![]() |
#2671 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo- sierpniowe 2009 !
Dziewczyny pamiętajcie, że wózki mają gwarancję, która już "leci" od momentu kupienia, dlatego najlepeij jest kupić wózek na samym końcu, żeby nie przestał połowy gwarancji
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2672 | |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
![]() uwazasz ze wytrzymam jeszcze conajmniej 5 miesiecy? ![]() a kit z gwarancja, a co mu sie moze stac mialam 3 wozki i z zadnym nic sie nie stalo a nie byly one jakos szczegolnie drogie ![]()
![]() |
#2673 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Muszę Wam powiedzieć ze rzeczywiście było coś widać na usg...ale z jednej strony lekarz powiedział że może to być siusiak...a z drugiej strony "siusiaki" na usg się "świecą" (ciężko mi było to sobie wyobrazić ![]() ![]() A pomyłki się zdarzają...więc nie ma się co nastawiać ![]() ![]()
![]() |
#2674 | |
celebriti
|
Cześć Dziewuszki.
Musiałam nadrobić zaległosci, jesssu ja o wozkach nie mam pojecia, widzialam kiedys taki 'retro' i bardzo mi sie podobal ale czy jest funkcjonalny? Wygladal jak z lat 20-stych, stylizowany ![]() Powiedzcie czy w zwiazku z tym, ze na spacery bedziemy chodzic juz po wakacjach, wozek powinien byc do tego przystosowany czy kierujecie sie wylacznie gustem? Co do ksiazeczki NFZ lub karty, ze mna jest tak. Mieszkam obecnie w innym miescie niz jestem zameldowana, mam tutaj lekarza pierwszego kontaktu ale do gin chodze prywatnie, chcialabym rodzic tutaj czy w zwiazku z tym powinnam zaswiadczenie wziac ze tutaj sa odprowadzane moje skladki? Moj TZ mieszka jeszcze w innym miescie i niewiadomo czy koniec koncow nie wyladuje w szpitalu jeszcze gdzie indziej... oj, Ksiazeczki oczywiscie zadnej nie posiadam, gdyz studiuje a u rodzicow nie jestem zapisana... jesli wyda wam sie to absurdalne co pisze to powiedzcie prosze czy ktoras z was wie cos na temat ubezpieczenia osob studiujacych? moze ktoras z was jest w podobnej sytuacji? do gin wybieram sie pod koniec stycznia na 2 wizyte, musze powtorzyc badania mam niestety erytrocyty w moczu ![]() aaa wlasnie, jestem tu chyba jedyna ktora nie chce znac plci dziecka ![]() wole niespodzianke hihi za to poszukuje juz na wszelki wypadek ubran ciazowych, takze gdy wam sie cos trafi fajnego pochwalcie sie, choc narazie nic a nic mi nie przybywa... dodam ze to 9 tydzien
Edytowane przez groszkolino Czas edycji: 2009-01-13 o 11:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2675 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Groszkolino, taki wózek stylizowany na lata 20 wklejałam jakoś na początku wątku,bo sama się w takim zakochałam. Robi je np. Inglesina, ale ceny powalają - ok 4000/5000 ! :-( Edytowane przez truheart Czas edycji: 2009-01-13 o 11:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2676 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Napisałam już zapytanie co do spacerówki, więc dam ci znać jak odpiszą. Wnerwię się jak nie ma możliwości całkowitego rozłożenia. Przy pierwszym, większym zastrzyku gotówki...kupuje !!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2677 | |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
haha ja tez napisalam - juz pare godz temu ![]()
![]() |
#2678 | |
Wtajemniczenie
|
Karolinak82 to super, że dzidzia i Ty jesteście zdrowe
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() groszkolino niestety nie wiem nic na ten temat ![]() Ja na wózkach się nie znam, ale widzę, że muszę nadrobić zaległości ![]() ![]()
![]() |
#2679 |
Zakorzenienie
|
Jestem zawiedziona Svinecko... ty tez ???
"oparcie jest rozkładane jednak nie zupełnie do pozycji leżącej, na moje oko tak do 140 stopni" Wypowiedz się jako mama z tak rozkładanym wózkiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2680 | |
celebriti
|
hihi ja tez na wozkach sie nie znam, na niczym sie nie znam co dotyczy maleństwa, dlatego czytajac ten watek widze ze czeka mnie dluga leeeektura
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2681 | |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
![]() jednak na moje oko 140stopni to tak pol lezaco i mnie sie wydaje, ze 6-7 miesieczne dziecko moze spac w ten sposob musialabym na zywo zobaczyc te "140stopni" ehh wiedzialam ze tak bedzie
![]() |
#2682 |
Przyczajenie
|
czesc wszystkim dobrze za znalazlam ta stronke bo z nudow mozna na glowe dostac siedzac w domu pol dnia sama ja to njachetniej juz dawno kupilabym wozek lozeczko itd. ale mam niestety jeszcze duzo czasu. jak narazie zalapalam dola bo zaczynam czwarty miesiac a moj brzusiu nic a nic nie rosnie jestem plaska (brzuch
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2683 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zadzwoniłam do męża, a on mnie do pionu postawił i uzmysłowił, że całkiem płasko to 180, więc ja się nie poddaję. Sama lubię wyżej spać ![]() Pozdrawiam Monike.P21 z nami szybko czas leci ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2684 | |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
na ale na poczatek to jest gondola ![]()
![]() |
#2685 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A fotelik kupimy najwyżej osobno ![]() Cytat:
![]() Moja fasolka na ostatnim usg tez spała ... i pani gin się śmiała ze przecieraz sobie oczka i chyba ją obudziłyśmy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() cześć Tru!!! ![]() Opowiadaj! Jak tam przeprowadzka? Były oszczędności i chleb z serkiem? ![]() No i jak tam MUMI??? Buziaczki dla niej i maluszka! ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2686 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przeprowadzka ciężko...cały weekend latania z kartonami, torbami, rozpakowywanie, kursy na śmietnik, brzuch mnie rozbolał, wczoraj zostałam w domu, ale i tak dalej rozpakowywałam kartony. Mam dość psychicznie i fizycznie. A i tak wielu rzeczy jeszcze nie ma. w salonie stoją kartony z nieskręconymi szafkami oraz mega karton od telewizora, którego TZ nie chce wyrzucić, bo mówi, że musi sprawdzać czy tv działa noramlnie po przeprowadzce, ALE nie mamy jeszcze podłaczonej tv ani internetu więc to wszystko tak sobie stoi... nie mam też płyty podłączonej więc dziś rano musiałam prosić telefonicznie mamę o ugotowanie ryżu, bo nawet nie miałam do zupy, którą z resztą tez mi dała, bo ja sobie tam jeszcze gotowania nie wyobrażam. Ogólnie dobrze, że w końcu na swoim, ale nawet nie mogę się rozłożyć na kanapie, bo zawalona jakimis technicznymi gratami ![]() W łazience nie ma jeszcze szafek więc wszystko stoi na podłodze i zlew niezamontowany, garderoba w proszku, w kuchni dopiero mają przyjśc i zamontować oświetlenie sufitowe więc narazie bujam się z podszafkowymi światełkami. Mumi chyba dobrze, choć nie rozmawiałam z nia od porodu, przysłała mi dwa zdjęcia Boryska, jest bardzo podobny do swojego taty ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2687 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wszystko kupuję na allegro ![]() Wczoraj będąc u lekarki poruszyłam z nią sprawę rosnącego brzucha. Bo u mnie tydzień 12 i nie dopinam sie już w większość spodni. Powiedziała mi, że to jeszcze nie rośnie brzuch od dzidzi tylko przez hormony które spowalniają pracę jelit. (Faktycznie mój brzuch rano jest prawie płaski a wieczorem wyglądam jakbym była już w conajmniej 5 miesiącu ![]() Edytowane przez frida110 Czas edycji: 2009-01-13 o 12:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2688 |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
loo matko tru mnie tez niedlugo czeka przeprowadzka - jeszcze z dzieckiem to juz w ogole masakra
ale wlasniee zeby miec lzej my chcemy najpierw dokonczyc wszystko na tip top zeby moc sie wprowadzic i normalnie mieszkac, czyli gotowac itp dlatego juz teraz zajelismy sie telewizja, internetem, telefonem, kuchenke w kuchni mamy wiec nawet jak meble jeszcze nie przyjda to kuchenka do gotowania bedzie stala poza tym lazienka itp wszystko chcemy zrobic do konca, wysprzatac mieszkanie, skrecic meble i dopiero sie wprowadzic
#2689 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2690 |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
my wspolnie stwierdzilismy, ze skoro tyle sie przemeczylismy to juz miesiac w ta czy w ta nas nie zbawi
wiadomo, ze chcielibysmi juz i teraz no ale jaka radosc bedzie z wprowadzenia sie do pieknego czystego i urzadzonego mieszkanka poza tym mowie, nie jestesmy sami, a synek musi miec jakies warunki zapewnione w koncu to dziecko ahh juz nie moge sie doczekac swojego gniazdka jeszcze zostala sypialnia i kibelek do zrobienia ![]() a tak to jeszcze tylko zostala tapetka w salonie, pomalowanie pokoju malego i zrobienie mazow w przedpokoju
#2691 |
Zakorzenienie
|
Svinecko zazdroszczę Ci tak mądrze myślącego małża
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2692 |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
heh ale malz nie ma tu nic do rzeczy - przeciez on nie ma nic do gadania
![]() nie no zartuje - ale wydawalo mi sie, ze to normalne, ze jak sie ma gdzie mieszkac to sie wprowadza po skonczonym remoncie a nie przed - no bo w koncu jak i jak dlugo bedziesz funkcjonowac bez kuchenki np? ja sobie nie wyobrazam zwlaszcza z dzieckiem - no musze mu zrobic obiad
#2693 |
Zakorzenienie
|
Pewnie, z dzieckiem to już w ogóle wszystko musi byc na tip top.
Nie wiem ile mogę funkcjonowac bez kuchenki, to się okaże ![]() ![]() mam ochotę położyć się w łóżku i leeeeżeć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2694 | |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
musze miec od poczatku na tip top i czysciuto ![]() ![]() no wlasnie i moc spokojnie sie polozyc ![]()
![]() |
#2695 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja dzisiaj rano zaczęłam myślec jak by tu przemeblować pokój zeby wstawić łóżeczko i zrobić fajny kącik dla dzidzi ... ojjj cieżko będzie ![]() Lóżko 2x2,20 m, 2 szafki nocne ... telewizor, komputer, szafa, szafka, komoda, stolik, 2 pufy i fotel 2 osobowy rozkładany ... ehhh i to na 30 m2 w pokoju z dwiema skośnymi ścianami na suficie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2696 | |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
my mamy mala sypialnie wiec lozko niestety bedziemy miec 2x1.40 tylko ale wlasne ![]() a lozeczko bedzie stalo pod sciana przy zabudowie - troche ograniczy dostep do tej czesci szafy ale w koncu nie bedzie stac tam wiecznie
![]() |
#2697 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2698 |
Zakorzenienie
|
Aniu a myślicie z Tż o czymś własnym? Czy to narazie zbyt dalekie plany?
Ja całe szczęście mieszkam we własnym m. |
![]() ![]() |
![]() |
#2699 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Myślałam o tym fotelu tylko na czym goście będą siedzieć? Bo my ten pokój to mamy taki sypialniano - gościnny ![]() No nic ... pozyjemy zobaczymy ![]() Cytat:
![]() Tż myślał tez zeby zrobić jeszcze jeden pokój, bo kawaałek strychu mamy, ale nie wiem czy jest sens na 1 rok ![]() Na górze mamy pokój, łazienkę i siostra ma pokój ... no i jeszcze ten kawałek strychu ... aale to kolejne wydatki ![]() Edytowane przez Ania0104 Czas edycji: 2009-01-13 o 13:22 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2700 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Założyłam dziś normalne dżinsy pierwszy raz od jakiegoś czasu i mnie cisną w brzuch niesamowicie, chyba juz nie będę mogła ich nosić ![]() A Ty w końcu pokupowałaś juz jakieś ciążowe ciuchy? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:17.