|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2671 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pannom Młodym 2010 wszystko jedno jaki będzie tytuł wątku - cz. VIII
cześć
my też myśleliśmy o R na S, ale jak wiadomo nic Ci nic za darmo nie da 8 lat jest fajnie, a później i tak to musisz spłacić![]() i jednak nie opłaca się brać tego cywilnego, bo i po co? już na kościelny się nie będę tak cieszyć-bo i nazwisko już będzie TZ i obrączka itd. Poza tym nie mam pewności, że wtedy rodzice TZ dadzą na ślub bo stwierdzą, że po co skoro już jesteśmy małżeństwem-wolę nie ryzykować ![]()
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2009-07-17 o 07:45 |
|
|
|
#2672 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jestem wsciekla wczoraj odkrylam ze padla mi bateria w liczniku rowerowyNiby nic takiego bo TZ grzecznie kupil mi nową, ale pokasowaly sie nawet ustawienia Musze w necie znaleźć instrukcje obslugi w pdf co do ręcznika.. Ja w trakcie okresu nigdy nie pozwalam sobie na jazdę w miejsca gdzie nie ma choćby toy toya bo w życiu bym nie wyrobiła z krzaczorami i ręcznikiem A co do brudności ręki lain... chusteczki intymne albo inne chusteczki nawilżane i po kłopocie Odkąd podpatrzyłamu mojej koleżanki (np lactacyt) sama w trakcie okresu zawsze staram sie miec przy sobie tgo typu asortyment U mnie dziś znowu upał jakby słońce chciało narobić w porty dziś u mnie dzień rodzicielski ![]() Tz jedzie do dentysty a potem do siebie dziobać książkę projektów (do uprawnień budowlanych) więc ja pomagam rodzicom dziś a jutro |
|
|
|
|
#2673 | ||||
|
Zadomowienie
|
ok
![]() Cytat:
i fajnie,jedźcie przecież najwyżej pojedziecie jeszcze raz te zapowiedzi pogodowe nie zawsze zgadzają się rzeczywistością i potem znowu fotki Cytat:
fajny ten "seven pounds" ![]() no właśnie- komicznie(co najmniej) by to musiało wyglądać Cytat:
to straszne najgorsze dla jej córeczki...![]() Cytat:
![]() zrobiłam sobie 8min ABS przed śniadaniem,ale to chyba nic złego co? zjem sobie teraz mussli myślę o tej dziewczynie co Samcia pisała...to jest aż niemożliwe,taka młoda,całe życie przed nią,córka jej potrzebuje... ![]() Kubusewa już doczytałam o chusteczkach i toy toy ja tam jednak wolę,pojechac sobie na trochę,poleżeć,popatrzeć na TŻ a następnym razem się kąpać(jak już ciocia odjedzie:P)
Edytowane przez szana Czas edycji: 2009-07-17 o 08:27 |
||||
|
|
|
#2674 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do tej dziewczyny Hmmm Ja CI powiem, że podziwiam takich ludzi.. popatrz na Agatkę Mróz.. Co by o niej nie powiedzieć poświęciła swoje życie dla córki I też młoda była Tacy ludzie od razu do nieba powinni iść
|
|
|
|
|
#2675 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mnie wystarczy stopy pomoczyć i jest dobrze![]() też myślę,że tacy ludzie,z taką historią powinni do nieba iść, ale to od nas nie zależy chociaż wydaje mi się,że idą...idę pod prysznic |
|
|
|
|
#2676 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
byla tak mloda, tak chciala zyc i... dupa ![]() a najgorsze jest to jak taka choroba potrafi szybko wykonczyc mozna miec milion planow, marzen i co? i nic ![]() modle sie zeby mnie i TZ nigdy cos takiego nie spotkalo. to byloby straszne. nawet nie potrafie sobie tego wyobrazic ![]() Cytat:
![]() w Tatrach co prawda nie ma toyow, ale na szczescie trafiaja sie schroniska ![]() ale dzis piekna pogoda w Tatrach... pewno juz jutro taka nie bedzie... no ale nic. TZcik wlasnie sie pakuje. ja sie spakuje pozniej, bo na razie mi sie nie chce
|
||
|
|
|
#2677 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co innego umrzeć w wypadku, bach i po tobie a co innnego umierać powoli ze świadomością, że chce się żyć,ale kompletnie nie ma się na to wpływu.Cytat:
Wczoraj tak rozmawialismy z tż i on by nie chcial brac cywila tylko po to, żeby wziąć kredyt. Ale może gdyby oferta na R na S była nadzwyczajnie super wspaniała to myślalby inaczej. Chociaz jego argumentem nie była kasa tylko to, że wtedy ten ślub i wesele to juz by bylo bez sensu i bez znaczenia. Cytat:
), ale wolę Clinic, bo mają mniejsze opakowania.---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ---------- Cytat:
Ja wczoraj dostałam @ a jutro juz będzie po, w sumie to nawet dziś
|
|
#2678 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2680 |
|
Przyczajenie
|
Witam gorąco!!!
Na początek chciałam bardzo podziękować za tak miłe powitanie Bardzo mnie pocieszyłyście z tymi przygotowaniami! A przede wszytskim bardzo mnie zmobilizowałyście |
|
|
|
#2681 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mam teraz idealnie wyważony okres, w weekend juz jest po, więc mi z niczym nie koliduje![]() Obyście mieli jutro ładną pogodę też bym pojechała jutro w góry, ale obowiązki towarzyskie nam nie pozwalają
|
|
#2682 |
|
Zadomowienie
|
choróbska są najgorszą rzeczą na świecie-jak napisała Samoa -z nimi raczej trudno coś zrobić lub jest to nie możliwe,przy tym wszystko inne wydaje się błahe
te 8-minutówki lepiej robić przed śniadaniem czy po? |
|
|
|
#2683 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a TZ jak w wakacje za duzo siedzi w miescie to wariuje ![]() mam nadzieje, ze nie bedzie zbyt duzych korkow na Zakopiance... podobno wczoraj byla miazga... 1,5h z Nowego Targu do Zakopca...
|
|
|
|
|
#2684 |
|
Przyczajenie
|
Miałam coś napisać o Nas
![]() Mieszkamy na codzień we Wrocławiu i tutaj 8 lat temu się poznaliśmy. Do Wrocławia przyciągnęły Nas studia i może przeznaczenie!!! Zaręczeni jesteśmy juz od grudnia 2007r i dlatego czas najwyższy na ślub Naszczęście się zmobilizowaliśmy i podjeliśmy decyzję o ślubie! I powiem Wam szczerze, że jak bardzo długo nie czułam takiej potrzeby to teraz jestem zdziwiona, że przynosi mi to tyle radości Bardzo lubie śledzić to forum Gorąco pozdrawia!!! ---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ---------- Ale Wam zazdroszczę weekendowego wyjazdu!!! Ja juz cały teydzień goszczę moją przyszłą teściową i niestety na weekend też zostaję na szczęście od 1 sierpnia zaczynam urlop i sobie odbiję |
|
|
|
#2685 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
witajcie Samoa nie czytałam o Twojej koleżance, ale bardzo mi przykro. Z tego co się dowiedziałam z Waszej porannej rozmowy to była młoda i miała dziecko i na raka umarła? Straszne!!! Odnośnie cytologii, to ja mam jakąś dziwną p. ginekolog bo mi mówi że dopiero od 25 lat mogę mieć darmową cytologię, a wcześniej nie . A z tego co pamiętam do 20l. miałam co roku robioną darmową- właśnie u niej. Nie wiem jak to jest z ty rakiem szyjki, w jakim wieku jest się najbardziej podatnym>? Mnie teraz ta p. gin wysłała do luxmedu na pywatne badanie jak chce zrobić. Mi się wydaje że NFZ powinien dawać możliwość badania cytologicznego każdej kobiecie co roku bez względu na wiek. Jak myślicie? W ogóle jeszcze w życiu nie byłam na badaniu piersi jakoś się wstydzę... byłyście? jak to wygląda? to się robi u gina tak?DO mnie też jutro przyjeżdza syrenka akurat jutro na weselu u koleżanki |
|
|
|
|
#2686 |
|
Przyczajenie
|
Ostatnio jak byliśmy w Zakopanym to wracaliśmy do Wrocławia ponad 8 godz. a zwykle trwa to ok 4godz. Zakopane uwielbiam, ale ostatni czas spędzony w korkach troszkę to przyćmił
|
|
|
|
#2687 | |||
|
Wtajemniczenie
|
hej dziewczynki
![]() Cytat:
ja niby alergikiem nie jestem, ale ostatnio jak mnie cos ugryzie to powstają takie bąble i nawet jak ich nie ruszam to potem zostakją mi blizny, więc od 2 dni intensywnie smaruję się maścią na blizny- Cepan, bo nogi mam starsznie w bliznach, ale i tak chodze w spódniczkach, fakt że za kolana, ale co tam ![]() a słyszałam od koleżanki że żeby komary tak nas nie gryzły, to trzeba brać jakąś witaminę B ileś, ale nie pamietała jaką, mam andzieję że pani w aptece bedzie wiedzieć o co chodzi ![]() ja to raczej mam figurę jabłka. mam dośc szerokie ramiona, w miarę duży biust, i duzy brzuch. natromiast mam szczupłe nogi ale z ramion i brzucha najtrudniej schudnąć, muszę zmobilizować się do ćwiczeń Cytat:
Cytat:
wielopolska
|
|||
|
|
|
#2688 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jednak ślub to już taka decyzja na całe życie,większa niż kupno wspólnego mieszkania dlatego potrafi dostarczyć tylu emocji ![]() a teściowa to tak często Was odwiedza? ![]() oby tylko pogoda na weekend była inna niż zapowiadają
|
|
|
|
|
#2689 |
|
Przyczajenie
|
Oczywiście, że cytologię trzeba robić raz w roku! Koniecznie!!! I NFZ to refunduje! Co to za lekarka...lepiej ją zmień! Ale prywatnie cytologia kosztuje ok 20zł. A badanie piersi nie jest takie srtaszne
i lekarz ginekolog również powinien to robić podczas wizyty!!! Tyle terz się słyszy o zachorowaniach kobiet, że koniecznie trzeba tego pilnować. Moja koleżanka z pracy niedawno też miała raka szyjki macicy ale wyleczyła się!!! Lekarz powiedziała, że szybko musi decydować sie na dziecko i właśnie jest w 3 miesiącu |
|
|
|
#2690 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) i to duzo daje, bo powiem Ci, że jak mielibysmy tak wekend w weekend siedziec w mieście to idzie zwariować. to nie jedźcie Zakopianką, jedźcie przez Dobczyce(w Wieliczce jest odbicie ) na Kasinę i Mszanę a stamtąd na Nowy Targ, my tak jechalismy w zeszłym tygodniu i pusciutko było, jak wracaliśmy to tylko sie w Dobczcycach wjazd do Wieliczki przykorkował, bo tam się trzeba wciąć z podporządkowanej. Drogi z Nowego Targu do zapoca wprawdzie nie ominiecie, ale może nadrobicie pozostałą część trasy.Cytat:
Obydwoje pracujecie czy jeszcze studiujecie? Ja tam myslę, że teraz jeszcze sie tak czlowiek do tej codziennosci nie przyzwyczaja, bo wlasnie coraz to nowsze temat wychodzą - mieszkanie, slub, później dzieci
|
|
#2691 |
|
Przyczajenie
|
Mam wrażenie, że moja teściowa to jest tak często, że czyje się już jak u siebie
![]() ale przezornie nie pozwalam jej na to za bardzo ![]() ---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ---------- Cały tydzień pracujemy i spędzamy razem niestety niewiele czasu i dlatego te weekendy są takie wyczekane przeze mnie a tu Ona... ![]() ale dam radę |
|
|
|
#2692 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A badane piersi wyglada tak, ze lekarz tak mega wkurzająco uciska piersi i maca, jest jeszcze usg piersi smaruje Cie zelem, żeby byl poslizg( Prywatnie cytologia kosztuje 30-60 zł a usg piersi około 60 zł. I jedno i drugie trzeba robic raz w roku.
|
|
#2693 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wole te mniejsze podhalanskie wioski ![]() Cytat:
mi raczej chodzilo 'poza miastem' w sensie gdzies na wyjezdzie... bo tak to tez w weekend jak nigdzie nie jedziemy to siedzimy u mnie na wsi w domu i grillujemy albo nad jeziorem... no ale TZ potrzebuje wyjazdu, zmiany krajobrazu, takiego oderwania sie od rzeczywistosci wczoraj mi jeczal, ze on chce z powrotem na rafy |
||
|
|
|
#2694 |
|
Przyczajenie
|
Dziękuję za podpowiedź z tą trasą
już sobie spisałam nawet i znowu zachciało mi się odwiedzić Zakopane
|
|
|
|
#2695 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() To może niech TŻ zwróci jej delikatnie uwagę że chcielibyście spędzić trochę czasu razem? Może się nie obrazi... ![]() Dzięki za tę wiadomosć o cytologii, tak myślałam że to powinno być co roku robione bez względu na wiek, ale wiesz jeszcze kiedyś mi przyszła taka ulotka że można zrobić w swoim mieście z free i zadzwoniłam i Pani mnie o wszystko wypytała, a na samy końcu zapytała: " a Pani to ma powyżej 25lat tak?" a ja na to że nie że 22, no i ona, że "to się pani nie kwalifikuje, przykro mi" no cóż---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ---------- Cytat:
Dziękuję tak bez badania jakoś mi to zawsze na rękę było, bo nie trzeba się było rozbierać itp, ale teraz muszę zacząć systematycznie robić te cytologie.Zabrałam się i poszukałam- to na str NFZ jest napisane, że: "Bezpłatna cytologia bez skierowania przysługuje kobietom od 25 do 59 roku życia raz na trzy lata, a bezpłatna mammografia bez skierowania raz na dwa lata kobietom od 50 do 69 roku życia." Dlaczego co 3 lata? i dlaczego od 25roku? Bezsensu. Idę prywatnie bo już ze 3 lata nie miałam w ogóle robionej jak nie więcej
http://s9.suwaczek.com/200308153338.png http://s4.suwaczek.com/200812180728.png http://s3.suwaczek.com/20100717310117.png Edytowane przez msock Czas edycji: 2009-07-17 o 10:00 |
||
|
|
|
#2696 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko tak napisałam, że my tak ni eodczuwamy tej uciązliwości miasta przez te weekendy u mnie A jeździcie na Kryspinów?Nigdy tam nie byłam, bo chyba są tam dzikie tłumy a do tego dresiarnia Jest tak?Cytat:
Jak Wy jesteście z Wrocka to najlepsza alternatywą dla Zakopianki jest rasa przez Dobczyce, bo do wieliczki cały czas jedzie od Wrocławia droga nr 4. ---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ---------- Cytat:
|
|
#2697 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wtedy juz jest pustawo, w dodatku o tej porze nie trzeba placic za wejscie i za parking i sa piekne zachody slonca i startujace samoloty z Balic na tle tych zachodow (uwielbiam patrzec na wznoszace sie w gore samoloty )czy jest dresiarnia? ja prawde mowiac nie widzialam, ale my nie siedzimy przy barach albo pod zjezdzalniami tylko z drugiej strony na plazy tam sa 'zwykli' ludzie ktorzy przyszli sobie poplywac, popatrzec na zachod albo zrobic grilla ze znajomymi ![]() z ta Zakopianka czasem ciezko wyczuc, bo niekiedy jak jechalismy w piatek wieczorem to 1h15 bylismy na miejscu.... a czasem trafi sie korek
|
|
|
|
|
#2698 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja pytałam w dzień, bo wydaje mi się, że w dzień jest tam dzieciarnia i dresiarnia
|
|
#2699 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo jednak linia brzegowa obydwu jezior (bo to sa dwa jeziora) jest dosc rozlegla ![]() dresiarnia na 100% jest na Zakrzowku ![]() alez mi sie nie chce pakowac ![]() niech ktos mnie spakuje
Edytowane przez lain Czas edycji: 2009-07-17 o 10:25 |
|
|
|
|
#2700 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A cytologię bez gadania mam co roku robioną za darmo, chociaż nie mam jeszcze 25 lat.Zaczęłam dzień z panem w geterkach, później prysznic, a teraz śniadanko. Chyba to dobra kolejność? Bo tak sobie myślę, że na głodniaka to się spala ten cały zaległy tłuszcz, a śniadanie zdążę jeszcze spalić bo idę trochę spraw pozałatwiać
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:08.

8 lat jest fajnie, a później i tak to musisz spłacić

ale może od poniedziałku będę tu częściej zaglądała
wczoraj odkrylam ze padla mi bateria w liczniku rowerowy

).

jakoś się wstydzę... byłyście? jak to wygląda? to się robi u gina tak?