potem czerwień ze złotem, a teraz dodaje powoli zieleń...
Ja uwielbiam wszystkie - jedno-kolorowe, dwu-kolorowe, tysiąc-kolorowe U mnie choinka jest zawsze wielokolorowa

feather jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-21, 21:31   #2672
Nimfa20
Elwirka-Elmirka :D

Dot.: moja obsesja na punkcie świąt Bożego Narodzenia już się obudziła!!!!a u was?

Cytat:
Napisane przez Parvati Pokaż wiadomość
Coś patrzę, że w tym roku większy ruch tu będzie
Czytając post przed Twoim o tym samym pomyślałam
Nimfa20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-21, 21:43   #2673
IwonaMazury
Rozeznanie

Witam wszystkich
czytałam ten wątek już w tamtym roku , w tym roku postanowiłam dołączyć do Was tak samo uwielbiam Swięta BN .POZDRAWIAM

Edytowane przez IwonaMazury
Czas edycji: 2011-09-21 o 21:50
IwonaMazury jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-21, 21:59   #2674
Nimfa20

Cytat:
Napisane przez Naomi21 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a kojarzycie jakiś wątek o jesieni? Wiem, ze kiedyś był, ale teraz nie mogę znaleźć. Kocham Boże Narodzenie, ale jeszcze o nim nie myślę, chciałabym się najpierw jesienią nacieszyć
[1=4ac7eae5f92dfa622d89f02 4e559f952d8de277a_657b977 4600aa;29542672]
Pamiętam ten wątek, nawet się w nim udzielałam. Jak znajdę linka to wrzucę[/QUOTE]

To ja proponuję założyć nowy, bo też długo szukałam. Raz znalazłam, ale rzadko był odwiedzany Miałam zakładać, ale tak szukałam i szukałam, żeby zaraz nie było, że taki już był...

Kto zakłada?
Robimy konkurs na fajny tytuł

---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ----------

Cytat:
Napisane przez Maria221 Pokaż wiadomość
Ja w sumie zimą kocham tylko za Święta, bo tak to tej pory roku nienawidzę. Ostatnio też się złapałam na myśleniu o światecznych prezentach. W tym roku będę kupować na raty tzn. cześć kupię już chyba za miesiąc.
Cytat:
Napisane przez Anonimka1992 Pokaż wiadomość
tez dobry pomysl
Bardzo dobry pomysł Sama praktykuję od jakiegoś czasu. Nie jest później wszystko na 'hurra' , ale i portfel na tym tak nie ucierpi, jeśli zakupy zrobimy na raty

---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ----------

Cytat:
Napisane przez nenia6 Pokaż wiadomość
Ja na jakiś większy przypływ gotówki czekam do listopada i wtedy zacznę kupować prezenty Mam 5 osób do obdarowania, ale zupełnie nie mam pomysłu co dla kogo
To napisz coś o tych osobach, wiek, płeć, zainteresowania- coś doradzimy

---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ----------

Cytat:
Napisane przez Agniesia666 Pokaż wiadomość
śliczne bombeczki i całkiem tanio: http://allegro.pl/listing.php/search...us_id=20321108 chyba sobie kliknę

kupiłąm mamie taką broszkę: http://cgi.ebay.pl/V4397-New-Womens-...item4aa7dafdb5 (oczywiscie cos do niej dokupie, ale tak mi sie spodobala, ze nie moglam sobie odmowic )
Mamie-sobie

Ale fajne
Stary 2011-09-21, 22:03   #2675
blackamor
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez IwonaMazury Pokaż wiadomość
Witam wszystkich
czytałam ten wątek już w tamtym roku , w tym roku postanowiłam dołączyć do Was tak samo uwielbiam Swięta BN .POZDRAWIAM
Witaj
Stary 2011-09-21, 22:30   #2676
Nimfa20

Cytat:
Miałam coś napisać i sie zdekoncetrowałam tymi bombkami z postów powyżej...

A co powiecie na temat kolorów na choince??? czy ten temat jest już tutaj przerobiony i przewałkowany...:confused : wielokolorowe czy jednobarne choinki?? kto jest czego zwolennikiem??? u mnie początek to była sama czerwień, potem czerwień ze złotem, a teraz dodaje powoli zieleń...

