![]() |
#2671 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Diane35 - wątek zbiorczy
A masz jakies wskazania do ich brania? Bo ich naprawde nie nalezy brac dlugo bez potrzeby.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2672 |
Raczkowanie
|
![]()
Ja te tabletki biorę już 8 miesiąc. Ginekolog przepisując mi je stwierdził, że powinny mi przypasować, ponieważ po nich na pewno zmniejszą się problemy z moim trądzikiem oraz wypadaniem i przetłuszczeniem się włosów. Po pierwszych trzech miesiącach byłam u niego na kolejnej wizycie, pytał czy mi służą, czy nie ma żadnych efektów ubocznych no i powiedziałam prawdę - efektów ubocznych nie ma, nic mnie nie boli, libido nie spadło, wahania nastrojów się nie pojawiają, a stan mojej cery znacznie się poprawił (tabletki sprawiły, że nawet jeśli coś wyjdzie to szybko się goi i nie ma tego tyle ile było, choć wiadomo, że na trądzik nie stosuję tylko tych o to tabletek), więc kiedy lekarz usłyszał moją opinię przepisał mi tabletki na kolejne pół roku. Nie wspominał nic o tym, że po tym czasie je odstawię albo będę musiała zmienić na inne. A wy co o tym myślicie? Zostało mi do dokończenia 7 tabletek, miesiączka i kolejny blister. Czy powinnam odstawić te tabletki, jeśli czuję się naprawdę całkowicie okej?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2673 |
Przyczajenie
|
kupno/sprzedaż
Edytowane przez Frutti Czas edycji: 2013-03-19 o 18:57 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2674 |
Raczkowanie
|
Witajcie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2675 |
Zakorzenienie
|
syndi to to samo co diane, wiec raczej nie
co do innych lekow to nikt tu nie jest "wrozka" i bez badan hormonalnych nie da sie powiedziec co u ciebie powoduje tradzik i co mogloby pomoc |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2676 |
Raczkowanie
|
miałam robione wszystkie badania hormonalne itd, endokrynolog i ginekolog powiedzieli, że biorąc diane 35 zniknie mi trądzik. a tak się nie stało.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2677 |
Zadomowienie
|
Skoro po 5 miesiącach nie zauważyłaś poprawy, to wątpię, żeby ci to jeszcze pomogło. Sama brałam Diane na trądzik i powiem szczerze, że po 3 miesiącach nie wiedziałam, co to znaczy pryszcz.
![]() Powinnaś zastanowić się nad innym leczeniem.
![]() |
#2678 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() wskazania - antykoncepcja, bo trądzik wyleczony po roku ![]() przeciwwskazania - ryzyko zakrzepicy, o którą miał podejrzenie po wywiadzie ze mną następny lekarz, poprzedni nie pytał nawet o to, tylko rąbał receptami na prawo i lewo ![]() ---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2679 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2680 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tak swoja droga, juz rozumiem, ze nie bierzesz? tradzik udalo sie na dobre wyleczyc? bo u mnie go nie bylo tylko jak bralam..ale w sumie wiem czemu niestety |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2681 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mnie odrastają nowe włoski po terapii tym hormonem, już wypada ich coraz mniej, PCOS wyeliminowane, trądzik też ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2682 |
Zakorzenienie
|
PCOS wyelimionowane przez hormon tarczycy?
Czekaj, a jakim cudem? Przeciez PCOS jest problemem jajnikow... p.s. chyba, ze mowimy o tym, ze po diane tak sie dzieje...ale zdajesz sobie sprawe, ze "weliminowane" to zle slowo? bo hormony PCOS nie wylecza, tylko objawy zmniejszaja Edytowane przez quleczka Czas edycji: 2013-04-12 o 10:01 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2683 | |
Raczkowanie
|
no z tym PCOS to przerąbane, bo jest problem z zajściem w ciąże ;( a ten problem za pare lat może mnie dotyczyć. No i tego się raczej nie wylecza
---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2684 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ---------- Cytat:
- trądzik zaleczony, - 2 lata do według drugiego lekarza za długo i zastosował plastry Evra - trądzik pojawia sie tylko czasami (dosłownie 2-3 krostki) przed @. ---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- Cytat:
![]() z PCOS można zajść w ciążę, o czym jest przekonany mój ginekolog, tylko trzeba być świadom pewnych rzeczy, tak jak w przypadku Hashimoto ![]() Euthyrox to lek, który zawiera L-tyroksynę, czyli sztuczny hormon tyroksyny, dawkę masz, czyli leczenie prowadzisz, to teraz przed wizytą dobrze by było zbadać TSH i ft4 ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2685 |
Raczkowanie
|
Byłam dziś u swojego endokrynologa w Katowicach, biorę diane już hm... prawie 6 miesięcy ( trądzik taki jaki był, mama uważa, ze jest trochę lepiej, za to sama obserwuję, że mniej mi włosków odrasta na twarzy, szyi itp) Moja lekarka, chciała koniecznie mi przepisać syndi, ja się jednak wstawiłam za dianą 35(w sumie nie wiem dlaczego xD) więc mam brac diane jeszcze 3 miesiące(to będzie łącznie 9miesięcy) pózniej 3 miesiące mam nic nie brac a potem przejść na syndi... i ogólnie to mam takie pytanie, jakie polecacie tabletki(antybiotyki) na trądziki, które mógłby mi przepisać dermatolog aby wspomóc leczenie dianą lub pózniej syni, lub jakie leki odradzacie. Pozdrawiam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2686 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie polecam za to żadnych preparatów typu CeraNova, w ogóle nie działały na mnie ![]() Diane i Syndi to jest to samo, tylko inny producent, coś na zasadzie Ibuprom i Ibum ![]() Ja brałam Syndi i mnie pomogła, moja koleżanka brała Diane i też jej pomogła, rezultat identyczny, z tym, że ona miała już blizny na twarzy i wszystko pięknie jej zeszło, buźka jak u niemowlaczka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2687 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2688 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, czy jakbym chciała wywołać okres tydzień wcześniej, to wystarczy że wezmę o 7 tabletek mniej? Mozna tak? Wolałabym nie brać 2 opak pod rząd, bo jednak powinnam ten okres mieć.
![]() |
#2689 |
Zakorzenienie
|
Lekarze, zawsze polecali przynajmniej mnie ta druga metode to po co kombinowac?
Co Ci zmieni jak bedziesz go miale te pare tygodni pozniej? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2690 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2691 |
Zakorzenienie
|
A czemu koncowka okresu jest problemem u gina?
Ja przyklad czesc badan usg robi sie zawsze w 3-5 dniu cyklu i jakos to gin przezywa ![]() Swoja droga nie wiem jaki masz problem...ale jak zaczniesz mieszac z hormonami to moze byc trudniej go znalezc. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2692 |
Raczkowanie
|
słuchajcie dziewcyzny mam problem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2693 |
Zakorzenienie
|
szczerze, w zyciu nie slyszalam, ze przy diane nie wolno sie opalac
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2694 |
Zadomowienie
|
Z tego co wiem, to niewskazane jest korzystanie z solarium przy tabletkach.
![]()
![]() |
#2695 |
Zakorzenienie
|
Ono w ogole jest niewskazane
![]() A te kropeczki opisane to mi przypominaja uczulenie na slonce, ktore u mnie sie pojawia na dloniach i stopach na wiosne przy pierwszym sloncu...ale potem znika. Z tym, ze u mnie to sa jednak wyczuwalne leciutko grudki, nie tylko zaczerwieniania. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2696 |
Wtajemniczenie
|
Najlepiej stosować filtr do twarzy, są specjalne do cer problematycznych. Nie mam ulotki przy sobie, ale wydaje mi się, że było napisane o promieniowaniu UV i nadmiernej ekspozycji, coś w tym stylu, żeby unikać, bo może wystąpić ostuda.
![]() |
#2697 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ---------- Cytat:
![]() na mojej L-tyroksynie też ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2698 |
Zakorzenienie
|
wiesz, a te jasne placki to mogly byc zupelnie od czego innego
![]() pierwsze co mi do glowy przychodzi to lupiez pstry ![]() bo raczej nie ma takiej opcji by diane dzialala inaczej niz syndi w tym wzledzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2699 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2700 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie dotyczy skory glowy tylko najczesciej ciala, nie ma luszcznia sie... sa to wlasnie takie odbarwienia bo skora sie w tych miejscach nie opala poszukaj info w necie, jest sporo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:59.