![]() |
#2671 |
Zadomowienie
|
Dot.: Poprawiamy maturę w maju 2009 :)
Witajcie
![]() U mnie dzisiaj słonko świeci ale straszny wiatr rano wiał także za ciepło nie jest. Wczoraj juz w nocy zaczęło lać i tak padało i padało i padało...calutki dzień i wieczór tez ![]() ![]() American to zazdroszcze juz wakacje masz,ja bede miała po egzaminie zawodowym czyli we wtorek ![]() ![]() Deborah oj chyba tak źle nie bedzie,trzymam kciuki oby Ci sie udało ![]() Nebya ![]() ![]() Nija i jak ten filmek??
![]() |
#2672 |
Zakorzenienie
|
Fajny
![]() Obejrzałam już dzisiaj 3 - o Islamie w Afryce, o Fatimie (supermarket z dewocjonaliami, padłam ![]() Interesuję się religiami ![]()
![]() |
#2673 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
Troche ten UŚ się rozpędził ![]() Cytat:
![]() Ale polonistyke chetnie bym studiowala (juz rok temu skladalam ale sie nie dostalam), zrobilabym licencjat i w miedzyczasie dostalabym sie na architekture wnetrz ktora bym rownoczesnie studiowaala (pogodzilabym) i mailabym 2 zawody tak to sobie rozplanowalam ![]() no ale niestety teraz juz nie bedzie to mozliwe i bede musiala czekac niewiadomo ile lat zeby sie dostac na ASP i w miedzyczasie nie zrobie nawet licencjatu na innych studiach żeby zapewnic sobie jakis zawod i wykształcenie ![]() A na ASP moge sie dostac nawet za 2-6 lat i co wtedy...zaczne studia w wieku np 23 lat bedąc z niczym a mogłabym juz meic licencjat z czegoś jako zabezpieczenie ![]() Cytat:
![]() Wiesz tu nie o wiedze chodzi ale o masakryczne egzaminy na ktorych chyba mozna liczyc jedynie na szczescie ![]() Zgadam się z tym, ze powinno byc cos tkaiego jak jakeis uczelniane biuro posrednictwa pracy gdzie studenci danej uczelni mogliby szukac pracy, zlecen na dorobienie itd. Co do przyborow i pomocy to niby sa stypendia naukowe (bo socjalne tylko na pierwszym roku) ale na uczelniach panstwowych sa one smiesznie niskie a wysoką srednią czesto trudno zdobyć. Pisalas ze masz egzamin we wtorek nastepny, ja mam teczke w poniedizalek i jeśli to przejde to tez mam we wtorek pierwszy egzamin ![]() Zobacyzmy czy nam sie uda, oby ![]() Na pewnym portalu o pracy zamieścilam swoje ogloszenie ze zdjeciem (jak w CV) i numerem telefonu i wczoraj w nocy dostawalam esemesy od jakeigoś napaleńca, że wyobraża sobie moje stopy, chciałby je fotografować, wąchac i... lizać ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez 201707171556 Czas edycji: 2009-06-14 o 22:27 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2674 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Jak tak sobie myślę o studiach, to chyba jest coraz gorzej. Dawniej studia były czymś wyjątkowym, dla bardzo uzdolnionych. Kandydat był wniebowzięty, bo będzie studiwać na uniwersytecie czy akademii, a rodzina bardzo dumna. A teraz co jest? Studia stają się normalną sprawą, taką jak podstawówka czy gimnazjum. Powstaje mnóstwoooo uczelni państwowych, gdzie chyba tylko medycyny nie można studiować (całe szczęscie). Kto zapłaci, ma wyższe wykształcenie. W Krakowie jest Krakowska Szkoła Wyższa, czyli inaczej Kup Sobie Wykształcenie. Często już pracodawcy zastrzegają sobie w ogłoszeniach, że nie chcą po KSW absolwentów. Orientuję się mniej więcej o swoim wymarzonym kierunku i jak widzę, że fizjoterapię można studiować na jakiś prywatnych szkołach handlowych czy zarządzania to ręcę opadają ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2675 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oby się udało ![]() Z tymi zdjęciami to trzeba uważać ![]() Ja to zawsze staram się dokładnie czytać ogłoszenia ale i tak w 100% nie jest się pewnemu czy to aby taka praca jak napisano w ogłoszeniu ![]() Cytat:
![]() Jak mi się niedobrze pisze na tym laptopie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2676 |
Zadomowienie
|
I jeszcze jedno
![]() Patrzyłam sobie dziś na limit miejsc na awf w Katowicach i wzrósł z 108 na 144, bo znieśli niestacjonarne ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2677 |
Zadomowienie
|
Matko!
![]() ![]() Ja idę opylić resztki książek ![]() ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2678 |
Zadomowienie
|
Heejjj , Hooo
![]() ![]() Wczoraj miałam mega dzień trolla-leniwca ![]() ![]() Dziś zaczełam powolutku brać się za biznes plan mojej firmy , ale mam wątpliwości czy to wypali i mysle o czymś innym choc sklep internetowy jest najprostrzy ![]() No i przemyślałam moje studia i rozważam 3 opcje : 1. zarządzanie na ug 2. msg na ug 3. na nic juz nie pójde w tym roku ![]() Ogolnie jak przejrzałam plan msg to stwierdziłam ,że jest całkiem inny niż myślałam i generalnie bardzo podobny do zarządzania . Tylko nei wiem czy po takim kierunku latwo o prace ![]() ![]() No i kurde ten dojazd do sopotu .. jak mam pomyslec ze bede musiała jezdzic codziennie az do sopotu to az sie we mnie gotuje.. no ale trzeba troche poswiecen .. moze na prawko pojde to bedzie łatwiej niz autobusem.. A i nie pochwaliłam się ![]() ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez AmericanGirl Czas edycji: 2009-06-16 o 13:06 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2679 |
Zakorzenienie
|
AmericanGirl Jaki masz pomysł na firmę? Jaki sklep internetowy? Nam chyba możesz zdradzić
![]() ![]() Gratuluję ![]() U mnie trochę się pozmieniało ![]() ![]() Moja mama wzięła pożyczkę, żebym zapłaciła zaliczkę za pokój (byłam dziś oglądać), ale ja nie mam sumienia wydać tych pożyczonych pieniędzy, nie wiedząc co nas dalej czeka.
![]() |
#2680 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nija faktycznie nie ciekawie ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2681 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzisiaj dzwonili do mnie z Orange z zaproszeniem na rozmowę kwalifikacyjną ![]() ![]() Jakbym studiowała zaocznie w innym mieście i tam mieszkała, to i tak rodzice i babcia musieliby mi pomóc. Inaczej nie dałoby rady, 500zł pokój, ok. 300 studia, do tego jedzenie, bilet, kosmetyki, książki, kserówki. A ja zarobiłabym max 100zł. Nie zdecyduję się na to, nie wiedząc co będzie dalej ![]() Jeżeli nie dostałabym tej pracy w Orange, to pójdę na kolejny półroczny staż (praca 7-15, nie ma problemu z dojazdem) i postaram się zrobić wreszcie prawo jazdy i ewentualnie wtedy pożyczyć pieniądze na jakiś używany samochód, którym mogłabym dojeżdżać do pracy ![]()
![]() |
![]() |
#2682 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Szkoda , że musisz przełożyc swoje plany ale może jeszcze jest szansa , żeby wszystko się wyjaśniło / ułożyło i może dasz rade pojsc na studia . Pomysł na biznes mam tylko nei jestem pewna czy dostane na sklep internetowy dotację . W sumie musze zaryzykować , tylko nie wiem skąd wezme żyrantów ale to zostawie na koniec . Pójde w przyszłym tygodniu dowiedziec się o jakieś szkolenia i bede pisać biznesplan. Chciałbym otworzyc sklep z odzieżą damską i dodaatkami i chciałabym na zamówienie sprowadzac orginalne torebki np z włoch tj LV Gucci bo duzo osób chciałoby kupic a strasznie cięzko dostac nawet w takim duzym miescie jak moje . Jeszcze wszystko przemysle bo cały czas po głowie mi chodzi budowlana firma taka remontowa ..
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2683 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2684 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Hehe Nie wierzę, że w Gdańsku tak trudno o ciuchy z włoskie ![]() ![]() Firma remontowa to też niezły pomysł ale nie zawsze wygra się przetarg i trzeba często ryzykować. Jakiś czas temu miałam w planach założenie własnej firmy ale jak pomyślałam o naszym "kochanym" Urzędzie Skarbowym to mi się odechciało. Bo to trzeba bardzo, bardzo dobrze przekalkulować, czasami wyjdzie, że kompletnie się nie opłaca, bo podatki będą drogie. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2685 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Od wczoraj jeżdżę na ćwiczenia oka i zafundowałam sobie dietę Nie wiem ile w niej wytrwam, ale już patrzeć na siebie nie mogę Cytat:
Cytat:
Cytat:
American Gratulacje edit. Nareszcie pojawiają się moje posty! ![]() ![]() Poprawka, zeżarło nie tylko emotki- część zacytowanych postów też- wściekne się z tym komputerem !
Edytowane przez nebya Czas edycji: 2009-06-16 o 20:50 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2686 |
Zadomowienie
|
dziewczyny plis powiedzcie mi na jakiej stronce sie sprawdza swoje wyniki matury??
bo kurde juz wypadalam z tego szalu i teraz nie mam sie nawet kogo zapytac ;p z gory dzieki za odp ![]()
![]() |
![]() |
#2687 |
Zadomowienie
|
Niestety po pierwsze wyników jeszcze dwa tygodnie nie ma, po drugie nie wszystkie wojewodztwa mogą sprawdzać, a te co mogą to chyba różnie sprawdzają. Ja wyniki mam na stronie mojego OKE.
![]() |
![]() |
#2688 |
Zadomowienie
|
no wlasnie cos mi sie kojarzylo, ze na stronie oke jest, ale jak weszlam to jeszcze nic nie ma. no ok zatem dzieki i zycze powodzenia
![]()
![]() |
![]() |
#2689 |
Zadomowienie
|
Nebya no właśnie
![]() ![]() Dziewczyny a ja ostatnio to powoli nabawiam się nerwicy czekając na wyniki ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2690 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2691 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dalej dzisiaj szukam jeszcze jakiegoś kierunku innego, ale nic nie mogę znaleźć ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2692 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Włoskich torebek w gdańsku brak - ba , nawet w gdyni szukałam i nic . Tzn jakieś nieliczne cudeńka się znajdzie , ja szukałam kuferka LV i do dziś nie moge dostać . Kiedyś były w gdansku 2 sklepy co takie torebki /paski mieli ale wyburzyli ![]() Co do firmy remontowej to ja nie chcialabym takiej duzej co walczy o przetargi ![]() Przyszły teść owszem pracuje jako taki pan ( ![]() Ja tak sobie kalkuluje juz w sumie od roku chyba - głównie jesli chodzi o sklep odzieżowy ( kiedys chciałam normalny sklep w centrum ale ze musi byc swietna lokalizacja zeby cokolwiek zarobić , to jak zobaczyłam cene lokalu 15 ooozł /mc to wole jednak sklep internetowy a może za 2 lata pomyśle o normalnym - jak cokolwiek z tego wyjdzie ![]() ![]() Sorry ze was tak o moich planach zanudzam , ale jak zaczynam cos robic to moge tylko o jednym gadac wybaczcie ;* Cytat:
![]() ![]() Nie ma co się moja droga stresować i tak musi być dobrze ![]() Jade dzis zawieść mój indeksior i z koleżanką do biblioteki { hehe kończy 2 rok na uczelni gdzie sie uczyc nie trzeba (turystyka i rekreacja) - na zaden egzamin sie nie uczyła a wczoraj dzwoni ze musi napisac prace i nie chce zrzynac z internetu ![]() A poki co pędze robic obliczonka do mojego biznesplanu ![]() WIADOMOŚĆ PRZEŁADOWANA GRAFIKĄ - ołłl co tu się z wizażem dzieje , pare emotek a oni takie rzeczy pisza ![]() ---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ---------- Cytat:
Elektroradiologia tez brzmi neizle - a na jakich uczelniach te kierunki ??
Edytowane przez AmericanGirl Czas edycji: 2009-06-17 o 12:45 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2693 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ratownictwo medyczne jest na każdej uczelni medycznej. Elektroradiologia prawie też. Polega to na tym, że robisz EKG, RTG, tomografię i itp. Oba te kierunki są tylko na licencjacie. Więc jak by nie patrzyć tylko 3 lata nauki, ale czy mnie to by satysfakcjonowało? ![]() ![]() ![]() American chcesz na skandynawistykę, a nie orientujesz się o progi na różne filologię na UG? Nad morze też bym mogła wyjechać ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2694 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
germanistyka (69,75) , slawistyka(68.6) ,klasyczna (21), romanistyka ,rosyjska (85,8) no i na lingwistyce nie wiadomo jaki bedzie bo to nowy kierunek . I liczysz sobie pkt : np anglistyka : angielski x 0.6 x 1,5(za rozsz.) , historia x 0,2 x 1.5 , polski 0,2 x 1,5 * te pogrubione to kierunki na których nie trzeba znac jezyka od podstaw . Poza tym ciekawym kierunkiem jest rosjanoznawstwo - tez sie uczy jezyka jak na filologii ale bardziej pod kontem polityczno-ggospodarczym ten kierunek i neurobiopsychologia na psychologii - dla tych co umieją cos z biologii :P elektro. brzmi ciekawie ![]()
Edytowane przez AmericanGirl Czas edycji: 2009-06-17 o 13:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2695 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jak to wygląda od strony przepisów? Sklep internetowy traktują tak samo jak "normalny" ? Sama będziesz robić biznes plan? Najgorszy początek ale jak dobrze zareklamujesz sklep to na pewno będzie zainteresowanie ![]() No i możesz wysyłać do wszystkich miast w Polsce ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2696 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie wiem jak to traktują , normalnie chyba jako sklep internetowy . Na początku myslałam ze na takie cos nie dadza dotacji ale spotkalam kilka przypadków wiec jednak dają ![]() Biznes plan mam zamiar sama pisac , najgorzej z płynnoscia finansowa . ale jak napisze dam do sprawdzenia cioci mojego TZ ![]() Mam zamiar rozreklamowac sklep na wizazu , na wp i jeszcze gdzies ![]() Ja tam lubie ryzykować więc zaryzykuje ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2697 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cały dzień przeglądałam dzisiaj kierunki na wszystkich większych uczelniach w całej Polsce i nico ![]() 1. Na jakąś neofilologię raczej nie mam szans ![]() 2. Ratownictwo może i ciekawe, ale praca płatna bardzo nisko ![]() ![]() 3. Myślałam też o pielęgniarstwie, ale tyle się słyszy o strajkach, niskich płacach, że sama nie wiem. Ale jak coś to na WUM-ie, bo tam ledwie 1os/miejsce. Choć wizja bycie oddziałową na jakimś znanym oddziale to coś ![]() 4. Pedagogika, konkretniej surdopedagogika czyli niesłyszące dzieci, to ciężko by mi się było dostać, bo ino polski chcą. 5. No i ta elektroradiologia, jedynie co mnie zatrzymuję przed nią to to, że jest to praca bezpośrednio z maszynami, a z pacjentem to tak mało. 6. A i jeszcze SGGW i dietetyka, ale siedzieć w żarcie to mi się nie uśmiecha, a i pewnie duża konkurencja w zawodzie ![]() 7. Mało jest czegoś konkretnego dla mnie ![]() Podsumowując dalej nie mam 100% zabezpieczenia... Dobrze, że rekrutacja na elektro, pielegniarstwo, dietetykę, ratownictwo czy filologię jest mniej więcej do 5-7 lipca, to można to załatwić jak się dowiem o wynikach i egzaminach. I jeszcze dziś zorientowałam się, że na awf do poznania nie ma testów, ale rekrutacja kończyła się 30 maja ![]() ![]() ![]() Nic mi nie wychodzi, dół jak stąd do jądra ziemii... wrrrrr Wiem tylko jedno. MUSZĘ WYJECHAĆ! ![]() Nija jak sytuacja? polepszyło się? ![]() Nenya89 pisałaś kiedyś, że psychologia jest tylko na kilku uczelniach, a ja dziś co chwila ją widziałam ![]() Nebya co tam? jak nastrój? ![]()
![]() Edytowane przez gwiazda89 Czas edycji: 2009-06-17 o 18:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2698 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Na pielęgniarstwo odradzam - moja mama jest pielegniarką i szczerze mówiąc zadnych perspektyw ani normalnych zarobków . Choc prace raczej łatwo znalezc - ale to jedyny plus. Jak dla mnie elektrologia i dietetyka brzmi najlepiej . Dietetyka , faktycznie spora konkurencja ale bardzo duzo możliwosci : mozna miec swoj gabinet , pracowac w szpitalu / przychodni , w salonach spa albo siłowniach ..Duzo mozliwosci na ew dorobienie ![]() A skoro tak chciałabys z ludzmi pracowac nie myslisz o psychologii ? Na ug specj. neurobiopsychologia jest nowością i kierunkiem między wydziałowym chyba wiec brzmi obiecująco .
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2699 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jak to skończyła się 30 maja ![]() ![]() ![]() Nic się nie polepszyło, co się miało polepszyć... ![]() Wtedy już będę mogła bez przeszkód szukać pracy w każdym CH w okolicy nie martwiąc się o dojazd ![]() ![]() Jeżeli zdam prawko do października - zapiszę się na studia w tym roku. Jeżeli nie - za rok. ![]()
![]() |
![]() |
#2700 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Też muszę wyjechać- prosta przyczyna, potrzeba zmian i to radykalnych ![]() Ze wszystkich podanych przez Ciebie kierunków najbardziej sensowna wydaje mi się być elektroradiologia- sama się nad tym zastanawiałam. Dietetyka jakoś mi się nie widzi, ale to Tobie ma odpowiadać- moja koleżanka studiuje, mają dużo chemii jak dla mnie to by było ok, ale reszta mi nie leży i ta praca w jedzeniu- N-U-D-Y. Ale ja to ja, Tobie może podpasować. ![]() ![]() Nastrój lepszy, ale jeszcze wiele brakuje do dobrego. Moja koleżanka dzisiaj mi powiedziała, że dopóki ja nie zaakceptuje siebie ludzie będą mnie unikać, bo nikt nie chce przebywać z użalającą się osobą. Pewnie to prawda, ale ciężko jest się zaakceptować. Wielu ludzi mi mówi, że rozm. 42 to nie tragedia, że to normalny rozmiar itd. ale ja naprawdę mam dużo kompleksów na tym tle ![]() ![]() ![]() ![]() To się znowu poużalałam- przepraszam. ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:57.