No i polecam tym, którzy mają OBI niedaleko domu, wybrać sie w okolicach świat bo zawsze wystawiają choinki i stoiska skoncentrowane na okreslonych barwach np zloto, srebro, granat... teraz mnie zauroczyla (dla mnie dość nietradycyjna) choinka w barwach pomarańczy, złota, miedzi i brązu....
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=282928&page=35

post 1029 i niżej

---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ----------

Cytat:
Napisane przez MonikaPogrzeba Pokaż wiadomość
Sklepy szaleja juz we wrzesniu. Ja wolalam jak sie szal w sklepach zaczynal na poczatku grudnia. jak sklepu tutaj zaczely szalej juz pod koniec listopada i potem w polowie listopada to tez bylo dla mnie ok, ale juz poczatek wrzesnia i wszedzie pelno slodyczy swiatecznych...
Wrzesień, październik to jeszcze za wcześnie. Ledwo jesień się zaczyna, a już markety 'zmuszają' nas do myślenia o świętach

Z drugiej strony dla mnie jednak dobrze, bo nie muszę na raz wydawać dużej sumy pieniędzy, tylko jakoś sobie rozkładam. Odpowiednio wcześniej sprawdzam lampki i inne ozdoby i mam czas na uzupełnienie ewentualnych braków. W zeszłym roku poszło mi kilka światełek okiennych i na spokojnie dokupiłam.

I jeszcze jeden + : przy takim dłuższym czasie szału, im bliżej do świąt, tym ceny szybciej lecą w dół A tak to nie wiadomo by było, czy brać coś, czy jeszcze opuszczą czy już nie i ludzie by brali na 'oślep' - tak mniej-więcej.

---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ----------

Cytat:
Napisane przez justysiaa89 Pokaż wiadomość
no cóż, monochromatyczne choinki wyglądają bardzo elegancko faktycznie w OBI zawsze są świetnie ubrane ale dla mnie choinka musi być kolorowa i przebogata, czyli bombki, pierniczki, suszone plasterki pomarańczy, złocone orzeszki, mnóstwo lampek i oczywiście cukierki, które zwykle znikają w 2 dni od ubrania choinki w niewyjaśnionych okolicznościach bombki oczywiście "każda z innej parafii", tylko w przypadku łańcuchów zachowuję umiar i są tylko złote i nie za dużo oczywiście dla niektórych może to kicz, ale ja takie choinki uwielbiam
Przy znoszeniu choinki od jakiegoś czasu mam ochotę przystroić ją tylko w lampki

Ale z moją mamą to nie przejdzie

Jak już pisałam, w związku z tym, że mamy mnóstwo ozdób jest tak, że ze wszystkiego zawieszamy tylko po 1-2 rzeczy, a większość i tak zostaje w pudełku

2 lata temu kupiłam śliczne bombki w Biedronce. Leżakowały do tej pory na strychu. Może porozdaję trochę po rodzinie

---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ----------

[1=4ac7eae5f92dfa622d89f02 4e559f952d8de277a_657b977 4600aa;29543304]I jeszcze kilka zdjęć na mnie najbardziej "działają" krajobrazy albo wnętrza[/QUOTE]

Zdjęcia piękne

1 fotka: mam nadzieję, że w tym roku mój blok będzie tak wyglądał

---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ----------

Cytat:
Napisane przez Inalinka Pokaż wiadomość
Jej,broszka jest urocza! Chyba sobie sama taką zamówię, za jakiś czas..
U mnie co roku choinka była kolorowa i w tym zapewne też tak będzie,chociaż mam w planach wykonanie takich choineczek jak w załącznikach. ( Zdjęcia pochodzą z jakiegoś wątku na wizażu.)
Fantastyczne !!!

---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ----------

Cytat:
Napisane przez IwonaMazury Pokaż wiadomość
Witam wszystkich
Witamy

Edytowane przez Nimfa20
Czas edycji: 2011-09-21 o 22:11
Stary 2011-09-21, 22:41   #2677
p_misiowa
Zadomowienie

a ja mam coś dla Was akurat przeglądałam kwejka i natrafiłam na coś co od razu mi się skojarzyło z Waszym wątkiem
http://kwejk.pl/obrazek/490415/%C5%9Bwi%C4%99ta!.html

KOCHAM!

p_misiowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-22, 02:33   #2678
nenia6
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Nimfa20 Pokaż wiadomość

To napisz coś o tych osobach, wiek, płeć, zainteresowania- coś doradzimy [COLOR="Silver"]
synek- w Święta 11 miesięcy, dla niego z prezentem nie będę miała problemu
siostra-12 lat.. zainteresowania jak każda początkująca nastolatka w jej wieku Pomyślałam o czymś z kosmetyków, może jakiś fajny zestaw żelu do mycia, toniku i kremu.. nie wiem sama
mama- jestem zwolenniczką praktycznych prezentów, więc pomyślałam o porządnej patelni teflonowej bo mama ciągle narzeka na starą, tylko nie wiem czy będę mogła tyle wydać bo to koszt ponad 100 zł
babcia- lubi różne pierdołki ozdobne do domu to coś znajdę
no i TŻ- w zeszłym roku dostał ode mnie grę komputerową, w tym nie mam pojęcia... może nowy kask.. ale to już bym musiała pieniądze zacząć zbierać

Może napiszcie jakie wy prezenty dawałyście to się trochę zainspiruję

---------- Dopisano o 02:33 ---------- Poprzedni post napisano o 02:15 ----------

Cytat:
Napisane przez Nimfa20 Pokaż wiadomość
To ja proponuję założyć nowy, bo też długo szukałam. Raz znalazłam, ale rzadko był odwiedzany Miałam zakładać, ale tak szukałam i szukałam, żeby zaraz nie było, że taki już był...

Kto zakłada?
Robimy konkurs na fajny tytuł

http://www.zosia.piasta.pl/o-jesieni.htm

Wpadła mi w ręce ta strona " Opadają liście, czas snuje się mgliście..." chyba można wykorzystać?

Edytowane przez nenia6
Czas edycji: 2011-09-22 o 02:16
nenia6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-22, 03:46   #2679
effulla
Zakorzenienie

aż dostałam napadu ślinotoku ... w Święta wszystko wydaje się mi takie piękne ... są targi świąteczne, bliscy, wszędzie lampki, pachnie choinka, a w domu czuć zapach pyszności. Mnie do świąt najbardziej nastraja piosenka "Last Christmas" w ogóle w zimie słucham tylko stacji które już zaczęły wypuszczać świąteczne przeboje albo sama tworzę jakąś playlistę

edit. święta kojarzą mi się jeszcze z zapachem mandarynek

Edytowane przez effulla
Czas edycji: 2011-09-22 o 03:47
effulla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-22, 08:39   #2680
Tills
Przyczajenie

Przepis na tego śledzia:

ŚLEDZIE Z MIODEM
SKŁADNIKI:
1 kg wymoczonych płatów śledziowych
1/3 szklanki oleju
1/3 szklanki przegotowanej wody
1/3 szklanki octu 10%
3 łyżki miodu
3 duże lub 6 małych cebul
słoiczek koncentratu pomidorowego

Z oleju,wody,octu i miodu zrobić zalewę-podgrzewając aby się połączyły skladniki,ale nie gotując. Do pokrojonych w kostkę i zeszklonych cebul dodać koncentrat pomidorowy.Wlewać podgrzaną zalewę,cały czas mieszając.Podgrzać do zagotowania.Następnie wystudzić i włożyć do zalewy pokrojone w kawałki płaty śledziowe.Odstawić na 1 lub 2 dni.Smacznego

Dla mnie on nie jest jakimś rarytasem, ale mojej mamie strasznie posmakowało

- Co do choinki : KOLOROWA koniecznie! Może i jednokolorowe nie są brzydkie, ale jako głównej choinki w domu sobie takiej nie wyobrażam Musi być pełno bombek, cukierków, Plasterków pomarańczy, szyszek, pierników, łańcuchów i przede wszystkim lampek. To jest magiczne
A w tym roku jeszcze dorobię na choinkę goździkowych pomarańczy - Będę nakłuwała je ciasno goździkami(na wykałaczki) - Zapach nie do opisania, w ogóle je chyba po mieszkaniu porozkładam. ; ))

Edytowane przez Tills
Czas edycji: 2011-09-22 o 08:41
Tills jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-22, 09:50   #2681
IwonaMazury
Rozeznanie

Z tymi prezętami to zawsze problem, ale na szczęście mamy duzo czasu żeby na spokojnie się nad tym zastanowić. U mnie w domu choinka zawsze kolorowa, w tym roku postanowilismy że bedzie żywa jak za dzieciństwa bo tak to mamy sztuczna co roku . i planuję zrobić kilka własnoręcznych ozdób
Stary 2011-09-22, 10:01   #2682
IwonaMazury
Rozeznanie

Uwielbiam Świeta BN

---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ----------

Witam, z tymi prezetami fakt zawsze jest mały problem ,ale na szczęście mamy dość czasu aby na spokojnie o tym pomysleć. U mnie w domu zawsze jest choinka kolorowa , w tym roku planujemy żywą i chce zrobić pare ozdob własnorecznie
Stary 2011-09-22, 10:35   #2683
Agniesia666
Lady of Harley-Davidson

Cytat:
Napisane przez p_misiowa Pokaż wiadomość
a ja mam coś dla Was akurat przeglądałam kwejka i natrafiłam na coś co od razu mi się skojarzyło z Waszym wątkiem
http://kwejk.pl/obrazek/490415/%C5%9Bwi%C4%99ta!.html
duzo jest takich kwejkow
http://i1.kwejk.pl/site_media/obrazk...jpg?1316633350
http://i1.kwejk.pl/site_media/obrazk...gif?1316457849
http://i1.kwejk.pl/site_media/obrazk...peg?1316453542
Cytat:
no i TŻ- w zeszłym roku dostał ode mnie grę komputerową, w tym nie mam pojęcia... może nowy kask.. ale to już bym musiała pieniądze zacząć zbierać

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=102022
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=296165
powyzej masz naprawde kopalnie pomyslow, ja np swojemu TZ dalam w zeszlym roku na Gwiazdke halogeny do samochodu a w tym roku na urodziny maske spawalniczą
Stary 2011-09-22, 13:06   #2684
Inalinka
Raczkowanie

Cytat:
siostra-12 lat.. zainteresowania jak każda początkująca nastolatka w jej wieku Pomyślałam o czymś z kosmetyków, może jakiś fajny zestaw żelu do mycia, toniku i kremu.. nie wiem sama
mama- jestem zwolenniczką praktycznych prezentów, więc pomyślałam o porządnej patelni teflonowej bo mama ciągle narzeka na starą, tylko nie wiem czy będę mogła tyle wydać bo to koszt ponad 100 zł

---------- Dopisano o 02:33 ---------- Poprzedni post napisano o 02:15 ----------

http://www.zosia.piasta.pl/o-jesieni.htm

Wpadła mi w ręce ta strona " Opadają liście, czas snuje się mgliście..." chyba można wykorzystać?
Ja pamiętam,że mając 12 lat zawsze chciałam lalki barbie . Ale teraz to już chyba 12-latka może być na nie za duża.. A może posiada jakiegoś ulubionego aktora/piosenkarkę itp.? Może jakieś gadżety związane z tą osobą ? Kiedyś była mania na taką myszkę Diddl i podczas mojego okresu uwielbiania jej dostawałam prezenty właśnie z tego Diddl'a i byłam zadowolona. Wpadł mi pomysł też na jakieś kosmetyki dla dzieci tzn. smakowe pomadki,jakieś fajne błyszczyki,bo zza małego wiem,że je mamie podkradałam. Póki co pomysłów więcej nie mam,ale służę pomocą .

Inalinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-22, 13:50   #2685
Naomi21
Zakorzenienie

Cytat:
Dla mnie najpiękniejsze są choinki ubrane w bombki i łańcuchy w tym samym kolorze - oczywiście mogą być różne odcienie. Miałam już czerwoną, złotą, zieloną, a w tym roku marzę o białej/kremowej. Mam tego farta, że znajomy zajmuje się produkcją bombek i trochę zawsze dostanę za darmo
Stary 2011-09-22, 14:22   #2686
IwonaMazury
Rozeznanie

myślę że dobry pomysł dla 12 latki dac jakies kosmetyki fajne albo np jakąś fajną torbę na ksiażki
Stary 2011-09-22, 14:58   #2687
Tills
Przyczajenie

Też myślę, że jakieś kosmetyki dla dziewczynek, albo na prawdę fajne gadżety, ubranka, żeby mogła wyglądać "nowocześnie". Mi samej strasznie się podobają Yengo kudłaki-przytulaki, mimo że stara krowa ze mnie, także 12-latce również powinny przypaść do gustu Można je czesać, łączyć, przytulać.. sztuka ok.30 zł.
Tak wyglądają:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg shnooks_1.jpg (48,4 KB, 17 załadowań)
Tills jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-22, 15:26   #2688
Inalinka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Tills Pokaż wiadomość
Też myślę, że jakieś kosmetyki dla dziewczynek, albo na prawdę fajne gadżety, ubranka, żeby mogła wyglądać "nowocześnie". Mi samej strasznie się podobają Yengo kudłaki-przytulaki, mimo że stara krowa ze mnie, także 12-latce również powinny przypaść do gustu Można je czesać, łączyć, przytulać.. sztuka ok.30 zł.
Tak wyglądają:
Słodkie. Będąc dzisiaj w auchanie widziałam po 1zł małe pluszaki( na oko ma 10 cm) ze świątecznym szalikiem i czapką ,o ile się nie mylę . I chyba jutro jednego kupię dla kota .Dodatkowo zauważyłam już masę zniczy i kwiatów sztucznych .

Stary 2011-09-22, 16:20   #2689
Nimfa20

Cytat:
Tak, przynajmniej z małym masz spokój Na razie

Dla siostry nie polecałabym toniku, niech nie niszczy sobie cery

Żel pod prysznic, zestaw do włosów /szampon, szczotka, gumki itp/ - używając tego będzie jej się kojarzyło ze świętami i z Tobą

Do tego może:
- pamiętnik
-książka dla nastolatek
-jakieś ubranie
-torebka
-kubek z imieniem
-mp3,4 ?
- grę planszową

Napisz coś o jej charakterze.
Dla - w miarę spokojnej, wrażliwej itp- może zestaw do haftowania?
Dla lubiącej rośliny itp. może muchołapka?
Dla miłośniczki zwierząt książka lub 'sztuczny' chomik?

Jak mi jeszcze coś wpadnie, to dopiszę

Mamie pewnie by się przydała patelnia. Rozłóż wydatek na raty, od teraz.

Jak pisałaś, babci coś znajdziesz, ja wynajduję czasem fajne i praktyczne rzeczy w sklepach po 5 zł

A jakie ma zainteresowania?

---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ----------

Cytat:

Strona świetna ! Te liście

Jak dziewczyny nie zgłoszą innych pomysłów, jestem za

Edytowane przez Nimfa20
Czas edycji: 2011-09-22 o 16:18
Stary 2011-09-22, 19:06   #2690
Nimfa20

Mam fajne gry świąteczne I po lewej są jeszcze.

http://www.gry.jeja.pl/4145,ubierz-choinke.html

Edytowane przez Nimfa20
Czas edycji: 2011-09-22 o 19:20
Stary 2011-09-22, 19:30   #2691
Inalinka
Raczkowanie

Przeglądając foldery znalazłam kilka zdjęć.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 29mrgol.jpg (39,3 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 4162608199_9ef82a509e_o.jpg (27,2 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg kkk.jpg (39,5 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg fgt.jpg (40,6 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg gfgf.jpg (47,3 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg gfgft.jpg (54,0 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg tttt.jpg (47,5 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0008.jpg (26,3 KB, 8 załadowań)

Edytowane przez Inalinka
Czas edycji: 2011-09-22 o 19:36
Stary 2011-09-22, 19:34   #2692
Inalinka
Raczkowanie

