![]() |
#2671 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie marcowo-kwietniowe 2010
Cytat:
![]() ![]() A mieszkamy w Uk w Blackpool kolo Liverpool, Zastanawialismy sie czy nie wrocic do pl ale ja pochodze z polnocy (Wejherowo kolo Gdyni) wiec jest maly problem bo cala polska nas dzieli Edytowane przez malgo421 Czas edycji: 2009-10-26 o 09:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2672 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2673 |
Zadomowienie
|
no to jestem upewniona co do kuchni
![]() ![]() no to lozeczka nie kupuje... zreszta zobaczymy na miejscu. ja tez chyba wolalabym miec niespodzianke z plcia, ale tu mnie wszyscy... pytaja bo kazdy chce juz ciuszki mi kupywac ![]()
#2674 |
Rozeznanie
|
Mieszkajac tutaj rodzice maja rowna droge, 2 godziny samolotem , a tak to zaczely by sie pretensje, a dlaczego w Rzeszowie a dlaczego w Wejherowie( i ciagle problem) A z Wejh do Rzesz to 12 godzin pociagiem .jechalam kilka razy poprostu masakra.
Wiec dla nas decyzja jest prosta Uk A z ktorej Baranowki jestes bo Moj Tz z IV ? |
![]() ![]() |
![]() |
#2675 |
Wtajemniczenie
|
Witajcie Kochane po długiej przerwie
![]() Najważniejsza: BĘDZIEMY MIEĆ SYNAAA ![]() Wieczorem zeskanuje zdjęcia i się Wam pochwale sisiorkiem ![]() Oprócz tego wszystko jest super. Co prawda nie przytyłam jeszcze nic, ale dziecko zdrowe, szyjka macicy super, wyniki super, aerokick uprawiać mogę a wręcz jest to wskazane (nawet brzuszki tylko na piłce) więc ogólnie od lekarza wyszłam PRZESZCZĘŚLIWA ![]() Jedyne co mnie zdziwiło i o czym nie wiedziałam to fakt że od 20 tygodnia powinno się seks w prezerwatywie uprawiać ... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2676 |
Rozeznanie
|
Olasia jak nie chcesz wiedziec to nie pytaj, a wszystkim powiedz ze jak sie urodzi to wtedy beda mogli pokupowac.
Ja jak urodzilam Amelke to mialam juz wszystko przygotowane ciuchow tone i ludzie mieli klopot z prezentami. A teraz jakby sie chlopczyk urodzil to wszystkim powiem zeby ciuchy dla chlopca kupili i z glowy. A jak bedzie dziewczynka to poprosze o zrzute na lezaczek bo nie mam. |
![]() ![]() |
![]() |
#2677 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2678 |
Zakorzenienie
|
Izumi, nie skonsultowałam się lekarzem ani farmaceutą przed doczytaniem Twojego posta do końca
![]() ![]() ![]() ![]() Ta historia z chłopcem, wcześniakiem straszna... Od razu przychodzą mi do głowy myśli typu: jutro niby zaczynam 21tc więc już teoretycznie jestem po tej bezpiecznej stronie, a JEDNAK..... Muszę zacząć robić notatki z tych Waszych rozważań kosmetycznych dla malucha, bo potem tego nie znajdę. Jak mi się dzisiaj nic nie chce...... Gmyrelka, GRATULACJE!!!!!
http://lb4f.lilypie.com/WKoyp2.png Edytowane przez mrowak Czas edycji: 2009-10-26 o 09:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#2679 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Już się bałam o równowagę płci na naszym wątku ![]() Naprawdę super kochana! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A z tym kochaniem się w prezerwatywie to też nie miałam pojęcia!!! Nigdzie nic wcześniej na ten temat nie widziałam! A przecież co ruszt to tyle artykułów o sex'ie w ciąży ... no bo wiadomo... obawy różne są. I NIKT o czymś takim ważnym by nie napisał? ![]() P.S. Właśnie w takich momentach łamię się i zaczynam zastanawiać co tam u mnie w brzuszku rośnie ... znaczy .... oprócz tego że dzidziuś ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2680 |
Rozeznanie
|
Wiemy, czasem bywamy w Rzeszowie choc ostatnimi czasy ja czesciej bywam niz On. Hiihihi Ostatnio bylismy w lipcu na tydzien.
Grymelka Gratuluje synka ![]() ![]() z tym seksem to ja tez nic nie wiedzialam a to moja druga ciaza Izumi nie lam sie musisz byc twarda a nie mietka HiHi |
![]() ![]() |
![]() |
#2681 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Apropo prezerwatywy to ja myślałam że On żartuje ale niestety... powiedział że wcale nie żartuje... że coś tam jakaś substancja obecna w spermie rozpuszcza (być może przekręciłam że akurat błony płodowe) ![]() malgo dziękuje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2682 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2683 |
Raczkowanie
|
witajcie kobitki!
zgodnie z obietnicą wstawiam fotke brzusia z konca 19 tyg. robiona wczoraj ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2684 |
Wtajemniczenie
|
Znalazłam coś takiego:
Jak się kochać, czyli bezpieczne pozycje To, w jakiej pozycji odczuwasz najwięcej satysfakcji, jest zależne tylko od Ciebie i Twojego partnera, jednakże z nie każdej z nich będziesz mogła korzystać. Przy odrobinie fantazji, opierając się na poniższych wskazówkach, z pewnością znajdziesz taką, która będzie równie przyjemna jak ta, z której musiałaś zrezygnować. Najpierw jednak skonsultuj się z Twoim lekarzem prowadzącym, czy w Twoim przypadku nie ma przeciwwskazań do stosowania tej akurat pozycji.Pierwszy trymestr - dozwolona jest prawie każda pozycja, jednak należy szczególnie uważać, by partner nie przygniatał Twojego brzucha. Należy unikać pozycji z głęboką penetracją członka; powinno to być bardziej płytkie, przedsionkowe czucie siebie wzajemnie Drugi trymestr - należy unikać tych pozycji, które wymagają od kobiety leżenia na plecach (aż do rozwiązania), ponieważ powiększająca się, ciężarna macica uciska wówczas na naczynia, aortę i żyłę główną dolną, co utrudnia powrót krwi do serca i może przyczynić się do odczuwania dyskomfortu, a w skrajnych sytuacjach do omdleń. Ze względu na zawarte w nasieniu prostaglandyny lepiej współżyć z prezerwatywą. Kobieta nie powinna też dążyć do osiągania pełnej satysfakcji, gdyż orgazm objawia się rytmicznymi skurczami macicy, które mogą zagrażać ciąży. Trzeci trymestr - głównym problemem jest zmniejszona mobilność partnerki spowodowana wzrostem wagi i dość dużym brzuchem. Najbardziej dogodne pozycje to leżenie bokiem (mężczyzna przodem do pleców partnerki), kobieta na górze lub większość pozycji tylnych. Głęboka penetracja mogłaby uszkodzić przekrwioną pod koniec ciąży szyjkę macicy, powodując nawet jej krwawienie. Po 36. tygodniu ciąży współżycie jest zalecane, aby wyindukować skurcze macicy, które lepiej przygotują szyjkę do porodu. Wtedy można też kochać się bez prezerwatywy, bo prostaglandyny zawarte w nasieniu służą do zmiękczenia i lepszego przygotowania szyjki do porodu. Dobrze jednak, byś pamiętała, że warto ze swoim lekarzem prowadzącym rozmawiać na każdy temat - także na temat seksu w ciąży. Jeśli masz jakiekolwiek wątpliwości, czy dana pozycja jest dobra w Twoim przypadku, lub w trakcie współżycia zauważyłaś jakiekolwiek niepokojące Cię objawy, spytaj swojego ginekologa - z pewnością pomoże Ci podjąć właściwe decyzje. Podobno też te prostaglandyny przyczyniają się do skracania szyjki macicy... skoro w drugim trymestrze jest niewskazane a w trzecim już można bez to pewnie chodzi o tą szyjkę i przedwczesny poród. Edytowane przez Gmyrelka Czas edycji: 2009-10-26 o 10:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#2685 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tiaaa.... No moja mała siostrzenica, też innej opcji jak dziewczynka nie rozpatruje ![]() ![]() A z tym co Ci lekarz powiedział, to NAPRAWDĘ jestem w szoku!! Pierwszy raz w ogóle o tym słyszę! Znaczy tam... gdzieś kiedyś słyszałam, ze np. sperma w ostatnim okresie ciąży może przyśpieszyć porób, tak samo jak jakieś tam substancje w niej zawarte mogę załagodzić bół (pisało też że w czasie miesiączki też podobno jak facet się spuści, to dolegliwości menstruacyjne są mniej bolesne). Ale nie sprawdziłam czy to prawda więc biorę to przez palce.... a tu... COŚ TAK WAŻNEGO! I NIGDZIE DO TEJ PORY ANI SŁOWA NA TEN TEMAT NIC NIE WIDZIAŁAM?!? ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ---------- Cytat:
![]() DLACZEGO JA TO PO RAZ PIERWSZY WIDZĘ? Z tymi skurczami macicy to owszem, znalazłam w książkach taką informację. Ale w sumie pisało tylko tyle, że może to powodować obniżenie statysfakcji orgazmu a poza tym jest ZUPEŁNIE nie groźne! .... A w sumie jedyne zalecenie o jakim do tej pory słyszałam odnoszący się do ... ze tak powiem...bo nie wiem jak inaczej :P ... "spuszczania" się faceta w środku w czasie ciąży to kwestia higieny .... i tyle O_o. Swojego gin. też się pytałam, ale on stwierdził, ze póki jest ok (czyli krwawienia itp.) nie ma żadnych przeciwwskazań do współżycia i nic o prezerwatywach czy ich braku nie wspaomniał. A skoro pytam... to chyba powinien tak? NO KURDE! Teraz będę szukać ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2686 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Te wiadomości co skopiowałam o prezerwatywie są z netu więc ktoś tak coś tam o tym napisał. A mój gin tak sam z siebie powiedział, że mogę się sportować i bzykać także ale już wkrótce w prezerwatywie ... SZOK!! Edytowane przez Gmyrelka Czas edycji: 2009-10-26 o 10:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2687 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() NIE NO.... GRATULUJE CHŁOPCZYKA JESZCZE RAZ! ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2688 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2689 |
Zakorzenienie
|
Iza - spokojnie. Tam było tak, że przyjaciółkę bolał brzuch prawie od samego początku i to naprawdę momentami mocno, miała biegunki, wymioty. Jej lekarz prowadzący mówił, że to normalne, że ma boleć, że dzieciaki się rozpychają. Mówił, że szyjka dobrej długości i wszystko w ogóle dobrze. A to jej pierwsza ciąża była i ona nie wiedziała, że wcale nie powinno tak boleć. Aż poszła do toalety, a tam... pępowina. Okazało się, że zaczął się poród - ona nawet tego nie czuła - brzuch ją bolał jak zawsze (codziennie brała Nospe Forte), ale musieli zrobić cesarkę, a dzieciaczki były za małe, żeby mogły same funkcjonować. Nie są pewni przyczyny, ale w łożysku był gronkowiec. Kolejni lekarze mówią, że wcale nie powinno tak boleć. Lekarz chyba spieprzył. Dziewczynę tak codziennie bolało, że czasem z łóżka nie wstawała, a jej lekarz mówił, że to powłoki brzuszne się naciągają. W ogóle - straszna historia. Ale jak u Was wszystko wygląda dobrze, to się nie bój. To zupełnie inna historia.
![]() |
#2690 |
Wtajemniczenie
|
megi megi, ja też doła miałąm po tej wiadomości, aż sie zastanawialąm czy jeszcze tu zaglądać, a z drugiej strony wolałam wiedzieć jaki to mogl być powód. Mam nadziejęże dla mnie się limit nieszczęść i poronień już wyczerpal, ale co jakiś czas też mam schizy, npz tym twardym brzuszkiem. Lekarz zapowiedzial mi badanie szyjki co dwa tygodnie, więc mam nadziejęże wyłąpie jakby co, bólu też nie mam jakiegoś strasznego , więc się tak pocieszam. Mój brzuszek chyba rośńie, choć dzieciaczków nie czuje. NAtomiast co jakis czas zdarzyło mi się wymacać coś wardego nad pępkiem, najpierw myślałam, że to jakiś guz
![]() A tak żeby rozluźniź atmosferę opowiem Wam jak to byląm przerażona pewnbnym odkryciem., Pomyślałam,że skoro dzieci rodzą się w okolicy 50cm i więcej, to jak mi się dwa takie koloski zmieszczą w brzuchu któy od kości łonowej do piersi ma 30 cm???? Ale ostatnio dotarło do mnie że to tylko na USG mierzą od glówki do pupci, a urodzone dzieci to już razem z nóżkami ![]() ![]() Gmyrelka, gratuluję synka i innym co znają płeć, ja chyba wolałabym wiedzieć, jakby to było pewne, a nie tak na 70% Przy dwójeczce może być problem z chodzeniem na zakupy przez pierwsze miesiace, a chciałabym je ładnie ubrać itd ![]() Ilkia, brzuszek okrąglutki, niesamowity. To pierwsza ciąża??? Izumi, Towje posty mnie rozwalają zawsze ![]() Co do seksu w ciązy ja się nie interesuję bo i tak z powodu zagrożonej od pocztku mamy post ![]() Natomiast pytałam lekarza o pozycję do spania, potwierdził,że rzeczywiśćei tak od 20 tyg nie powinno się leżeć na oplecach z powodu tej uciskanej żyły - można wtedy nawet zemdleć podoobno A co ciekawe mowił,że na brzuchu nic nie szkodzi, bo to tak jakby leżeć na butelce pelnej wody - w macicy jest płyn i ciśńienie. Pewnie tyle że neiwygodnie. Ale ja i tak nie zamierzam, jakoś nie czułąbym się bezpiecznie. |
![]() ![]() |
![]() |
#2691 |
Wtajemniczenie
|
Martuko ... ciesze się, że moje posty cię rozwalają
![]() A tym, co megi-megi napisała się nie martw. Ta sytuacja nie dotyczy Ciebie! Dbaj o siebie kochana i wsio będzie pięknie ![]() A ja się pochwalę póki co moją małą kolekcją dzidziusiową ![]()
![]() P.S.2. W zeszłym tygodniu zaczęłam bajki do brzuszka czytać ![]() Edytowane przez Izumi Czas edycji: 2009-10-26 o 11:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#2692 |
Wtajemniczenie
|
A dla mamy 2 sweterki
![]() Te 2 + kilka paskudnych wieloletnich, zmechaconych na zamek jakie posiadam i powinno na całą ciąże starczyć. Jeszcze tylko spodnie i kurtka z kołdry (chyba że teściowa czarymary jednak te pelerynki zrobi) i jestem ubrana! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2693 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tak mi do głowy przyszło... AniuP...bo Ty masz doświadczenie i wiedzę i mądrość i w ogóle (szczególnie "w ogóle" ![]() Teraz opcje są dwie: A) AniaP mnie ukatrupi wirtualnie, B) dziewczyny mnie poprą i jakoś uratują ![]() (przychylam się do opcji B) ---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ---------- Cytat:
A tak mi do głowy przyszło... AniuP...bo Ty masz doświadczenie i wiedzę i mądrość i w ogóle (szczególnie "w ogóle" ![]() Teraz opcje są dwie: A) AniaP mnie ukatrupi wirtualnie, B) dziewczyny mnie poprą i jakoś uratują ![]() (przychylam się do opcji B) Izumi, jesteś niemożliwa z tymi tekstami ![]()
![]() |
#2694 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Zawsze to łatwiej na kogoś całą robotę zwalić ![]() Co do spania. Czytam wczoraj artykuł z październikowego "M jak Mama". I tam na końcu w rubryczce pisze: "Począwszy od 5-6 miesiąca ciąży nie powinnaś spać na brzuchu ani na plecach. Gdy śpisz na plecach, powiększona macica uciska naczynia krwionośne, utrudniając krążenie krwi i oddychanie. Najlepiej śpij na lewym boku (wtedy jest lepsze ukrwienie łożyska), z jedną nogą ugiętą, a drugą wyprostowaną. Aby ułożyć się wygodnie, podłóż pod brzuszek poduszkę, drugą podeprzyj plecy, trzecią wsuń między kolana (warto też kupić specjalną poduszkę dla kobiet w ciąży w kształcie litery C)." Dziewczyny nawet kiedyś pisały o tej poduszce... o ile dobrze pamiętam, któraś z was nawet ją kupiła? Ciekawa jestem jak wrażenia? Jakby ktoś reflektował mogę wstawić cały artykuł odnośnie zdrowego spania ![]() ![]() Edytowane przez Izumi Czas edycji: 2009-10-26 o 11:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2695 |
Raczkowanie
|
Ilkia, brzuszek okrąglutki, niesamowity. To pierwsza ciąża???
W sumie to druga ale pierwsza niestety skonczyła sie poronieniem w 9 tyg. ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2696 | |
Zakorzenienie
|
Ja na plecach się tylko wyleguję, nie śpię, bo faktycznie nie zasnę już teraz w tej pozycji.
Cytat:
![]() ![]() Ja tej swojej poduszki póki co pod brzuch nie podkładam, bo po pierwsze jeszcze nie czuję takiej potrzeby, a po drugie jakoś nie lubię jak mnie tak coś "oblepia" z każdej strony, ale ten fragment, który podkładam między kolana/uda, a czasem też między kostki bardzo sobie chwalę. A czasem jak boli mnie kręgosłup to przyciskam tę poduchę za plecami do ściany i sama się w nią mocno wtulam i jakoś tak trochę lepiej jest. Jednym słowem, nie żałuję zakupu.
![]() |
#2697 |
Rozeznanie
|
Ilkia brzuszek cudny!!!
izumi ciuszki super, tez bym z checia poszla ma maluszkowe zakupy ale mam zakaz. Mam ogromny karton ciuchow po Amelce. Jak bedzie chlopak to poporodzie smigne sobie na szybkie zakupki. Ze spaniem to narazie nie mam problemow, ale pamietam ze z wielkim brzuchem bardzo zle sie spi, ulozyc sie to masakra, a najlepiej jest jak sie juz ulozysz i zachce Ci sie siusiu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2698 |
Wtajemniczenie
|
IZumi, no oczywiście że pozytywnie mnie rozwalają. Powiedziałąbym "rozbrajają"
![]() ![]() A ciuszki dla Ciebie bardzo mi się podobają,Mi ostatnio mężuś zafundował w Mohito bluzeczkę bawełnianą bardzo podobną do Twojego drugiego sweterka, strasznie mi ten kolor niebiesko-zielony ostatnio podchodzi. A ten drugi gdzie kupowałąś, słodki jest i taki w sam raz na zimę mrowak izumi CI już zacytowałą co piszą o spaniu na plecachm ja też jak poleguję, podłożę sobie popdusię i jestem tak połsoedząco to na pleckach, ale nie wiem jak dalej, zobaczymy. Spać mi najlepiej na prawym boku też ale to nie przeszkadza, teraz, ponieważ mój brzuszek taki bardziej do przodu czasem przechylam się w stronę brzucha, żeby go oprzeć na materacu ![]() ![]() Apel do AniP oczywiście popieram, z tym,że jeśłi chodzi o kosmetyki to wiem,że niektore dzieci uczulają się na jakieś i kiszka. Czasem trzeba szukać odpowiedniego. Może więc warto zapopatrzyć się w próbki i nie kupowac za dużo na początek, dopiero po sprawdzeniu. Dziś u nas słoneczko to i humorek mi się poprawil. Wyszłam na spacerek kroki, kupiląm sobie najtańszy krem do brodawek w rossmanie. Potrzebuję coś spróbować, bo te otoczki normalnie mi się łuszczą z suchości i swędzą okropnie. Wróćiląm na swoje wysokie 2 pięro i zadyszaląm się wciągając się po poręczach na schody. Co to będzie za trzy miesiące ![]() jak się odważe to i ja pokażę brzuszek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2699 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A z tym spaniem to mnie nie osłabiaj. Ja się wkurzam jak raz w nocy muszę do kibelka wyjść, a Ty chcesz mi powiedzieć że będzie jeszcze gorzej??? Kurde... i zawsze w nocy jak zchodzę z wyra to męża zdeptam ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2700 |
Zakorzenienie
|
Martuko, zajrzyj tutaj http://motherhood.pl/produkt/kojec-motherhood.html. Uciekam laski na spacer póki nic na łeb nie leci z nieba
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:19.