|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2671 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: moja obsesja na punkcie świąt Bożego Narodzenia już się obudziła!!!!a u was?
Cytat:
Jakoś tak w październiku się pojawiają. Uważaj, przeglądanie go uzależnia ![]() Cytat:
U mnie choinka jest zawsze wielokolorowa
|
|
#2672 |
|
Elwirka-Elmirka :D
|
Dot.: moja obsesja na punkcie świąt Bożego Narodzenia już się obudziła!!!!a u was?
Czytając post przed Twoim o tym samym pomyślałam
|
#2673 |
|
Rozeznanie
|
Witam wszystkich
czytałam ten wątek już w tamtym roku , w tym roku postanowiłam dołączyć do Was tak samo uwielbiam Swięta BN .POZDRAWIAM
Edytowane przez IwonaMazury Czas edycji: 2011-09-21 o 21:50 |
|
|
|
#2674 | ||||
|
|
Cytat:
Pamiętam ten wątek, nawet się w nim udzielałam. Jak znajdę linka to wrzucę [/QUOTE]To ja proponuję założyć nowy, bo też długo szukałam. Raz znalazłam, ale rzadko był odwiedzany Miałam zakładać, ale tak szukałam i szukałam, żeby zaraz nie było, że taki już był... ![]() Kto zakłada? Robimy konkurs na fajny tytuł ![]() ---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ---------- Cytat:
Ale fajne
|
|
#2675 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2676 | |||||
|
|
Cytat:
post 1029 i niżej ![]() ---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ---------- Cytat:
![]() Z drugiej strony dla mnie jednak dobrze, bo nie muszę na raz wydawać dużej sumy pieniędzy, tylko jakoś sobie rozkładam. Odpowiednio wcześniej sprawdzam lampki i inne ozdoby i mam czas na uzupełnienie ewentualnych braków. W zeszłym roku poszło mi kilka światełek okiennych i na spokojnie dokupiłam. I jeszcze jeden + : przy takim dłuższym czasie szału, im bliżej do świąt, tym ceny szybciej lecą w dół A tak to nie wiadomo by było, czy brać coś, czy jeszcze opuszczą czy już nie i ludzie by brali na 'oślep' - tak mniej-więcej.---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ---------- Cytat:
Ale z moją mamą to nie przejdzie ![]() Jak już pisałam, w związku z tym, że mamy mnóstwo ozdób jest tak, że ze wszystkiego zawieszamy tylko po 1-2 rzeczy, a większość i tak zostaje w pudełku ![]() 2 lata temu kupiłam śliczne bombki w Biedronce. Leżakowały do tej pory na strychu. Może porozdaję trochę po rodzinie ![]() ---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ---------- [1=4ac7eae5f92dfa622d89f02 4e559f952d8de277a_657b977 4600aa;29543304]I jeszcze kilka zdjęć na mnie najbardziej "działają" krajobrazy albo wnętrzaZdjęcia piękne 1 fotka: mam nadzieję, że w tym roku mój blok będzie tak wyglądał ![]() ---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ---------- Cytat:
Majlo 13.03.2013 r. Melman Pers Cham Figiel-z zepsutą łapką Papugi 23 Króliki Maksiu 20.11.2010 MałeKróliki Edytowane przez Nimfa20 Czas edycji: 2011-09-21 o 22:11 |
|||||
|
|
|
#2677 |
|
Zadomowienie
|
a ja mam coś dla Was
akurat przeglądałam kwejka i natrafiłam na coś co od razu mi się skojarzyło z Waszym wątkiem http://kwejk.pl/obrazek/490415/%C5%9Bwi%C4%99ta!.html
|
#2678 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() siostra-12 lat.. zainteresowania jak każda początkująca nastolatka w jej wieku mama- jestem zwolenniczką praktycznych prezentów, więc pomyślałam o porządnej patelni teflonowej bo mama ciągle narzeka na starą, tylko nie wiem czy będę mogła tyle wydać bo to koszt ponad 100 zł babcia- lubi różne pierdołki ozdobne do domu to coś znajdę no i TŻ- w zeszłym roku dostał ode mnie grę komputerową, w tym nie mam pojęcia... może nowy kask.. ale to już bym musiała pieniądze zacząć zbierać Może napiszcie jakie wy prezenty dawałyście to się trochę zainspiruję ![]() ---------- Dopisano o 02:33 ---------- Poprzedni post napisano o 02:15 ---------- Cytat:
http://www.zosia.piasta.pl/o-jesieni.htm Wpadła mi w ręce ta strona " Opadają liście, czas snuje się mgliście..." chyba można wykorzystać?
Edytowane przez nenia6 Czas edycji: 2011-09-22 o 02:16 |
||
|
|
|
#2679 |
|
Zakorzenienie
|
aż dostałam napadu ślinotoku ... w Święta wszystko wydaje się mi takie piękne ...
są targi świąteczne, bliscy, wszędzie lampki, pachnie choinka, a w domu czuć zapach pyszności. Mnie do świąt najbardziej nastraja piosenka "Last Christmas" edit. święta kojarzą mi się jeszcze z zapachem mandarynek
Edytowane przez effulla Czas edycji: 2011-09-22 o 03:47 |
|
|
|
#2680 |
|
Przyczajenie
|
Przepis na tego śledzia:
ŚLEDZIE Z MIODEM SKŁADNIKI: 1 kg wymoczonych płatów śledziowych 1/3 szklanki oleju 1/3 szklanki przegotowanej wody 1/3 szklanki octu 10% 3 łyżki miodu 3 duże lub 6 małych cebul słoiczek koncentratu pomidorowego Z oleju,wody,octu i miodu zrobić zalewę-podgrzewając aby się połączyły skladniki,ale nie gotując. Do pokrojonych w kostkę i zeszklonych cebul dodać koncentrat pomidorowy.Wlewać podgrzaną zalewę,cały czas mieszając.Podgrzać do zagotowania.Następnie wystudzić i włożyć do zalewy pokrojone w kawałki płaty śledziowe.Odstawić na 1 lub 2 dni.Smacznego Dla mnie on nie jest jakimś rarytasem, ale mojej mamie strasznie posmakowało ![]() - Co do choinki : KOLOROWA koniecznie! Może i jednokolorowe nie są brzydkie, ale jako głównej choinki w domu sobie takiej nie wyobrażam Musi być pełno bombek, cukierków, Plasterków pomarańczy, szyszek, pierników, łańcuchów i przede wszystkim lampek. To jest magiczne ![]() A w tym roku jeszcze dorobię na choinkę goździkowych pomarańczy - Będę nakłuwała je ciasno goździkami(na wykałaczki) - Zapach nie do opisania, w ogóle je chyba po mieszkaniu porozkładam. ; )) Edytowane przez Tills Czas edycji: 2011-09-22 o 08:41 |
|
|
|
#2681 |
|
Rozeznanie
|
Z tymi prezętami to zawsze problem, ale na szczęście mamy duzo czasu żeby na spokojnie się nad tym zastanowić.
U mnie w domu choinka zawsze kolorowa, w tym roku postanowilismy że bedzie żywa jak za dzieciństwa bo tak to mamy sztuczna co roku . i planuję zrobić kilka własnoręcznych ozdób
|
|
|
|
#2682 |
|
Rozeznanie
|
Uwielbiam Świeta BN
![]() ---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ---------- Witam, z tymi prezetami fakt zawsze jest mały problem ,ale na szczęście mamy dość czasu aby na spokojnie o tym pomysleć. U mnie w domu zawsze jest choinka kolorowa , w tym roku planujemy żywą i chce zrobić pare ozdob własnorecznie
|
|
|
|
#2683 | ||
|
Lady of Harley-Davidson
|
Cytat:
http://i1.kwejk.pl/site_media/obrazk...jpg?1316633350 http://i1.kwejk.pl/site_media/obrazk...gif?1316457849 http://i1.kwejk.pl/site_media/obrazk...peg?1316453542 Cytat:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=296165 powyzej masz naprawde kopalnie pomyslow, ja np swojemu TZ dalam w zeszlym roku na Gwiazdke halogeny do samochodu
|
|
#2684 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale teraz to już chyba 12-latka może być na nie za duża.. A może posiada jakiegoś ulubionego aktora/piosenkarkę itp.? Może jakieś gadżety związane z tą osobą ? Kiedyś była mania na taką myszkę Diddl i podczas mojego okresu uwielbiania jej dostawałam prezenty właśnie z tego Diddl'a i byłam zadowolona. Wpadł mi pomysł też na jakieś kosmetyki dla dzieci tzn. smakowe pomadki,jakieś fajne błyszczyki,bo zza małego wiem,że je mamie podkradałam. Póki co pomysłów więcej nie mam,ale służę pomocą .
|
|
#2685 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2686 |
|
Rozeznanie
|
myślę że dobry pomysł dla 12 latki dac jakies kosmetyki fajne albo np jakąś fajną torbę na ksiażki
|
|
|
|
#2687 |
|
Przyczajenie
|
Też myślę, że jakieś kosmetyki dla dziewczynek, albo na prawdę fajne gadżety, ubranka, żeby mogła wyglądać "nowocześnie". Mi samej strasznie się podobają Yengo kudłaki-przytulaki, mimo że stara krowa ze mnie, także 12-latce również powinny przypaść do gustu
Można je czesać, łączyć, przytulać.. sztuka ok.30 zł. Tak wyglądają: |
|
|
|
#2688 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Będąc dzisiaj w auchanie widziałam po 1zł małe pluszaki( na oko ma 10 cm) ze świątecznym szalikiem i czapką ,o ile się nie mylę . I chyba jutro jednego kupię dla kota . Dodatkowo zauważyłam już masę zniczy i kwiatów sztucznych .
|
|
#2689 | ||
|
|
Cytat:
Na razie ![]() Dla siostry nie polecałabym toniku, niech nie niszczy sobie cery ![]() Żel pod prysznic, zestaw do włosów /szampon, szczotka, gumki itp/ - używając tego będzie jej się kojarzyło ze świętami i z Tobą Do tego może: - pamiętnik -książka dla nastolatek -jakieś ubranie -torebka -kubek z imieniem -mp3,4 ? - grę planszową Napisz coś o jej charakterze. Dla - w miarę spokojnej, wrażliwej itp- może zestaw do haftowania? Dla lubiącej rośliny itp. może muchołapka? Dla miłośniczki zwierząt książka lub 'sztuczny' chomik? Jak mi jeszcze coś wpadnie, to dopiszę Mamie pewnie by się przydała patelnia. Rozłóż wydatek na raty, od teraz. Jak pisałaś, babci coś znajdziesz, ja wynajduję czasem fajne i praktyczne rzeczy w sklepach po 5 zł A TŻ jakie ma zainteresowania? ---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ---------- Cytat:
Jak dziewczyny nie zgłoszą innych pomysłów, jestem za
Majlo 13.03.2013 r. Melman Pers Cham Figiel-z zepsutą łapką Papugi 23 Króliki Maksiu 20.11.2010 MałeKróliki Edytowane przez Nimfa20 Czas edycji: 2011-09-22 o 16:18 |
||
|
|
|
#2690 |
|
|
Mam fajne gry świąteczne
I po lewej są jeszcze.http://www.gry.jeja.pl/4145,ubierz-choinke.html
Majlo 13.03.2013 r. Melman Pers Cham Figiel-z zepsutą łapką Papugi 23 Króliki Maksiu 20.11.2010 MałeKróliki Edytowane przez Nimfa20 Czas edycji: 2011-09-22 o 19:20 |
|
|
|
#2691 |
|
Raczkowanie
|
Przeglądając foldery znalazłam kilka zdjęć.
![]()
![]() ![]() Edytowane przez Inalinka Czas edycji: 2011-09-22 o 19:36 |
|
|
|
#2692 |
|
Raczkowanie
|
Jeszcze troszkę.
|
#2693 |
|
Zakorzenienie
|
piękne zdjęcia
|
|
|
|
#2694 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję wszystkim za pomoc
Ciasteczka to bardzo dobry pomysł, jeszcze do tego świątecznie udekorowane ![]() ![]() http://www.inspirander.pl/gotowanie/...zne-ciasteczka http://handmadeaga.blog.onet.pl/Pier...,ID274277813,n Narobiłam sobie ochoty
|
|
|
|
#2695 |
|
Zakorzenienie
|
Boże dziewczyny jak ja Wam strasznie zazdroszczę tego świątecznego optymizmu, planowania prezentów, potraw itd. Nawet nie wiecie jak bardzo
![]()
|
|
#2696 |
|
Raczkowanie
|
Mmmm mniam! Apetycznie wyglądają te ciasteczka.
Obowiązkowo w tym roku będę piekła pierniczki.Muszę rozejrzeć się po internecie za barwnikami w różnych kolorach,czy jak tam to się zwie. Mam w planach upieczenie około 10 chatek z piernika.. Mam nadzieję,że sobie poradzę.
|
#2697 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie wiem jak wygląda Twoja sytuacja, ale może wszystko się ułoży i kiedyś też będziesz czekać na ten okres ze zniecierpliwieniem![]() A ja coraz bardziej się nakręcam ![]() I chciałabym kiedyś pojechać na jarmark Bożonarodzeniowy, jakiś ogrooomny |
|
|
|
|
#2698 |
|
Wtajemniczenie
|
Tills, dzięki za przepis
![]() Ooo tak, zapach mandarynek = święta
|
#2699 |
|
Wtajemniczenie
|
92 dni do Wigilii
|
|
|
|
#2700 |
|
Zakorzenienie
|
raisab mi też się marzy taki jarmark
Co do kosmetyków dla młodszej dziewczyny - też myślę, że to fajny pomysł jak miałam 12-13 lat to najbardziej lubiłam prezenty od jednej cioci, bo zawsze to były jakieś kosmetyki (oczywiście przystosowane do wieku, więc nie szminki czy tusze do rzęs ). Od niej dostałam jakoś w wieku 13-14lat moje pierwsze perfumy ![]() Można jakieś zapachowe balsamy np z Avonu arbuzowe czy jakieś inne śmieszne, albo z Yves Rocher malina chociaż wszystko zależy od tego czy dziewczyna lubi takie rzeczy ![]() Co do babć, moja kocha czytać, więc problem mam zawsze z głowy, także nie pomogę za mocno. Co do patelni myślę, że to dobry pomysł
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:17.

Jakoś tak w październiku się pojawiają. 

Miałam zakładać, ale tak szukałam i szukałam, żeby zaraz nie było, że taki już był... 

"Psia dusza większa jest od psa i kiedy się uśmiechasz do niej, ona się huśta na ogonie"...
Nie wiem jak wygląda Twoja sytuacja, ale może wszystko się ułoży i kiedyś też będziesz czekać na ten okres ze zniecierpliwieniem