Jeszcze troszkę.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg huht.jpg (55,0 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg jik.jpg (54,0 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg miko.jpg (50,3 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg hhfg.jpg (48,5 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg tyu.jpg (45,1 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_3929.jpg (53,3 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg jouluuuu.jpg (26,6 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg pipari.jpg (19,5 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg tio.jpg (25,3 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg qwe.jpg (37,1 KB, 10 załadowań)

Stary 2011-09-22, 20:08   #2693
asik1503
Zakorzenienie

piękne zdjęcia ja się tak zastanawiam czy w tym roku nie upiec jakiś ciasteczek dla mojego chrześniaka
22.08.18
IG
asik1503 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-22, 20:20   #2694
nenia6
Raczkowanie

Dziękuję wszystkim za pomoc

Ciasteczka to bardzo dobry pomysł, jeszcze do tego świątecznie udekorowane

http://www.inspirander.pl/gotowanie/...zne-ciasteczka

http://handmadeaga.blog.onet.pl/Pier...,ID274277813,n

Narobiłam sobie ochoty
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 0f3b0775d3740872med.jpg (50,2 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg swiateczne ciasteczka.jpg (34,5 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg small_IMG_0201.jpg (37,7 KB, 12 załadowań)
nenia6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-22, 21:23   #2695
Ashaai
Zakorzenienie

Boże dziewczyny jak ja Wam strasznie zazdroszczę tego świątecznego optymizmu, planowania prezentów, potraw itd. Nawet nie wiecie jak bardzo
Stary 2011-09-22, 21:31   #2696
Inalinka
Raczkowanie

Mmmm mniam! Apetycznie wyglądają te ciasteczka. Obowiązkowo w tym roku będę piekła pierniczki.Muszę rozejrzeć się po internecie za barwnikami w różnych kolorach,czy jak tam to się zwie. Mam w planach upieczenie około 10 chatek z piernika.. Mam nadzieję,że sobie poradzę.

Stary 2011-09-22, 21:50   #2697
4ac7eae5f92dfa622d89f024e559f952d8de277a_657b9774600aa
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Ashaai Pokaż wiadomość
Boże dziewczyny jak ja Wam strasznie zazdroszczę tego świątecznego optymizmu, planowania prezentów, potraw itd. Nawet nie wiecie jak bardzo

Nie wiem jak wygląda Twoja sytuacja, ale może wszystko się ułoży i kiedyś też będziesz czekać na ten okres ze zniecierpliwieniem

A ja coraz bardziej się nakręcam
I chciałabym kiedyś pojechać na jarmark Bożonarodzeniowy, jakiś ogrooomny
4ac7eae5f92dfa622d89f024e559f952d8de277a_657b9774600aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-22, 22:00   #2698
feather
Wtajemniczenie

Tills, dzięki za przepis

Cytat:
Napisane przez effulla Pokaż wiadomość
edit. święta kojarzą mi się jeszcze z zapachem mandarynek
Ooo tak, zapach mandarynek = święta

feather jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-22, 22:23   #2699
Koan
Wtajemniczenie

92 dni do Wigilii
Koan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-22, 22:28   #2700
Parvati
Zakorzenienie

raisab mi też się marzy taki jarmark

Co do kosmetyków dla młodszej dziewczyny - też myślę, że to fajny pomysł jak miałam 12-13 lat to najbardziej lubiłam prezenty od jednej cioci, bo zawsze to były jakieś kosmetyki (oczywiście przystosowane do wieku, więc nie szminki czy tusze do rzęs ). Od niej dostałam jakoś w wieku 13-14lat moje pierwsze perfumy właśnie na gwiazdkę kocham je do dziś i obowiązkowo są na mojej półce
Można jakieś zapachowe balsamy np z Avonu arbuzowe czy jakieś inne śmieszne, albo z Yves Rocher malina chociaż wszystko zależy od tego czy dziewczyna lubi takie rzeczy

Co do babć, moja kocha czytać, więc problem mam zawsze z głowy, także nie pomogę za mocno.

Co do patelni myślę, że to dobry pomysł mój tato otrzymał ode mnie patelnię teflonową rok temu pod choinkę i był baaaardzo zadowolony, bo jego wołała o pomstę do nieba

CBT
Parvati jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości