Zmienia się w kalendarzu data i nie mówimy już, że ślub za 2 lata - PM 2011, cz.6 - Strona 90 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-11, 16:23   #2671
MiciaKicia
Zakorzenienie

Dot.: Zmienia się w kalendarzu data i nie mówimy już, że ślub za 2 lata - PM 2011, cz

Cytat:
Napisane przez mabi84 Pokaż wiadomość
no jak widac nie przyjmujei pewnie że nie damy rady, zresztą pisałam kiedyś że wogóle za całe wesele będą płacic najprawdopodobniej moi i tylko moi rodzice...bo tylko oni chcą tego wesela... oj szkoda gadac
chca wesele ale jakos mi sie wydaje ze nie do konca ehhh a rodzice Twojego TZ nie chca wesela ? Sorki juz mi sie po prostu wszystko miesza dlatego pytam.

Kroimy: 2016(?)
MiciaKicia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-11, 16:24   #2672
butterfly20
Zakorzenienie

Dot.: Zmienia się w kalendarzu data i nie mówimy już, że ślub za 2 lata - PM 2011, cz

Mabi ojeju przykro mi To okropne,jeśli nie będziesz mogła zrealizowac marzeń,bo siostra itp.
W tkaich momentarz się cieszę,że mam brata starszego o 6 lat i miał slub już 3,5 roku temu.

T'ai u mojego brata oprócz zabaw tez nie bylo atrakcji,a ostatni gość wyszedł o 7.To zależy dużo od gości

Ale wnerwiają mnie zabawy oczepinowe z podtekstem erotycznym:/ Ale ja takich nie znoszę!

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-11, 16:28   #2673
dottta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asia665 Pokaż wiadomość
No własnie u mnie z reguły to rodzice robią wesele dla dzieci.

No tak może i masz racje ,że nie powinnam się wtrącać w ich wydatki ale tutaj jest specyficzna sytuacja ,bo rodzice TŻ pchali kase w jego siostre a później przychodziło co do czego to szli do niego po pieniądze, tak samo wszystkie remonty w domu fundował TŻ z racji tego że zarabia sam na siebie , a teraz jak przyszły koszty to niestety może liczyć sam na siebie . Ale mysle że ograniczy On swoją liste gości, ewentualnie nie wyposazymy mieszkania a za odłozone pieniądze opłacimy wesele, rok pomieszkamy u mnie i dopiero na swoje.
u Ciebie tak, widocznie u teściów już tak nie jest a z tą drygą sprawa to tak często niestety się zdarza ze się faworyzuje jedno dziecko moim zdaniem to okropne ale tak bywa. Może oni wychodzą z założenia ze facet to facet - powinien sam na siebie zarabiać i utrzymywać rodzinę

---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ----------

Cytat:
Napisane przez MiciaKicia Pokaż wiadomość
chca wesele ale jakos mi sie wydaje ze nie do konca ehhh a rodzice Twojego TZ nie chca wesela ? Sorki juz mi sie po prostu wszystko miesza dlatego pytam.
czasem nie wystarczy chcieć - trzeba miec też fundusze. Nie każdego stać by wydac za mąż dwie córki z roku na rok i płacic im za wesele
Trudna sytuacja
dottta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-11, 16:28   #2674
cobra115
Zakorzenienie

Hej Moje babki

Na razie nie mam czasu poświęcać się dla wizażu Tylko trochę Was podczytuję, ale nie mam chwili żeby odpisać

Chciałam wam tylko powiedzieć że wypełniłam dzisiaj stertę papierów (do tej nowej pracy) jeszcze tylko do lekarza zajdę i będzie komplet Zaczynam pracę za tydzień. Przez 3 dni będę z kimś na zmianie a potem już sama Kciuki możecie dalej trzymać

Pozdrawiam
Stary 2010-01-11, 16:29   #2675
lusesita23
Zakorzenienie

A ja z mam liczylam gosci-wreszcie jakies wieksze zainteresownaie zjej strony... ale kurde chyba w 100 sie nie zmiescimy, bo ja bym chciala znajomych a na nich to mnalo niejsca zostaje...

mabi niefajnie sie Twoj tata zachowal ale cieakwe czy moj dzis na koledzie tez z takim czyms nie wyskoczy jak sie ksiadz zapyta

a piosenkom i zabawom z takim podstekstem mowie nie wrrr...prostackie i chamskie jak dla mnie
na szczescie to para ustala co ma byc ale to wcale nie od zabawa zalezy czy sie goscie dobrze bawia...moim zdnaiem lepiej im jest ich mniej;p

a co do kosztow...moi pomoga, bo mowia,ze sis pomogli to i mnie.a rodzice TŻ raczej nie-szykuje sie pozyczka zacaignieta przez M. chyba
Stary 2010-01-11, 16:29   #2676
mabi84
Zakorzenienie

GG do mabi84

a do tego dziś dzwoniłam w sprawie tej pracy w biurze...najpierw odniosłam takie wrażenie że mnie pamięta że miałam dziś dzwonic więc się ucieszyłam ale był poza domem i kazał zadzwonic za godzinę bo nawet nie ma sobie jak spisac danych (pomyślałam ok,chyba jednak mi się uda?), a teraz znów zadzwoniłam i gośc się przez telefon wydawał jakiś nierozgarnięty, spisał sobie tylko moje nazwisko i nr i powiedział że za 2 tyg.będzie w moim mieście to się ze mną skontaktuje...i coś mi się nie chce wierzyc
Stary 2010-01-11, 16:29   #2677
Stysik
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez T'ai Pokaż wiadomość
hehe, serduszko jest dość spore
to jest nadzieje ze nie bedzie dodatkowych, niechcianych atrakcji

Cytat:
No własnie u mnie z reguły to rodzice robią wesele dla dzieci.

No tak może i masz racje ,że nie powinnam się wtrącać w ich wydatki ale tutaj jest specyficzna sytuacja ,bo rodzice TŻ pchali kase w jego siostre a później przychodziło co do czego to szli do niego po pieniądze, tak samo wszystkie remonty w domu fundował TŻ z racji tego że zarabia sam na siebie , a teraz jak przyszły koszty to niestety może liczyć sam na siebie . Ale mysle że ograniczy On swoją liste gości, ewentualnie nie wyposazymy mieszkania a za odłozone pieniądze opłacimy wesele, rok pomieszkamy u mnie i dopiero na swoje.
smutno, jesli rodzice wspieraja tylko jedno dziecko, ale niestety to sie czesto zdarza...

"Granice? Nigdy żadnej nie widziałem.
Ale słyszałem, że istnieją w umysłach niektórych ludzi."

Stysik jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-01-11, 16:30   #2678
MiciaKicia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Mabi ojeju przykro mi To okropne,jeśli nie będziesz mogła zrealizowac marzeń,bo siostra itp.
W tkaich momentarz się cieszę,że mam brata starszego o 6 lat i miał slub już 3,5 roku temu.

T'ai u mojego brata oprócz zabaw tez nie bylo atrakcji,a ostatni gość wyszedł o 7.To zależy dużo od gości

Ale wnerwiają mnie zabawy oczepinowe z podtekstem erotycznym:/ Ale ja takich nie znoszę!
a ja na szczescie nie mam rodzenstwa hihi jesli chodzi o kwestie slubu bo tak to bym chciala rodzenstwo

Stary 2010-01-11, 16:30   #2679
lusesita23
Zakorzenienie

dotta ja mam zdanie w tej sprawie takie jak Ty i tez pewnie dlatego nie mamy nic jeszcze;p
Stary 2010-01-11, 16:31   #2680
Mustique
Lena

na weselach co ja byłam, to goście wychodzili nad ranem... i nie było jakiś wielkich atrakcji... tylko zabawy po pólnocy.. goście bawili sie wyśmienicie.. nawet ci co mieli małe dzieci też zostawali... a dzieci do pokoiczku szły spać...
Stary 2010-01-11, 16:31   #2681
asia665
Wtajemniczenie

Tzn nie wiem czy chodzi o faworyzacje jednego dziecka czy jest gdzieś ukryty jakis inny sens. Ale możecie sobie pomysleć ,że jestem okropną materialistką ale chyba dlatego własnie mam troche żal do rodziców TŻ że nam nie pomogą. Bo mam cały czas przed oczami obraz tego że na TŻ mogą liczyć każdej chwili, jest przykładnym synem, no robi wszystko co tylką chcą . . . ale zobaczymy, mam nadzieje że do wesela coś się zmieni, może przemyślą pare spraw- nie wiem.

"...i jesteś już mym świadomym tak wolnym w niewoli."

Jestem mamą

asia665 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-11, 16:32   #2682
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Stysik Pokaż wiadomość
to jest nadzieje ze nie bedzie dodatkowych, niechcianych atrakcji
w ogóle ich nie biorę pod uwagę
T'ai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-11, 16:33   #2683
mabi84
Zakorzenienie

GG do mabi84

MiciaKicia u Tża nie ma tradycji wesel a poza tym Tż nie ma ojca, została mu tylko mama-starsza kobitka, schorowana, na emeryturze i szczerze mówiąc też mówił mi nie raz że w sprawach finansowych nie może liczyc na rodzinę
Stary 2010-01-11, 16:33   #2684
karolinusienka
Zakorzenienie

Cytat:
no jak widac nie przyjmujei pewnie że nie damy rady, zresztą pisałam kiedyś że wogóle za całe wesele będą płacic najprawdopodobniej moi i tylko moi rodzice...bo tylko oni chcą tego wesela... oj szkoda gadac
nie zazdroszcze sytuacji
karolinusienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-11, 16:34   #2685
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
a ja na szczescie nie mam rodzenstwa hihi jesli chodzi o kwestie slubu bo tak to bym chciala rodzenstwo
ale to niekoniecznie kwestie ślubu coś mają do rodzeństwa
niektórzy rodzice są spoko
ja mam siostrę i znając moich rodziców to również jej wyprawią wesele, nawet jakby im było ciężko

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-01-11, 16:37   #2686
Stysik
Zakorzenienie

a moim rodzice chcieliby wystawic mi wesele a ja nie chce bo wiem ze maja duzo innych wydatkow... sumienie by mi nie pozwolilo...

"Granice? Nigdy żadnej nie widziałem.
Ale słyszałem, że istnieją w umysłach niektórych ludzi."

Stysik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-11, 16:38   #2687
b80dbfebcb175f5cc16ebc14ca52adc6494c973a_67996f82093b8
Konto usunięte

Heloł Gerlsy.
Zostało nam tylko 26dni.
Nawet się nie denerwuje. Już mam kieliszki i do wódki i do szampana. A poza tym podziękowania,podziękowan ia rodzicom i świadkom. Jutro śmigam po buty i biżuterię. Obrączki też już jutro. Poza tym do orkiestry obgadac ostatnie szczegóły. No i poradnia,ale to szukamy takiej żeby iśc i podbic tylko papier.
Czeka Was mnóstwo zajęc. A te dziewczyny,które osobno wynajęły salę,osobno kucharki-istna masakra Wam powiem.
Ale ja już sie doczekac nie moge. Same widzicie ile załatwiania,dlatego tak rzadko bywam.
b80dbfebcb175f5cc16ebc14ca52adc6494c973a_67996f82093b8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-11, 16:39   #2688
dottta
Zakorzenienie

Cytat:
MiciaKicia u Tża nie ma tradycji wesel a poza tym Tż nie ma ojca, została mu tylko mama-starsza kobitka, schorowana, na emeryturze i szczerze mówiąc też mówił mi nie raz że w sprawach finansowych nie może liczyc na rodzinę
mabi - sorry ze tak bezpośrednio to powiem ale.... czy Wy musicie miec to wesele?? Mówie to z pełną sympatią nie złośliwie Przecież najważniejsze jest ślub nie impreza po Może tylko obiad dla rodziców i świadków - myślę że na to Was stać? Ja bym w Twojej sytuacji o tym pomyślała - bo szczerze sama tak chciałam ale Tż się uparł na wesele bo rodzice mu kasę dadzą i wg niego my też coś odłożymy. Gdyby nie to byłby ślub i obiad
Stary 2010-01-11, 16:41   #2689
MiciaKicia
Zakorzenienie

Cytat:
aha... no to juz rozumiem...
Cytat:
ale to niekoniecznie kwestie ślubu coś mają do rodzeństwa
niektórzy rodzice są spoko
ja mam siostrę i znając moich rodziców to również jej wyprawią wesele, nawet jakby im było ciężko
tak tak ja tu mialam na mysli przypadki wlasnie np Mabi gdy siostra wychodzi za maz i dla niej juz finansow nie maja albo te klotnie pozniej bo "siostra/brat zrobili wesele przede mna a bylo mowione inaczej" itd

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-01-11, 16:42   #2690
dottta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Stysik Pokaż wiadomość
a moim rodzice chcieliby wystawic mi wesele a ja nie chce bo wiem ze maja duzo innych wydatkow... sumienie by mi nie pozwolilo...
to tak jak z moją mamą - co z tego że swoim kosztem dała by mi kasę (biorąc kredyt) jakby później musiała życ bardzo, bardzo skromnie Już bardzo ciężko jej było jak nas sama wychowywała i moim zdaniem zasłużyła na "normalne" życie
Stary 2010-01-11, 16:42   #2691
MiciaKicia
Zakorzenienie

[1=b80dbfebcb175f5cc16ebc1 4ca52adc6494c973a_67996f8 2093b8;16396069]Heloł Gerlsy.
Zostało nam tylko 26dni.
Nawet się nie denerwuje. Już mam kieliszki i do wódki i do szampana. A poza tym podziękowania,podziękowan ia rodzicom i świadkom. Jutro śmigam po buty i biżuterię. Obrączki też już jutro. Poza tym do orkiestry obgadac ostatnie szczegóły. No i poradnia,ale to szukamy takiej żeby iśc i podbic tylko papier.
Czeka Was mnóstwo zajęc. A te dziewczyny,które osobno wynajęły salę,osobno kucharki-istna masakra Wam powiem.
Ale ja już sie doczekac nie moge. Same widzicie ile załatwiania,dlatego tak rzadko bywam.[/QUOTE]
26 dni a my tu liczymy w setkach jeszcze hehehe

Stary 2010-01-11, 16:42   #2692
lusesita23
Zakorzenienie

Honolinka ale super mowisz,ze sala i kucharka oddzielnie to masakra??hm...moj m. wlasnie sie na to upiera,ale ja mu to wybijam z glowy-jak widac,sluszniea jak sie czuje dzidzius w brzuszku?
Stary 2010-01-11, 16:48   #2693
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mustique Pokaż wiadomość
na weselach co ja byłam, to goście wychodzili nad ranem... i nie było jakiś wielkich atrakcji... tylko zabawy po pólnocy.. goście bawili sie wyśmienicie.. nawet ci co mieli małe dzieci też zostawali... a dzieci do pokoiczku szły spać...

U mojego brata na weselu była taka para z kilkumiesięczną obywatelką,że ta mała normalnie całe wesele i poprawiny była na sali.CALUTKIE.Albo w wózku,albo ją ludzie nosili.I nic jej w spaniu nie przeszkadzało

---------- Dopisano o 17:48 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ----------

Cytat:
Tzn nie wiem czy chodzi o faworyzacje jednego dziecka czy jest gdzieś ukryty jakis inny sens. Ale możecie sobie pomysleć ,że jestem okropną materialistką ale chyba dlatego własnie mam troche żal do rodziców TŻ że nam nie pomogą. Bo mam cały czas przed oczami obraz tego że na TŻ mogą liczyć każdej chwili, jest przykładnym synem, no robi wszystko co tylką chcą . . . ale zobaczymy, mam nadzieje że do wesela coś się zmieni, może przemyślą pare spraw- nie wiem.

Kurczaki,przykre to.Ale szkoda,że najpierw nie zaprosiliście Rodziców TŻa,żeby sobie podyskutowali z Twoimi odnośnie płacenia za wesele.Uniknęlibyście wielu niepotrzebnych rozczarowań

[1=b80dbfebcb175f5cc16ebc1 4ca52adc6494c973a_67996f8 2093b8;16396069]Heloł Gerlsy.
Zostało nam tylko 26dni.
Ale ja już sie doczekac nie moge. Same widzicie ile załatwiania,dlatego tak rzadko bywam.[/QUOTE]

Ale ja Ci zazdroszczę

A dzisiaj Szwagierka mi przyniosła kontakt do jakiegoś "SUPER"zespołu,który grał w sobotę na imprezie,na której byli.
I sprawdziłam na necie i nie podobali się ani mi,ani TŻowi.
A Szwagierka chyba miała pogadankę z Teściową,ze trzeba Nas przekonać do tańszego zespołu.
Ci biorą 3 tys. i są do bani...
W każdym razie TŻ do nich zadzwonił i zapytał o cenę i czy mają wolny Nasz termin.
Kiedy do mnie zadzwonił poinformowac,że tamci na szczęście mają Nasz termin zajęty to ja tak na cały sklep "JUPIIIIIIIIIIIIIII" i banan na twarzy

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-11, 16:49   #2694
mabi84
Zakorzenienie

GG do mabi84

już się zdążyłam pogodzic z tą myślą że te zaręczyny się nie odbyły ale dzisiejsza sytuacja z ojcem i księdzem sprawiła że żałuję że nie jesteśmy już oficjalnym narzeczeństwem (może by wreszcie coś do rodziców dotarło?) zresztą ja nie byłam ojcu dłużna złośliwości...bo jak ksiądz nazwał nas narzeczeńswem to ojciec zaprzeczył że nie jesteśmy po zaręczynach...a ja mu na to "a skąd wiesz? może już właśnie jesteśmy narzeczeństwem? nie wszystko musi byc takie oficjalne"
Stary 2010-01-11, 16:50   #2695
lacrimachristi
Zakorzenienie

no dlugo mnie nie bylo ale wkoncu jestem

na poczatku lutego jedziemy zamowic zespol a pozniej obczaic fotografa < jakie fotki pstryka i w ogole> przygotowania ida juz powooli...
troszke sie boje czy wszystko bedzie ok ale mam nadzieje ze tak ;*
lacrimachristi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-11, 16:52   #2696
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
tak tak ja tu mialam na mysli przypadki wlasnie np Mabi gdy siostra wychodzi za maz i dla niej juz finansow nie maja albo te klotnie pozniej bo "siostra/brat zrobili wesele przede mna a bylo mowione inaczej" itd
to tylko szkoda że rodzice takie mają podejście
mama P jest sama ale każde z dzieci dostało po równo od niej pieniędzy na wesele (siostra i brat P)
fakt, zbierała dużo wcześniej itd ale chciała równo potraktować

---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ----------

Honolinka a jakie podziękowania przygotowaliście?
Stary 2010-01-11, 16:53   #2697
mabi84
Zakorzenienie

GG do mabi84

dottta twoją bezpośredniośc sobie bardzo cenię więc nie pękaja wiesz jak ja chciałam to załatwic? a właśnie specjalnie pobrac się tego samego roku co siostra tylko po to żeby "starzy" zajeli sie jej weselem a mnie zostawili w spokoju (finansowo by nie wyrobili i to by był jedyny powód żeby "utrzec im nosa")
Stary 2010-01-11, 17:00   #2698
RNG
Raczkowanie

Idę dziewczyny zrobic obiad TŻ bo pol dnia snieg z dachu sciaga :P do zobaczenia!

RNG jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-11, 17:05   #2699
bambusiek
Zakorzenienie

Wróciłam i nadrabiam dalej

Cytat:
u mnie też od 17 ale że tak powiem z tego
Ja mam wolną chatę do rana. Przyjdzie B., na kolacyję (pizza) i pomyslimy jak go spędzimy

Cytat:
Napisane przez ivona84 Pokaż wiadomość
A co myślicie o tych zaproszeniach? Komplet razem z zawieszką na wódkę
Fajne

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
A właśnie, mam pytanko: Czy kupowałyście może jakieś ubrania z Japan Style ?
Ja kupowałam dwie sukienki za łączną kwotę 25 zł Jedna średnia, druga boska

Cytat:
Napisane przez Kasiulenkowo Pokaż wiadomość
EGZAMINY ZDANE!! jeszcze jutro jedno zaliczenie i za 2 tygodnie kolejne 2 EGZAMINY...

Cytat:
Napisane przez madziares25 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny,zgodnie z obietnicą jestem.Przepraszam,że tak póżno,ale dzis miałam dzionek pełen wrażeń...
Rano bieegem kolęda,poprosiłam o szzególne poświęcenie mojej pustej główki przed egzaminem...
Na11 poszłam na uczelnię,a przed 17 wyszłam.Tż cały czas mi towarzyszył.ZDAŁAM WARUNEK na 4hihi,potem przeżyłam chwile grozy,jak jechaliśmy autem...Następnie popiłam sobie troszkę zgodnie z postanowieniem,nadrobiłam Was,choć o dziwo nie było tego duzo,a teraz uciekam lulku, bo ledwo patrzę na oczki...buziaczki dla Was,miłej niedzieli,kciuki dla zdawajacych.Mi pomogły Wasze,to teraz ja trzymam paaaa;-)

Cytat:
Napisane przez lasoa Pokaż wiadomość
Cześć! Przyszlam sie tylko pochwalić że mamy już fotografa Jeszcze orkiestra i kościol

Cytat:
Napisane przez joanwi Pokaż wiadomość
wczpraj bylismy podpisać umowę z cateringiem wpłacilismy 3000 zł zaliczki i teraz już TŻ mi nie ucieknie

Cytat:
Napisane przez Wiosenny Deszcz Pokaż wiadomość
Witam! Jestem tutaj nowa przyszła panna młoda 2011 (ślub 14 maja). Witam wszystkich serdecznie
Witaj

Ależ mądrze odpowiedziałam
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-11, 17:05   #2700
Mustique
Lena

Cytat:
Napisane przez RNG Pokaż wiadomość
Idę dziewczyny zrobic obiad TŻ bo pol dnia snieg z dachu sciaga :P do zobaczenia!
papa...

mi sie właśnie zupka jarzynowa/ a;bo brokułowa gotuje... zabaczę czym zaprawię...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości