Mamusie marcowo-kwietniowe 2010 - Strona 89 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-10-25, 12:08   #2641
evitka21
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie marcowo-kwietniowe 2010

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
Ja kupiłam jeden a AEG i okazał sie do d... Przyjaciółka moja ma z brauna ten do ucha i ten jest bardzo dobry mierzy dobrze . fajne są też te takie droższe używane w szpitalach co nawet z 10cm mierza z czoła , ale drogie cholerniki sa
ja planuje zakup takiego:
http://www.allegro.pl/item778408687_..._promocja.html

Cytat:
Napisane przez drcron Pokaż wiadomość
wybralam lozeczko tylko nie wiem czy bedzie praktyczne jest turystyczne skladane z 2 poziomami spania i przewijakiem zamontowanym na nim ma otwierany bok na zamek mysle zeby takie sprawic naszej dzidzi
http://www.allegro.pl/item785075080_...m.html#gallery
u nas w sklepie sa troszke drozsze niz na all ale sa solidnie wykonane

a co kupujecie do wozkow?? posciel czy becik ?? moja kolezanka miala becik i kocyk i sobie chwalila siostra uzywala poscieli i tez sobie chwalila a ja nie wiem
mi sie łóżeczka turystyczne średnio podobają jako podstawowy mebel do spania dla dziecka, ale wielu ludzi takie kupuje. Co kto lubi.

ja do wózka na pewno bede używam tylko grubszego kocyka.
Jakoś pościel wydaje mi się zbędna i w moim małym mieszkanku byłaby dodatkowym klamotem.
A kocyki to takie wielofunkcyjne są

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
A po co ci pościel albo becik jak zaraz upał bedzie ? Becik to przegrzewanie dziecka jak dla mnie . Wystarczy szkraba ciepło ubrać i gruby kocyk Ja nawet w zime nie miałam pościeli , tylko kombinezon i koc akrylowy do tego osłona na wózek . W tych wozkach i tak jest gorąc jak się zakryje i bude postawi .
o to to . Też mi się tak walsnie wydaje

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
Bardzo fajny lew na biegunach
A propo kochana mierzenia temp. jesli uzyłas wcześniej antyperspirantu to normalne że temp. ci nie wzrośnie nawet jak masz gorczkę
ja tak mam i dlatego trzeba gabeczka na mokro paszki przetrzec żeby była prawidłowa temp. bo inaczej wynik jest błędny.
ale jaja z ta temperaturą! w zyciu bym na to nie wpadła
dzięki za wyjaśnienie madzia

a jak tam wam niedziela mija?
ja większośc zaplanowancyh rzeczy już porobiłam, zaraz jem drugą częśc obiadku i udaję się do sklepu po witaminki i.... kapcie (rozwaliły mi się moje ulubione i teraz cholery dosatję chodząc w takich szeleszczących na gabkowanej podeszwie i w odadtku za dużych....)

miłego dnia wam życzę

evitka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-25, 13:46   #2642
malgo421
Rozeznanie

Witam po dlugiej przerwie.
U nas troszke sie dzialo , Tesciowa byla nas odwiedzic (10 dni) , bylo super moglam pospac.
Bylam w koncu na Usg, drugie mam na 26 listopada, postanowilismy ze nie bedziemy pytac o plec i zostawiamy sobie niespodzianke.
Pani na Usg miala problem z miara bo nasz szkrab sobie siedzial zamiast lezec. Hi hi. Ale moglam sobie przynajmniej popatrzec troszke dluzej.
A najlepsza wiadomosc to to ze czuje juz od jakiegos czasu ruchy
Ja dzisiaj tez mam leniwy dzien, nic mi sie nie chce.
Z termometrami to polecam braun , zakupilam go i jestem bardzo zadwolona
A oto moje drugie szczescie

Edytowane przez malgo421
Czas edycji: 2009-11-25 o 22:32
malgo421 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-25, 14:04   #2643
malgo421
Rozeznanie

Pochwale sie jeszcze moim brzuszkiem 16 tydzien

Edytowane przez malgo421
Czas edycji: 2009-11-25 o 22:32
Stary 2009-10-25, 14:13   #2644
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

malgo brzuszek piękniusi dzidzio też
a ja też dołączam do tych leniących się dzisiaj, leżę, drzemkuję i jem na zmiane
Teraz sprawdziłam górę testów, idę zjeść grapefruit'a i 2 pączki i może posprawdzam resztę klasówek

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-25, 14:37   #2645
evitka21
Zakorzenienie

malgo, fajnego masz lokatora i brzuszek ładniusi w którym tygodniu jestescie?

mam pytanie do was dziewczyny,a w szczególności do Ani P (jako doświadczonej mamy).

Czy zastanawiałyście się jakie kosmetyki będziecie kupować dla maluszków?
Aniu, co polecisz?

ja myśle na początek nad używaniem do kąpieli emolium lub oilatum, a nie wiem co kupić do mycia- już nie podczas kąpieli, ale żeby na przykład włoski czy pupę umyć.

Najbardziej lubię myjoły z pompką, więc zastanawiaałam się nad nivea baby nutri sensitive o ten klik, ale jak poczytałam na opakowaniu on jest po 1 miesiącu życia,
na żelu z serii baby dream o tym klik, nie ma w ogóle napisane o wieku kąpanego....

do kąpieli ten olejek babydream też ma dobre opinie i przyjazny skład, ale znów nie ma info od kiedy go można używać....

na johnsonie tym zółtym z pąpką jest napisane od 1-szej kąpieli,ale johnsona nie chce...
i hippa też nie bo wg mnie śmiredzi...

a co do buźki?- wybór jest ogromny.....

evitka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-25, 15:29   #2646
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
Teraz sprawdziłam górę testów, idę zjeść grapefruit'a i 2 pączki i może posprawdzam resztę klasówek
Kurka, przypomniałaś mi, że ja mam testy do sprawdzania Tydzień już leżą, ale najbliższe zajęcia dopiero w czwartek... to niech jeszcze poleżą

A ja ociupinkę popisałam dzisiaj, potem poszłam na spacer-ale śliczna pogoda była. A tak mi się od tego świeżego powietrza i ostatnich nieprzespanych nocy zrobiło sennie, że o mało nie usnęłam siedząc sobie na ławce nad stawkiem. Autentycznie mam wrażenie, że na jakieś kilka sekund to odleciałam
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-25, 16:26   #2647
drcron
Zakorzenienie

malgo421 - sliczny brzuszek i maluszek z jego srodka
ja dzisiaj po obiadku u mamusi wyciagnelam meza na spacer ale trwal on kilka chwilek bo musielismy wracac mojemu mezowi jak zwykle zachcialo sie kupe tak jest zawsze jak jestesmy na spacerze zagrozilam ze na nastepny spacer zaloze mu pampersa

drcron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-25, 16:31   #2648
megi-megi
Zakorzenienie

Dziewczyny, ja śpię jak dziecko Tylko się w nocy budzę, żeby przewrócić się z boku na bok, bo jakoś wymaga to teraz większego wysiłku. Ale zauważam, że nieco puchnę... czuję po pierścionkach i butach... a może to opuchlizna gastronomiczna? Hmmm....
Ostatnio jakiś spadek nastroju. Małego słabiej czuje, może dlatego.
Wczoraj spędziłam wieczór z przyjaciółką, która straciła bliźniaki w 25 tygodniu. Ciężki klimat.
Dół.
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-25, 16:32   #2649
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez evitka21 Pokaż wiadomość
ja planuje zakup takiego:
http://www.allegro.pl/item778408687_..._promocja.html

mi sie łóżeczka turystyczne średnio podobają jako podstawowy mebel do spania dla dziecka, ale wielu ludzi takie kupuje. Co kto lubi.

ja do wózka na pewno bede używam tylko grubszego kocyka.
Jakoś pościel wydaje mi się zbędna i w moim małym mieszkanku byłaby dodatkowym klamotem.
A kocyki to takie wielofunkcyjne są

A pytałas już ludzi co go zamówili czy jest dobry ? Ja czasem tak robiłam , daj znac jak go juz kupisz czy warto.
Ja tez bym nie kupiła turystycznego , nie wiem sAMA dlaczego jakoś mi się nie podobają te drewniane maja taki jakiś urok Zresztą ja mam jak widziałyście mega kolorowy pokój więc jakbym tam dała jeszcze kolorowe łóżeczko to by się meksyk zrobił .
Ja uwialbiam kocyki mam ich z 10szt

Cytat:
Napisane przez malgo421 Pokaż wiadomość
Bylam w koncu na Usg, drugie mam na 26 listopada, postanowilismy ze nie bedziemy pytac o plec i zostawiamy sobie niespodzianke.
Podziwiam mnie by zjadło żeby wiedziec

Cytat:

mam pytanie do was dziewczyny,a w szczególności do Ani P (jako doświadczonej mamy).

Czy zastanawiałyście się jakie kosmetyki będziecie kupować dla maluszków?
Aniu, co polecisz?

ja myśle na początek nad używaniem do kąpieli emolium lub oilatum, a nie wiem co kupić do mycia- już nie podczas kąpieli, ale żeby na przykład włoski czy pupę umyć.

Najbardziej lubię myjoły z pompką, więc zastanawiaałam się nad nivea baby nutri sensitive o ten klik, ale jak poczytałam na opakowaniu on jest po 1 miesiącu życia,
na żelu z serii baby dream o tym klik, nie ma w ogóle napisane o wieku kąpanego....

do kąpieli ten olejek babydream też ma dobre opinie i przyjazny skład, ale znów nie ma info od kiedy go można używać....

na johnsonie tym zółtym z pąpką jest napisane od 1-szej kąpieli,ale johnsona nie chce...
i hippa też nie bo wg mnie śmiredzi...

a co do buźki?- wybór jest ogromny.....
Ja mogę polecieć Olilatum na pierwsze kąpiele bo dziecko ma zwykle dośc sucha skóre . Szymkowi schodziła np. z nóżek bardzi i lepiej to odpowiednio nawilzyc . Większośc firm pisze że ich kosmetyki sa od 1 miesiąca ale mi sie wydaje że oni się tak ubezpieczaja tak samo jak Ci od leków . Do oilatum mozna kupić zwykłe mydełko dla niemowlat jakies bambino np. Ew emulsja do mycia np z nivea , choc ja początkowo tylko tym oilatum myłam i własnie mydełkiem .
Johnsona nie lubie strasznie jakoś te kosmetyi dla mnie sa fatalne szczególnie ten płyn do mycia top to toy czy jakoś się to tak zwie .
Nivea jest fajna , linomag ma dobry olejek do mycia , szampon , kremy -tanie a bardzo dobre . Do tego ja lubie strasznie bubchena i mój J jedzie do niemiec w grudniu i mi przywiezie kosmetyki . Bubchen ma nową serie " babys first
http://www.allegro.pl/listing/search...category=11763
i ja zainwestuje w nią nigdy się nie przejechałam na tych kosmetykach
Ogólnie wiadomo z kosmetykami jak u nas co komu pasi .. ale na te pierwsze dni myślę ze w oilatum napawdę warto zainwestować

jest też seria naszego oceanica
http://www.allegro.pl/listing/search...category=11763
skład emulsji jest taki sam praktycznie jak oilatum ok 64%parafiny płynnej na tych kosmetykach jest napisane że własnie od miesiaca . sa sporo tańsze niż oilatu i równiez bardzo dobre . Mi poleciła pani z apteki

Edytowane przez ania p
Czas edycji: 2009-10-25 o 16:35
ania p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-25, 16:34   #2650
megi-megi
Zakorzenienie

malgo421 - dzidziuś jest przepiękny, taki promyczek w ten deszczowy dzień
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-25, 16:42   #2651
olasia
Zadomowienie

hej wam ciezarowki

dlugo mnie nie bylo... dodam, ze w koncu dzieki waszym zachetom poszlam do innego lekarza. no i bardzo sie ciesze, ze mnie namowilyscie. zdecydowalam, ze bedzie to jednorazowa wizyta. przeziernosc wyszla 1 wiec w normie, kosc noswa tez bylo widac, ale to mnie nie pociesza raczej bo podobno w 14 tyg to juz wszystkim plodom sie wyksztalca. wiec w sumie troche spokojna, troche nie... no coz chyba kazda z nas ma chwile euforii by za chwile wpasc w dola... ?
spytalam meza co jak dziecko bedzie chore? ...nic, to bedzie nadal nasze dziecko - odpowiedzial, i od razu mi ulzylo. ciesze sie, ze go mam i bedzie przy mnie w kazdej sytuacji.

no i brzuchol mi juz rosnie... jakie to dziwne, teraz wcale nie mysle o tym zeby go wciagac ;]

evitka - co do kosmetykow to ja polecam oliwke hipp, zawiera same oleje roslinne, sezamowy i migdalowy - w przeciwienstwie do innych ktorych glownym skladnikiem jest olej parafinowy. zele tez sa fajne. sama uzywam tych kosmetykow.

ups nie zauwazylam, ze wlasnie ci nie odpowiada zapach hippa. mi tez zapach nie podchodzi ale wiem, ze jest dobra...

Marcelek moj caly swiat
Laura 39/40 tp 9.03.2015

Edytowane przez olasia
Czas edycji: 2009-10-25 o 16:50
olasia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-10-25, 16:53   #2652
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Wczoraj spędziłam wieczór z przyjaciółką, która straciła bliźniaki w 25 tygodniu. Ciężki klimat.
Dół.
Aż mnie ciarki przeszły...

AniaP, a czy w Niemczech te kosmetyki są duża tańsze od tych z Twojego linka na allegro?

Edytowane przez mrowak
Czas edycji: 2009-10-25 o 16:56
Stary 2009-10-25, 17:07   #2653
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
Oliwka, a to ja sama zaopatruję się w glukozę?? Nie wiedziałam A czy między jednym, a drugim wypiciem tego eliksiru coś się je? Jeśli tak, to rozumiem, że się też mam zaopatrzyć? Bo jak mi każą dwie godziny nic nie jeść to im tam padnę jak długa. Ja nie mogę bez śniadanka. Bu bu.
mrowak raz się pije a 2 razy kłują nie,nic się nie je,ale to tylko 2 godzinki hehe dasz radę

ja dzisiaj mialam fajny nawet dzionek ale jestem troche wykonczona,czytam i mnie oczy szczypią,wybralismy sie rano na łódzką giełdę ale jest tyle wszystkiego ze nam sie prawie 3 godz. zeszły szok,nogi mi odmowiły posłuszenstwa,nie wiem co bedzie w listopadzie,bo 18 otwieraja Ikea,chyba tam 2 dni spędzę,bo ma byc podobno najwieksza w Polsce masakra idę poleżec.
Miłego tygodnia zapracowanym mamusiom i tym wypoczywającym oczywiscie też
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-25, 17:15   #2654
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość
mrowak raz się pije a 2 razy kłują nie,nic się nie je,ale to tylko 2 godzinki hehe dasz radę
a w życiu nie wytrzymam muszę się psychicznie przygotować, bo to za jakiś tydzień będzie.

Cytat:
18 otwieraja Ikea,chyba tam 2 dni spędzę,bo ma byc podobno najwieksza w Polsce
Ooooo już??? Rewelacja! Bo my się wybieraliśmy jak zwykle do poznańskiej Ikei właśnie w listopadzie, a tak to oczywiście pojedziemy do Łodzi! Wiedziałam, że budują tego giganta, ale zupełnie nie pamiętałam kiedy otwierają. Bardzo mnie to cieszy. Na pewno się wybierzemy-kto wie, może wcześniej dam znać, to się spotkamy chociaż na jakimś soczku (chciałam napisać "na kawie", ale nie wolno). To na soczku i na pysznych bułeczkach cynamonowych!
Tylko muszę sobie trasę oblookać, czy łatwy dojazd będzie.

Już widzę, że to bułka z masłem tam dojechać. Jeździłam do Łodzi na podyplomówkę i połowę trasy mi się pokrywa. Już się cieszę! Tylko muszę się wybrać w środku tygodnia, bo inaczej to nas tłumy zadepczą

Edytowane przez mrowak
Czas edycji: 2009-10-25 o 17:22
Stary 2009-10-25, 17:16   #2655
drcron
Zakorzenienie

ja zwykle lozeczko tez bede miala bedzie stalo na poczatu u nas w sypialni a potem w pokoiku dzidzi ale potrzebuje jeszcze jedno lozeczko na dol jak bede gotowala czy sprzatala to nie bede slyszala dzidzi jak bedzie lezalo u gory a takto bedzie caly czas przy mnie nie chce tez by meczylo sie w lezaczkach czy wozku bo to bezsensu
a jakie jest wasze zdanie na temat kolysek??
http://www.allegro.pl/item790406303_...a.html#gallery

Stary 2009-10-25, 17:34   #2656
mrowak
Zakorzenienie

Co do kołysek to powiem tak: okazało się, że gdzieś w świecie odnalazła się kołyska, którą mój brat kiedyś kupił, odnowił dla swoich dzieci, a potem przekazał komuś dalej. No i teraz ona czeka sobie na nas-jeszcze jej nie widziałam, ale podejrzewam, że wygląda ładniutko. I teraz tak: gdybym miała kupować nową kołyskę, to bym tego nie robiła. Przede wszystkim dlatego, że ona starczy pewnie na max.pół roczku (przy mniej ruchliwym maluszku) i potem staje się bezużyteczna (no, chyba, że ma się koty, które z natury uwielbiają pakować się w ciasnawe miejsca)
Natomiast mój plan jest taki, że kołyska zostanie sobie w domu u moich rodziców gdzie będzie choć przez chwilę służyła malcowi podczaś naszych wizyt. Planujemy "podszepnąć" w tym roku Mikołajowi, żeby nam kupił łóżeczko turystyczne, które powędruje do "teściów" i tam będzie służyło podczas wizyt. A jak kołyska stanie się za mała to łóż.turystyczne będzie faktycznie turystyczne i będzie kursowało razem z nami na trasie Słupca-Kutno

Reasumując przydługi wywód: nie kupowałabym kołyski nówki-chyba, że dla kaprysu i z zamiarem późniejszego sprzedania jej.
Stary 2009-10-25, 17:35   #2657
malgo421
Rozeznanie

Cytat:

mam pytanie do was dziewczyny,a w szczególności do Ani P (jako doświadczonej mamy.
Ja jestem w 16 tygodniu,
co do kosmetykow to ja przez pierwsze 2 miesiace nie uzywalam nic , tylko oliwki nivea.(podobno najlepsza jest oliwa z oliwek ale ja nie lubie jej zapachu)
Potem uzywalam mydelka Do mycia wloskow i ciala z Nivea
Ania P ja gdybym mieszkala w polsce to tez ciezko bym miala zeby sie powstrzymac z zapytaniem o plec, ale tu ma sie tylko 2 Usg w ciagu calej ciazy wiec nie ma zbyt wiele okazji zeby sie pokusic.

Dziewczyny dziekujemy bardzo za komplementy,a z sie zarumienilismy

Edytowane przez malgo421
Czas edycji: 2009-10-25 o 17:39
Stary 2009-10-25, 18:24   #2658
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olasia Pokaż wiadomość

evitka - co do kosmetykow to ja polecam oliwke hipp, zawiera same oleje roslinne, sezamowy i migdalowy - w przeciwienstwie do innych ktorych glownym skladnikiem jest olej parafinowy. zele tez sa fajne. sama uzywam tych kosmetykow.

ups nie zauwazylam, ze wlasnie ci nie odpowiada zapach hippa. mi tez zapach nie podchodzi ale wiem, ze jest dobra...
No hipp też ma dobre kosmetyki miałam jakiś jeden kremik .
No i jeszcze zostały do wyboru kremiki do pupy np. To z tego co użwywałam to był penaten taki w metalowej puszcze , jest też taki dobry z nivea . Sudokrem można nabyć ale trzeba pamiętac że to krem tylko jak sa odparzenia albo coś się zaczyna dziac . Bo jak go użyjemy na codzień to potem jak będzie potrzeba już nie zadziała .
No i Bephanten to taka rzecz co to ją każda mama mieć powinna - maśc konkretnie . Działa na wszystko , piersi mozna posmarowac jak bolą po karmieniu , pod pieluche dziecku jest super , do buźki dlA dziecka tez super - polecam

Cytat:

AniaP, a czy w Niemczech te kosmetyki są duża tańsze od tych z Twojego linka na allegro?
Te kosmetyki w niemczech kosztują zwykle w granicach 2-3 euro choć widzę że na allegto tez nie sa jakieś mega drogie . Najdroższe sa w sklapach świat dziecka np taki do mycia żel za 3 euro widziałam tam za 35zł

Cytat:
Ooooo już??? Rewelacja! Bo my się wybieraliśmy jak zwykle do poznańskiej Ikei właśnie w listopadzie, a tak to oczywiście pojedziemy do Łodzi!

Fajnie moze kiedyś się przejade choć mam kawałek , ja zwykle w jankach bywam bo tam mam 20km . Jak się przeprowadziła byłam tam co tydzień jak maniak

Cytat:
ja zwykle lozeczko tez bede miala bedzie stalo na poczatu u nas w sypialni a potem w pokoiku dzidzi ale potrzebuje jeszcze jedno lozeczko na dol jak bede gotowala czy sprzatala to nie bede slyszala dzidzi jak bedzie lezalo u gory a takto bedzie caly czas przy mnie nie chce tez by meczylo sie w lezaczkach czy wozku bo to bezsensu
a jakie jest wasze zdanie na temat kolysek??
http://www.allegro.pl/item790406303_...a.html#gallery
Wystarczy na jakies pół roku co nie zmienia faktu że są sliczne
Ja dostane od kuzynki taki specjalny kosz wiklinowy dla dzidzi ma pościel i budke jak gondola od wózka .

Najadłam się zupy pomidorowej że ledwo łaże własnie oduczam moje dziecie picia z butli i pije ze słomki , bardzo mu się to podoba
Stary 2009-10-26, 07:24   #2659
olasia
Zadomowienie

dzien dobryt bardzzo!

troche z innej beczki... ktos z was ma moze kuchnie z ikea? bardzo nam sie podobaja, ale czy sie trzymaja jako tako? wychodza znaczniej taniej niz meble na wymiar...no a teraz dzidzia i wogole mamy tyle wydatkow...

mi lozeczka podobaja sie takie najprostrze, jak chocby najtansze z ikea, niecala stowe chyba kosztuje. wiecej zaplacilabym z materac.

Marcelek moj caly swiat
Laura 39/40 tp 9.03.2015
olasia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-10-26, 07:33   #2660
izaizula
Rozeznanie

GG do izaizula

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ja śpię jak dziecko Tylko się w nocy budzę, żeby przewrócić się z boku na bok, bo jakoś wymaga to teraz większego wysiłku. Ale zauważam, że nieco puchnę... czuję po pierścionkach i butach... a może to opuchlizna gastronomiczna? Hmmm....
Ostatnio jakiś spadek nastroju. Małego słabiej czuje, może dlatego.
Dół.

Możesz mi powiedzieć co się stało, bo az mnie normalnie mało o zawał serca doprowadziła ta wiadomość.
izaizula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-26, 07:58   #2661
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:
dzien dobryt bardzzo!

troche z innej beczki... ktos z was ma moze kuchnie z ikea? bardzo nam sie podobaja, ale czy sie trzymaja jako tako? wychodza znaczniej taniej niz meble na wymiar...no a teraz dzidzia i wogole mamy tyle wydatkow...

mi lozeczka podobaja sie takie najprostrze, jak chocby najtansze z ikea, niecala stowe chyba kosztuje. wiecej zaplacilabym z materac.

Tak ja mam i to taka 10cio letnia i jak nrazie swietna jest wokol mnie tez pelno ludzi ma ikeowskie kuchnie i z tego co wiem sa bardzo zadowolone a do tego tam sa sliczne te kucnie
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-26, 08:35   #2662
Izumi
Wtajemniczenie

Cytat:
Witam po dlugiej przerwie.
U nas troszke sie dzialo , Tesciowa byla nas odwiedzic (10 dni) , bylo super moglam pospac.
Pani na Usg miala problem z miara bo nasz szkrab sobie siedzial zamiast lezec. Hi hi. Ale moglam sobie przynajmniej popatrzec troszke dluzej.
A najlepsza wiadomosc to to ze czuje juz od jakiegos czasu ruchy
Ja dzisiaj tez mam leniwy dzien, nic mi sie nie chce.
Z termometrami to polecam braun , zakupilam go i jestem bardzo zadwolona
A oto moje drugie szczescie
O rany! NO WRESZCIE KTOŚ TEŻ NIE CHCE WIEDZIEĆ! Kochana, to sobie musimy grupę wsparcia zrobić Bo ja i mój mąż też właśnie chcemy mieć niespodziankę, ale jak tu się dziewczyny tak chwalą... i chwalą... to się momentami zaczynam łamać Teraz będzie miał mnie kto wspierać Odwdzięczę się rzecz jasna
Ziomuś z brzuszka świetny! Świetnie go widać! Wygląda jakby sobie taki wyluzowany siedział grzecznie i czekał aż mama wreszcie pójdzie od tego doktora i się wreszcie nim zajmie No i w ogóle jak ślicznie widać zarysowany nosek i usta! ŚLICZNOOOOOOŚCI!!!!!
No i ruchy już czujesz... no tak... jak maluszek raz leży, raz siada, to aż strach pomyśleć jakie on tam jeszcze może pozycje przybierać
Aha! Jedna rzecz. Bo nie wiem jak u Ciebie. Ale u mnie lekarze są tacy, że na początku badania trzeba im powiedzieć "NIE CHCE ZNAĆ PŁCI". Bo u mnie co prawda nie widać jeszcze, ale co raz jak nie powiem to lekarz zaczyna się doszukiwać

---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ----------

Cytat:
hej wam ciezarowki

dlugo mnie nie bylo... dodam, ze w koncu dzieki waszym zachetom poszlam do innego lekarza. no i bardzo sie ciesze, ze mnie namowilyscie. zdecydowalam, ze bedzie to jednorazowa wizyta. przeziernosc wyszla 1 wiec w normie, kosc noswa tez bylo widac, ale to mnie nie pociesza raczej bo podobno w 14 tyg to juz wszystkim plodom sie wyksztalca. wiec w sumie troche spokojna, troche nie... no coz chyba kazda z nas ma chwile euforii by za chwile wpasc w dola... ?
spytalam meza co jak dziecko bedzie chore? ...nic, to bedzie nadal nasze dziecko - odpowiedzial, i od razu mi ulzylo. ciesze sie, ze go mam i bedzie przy mnie w kazdej sytuacji.

no i brzuchol mi juz rosnie... jakie to dziwne, teraz wcale nie mysle o tym zeby go wciagac ;]
No to wracasz z dobrymi wiadomościami! Super Oby wszystko tak dalej się układało! A brzuch to coś mam wrażenie że wciągać zaczniemy jak się przestaniemy w swoje rzeczy mieścić ... W ULUBIONE RZECZY!

Apropo... KUPIŁAM SOBIE 2 SWETERKI KTÓRE SIĘ NA CIĄŻĘ NADADZĄ I "po" też Strasznie się cieszę Były w miarę niedrogie i są dość eleganckie Bo tak to ja mam prawie same zwetry sportowe na zamek z kilku (do kilkunasto) letnim stażem i są ostro zmechacone ...aż wstyd
Izumi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-26, 08:38   #2663
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

Dziewczyny witam!!!
Teraz nie mam czasu bo wyjeżdzam ale pxniej sie odezwę!!!

TRZYMAJCIE KCIUKI!!!
Najpierw jade po wyniki na toxo, potem do biura pracy bo dzis mam się stawić i ok 15-16 jade do koszalina na USG tzn. na wizyte oglnie ale ostatnia była ponad 4 tyg. temu i cichutko liczę na dłuższe podglądanie dzi8dzi!

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-26, 08:42   #2664
Izumi
Wtajemniczenie

Cytat:
A Pamiętacie dziewczynki jak wam pisałam, że znajomej się urodziła córeczka w 25tc? Co prawda pomyliłam się bo to był chłopiec. Ale wczoraj dostałam info....... też już po wszystkim... nie dała sobie maleńki rady . Okazało się, że jak na ten 25tc to był rozwinięty tak na ok. 22tc (Pewnie przez to jak wam pisałam wcześniej jak się traktowali.... zero szacunku do siebie, ciągle nerwy, kłutnie ) no i niedzielę odszedł

---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ----------

Cytat:

ja dzisiaj mialam fajny nawet dzionek ale jestem troche wykonczona,czytam i mnie oczy szczypią,wybralismy sie rano na łódzką giełdę ale jest tyle wszystkiego ze nam sie prawie 3 godz. zeszły szok,nogi mi odmowiły posłuszenstwa,nie wiem co bedzie w listopadzie,bo 18 otwieraja Ikea,chyba tam 2 dni spędzę,bo ma byc podobno najwieksza w Polsce masakra idę poleżec.
Miłego tygodnia zapracowanym mamusiom i tym wypoczywającym oczywiscie też
Tia... ja pierwszy raz w życiu w ikei byłam w tym roku ... jak się później okazało... byłam już w ciąży, ale jeszcze nie wiedziałam o tym ... masakra... tam jest tego DUŻO ZA DUŻO! Mi udało się wydać po kilku godzinach marszruty (a trzeba przejść caaaaały sklep.... caaaałe 2 piętra, żeby trafić do kas i do wyjścia) udało się wydać tylko 21zł .... niestety przyjaciółka z którą byłam nie miała tyle szczęscia i zostawiła przy kasie 210 X-D No ale... no jak można nic nie kupić jak są rzeczy za grosze no??? A jakbym wiedziała o dzidziusiu .... to czort wie ile by mi zeszło na zakupach . A teraz... to dupa blada. W rzeszowie nie ma ikei... a najbliższa dopiero kraków .... WIĘC ... jakby któraś była, to niech o mnie pamięta
Stary 2009-10-26, 08:44   #2665
malgo421
Rozeznanie

Izumi - zlozymy krag nie wtajemniczonych , ale jak tak sobie mysle ze to moze byc super doswiadczenie i jaka motywacja przy porodzie zeby szybko wypchnac zeby juz wiedziec Hihihihi
Ja na wszelki wypadek powiem na wizycie ze nie chce wiedziec jak bedzie widac bo moja kumpela tez nie chciala wiedziec ale lekarz sam sie wygadal
Dziekuje ze mile slowa
Ja czuje ruchy wczesniej bo to moj drugi szkrabek, w pierwszej ciazy zaczelam czuc w 19 tygodniu

Izumi- przykra sprawa z ta znajoma, Moja mama tez stracila 2 dzieci, moje dwie siostrzyczki, pierwsza(Agnieszka) wypisali z zapaleniem pluc ze szpitala i zmarla po kilku dniach, a druga(Kasia)udusila sie pepowina przy porodzie.(

Izumi a gdzie mieszkasz w rzeszowie bo moj Tz jest z rzeszowa z Baranowki

Edytowane przez malgo421
Czas edycji: 2009-10-26 o 08:51
Stary 2009-10-26, 08:44   #2666
drcron
Zakorzenienie

Cytat:
dzien dobryt bardzzo!

tego lozeczka za 99 z ikea nie polecam bardzo slabej jakosci jest chrzesniak mojego meza ma takie ma 9 miesiecy a lozeczko jest juz rozklekotane cale sie chybocze wydaje mi sie ze to co jest za 149 takie biale jest bardziej stabilne to drozsze ma tylko szczebelki po bokach a od frontow jest plyta

co do kuchni to ja na starym mieszkanku mialam taka z ikea zreszta wiekszosc rzeczy mialam z tamtad i bylam zadowolona szafki sa glebokie i wiele rzeczy sie w nich miesci

a jak myslicie kosmetyki penaten sa dobre czy raczej nie ??

ja dzisiaj pol nocy nie przespalam snily mi sie okropne koszmary dotyczace zdrady mojego meza i ze wciagnelo mi brzuch obudzilam sie plaska jak deska koszmar
w dodatku dostalam jakies uczulenie cale nadbrzusze i piersi mam wysypane malymi czerwonymi krostkami ktore swedza sprobuje sie potem dodzwonic do lekarza moze to od tego nowego kremu co uzywam na rozstepy??

Stary 2009-10-26, 08:53   #2667
Izumi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
Dziewczyny witam!!!
Teraz nie mam czasu bo wyjeżdzam ale pxniej sie odezwę!!!

TRZYMAJCIE KCIUKI!!!
Najpierw jade po wyniki na toxo, potem do biura pracy bo dzis mam się stawić i ok 15-16 jade do koszalina na USG tzn. na wizyte oglnie ale ostatnia była ponad 4 tyg. temu i cichutko liczę na dłuższe podglądanie dzi8dzi!
Kochana, 3-mamy kciukasy! Co do toxoplazmozy to się nie martw! Ja dowiedziałam się o ciąży po spędzeniu 2 tygodni u przyjaciółki na mieszkaniu która ma 5 kotów, spały ze mną, lizały mnie, iskały, karmiłam je, jadłam z talerza w który wsadzały nosy, wymieniałam piasek w kuwetach i jak się okazało.... ZDROWAM A w domu mam jeszcze 5 koszatniczek i też jak się okazało nie dały rady mnie zarazić

---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ----------

Cytat:
ja dzisiaj pol nocy nie przespalam snily mi sie okropne koszmary dotyczace zdrady mojego meza i ze wciagnelo mi brzuch obudzilam sie plaska jak deska koszmar
w dodatku dostalam jakies uczulenie cale nadbrzusze i piersi mam wysypane malymi czerwonymi krostkami ktore swedza sprobuje sie potem dodzwonic do lekarza moze to od tego nowego kremu co uzywam na rozstepy??
Spokojnie... takie sny to właśnie się nie sprawdzają! O! Więc możesz czuć się bezpieczna
Co do wysypki, to mi jakoś w zeszłym miesiącu strasznie biust wysypało właśnie też swędziało strasznie i mi doktor zalecił taki krem ALANTAN PLUS. Jest tani ok. 6zł. A nie dość że jest bezpieczny, to i dla maluszka potem może być! Ja w sumie dostałam 2 kramy przepisane. Jeden za przeszło 25zł ... i nie pomógł na to uczulenie, za to ten alantan to prawie od razu! Tak więc mogę z czystym sumieniem polecić. Bo samo to długo nie chciało to uczulenie zniknąć i myślałam, że pierdzielca już dostane.
A tak przy okazji. Ciekawostka Skarże się mężowi wystawiając mu cycki, że mnie wysypało i jestam cała w łatkach i plamkach na biuście. On tak patrzy patrzy i skwitował ktutko: "Łaciate ..... samo mleko"

---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ----------

Cytat:
Izumi - zlozymy krag nie wtajemniczonych , ale jak tak sobie mysle ze to moze byc super doswiadczenie i jaka motywacja przy porodzie zeby szybko wypchnac zeby juz wiedziec Hihihihi
Ja na wszelki wypadek powiem na wizycie ze nie chce wiedziec jak bedzie widac bo moja kumpela tez nie chciala wiedziec ale lekarz sam sie wygadal
Dziekuje ze mile slowa
Ja czuje ruchy wczesniej bo to moj drugi szkrabek, w pierwszej ciazy zaczelam czuc w 19 tygodniu
Hej! Nie pomyślałam o tym! To faktycznie może być niezła motywacja do szybkiego urodzenia!
Kurcze.... za pierwszym razem mówisz w 19tc poczułaś.... a ile później mógł TŻ Twój poczuć?? Bo mój to ucho ciągle przykłada, rączkę na brzuchu trzyma i widać że mu tak smutno jak nic nie usłyszy/poczuje.
Co prawda mam w domu stetoskop, ale z tego co wiem to dopiero po 5m-c zaczyna być w ten sposób słychać serduszko malucha... więc i tak dupcia...
Stary 2009-10-26, 09:03   #2668
jastinada
Wtajemniczenie

GG do jastinada

Dzień dobry.Witam serdecznie jestem mamą kwietniową 2009 i miałam wiele stresu przed porodem więc zapraszam do wątku który rozwieje wiele z WaszYch obaw

http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=303080

życzę wszystkiego dobrego,zdrowia dla Was i Waszych maluszków

moje maleństwo
jastinada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-26, 09:04   #2669
malgo421
Rozeznanie

Izumi Tz poczul jakis kilka tygodni pozniej, na poczatku widzial jak mi sie brzuch rusza, ale potem juz czul kopniaki
stetoskopu nie mam wiec nie pomoge
A skad jestes z rzeszowa bo moj Tz jest z baranowki
Stary 2009-10-26, 09:12   #2670
Izumi
Wtajemniczenie

Cytat:
Izumi Tz poczul jakis kilka tygodni pozniej, na poczatku widzial jak mi sie brzuch rusza, ale potem juz czul kopniaki
stetoskopu nie mam wiec nie pomoge
A skad jestes z rzeszowa bo moj Tz jest z baranowki
HAHAHAHAHA! JA TEŻ BARANÓWKA
O rany, nieźle ;D
A jeśli mogę zapytać... to gdzie teraz mieszkacie?

Tż WIDZIAŁ jak Ci się brzuch rusza???? Kurcze... ale to pewnie szczuplutka byłaś? Bo u mnie to chyba ciąża spożywcza wszystko zasłoni ....
Ale w sumie... tak sobie pomyślałam.... (UWAGA ZŁOTE MYŚLI IZUMI ..przed przeczytaniem skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą ) ... no bo ... jak jest trzęsienie ziemi na oceanie... to jest to najgorszy rodzaj trzęsienia ziemi, bo to powoduje się spiętrzanie fal a im bliżej brzegu tym fala większa i mamy TSUNAMI i mega pieryknięcie na lądzie..... tak? Więc skoro... jak się trącam po tłuszczyku swym a on potrafi tak falować pięknie... i jak np. się trącnę w boczek to "fala" potrafi aż do uda pójść... to jak dzidziuś w środku kopie to też powinien takie swoiste "tsunami" wywołać chyba ne? Więc może właśnie będzie lepiej czuć niż u chudzielców te ruchy? ...... ....... .......

Edytowane przez Izumi
Czas edycji: 2009-10-26 o 09:13
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości