|
|
#2671 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Kosmetyki mineralne Lumiere:)
Cytat:
|
|
#2672 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja też czekam na przesyłkę,wzięłam wszystkie formuły w różnych odcieniach,niestety pędzle mi tak szybko nie przyjdą ---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ---------- Cytat:
|
|
#2673 |
|
Rozeznanie
|
Light Neutral przetestowany
Uczucia mam dosyc mieszane. Zaczne od tego, ze to moj pierwszy mineral i po nalozeniu trzech warstw nadal krycie oceniam na slabe. Moze wyszlabym w nim do sklepu, ale na uczelnie juz niekoniecznie. Cera jest ujednolicona ale wypryskow praktycznie w ogole nie zakryl. Pedzel Lumiere jest miekki i przyjemny ale jakis taki maly porownujac go do tego, ktorego uzywala Agabil w swoim filmiku. A jesli chodzi o kolor podkladu to idealnie podkreslil moja trupia bladosc Jesli chce sie wygladac na chora to bedzie idealny Ja jednak poszukam czegos co sprawi, ze bede wygladac zdrowiej. To tyle jesli chodzi o moje pierwsze wrazenia
|
|
#2674 |
|
Konto usunięte
|
Ja testowałam wczoraj Light Golden Cashmere i jestem zadowolona
. Alima5- dziękuję, że zaproponowałaś mi przetestowanie Cashmere (wtedy się zdecydowałam zamówić jeszcze tą formułęChocolate_brown- możesz użyć różu i bronzera, by ożywić buzię ![]() .
|
|
|
|
#2675 |
|
Rozeznanie
|
[1=1049fcf7f74b9bbd9e896b0 64bc98e90e22ff320_640d160 2d9fab;22380704]ja testowałam wczoraj light golden cashmere i jestem zadowolona
. alima5- dziękuję, że zaproponowałaś mi przetestowanie cashmere .[/quote] :d:d:d |
|
|
|
#2676 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Też zamówiłam jasne odcienie. Mnie od zawsze wszyscy na okolo mówią mi że ze mnie bladziuch :P więc może tak jak wspomniała jedna z wizażanek warto użyć brązera lub różu!
|
|
#2677 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#2678 |
|
BAN stały
|
Ja też jestem jasna w kierunku bladości i pasują mi Light Medium Neutral, Medium Cool Beige 2.3. W ogóle stopień Light Medium jak dla mnie jest też bardzo jasny, ale nie tak blady jak Lighty. Fair'e też zamówiłam, ale na twarzy to już w ogóle nie zagościły, są jak mąka
|
|
|
|
#2679 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny pomożecie mi ocenić kolor mojej skóry?
Tak mniej więcej, żebym wiedziała w którym kierunku mam zmierzać. Ja myślę żeby uderzać w kierunku ciepłych tonów ale zastanawiam się czy neutrale jednak nie lepsze, dodam że zazwyczaj dobieram dla siebie za jasny podkład (bo zawsze myślałam że blada jestem) dopiero na zdjęciach widzę że się odróżniam od szyi i reszty ciała.
|
#2680 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2681 |
|
BAN stały
|
Też obstawiam Mediumy - Warm, Golden, Neutral, może Beige?
|
|
|
|
#2682 |
|
Rozeznanie
|
Iwoonko celowalabym w goldeny,warmy i raczej medium. ale jako ze masz sporo do ukrycia, sprobuj tez neutrale bo one po czesci zakryja czerwone krostki i slad (tzn mnie zakryly, a jestem troche golden, troche cool)
Edytowane przez AliMa5 Czas edycji: 2010-09-30 o 13:47 |
|
|
|
#2683 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#2684 |
|
Przyczajenie
|
Czy któraś z przemiłych wizażanek ma porównanie Light Warm VV do Light Medium Warm VV?
![]() Konkretnie chodzi o to czy Light jest dużo jaśniejszy od Light Medium. Mam próbki neutrali i tam na przykład różnica między Light Medium a Medium VV jest ogromna Z warmów mam Light Medium i bardzo podoba mi się jak podkreśla moje żółtawe tony nie zakrywając przy tym do końca tych różowawych przez co wyglądam dość naturalnie. Do tej pory celowałam w neutrale, ale pomimo tego, że jestem bladawa i trochę ziemista, to mam wrażenie, że w neutralach wyglądam aż zbyt blado i do tego odcinają się od bardziej żółtej szyi. LM Warm jest jednak za ciemny i robi ze mnie troszkę pomarańczkę (
|
|
|
|
#2685 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
właśnie zapomniałam dodać że chyba wezmę formułę FF bo ona chyba najlepiej kryje, to spróbuję z poziomem medium z każdej tonacji... hmm jeszcze to przemyślę a co do zamawiania na allegro, orientujecie się czy te próbki są takiej samej wielkości jak te zamawiane na stronie??
|
|
#2686 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Edytowane przez alunialunia Czas edycji: 2010-09-30 o 17:42 |
|
|
|
|
#2687 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() FF jest jaśniejszy od pozostałych formuł. Uważam, że VV powinnaś jeszcze spróbować, gdyby FF robił tapetę
|
|
|
|
|
#2688 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() myślę, że na wszelki wypadek light medium też warto sprawdzić
|
|
|
|
|
#2689 |
|
Wtajemniczenie
|
no właśnie FF jest do suchej i normalnej cery więc może od razu VV wezmę, hmm...?
|
#2690 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja tez uważam ze dla ciebie najlepszy kolor to Medium Golden ,ewentualnie z domieszką light medium golden.Goldeny fajnie tuszują zaczerwienienia(żółte tony neutralizują zaczerwienieniamoże nie tak jak kolor zielony ale zawsze) |
|
|
|
|
#2691 |
|
Raczkowanie
|
no a ja się wkurzyłam na siebie samą:/ złożyłam we wtorek zamówienie 2 podkłady największe light neutral i light beige , bronzer Nude i rozświetlacz Innosence i próbki oczywiście i coś mi się ubzdurało że VV to najbardziej kryjąca formuła dziś zaglądam na forum i jednak FF ... a ja potrzebuję mega krycia niestety...
|
#2692 |
|
Zadomowienie
|
Ja też kiedyś szukałam mega krycia ale niestety te najbardziej kryjące formuły są baaardzo kapryśne i cięzkie,owarzały mi sie w okolicach gdzie miałam największe przetłuszczanie skóry i nic nie pomagało,po 3-4 godzinach i tak ta super kryjąca formuła znikała z twarzy
![]() No i jednak robiła maskę,jedynie do przyjęcia było Full coverage z Blusche. |
|
|
|
#2693 |
|
Zakorzenienie
|
Krycie w VV jest dosyć znikome
|
|
|
|
#2694 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2695 |
|
Zakorzenienie
|
a mi VV kryje naprawdę świetnie, nakładany wilgotnym, spryskanym tonikiem pędzlem, najpierw stemplowanie, potem ruchami okrężnymi wcieranie.
a na miejsca, w których potrzebne jest większe krycie nakładam więcej podkładu. chociaż wiadomo, zalezy ile kto ma do ukrycia, bardzo intensywnych czerwoności VV nie kryje, w ogóle w sumie, nic mi nie kryje ![]() ---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ---------- najlepiej sprawdzić na sobie wszystko i wziąć i FF i VV. |
|
|
|
#2696 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
poza tym jestem zachwycona primerem z SN, mam wrazenie ze dziala jak taki jasniutki leciutenki podklad, nie wiem jak to inaczej opisac ale rewelacja. na niego podklad i zyc nie umierac ![]() a dzisiaj nalozylam mojego Lumierka i czerwona twarz mi zrobil ![]() nie wiem co jest grane, pierwszy raz taki psikus.. |
|
|
|
|
#2697 |
|
BAN stały
|
A ja dzisiaj święcę się jak choinka, choć normalnie mat był w miarę dobry...
|
|
|
|
#2698 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie lumiere też się ostatnio dziwnie zachowuje,nie wygląda dobrze,widać że mam jakąś tapetkę na twarzy i ogólnie wszystko fe z nim
![]() Może w takim razie te minerały nie na teraźniejszą jesienną pogodę. Maziam się nimi tak z braku laku,bo zostało mi tylko edm którego nie ruszam (LL w składzie) i ciemne kolory luśki... Czekam tylko aż wpłynie na paypala,to robię podbój paru firm,już tak chciałabym mieć jakiegoś biga a tu ciągle coś nie pasuje ![]() Myślałam że zatrzymam się przy lumiere,ale jednak dobrze że wstrzymałam się przed zakupami. Marzy mi się idealnie dobrany kolor i żeby minerałki wyglądały tak świeżo i promiennie Edytowane przez Kachnaaaa Czas edycji: 2010-10-01 o 00:09 |
|
|
|
#2699 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Pewnie można by je ze świetnym rezultatem wymieszać, gdyby coś było nie tak. Chociaż ja jednak pewnie i tak zdecydowałabym się na próbkę
|
|
|
|
|
#2700 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Niewykluczone, że i tak ostatecznie wyląduję z próbką, bo do ryzykantek nie należę, ale w razie czego zależało mi na opinii kogoś, kto miał z oboma odcieniami styczność.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kosmetyki mineralne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:04.

(
.
(wtedy się zdecydowałam zamówić jeszcze tą formułę
Też zamówiłam jasne odcienie. Mnie od zawsze wszyscy na okolo mówią mi że ze mnie bladziuch :P więc może tak jak wspomniała jedna z wizażanek warto użyć brązera lub różu!

Z warmów mam Light Medium i bardzo podoba mi się jak podkreśla moje żółtawe tony nie zakrywając przy tym do końca tych różowawych przez co wyglądam dość naturalnie. Do tej pory celowałam w neutrale, ale pomimo tego, że jestem bladawa i trochę ziemista, to mam wrażenie, że w neutralach wyglądam aż zbyt blado i do tego odcinają się od bardziej żółtej szyi. LM Warm jest jednak za ciemny i robi ze mnie troszkę pomarańczkę (