|
|
#2641 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kosmetyki mineralne Lumiere:)
ja na razie zakupiłam próbki z VV, myśląc że skoro jest dla tłustej to będzie podkład dobrze matujący i kryjący a wy mi tu takie rzeczy mówicie?;P Swoich próbek jeszcze nie używałam bo czekam na pędzel, ale w takim razie powiedzcie mi która formuła lepiej kryje, no i ewentulnie matuje? Mam tłustą cerę więc jest to dla mnie ważne
|
|
|
|
#2642 |
|
BAN stały
|
VV matuje dobrze, ja jestem zadowolona.
|
|
|
|
#2643 |
|
Wtajemniczenie
|
Przetestowałam veba velvet jak dla mnie bardzo matuje aż za bardzo,mimo że daje naprawde niewielką ilość proszku
twarz wydawała się taka matowa jak u lalki dodałam różu i bronzera efekt zadawalający ale i tak nie podoba mi się ta suchość ,wyczyta łam że dziewczyny na koniec spryskują twarz wodą termalną i ta suchość nieco znika ,zamówiłam dzisiaj na all tą wode i zobaczymy jak nie pomoże to spróbuje innej formuły A co do kolorów najciemniejszą próbą jaką zamówiłam jest L.M. Beige mam wrażenie że jest za jasna..ehhh....mam nadzieje że wkońcu trafie na swój kolor
|
|
|
|
#2644 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mi najbardziej z testowanych próbek pasuje odcień light medium warm, ale jest odrobinę za jasny, znowu medium warm za ciemne i nic po środku
|
|
#2645 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
,jeśli widzi sie i czuje taki efekt formuła FF będzie lepsza? Light medium warm też za jasny dla mnie ...,zamówie próbki ciemniejsze ,najwyżej domieszam czegoś jaśniejszego mam sporo jasnych próbek |
|
|
|
|
#2646 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jednak jest trochę ciężka ,daje mniej naturalny efekt, jeszcze przetestuję tą formułę cashmere, mam próbkę, trochę ciemny odcień,ale chciałam sprawdzić jak się będzie sprawować,odcień zawsze można wziąć później inny![]() ja też mam sporo próbek w odcieniu light,zamówiłam na kolorówce tlenek cynamonowy i spróbuję go mieszać z jaśniejszymi podkładami, bo niestety w ofercie lumiere nie ma dla mnie idealnego koloru ![]() może powinnam z innej firmy wypróbować...
|
|
#2647 |
|
BAN stały
|
W formule FF kolory są zawsze jasniejsze, niż w innych. Najciemniej wypada Luminesse - tak się naczytałam, na stronie Lumiere na zdjęciach też to widać.
|
|
|
|
#2648 |
|
Konto usunięte
|
Dostałam dziś moje zamówienie zbiorowe z Lumiere (po miesiącu
). Póki co zrobiłam testy paskowe na buzi, ale już była 18, więc trochę późno. Jestem trochę rozczarowana, bo Fair Golden Luminesse jest za jasny, a już Light Golden Luminesse za ciemny (na dodatek wpada w pomarańcz ). Najlepiej wypada kolorystycznie Light Golden Cashmere, ale zobaczę na całej twarzy... A tak zależało mi na Luminesse . Obawiam się, że gdybym zmieszała Fair i Light G. Luminesse, to otrzymałabym kolor wpadający w pomarańcz, a nie złocisty ehhh...
|
|
|
|
#2649 |
|
Rozeznanie
|
[1=1049fcf7f74b9bbd9e896b0 64bc98e90e22ff320_640d160 2d9fab;22279028]Dostałam dziś moje zamówienie zbiorowe z Lumiere (po miesiącu
). Póki co zrobiłam testy paskowe na buzi, ale już była 18, więc trochę późno. Jestem trochę rozczarowana, bo Fair Golden Luminesse jest za jasny, a już Light Golden Luminesse za ciemny (na dodatek wpada w pomarańcz ). Najlepiej wypada kolorystycznie Light Golden Cashmere, ale zobaczę na całej twarzy... A tak zależało mi na Luminesse . Obawiam się, że gdybym zmieszała Fair i Light G. Luminesse, to otrzymałabym kolor wpadający w pomarańcz, a nie złocisty ehhh...[/QUOTE]na calej buzce moze sie okazac ze beda pasowac. a jakby nie to mozesz przyciemnic albo rozjasnic czyms z kolorowki, dziewczyny tak robia i sa zadowolone. mne sie te goldeny subtelne wydaja. moze dlatego ze czerwonek jestem |
|
|
|
#2650 |
|
Konto usunięte
|
A Ty z Luminesse używasz jakiegoś coola (fair czy light?), a nie Light Golden, prawda? Czy się mylę?
No oby się tak okazało, a jeszcze takie dziwne zjawisko mi się niedawno przytrafiło- jak sprawdzałam jeden odcień na policzku wpadał w trochę w morelę, a na czole ładne złotko ![]() |
|
|
|
#2651 |
|
Rozeznanie
|
tak, light cool. a cashmere nie pasuje Ci? tez ladnie wyglada.
tez mi czasem takie odcienie plamiste wychodza, ale miedzy czerwienia a zolcia, wiec miedzy zolcia a morela mniejszy kontrast (to takie pocieszenie mialo byc :P) |
|
|
|
#2652 |
|
Zakorzenienie
|
Faktycznie,dobrze ze próbki nie starczają na raz,tylko o wiele,wiele więcej bo ciężko by było z tym dobieraniem.
Po dłuższych testach,stwierdzam że warm daje mi różowe tony w niektóre dni Neutrale są szare,beże się odznaczają od szyi,coole przerażają efektem świnki-nie ważne jaki kolor dla mnie one są po prostu całe różowe już w woreczku Na razie zostają goldeny,mam nadzieję że się sprawdzą bo jak tak się dobrze przyjrzałam to całe ciało mam właściwie takie bardziej pod "złoty" podchodzący i na twarzy wygląda to raczej zdrowo.Szkoda że Lumiere nie ma korektorów,muszę poszukać czegoś dobrego. A,dziewczyny nie bójcie się formuły FF,jeśli dacie primer i wykończeniówkę (ja daję w obydwu przypadkach ryżówkę jak już wspomniałam) to nie będzie tak źle,po kilku godzinach buzia ma lekką tłusta warstwę,ale spokojnie nie straszy się ludzi. (O zgrozo,pamiętam efekt latarni przy edm,porażka...) Nie nasila się z upływem czasu,a jeśli jest potrzeba to można po odciśnięciu bibułką,czy przetarciu papierem pudru ryżowego i makijaż znów jest jak nowy. Edytowane przez Kachnaaaa Czas edycji: 2010-09-24 o 22:07 |
|
|
|
#2653 |
|
Rozeznanie
|
wlasnie za to kocham mineraly.po wielu godzinach wystarczy bibulka, troche finishera i wygladam jak dopiero co pomalowana. cudo...
|
|
|
|
#2654 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2655 |
|
Ania
|
Dziewczyny zamawiałam na allegro próbki i jako gratis dostałam coś o nazwie Cappucino i nie jestem pewna co to jest
![]() Czy puder, czy bronzer czy co? Oświećcie mnie, proszę.
|
|
|
|
#2656 |
|
Jestem groszek... ;)
|
Cappucinno to cień
![]() http://www.lumierecosmetics.com/prod...no-551-86.html
Wymiana Zakupy z Is mail do adresów: zakupyzis@gmail.com podaj nick w tytule! Za ciemny podkład? Tapeta? Zajrzyj na forum mineralne Edytowane przez Isilindil Czas edycji: 2010-09-24 o 22:30 |
|
|
|
#2657 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2658 | |
|
Ania
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2659 |
|
Konto usunięte
|
Zrobiłam dziś ponownie testy paskowe, tak o 14, nie dałam nawet pod spód kremu, tylko dałam na suchą skórę (czekałam, aż będzie sucha
Tak się właśnie dziwiłam, kiedy miałam go kiedyś na twarzy (FF), że jakoś był ciemniejszy po nałożeniu, a później szyje miałam dużo ciemniejszą, jak oglądałam się na balkonie . A tu taka niespodzianka- czary mary |
|
|
|
#2660 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2661 |
|
BAN stały
|
A ja właśnie czekam na Light kremowy, zobaczymy, jak się spisze
|
|
|
|
#2662 |
|
Zakorzenienie
|
mi właśnie się kończy podkład, właśnie myślę tęż o zakupie jakiegoś kremowego korektora na wypróbowanie
a opinii faktycznie mało.
|
#2663 |
|
Rozeznanie
|
ja mam ten kremowy. pisalam o nim chyba w watku o pudrach, cieniach, korektorach. jest oparty na emu oil i strasznie tlusci, smierdzi tez okutnie. nie zakryl mi nic, a jedynie pozostawil tluste plamy, pod oczy niestety tez sie nie sprawdzil(zdecydowanie wole bezowy z pixie). uzywam jako podklad pod szminke, blyszczyk bo nie mam co z nim zrobic.
podaje sklad: emu oil, titanium dioxide, mica, zinc oxide avena sativa, stearyl alkohol, tocopherol, neem oil, rosemary extract, melalueca, iron oxide, magnesium stearate |
|
|
|
#2664 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A potem nic, tylko się całować ![]()
|
|
|
|
|
#2665 |
|
Rozeznanie
|
[1=1049fcf7f74b9bbd9e896b0 64bc98e90e22ff320_640d160 2d9fab;22312368]A potem nic, tylko się całować
![]() [/QUOTE]o masz.. nie pomyslalam o tym he bo nie mam sie z kim calowac jak narazie ), sama sie mazia moimi blyszczykami
|
|
|
|
#2666 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam wszystkich! Moje pytanie dotyczy kupowania Lumiere na allegro...Jak klikam na aukcję nie wyświetla mi się zaden opis, tylko numer konta i dane sprzedającej. Też tak macie? Byłabym wdzięczna zaa odpowiedź.Chciałam zamówic pędzle i próbki, ale w ciemno nie mam jak
(
|
|
|
|
#2667 |
|
BAN stały
|
Ja widzę zdjęcia, wszystko normalnie.
|
|
|
|
#2668 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny orientujecie sie jaki kolor z formuly VV bedzie podobny do Colorstay w kolorze Sand Beige?
|
|
#2669 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Teraz szukam odcienia zblizonego z Lumiere Byłam fanką EDM i używałam Light neutral z serii buff!! Cięzko dobrac cos z lumiere! celuje teraz w beże!
|
|
#2670 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Edytowane przez chocolate_brown Czas edycji: 2010-09-27 o 19:52 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kosmetyki mineralne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:02.

twarz wydawała się taka matowa jak u lalki
dodałam różu i bronzera efekt zadawalający ale i tak nie podoba mi się ta suchość
,wyczyta łam że dziewczyny na koniec spryskują twarz wodą termalną i ta suchość nieco znika ,zamówiłam dzisiaj na all tą wode i zobaczymy jak nie pomoże to spróbuje innej formuły
A co do kolorów najciemniejszą próbą jaką zamówiłam jest L.M. Beige mam wrażenie że jest za jasna..

jednak jest trochę ciężka ,daje mniej naturalny efekt, jeszcze przetestuję tą formułę cashmere, mam próbkę, trochę ciemny odcień,ale chciałam sprawdzić jak się będzie sprawować,odcień zawsze można wziąć później inny

). Póki co zrobiłam testy paskowe na buzi, ale już była 18, więc trochę późno. Jestem trochę rozczarowana, bo Fair Golden Luminesse jest za jasny, a już Light Golden Luminesse za ciemny (na dodatek wpada w pomarańcz
). Najlepiej wypada kolorystycznie Light Golden Cashmere, ale zobaczę na całej twarzy... A tak zależało mi na Luminesse
. Obawiam się, że gdybym zmieszała Fair i Light G. Luminesse, to otrzymałabym kolor wpadający w pomarańcz, a nie złocisty ehhh...