Mamusie lipcowo- sierpniowe 2009 ! - Strona 89 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-01-12, 20:48   #2641
AnnGe
Raczkowanie

Dot.: Mamusie lipcowo- sierpniowe 2009 !

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
hehe moj twierdzi podobnie - ale na szczescie ciaza pojedyncza

ja tez z 3 bym nie wytrzymala a tym bardziej, ze moj maly to zywe srebro

ja mieszkam kolo lasu i tez chodze na spacery po drodze z wertepami i nie pompowane kola mi w tym nie przeszkadzaly - bardziej przeszkadzal mi ciezar wozka
No właśnie u mnie na odwrót, ja byłam zadowolona z tych pompowanych, a jak przeszłam na spacerówkę z piankowymi to mój Tz musiał go pchać bo ja nie dawałam w lesie rady.

Mój synek też potrafi dać popalić, teraz śpi więc mogę popisać spokojnie, bo tak bym oglądała zabawki na allegro albo jeździła autkami. Ja już mam dość boba budowniczego, jak bedziemy mieli córcię to może w końcu jakaś babską bajkę włączymy
Stary 2009-01-12, 20:50   #2642
AnnGe
Raczkowanie

No właśnie ja też muszę się zapytać mojej jak jej sie podoba. Widziłam też inną mamę na spacerku, wózek prezentuje sie fajnie. Taki normalny żaden kosmita
Stary 2009-01-12, 20:54   #2643
UnholyOne
Ola-Unhola

http://dino.sklep.pl/nowy/advanced_s..._description=0

Nowe wózki mutsy. fajne wizualnie i nawet nie takie ciężkie.

hej dziewczyny,
Od wczoraj w końcu czuje sie lepiej, jeżeli chodzi o mdłości, wymiotki itp. Stwierdziłam, że lepiej niż leżenie w domu robią mi wyprawy do np. rodziców - nie chodzi o przejazd, tylko samo wyszykowanie się, a potem posiedzenie i pogadanie

Od weekendu mam masakrę w domu, totalna złośliwośc rzeczy martwych.
Od soboty godz.14 do niedzieli do 15 (25h) nie było prądu. W 3 słupy wysokiego napięcia coś wjechało i je połamało. A że mamy wszystko na prąd w domu nie można było funkcjonowac. Brak ogrzewania, wody, kuchenki, czajnika itp itd .... Pojechałam do rodziców )
A wczoraj na dokładkę popsuła się pralka, a mam takie zaległości w praniu (kiepsko się czułam i nie za bardzo nadawałam się do prac domowych), to teraz mam za swoje. Mogłam pra wcześniej

Idę położyc małego, bo jutro przedszkole. Może zajrzę później.
buziaki
Stary 2009-01-12, 21:01   #2644
AnnGe
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
http://dino.sklep.pl/nowy/advanced_s..._description=0

Nowe wózki mutsy. fajne wizualnie i nawet nie takie ciężkie.

hej dziewczyny,
Od wczoraj w końcu czuje sie lepiej, jeżeli chodzi o mdłości, wymiotki itp. Stwierdziłam, że lepiej niż leżenie w domu robią mi wyprawy do np. rodziców - nie chodzi o przejazd, tylko samo wyszykowanie się, a potem posiedzenie i pogadanie

Od weekendu mam masakrę w domu, totalna złośliwośc rzeczy martwych.
Od soboty godz.14 do niedzieli do 15 (25h) nie było prądu. W 3 słupy wysokiego napięcia coś wjechało i je połamało. A że mamy wszystko na prąd w domu nie można było funkcjonowac. Brak ogrzewania, wody, kuchenki, czajnika itp itd .... Pojechałam do rodziców )
A wczoraj na dokładkę popsuła się pralka, a mam takie zaległości w praniu (kiepsko się czułam i nie za bardzo nadawałam się do prac domowych), to teraz mam za swoje. Mogłam pra wcześniej

Idę położyc małego, bo jutro przedszkole. Może zajrzę później.
buziaki
Faktycznie fajne wózeczki Spacerówka nawet się rozkłada...
Co do mdłości to współczucia Będzie lepiej juz niedługo na pewno
Stary 2009-01-12, 21:05   #2645
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Napisane przez AnnGe Pokaż wiadomość
No właśnie u mnie na odwrót, ja byłam zadowolona z tych pompowanych, a jak przeszłam na spacerówkę z piankowymi to mój Tz musiał go pchać bo ja nie dawałam w lesie rady.

Mój synek też potrafi dać popalić, teraz śpi więc mogę popisać spokojnie, bo tak bym oglądała zabawki na allegro albo jeździła autkami. Ja już mam dość boba budowniczego, jak bedziemy mieli córcię to może w końcu jakaś babską bajkę włączymy
wiesz ja te w spacerowce tez mialam nie najlepsze - ale te kola w tych nowych wozkach trojfunkcyjnych sa inne niz male plastikowe w spacerowce

heh bob budowniczy mowisz....u mnie spiderman, power rangers i inne glupoty

a maly jest fajnem zolnierzykow czolgow i karabinow - taki etap

ja tez mam nadzieje na corcie ale cos czuje ze chlop bedzie drugi

Cytat:
No właśnie ja też muszę się zapytać mojej jak jej sie podoba. Widziłam też inną mamę na spacerku, wózek prezentuje sie fajnie. Taki normalny żaden kosmita
no wlasnie o to tez chodzi - ze jest taki normalny, nie podobaja mi sie te wymyslne wozki a trojkolowe to juz w ogole jak dla mnie kosmos
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-12, 21:09   #2646
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

AnnGe popatrz - te ze skrecanymi mniejszymi kolami z przodu tez maja pompowane wszystkie kola

http://www.allegro.pl/item522744207_...or_pompka.html
Stary 2009-01-12, 21:14   #2647
AnnGe
Raczkowanie

Cytat:
wiesz ja te w spacerowce tez mialam nie najlepsze - ale te kola w tych nowych wozkach trojfunkcyjnych sa inne niz male plastikowe w spacerowce

heh bob budowniczy mowisz....u mnie spiderman, power rangers i inne glupoty

a maly jest fajnem zolnierzykow czolgow i karabinow - taki etap

ja tez mam nadzieje na corcie ale cos czuje ze chlop bedzie drugi

no wlasnie o to tez chodzi - ze jest taki normalny, nie podobaja mi sie te wymyslne wozki a trojkolowe to juz w ogole jak dla mnie kosmos
he he mój jak mu coś nie pasi to bierze karabin że mnie zastrzeli...no cóż mam nadzieję że wyrośnie albo mały psychopata rośnie

mój Tz najpierw wybrał taki wózek że nie wiedziałam jak mu to wybić z głowy! http://dino.sklep.pl/nowy/3tec-abc-d...is-p-2249.html ale widziała na żywo i ten kubełek w wersji spacerowej go przekreślił ufff...
Stary 2009-01-12, 21:16   #2648
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
he he mój jak mu coś nie pasi to bierze karabin że mnie zastrzeli...no cóż mam nadzieję że wyrośnie albo mały psychopata rośnie

mój Tz najpierw wybrał taki wózek że nie wiedziałam jak mu to wybić z głowy! http://dino.sklep.pl/nowy/3tec-abc-d...is-p-2249.html ale widziała na żywo i ten kubełek w wersji spacerowej go przekreślił ufff...

looo mamo kosmos
Stary 2009-01-12, 21:18   #2649
AnnGe
Raczkowanie

też się zachycałam tym wózkiem koła duże skrętne, duży kosz, amortyzacja, spiworek...ale mój kręci nosem
z tej firmy miałam spacerówkę jakość taka sobie, ale widziałam go na ulicy i wygląda fajnie
Stary 2009-01-12, 21:28   #2650
AnnGe
Raczkowanie

kosmos ten ABC i to fest jeszcze innym mnie nęka ale jeszcze mu go wybiję http://www.ceneo.pl/showPicture.aspx?productID=1896263
gdybym rodziła na wiosnę to oki, do zimy maluch już by siedział i gondola była by zbędna, a tak nie pasuje mi ta wersja..
Stary 2009-01-12, 21:48   #2651
eleeri
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jusali Pokaż wiadomość
Dziewczyny, która z was juz odczuwa ruchy dziecka??
Ja nic nie czuję Kompletnie nic.

Cytat:
... mi też te bexy się podobająMają duże fajne gondole i są nie za drogie. A próbowałaś go w sklepie, bo ja jeszcze nie i nie wiem jak się prowadzi. Dla mnie najważniejsze aby spacerówka miała rozkładane plecy a nie kubełek! Mi się podoba wersja z 4 kółkami, jakoś praktyczniejsze mi się to wydaje.
Jeździłam nią trochę po sklepie, nawet fajnie się prowadzi. Mój mąż był tym wózkiem zachwycony

Cytat:
Napisane przez Malga19 Pokaż wiadomość

WLansie zasnawiamy sie nad plciami i imionami...
a wy dziewczyny jak myslicie kogo bede miala:
2xsyn
2xcorka
syn i corka???? typy poprosze??

Pozdriaiwam
Ja obstawiam parkę . Za jednym zamachem będzie chłopiec i dziewczynka

http://suwaczki.maluchy.pl/li-38235.png

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72900.png

eleeri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-12, 22:15   #2652
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
kosmos ten ABC i to fest jeszcze innym mnie nęka ale jeszcze mu go wybiję http://www.ceneo.pl/showPicture.aspx?productID=1896263
gdybym rodziła na wiosnę to oki, do zimy maluch już by siedział i gondola była by zbędna, a tak nie pasuje mi ta wersja..

o nieee taki kwadraciak tez mi sie nie podoba
Stary 2009-01-12, 22:34   #2653
AnnGe
Raczkowanie

Cytat:
o nieee taki kwadraciak tez mi sie nie podoba
brakuje mi pokrowca na ten wkład. no nad wózkami jeszcze pogadamy a jutro możemy o łóżeczkach, tego jeszcze nie było u nas
Miłej nocki życzę dziewczyny
Stary 2009-01-12, 22:39   #2654
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
brakuje mi pokrowca na ten wkład. no nad wózkami jeszcze pogadamy a jutro możemy o łóżeczkach, tego jeszcze nie było u nas
Miłej nocki życzę dziewczyny

eee lozeczko to ja mam po malym
dobranoc
Stary 2009-01-12, 23:52   #2655
katarzynka00
Zakorzenienie

Svinecko wózik jest bossski i tyle.Kropka.Wstępnie wybrałam z Mężem ten intensywny niebieski, bez znaczenia czy będzie to syn czy córka Żywy kolorek, lubię takie, tak tylko myślę czy "wózek w wersji spacerowej z możliwością regulacji oparcia"- znaczy, że rozkłada się do spanka? bo już spotkałam takie "kwiatki" które były półsiedzące lub siedzące tylko .Co do łóżeczka (czcionka mi zwariowała) chciałabym łóżeczko na kółkach, bo praktyczne, funkcjonalne,znajome polecały i wszędzie można przejechać I napewno nie będę korzystała z baldachimów.Siostra twierdzi że to skupisko kurzu , no i że to coś co utrudnia cyrkulacje powietrza nad dzieciątkiem, a my latem mamy dość ciepło w domu, więc po co zaduch maleństwu robić
dobranoc

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-13, 00:12   #2656
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez megi b Pokaż wiadomość
No to trzymamy kciuki
Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
Karolinak ... ale na pewno wszystko jest dobrze!!!!

Dziękuję Dziewczyny za kciuki... Na pewno pomogły... z Maleństwem wszystko w porządku...rozwija się pięknie...widziałam serduszko, płuca, pęcherz...i coś jeszcze...Tżecik uparł się żeby poznać płeć...a chciałby chłopaka...gin powiedział że może to i siusiak ale może być też powiększona łechtaczka Jest jeszcze szansa że wygram zakład Dzidzia ma całe 12 cm i lekarz powiedział że to 17 tydzień a nie 16 jak mówił wcześniej
...ale najlepsze w tym wszystkim było to jak się Maluszek ruszał...ziewał nawet...później Tż stwierdził że mu głupio że go budziliśmy...niesamowite wrażenia Jesteśmy tacy szczęśliwi że wszystko jest dobrze: jupi: A za dwa tygodnie znowu zobaczę moje Malutkie Słoneczko:rolle yes:
Stary 2009-01-13, 08:47   #2657
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
Svinecko wózik jest bossski i tyle.Kropka.Wstępnie wybrałam z Mężem ten intensywny niebieski, bez znaczenia czy będzie to syn czy córka Żywy kolorek, lubię takie, tak tylko myślę czy "wózek w wersji spacerowej z możliwością regulacji oparcia"- znaczy, że rozkłada się do spanka? bo już spotkałam takie "kwiatki" które były półsiedzące lub siedzące tylko .Co do łóżeczka (czcionka mi zwariowała) chciałabym łóżeczko na kółkach, bo praktyczne, funkcjonalne,znajome polecały i wszędzie można przejechać I napewno nie będę korzystała z baldachimów.Siostra twierdzi że to skupisko kurzu , no i że to coś co utrudnia cyrkulacje powietrza nad dzieciątkiem, a my latem mamy dość ciepło w domu, więc po co zaduch maleństwu robić
dobranoc
wlasnie tez sie zastanawiam nad tym oparciem - dlatego napisze do sprzedawcy w tej sprawie
i nie obchodzi mnie, ze nie ma pompowanych kol - musze miec ten wozek i juz

co do lozeczka....ja mam zwykle stojace, kola mi nie potrzebne bo i po co, przeciez nie bede jezdzic z tym lozkiem po domu tylko bedzie stac w jednym miejscu

co do baldahimu - ja jak urodzilam malego to uparlam sie na baldahim i powiem Ci, ze przy pierwszych miesiacach jest on przydatny bo jakby odslania maluszka od reszty swiata, jak malenstwo idzie spac to ma troche tego zaciemnienia pozniej sie go sciaga bo jest niewygodnie wkladac i wyciagac malego z lozeczka zwlaszcz jak stoi na nim jeszcze przewijak, ktory jest rzecza niezbedna
Cytat:
Napisane przez Karolinak82 Pokaż wiadomość
Dziękuję Dziewczyny za kciuki... Na pewno pomogły... z Maleństwem wszystko w porządku...rozwija się pięknie...widziałam serduszko, płuca, pęcherz...i coś jeszcze...Tżecik uparł się żeby poznać płeć...a chciałby chłopaka...gin powiedział że może to i siusiak ale może być też powiększona łechtaczka Jest jeszcze szansa że wygram zakład Dzidzia ma całe 12 cm i lekarz powiedział że to 17 tydzień a nie 16 jak mówił wcześniej
...ale najlepsze w tym wszystkim było to jak się Maluszek ruszał...ziewał nawet...później Tż stwierdził że mu głupio że go budziliśmy...niesamowite wrażenia Jesteśmy tacy szczęśliwi że wszystko jest dobrze: jupi: A za dwa tygodnie znowu zobaczę moje Malutkie Słoneczko:rolle yes:
super, ze wszystko ok
w 17 tyg nie widac plci? hmm mi lekarz powiedzial, ze u dziewczynek lechtaczka jest przerosnieta ok 12 tyg a jak pojde na usg w 16 tyg to raczej juz bedzie widac bo sie normuje
Stary 2009-01-13, 10:43   #2658
UnholyOne
Ola-Unhola

hej dziewczynki,
wpadłam się przywitac

coś cisza dzisiaj u nas, pewnie częśc z was jeszcze w łóżeczku, a częśc ciężko pracuje. ja dzisiaj mam się lepiej trochę, zaraz jadę do rodziców troszkę posiedziec - obiadek podadzą, poleżę i trochę odpocznę. Miłego dnia życzę
Stary 2009-01-13, 10:44   #2659
eleeri
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie, co myślicie o ochraniaczach do łóżeczka? Są potrzebne, czy zbędne?

Facet w sklepie powiedział, że "baldachimy są tylko po to, żeby łóżeczko ładnie wyglądało, poduszka jest niezbędna , a ochraniacze całkiem zbędne"

Zastanawiam się ile w tym prawdy

http://suwaczki.maluchy.pl/li-38235.png

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72900.png

eleeri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-13, 10:47   #2660
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Napisane przez eleeri Pokaż wiadomość
No właśnie, co myślicie o ochraniaczach do łóżeczka? Są potrzebne, czy zbędne?

Facet w sklepie powiedział, że "baldachimy są tylko po to, żeby łóżeczko ładnie wyglądało, poduszka jest niezbędna , a ochraniacze całkiem zbędne"

Zastanawiam się ile w tym prawdy
ja mialam ochraniacz w komlpecie poscieli i byl zalozony caly czas, moze na poczatku i zbedny ale jak dzidzia zacznie sie wiercic to czest potrafi sie np odepchnac nozkami w gore i przyfasolic glowka w szczebelki

a baldahim - jak komu pasuje

poduszka jest zbedna w pierwszym miesiacu - nawet polozna Ci powie, ze masz klasc dziecko bez niej bo kregoslup sie ksztaltuje

natomiast dobrze jest w pierwszych tygodniach postawic lozeczko tam gdzie dzidzia ma glowke na kilku ksiazkach zeby glowka byla wyzej a jednoczesnie dziecko lezalo na plasko bez poduszki

wiem ze nie wygladaja za fajnie ksiazki pod lozeczkiem ale powinno sie tak robic
Stary 2009-01-13, 10:50   #2661
UnholyOne
Ola-Unhola

Jeżeli chodzi o ochraniacz do dla mnie obowiązkowy, jak dziecko zacznie się juz trochę przekręcac to często główką ląduje przy szczebelkach - tak jest chronione przed uderzeniem.
Jeżeli chodzi o baldachim, to chyba Svinecka pisała, że na początku można zasłonic trochę dzidzię, a poźniej się zdejmuje - zgadzam się z tym , robiłam tak samo.
Co do poduszki, to na początku w ogóle nie jest potrzebna, noworodek śpi bez, żeby sie nie przydusił, jak buźka wtuli się w miękką podusię.
Stary 2009-01-13, 10:51   #2662
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
wlasnie tez sie zastanawiam nad tym oparciem - dlatego napisze do sprzedawcy w tej sprawie
i nie obchodzi mnie, ze nie ma pompowanych kol - musze miec ten wozek i juz

co do lozeczka....ja mam zwykle stojace, kola mi nie potrzebne bo i po co, przeciez nie bede jezdzic z tym lozkiem po domu tylko bedzie stac w jednym miejscu

co do baldahimu - ja jak urodzilam malego to uparlam sie na baldahim i powiem Ci, ze przy pierwszych miesiacach jest on przydatny bo jakby odslania maluszka od reszty swiata, jak malenstwo idzie spac to ma troche tego zaciemnienia pozniej sie go sciaga bo jest niewygodnie wkladac i wyciagac malego z lozeczka zwlaszcz jak stoi na nim jeszcze przewijak, ktory jest rzecza niezbedna
Mam upatrzoną komodę gdzie na górze jest przewijak i miejsce na wszystko co potrzebne do przewijania, a na baldachim nikt mnie nie namówi. Latem odpalam klime w domu, bo my i nasz stworki strasznie się męczymy, więc nie miałabym sumienia zasłaniać i utrudniać cyrkulacji powietrza jeszcze tym. A i nie spotkałam nigdy takiego, który byłby na tyle boski, żebym się przekonała.
Co do wózka prezencje ma świetną, naprawdę zgrabny. Jeszcze dziś pani nim nie jechała
Mężowi też się spodobał, chyba kupimy go... i będzie czekał Żadnym jeszcze się tak nie zachwyciłam.
Stary 2009-01-13, 11:03   #2663
UnholyOne
Ola-Unhola

Zasłaniac całkowicie nie zamierzam, ewentualnie lekko cześc boku łóżeczka, żeby przysłonic np światło z przedpokoju, ale jeszcze zastanawiam się nad tiulowym, więc w tym wypadku o zasłonięciu światła nie ma mowy

Co do wózeczka, to rzeczywiście fajny wizualnie, ale muszę go pomacac
Ja juz dawno temu miałam pewne typy (może się zmienią, teraz tyle nowości)
x-lander XA
bebecar style, stylo itp
maxi-cosi mura 4
bebe confort mura
i może ten nowy mutsy

Oj jaki ten wybór będzie trudny

Edytowane przez UnholyOne
Czas edycji: 2009-01-13 o 11:06
UnholyOne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-13, 11:15   #2664
frida110
Zakorzenienie

Ja jeszcze na wózki i łóżeczka nie zwracam większej uwagi, ale za to odzież ciążowa jest u mnie codziennie "na tapecie". Dobrze że TŻ nie widzi mojego stanu konta, bo w przeciągu ostatniego tygodnia popłynęłam
frida110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-13, 11:16   #2665
Agata R
Rozeznanie

GG do Agata R

egh... znowu na zbyt wiele postow chcialm odpowiedziec ale mi ucielo... nic to...

Cytat:
no to ja Ci pokaze swoj:
http://allegro.pl/item525779322_wiel...i_fotelik.html

dziewczynka - rozowy
chlopiec - zielony
podoba mi sie gondola naprawde duza wiec na zime w sam raz ale kola srednio...

Cytat:
Napisane przez olka222 Pokaż wiadomość
Byłam dzisiaj u swojego lekarza, odrazu na wejściu dostałam kartę ciąży. Odpowiedziała wyczerpująco na moje pytania, także lekarza nie zmieniam. Wyniki mam wzorowe. Usg bedzie zrobione w 12 tyg ciąży i jak mi powiedziała położna nie mam co się denerwować. Zostałam zważona i przytyłam tylko 0,5 kg.
Dzisiaj w poczekalni prawie same ciężarne były, dwie to nawet już z drugą ciążą, trochę mnie to uspokoiło.
no wrescie ale ja tez nie rozumiem dlaczego niez robil usg

Cytat:

Wózek śliczny
Większość wózków które mi się podobają jest niestety dla mnie za ciężka
nam sprzedawczyni polecała taki:
http://www.allegro.pl/item522636661_...or_gratis.html
strasznie ale strasznie nie cierpie 3 kolowych... jak obracane kolka zniose tak tego nie...

Cytat:
Ja niestety nie kupuję tego wózka z chęci zaszpanowania tylko, bo jest podobno najlżejszy. Niestety mieszkam na 4 piętrze bez windy i nie wyobrażam sobie siebie dźwigającej wózek ważący 15-20 kg. tylko dlatego, że ma 4 koła
15 kg o jeden z lzejszych... nie ma co liczyc na cud... my mieszkajace wyskoko mamy po prostu przekichane...
no chyba ze czekamy na cud przyplywu nie malej gotowki i bodowanie sie albo wykupienie sobie uslugi jakiegos czarnucha ktory to bedzie tachal

Cytat:
Napisane przez anusia_82 Pokaż wiadomość
Sąsiadka ma mutsy http://allegro.pl/item507859693_2008...gratis_st.html
wózek duży, ciężki ale jest z niego zadowolona jednak mieszka na parterze i tylko dlatego go kupiła. Jest ciężko wnieść tak duży i ciężki wózek.
Inna sąsiadka ma wózek firmy roan, wygląda na trochę lżejszy od niż mutsy jednak mieszka na 1 piętrze i zostawia go na parterze bo też jej ciężko wnosić.
Sąsiadka z klatki obok ma coneco toledo i też jest z niego zadowolona. Wybór wózka nie jest łatwy ale na szczęście mamy na to dużo czasu
tak ja tez jestem za mutsy lub emmajunga
http://www.bobowozki.com.pl/index.ph...FQ0gQgodehcrPA

z tym ze mutsy maja stosunkowo mala gondole i sztuczny material a emma ma naprawde duza gondole i naturalne materialy... choc i jeden i drug maja bardzo drogie wozki...
przejzalam to nasze wozkowe forum calusie i zglupialam... trzeba po prostu samemu isc do sklepu i przetestowac kazdy

Cytat:
Napisane przez Malga19 Pokaż wiadomość

WLansie zasnawiamy sie nad plciami i imionami...
a wy dziewczyny jak myslicie kogo bede miala:
2xsyn
2xcorka
syn i corka???? typy poprosze??

Pozdriaiwam
a co Ty bys chciala???

Cytat:
loo ja mialam tego typu wozek wlasnie
http://www.roan.pl/index1.php?p=kor

i nigdy ale to nigdy wiecej

wrecz mnie odrzuca jak na niego patrze
wizualnie ladny
Agata R jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-13, 11:19   #2666
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Mam upatrzoną komodę gdzie na górze jest przewijak i miejsce na wszystko co potrzebne do przewijania, a na baldachim nikt mnie nie namówi. Latem odpalam klime w domu, bo my i nasz stworki strasznie się męczymy, więc nie miałabym sumienia zasłaniać i utrudniać cyrkulacji powietrza jeszcze tym. A i nie spotkałam nigdy takiego, który byłby na tyle boski, żebym się przekonała.
Co do wózka prezencje ma świetną, naprawdę zgrabny. Jeszcze dziś pani nim nie jechała
Mężowi też się spodobał, chyba kupimy go... i będzie czekał Żadnym jeszcze się tak nie zachwyciłam.
mojemu tez wlasnie sie spodobal
ja musze poczekac z zamowieniem az sie dowiem jaka plec bo bedzie albo rozowy albo zielony

tylko musze do nich napisac jak z tym oparciem - cos mi sie wydaje ze to lodeczka

no i zaczynam sie zastanawiac czy nie lepiej jednak te pompowane kola...

ale wizualnie jest piekny - zaden mi sie tak nie spodobal

a bedziesz zamawiac na allegro? czy widzialas go u Was w sklepie?
Stary 2009-01-13, 11:27   #2667
UnholyOne
Ola-Unhola

http://forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=22462&s=1

może to forum coś nam pomoże
Stary 2009-01-13, 11:27   #2668
truheart
Zakorzenienie

Witajcie po przerwie przeprowadzkowej
Cytat:
Napisane przez anusia_82 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a może słyszałyście o takim wózku?? http://allegro.pl/item507859693_2008...gratis_st.html
strasznie mi i Tz się spodobał i to już dawno temu ale nie znam nikogo kto by go używał.
To jakieś wylansowane wózki, podobno bardzo popularne w Stanach, w Kalifornii, Mumi ma tańszą wersję tego wózka, ten sam wygląd i funkcje, tylko cena dużo niższa. Mnie się nie podobaja tam dwie rzeczy - budka jest z polaru więc przemięknie przy pierwszym większym deszczu, a boki gondoli są nieusztywniane, tylko sam materiał - może to i sprawia, że wózek jest lekki, ale jakoś nie widzę go w polskie zimy, w Kalifornii to inna sprawa
Cytat:
w 17 tyg nie widac plci? hmm mi lekarz powiedzial, ze u dziewczynek lechtaczka jest przerosnieta ok 12 tyg a jak pojde na usg w 16 tyg to raczej juz bedzie widac bo sie normuje
Jak byłam na usg z siostra cioteczna w jej 16 tygodniu to babka też nie chciała się wypowiadac co do płci. Powiedziała, że pomyliła się przy własnej ciąży więc tak wcześnie to jeszcze różnie bywa. Na styczniowo-lutowych ostatnio przeczytałam, że jednej dzidzi na 4 tygodnie przed porodem "odpadł siusiak" i okazała się dziewczynką więc jak widac pośpiech w tej kwiestii niewskazany
truheart jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-13, 11:42   #2669
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
mojemu tez wlasnie sie spodobal
ja musze poczekac z zamowieniem az sie dowiem jaka plec bo bedzie albo rozowy albo zielony

tylko musze do nich napisac jak z tym oparciem - cos mi sie wydaje ze to lodeczka

no i zaczynam sie zastanawiac czy nie lepiej jednak te pompowane kola...

ale wizualnie jest piekny - zaden mi sie tak nie spodobal

a bedziesz zamawiac na allegro? czy widzialas go u Was w sklepie?
my pewnie na allegro. W żadnym sklepie nic tak pięknego nie spotkałam. Może uda mi się zaczepić tą babeczkę, to ją zapytam gdzie ona go kupiła
Jeśli pompowane koła wygrywają tylko na leśnej, nierównej powierzchni, to zdania nie zmieniam.Do lasu mam daleko, jesli a jeśli już pożyczę na wycieczkę wózek z pompowanymi kołami od siory. Ależ się napaliłam
Stary 2009-01-13, 11:52   #2670
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
my pewnie na allegro. W żadnym sklepie nic tak pięknego nie spotkałam. Może uda mi się zaczepić tą babeczkę, to ją zapytam gdzie ona go kupiła
Jeśli pompowane koła wygrywają tylko na leśnej, nierównej powierzchni, to zdania nie zmieniam.Do lasu mam daleko, jesli a jeśli już pożyczę na wycieczkę wózek z pompowanymi kołami od siory. Ależ się napaliłam

hehe ja tez sie napalilam - wolalabym na zywo ale jak u nas nie znajde to tez zamowie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości